Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η σφαγή της Αφροδίτης

(Κοίτα να μην ψηλώνεις παιδί μου πολύ, σε τούτον εδώ τον τόπο κυβερνούσανε πάντα οι κοντοί - κρατάνε πριόνια και δρεπάνια. Σκυφτή να περπατάς, σκυφτή.

Δεν βλέπεις που μονάχα λείψανα ξέρουν να δοξάζουν;

Τι να φοβηθούν απ’ τους νεκρούς; Σσσσσς…κάτσε κάτω τώρα. )

Την κυρία Αφροδίτη Άλ Σαλέχ, δεν την γνωρίζω προσωπικά, πάει πολύς καιρός, πολύ πριν βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας που μέσα από κάποια διαδικτυακά άλματα βρέθηκα στο ιστολόγιο της και κατάλαβα πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που δουλεύει για τους Μετανάστες όχι μόνο με γενικό και αόριστο συναίσθημα, αλλά με σοβαρότητα και γνώση.

Νομίζω-δεν είμαι και σίγουρος- πως είχα αφήσει τότε, πάνε περίπου δυο χρόνια, ένα σχόλιο και είπα μέσα μου πως θα επισκέπτομαι κάπου –κάπου τη σελίδα για ενημέρωση.

Τελικά δεν τα κατάφερα ποτέ, παρά μόνο όταν πληροφορήθηκα πέρσι την πρόσληψή της ως συμβούλου στο γραφείο του κου Βούγια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Εν μέρει χάρηκα και από την άλλη πλευρά, αναρωτήθηκα αν η πρόσληψη θα ήταν ένα ακόμη προσχηματικό φτιασίδωμα της εξουσίας.

Ωστόσο, επειδή αντιπαθώ την φυγομαχία και την καθ’ έξιν διαμαρτυρία, θεώρησα πως καλά έκανε και πήγε, όσο νάναι κάτι μπορεί να καταφέρει, να προσθέσει, να προσπαθήσει.

Τότε είναι, που πήρα είδηση το πρώτο κύμα της πολεμικής μηχανής που στήθηκε απέναντι της, από μία σειρά εντύπων αυτοπροσδιοριζόμενα ως εφημερίδες και ΜΜΕ ενώ στην πραγματικότητα ασκούν κατά συρροή το χειρότερο είδος πορνογραφίας.

Αυτό, που αποσκοπεί στον άγριο και κατ’ εξακολούθηση βιασμό της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, όταν αυτός για λόγους δικούς τους, εστιασμένος κυρίως σε πλέγματα και μίσος, δεν τους κάνει.

Στα πλέγματα και το μίσος, στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να προστεθεί και ο μισογυνισμός, σύμπλεγμα στο οποίο η πατρίδα μας ασκεί πρωταθλητισμό-ειδικά υπάρχει το ανεπίτρεπτο τρίπτυχο γνώσης, γυναίκας και ομορφιάς.

Ο συνδυασμός είναι ανυπόφορος για πολλούς.

Χάρηκα –ξανά- τότε, που δεν ίδρωσε το αυτί της από τις επιθέσεις των σκουπιδιών και χάρηκα ακόμα πιο πολύ που δεν ίδρωσε το αυτί του Υπουργείου.

Οι επιθέσεις, διανθισμένες από ξεδιάντροπα ψέματα (αμοιβή 5000 ευρώ έναντι των 940 που λάμβανε) και στολισμένες με φωτογραφίες της, με ταυτόχρονη πλήρη συσκότιση της γνωστικής της επάρκειας σε ζητήματα Μετανάστευσης, συνεχίστηκαν και επεκτάθηκαν στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδες που λειτουργούν ακριβώς όπως τα τρωκτικά:

υποσκάπτουν, ροκανίζουν, ρυπαίνουν, δηλητηριάζουν και στο τέλος επιδιώκουν να λειτουργούν σαν το φίμωτρο: να φέρνουν τη σιωπή.

Το αποκορύφωμα, ήρθε πρόσφατα, με την προοπτική συμμετοχής της κας Αλ Σαλέχ σε εκπομπή της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης, με τίτλο «Οι φυλές της Αθήνας»

Καθώς δεν ζω στην Ελλάδα και παρακολουθώ τα πράγματα με διαφορετικό χρόνο και πάλι δεν συνδύασα την εκπομπή αμέσως με την κα Σαλέχ.

Αρχικά, στάθηκα στον τίτλο και βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον το σκεπτικό που προδίδει:

«Οι φυλές της Αθήνας», δηλαδή μία παραγωγή, που θα επιχειρούσε να ιχνογραφήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στη χώρα μας, να αναδείξει την ταυτότητά τους, τις δυσκολίες τους αλλά και τις επιτυχίες τους καθώς υπάρχουν πολλοί που εντάχθηκαν πλήρως στην Ελλάδα, άσχετα αν τα Μαζικά Μέσα «Ενημέρωσης» δεν τους βλέπουν.

Αυτοί, «δεν πουλάνε».

Και βέβαια, μια τέτοια εκπομπή μόνο στη Δημόσια Τηλεόραση θα μπορούσε και θα όφειλε να υπάρχει.

Το τι γράφτηκε αυτές τις μέρες, είναι απερίγραπτο.

Η ανισορροπία και η κλινικού επιπέδου επιθετικότητα που αποπνέουν διάφορες σελίδες τύπου «Ελληνική γροθιά» «Hellenic Revenge» κ.α. δοκιμάζουν απόλυτα τις αντοχές μας σχετικά με τα όσα πιστεύουμε για την απόλυτη ελευθερία λόγου στο διαδίκτυο.

Αν κανείς διαβάσει την φρασεολογία τους προσεκτικά, θα αρχίσει να αναρωτιέται για το τι άλλο είναι έτοιμοι να πράξουν αυτοί οι τραμπούκοι.

Τα πράγματα χειροτερεύουν όμως ακόμα περισσότερο, όταν ανάλογες φρασεολογίες αναγράφονται και δημοσιεύονται με την έγκριση των διαχειριστών σε επίσημη σελίδα νεολαίας κόμματος που μετέχει στη Βουλή.

Και αναφέρομαι ασφαλώς στον ΛΑ.Ο.Σ και την ιστοσελίδα της νεολαίας του (ΝΕ.Ο.Σ) http://www.neos-forum.com/

Καμαρώστε, γλώσσα, ύφος και γραφή που προκρίνουν τα πρωτοπαλίκαρα του κου Καρατζαφέρη:

  • «Η ΕΡΤ για μια ακόμη φορά μετατρέπεται σε κέντρο θολοκουλτουριάρικης προπαγάνδας (αυτό είναι το ηπιότερο σχόλιο)

Συνέχεια:

«και φυλές και ρουφηχτά φιλιά σε μελαψές φυλές θα κάνουν...μην το πολυψάχνεις ..αυτοί και τα συνεταιράκια τους μόνο από ρουφηχτά .....φιλιά ξέρουν ..τώρα μάλιστα που απαγορεύουν δια ροπάλου και το τσιγάρο στους κλειστούς χώρους....αρχίσαν και τις ρουφηχτές πί......άσε που είναι εξπερ και στα οθωμανικά ...διατάγματα χαράτσια και φιρμάνια....στις φυλές των Αθηνών θα ...κολλήσουν

Η συναρπαστική Καρατζαφερικής έγκρισης επιχειρηματολογία συνεχίζει:

  • «εγω αυτό που αναρωτιέμαι είναι άλλο. Σε ποσα ουζοπάρτυ έχει μπει αυτή η Αλ Σαλέχ ρε πούστη μου? Ε δεν σου δίνουν τόσο απλά χιλιάρικα.....
    Πρέπει να έχει πιεί πολύ "ούζο" η γκόμενα
    ...»

Και έρχεται βέβαια το «συντριπτικό» και τόσο στερεότυπο χτύπημα, μέσα από την ταύτιση με μία επαγγελματία πορνοστάρ:

  • «Η κυρία Αλ Σάλεχ μάλλον είναι τραγουδίστρια γιατί έχει βαθύ λαρύγγι σαν της Τζούλιας Αλεξανδράτου...»

  • «κυρία Σάλεχ τώρα που μείνατε χωρίς δημόσια θέση να μασουλάτε τα χρήματα του Ελληνικού λαού, έχετε την ευκαιρία να συνεχίσετε την παλιά σας καριέρα....Τρέμε Τζούλια έρχεται η εκδίκηση της μελαχρινής χε χε» (χαρακτηριστικό ακροδεξιό «χιούμορ» ή με άλλα λόγια, το «χιούμορ» του βιαστή)

Αυτή, είναι η…Νεολαία του Ορθόδοξου Συναγερμού , του κόμματος «εθνικής ευθύνης» που ανερυθρίαστα καλοδέχεται το ΠΑΣΟΚ ως σύμμαχο για να κάνει πραγματικότητα το από τον ιδρυτή του προ αμνημονεύτων ρηθέν: ΛΑ.Ο.Σ-ΠΑΣΟΚ στην Εξουσία!

Αυτή, είναι η νεολαία του κόμματος που συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια με πονηριά και χυδαιότητα καλλιεργεί τόσο το φυλετικό μίσος όσο και το μίσος προς την κάθε διαφορετικότητα.

Και δυστυχώς, δυστυχέστατα, δεν είναι το κόμμα του Καρατζαφέρη που πια αγκομαχά και είναι η σκιά του εαυτού του, ούτε του γραφικού φωνακλά «μπουμπούκου».

Σε αυτό το κόμμα, ζει, βασιλεύει και περιμένει υπομονετικά τον κατάλληλο χρονισμό, ένας εξαιρετικά επικίνδυνος μεταμοντέρνος εθνικιστής με μυαλό και σύγχρονο ρητορικό χάρισμα.

Ο Μάκης Βορίδης, ο πάλαι ποτέ τραμπούκος με το τσεκούρι, που τώρα πια με το κοστούμι και τη γραβάτα αναμένει την ώρα του για να εντάξει στο πολιτικό σκηνικό τις απόψεις του.

Σερβιρισμένες με τέχνη θα μπορέσουν ενδεχομένως να ελκύσουν ένα ικανό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας- αυτό, που δεν κατορθώνει ο παλαιάς κοπής και αντίληψης διαφημιστής του 1970 Καρατζαφέρης.

Και όλο αυτό, θα είναι ακόμα ένα ισχυρό χτύπημα στην έτσι και αλλιώς παραζαλισμένη κοινωνία μας.

Ας όψονται οι διάφοροι συνομιλητές του (και από την Αριστερά) που ανταλλάσουν μαζί του φιλοφρονήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ παράγοντας έτσι ασυναίσθητα επιείκεια προς το πρόσωπό του.

Τεράστιο επικοινωνιακό σφάλμα κύριοι, παγωμένη ευπρέπεια θέλει και σκληρή επιχειρηματολογία. Μπορείτε; Τα savoir vivre με τους τραμπούκους, θολώνουν τα νερά.

Στο μεταξύ, καθώς όλοι αυτοί αλωνίζουν, η κα Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, επί ένα ενδεκάμηνο δέχεται τη μία επίθεση μετά την άλλη.

Η τελευταία, κατέληξε σε θρίαμβο των αισχρότερων εκφάνσεων της ακροδεξιάς καθώς τελικά δεν άντεξε όλη αυτή την αρρωστημένη υστερία και με μία δήλωσή της ανακοίνωσε πως παραιτείται από την παραγωγή των «Φυλών της Αθήνας».

Μια δήλωση, στην οποία –κακώς για μένα- αράδιασε φαρδιά πλατιά τις σπουδές της και τη μακρόχρονη εμπειρία της σε Μεταναστευτικά ζητήματα.

Ας όψονται, οι διάφορες φυλλάδες που με «Αποκαλύψεις» δημιουργούν «Θέμα» σε μία άρρωστη ενορχήστρωση με το απροκάλυπτο φασισταριό της διαδικτυακής ακροδεξιάς.

Αν η ΕΡΤ και η εταιρία παραγωγής «Προσέγγιση» έχουν κουράγιο να συμπεριφερθούν όπως αρμόζει σε Φορείς ευρωπαϊκής χώρας, οφείλουν να μην δεχτούν την παραίτηση της κας Αλ Σαλέχ και να προχωρήσουν κανονικά στην παραγωγή μιας εκπομπής που κανένα ιδιωτικό κανάλι δεν θα κάνει ποτέ.

Και ας έχουν κατά νου όλοι όσοι δημιούργησαν το ζήτημα, πως στο παρελθόν, ανάλογες εκπομπές στη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γερμανία κ.α. ήταν που βοήθησαν τους Έλληνες μετανάστες να βελτιώσουν τη ζωή τους στην αλλοδαπή, σε εποχές που δεν ήταν τίποτα παραπάνω από bloody Greeks. Αλλά τι λέω;


Το ξέρουν πολύ καλά.

Απλά, ο «πατριωτισμός» τους είναι πέρα για πέρα κάλπικος.

Εργαλείο πώλησης είναι.

Selling Tool που λένε και στο marketing.

Έτσι δεν είναι κύριοι Καρατζαφέρηδες;

Έτσι να λέτε.

Γιώργος Πήττας για τον Πολίτη και το TVXS.

Επισκεφθείτε τα links:

Το ιστολόγιο της κας Αφροδίτης Αλ Σαλέχ εδώ

Το ιστολόγιο Hellenic Revenge εδώ

Το ιδιαίτερης νοσηρότητας -κατά τη γνώμη μας- "Ελληνική Γροθιά" εδώ

ΥΓ: Σας περιμένω όπως κάθε Σάββατο στην Κινούμενη Άμμο, 6 με 8 το απόγευμα στη συχνότητα 107.6 των FM. Άλλος αέρας!

24 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν μπλογκ σαν και το δικό σου να τοποθετούν τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις.
Προσυπογράφω κάθε λέξη αυτού του κειμένου.

mtryfo είπε...

Γιώργο το ανέμενα και με δικαίωσες... τώρα περιμένω τα σχόλια των επισκεπτών σου που συνήθως ειναι πολλά και ποικίλα... Συγχαρητήρια για αλλη μια φορά... "μίλησες" για λογαριασμό μας και φυσικά με τον τρόπο που ξέρεις εσύ καλύτερα... :)

Unknown είπε...

Αθεόφοβε, ευχαριστώ, θεωρώ πως εγραψα τα αυτονόητα.

Unknown είπε...

mtrfyfo, τοblog δεν υποδέχεται ιδιαίτερα σχόλια όταν το αντικείμενο του άρθρου αφορά στην ελληνική πραγματικότητα. Πληθώρα αντιδράσεων, αρνητικών και θετικών όπως και κάποιων διορθωτικών παρεμβάσεων θα βρεις στη δημοσίευση του άρθρου, στο portal tvxs.gr. Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου.

Phivos Nicolaides είπε...

Από εξαιρετικό έως υπέροχο κείμενο!

-=IMAGINOS=- είπε...

Και άλλη μία απάντηση στην "σφαγμένη Αφροδίτη" από το νοσηρό ιστολόγιο μου αυτή τη φορά, για να μη τα ξαναγράφω:.

ygro-pyr.blogspot.com/2010/09/blog-post_11.html

Γιώργο, ο λαός ξυπνάει σιγά σιγά.

Προς το παρόν πάντως η Αφροδίτη μια χαρά είναι, στα γκέτο της Αθήνας σφάζουν Έλληνες όχι Αφροδίτες. Άνοιξε απλά ένα πόρταλ καθημερινά να το διαπιστώσεις.

Rodia είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Rodia είπε...

Στο buzz προταθηκαν πριν 3 μερες οι παρακατω ειδικοι επι του μεταναστευτικου, που θα ηταν καταλληλοτεροι να κανουν αναλογη εκπομπη:

//Υπάρχει η δασκάλα στη Γκράβα, η οποία παρέδιδε δωρεάν μαθήματα στους γονείς των μεταναστών μαθητών και αντί για έστω ένα τυπικό μπράβο σύρθηκε στα δικαστήρια, υπάρχουν οι γιατροί του κοσμου, υπάρχει ο ιερέας του Αγιου Παντελεήμονα, ο πατέρας Προκόπιος που ανοίγει την εκκλησία για να κοιμηθούν οι μετανάστες και αντιμετωπίζει τη μήνη των ενοριτών, υπάρχουν οι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν βιώσιμη λύση για τη γειτονιά τους και για την προστασία των μεταναστών από τα κυκλωματα, υπάρχει και η Κιβωτός για τα άπορα παιδιά των μεταναστών.//

Ομολογω οτι δεν θα προτιμουσα μια σφηνα στο γνωστο "αρχονταρικι" της κρατικης τιβι, ούτε μια νυσταλέα κυριουλα να παραθετει ποσοστά και αριθμους, απο μια μοντερνα εκπομπη με ρυθμο ικανο να προσελκυσει μεγαλη τηλεθεαση -ισως και αντιστοιχη των διαφορων φρικαλεων τηλεμαραθωνιων.

Διερωτώμαι πάντως, γιατί τόσο μενος εναντιον της Κυρίας (σκοπιμο το Κ κεφαλαιο) Αλ Σάλεχ; Υποπτευομαι επειδη σιγουρα θα ειχε μεγαλη θεαματικοτητα η εκπομπη της... Κανω λαθος;

Συγχαρητηρια Γιωργο, πολυ ζουμερο άρθρο. :)

Rodia είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Φοίβο, ευχαριστώ, υπερβάλλεις νομίζω!

Unknown είπε...

Imaginos/Χρήστο

δεν βλέπω κανέναν να "ξυπνάει" και το μόνο βέβαιο είναι πως σε εποχές τεράστιας κρίσης και ανασφάλειας το κοινωνικό σώμα έλκεται από εξαιρετικά επικίνδυνες επιλογές-εφόσον βέβαια υπάρχουν οι επιτήδειοι δημαγωγοί που τις προσφέρουν. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να με "πείσεις" για την ανάγνωση που κάνεις στα φαινόμενα διαφέρει ριζικά από τη δική μου.

Το χειρότερο δεν είναι η διαφωνία, αλλά μία "γλώσσα" επικοινωνίας όλων των κύκλων που εσύ υποστηρίζεις, γλώσσα που εγώ θεωρώ απολύτως χυδαία (επιεικώς).

Unknown είπε...

Ροδιά, σε ευχαριστώ και σένα-θα τονίσω για άλλη μία φορά, όπως το έκανα στο tvxs, πως θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνο το πλέγμα της πολεμικής που στήθηκε κατά της κας Αλ Σάλεχ ανεξάρτητα από το αν η ίδια έχει κινηθεί με απόλυτη διαφάνεια και ορθολογικά κριτήρια.

Να τονίσω επίσης πως όλοι όσοι αναφέρεις, ο πάτερ Προκόπιος, η δασκάλα της Γκράβας, η Κιβωτός κλπ, ασφαλώς και έχουν θέση σε μία τέτοια εκπομπή, θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι μόνιμοι συνεργάτες. Δεν ξέρω πως την έχουν σκεφτεί.

Επειδή έχω διαβάσει στο διαδίκτυο πολλές ανακρίβειες αλλά και πάρα πολλές ανοησίες (επιεικώς) θέλω να πω (για πολλοστή φορά) πως τα κριτήρια για την Δημόσια Τηλεόραση ΔΕΝ είναι ή ΔΕΝ πρέπει να είναι Ποσοτικά αλλά Ποιοτικά. Η Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία οφείλουν να εκθέτουν όλα όσα ποτέ κανένα Ιδιωτικό Μέσο δεν θα παρουσιάσουν.

Anef_Oriwn είπε...

Η Rodia είπε: "...ο πατέρας Προκόπιος που ανοίγει την εκκλησία για να κοιμηθούν οι μετανάστες και αντιμετωπίζει τη μήνη των ενοριτών..." --- Γιατί αυτό ΜΟΥ θυμισε το εργο του Καζαντζάκη "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται"; Η ιστορία επαναλαμβάνεται!

-=IMAGINOS=- είπε...

Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρείται χυδαία η υποστήριξη στους Έλληνες, ειδικά αυτούς που βιώνουν στο πετσί τους την λαίλαπα της λαθρομετανάστευσης. Από τα χλιδάτα προάστια της κυρίας Αλ Σάλεχ εγώ μπορώ να το παίζω πολύ περισσότερο "προοδευτικός" από εκείνη. Σιγά το δύσκολο.

Anef_Oriwn είπε...

Ρε IMAGI-NOS [Νεολαία Ορθόδοξου Συναγερμού], μπήκα για λίγο στο blog ΣΟΥ και ΜΟΥ ήρθε αναγούλα. ΕΣΥ αντέχεις τον Εαυτό ΣΟΥ;

-=IMAGINOS=- είπε...

Ξαναμπές και δες αυτό:

"ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!"

ygro-pyr.blogspot.com/2010/09/blog-post_21.html

Λυδια είπε...

Κύριε Πήττα, για άλλη μια φορά καλύψατε και λογικά και συναισθηματικά όλους μας εμάς που δεν έχουμε "δημόσια" φωνή και μένουμε να αγανακτούμε με όσα συμβαίνουν. Αυτά που είπε η Κα Ροδιά πιο πανω είναι πολυ σημαντικά γιατί πρέπει να ξέρουν όλοι πως υπάρχουν και αυτοί οι Έλληνες όπως ο πατέρας Προκόπιος που τιμούν το σχήμα τους αλλά και την ανθρώπινη υπόσταση τους. Και για να μην πεταχτεί κανένας και πει πως ζω στην...Εκάλη και δεν έρω τι συμβαίνει στο κέντρο συμβαίνει να έχω μεγαλώσει στην οδό Αλκαμένους στον Άγιο Παντελεήμονα και τώρα μένω στην Ιθάκης αλλά είμαι σχεδόν κάθε μέρα εκεί αφού ζουν οι γονείς μου στο πατρικό μας. Το παιγνίδι που παίζουν οι ακροδεξιοί καθώς μεθοδευμένα παρασύρουν τους κατοίκους της περιοχής σε ακρότητες είναι βρωμερό γιατί αποπροσανατολίζει όλους από την ουσία. Την Κυρία Αλ Σάλεχ την ξέρω ελάχιστα, έχω παρακολουθήσει κάποιες διαλέξεις της για το Μεταναστευτικό και έχω να πω πως πολύ λίγοι γνωρίζουν το θέμα σε αυτό το βάθος και ακόμα περισσότερο ελάχιστοι έχουν κάνει τόσα πολλά για την πιο αδικημένη μερίδα του σημερινού κόσμου, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού. Συγχαρητήρια κε Πήττα άλλη μια φορά. Μην πτοήστε από τους μικρόνοες στην πραγματικότητα είναι λίγοι και για αυτό φωνάζουν τόσο πολύ.Αν και ως γνωστόν, δεν πτοήστε! Αλλά έχετε δίκιο για την επικινδυνότητα τους.

-=IMAGINOS=- είπε...

@Λυδία κόβω ότι θέλεις (ποτό, τσιγάρο) πως μένεις στην Εκάλη και όχι στην Ιθάκης. Στην Ιθάκης που την ξέρω πολύ καλά, πρώτα πρώτα δε μένει ούτε ένας Έλληνας κάτω από τα 80 σήμερα, παρά μόνο κάτι ξεχασμένα γεροντάκια. Επίσης σε διαβεβαιώνω πως όσοι εναπομείναντες Έλληνες έχουν παραμείνει εγκλωβισμένοι στα γκέτος της Αθήνας, ούτε ένας δεν έχει τις απόψεις της κυρίας Αλ Σάλεχ και του αγαπητού φίλου Γιώργου. Τα προοδευτικά δακρύβρεχτα πλέον δεν περνάνε. Οι διακτινισμένοι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ που το έπαιζαν μέχρι σήμερα κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα και περιχώρων, έχουν καταγραφεί μέχρι ενός και είναι όλοι κάτοικοι Εκάλης, άντε Παλαιού Ψυχικού. Ελπίζω να μην είστε η κυρία Βήχου που έχει ξεπεράσει σε επιδόσεις ακόμα και το Στάρ Τρεκ στο διακτινισμό. Εκτός εάν σας αρέσει βέβαια στην Ιθάκης να ζείτε μέσα σε κατουρημένους δρόμους γεμάτους με σύριγγες εδώ και εκεί και να μαζεύετε τόνους βρόμικα παπούτσια από τις εισόδους της πολυκατοικίας σας για να πάτε στο σπίτι σας λόγω του τζαμιού που λειτουργεί στο ισόγειο...

-=IMAGINOS=- είπε...

ΛΕΦΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ!

Εγκρίθηκε μεταξύ άλλων "περίεργων εκπομπών" από την ΕΡΤ, το κονδύλι που θα πληρώνουμε όλοι εμείς οι μαλάκες Έλληνες υποχρεωτικά στην ΕΡΤ (αλλιώς θα μας κόψουν και το ρεύμα) για να κονομάει ο "προοδευτικός" σοσιαλιστής με τις δεξιές τσέπες, κύριος Στέλιος Κούλογλου, επί πολλά χρόνια προστατευόμενος και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

Υπογλώσσια και διαβάστε:

13 επεισόδια για την εκπομπή "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα".

Κόστος επεισοδίου 37.914 ευρώ χωρίς ΦΠΑ!
Συνολικό κόστος δεκατριών επεισοδίων με ΦΠΑ 606.245 ευρώ!

Μήπως είναι καιρός επιτέλους να ξεσηκωθούμε και να τους κάνουμε να τρέχουν με τα πόδια στο κεφάλι που το παίζουν μάγκες προοδευτικοί κάτι τυχάρπαστοι Κούλογλου και Γερουλάνοι με τα δικά μας τα λεφτά σε μία εποχή με 1.3 εκατομμύρια Έλληνες άνεργους μέσα σε μία πτωχευμένη χώρα;

Η είδηση μόλις έσκασε στον αέρα από το "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του EXTRA 3.

Γιώργο γράφεις και στο TVXS του Κούλογλου?

Τελικά μετά από όλα αυτά, με το χέρι στην καρδιά, για πες μου, τι είναι πιο χυδαίο, η γλώσσα που χρησιμοποιούν κάποια "εθνικιστικά" ιστολόγια ή το "πακέτο" που θα βουτήξει από την τσέπη των Ελλήνων ο κύριος Κούλογλου χωρίς ποτέ να μας ρωτήσει;

θα γράψεις ένα άρθρο και για αυτή τη χυδαιότητα στο TVXS?

Rodia είπε...

Διευκρινιση: όλοι όσοι αναφέρω, εχουν προταθει απο αλλον χρηστη στο buzz σε απαντηση προς εμενα. Στο σχολιο που υπεβαλλα προηγουμενως, εχω δωσει και συνδεσμο.
Συμφωνω Γιωργο οτι θα ηταν χρησιμοι ως συνεργατες της εκπομπης αλλα οχι ως κεντρικοι παρουσιαστες.

Unknown είπε...

Δεν βλάφτει διόλου να μιλάμε για αυτά που ξέρουμε και να μένουμε σιωπηλοί για όσα δεν κατέχουμε. Επειδή λόγω της δουλειάς μου συμβαίνει να γνωρίζω πολύ καλά τα πραγματικά κόστη μιας παραγωγής έχω να πω μόνο τούτο: Πρόσφατα- στην Κύπρο (όπου τα κόστη είναι πολύ πιο χαμηλά από ότι στην Ελλάδα) ένα διαφημιστικό διάρκειας 40" -με δύο μέρες γύρισμα και χωρίς εξωτικές απαιτήσεις όπως λήψεις από ελικόπτερα κλπ- είχε σαν κόστος παραγωγής 56.000 ευρώ. Αν θέλετυε να μάθετε και την ουσία, η εταιρία παραγωγής δεν έβγαλε σχεδόν τίποτα, το έκανε γιατί το ήθελε πολύ-τους άρεσε η ιδέα και θέλανε την ταινία για το showreel. 38000 ευρώ ανά επεισόδιο για ωριαία εκπομπή έρευνας που απαιτεί πέρα από το τεχνικό συνεργείο ολόκληρη ομάδα υποστήριξης και άπειρες ώρες έρευνας, μοντάζ και γυρισμάτων εκτός έδρας, είναι όχι λογικό ποσό, είναι τελείως "βασικό".

Είναι καλό να ξέρουμε τι λέμε-και στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν δέχομαι καμία συζήτηση.

Αν υπονοείς το οτιδήποτε Imaginos με το TVXS διατηρώ απλά φιλική σχέση στην οποία δεν εμπλέκονται χρήματα. Το tvxs μου ζήτησε να αναδημοσιεύει την αρθρογραφία που κάνω στον Κυπριακό Πολίτη και μετά χαράς δέχτηκα.

Τον κο Κούλογλου τον γνωρίζω...τηλεφωνικά από τότε που δούλευα στο BBC και εκτιμώ ιδιαίτερα τη δουλειά του. Τελεία και παύλα.

Unknown είπε...

@Λυδία ευχαριστώ για τα σχόλια και την παρέμβαση.

@Ροδιά, είδα τον σύνδεσμο κλπ. Συμφωνώ.

-=IMAGINOS=- είπε...

Εγώ δεν υπαινίχτηκα Γιώργο ότι παίρνεις λεφτά από το TVXS. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η συμμετοχή σου είναι απλά φιλική όπως και άλλων. Παρανόησες και με παρεξήγησες. Το μόνο που είπα ήταν να γράψεις και ένα άρθρο για τη χυδαιότητα του Κούλογλου και της ΕΡΤ να μας αναγκάζει να πληρώνουμε εκπομπές τις οποίες αν δεν πληρώσουμε θα μας κόψουν το ρεύμα γιατί θα ξέρεις ότι η ΕΡΤ πληρώνεται από τους Έλληνες πολίτες μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Σε μία κρίσιμη λοιπόν εποχή για την Ελλάδα, δεν μπορεί κανείς Γερουλάνος (υπουργός πολιτισμού) και κανείς Κούλογλου να μας ζητάει 206 εκατομμύρια δραχμές (για να μη ξεχνιόμαστε) τη στιγμή που οι μισθοί στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 40%, δώρα και επιδόματα καταργήθηκαν, οι συνταξιούχοι των 500 ευρώ παίρνουν τώρα 360 και η ανεργία στην Ελλάδα ξεπερνάει το 13% με τους νέους κατά 40% να είναι άνεργοι ή να υποαπασχολούνται.

Επίσης τα στοιχεία που παραθέτω για το κόστος των εκπομπών Κούλογλου είναι πραγματικά, τα είδαν και τα διάβασαν όλοι οι Έλληνες μέσα από τα επίσημα έγγραφα επικύρωσης των κονδυλίων της ΕΡΤ για την παρούσα σεζόν με υπογραφές Γερουλάνων και διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση επ'αυτού και δεν ξέρω Γιώργο τι σχέση έχουν οι αναφορές σου σε διαφημιστικά 40 δευτερολέπτων στην Κύπρο. Δεν έχει πτωχεύσει η Κύπρος, ή Ελλάδα έχει πτωχεύσει, ούτε πρόκειται για τις ίδιες αγορές. Ατυχέστατη λοιπόν η σύγκριση.

Εάν ο κύριος Κούλογλου θέλει εκπομπές διακοσίων τόσων εκατομμυρίων δραχμών να τις κάνει ευχαρίστως σε ιδιωτικούς σταθμούς, στη δημόσια τηλεόραση όμως της ΕΡΤ την οποία την πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, αυτό αποτελεί χυδαιότητα και ληστεία του Ελληνικού λαού όταν μάλιστα για το χώρο του δημοσίου το Σύνταγμα προβλέπει ότι κανείς δεν μπορεί να λαμβάνει αποδοχές μεγαλύτερες από αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου, είτε πρόκειται για μόνιμους υπαλλήλους είτε για επί έργω ανάθεσης συμβασιούχους και αναδόχους. Μιλάμε για καθαρή χυδαιότητα λοιπόν όταν υπάρχουν ακόμα προστατευόμενοι που "διορίζονται" με κομματικά κριτήρια να τους πληρώνουμε χωρίς ποτέ να μας έχουν ζητήσει την άδεια μας σαν «εργοδότες» που είναι στην ουσία ο Ελληνικός λαός για την ΕΡΤ. Τελεία και παύλα.

Δηλαδή έτσι θα πάμε μπροστά σαν χώρα; Αυτά δεν κατακρίνεις και εσύ Γιώργο και μιλάς συχνά πυκνά για Ελληνάρες που πρέπει να τους κοπεί το φαγοπότι για να ξεφύγει η Ελλάδα από το μαύρο νταβατζήδικο παρελθόν της; Και δε με απασχολεί καθόλου εάν ο Κούλογλου είναι γνωστός ή φίλος σου Γιώργο. Εγώ λέω τη γνώμη μου είτε αρέσει αυτό είτε όχι και έχω άμεσο δικαίωμα να την λέω μιας και δεν τον πληρώνεις εσύ τον Κούλογλου από την Κύπρο, αλλά εγώ.

Και ξέρεις γιατί με ενδιαφέρει επίσης η περίπτωση Κούλογλου και σου την αναφέρω; Γιατί πολύ εύκολα κατηγορείς τους άλλους για λεκτικές χυδαιότητες και "σφαγές" ενώ αδιαφορείς για τα χυδαία "πακέτα" που τρώνε ακόμα οι Υμέτεροι νταβατζήδες και τρωκτικά.

Φυσικά το θέμα δε θα μείνει εκεί. Η ΕΡΤ και ο Γερουλάνος θα λογοδοτήσουν για τα νταβατζηλίκια τους. Ήδη και ο ΣΚΑΙ, κανάλι που καθαρά στηρίζει τον κεντροαριστερό χώρο, εδώ και κάτι μέρες βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο με τους νταβατζήδες και τρωκτικά της ΕΡΤ και τους δίνει κανονικά ζητώντας να καταργηθεί το υποχρεωτικό χαράτσι των Ελλήνων πολιτών στην ΕΡΤ από τη στιγμή που η ΕΡΤ με αθέμιτο ανταγωνισμό έχει έσοδα και από διαφημίσεις και από τους πολίτες με το υποχρεωτικό χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Μη μου πεις ότι και ο ΣΚΑΙ είναι χυδαίοι Εθνικιστές…. Που να δεις και τις αντιδράσεις των πολιτών που βγαίνουν σε ραδιόφωνα και σταθμούς και μιλούν για το φαγοπότι στην ΕΡΤ. Ούτε ένας δεν υπερασπίζεται τα φαγοπότια των Κούλογλου και των Γερουλάνων. Κάτσε και να δεις τι έχει να γίνει. Σου είπα ότι ο λαός ξυπνάει σιγά σιγά και δεν με πιστεύεις.

Unknown είπε...

Μετά από μερικά άκρως ρυπαρά (και βέβαια Ανώνυμα) σχόλια, η "συζήτηση" κλείνει.

Ευχαριστώ.