Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

μαύρο


14 σχόλια:

Yellow Kid είπε...

Πολύ με χάλασε...

Unknown είπε...

τι από όλα φίλε;

Yellow Kid είπε...

Η κατάληξη που είχε η χτεσινή πορεία.

Ανώνυμος είπε...

όπως το δείχνεις

Bobby Sands είπε...

γιώργο, συνελήφθη ο διαχειριστής του χριστόφιας-γουότς. Αν είναι δυνατόν! Να ποια είναι η αριστερά στην Κύπρο. Κατάλοιπα σταλινισμού

Unknown είπε...

!!!!!!!???????
Bobby Sands (ιερό το ψευδώνυμο σου, απαιτεί απόλυτο σεβασμό)...αν ισχύει αυτό που λες είναι ασφαλώς απλά μη αποδεκτό και απόλυτα καταδικαστέο από την οποιαδήποτε δημοκρατική συνείδηση-είτε πρόκειται για το Χριστόφιας Ουότς είτε για το οποιοδήποτε ιστολόγιο οποιασδήποτε άποψης, απόχρωσης, ιδεολογίας, κλπ.

Θα ήθελα ωστόσο να έχω κάποια στοιχεία και λεπτομέρειες-αν είναι δυνατόν...Μπορείς-αν δεν επιθυμείς εδώ να μου στείλεις e mail.

Σε ζητήματα ελευθερίας του Διαδικτύου και ειδικά της μπλογκόσφαιρας δεν υπάρχει ούτε σταγόνα νερού για το κρασί.

Anef_Oriwn είπε...

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Κυπριακής Αστυνομίας διερευνά καταγγελία του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, ο οποίος σε γραπτή κατάθεσή του στην Αστυνομία, υποστήριξε ότι συγκεκριμένες αναφορές σε Blogspot στο διαδικτυακό χώρο αποτελούσαν απειλή κατά της ζωής του.

Σήμερα, με δικαστικό ένταλμα η Αστυνομία ερεύνησε το γραφείο του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος, ο οποίος φέρεται να είναι διαχειριστής του Blogspot και προέβη σε κατάσχεση δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών από το γραφείο του. Ο δικηγόρος ανακρίθηκε και αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ο δικηγόρος του κ. Ξενοφώντος, Χρίστος Κληρίδης, δήλωσε ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει πολιτική δίωξη με πολιτικά κίνητρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτό, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι αναφορές συνιστούσαν απειλή κατά του δημοσιογράφου, ο φάκελος θα οδηγηθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για να αποφασιστεί κατά πόσο η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Unknown είπε...

Ευχαριστώ Άνευ, υποθέτω πως αυτό που έβαλες είναι η επίσημη ανακοίνωση των Αρχών.

Προσωπικά, για να σχηματίσω άποψη θα πρέπει να διαβάσω τα επίμαχα δημοσιεύματα-όχι αποσπασματικά- αλλά ολόκληρα ώστε να δω αν συνιστούν έστω και αποχρώσα ένδειξη απειλής κατά της ζωής του κου Δρουσιώτη.

Το συγκεκριμένο μπλογκ, κινείται κατά την άποψή μου συχνά έξω από κάθε όριο είτε κοσμιότητας είτε καλαισθησίας και κάποιες φορές επιτρέπει σε σχολιαστές του να χρησιμοποιούν εξαιρετικά υβριστική και χυδαία φρασεολογία.

Τα σκάγια έχουν πάρει και εμένα μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, το ζήτημα είναι λεπτό και καθαρά δεοντολογικό "επί της Αρχής" και όχι ιδεολογικό-τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου.

Στο παρελθόν έχω ο ίδιος επισημάνει την ανάγκη παρέμβασης των Υπηρεσιών Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος -όχι όμως για μπλογκς-αλλά για "επίσημες ιστοσελίδες φορέων" που εκφράζουν συστηματικά το φυλετικό μίσος και καλλιεργούν στοχευμένη επιθετικότητα ιδεολογικού χαρακτήρα. Επιμένω στον προσδιορισμό "ιστοσελίδες" γιατί έχει διαφορετικό βάρος από αυτόν του "ιστολογίου".

Αν για οποιοδήποτε μη απόλυτα τεκμηριωμένο λόγο ξεκινήσουν διώξεις ιστολογίων, ανεξάρτητα ιδεολογικού περιεχομένου, ανοίγουν κάποιοι ασκοί του Αιόλου που στη συνέχεια δημιουργούν δεδικασμένο και κατά συνέπεια ξεκινά μία λογοκριτική διολίσθηση εξαιρετικά επικίνδυνη.

Skorpion είπε...

Δηλαδη πλερωνει ο διαχειριστης του μπλογκ διοτι στο μπλογκ του εκει που σχολιαζουν οι ουσερς μπορει να εγραψε κατι καποιος νομιζει πως ειναι απειλη κατα ζωης του. Εκτος εαν μιλαμε με μπλογκ που εχουν αμεση σχεση με εγκληματικες ενεργειες, εκ πρωτης οψεος το θεμα φαινεται να ειναι "χρηση των εργαλειων του νομου και του γραμματος του νομου για να εχουμε στην πραξη τρομοκρατια και εκφοβισμος καποιων που κανουν συστηματικη αντιπολιτευση και σατιρα εναντιον συγκεκριμενων προσωπων".

Ετσι φαινεται διοτι την μηνυση την κανει ο γνωστος Μακαριος Δρουσιωτης. Τον οποιο σε αυτο το μπλογκ τον κοροιδευουν και σατυριζουν.

Αρα εκ πρωτης οψης ο οποιοσδηποτε θα σκεφθει πως ειναι πραξη εκδικισης του συγκεκριμενου προσωπου . Βεβαια αυτο που λεω δεν ειναι δεδομενο, μπορει οντως καποιος να του εκανε μια ξεκαθαρη απειλη στην ζωη του. Απλως λεω πως φαινονται τα πραγματα. Εφοσον δεν γνωριζω συγκεκριμενα, τα απο πανω δεν ειναι παρα εικασιες.

Αν ξεκινησει αυτο το παιχνιδι των μηνησεων ουτε οι του Χριστοφιας γουατς θα εχουν την ησηχια τους, ουτε και ο Μακαριος Δρουσιωτης, ουτε κανενας που γραφει στο διαδυκτιο η αλλου.

Μου θυμιζει η υποθεση τις μηνυσεις που δεχτηκε ο Λαζοπουλος. Ουτε αυτου η σατιρα του ειναι μεγαλου επιπεδου, και αυτος εκφραζει συγκεκριμενη ιδεολογια.

Για να δουμε εαν το Ακελ ειναι κομμα στο οποιο δεν σεβονται ουτε φερουν σε μεγαλη εκτιμηση την δημοκρατια .

Anef_Oriwn είπε...

PolitisPittas,

Τα όσα παράθεσα πιο πάνω αποτελούν ένα ρεπορτάζ που εντόπισα στο διαδίκτυο. Απόψε όμως είχε και ρεπορτάζ στα κανάλια με πιο πολλές λεπτομέρειες ... Ήδη και ο Strovoliotis έχει κάμει σχετική ανάρτηση στο Blog [link: http://strovoliotis.wordpress.com/2010/05/06/%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%ae-%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af%cf%80%cf%84%cf%89%cf%83%ce%b7-christofias-%e2%80%93-watch/] … Πάντως θα ψάξω να βρω το επίμαχο σχόλιο με τον λάκκο και τον άσβεστη... Όμως ο συγκεκριμένος σχολιογράφος [user] που έκαμε την εν λόγω αναφορά ΔΕΝ ήταν καθόλου τυχαίος – είναι ένας από τους πιο τακτικούς στο εν λόγω Blog [αυτό ως απάντηση και προς τον Skorpion]!

Giskard είπε...

Strovolioti,

Το σχόλιο μπορείς να το βρείς σε ανάρητηση που έγινε στις 17 Σεπτέμβρη 2009. Θυμάμαι ότι πριν οι λεβέντες του blog χωστούν πίσω που το συλλογικό τους ψευδώνυμο της "επιτροπής" ο συγκεκριμένος "Ρήγας" υπέγραφε τζιαι κείμενα μεσα στο blog τα οποία φυσικά είχαν το ίδιο ύφος

Giskard είπε...

Sorry,

Anef ήθελα να πω

Unknown είπε...

Κοιτάξτε...

Το συγκεκριμένο ιστολόγιο σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν θα το κρίνω πολιτικά.

Για την αισθητική τόσο την εικαστική με διάφορες "εξυπνάδες" φτηνές όπως να βάζουμε στο ίδιο εικονικό πλαίσιο τον Πρόεδρο με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο ή διάφορα -πολλά άλλα εξόχως χυδαία που έχω δει κατά καιρούς, για όλα αυτά οι απόψεις μου είναι γνωστές.

Από τα λίγα που άκουσα όμως στο ραδιόφωνο σήμερα το πρωί, το όλο πράγμα είναι εξωφρενικό και σουρεαλιστικό. Το να "μπουκάρει" η αστυνομία στο σπίτι ενός πολίτη στις 6:30 το πρωί λες και ανακάλυψαν οι Κλουζό μας τον εγκέφαλο και καθοδηγητή του "Επαναστατικού Αγώνα" για μία υπόθεση που αφορά σε ένα ιστολόγιο, είναι επιεικώς φαιδρό και αδόκιμο.

Με τη στενή έννοια, πολλοί από εμάς θα μπορούσαμε να μηνύσουμε τους συντάκτες του ιστολογίου είτε για σπίλωση προσωπικότητας είτε για χρήση επιθετικής γλώσσας είτε για ανοχή εξαιρετικά ολισθηρή και ενίοτε επικίνδυνη φρασεολογία "δυνάμενη να οδηγήσει απερίσκεπτους αναγνώστας σε πράξεις βίας" κλπ.

Όταν δηλαδή διάφοροι ανώνυμοι σχολιαστές το συγκεκριμένου ιστολογίου "στολίζουν" κόσμο και κοσμάκη με επίθετα "προδότες" "δοσίλογοι" «τουρκολάγνοι φωστήρες» και άλλα παραληρηματικά ΔΕΝ ανακαλούνται στην τάξη από τους έχοντες το blog , ναι, υπάρχει πρόβλημα και ζήτημα.

Υπάρχει ζήτημα όμως που κατά τη γνώμη μου είναι ήσσονος σημασίας και περιθωριακής εμβέλειας που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί απλά με την απόλυτη αδιαφορία.

Το μόνο που κατάφερε ο κος Δρουσιώτης με την καταγγελία είναι να κάνει το Χριστόφιας Ουότς διάσημο σε χιλιάδες ανθρώπους που δεν το γνώριζαν και να του αποδώσει εν τέλει και το επίχρισμα του «διωκόμενου για τις ιδέες». Συν, ότι προσέφερε στην αστυνομία τη δυνατότητα να συμπεριφερθεί για άλλη μία φορά απερίσκεπτα και κωμικά.

Κατά τη γνώμη μου, μια σκέτη ανοησία καθοδηγούμενη από την παρόρμηση.

Πρώτα από όλα το Χριστόφιας Ουότς είναι εγγενώς άκυρο στις επιθέσεις που κάνει κατά προσώπων γιατί διατηρεί καλώς ή κακώς την ανωνυμία του και οι συντάκτες του υπογράφουν με ψευδώνυμα. Είναι λοιπόν επιεικώς χυδαίο, όταν ανώνυμα επιτίθενται κατά επωνύμων που υπογράφουν με όνομα και επίθετο την άποψη τους (παράδειγμα ο Μιχάλης Μιχαήλ τον οποίον περιποιούνται τακτικά) αλλά δεν περιορίζονται στην διαλεκτική αντιπαράθεση εφ’ όσον την «διανθίζουν» με πλήθος προσωπικών κρίσεων και χαρακτηρισμών. Άρα, ακυρώνουν μόνοι τους τις παρεμβάσεις τους και ικανοποιούν έτσι μόνο απερίσκεπτους αναγνώστες που εκτονώνονται θυμικά.



Το διαδίκτυο, διαθέτει αμέτρητα ψηφιακά σκουπίδια, όλων των απόψεων και αποχρώσεων. Όπως και πολλά –επίσης όλων των πλευρών- εξαίρετα, σοβαρά και χωρίς κραυγές. Εφ όσον μιλάμε για «αντιπολιτευόμενα» τις πολιτικές Χριστόφια θα αναφέρω τον ιστότοπο του Έλληνα δημοσιογράφου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου που είναι-κατά τη γνώμη μου- μια από τις πιο σοβαρές γενικά φωνές τόσο για το Κυπριακό όσο και για άλλα ζητήματα πολιτικής. Το οποίο όμως, επειδή καλλιεργεί και τρέφει τη Σκέψη και όχι το θυμικό είναι μάλλον ορφανό από σχόλια.

Το Χριστόφιας Ουότς, μου έχει ανεβάσει ουκ ολίγες φορές το αίμα στο κεφάλι. Και σε προσωπικό επίπεδο γιατί δέχτηκα αμετροεπέστατες ειρωνείες και επιθέσεις. Οι πολιτικές τους θέσεις επί του Κυπριακού, είναι άλλο ζήτημα όμως και θεωρώ πως είναι απλά ανεπίτρεπτο να μπαίνουν στην κρίση της δικαιοσύνης.

Επαναλαμβάνω, πως το να περάσει στη σφαίρα της δικαιοσύνης ένα Blog, το θεωρώ εξαιρετικά, μα εξαιρετικά επικίνδυνο. Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και συνθέτουμε ένα προηγούμενο το οποίο θα μπορέσει μετά να χρησιμοποιήσει η όποια εξουσία (εξ ορισμού και φύσεως αδίστακτη) κατά παντός μη αρεστού στον όποιο αυριανό Πρόεδρο της όποιας συγκυριακής πλειοψηφίας.

-=IMAGINOS=- είπε...

Μαύρο; Δεν τους δολοφόνησε η Χρυσή Αυγή και η ακροδεξιά.... Οι ίδιοι και οι ίδιοι που μονίμως δολοφονούν από τη μεταπολίτευση και μετά, τους δολοφόνησαν. Η αριστερά και η ακροαριστερά. Μέσα από το ΠΑΜΕ βγήκαν οι δολοφόνοι και λίγο πριν τη δολοφονία φόρεσαν τις κουκούλες και έπιασαν «δουλειά.» Τους ξέρουν και τους καλύπτουν. Και τολμάνε μετά να μιλάνε για προβοκάτσιες!!!

Τον Γέλλοου Κίντ τον χάλασε στην πραγματικότητα το ότι βλέπει πως οι δολοφόνοι είναι πολύ κοντά του, ιδεολογικά. Αυτό τον χάλασε και μόνο. Αυτό που χαλάει εμένα, είναι ότι παρόλο που όλοι μας διαπιστώνουμε καθημερινά ποιοι είναι οι δολοφόνοι, εντούτοις κάποιοι συνεχίζουν ακόμα να έχουν τα ίδια μυαλά…. Αυτοί οι δολοφόνοι είναι ακριβώς οι ίδιοι που το Δεκέμβρη του 2008 ήταν επαναστάτες και εξεγερμένοι! Συγχαρητήρια σε όλους τους υποστηρικτές τους.

Νομίζω ότι δεν πρέπει ούτε καν μονολεκτικά για μαύρο να μιλάτε πλέον αγαπητοί φίλοι, ούτε καν για χαλάσματα....