Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Αντίο Άστρα FM...

Μετά από 8 χρόνια (πως πέρασαν αλήθεια τόσα πολλά τόσο γρήγορα;;;) με στεναχώρια αποχωρώ από τον Άστρα. Η απόφαση ήταν δική μου και στριφογύριζε αρκετό καιρό στο μυαλό μου, όπως γνωρίζουν κάποιοι φίλοι. Για τους ανθρώπους που γνώρισα εκεί, διατηρώ τα καλύτερα συναισθήματα.

Aπό την εξαιρετική Άντρη Δημητρίου, που πάντα την αποκαλούσα "κολώνα του σταθμού" γιατί απλά είναι, μέχρι τον φίλο μου τον δημοσιογράφο Μιχάλη Μιχαήλ, με τον οποίο ενώ διαφωνούμε σε πάμπολλα, είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν και κυρίως το σπάνιο ανθρώπινο ήθος που τον προσδιορίζει. Αν κάτσω τώρα να αναφέρω όλες τις αξιόλογες εκπομπές του Άστρα, δεν βγάλω λογαριασμό. Είναι πολλές!
Στον Άστρα βρέθηκα σχεδόν δέκα μέρες μετά που κατέφτασα στην Κύπρο, στις 29 Οκτωβρίου του 2002. Πολλές εκπομπές, θα μου μείνουν αλησμόνητες, τόσο από τον νυχτερινό κύκλο των πρώτων τριων χρόνων, όσο και από τον κύκλο της Κινούμενης Άμμου κάθε σάββατο το απόγευμα 7-9 που θα εκπέμψει για τελευταία φορά στις 22 του μήνα.

Αξέχαστος ήταν και ο μικρός σχετικά κύκλος της συνεργασίας μου με την πρωινή ενημερωτική ζώνη του σταθμού, κατά τον οποίο αρκετές φορές το ping pong με τον Γιώργο Παυλίδη ήταν απολαυστικό.

Ωστόσο, η αδυναμία μου να προσαρμοστώ στο πλαίσιο μιας ενημερωτικής ζώνης ενός ξεκάθαρα και ευθύτατα Κομματικού ραδιοφώνου οδήγησε τότε, στο "πρωινό διαζύγιο".

Δεν μετανιώνω ασφαλώς που υπήρξα και συνεχίζω να είμαι "απροσάρμοστος" σε επιταγές πολιτικών κομμάτων, όποια και αν είναι αυτά, όσο κοντά και αν είναι (Αν είναι) στις ιδεολογικές μου επιλογές. Οφείλω από εδώ να τονίσω την άψογη συμπεριφορά του πρώην διευθυντή του Άστρα, του ανθρώπου που "έπλασε" σε μέγιστο βαθμό τον χαρακτήρα του σταθμού και αυτόν που με προσκάλεσε να κάνω εκπομπές εκεί, τον Τάκη Χατζηγεωργίου.

Σε αυτόν ο Ελληνισμός, οφείλει τον μοναδικό ραδιοφωνικό σταθμό που τιμά έμπρακτα κάθε μέρα και σχεδόν κάθε ώρα -πριν τις ειδήσεις- την ενεργή παρουσία της Ελληνικής Ποίησης στα ερτζιανά.

Ο Γιώργος Παυλίδης που ανέλαβε μετά, συνέχισε την παράδοση αυτή και με νέες πρωτοβουλίες την ενίσχυσε.
Ο Άστρα, είναι -μέχρι τώρα- το μοναδικό ραδιόφωνο στην Κύπρο (πέρα από κάποιες εκπομπές της κρατικής ραδιοφωνίας) που αγκαλιάζει στοργικά τις Τέχνες, το Θέατρο, τη Λογοτεχνία, τη Μουσική και τους ανθρώπους που εργάζονται για όλα αυτά.

Οι λόγοι για τους οποίους αποχωρώ, είναι γιατί αφ ενός όπως ήδη είπα δεν θέλω να λειτουργώ σε "πλαίσιο" αλλά και γιατί το Καινούργιο, είναι πάντα για μένα μία πρόκληση στην οποία δεν μπορώ να αντισταθώ.

Το που θα βρεθώ, συχνότητα ραδιοφώνου , διαδικτυακή διεύθυνση για ακρόαση μέσω internet κλπ, θα τα πω από εδώ σε λίγες μέρες.

Όπου νάναι, "άλλος αέρας" στα fm!



21 σχόλια:

Albedo_Zero είπε...

Καλή τύχη Πολίτη από ένα ραδιοφωνικό σου "πελάτη"

Unknown είπε...

Σε ευχαριστώ αγαπητέ Μιχάλη με το εμβληματικό "Route US 66" στ' όνομά σου.

Ελπίζω να κοπιάσεις λοιπόν και στο νέο "μαγαζί", η Κινούμενη Άμμος θα είναι και πάλι.

Phivos Nicolaides είπε...

Γιώργο, καλή νέα αρχή. Είσαι άξιος, ικανός, δημιουργικός και δεν σε φοβάμαι φίλε μου.

Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

Καλή συνέχεια όπου κι αν πας!

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία Γιώργο και καλή νέα αρχή σε ότι αποφασίσεις να κάνεις από δω και πέρα. Όπως είπε κι ο Φοίβος, είσαι ικανός κι οι ικανοί δεν φοβούνται.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο σε ακουω ανελιπως απο τότε που σε ανακαλυψα, απο τα μονοπατια του γαλαξία τις Δευτερες και τα τελευταια 3 χρονια στην Κινουμενη αμμο, δεν εχω εκπομπή, συχνα με φίλους. Που θα σε ακουμε τωρα; θα μας πεις;

Chris

Unknown είπε...

@Φοίβο, @Άνευ, @Invictus, @Chris,

Ευχαριστώ σας από καρδιάς για τις ευχές.

Ο επόμενος σταθμός , όπως κάποιοι φίλοι διαισθάνθηκαν σωστά , είναι το ραδιόφωνο του Πολίτη που ξεκινά στις αρχές Ιουνίου. Εύλογη λοιπόν η μετακίνηση, εφ όσον στην συγκεκριμένη εφημερίδα αρθρογραφώ διαρκώς από το 2007 και η συνεργασία για μένα τουλάχιστον έχει υπάρξει όλα αυτά τα χρόνια άψογη.

Τι θα πει άψογη για κάποιον αρθρογράφο;

Απλά να μην του "κολλάνε" με "μη γράψεις αυτό" ή "άσε εκείνο το ζήτημα καλύτερα" ή "εδώ είναι κόκκινη γραμμή, αυτό δεν το αγγίζουμε".

Έτσι λοιπόν, ο "Πολίτης Πήττας" παίρνει την Κινούμενη Άμμο του και μετακομίζει. Θα βγει στον αέρα το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου και η εκπομπή θα είναι όπως πάντα δίωρη. 6 με 8. Θα τα πούμε και πιο αναλυτικά.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα το ραδιόφωνο μου εν χαλασμένο και δεν αλλάζει σταθμό.. Είναι κολλημένο στο 92.7 και πιάνει μόνο Αστρα 92.8 με σιονούθκια..

Unknown είπε...

Ε καιρός να πιάσεις καινούργιο ραδιόφωνο!

giordanobruno είπε...

Ο Γαλαξίας έχει πολλά μονοπάτια αγαπημένε φίλε, τα δικά σου όμως Εως φέρουν!

Σε φιλώ!

Χρήστος Μάντζας

-=IMAGINOS=- είπε...

Αλλαγή σημαίνει πρόοδος και τα στάσιμα βρωμάνε. Καλή τύχη Γιώργο και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα βρεις καλύτερο λιμάνι. Είσαι καλός καπετάνιος.

Κκουλλάς είπε...

Καλή νέα αρχή , προχωράμε

Unknown είπε...

@Giordano Bruno! χεχεχε....νάσαι καλά και σε ευχαριστώ για το κωδικοποιημένο μήνυμα :-)

3 blogs βλέπω στο προφίλ σου καλέ φίλε, αλλά και τα 3 είναι άδειες βιτρίνες! Κάνε κάτι! 'Εστω με τις εξαίρετες φωτογραφίες σου!

Unknown είπε...

@Imaginos, όπως τα λες ακριβώς. Τα στάσιμα βρωμάνε από ένα σημείο και περά. Ευχαριστώ!

@Κκουλλάς,ευχαριστώ φίλτατε!

Skorpion είπε...

Καθε αλλαγη ειναι για καλο εαν εχεις μερακι και εισαι καλος στην δουλεια σου. Καθε επιτυχια.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Έτσι!

tsoloxidis είπε...

εδω η μπαλια





εδω η μπαλια!




π τσολοχιδης




ναι!ΝΑΙΑΙ Ο ΤΣΟΛΟΧΙΔΗΣ!!

Atreas είπε...

όταν ακουσα για πρωτη φορα εκπομπη σου, σκεφτηκα <>
και ναι, ήταν αυτη η <> που έκανε την εκπομπή σου τόσο αρεστη, αυτή όλη η ενεργητικότητα σου που πηγαίνει γάντι με το στυλ υης εκπομπης σου

δυστηχως όμως, και εμενα, το δικο μου ραδιοφωνο (ψηφιακο αλλα και κανονικο ) ειναι χαλασμενο και παρόλες τις πάμπολλες φορες που δοκιμασα να αλλαξω σταθμο τιποτα απολυτως δεν γίνεται ;-)

φαινεται συνηθισε την ποιηση, τα λατινικα ρητα, τα αποσπάσματα απο την κυπριακη παραδοση και αλλα πολλα

τι να κάνω, έχω ενα πολυ <> ραδιοφωνο !!!

καλη συνεχεια στο καινουργιο σταθμο που θα εκπέμπεις !!!

ΥΓ 1 αν θυμαμαι καλα έκανες μια εκπομπη δευτερα νύκτα με <> ;

ΥΓ 2 αν κάποτε ξεκολήσει αυτή η πεισματαρικη βελόνα, θα την σπρώξω ενα σαββατο απογευμα κατα τις 6 να σε ξανακουσω(!!!) καθως θα τραγουδας παρεα με τον τραγουδιστη

giordanobruno είπε...

Γιώργο μου το blog είναι στο Wordpress

http://giordanobrunostiftung.wordpress.com/

και η Homepage

www.gbskoeln.de

Την αγάπη μου στην Ελένη, και σας περιμένουμε στην Κολωνία!

Χρήστος Μάντζας

Ανώνυμος είπε...

υποκριτικές ψυχοαναλυτικές παρουσιάσεις της ψυχής στα ριάλιτι της εκμετάλλευσης