Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Εσύ, το Ζώον!

Ο μικρός Μακάκος πίθηκος βρέθηκε χαμένος και μόνος. Μεταφέρθηκε σε καταφύγιο Ζώων όπου περιέπεσε σε κατάθλιψη γιατί είχε χάσει τη μητέρα του. Τελικά, το λευκό περιστέρι που βλέπετε στη φωτογραφία, τον πήρε (στην κυριολεξία) κάτω από τη φτερούγα του, έφτασε σε σημείο να τον ταϊζει με το ράμφος μέχρι αυτός να "πάρει μπροστά". Πλέον, ο μικρός έχει ανανήψει πλήρως. Ο μακάκος και το περιστέρι, είναι αχώριστοι φίλοι.

Η ανθρώπινη "δραστηριότητα" σε ένα πλάσμα που προσφέρει μόνο αγάπη και που εναρμονίζει τη ψυχή του με τη δική σου για να νιώσεις καλύτερα.


Εσύ, το Ζώον!
Ή μήπως αποκαλώντας σε Ζώον σε υπερτιμώ και σου αποδίδω ιδιότητες που δεν αξίζεις;
Σε σένα αναφέρομαι αγαπητέ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές τώρα.

Και για να μην μπερδευόμαστε άδικα, όσα σου λέω τα λέω και στον καθρέφτη μου. Δεν μιλάω (γράφω) με «υπεράνω» διάθεση.
Το επισημαίνω αυτό, γιατί έχουμε στα μέρη μας μία τάση να παίρνουμε όλα, μα όλα προσωπικά.
Χαρακτηριστικότατο σύμπτωμα αυτό, των Κοινωνικά Απαίδευτων που θρέφουν σε βάρος της προσωπικότητας και της αυτάρκειάς της, το ανώμαλα φουσκωμένο (και άδειο σαν μπαλόνι) υπερεγώ. (Εγώ ρε!)

Εντάξει Ζώον;

Πάμε αρκετούς αιώνες πίσω, πριν ο κόσμος μπει στην φαυλότητα της αλλοτρίωσης που έφεραν οι θρησκείες-όπως τουλάχιστον τις ξέρουμε αυτές τα τελευταία 2000 χρόνια και κάτι.

Πάμε να συναντήσουμε εκείνον τον θεσπέσιο Θεόφραστο που γεννήθηκε στη Λέσβο το 372. Ένας σπουδαίος στοχαστής –για τις ημέρες μας πρωτοπόρος, για τότε, απλά ακόμα ένας μεταξύ των πολλών.

Μάνα μας η Γη, πατέρας μας ο Ουρανός έλεγε.

Ο John Lennon αιώνες αργότερα το αναποδογύριζε τραγουδώντας: My mother was of the sky /My father was of the earthBut I am of the universe /And you know what it's worth, αλλά, η Κοσμική του αντίληψη παραμένει σταθερή και αργότερα, όταν συνθέτει το (κυριολεκτικά) μαγικό Across the Universe : Images of broken light which/ dance before me like a million eyes /That call me on and on across the universe

Ο Lennon, όπως και ο πρόγονος Θεόφραστος, ήταν απολύτως Ζώα.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους από εμάς, που μάλλον νιώθουμε πως μας προσβάλλει η ταύτιση μας με Σκύλους, Γάτες, Λιοντάρια, Ελάφια, Φίδια, Κατσίκες, εκείνοι, με τον τρόπο τους καταλάβαιναν πως ό,τι ζωντανό είναι και συγγενές και μετέχει στην Συμπαντική Αρμονία που δεν αναγνωρίζει μικρό ή μεγάλο ρόλο σε κανέναν, γιατί, όλα, έχουν τον ειδικό τους ρόλο.

Το πράγμα χαλάει, όταν κάποιο είδος αποφασίζει να υπερβεί τον Φυσικό του Ρόλο.
Αυτό δηλαδή που πράττει σχεδόν από την εμφάνισή του στον πλανήτη το δικό μας είδος, αναγνωρισμένο πλέον ως το επιβλαβέστερο και καταστροφικό για την Τάξη.

Αν έχετε αντίρρηση, απλά κοιτάξτε γύρω σας.

Ανέφερα τις νεώτερες θρησκείες πιο πάνω, γιατί απλούστατα αυτές είναι που προκειμένου να κολακέψουν τους ανθρώπους όταν αυτοί ήσαν εξαθλιωμένοι, σκλάβοι, και πένητες ήρθαν και τους είπαν πως όλα όσα βλέπει το μάτι τους, τα «έφτιαξε» ο Θεούλης για την πάρτη τους.

Οι θρησκείες που γεννήθηκαν στην έρημο, (χριστιανισμός και ισλάμ ουσιαστικά) είπαν το «μπάτε σκύλοι (sic) αλέστε».

Ο σημερινός άνθρωπος που πάει εκδρομή σε ένα δάσος και φεύγοντας αφήνει πίσω όλο το σκουπιδαριό του, θεωρεί πως το δάσος του ανήκει και χωρίς να το συνειδητοποιεί, τη στιγμή που το λερώνει, πραγματοποιεί μια πράξη επικυριαρχίας και «κατάκτησης».

Ο σημερινός άνθρωπος ανερυθρίαστα μακελεύει δελφίνια και φάλαινες –πλάσματα ενδεχομένως διαφορετικά εξελιγμένα από τον ίδιο με εξαιρετικά υψηλή νοημοσύνη και ιδιαίτερα περίπλοκο κώδικα επικοινωνίας.

Τόσο αυτός που αφήνει σκουπίδια στο δάσος όσο και ο μακελάρης, είναι το ίδιο.

Δεν υπάρχει διαβάθμιση εδώ, γιατί η προσβολή που επιτελούν, έχει ακριβώς το ίδιο εφαλτήριο.

Ο σημερινός άνθρωπος «εκπολίτισε» από την άλλη πλευρά τους Ινδιάνους της Αμερικής, όταν εκείνοι ήσαν ακόμα, ο έσχατος γνωστός Φυσιολατρευτικός πολιτισμός.

Το αποκορύφωμα της ύβρεως το παρακολουθούμε όλοι στις τηλεοράσεις μας καθώς ο θάνατος απλώνεται με την μορφή του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Ένας θάνατος δημιουργημένος από το δικό μας είδος, που πλήττει την ίδια τη Ζωή στην οποία ανήκουμε και δεν μας ανήκει-με την έννοια πως θα έπρεπε να αποτελούμε οργανικό μέρος της αντί να επιδιώκουμε να είμαστε κυρίαρχοί της.

Χωρίς να είμαι «θρησκευόμενος», γιατί αντιπαθώ την συμπίεση της έννοιας του Θείου σε Σύστημα, διακρίνω πως η εφεύρεση του χριστιανισμού και του ισλαμισμού πέρα από την πνευματική λοβοτομή που προκάλεσε στους Ανθρώπους αφαιρώντας τους την Ελευθεροπρέπεια, έκοψε σύριζα τη Σεβαστική Σχέση που είχαν οι Άνθρωποι με τη Φύση-άρα τους (μας) εξανδραπόδισε.

Όπως είχε πει σε μία διάλεξή του ο Κύπριος Ανώτατος Δικαστικός κος Γεώργιος Πικής, «με την έλευση των «εξ αποκαλύψεως» θρησκειών, οι άνθρωποι παίρνουν διαζύγιο από την Αναζήτηση».

Δεν θέλει και καμιά ιδιαίτερη φιλοσοφία για να το συλλάβει κανείς αυτό, εφ όσον μεσολαβούν αιώνες επί αιώνων μέχρι να ανθήσουν και πάλι οι Τέχνες, οι Επιστήμες και η Φιλοσοφία και προκειμένου να γίνει αυτό έπρεπε να προηγηθεί η αναβάπτιση στην κληρονομιά της Αρχαιότητας – δεν εννοώ μόνο της Ελληνικής.

Οι άνθρωποι λοιπόν χάσαμε την αίσθηση του Θείου που καθοδηγούσε σε μεγάλο βαθμό τη σχέση μας με τη Φύση.

Την υποκαταστήσαμε με την ταπεινότητα και την υποδούλωση σε έναν Θεό «αόρατο και ποιητή των όλων» με Αρχές και Επιταγές που βέβαια, συνέτασσαν αντ’ αυτού τα Ιερατεία σε αγαστή συνεργασία με τις εξουσίες.

Ο οποίος «ποιητής των όλων» έφτιαξε τα πάντα και μας έβαλε στο κέντρο της δημιουργίας να αλωνίζουμε.

Και αλωνίζουμε, καθώς οι αρκούδες δολοφονούνται διαρκώς από τα αυτοκίνητά μας, αλλά μοιάζει να απασχολεί ελάχιστους το γεγονός, ελάχιστους γραφικούς κατά την κρίση των πολλών.

Και αλωνίζουμε, καθώς όταν η ανθρώπινη αμετροέπεια πυρπολεί τα δάση και κατακαίει χιλιάδες ζωές που ζουν εκεί, εμείς διαρρηγνύουμε τα ιμάτια μας για τις «χαμένες περιουσίες» εννοώντας σπίτια και κτίσματα συνήθως αυθαίρετα.

Και αλωνίζουμε καθώς το έγκλημα των εγκλημάτων, ο πολυπλόκαμος ανθρώπινος «πολιτισμός» δεν είναι ικανός να μας διεγείρει και να μας βάλει σε τροχιά εξέγερσης, μιας εξέγερσης που θα προστάτευε στο τέλος εμάς τους ίδιους.

Οι ανθρώπινες ιδεολογίες και ειδικά όσες είναι προϊόντα της Βιομηχανικής Επανάστασης, φοβάμαι πως είναι από την «φύση» τους βουτηγμένες στην αλλοτρίωση και την παραμόρφωση της σκέψης.

Γεννήθηκαν μέσα στο φούμο της βιομηχανικής καμινάδας και στο τέμπο των εργοστασιακών εμβόλων.


Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως η ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης είναι (δυστυχώς) ταυτισμένη όχι απλά με τη ρύπανση και τη δηλητηρίαση του περιβάλλοντος ως απότοκα της εκβιομηχάνισης αλλά με μία νοσηρή αντίληψη περί υποταγής της Φύσης προς όφελος του «λαού».

Μπορεί το Σοβιετικό καθεστώς να ήταν «άθεο» αλλά η επιθετικότητά του ως προς τη Φύση δεν διέφερε διόλου από αυτή που δίδαξε η θρησκεία στο μυωπικό της ποίμνιο.

Και για να μην έχουμε άλλες ερμηνείες, θεωρώ την Σοβιετική εκδοχή του Σοσιαλισμού ως μία στρέβλωση που απέτυχε παταγωδώς –άρα δεν την ταυτίζω με το όραμα του Ιδεολογικού οικοδομήματος και κυρίως με το πώς αυτό μπορεί να εξελιχθεί στον 21ο αιώνα.

Προς ώρας τείνω σταθερά να βλέπω ως μοναδικό ακτιβισμό ουσίας περιπτώσεις σαν αυτή των Ποιμένων της Θάλασσας ( http://www.seashepherd.org/ ) που δίνουν διαρκώς επιθετικές μάχες με τα φαλαινοθηρικά των Ιαπώνων, που καταζητούνται ως τρομοκράτες από την Ιαπωνία-και όχι μόνο- επειδή όχι με λόγια αλλά με δράσεις γεμάτες αυταπάρνηση και αυτοθυσία υποστηρίζουν τους συγγενείς μας στον πλανήτη.

Τους συγγενείς μας που ήταν εδώ πριν από εμάς και που θυσιάζονται από εμάς καθημερινά είτε για χρήματα (ναι, δεν με ενδιαφέρει αν θα μείνουν άνεργοι οι φονιάδες της φώκιας ή της φάλαινας) ή για την «γαστριμαργική απόλαυση» των τρυφηλών και παρακμασμένων «ανθρώπων» που πληρώνουν 300 δολάρια για ένα σπέσιαλ φιλέτο δελφινιού ή φρέσκα μυαλά πιθήκου, που για την ευχαρίστησή σας, αφαιρούνται από το κρανίο του πιθήκου μπροστά σας ενώ αυτός είναι ζωντανός.

Οργανώσεις όπως η Animal Liberation Front (http://www.animalliberationfront.com/) που έχουν αντιληφθεί τη σημασία των μεγάλων ανακαλύψεων της Φυσικής –γύρω από τις περιοχές της Κβαντικής- έχουν συνειδητοποιήσει για τα καλά τη θέση του Ανθρώπου στο Σύμπαν και βρήκαν το κουράγιο να βγουν έξω από το κλειστό κουτί της πεπερασμένης συλλογιστικής μας.

Στην πραγματικότητα, ρίχνουν το σπόρο με την λεγόμενη Οικοτρομοκρατία για τα κινήματα που θα δεσπόσουν στο όχι μακρινό μέλλον.

Ο επιθετικός ακτιβισμός για την προστασία της Φύσης, είναι ίσως το μόνο μέρος της ανθρώπινης δραστηριότητας που στέκει μακριά από την ανθρώπινη αλλοτρίωση και με τη δράση της την εξαγνίζει.

Άνθρωποι όπως ο καπετάνιος των Ποιμένων της Θάλασσας Paul Watson (http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Watson ) αμφιλεγόμενοι και ύποπτοι τόσο από τον Καπιταλισμό ως «τρομοκράτες» όσο και από την Αριστερή Ορθοδοξία ως δήθεν «απολιτίκ» σπάζουν τις χαραμάδες στους τοίχους της άγνοιας δείχνοντας τις μάχες του μέλλοντος.

Γιατί, εμείς τα Ζώα, μάλλον δεν έχουμε ακόμα καταλάβει τίποτα…

Εντάξει Ζώον;

ΥΓ: Καθόλου τυχαίο πως στην Ελλάδα καθώς η κρίση μεσουρανεί και η ανασφάλεια σκιάζει τα πάντα πυκνώνουν οι απίστευτοι βασανισμοί πλασμάτων. Καμένες γάτες και κρεμασμένοι σκύλοι έρχονται όλο και πιο συχνά στις εσωτερικές σελίδες των εφημερίδων. Και είναι απόλυτο κριτήριο η συμπεριφορά των ισχυρών σε όσους δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Όπως ένα ολάκερο σύστημα (στο οποίο όμως εμείς μετέχουμε με τον ένα ή άλλο τρόπο) έρχεται τώρα και γκρεμίζει τρόπο ζωής, όνειρα ή έστω τη δυνατότητα επιβίωσης, έτσι οι άνθρωποι μετακυλύουν την σκληρότητα σε οτιδήποτε δεν έχει αντιστάσεις. Μόνο που στην περίπτωση των Ζώων το έγκλημα είναι πολλαπλάσιο γιατί αυτά ουδεμία ευθύνη φέρουν για οτιδήποτε. Ας πάρουν καλύτερα από ένα όπλο όλοι αυτοί και ας σκοτωθούν μεταξύ τους. Χάρη θα μας κάνουν.

Γιώργος Πήττας για τον Πολίτη στη Λευκωσία και το TVXS.GR στην Αθήνα.

ΥΓ: Απόψε, η πρώτη εκπομπή στον 107.6 , στις 6 το απόγευμα. Η Κινούμενη Άμμος, επιστρέφει από διαφορετική συχνότητα φρεσκαρισμένη σε διάθεση και με τις οικείες μας μουσικές. Διαδικτυακή ακρόαση, κλικ ΕΔΩ.






11 σχόλια:

-=IMAGINOS=- είπε...

Το συγκινητικότερο και σημαντικότερο άρθρο σου κατ'εμέ! Ύμνος στη ζωή η πρώτη φωτό, δραματική και στενάχωρη η δεύτερη.
Καλή αρχή στο νέο ταξίδι καπετάνιε!

ΥΓ. Είσαι πάντως λίγο υπερβολικός. Δεν φταίει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα που κάποιοι βασανίζουν ζώα. Και φυσικά τα ζώα δεν βασανίζονται μόνο στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί πχ που τα κάνουν λουκάνικα δεν είναι καλύτεροι. Και δεν έχουν και οικονομική κρίση, ακόμα... Τουλάχιστον εμείς για εθνικό φαγητό έχουμε τη δυναμική φασολάδα.

Παύλος είπε...

Θα διαφωνήσουμε και πάλι για τα θρησκειολογικά :)

Οι ελληνόθρευτοι Ρωμαίοι είχαν μηδενική περιβαλλοντική συνείδηση. Συνέλεγαν και βασάνιζαν ζώα προς τέρψη των πολιτών. Ένα από τα πρώτα "οικολογικά" ξυπνήματα ήρθε όταν το κοινό δάκρυσε μπροστά στη δολοφονία αριθμού ελεφάντων σε θέατρο της Ρώμης.
Κάποια είδη κατάφεραν να τα εξαφανίσουν πριν καν γνωρίσουν τον μονοθεϊσμό.
Στην Ιβηρία επήλθε οικολογική καταστροφή από τον 2ο π.Χ. αιώνα αφου οι Ρωμαίοι την είχαν κάνει ένα τεράστιο ορυχείο. Οι αρχαιολόγοι βρίσκουν την μαυρίλα στα υποστρώματα του εδάφους.
Αν μη τι άλλο οι θρησκείες της ερήμου έβαλαν τον άνθρωπο ηθικά ΥΠΕΥΘΥΝΟ προς το περιβάλλον...

CLOSER91 είπε...

To ALF δεν ειναι οικοτρομοκρατες, οπως θελουν να το παρουσιασουν τα μεσα. μη πεφτετε στην παγιδα τους. διαβαστε το καταστατικο της οργανωσης. Επισης δεν μπορω να διαχωρισω τη φιλοζωια μου σε ζωα που καταναλωνω και σε ζωα που θαυμαζω.
αρα κατι λειπει ακομα...

Skorpion είπε...

Απλα τα πραγματα, μια ειναι η σταθερα ως τωρα. Ανθρωπινη εξαπλωση και αναπτυξη = εξαφανιση αλλων ζωων, και του περιβαλοντος τους καθως το ανθρωπινο περιβαλλον αντικαθιστα το ζωικο.

Aceras Anthropophorum είπε...

Ούτε γω νομίζω ότι είναι πρωτέρημα των Χριστιανών η αποκοπή από τη φύση. Αν δεις τους απανταχού κομμουνιστές ήταν χειρότεροι. Οι Ινδοί, οι Κινέζοι, οι Σρι Λανκαίζοι σήμερα δεν είναι καλλύττεροι. Ο προντουκτιβισμός είναι πολλά πιο γεννικόν φαινόμενον που τον χριστιανισμόν. Νομίζω. Αλλά δεν αλλάζει την ουσία του άρθρου.

Η βάση κατα με είναι η προμηθεικές σύχρονες αξίες που θεωρούν τον άθρωπον ικανό για όλα τζιαι η καπιταλιστική/κομμουνιστική αξία της ανάπτυξης. Για τον έναν σαν μέσο που εγγυάται το κέρδος μακροχρόνια, για τον άλλο για να διανύμει περισσότερα στην εργατική τάξη. Δεν έχει θρησκεία που να έχει αντέξει αυτήν την αξία του καπιταλισμού/κομμουνισμού.

the Idiot Mouflon είπε...

Άκου ζώον...

Άμα δεν κοιτάξουμε τι γίνεται εδώ, στο χώρο "μας"... τότε το να κοιτάζουμε π.χ. στην Ιαπωνία λίγα θα προσφέρει στη δημιουργία πραγματικής οικολογικής συνείδησης και μάλλον θα πετύχει μόνο τον εφησυχασμό ότι "κάτι κάνουμε".
Εύκολο είναι να κτυπάς τα συμφέροντα των βιομηχανιών αλλού αλλά να τα προσπερνάς στον τόπο σου. Πολιτικά το κόστος είνα μηδαμινό.

Άκου ζώον...

Η ενασχόληση με τις φάλαινες καλή είναι, καλύτερη δε η κατανόηση της κερδοφόρας -προσωρινά και για τους λίγους -"ανάγκης" για εντατική καλλιέργεια και μαζικοποίηση της παραγωγής εις βάρος της αυτονομίας και αυτάρκειας μικρών κοινοτήτων και για χάρη της διατήρησης των τερατόμορφων πόλεων που στην ουσία πλέον δεν χρειάζονται.

Άκου ζώον...

Υποκρισία είναι το να διεκδικάς το δικαίωμα να λες στον άλλο τι μπορεί να σκοτώσει για να φάει αλλά να προσπερνάς το δικαίωμα του καθενός ΕΝΑΝΤΙΑ στις αγορές, δηλαδή το δικαίωμα του να μην αγοράζει τα -με "πολιτισμένο" τρόπο -βασανισμένα και "εμπλουτισμένα" κρέατα του.

Άκου ζώον...

Εύκολο είναι να προωθείς απαγορεύσεις π.χ. στο πόσο άλας θα καταναλώνει ο καθένας αντί να στραφούμε στις βιομηχανίες και στο πόσο (και ποιού είδους) αλάτι βάζουν στα προϊόντα τους.
Όταν θα δώσουμε στο αλάτι την "αίγλη" των ναρκωτικών και θα πετύχουμε την δημιουργία Ζώων που θα καταναλώνουν -εξίσου βλαβερό μα -πιο λίγο αλλά σε πιο ψηλές τιμές... τότε ίσως να καταλάβουμε την παγίδα.

Άκου ζώον...

Άμα θυμηθούμε πως οι Ιθαγενείς της Αμερικής σκότωναν για να φάνε μα θεωρούσαν -και αναλόγως, έπρατταν -ότι δάνειο παίρνουν... τότε ίσως να επανέλθουμε στην ισορροπία.

Άκου ζώον...

Άμα δεν καταλάβουμε ότι την "οικολογία" την χρησιμοποιούν ήδη οι "έχοντες και κατέχοντες" για να δικαιολογήσουν νόμους που αποξενώνουν τον Άνθρωπο από τη Φύση αντί να τον ενσωματώνουν σε αυτή τότε... βράσε όρυζα.

Φιλικά,
Κερασφόρο τετράποδο με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.

tsoloxidis είπε...

εδω η μπαλια





εδω η μπαλια!




π τσολοχιδης




ναι!ΝΑΙΑΙ Ο ΤΣΟΛΟΧΙΔΗΣ!!

Ανώνυμος είπε...

οταν ανηκεις στον παγανιστικο ελευσις υμνεις τα αγαλματα επιτιθεσαι με μισος απεναντι στην θρησκεια του ελληνικου λαου και εισαι και δημοσιογραφος ειναι φυσικο να εχεις αυτες τις ακραιες αποψεις.ενα πραμα θα σου πως.αν δεν σταματησετε να βριζετε την θρησκεια μας θα σας κρεμασουμε εσας και τον τουρκοφκια σας οργανα των εγγλεζων.η κυπρος ειναι και θα απραμεινει ορθοδοξη και ελληνικη.

Unknown είπε...

Να σας ευχαριστήσω για τα σχόλια και τις θέσεις.

Εξαιρετικός φόρτος εργασίας αυτή την περίοδο έχει δυστυχώς ελαχιστοποιήσει κάθε δυνατότητα ουσιαστικού επισχολιασμού.

Αναφορικά με τον ρόλο των Θρησκείων και την απαρχή της τάσης για "κατάκτηση" της φύσης καθώς και της ανάπτυξης τς χυδαίας κουλτούρας πως τάχα η Φύση μας ανήκει εμμένω στις απόψεις μου, είναι ωστόσο μεγάλη συζήτηση με πολλές αποχρώσεις.

@Ανώνυμε ο τρόπος που εκφράζεις τις "θέσεις" σου φορώντας βέβαια την κουκούλα του φασίστα απλά επιβεβαιώνει τις θέσεις μου για το "είδος" σου. Εσύ και οι όμοιοί σου είστε σκέτη ρύπανση.

Λωτοφάγος είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,
Το άρθρο σου μου άρεσε πολύ, αν και, στις 2 θρησκείες θα μπορούσες να προσθέσεις μερικές επιπλέον. Ελάχιστες αντιμετωπίζουν με σεβασμό τους συγκατοίκους μας στον πλανήτη και φυσικά είναι περιθωριοποιημένες.
Δυστυχώς, ο χριστιανισμός, και δευτερευόντως ο ισλαμισμός, έχουν επηρεάσει παντοιοτρόπως τις υπόλοιπες -και όχι μόνο στην υιοθέτηση εορτών που εξυπηρετούν το εμπόριο όπως τα Χριστούγεννα ή του αγίου Βαλεντίνου.
Βασανίζουμε τα άλλα ζώα εκτρέφοντας και δολοφονώντας τα με απερίγραπτους τρόπους, κλείνοντάς τα σε κλουβιά ή ενυδρεία, ασκώντας εξουσία πάνω στα λεγόμενα κατοικίδια και χρησιμοποιώντας το όνομά τους ως απαξιωτική βρισιά.
Ό,τι περπατάει, σέρνεται, πετάει ή κολυμπάει βρίσκεται πλέον στα ράφια των σούπερ μάρκετ, για να το δοκιμάσουμε και να κάνουμε το κομμάτι μας ως... γκουρμέ.
Ως σκεπτόμενοι άνθρωποι, οφείλουμε να επανακαθορίσουμε τη θέση μας στο σύμπαν και να διαγράψουμε τη δήθεν θεϊκή εντολή "αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την γην", η οποία δίνει το άλλοθι για το διαρκές έγκλημα της μητροκτονίας!
Αν δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον εαυτό μας ως μέρος του συνόλου, ας στραφούμε έστω στο ένστικτο αυτοσυντήρησης. Διότι, μόνο άπληστοι ηλίθιοι δεν μπορούν να δουν ότι σκοτώνοντας τον πλανήτη-μητέρα θα καταστραφούμε κι εμείς μαζί του!

kyriakos είπε...

Η σοβιετική ένωση σε τουλάχιστο 3 περιπτώσεις χρησιμοποίησε υποβρύχια ατομική βόμβα για να σταματήσει παρόμοιες πετρελαιοκηλίδες.

Τέτοιου είδους καταστροφές δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν, θα έλεγε κανείς πως είναι σύνηθες φαινόμενο σε τέτοιου είδους high-risk διατρήσεις..

Απλά τώρα έτυχε να είναι σε αμερικανικό έδαφος,
Η bp αν ήθελε να σταματήσει την διαρροή θα μπορούσε να το πράξει εδώ και καιρό, αυτοί όμως θέλουν μονάχα να διαφυλάξουν την επένδυση τους προσπαθούν να βγάλουν νέα τρύπα δίπλα σου λέει..

Απο την στιγμή που δεν επεμβαίνει το το Αμερικανικό κράτος για να διακόψει αυτή τη γελοιότητα και να αποδώσει ευθύνες αυτά θα βλέπουμε.. διότι κακά τα ψέματα και το αμερικανικό κράτος υπάλληλος της bp είναι τι να κάνει; εδώ δεν ξεμπερδεύει με το ΙΡΑΚ.. έτσι προς το παρόν λένε πως είναι "ευθύνη" της εταιρίας .. να "διορθώσει" τη ζημιά.. μαλακίες στην ουσία τους αφήνουν ανεξέλεγκτους και δεν τους αγγίζει κανείς
μόλις τελειώσουν με τη διόρθωση της επιχείρησης τότε θα φωνάξουν και τον taxpayer να βγάλει το φίδι από την τρύπα..

typical..