Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Η «γαμημένη ησυχία του κόσμου» και ο δολοφονικός αυνανισμός της «Σέχτας»

Πιο «τρομακτικά συνεπή» υποπροϊόντα του συστήματος που υποτίθεται πως χτυπούν, δεν νομίζω πως έχουν υπάρξει ξανά.

Η γλώσσα τους, η πρακτική τους, το ύφος τους, όλα τους, αναπαράγουν με τον πλέον περίλαμπρο τρόπο όσα «καταγγέλλουν» μέσα στο παραληρηματικό τους μανιφέστο.

Όλα είναι εκεί:
Σκοτεινοί εκδικητές τύπου Batman, τοποθέτηση του εαυτού τους σε ένα σκηνικό κινηματογραφικό που φέρνει σε V for Vendetta (μου άρεσε η ταινία) υστερική χρήση ακόμα και ενός ενίοτε ποιητικότροπου ύφους που πασχίζει μάταια να αντιλαλήσει τον φλεγόμενο λόγο ενός Jim Morrison, νεοελληνική μαγκιά του κώλου, και ένας ανεξέλεγκτος βαθύτατα άρρωστος ναρκισσισμός.

Ένας ναρκισσισμός ταυτόσημος με αυτόν από τον οποίο πάσχουν και όσοι αναφέρονται στο κείμενό τους ως δυνητικοί στόχοι.

Είναι βέβαιο, πως τα «παλικάρια» της Σέχτας δεν χρειάζονται καμία φαντασίωση και καμία τσόντα για να μαλακιστούν.

Σίγουρα, μόλις ρίξουν μια ματιά στον καθρέφτη τους, έρχονται σε οργασμό.

Tip για τις…Αρχές:
Ψάξτε σπίτια με πολλούς και μεγάλους καθρέφτες.
Οι «τύποι» την καταβρίσκουν με τον εαυτό τους, είναι απίστευτα αυτό-γοητευμένοι.
Επίσης, αναζητήστε στις ντουλάπες στολές Spiderman, Superman, Captain America, Zorro, Iron Man και άλλων εκδικητών.

Από το κείμενό τους ξεχειλίζουν χίλιες μύριες κινηματογραφικές επιδράσεις και ηρωικές φαντασιακές ονειρώξεις.

Έχουν δει αρκετό σινεμά και πολύ, μα πάρα πολύ τηλεόραση.

Αν δεν κινδύνευαν να συλληφθούν εύκολα, σίγουρα θα έφτιαχναν και ειδικές στολές για να νιώθουν «super». Δεν ξέρω ποια είναι η βιολογική τους ηλικία, αλλά αναφορικά με την λεγόμενη «πνευματική» στοιχηματίζω πως σε ένα επιστημονικό τεστ δεν θα ξεπερνούσαν αυτή των 14, άντε 16 χρόνων.

Από μια άποψη, θα έλεγα στις Αρχές
«αφήστε τους ήσυχους. Είναι τόσο δυστυχισμένοι στον φονικό αυτοεγκλωβισμό τους, που πριν περάσει πολύς καιρός θα σφαχτούν μεταξύ τους» .

Δεν μπορώ όμως να το πω, γιατί μέχρι να φτάσουν σε αυτό το νομοτελειακό σημείο της αυτοκαταστροφής, ενδεχομένως να διαπράξουν και άλλα αισχρά φονικά.

Οπότε, ναι, πρέπει να ζητήσω και εγώ, όπως πάμπολλοι άλλοι, την κατά το δυνατόν γρηγορότερη σύλληψή τους, παρόλο που αυτή θα αποτελέσει για αυτούς λύτρωση, βάλσαμο και η τελευταία δοξαστική θεατρική παράσταση.

Πρώτα από όλα θα τους «απελευθερώσει» από τον εαυτό τους.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια ζωή χαρισάμενη, όπως ακριβώς την ονειρεύεται ο κάθε άχρηστος:

Στη φυλακή για πάντα, χωρίς ευθύνες , με ύπνο και διατροφή πληρωμένα από την τσέπη του φορολογούμενου.

Θα πει κάποιος… «μα θα έχουν στερηθεί την ελευθερία τους, το πολυτιμότερο αγαθό, μπλα…μπλα…μπλα»

Βλακείες. Έτσι και αλλιώς, δεν είναι «ελεύθεροι».
Είναι δέσμιοι του αίματος και της αρρώστιας τους.
Ζουν με τόσες προφυλάξεις, μεθοδεύουν τόσο συστηματικά την κάθε κίνησή τους για να μην αποκαλυφθούν, που μόνο ελεύθεροι δεν είναι.
Ζουν ανώμαλα, όπως «σκέπτονται» γράφουν και πράττουν ανώμαλα.

Στην εισαγωγή της «προκήρυξής» τους, «καταγγέλλουν» τον «βίαιο κόσμο»

Ο «κόσμος μας κατακλύζεται από βία» γράφει ο κάκιστος και ατάλαντος κειμενογράφος τους. Επιζητούσαν λοιπόν, λένε, το «άλμα για την έφοδο στον ουρανό»…

Απορία…
Αν αυτό επιζητούσαν, γιατί δεν βρήκαν το κουράγιο να σαλτάρουν από μια ταράτσα;
Θα ήταν πιο δίκαιο από το να χρίσουν εαυτούς, Θεούς.

Γράφουν: « Έτσι από εδώ και πέρα θέλουμε να είμαστε τρομακτικά συνεπείς»

Υποθέτω πως θέλουνε να είναι «τρομακτικά» συνεπείς, γιατί ναρκισσεύονται απύθμενα όταν ακούν να τους αποκαλούν «τρομοκράτες».
Η…συνέπειά τους, προκαλεί τον τρόμο.
Αλλιώς δεν μπορώ να ερμηνεύσω αυτή την ελληνικούρα των αγράμματων συντακτών του κατεβατού που προσπαθεί –είναι γεγονός με ιδιαίτερη ένταση αυτή τη φορά- να δείξει πως πίσω από τη γραφίδα βρίσκονται κάποιοι νοήμονες.
Είναι όμως η προσπάθεια τόσο εμφανής και κοπιώδης που τελικά, πείθει για το ακριβώς αντίθετο.

Το μόνο που αναδύεται είναι ένα απέραντο και αδιέξοδο δήθεν.

Συνεχίζουν:

«Πλέον δε μιλάμε για ένοπλη προπαγάνδα, αλλά την εφαρμόζουμε στην πράξη»

Η απόπειρα αναφοράς στην φρασεολογία του Τσε και στα κινήματα της Λατινικής Αμερικής είναι οφθαλμοφανής. Όπως παράλληλα, είναι καθαρό πως πάσχουν από οποιαδήποτε προσπάθεια αναλυτικής διεργασίας.

Μάλλον θα το βρίσκουν κουραστικό αυτό.

Κάποιοι, επιχειρούν να τους παρουσιάσουν σα να περπατάνε πλέον στα χνάρια της 17Ν.

Προσωπικά, δεν μπορώ να δω κάτι τέτοιο, ούτε στο ελάχιστο.

Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το κείμενο του Δημήτρη Κουφοντίνα με τίτλο «Η γενιά μας έδωσε τη δική της απάντηση στο παλιό ζήτημα της βίας» (eksegersi.gr, 1η Οκτωβρίου 2007) μπορεί να πάρει όλες τις απαντήσεις που μπορούν να δοθούν από κάποιον που ακολούθησε μεν τον δρόμο του ένοπλου αγώνα, αλλά είχε και έχει ένα στέρεο ιδεολογικό πλαίσιο που σου δίνει χώρο να διαφωνείς ή να συμφωνείς. Δηλαδή, υπάρχει ένα σκεπτικό με το οποίο μπορεί κάποιος, εάν και εφ’ όσον το θέλει, να διαλεχθεί.

Γράφει η Σέχτα:

«Η πρόσφατη επίθεση μας δεν στηρίχτηκε σε προπαγανδιστικούς λόγους, αλλά στην απόφαση να τερματίσουμε την άθλια καριέρα αυτού του τύπου.»

Εδώ, αναδύεται πεντακάθαρα ο ασυγκράτητος φετιχισμός της βίας και η μιλιταριστική διάθεση-που κάπου περιγράφει ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο κείμενο που ανέφερα πιο πάνω.
Αλλά και η βαθύτατα, απολίτικη «φιλοσοφία» τους.


Γιατί, από τη στιγμή που δολοφονείς κάποιον που κάνει «καριέρα» αξιωματικά, αναφέρεσαι όχι στο σύστημα και τους θεμελιωτές του, αλλά σε κάποιον υπηρέτη του που βρήκε τρόπο να κάνει καριέρα μέσα σε αυτό.
Καλώς ή κακώς, όπως εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους ίσως και οι ίδιοι, οι γονείς τους, οι φίλοι τους-αν έχουν.

Να τους φάμε όλους;

Όταν χτυπάς έναν τροχό του οχήματος –συστήματος , του δίνεις την ευκαιρία να θωρακίσει περαιτέρω τη μηχανή.

Το σύστημα, δεν ανησυχεί για τους «τροχούς», έχει αμέτρητες πρόθυμες ρεζέρβες.

Οι άθλιες καριέρες, τρισάθλια και επηρμένα τσογλάνια, δεν τερματίζονται με το δικό τους αίμα, αλλά με την ακύρωση του συστήματος που τις παράγει.

Αλλιώς, σας διαβεβαιώνω θα είχα προ πολλού συγκροτήσει μία ομάδα και θα είχα πάρει στο κατόπι όλα τα σκυλάδικα, τους τραγουδιστές τους και όσους τα προωθούν. Εμένα αυτά με ενοχλούν!

Οι καριέρες των αθλίων τερματίζονται με την Παιδεία η οποία με τη σειρά της ακυρώνει το περιβάλλον στο οποίο αυτοί ανθούν.

Στην αρχή του κειμένου τους, γράφουν πως έφτιαξαν τη Σέχτα πριν από ενάμιση χρόνο, σαν «όχημα διαφυγής από τη γαμημένη ησυχία του κόσμου».

Μόνο που κατά πως φαίνεται έφτιαξαν τη Σέχτα για να παγώσουν στην κυριολεξία αυτή τη γαμημένη τη φασαρία του κόσμου, που τότε είχε ξεσπάσει τόσο ηχηρά, με αφορμή την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Πάνω στη βράση, ακριβώς εκεί που χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειπαν για πρώτη φορά μετά από χρόνια ή και για πρώτη φορά στη ζωή τους τον μαλακό τους καναπέ, ήρθε ο «Επαναστατικός Αγώνας» στην αρχή και η «Σέχτα» μετά, για να υπηρετήσουν το σύστημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σκορπώντας σφαίρες και αίμα και στέλνοντας τους ανθρώπους, φοβισμένους, πίσω στον καναπέ τους. Ευλόγως, αρκετούς μήνες μετά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επέστρεφε στο παλιό του πόστο και παράλληλα κατακτούσε τις υψηλότερες θέσεις στη δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών. Έργο Σέχτας και ομοειδών.

Είναι μηδενιστές, αντικοινωνικοί (τα δηλώνουν) αλλά πάνω απ’ όλα είναι ιδεολογικά ανύπαρκτοι.
Σε όλο τους το κατεβατό ο μοναδικός τους αντίπαλος είναι η Τηλεόραση και τα διάφορα μακιγιαρισμένα φρούτα της. Σε βαθμό που αναρωτιέται κάποιος αν πρόκειται για Σέχτα Αποτυχημένων Τηλεοπτικών Αστέρων που εκδικείται την αποτυχία της.

Στο εύστοχο άρθρο του, ο Στέλιος Κούλογλου, αναρωτιέται στην τελευταία παράγραφο «πως είναι δυνατόν να υπάρχει ακόμα τρομοκρατία στην Ελλάδα;».

Νομίζω, πως σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν έχει περιφρονηθεί τόσο απροκάλυπτα ο μέσος πολίτης.
Νομίζω πως σε καμία άλλη χώρα, ο καθημερινός άνθρωπος δεν έχει νιώσει πως οι υπηρεσίες του Κράτους είναι εκεί, αποκλειστικά για να τον εξευτελίζουν.
Νομίζω, πως πουθενά αλλού στην περιοχή μας, δεν αναδύθηκαν τόσοι πολλοί φελλοί, τόσο χυδαίοι, σε τόσο λίγο χρόνο, που σερβιρίστηκαν τόσο έντονα ως πρότυπα.
Νομίζω, πως πουθενά αλλού δεν έχει κυριολεκτικά κατατρομοκρατηθεί ο κοινός νους από όσο στην Ελλάδα.
Νομίζω, πως πουθενά αλλού στην Ευρώπη, δεν υπάρχει ένας τόσο εκτενής μηχανισμός «θεσμών» από την ίδια τη διοίκηση, τα σχολεία, την εκκλησία, που να λειτουργεί συστηματικά για να ακρωτηριάζει το οτιδήποτε φρέσκο πηγάζει από τα μυαλά των νέων ανθρώπων.

Όταν λοιπόν το γνωστικό πεδίο είναι λειψό, σε συνδυασμό με την απελπισία και τα αδιέξοδα, μπορείς να καταλήξεις «Σέχτα». Και κάθε συνηγορία της «κρατούσας ηθικής» είναι τουλάχιστον υποκριτική.

Μόνο που σε όλα αυτά, οι φόνοι, όχι μόνο δεν συνιστούν απάντηση, αλλά αντίθετα εξοπλίζουν το ίδιο το σύστημα.

Αν η Σέχτα δεν είναι μια καλοστημένη προβοκάτσια, είναι ο καθρέφτης που επαναλαμβάνει στο άπειρο το είδωλο που τη δημιούργησε.

Και το αναπαράγει, με «τρομακτική συνέπεια».

Γιώργος Πήττας, για τον Πολίτη και το TVXS.GR

ΥΓ: Σας περιμένω όλους στις 6 το απόγευμα στη συχνότητα 107.6.
Φυσάει, Άλλος Αέρας στα FM. Φρέσκος!














32 σχόλια:

Λυδία είπε...

Λυδία

πωπωωωωωωωω ησυχία εδώ, στο tvxs εγινε σφαγή με το αρθρο σας, θα τα εχετε δει δεν ξερω αν ειδατε σε ποσα φρουμς αναδημοσιευθηκε και προκαλεσε συζητησεις! Να υποθεσω πως στην Κυπρο τα θεματα αυτα δεν εχουν ενδιαφερον;

Αλέξανδρος Στεφανίδης είπε...

Εξαιρετικό άρθρο. Ευχαριστούμε πολύ Γιώργο.

Cyprus Republic είπε...

@Lydia oi Kypraioi den kseroyn tipota pera apo ta synora toys (pou nomizoyn pos einai stin Keryneia!

tsoloxidis είπε...

εδω η μπαλια





εδω η μπαλια!




π τσολοχιδης




ναι!ΝΑΙΑΙ Ο ΤΣΟΛΟΧΙΔΗΣ!!

Disdaimona είπε...

@Λύδια

Λύδια εκτός απ΄αυτό που είπε ο republic,που έχει δίκιο, οι κύπριοι
σήμερα είναι όλοι στα μπάνια!:-)

@Γ.Πηττας

Διάβασα και γω το μανιφέστο και έφριξα. Λίγα είπες. Είναι εμετικός ο βαθμός της έπαρσης καθώς και ο τρόπος που φτύνουν τον οποιονδήποτε
πιστεύει σε μια άλλη μορφή αγώνα. Δε χτυπάνε μόνο το σύστημα αυτοί οι τύποι. Φτυνουν κατάμουτρα όποιον άνθρωπο δε θέλει να πάρει αλόγιστα τα όπλα κατά που θα του φέξει και όπως αυτός αποφασίσει ανάλογα με τα νεύρα του.
Σόρυ κιόλας, αλλά σιγά τον τύπο που σκοτώσανε και κάνανε και ήρωα της ελευθερίας! Γιατί δεν πήραν το κεφάλι του Μακη και κτύπησαν πιο χαμηλά αφού είναι ατρόμητοι μάγκες;
Ούτε 14χρονα! Αδικούμε τη νέα γενιά.

Skorpion είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Skorpion είπε...

Καλο κειμενο. Οι τυποι ειναι φυσικα αυτο που ειπες, δηλαδη αυνανιστες και υποκριτες.

Απο την αλλη, εγω θελλω και η γενικοτερη ιδεολογια απο την οποια εκολαπτονται να καταδικαστει. Που δεν το βλεπω στο κειμενο σου. Γενικως θελω να ασκηθει πολυ σκληρη κριτικη στην Ακρα-αριστερα της Ελλαδας απο οπου πηγαζουν ολοι αυτοι. Φυσικα η ακροαριστερα της Ελλαδας δεν εχει σχεση με αυτο που αποκαλειται αριστερα σε νορμαλ χωρες και η Ελλαδα ειναι μια χωρα για το ψυχιατρειο.

Εξαλου τους κατηγορεις για προδοσια των στοχων της ακροαριστερας. (Ο Δεκεμβρης ειναι απο τα τοτεμ οχι της αριστερας στην Ελλαδα, που δυσκολο να προσδιορισουμε τι ειναι κανονικη νορμαλ αριστερα σε τζινη την χωρα, αλλα της ακροραριστερας. Οπου ειναι πιο ευκολο να την κατανοησουμε.)

Κανονικη αριστερα στην Ελλαδα ισως να ειναι αυτη η Δημοκρατικη αριστερα. Και ισως καποιοι που το Πασοκ.

Αν και η Σεχτα Αυνανιστων, θα περιμενε κανεις να ειναι καταδικαστεα και απο ακροαριστερους εαν αναλογιστει κανεις πως ακομα και αυτη η ανοητη ακροαριστερα εχει κατι καλυτερο να πει συνηθως (αν και παλι ανοησιες) απο την καθε Σεχτα Αυνανιστων.

Τωρα αυτοι του ΤΒΣΞ, η οποιοι διαφωνησαν μαζι σου στα πλαισια, της επιδιωξης τους για επαναστασης τι να τους πει κανεις.

Εγω βλεπω το προβλημα να πηγαζει απο ολοκληρη την ιδεολογια της Ακροαριστερας, και η Σεχτα Επαναστατων ειναι το αποτελεσμα του τι βγαζεις οταν κατι ακραιο, φασιστικο, μιλιταριστικο, ανοητο, μηδενιστικο, αντιδημοκρατικο, ειναι τοσο ισχυρο στην Ελληνικη κοινωνια η τουλαχιστον σε σεβαστο ποσοστων μερους της. Ο Δεκεβρης αππωσε πολλους ηλιθιους που ως φυσικο βρισκονται σε εκεινο τον χωρο και προσπαθουν να βγαλουν την καβλα τους και να κανουν τα εγκληματα τους με βαση καποια ιδεολογικη ασπιδα. Αρκετοι ποινικοι ηδη δραστηριοποιουνταν σε αυτο τον χωρο, αρα αυτο που συνεβηκε δεν ειναι καμια εκπληψη. Ουτε ο στοχος τους ειναι εκπληψη.
Ουτε ο μηδενισμος, ουτε ουτε ουτε.
Η Ελλαδα θεριζει αυτο που εσπειρε.

Η λυση δεν ειναι ο μηδενισμος. Η λυση ειναι να υπαρξει ριξη με αυτο το σκουπιδι ιδεολογια που σε καμια αλλη Ευρωπαικη χωρα δεν υπαρχει και να δημιουργηθουν αντ'αυτου κανονικα αριστερα κομματα που να εκφραζουν μια πλεον πιο εξυπνη κοινωνια. Δεν νομιζω να αξιζει καν να το αποκαλουμε αριστερα αυτο το πραγμα και το αποκαλω ως τετοιο μονο και μονο διοτι ως τετοιοι αυτοπροσδιοριζονται.

Το προβλημα ειναι Κοινωνικο. Το προβλημα ειναι Πολιτικο. Το προβλημα ειναι και Ιδεολογικο.
Η Σεχτα και ο ΕΑ δεν ηρθαν ετσι τυχαια, ειναι αποτελεσμα συγκεκριμενης ιδεολογιας που βεβαιως δεν αξιζει να μενει στο απυροβολητο. Ηδη αρκετη ζημια εγινε.

Skorpion είπε...

Τωρα, το κειμενο αυτο αν και δεν θετει το θεμα ακριβως στην βαση στην οποια επρεπε να ειναι, κατα την αποψη μου παντα, ειναι πολυ θετικο.

Ειναι αρκετα αυστηρο και θα δυσαρεστησει αρκετους ακροαριστερους και θα συνετησει αρκετους ταλαντευομενους. Και εκφραζει ατομα που ταλαντευονται μεταξυ κανονικης αριστερας και ακροαριστερας.

Εαν ηταν ακομα η εποχη της 17 Νοεβρη απο+ κλειεται να βλεπαμε τετοιο κειμενο. Ελπιζω αυτο να ειναι σημαδι αλλαγης. Πως εαν οχι το τελος της ακροαριστερας, τουλαχιστον θα χασει την δυναμικη της.

Κατι αλλο που ισως να ακουγεται ασχετο που ακουσα, αν και δεν το πολυπιστευω, ειναι πως το ΠΑΣΟΚ θα κανει νεα διακυρηξη για τα πιστευω του καθως πλεον αυτα της ιδρυσης του δεν το αντιπροσωπουν.

Μακαρι να ηρθε το τελος η τουλαχιστον η παρακμη της Ακρας Αριστερας στην Ελλαδα. Και για να συμβει αυτο, εγω δεν απαιτω επανασταση. Απλως οι ανθρωποι να αλλαξουν πιστευω και να μετακινηθουν απο μια αποψη σε μια αλλη λιγοτερο ακραια.

Οι πληγες του Δεκεβρη, τα εγκληματα των τρομοκρατικων οργανωσεων, ευελπιστω να συνετισουν τον κοσμο και να επελθει η ριξη.

Skorpion είπε...

Κοιταξτε τι γραφει καποιος στο tvxs και πειτε μου εαν δεν ειναι το προβλημα και πολιτικο και προβλημα λανθασμενης ιδεολογιας και κοσμοαντιληψης. Και βεβαια πολιτικο προβλημα εκτος απο ολα τα αλλα.

Καποιος REDBLACK λεει :

θα σταθω μονο σε μια ερωτηση του κουλογλου στον οποιο δινεις λογαριασμο...και στην οποια ερωτηση λες οτι συμφωνεις..

η ερωτηση ειναι "πως γινεται να εχουμε ακομα "τρομοκρατια" στην ελλαδα?"

εχω και γω μερικες ερωτησεις..
πως γινεται να εχουμε ακομα νεκρους στην παλαιστηνη απο πυραυλους φασιστων?
πως γινεται εταιρια να μολυνει επιτηδες τη θαλασσα με διαροη πετρελαιου διαλυοντας οτι εχει απομεινει ακομα απο την φυσικη ομορφια στον πλανητη μας και να μην αντιδρα κανεις?
πως γινεται να μην μπαινει κανεις φυλακη στην ελλαδα για σκανδαλα?
πως γινεται να πιστευουν ακομα οι ανθρωποι σε θεους και θρησκεις οταν σε λιγα χρονια δεν θα εχουμε νερο να πιουμε εξαιτιας καποιων?
πως γινεται να εχουμε χιλιαδες νεκρους απο τροχαια και να πληρωνουμε τελη στο κρατος?
πως γινεται να μην βρισκουμε δουλεια ωστε να ζησουμε σαν ανθρωποι?
πως γινεται να μην μεγαλωνει το μισος?
πως γινεται να αλλαξουμε το κοσμο αραγε?με διαλογο...χαχα
δεν ξερω αν εχουμε "τρομοκρατια" στην ελλαδα αυτο που ξερω ειναι πως θες να γινεται να μην εχουμε οχι μονο στην ελλαδα αλλα παντου...οταν σχεδον παντου στη γη κυριαρχει ο φοβος και η αδικια..
κανεις πολιτης δε νομιζω να φοβαται τη σεχτα περισσοτερο απο τους προδοτες πολιτικους που μας γδερνουν με τους νομους τους και δεν μας αφηνουν σταγονα απο το αιμα μας.

ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!ΖΗΤΩ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ!

Κυπριακόφωνος είπε...

Πολύ καλό το άρθρο. Ειδικά η κριτική κατά της Σέχτας των Δολοφόνων.

Πάρης είπε...

Εξαιρετικό κείμενο. Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει για το θέμα.

Νάσια είπε...

Εμένα μου φάνηκαν τόσο θλιβερά εγκλωβισμένοι στο δίλημμά τους: "Ή άνθρωπος ή γουρούνι, ή μαχητής ή υπόδουλος, ή επανάσταση ή συμβιβασμός με την παραίτηση".

Ανθρώποι που δεν έχουν δουλέψει μέσα τους τις έννοιες και τη σχετικότητά τους. Που τα βλέπουν όλα ή άσπρα ή μαύρα. Είστε υπέρ ή κατά; Τύπου Μπους: "όποιοι δεν είναι μαζί μας είναι εχθροί μας".

Ανθρώποι του απόλυτου ναι ή του απόλυτου όχι. Του απόλυτου σκοπού. Που, ακριβώς επειδή τον βλέπουν απόλυτο, αγιάζει τα μέσα (τους). Κι εκμηδενίζει όλα τα άλλα.

Από το στοιχείο αυτό πηγάζει, νομίζω, η τυφλότητά τους. Η επικινδυνότητά τους. Κι η βλακεία τους.

Αλέξανδρος Στεφανίδης είπε...

Με όλα αυτά μου έρχεται στο μυαλό ένα ξεχασμένο βιβλίο του Jack London: Εταιρεία δολοφόνων ΕΠΕ. Η υπόθεση στα γρήγορα, μία ομάδα τρομοκρατών αναλαμβάνει εκτελέσεις μετά όμως από προσεκτική διερεύνηση της εκάστοτε περίπτωσης (κάποιες απορρίπτονται). Εξελισσόμενη η πλοκή τους βρίσκει μετά από συζητήσεις μεταξύ τους να αμφισβητούν την ουσιαστική προσφορά της οργάνωσης γεγονός που το αποδέχονται καθολικά. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για τη διάλυσή τους η εκτέλεση του αρχηγού (Ιβαν Ντραγκομύλωφ). Αυτό καθίσταται όμως αδύνατο και ένας ένας οι υπόλοιποι διώκτες του μέλη της οργάνωσης εξουδετερώνονται. Στο τέλος ο αρχηγός αυτοκτονεί διότι όπως έλεγε πρέπει να διεκπεραιωθεί επιτυχώς και η τελευταία υπόθεση (.....!!).

Αλέξανδρος Στεφανίδης είπε...

Επειδή έχει κάπως ενδιαφέρον συνεχίζω. Εψαξα στην Wikipedia και βρήκα ότι τελικά το συγκεκριμμένο βιβλίο (the assassination bureau Ltd) ο London το είχε αφήσει ημιτελές (τελείωσε από κάποιον R.Fish) λόγω του ότι δεν έβρισκε κανένα λογικό τρόπο να το τελειώσει!!!!! Μου έκανε πολύ εντύπωση αυτό. Δημιουργεί μία ιστορία η οποία δεν πάει πουθενά! Δεν μπορεί να δώσει κάποιο δίδαγμα ίσως. Πολύ ενδιαφέρον!

Unknown είπε...

Καλημέρα, καλό μήνα και καλή εβδομάδα :-)

Unknown είπε...

@Λυδία, τα είδα. Για να πω την αλήθεια, ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά ένας μεγάλος αριθμός σχολιαστών του tvxs με έχει προβληματίσει, αποτελεί ένα ιδιαίτερο θέμα. Το άρθρο στην Ελλάδα δημοσιεύθηκε την Παρασκευή το πρωί και όπως λες αναδημοσιεύτηκε σε πάρα πολλές ιστοσελίδες και forums προκαλώντας συζητήσεις. Για τις (μη) αντιδράσεις στην Κύπρο ισχύουν και αυτά που είπε ο Republic και όσα σημείωσε πιο κάτω η Disdaimona.

Unknown είπε...

@Αλέξανδρε καλημέρα, εγώ ευχαριστώ και, κυρίως χαίρομαι που σε βλέπω εδώ να σχολιάζεις!

Unknown είπε...

@Τσολοχίδη, στον κόσμο σου συνεπής!

Unknown είπε...

@Disdaimona, το κείμενό τους, το ύφος, η γλώσσα κλπ, είναι ένα εξαιρετικά γνήσιο προϊόν των καταβολών τους, των επιρροών τους, της αποτυχίας της δικής μου γενιάς και του κόσμου που τους σερβιρίστηκε ως "δεδομένος". Αυτό, δεν αποτελεί δικαιολογία, δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία έτσι και αλλιώς.

Όμως δεν κάνανε απολύτως κανέναν "μάρτυρα της ελευθερίας". Αν εξαιρέσεις τον μικρόκοσμο των μπλόγκερς από εκεί και πέρα, η συντριπτική πλειοψηφία των καθημερινών ανθρώπων στην Ελλάδα, δεν είχε την παραμικρή ιδέα για τον ποιος ήταν ο μακαρίτης. Και είναι εξαιρετικά χαρακτηριστικό ποιοί προσπάθησαν να τον αναδείξουν ως "μάρτυρα". Η "Ζούγκλα" του Μάκη και το "Θέμα" του Θέμου. Η "σχολή" δηλαδή που τον ανέδειξε.

Unknown είπε...

Skorpion...

Το ζήτημα του Δεκέμβρη, ούτε της πλάκας είναι, ούτε ήταν απλά μια ταραχή που προκάλεσαν κάποιοι "μπαχαλάκηδες". Πολλοί, που προσεγγίζουν τα πράγματα με αυτή την ανάγνωση, την βολική κατά τη γνώμη μου, θα πάθαιναν εξαιρετικά μεγάλη πλάκα, ΑΝ μάθαιναν πως είδαν τον ελληνικό Δεκέμβρη, εκατομμύρια νέοι άνθρωποι, στη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν μπορώ να παω τώρα σε μεγαλύτερο βάθος, ίσως κάποια στιγμή γράψω ξεχωριστό άρθρο για αυτό. Δεν μπορούμε να ξεμπερδεύουμε ζητήματα τόσο περίπλοκα με τρεις αράδες και δυο αφορισμούς.

Αγαπητέ Skorpion, τα ερωτήματα του REDBLACK στο tvxs τα είδα. Τα ερωτήματά του, δεν είναι διόλου αστεία.

Γράφει ο REDBLACK:

Πως γινεται να εχουμε ακομα νεκρους στην παλαιστηνη απο πυραυλους φασιστων?

ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ;

πως γινεται εταιρια να μολυνει επιτηδες τη θαλασσα με διαροη πετρελαιου διαλυοντας οτι εχει απομεινει ακομα απο την φυσικη ομορφια στον πλανητη μας και να μην αντιδρα κανεις?

ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ;

πως γινεται να μην μπαινει κανεις φυλακη στην ελλαδα για σκανδαλα?

ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ;

πως γινεται να πιστευουν ακομα οι ανθρωποι σε θεους και θρησκεις οταν σε λιγα χρονια δεν θα εχουμε νερο να πιουμε εξαιτιας καποιων?

ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ;

πως γινεται να εχουμε χιλιαδες νεκρους απο τροχαια και να πληρωνουμε τελη στο κρατος?

ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ;

πως γινεται να μην βρισκουμε δουλεια ωστε να ζησουμε σαν ανθρωποι?

ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ;

πως γινεται να μην μεγαλωνει το μισος?
πως γινεται να αλλαξουμε το κοσμο αραγε?με διαλογο...χαχα


ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ;

Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι ο άνθρωπος αυτός...Εγώ ξέρω πως αυτά τα ερωτήματα είναι υπαρκτά και πως δεν υπάρχουν πειστικές απαντήσεις ειδικά αν οι απαντήσεις κατευθύνονται σε έναν νέο άνθρωπο που έχει κάθε λόγο να είναι έξαλλος.

Unknown είπε...

@Κυπριακόφωνε, ευχαριστώ.

@Πάρη, ομοίως ευχαριστώ και να σου πω ότι με ενθουσίασε το ιστολόγιό σου, δεν το είχα "μυριστεί".

Unknown είπε...

@Νάσια, σας ευχαριστώ για την παρέμβαση. Συμφωνώ με όσα λέτε. Νομίζω πως είναι ξεκάθαρη και η δική μου η θέση, από το άρθρο μου.

Μόνο που θα επιμένω στην τελευταία μου παράγραφο:
Αν η Σέχτα δεν είναι μια καλοστημένη προβοκάτσια, είναι ο καθρέφτης που επαναλαμβάνει στο άπειρο το είδωλο που τη δημιούργησε

Unknown είπε...

@ Αλέξανδρε!!!Με τον Jack London, είχα περάσει μια εποχή κυριολεκτικής μονομανίας... Πρέπει να ήμουν κάπου στα 26-27 όταν έπεσε στα χέρια μου το για πολλούς κορυφαίο του έργο, ο περίφημος και σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικός Martin Eden. Ήταν αδύνατον να αφήσω το βιβλίο από τα χέρια μου, κάθε βράδυ διάβαζα δεκάδες σελίδες και όταν πια αποκαμωμένος κοιμόμουν, στον ύπνο μου έβλεπα στα όνειρά μου τα όσα είχα διαβάσει.

Όταν το τελείωσα, πήγα και αγόρασα όσα βιβλία του London υπήρχαν μεταφρασμένα και όσα δεν βρήκα τα αγόρασα στα αγγλικά. Νομίζω, πως πρέπει να έχω διαβάσει τα πάντα από αυτόν τον σπουδαίο αμερικανό. Ναι, την Εταιρεία Δολοφόνων ΕΠΕ και τον απίστευτο Ιβαν Ντραγκομύλωφ, τα θυμάμαι πάρα πολύ καλά και πράγματι είναι όπως το λες. Το μυθιστόρημα ολοκληρώθηκε από τον Robert L. Fish (δεν κατάφερα ποτέ να βρω κάτι παραπάνω για αυτόν).

Ωστόσο, τα δύο βιβλία που "έκατσαν" στην καρδιά και το νου μου τελικά, είναι το Call of the Wild και το The Iron Heel. Και αν το ένα (call of the wild) φωτίζει την ιερότητα της Φύσης μοναδικά, το δεύτερο (ελληνικός τίτλος Η σιδερένια φτέρνα) νομίζω πως πρέπει να ξαναδιαβαστεί από την αρχή καθώς μοιάζει εξαιρετικά επίκαιρο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΠ. Να προτεινω ενα βιβλιο. Collapse of an empire, lessons for modern Russia. Καλυτερο βιβλιο που να αναλυει με καλυτερο τροπο την πτωση της Σοβιετικης Ενωσης, δεν βρηκα πουθενα. Ουτε σε καποιο αλλο μεσο που να ασχοληθηκε με αυτο το θεμα βρηκα πιο τεκμηριωμενη δουλεια. Θα μου πεις εντελως ασχετο, πιθανον και να ειναι. Γιατι το προτεινω ; Καθως το αντικειμενο του ειναι η χρεοκοπια μιας χωρας, και πιστευω πως εαν και πολλες οι διαφορες, ειναι πολυ ενδιαφερον εκει που περιγραφει την καταρευση και πως ο ηγετης και οι υπουργοι και ο λαος αντιδρουσε.

Ο Δεκεμβρης για μενα ΔΕΝ ειναι μονο καποιες κλοπες καποιων λιγων. Αντιθετως ειναι αποδειξη πως ποσοστο των Ελληνων εχει αποβλακωθει πολιτικα. Το μεσο ακροαριστερο ιστολογιο οπως πχ το Τζανγκλ ριπορτ θα βρεις τετοιες αποψεις. Πως εγιναν αυτοι οι ανθρωποι ετσι ; Και αυτο χριζει μελετης. Και εδω ηγεσιες, Ανδρεας Παπανδρεου, Ακροαριστερεα κομματα, εφημεριδες και λοιποι επαιξαν τον λογο τους. Ωσπου οπως και στην Σοβιετικη Ενωση, αυτο που πολυς κοσμος μαθαινε ως την πραγματικοτητα ηταν ενα ψεμα. Αυτο που ο Ανδρας Παπανδρεου δημιουργησε, και αλλοι συνεχισαν, σημερα ζει την πιο μεγαλη κριση του.

Βεβαια ειναι και θεμα ελειψης ηθικης διοτι εοταν καποιοι φανατικοι και εχουν ψυχωση για την αναγκη να γινει η επανασταση, πιστευουν στις ποιο αστειες θεωριες, εισβαρος του ελληνικου λαου, τι να τους πει κανεις.


Η την καθε Σεχτα Αγωνιστων που λεει πως θελει να πληξει την οικονομια της Ελλαδας. Αναρωτιεμαι εαν και το ΠΑΜΕ σκεφτεται με τον ιδιο τροπο.

Επισης θεωρω πως καποιος εχει ηθικη υποχρεωση να μην πιστευει σε ανοησιες. Πχ να πιστευει πως δεν εγινε ποτε ολοκαυτωμα και ο Χιτλερ αγαπουσε τον κοσμο ολοκληρο. Ειναι ανηθικος εαν το πιστευει.


Λυπαμαι οταν βλεπω τα χαλια στην Ελλαδα, με τις συνεχεις φωθκειες, ανεργειες, χρεωκοπια, φασαριες, Δεν συμπασχω με αυτο τον λαο με τον ιδιο τροπο εαν τα παθαιναμε στην Κυπρο αλλα λυπαμαι. Το βλεπω λιγο αποστασιοπηιμενα. Ετσι νομιζω και οι υπολοιποι. Οι παραπανω Κυπραιοι Ευρωπαιοι, οπως και εγω, λεγαμε πως παλλε φασαριες, φωθκιες, απεργιες, οπως καθε λιο στην Ελλαδα. Δεν κανουν ολα τα αλλα προβληματα ειναι και αυτα. Και μαλλον εμεις οι Κυπραιοι ξερουμε περισσοτερα για το τι συμβαινει στην Ελλαδα απο τον Γερμανο που εντυπωσιαστηκε και νομισε πως εγινε κατι θετικο τον Δεκεβρη. Αν και οι παραπανω ξενοι αρνητικα αντεδρασαν.

Ανώνυμος είπε...

Το δε ενδιαφερον μου για το οτι συμβαινει στην Ελλαδα, εκτος για αλλους λογους, εχει να κανει πως αξιζει να μελετησει καποιος μια κοινωνια σε τετοια παρακμη. Με πολιτες τοσο ανοητους οσο ο καθε Ρεντ Μπλακ. Οι Ρωσσοι, στο βιβλιο που αναφερω, επηρεασμενοι απο τις αχρηστες ηγεσιες τους, αντιδρουσαν σε οποιο μικρο βημα αυξησης τιμων και προσαρμογη σε οικονομια αγορας. Ναι οι ηγετες τους δεν ειχαν την ορεξη να προβουν σε ουσιαστικες αλλαγες, αλλα υπηρχε αντιδραση και στις μικροτερες αλλαγες καθως ο κοσμος ηταν δυσαρεστημενος και φτωχος και ηδη πεινουσε. Εξαλου οι ηγεσιες ελεγαν πως η κομμουνιστικη ιδεολογια δεν ηταν το προβλημα.

Με τον καθε Ρεντ Μπλακ ο οποιος ολοκληρη του την ζωη ηξερε πως το ελληνικο κρατος λειτουργουσε με συγκεκριμενο τροπο. Αφου νομιζει πως ο καπιταλισμος ειναι το προβλημα και οχι πχ τα κλειστα επαγγελματα, φυσικα και θα αντιδρασει τωρα που οι του ΠΑΣΟΚ πανε να κανουν καποιες κινησεις αλλαγης. Η ισως να θεωρεις σωστο να λεει πως οι πολιτικοι ειναι χειροτεροι απο την Σεχτα. Πιθανον και ο ιδιος με το ιδιο σκεπτικο που κινουνται οι της Σεχτας να υποστηριζει ζημιογονες για την χωρα του πολιτικες. Βεβαια περαν απο οτι εμαθε να ισχυει σε ολοκληρη την Ελλαδα, ειναι και θεμα γενικοτερης ανοησιας στο ποσοστο αυτων που ειναι κομμουνιστες- αναρχικοι κτλ κτλ.

Οχι βεβαια πως καποιες απο τις κινησεις δεν θα φερουν τα αντιθετα αποτελεσματα, η πως ειναι απροθυμοι να προβουν σε ολες τις απαραιτητες αλλαγες και δεν θα θιξουν καποια μεγαλα συμφεροντα.

Αλλα καποιες απαραιτητες αλλαγες για την Ελλαδα θα γινουν. Πολυ θα ηθελα η Ελλαδα να ηταν στην θεση της Ουγγαρειας και να ελεγε οχι στο ΔΝΤ αλλα να επαιρνε πολυ σωστα μετρα που θα παρει η κυβερνηση της Ουγγαρειας. Δυστυχως η πολτιικη ωριμοτητα λαου και κυβερνησεων μαλλον βρισκεται χαμηλοτερα και απο αλλες χωρες των Βαλκανιων και της ευρυτερης περιοχης.

Πως δικαιολογουνται εξαλου τα ψεματα.

Επισης να κακισω και το αρθρο καποιας στο ΤΒΣΞ, πως εχει προβλημα πως καποιοι (πολυ λιγοι) δημοσιογραφοι, αφηνουν υπονοουμενα για την ακροαριστερα. Απο εν αντρεπεται ο κοσμος εν δικος του.

Ανώνυμος είπε...

Επισης να πω πως παρα την αντιπαθεια μου στην ακροαριστερα και λοιπους, δεν ειναι μονο αυτοι το προβλημα. Η λανθασμενη νοοτροπια, και η μη αντιληψη της πραγματικοτητας βαρυνει πολλους αλλους επισης. Και μιλω για τον λαο. Αν αρχησουμε για πολιτικους και ευθηνες τους, δεν θα τελειωσω ποτε. Να πω πως αυτη η κριση πιστευω πως θα γινει μαθημα και στους πολιτικους και στον λαο, και ειμαι αισιοδοξος και πως οι δυο θα βγουν απο αυτο λογικοτεροι και πιο ικανοι να διαχειριστουν τις καταστασεις.

Unknown είπε...

Αγαπητέ "Ανώνυμε", με το "τριπλό" σχόλιο-παρέμβαση.

Σε ευχαριστώ πρώτα από όλα που μπήκες στον κόπο να αναπτύξεις τις σκέψεις σου και να τις προσφέρεις-υποθέτω- προς συζήτηση.

Θα επανέλθω αργότερα στα όσα λες-υπάρχουν σημεία στα οποία συμφωνώ,άλλα στα οποία διαφωνώ, αυτό που μετρά (για μένα) είναι η σοβαρότητα ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη.

Έχω όμως μια μεγάλη απορία.

Αδυνατώ να κατανοήσω την Ανωνυμία της παρέμβασής σου και μάλιστα με ενοχλεί ιδιαίτερα αυτή η Ανωνυμία όταν έρχεται από κάποιον που είναι σε θέση να διατυπώσει άριστα τις σκέψεις του.

Ανώνυμος είπε...

σ' ενοχλεί η ανωνυμία; Δεν πειράζει θα την συνηθίσεις.

Unknown είπε...

Όχι αγαπητέ, δεν με ενοχλεί η ανωνυμία στο διαδίκτυο, ειδικά όταν αφορά πολίτες. Με ενοχλεί η ανωνυμία όταν πίσω από αυτήν κρύβονται συγκροτημένα συμφέροντα που στοχοποιούν με αηθέστατο τρόπο όποιους θεωρούν αντιπάλους. Δεν εχω να συνηθίσω τίποτα λοιπόν, άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν τα γραπτά μου με κάποιο ψευδώνυμο.

Εάν είσαι ο ανώνυμος που άφησε το τριπλό σχόλιο πριν από λίγες μέρες, να με συγχωρείς που δεν προχώρησα τον διάλογο, απλά δεν πρόλαβα και προσπαθώ να αποφεύγω τις προχειρολογίες. Αν σε ενδιαφέρει, θα σχολιάσω τα όσα κατέθεσες.

Skorpion είπε...

Πολιτη Πιττα, αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το γκουγκλ που με αναγκαζει να βαζω τον κωδικο και το ονομα χρηστη καθε φορα που κανω αναρτηση. Με κανει λογκ οφφ απο το συστημα συνεχως. Ειχα την εντυπωση πως ηταν προφανεστατο πως ημουν ο ιδιος χρησης με τον οποιο συνομιλουσες. Το συμπερασμα μου ειναι πως λογω ελειψης χρονου οπως ειπες δεν διαβασες τα μηνυματα.

Το ατομο που εξεφρασε την απορια για την ανωνυμια, δεν ειμαι εγω.

Ανώνυμος είπε...

το ίδιο κάνεις κι εσύ αγαπητέ το ίδιο κάνουμε όλοι. Στοχοποιούμε όποιον θεωρούμε αντίπαλο επώνυμο κι ανώνυμο. έτσι γινόταν πάντα κι έτσι θα γίνεται. Ή μήπως νομίζεις πως εσυ δεν θεωρείσαι στρατευμένος;
Η διαφορά μεταξύ επώνυμου κι ανώνυμου είναι μόνο στο πόσο μεγάλο εγωισμό έχεις. Ο ανώνυμος είναι λιγότερο εγωιστής από τον επώνυμο.

Ανώνυμος είπε...

πρέπει όλοι να βγάλουμε από ένα ευρώ κι από μια σφαίρα από κινητό μας - το ευρώ να δώσουμε στον Δημοσιογράφο κούλογλου, την σφαίρα στους τρομοκράτες μας πάλι: να δώσουμε.