Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΛΑ.Ο.Σ-ΧΑΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ-ΕΜΕΙΣ

Όταν πεθαίνει ο Χαμιντουλάν μπορεί να είναι νόμιμος ο ΛΑ.Ο.Σ;

Είχα ήδη ξεκινήσει να κάνω σημειώσεις για αυτό το άρθρο με μόνο αντικείμενο τον ΛΑ.Ο.Σ όταν ήρθε η είδηση για τον αδιανόητο θάνατο του 15χρονου Χαμιντουλάν και τον τραυματισμό της αδερφούλας του.

Σκέφτομαι συνέχεια τη διαδρομή του πατέρα του , ενός αξιοπρεπούς δασκάλου και ιδρυτή σχολείων στο Αφγανιστάν που διωγμένος από το ταλιμπανικό χάος προσπάθησε να προσφέρει ορίζοντα στα παιδιά του ερχόμενος στην Ελλάδα.

Αυτό που βίωσε η μητέρα τους, βλέποντας τον γιο τους να γίνεται κομμάτια, ο νους μου δεν το χωράει. Δεν μπορεί να το χωρέσει.

Αλλά δεν μπορεί να χωρέσει και την εκρηκτική απουσία της επόμενης μέρας.

Περίμενα –ο ανόητος και αφελής- το επόμενο πρωί, στο σημείο του φονικού να έχουν μαζευτεί χιλιάδες άνθρωποι, με χιλιάδες λουλούδια, άνθρωποι βουβοί από οδύνη αλλά και από οργή ξέχειλη για τη βία.

Περίμενα- ο ανόητος και αφελής- πως χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες θα παρατούσαν τα σπίτια τους και θα συγκεντρώνονταν εκεί αυθόρμητα με κεριά και άνθη να κάνουν πραγματικό επιτάφιο, στον μόνο αληθώς εσταυρωμένο, στον ανατιναγμένο πένητα, αυτόν τον καθρέφτη του υμετέρου αλλά και ημετέρου συλλογικού μας τίποτα.

Ο Χαμιντουλάν, δεν σκοτώθηκε τυχαία. Δολοφονήθηκε.

Ο ηθικός αυτουργός του φονικού, είμαστε όλοι εμείς.

Που όταν η Σέχτα «Επαναστατών» ή ο Ε.Α. σπέρνανε θάνατο απαξιώναμε την ανάγκη μιας μαζικής απάντησης στον τρόμο.

Δεν μας αφορούσαν βλέπετε τα θύματα, ήταν «άλλοι».

Η μιζέρια, η άγνοια, η απέραντη κοινωνική μας αγραμματοσύνη, ακόμα αδυνατεί να αναγνώσει τον φόνο ως «στρατηγική» που οδηγεί μόνο στον εαυτό της.

Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που νομίζουν πως ο Φόνος μπορεί να υπηρετεί Σκοπό και αδυνατούν να δουν πως νομοτελειακά αυτοεγκλωβίζεται στον θάνατο.

Όσοι τολμήσαμε να προτείνουμε μαζική κινητοποίηση «κατά κάθε βίας από όπου και αν προέρχεται» συναντήσαμε μάλλον την συνολική χλεύη.


Ο Χαμιντουλάν μπορεί άθελά του να πήρε τη θέση κάποιου άλλου

Ίσως, αυτοί που έβαλαν τη βόμβα, τώρα να κουνάνε το κεφάλι τους και να λένε μέσα στον απέραντο «επαναστατικό» ναρκισσισμό τους « τι να γίνει; Παράπλευρη απώλεια…»

Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που έβαλαν τον εκρηκτικό μηχανισμό εκεί. Δεν με ενδιαφέρει. Την προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς την πιστεύω, έτσι διαισθητικά.

Δεν πιστεύω μεν στις βομβοφόρες κατσαρόλες τους, αλλά τα κείμενά τους φέρνουν μία ροκ απελπισία που μπορώ να νιώσω. Ίσως τώρα, να βρουν το κουράγιο να αντιληφθούν κάτι παραπάνω καθώς τούτο το πένθος είναι ασήκωτο και στους συμβολισμούς του.

Όταν τη νύχτα της 28ης Μαρτίου ο 15χρονος Χαμιντουλάν Ναζαφί έφευγε από την πρόσφυγα ζωή του, η Αθήνα ακόμα αντηχούσε τα συνθήματα της ένστολης αισχρότητας:

«Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ».

«Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό».

«Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς»

Αυτά τα συνθήματα, ήρθε να τα υποστηρίξει ως «σημαία του Έθνους» ο αρχηγός του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Ρωτάω απλά.

Είναι δυνατόν να υπάρχει οποιαδήποτε νομική κάλυψη σε αυτή τη φρασεολογία και να είναι προβαλλόμενη ως «Εθνική Αξία»;

Αν οι φράσεις «θα γίνει μακελειό» «θα εκδικηθώ» «θα χύσω το αίμα σου» «θα ράψω τα ρούχα μου με το δέρμα τους» δεν συνιστούν τουλάχιστον εξώθηση σε αξιόποινες πράξεις και μάλιστα σε φόνο με υπόδειξη συγκεκριμένων στόχων τότε τι;

Μπορεί λοιπόν να είναι νόμιμος ένας φορέας που όλα αυτά τα θεωρεί «αρχές και σημαία» επισήμως; Γιατί, τι πιο επίσημο από την δήλωση του αρχηγού του;

Είναι δυνατόν να ακούμε στο Κοινοβούλιο λόγια ευαρέσκειας για την «υπεύθυνη» στάση του ΛΑ.Ο.Σ στην κρίση που περνάει η χώρα όταν όλοι γνωρίζουμε πως η φερόμενη ως «υπεύθυνη στάση» δεν είναι τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από μια υποκριτική και ζυγισμένη συμπεριφορά που αποσκοπεί τόσο σε μικροπολιτικά κέρδη όσο και στη σύγχυση;

Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο κύριος Καρατζαφέρης και τι αντιπροσωπεύουν τα πρωτοπαλίκαρα του;

Ή μας διαφεύγει πως ο ΛΑ.Ο.Σ είναι το συστηματικό εκκολαπτήριο του νεοφασισμού και του χυδαίου λόγου;

Ή δεν καταλαβαίνουμε πως με τρόπους πονηρούς το «κόμμα» αυτό ντοπάρει τα μέλη του και ειδικά τα νεαρά ώστε αυτά να αποτελούν τον πάγκο (και ίσως όχι μόνο) της Χρυσής Αυγής;

Είπε ο κος Καρατζαφέρης:

"Αυτοί οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα για την τιμή της πατρίδας, διώκονται γιατί χρησιμοποίησαν συνθήματα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τη σημαία του Έθνους"

Και στον διαδικτυακό τόπο της νεολαίας του «κόμματος» τα αλαλάζοντα μέλη, ήρθαν να χειροκροτήσουν:

«Μπράβο στον Πρόεδρο.ο Υπουργός Προ.Πο τίνει να γίνει ένα απο τα μεγαλύτερα νεοταξίτικα σκουλήκια.το λέω και εγω "κυριε" Προ.Πο.
"Έλληνας γεννιέσαι, δε γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι αλβανε"Φυσικά δε μου φταίνε σε τίποτα τα συμπαθή και χρήσιμα τετράποδα
...»

Αυτό γράφει το μέλος «Λεωνίδας» με αριθμό συμμετοχής σε σχόλια που ξεπερνά τα 6.000, σε σχετική συζήτηση στο Φόρουμ, κάτω από τον τίτλο

«Τιμή και Δόξα στους άγρυπνους φρουρούς του έθνους»

Την ίδια στιγμή, ο έτερος στυλοβάτης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ο περιώνυμος τσιριχτός Άδωνης Γεωργιάδης, γνωστός και ως μπουμπούκος, μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αυτός, στην επίσημη προσωπική του ιστοσελίδα, διαθέτει και «φόρουμ» που αποκαλεί… «Εκκλησία του Δήμου» (θα τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων) στην οποία από όσο πρόσεξα ο ίδιος μεν πονηρά αποφεύγει να τοποθετηθεί, αλλά αφήνει τις ορντίναντσες του να εκφράζονται ελεύθερα και να περνούν γραμμή.

Θέλετε ένα ωραίο δείγμα;
Ο χρήστης με το ψευδώνυμο «Λύκος» προτείνει παρακαλώ, εμπάργκο στα εστιατόρια που έχουν ως delivery boys αλλοδαπούς.

Περιγράφει δε με την παραδοσιακή χυδαιότητα που χαρακτηρίζει ολάκερο το ακροδεξιό / εθνικιστικό ασκέρι τη… φρίκη που ένιωσε όταν του έφερε τα σουβλάκια του ένας νεαρός από το Πακιστάν. Αποδίδει μάλιστα στην ιθαγένεια του νεαρού το γιατί δεν του κάθισε καλά το φαγητό…

Ασφαλώς και δεν ενδιαφέρει τι υποστηρίζει ο κάθε κρετίνος «Λεωνίδας» και ο κάθε τραμπούκος «Λύκος» (κρίμα τα ψευδώνυμα…)

Αυτά τα εξευτελισμένα υποκείμενα δεν αξίζουν ούτε για ανθρωπολογική μελέτη καθώς αποτελούν περιττώματα.

Όμως, όταν τα μηνύματα και τα σχόλια αυτών των ανθρωποειδών σιωπηρά νομιμοποιούνται από μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου –εφ όσον αυτά γράφονται στους δικούς τους ιστότοπους, τότε υπάρχει ζήτημα νομικό, συνταγματικό και ηθικό.

Και ο κος Βενιζέλος , Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έπρεπε να έχει την στοιχειώδη ευαισθησία (διότι έξυπνος είναι) να μην καταδέχεται να λερώνει το στόμα του με συγχαρητήρια προς τον κο Καρατζαφέρη που θεωρεί τα συνθήματα των ΟΥΚάδων «σημαία του έθνους».

Τον απίστευτο κο Καρατζαφέρη που άλλοτε υμνεί την άθλια συμμορία των απριλιανών συνταγματαρχών, πότε ομιλεί με σαρκασμό για το Πολυτεχνείο του 73, πότε θέλει να στείλει τους φορείς του AIDS σε ξερονήσια, πότε εκδίδει φιλοβασιλικά έντυπα, μοιράζει…υπουργεία στη Χρυσή Αυγή.

Όμως κακώς πολλοί τον θεωρούν αντιφατικό.

Οι αντιφάσεις, είναι αθώες και συνήθως εκδηλώνονται σε ανθρώπους που έχουν αγωνίες και πάθη.

Ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ ελίσσεται πονηρά και γοργά, ανάλογα την συγκυρία, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τις διαθέσεις της κοινής γνώμης-στην ειδική μερίδα που τον ενδιαφέρει κάθε φορά- και, χρησιμοποιεί εκείνες τις λεκτικές αποχρώσεις που θα στοχεύσουν ευθέως στο θυμικό του κάθε «κοινού στόχος».

Στις 9 και 30 το πρωί μπορεί να εξηγεί γιατί οι ομοφυλόφιλοι είναι ψυχικά ασθενείς ή επικίνδυνοι για τα παιδιά μας και, στις 4 το απόγευμα να ζητά πολιτική συνεργασία με τους ομοφυλόφιλους γιατί «βρε αδερφέ Έλληνες είμαστε όλοι, δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε». Απλά κάθε φορά διαφέρουν τα ακροατήρια.

Η πρακτική του, κάποιοι το λέμε πολλά χρόνια τώρα, είναι και εξαιρετικά επικίνδυνη και το χειρότερο, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στον βαθμιαίο εκφασισμό ενός κομματιού της κοινωνίας μας.

Το ασυνάρτητο χάος, αυτό της απελπισίας και των προβλημάτων που δεν μπορεί να δει ορθολογικά μεγάλο μέρους του κόσμου, είναι αυτό που θρέφει τον φασισμό και διευκολύνει τον κάθε Καρατζαφέρη να πουλάει το προϊόν του.

Στην Ελλάδα του 2010, εδώ, που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.
Εδώ που ο Μάριος Ζ. παραμένει έγκλειστος στις φυλακές.
Εδώ που οι Έλληνες βιαστές της Natalie Karneef κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Εδώ που διαπαιδαγωγούμε πιτσιρίκια στο να καίνε τα σπίτια των μεταναστών.
Εδώ που ο φερμένος από την ανάγκη 15χρονος Χαμιντουλάν άφησε την έσχατη πνοή.
Εδώ που τα παραδείγματα συντριβής κάθε είδους αξιοπρέπειας είναι αμέτρητα.

Ποιος πότε και πως θα μαντρώσει τον φασισμό;
Ποιος πότε και πως θα απαιτήσει από τον κο Καρατζαφέρη επίσημη ανάκληση της δήλωσης περί «εθνικών συνθημάτων»;
Ποιος πότε και πως θα θέσει ζήτημα νομιμότητας του ΛΑ.Ο.Σ στην Ελληνική Βουλή;

Εμείς πότε θα θυμώσουμε ενάντια στη βία από όπου και αν προέρχεται;
Εμείς πότε θα αποβάλλουμε τον κομπλεξικό διαχωρισμό των θυμάτων της βίας ανάλογα με την ιδιότητά τους;
Εμείς πότε θα καταλάβουμε πως το φίδι είναι στον δικό μας κόρφο;

Αλήθεια όταν οι ΟΥΚάδες εκτόξευαν τα τρισάθλια συνθήματά τους ακούστηκε καμιά διαμαρτυρία; Ακούστηκε έστω ένα «αίσχος»; Όχι.

Αναρωτιέμαι αν η Ελλάδα πρέπει πια να γράψει τα απομνημονεύματα της και μετά να μπει στον τάφο της. Στην ταφόπλακα θα πρέπει να γράψει: Χαμιντουλάν Ναζαφί.

Γιώργος Πήττας για το TVXS

57 σχόλια:

Yellow Kid είπε...

Πολύ συγκινητικό. Την σκέψη για τα συνθήματα που προωθούν σε βία και φόνο, άρα είναι ποινικά κολάσιμα το είχα σκεφτεί και εγώ.

Θα μου κάνατε μεγάλη τιμή να το αναδημοσιεύατε και στο Έχουμε Πόλεμο.

Unknown είπε...

Yellow, ευχαριστώ, αν θέλεις έμπα στον κόπο να το κάνεις εσύ, δεν θα προλάβω εγώ απόψε...

Μιχάλης είπε...

Γιώργο συγχαρητήρια.

Μπορώ να πω ότι προσυπογράφω σχεδόν λέξη προς λέξη όσα έγραψες.

Αλήθεια βρε φίλε, πού πάμε...;

Lexi_penitas είπε...

Μπράβο Γιώργο. Οι καιροί δεν σηκώνουν άλλους συμβιβασμούς. Τα πράγματα πρέπει να λέγονται με τ' όνομα τους. Έτσι!

Skorpion είπε...

Θα προτεινα να εγραφες δυο αρθρα , ενα για τα συνθηματα , και ενα για το περιστατικο με το τρομοκρατικο χτυπημα.

Να σου πω την δικη μου προσεγγιση στο θεμα.

Το Λαος αγκιζει την ακρα δεξια και ειναι ακραιο κομμα. Κινειται γενικα στον χωρο της λαικης δεξιας - ακραιας δεξιας. Ομως δεν ειναι τοσο ακραιο και μακρια απο το λεγομενο ευρωπαικο κοσμο , σε συγκριση με τα κομματα της ακρας αριστερας . (Συριζα και Κομμουνιστικο Κομμα) Ο προερχομενος απο την ΝΔ Καρατζαφερης ειναι πιο κοντα στα οικονομικα ζητηματα με τον υπολοιπο κοσμο παρα τα κομματα της ακρας-αριστερας.

Αυτοι οι λαικο δεξιοι , ακροδεξιοι (ακομα και Χουντοδεξιοι τυπου Ιματζινος) κατα την δικη μου αποψη δεν ειναι το μεγαλο προβλημα της Ελληνικης κοινωνιας σημερα σε συγκριση με τους Ακρο-αριστερους. Η δε σταση τους στα μετρα της Πασοκικης κυβερνησης ειναι σε καποιο βαθμο κατανοητη εαν καποιος κατανοησει την ιδεολογια τους και το πως διαφερει απο την ιδεολογια των Ακρο-αριστερων. Αν και σε ακροδεξιους πιθανον να αντικρισει καποιος Αντι-καπιταλιστικες λογικες. (και στο Λαος).

Θα ελεγα μαλιστα πως οι Ακροαριστεροι Ελλαδιτες μαλλον ειναι πιο επικινδινοι,φανατισμενοι , πολυπληθεστεροι και ακραιοι απο τους ακροδεξιους του Λαος.

Επισης καποιοι που ακροαριστεριζουν (εγω ακροαριστεριστες η ακροαριστερους θεωρω τουλαχιστον το 30% του πληθυσμου της Ελλαδας. Ενω και απο τους Λαοσιτες σεβαστο ποσοστο εχει επικινδυνες πολυ ακραιες αποψεις ) ή καποια συμπαθεια νιωθουν προς τους ακροαριστερους ειναι πολυ περισσοτερο ανεκτικοι απεναντι τους απο οτι πρεπει. (Και παιζουν πελλον). Γενικως η Ελλαδα ειναι γεματη ακραιους.

Για τα συνθηματα βεβαια η αποψη η δικη μου ειναι δεδομενη. Δεν επρεπε να λεχθουν. Και δεν επρεπε να τεθουν τετοιας εκμεταλευσης. Και απο ποιους τα συνθηματα τεθηκαν εκμεταλευσης ; (οχι απο μη Ακραιους παντως. Οι μη ακραιοι που αντιδρασαν , ορθως αντιδρασαν και δεν εκμεταλευτηκαν την κατασταση).

Επισης το ΛΑΟΣ με τον λαικισμο του και με ρατσιστικες θεσεις που κατα διαστηματα εκφραζει , δεν ειναι σπουδαιο κομμα και μαλλον μερος του προβληματος θα το χαρακτηριζα.


Τωρα μπορει καποιος να κριτικαρει την σταση του ΛΑΟΣ , μπορει καποιος να βρει και την ευκαιρια να υπερβαλλει και να εκμεταλευτει την κατασταση. Λαικιζεις και εσυ λιγο και εσυ και δεν ειναι καλο.(τουλαχιστον υπερβολικο ειναι να λες για θεμα νομιμοτητας.)


Οταν βεβαια το θεμα ειναι η τρομοκρατια , δεν θα επικεντρωνουμουν στο ΛΑΟΣ εαν εγω εγραφα ενα αρθρο. (Το οποιο Δεν υπηρχε περιπτωση εγω προσωπικα να το εγραφα για το TVXS και να ελεγα "μπορει να ειναι νομιμος ο Λαος" ). Επισης η δικη μου εκτιμηση ειναι πως αυτοι οι τρομοκρατες οι οποιοι αρνηθηκαν πως διεπραξαν την τρομοκρατικη ενεργεια ειναι οι ιδιοι που την διεπραξαν.

Αρα κατα την αποψη μου και κριτικη στο ΛΑΟΣ και να μην ξεχναμε την κριτικη προς τους ακροαριστερους η ακομα σε οσους ανεχτηκαν τετοιες λογικες η σε καποιο βαθμο της εκτρεφουν.

Λωτοφάγος είπε...

Λογικά, ούτε οι Πυρήνες ούτε η Σέχτα είχαν λόγο να βάλουν τη βόμβα σε μια ταπεινή πολυκατοικία στα Πατήσια.
Φασίστες είναι, που ξέρανε ότι οι παράνομοι αλλοδαποί ψάχνουν τα σκουπίδια το βράδυ.
Μόνο αυτοί είναι τόσο τυφλωμένοι από το μίσος ώστε να αδιαφορούν για τη ζωή γενικότερα.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει, και δεν ξέρω τι θα μπορούσε να τη διορθώσει. Όταν σοβαροί άνθρωποι θεωρούσαν τον Καρατζαφύρερ γραφικό, αυτός, σε ερώτηση αν θα γίνει πρωθυπουργός, απαντούσε με ανατριχιαστική ηρεμία: "Δεν ήρθε ακόμα η ώρα".

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΠΙΤΤΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ Η ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ.ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΣΥΧΗ ΡΕ ΑΤΣΡΑΤΕΥΤΕ ΜΑΛΑΚΑ.
ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΕΙΚΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ Η ΕΛΛΔΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΦΟ. ΑΝ ΘΕΣ ΜΠΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΟΝΟΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ,ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ ΣΚΑΤΟΥΛΑΧ ΦΑΤΟΥΛΑΧ ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ.
Υ.Γ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΦΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΤΖΑΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΕ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΕΤΣΙ;
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ.
ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 10 ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΗΤΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΥ;

yX είπε...

Έναν ζουρλομανδύα για τον παραπάνω κύριο...

Στα σοβαρά τώρα: όντως κάτι πρέπει να γίνει με τους φασίστες του ΛΑΟΣ, το θέμα γίνεται όλοένα και πιο επικίνδυνο. Αλλά είναι τα αγαπημένα παιδιά του ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο, άρα και των καναλιών. Ανατριχιαστικό, αλλά αληθινό.

http://www.salata.tv/columns/mtg/185-ethnikismos-kai-patriwtismos

Unknown είπε...

@Ανώνυμε 31 Μαρτίου 2010 2:09 π.μ.

Ευχαριστώ για το σχόλιο, καλύτερη επιβεβαίωση για τα όσα καταγράφω δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Unknown είπε...

@Μιχάλη, δεν ξέρω "που πάμε". Πραγματικά δεν ξέρω. Το ζήτημα για την Ελλάδα (ή μάλλον ένα από τα πολλά ζητήματα) είναι ο βαθύτατος εκφασισμός της κοινωνίας ο οποίος είναι εκδηλωμένος με πάρα πολλούς τρόπους και βέβαια δεν είναι τωρινό φαινόμενο αλλά μία διεργασία που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

Στο άρθρο μου με τίτλο "Ελλάδα, τίτλοι τέλους" προσπάθησα να κάνω μία τομογραφία των τελευταίων 25 χρόνων, στα οποία μία τεράστια μερίδα Ελλήνων έζησε αδιαμαρτύρητα μία τεράστια φαντασιακή φούσκα -αυτή που τώρα έχει σκάσει με τόσο θόρυβο και έχει οδηγήσει ΚΑΙ στην οικονομική κρίση. Λέω "ΚΑΙ" γιατί η Ηθική Κρίση είναι-κατά τη γνώμη μου ακόμα μεγαλύτερη και πιο δύσκολη. Ο εκφασισμός της κοινωνίας, δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την ενίσχυση μιας ακροδεξιάς ταμπέλας όπως είναι το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. Αυτό είναι το λιγότερο. Το κόμμα αυτό έχει μία δυναμική της τάξεως του 5% (λίγο πάνω, λίγο κάτω) και δεν νομίζω πως θα μπορέσει να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη.

Ο εκφασισμός όμως ως νοοτροπία, ως τρόπος ζωής, υπερβαίνει τις πολιτικές γραμμές και εισχωρεί παντού. Μπορεί να "βολευτεί" κάτω από οποιαδήποτε σημαία.

Και αυτό, είναι ό,τι πιο επικίνδυνο.

Ελπίζω, τα όσα απελπιστικά συμβαίνουν στην Ελλάδα να αξιολογηθούν στην Κύπρο αναλόγως ως διδάγματα. Φτάνει, να καταλάβουμε πως αυτά που συμβαίνουν εκεί, δεν ξεκίνησαν ούτε τώρα, ούτε χτες.

Unknown είπε...

@Λέξη, καλημέρα σου...Τι να σου πω; Ισχύουν όσα "απάντησα" στον Μιχάλη. Συμπληρωματικά θα προσθέσω πως το σύνολο των Κυπρίων πολιτικών μάλλον με φοβίζει παρά μου καλλιεργεί ελπίδα.

Νιώθω έντονότατα, πως υπάρχει μία γενικευμένη αντίληψη εξαιρετικά "βραχυπρόθεσμη". Χωρίς προοπτική και όραμα και κυρίως χωρίς διάθεση για πραγματικές τομές στην κοινωνία. Και δεν το λέω για να κάνω "κριτική" για την κριτική. Επιθυμώ να διαψευστώ, όσο τίποτα άλλο. Αλλά...

Unknown είπε...

@Skorpion.

Δεν ξέρω τι εννοείς με το "ακραίους". Και είναι εξαιρετικά επιπόλαιο, έτσι επιγραμματικά να βάλει κανείς κάτω πολιτικούς χώρους με μεγάλη ιστορία και να τους κολλήσει ταμπέλες.

Οι διαφορές μου με το ΚΚΕ είναι γνωστές. Πολλές φορές έχω γράψει πως είναι το πιο συντηρητικό κόμμα στην Ελλάδα, και μόνο ως ακραίο δεν μπορώ να το δω.

Ο Συνασπισμός και κατ’ επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία σειρά από αξιόλογα στελέχη ωστόσο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ενιαίας πολιτικής έκφρασης. Από τον Φώτη Κουβέλη (με τον οποίο σε γενικές γραμμές συμφωνώ) μέχρι τον άλλα αντί άλλων Τσίπρα οι διαφορές είναι χαώδεις.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση πολιτικής σχιζοφρένειας, μιας που το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου με εκείνο της δεκαετίας του 80 δεν έχουν απολύτως καμία σχέση, και ο μεγαλύτερος εχθρός της τωρινής Κυβέρνησης είναι το δημιούργημα του Ανδρέα Παπανδρέου στην Κοινωνία.

Και εκείνη η Ελλάδα, της δεκαετίας του 80 είναι που πρέπει κυριολεκτικά να «χτυπηθεί» σαν το χταπόδι. Είναι η Ελλάδα του ωχαδερφισμού, της αδιαφορίας, της ξεφτίλας, της αποθέωσης του Δημοσίου. Όχι, οι Έλληνες δεν είναι «ακραίοι». Αδιάφοροι είναι και λοβοτομημένοι σε μεγάλο βαθμό. Και το χειρότερο, με τεράστια έλλειψη Παιδείας. Κοινωνικής κυρίως.

Διότι αν υπήρχε Κοινωνική Παιδεία, όταν ο «Επαναστατικός Αγώνας» λίγο μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη έσπερνε θάνατο στους δρόμους της Αθήνας ή έστω λίγο αργότερα όταν η «Σέχτα» έκανε το ίδιο, θα κατέβαιναν όλοι στους δρόμους.

Στη βία δεν κάνω διαχωρισμούς. Κρατική, παρακρατική, αντικρατική, ιδεολογική, έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Ανακυκλώνει τον θάνατο.

Με μία διαφορά. Πρώτος εχθρός είναι αυτή καθ’ αυτή η Κρατική «νόμιμη» βία. Αυτή που κρατά είτε τον Μάριο Ζ. στη φυλακή χωρίς λόγο, αυτή που μετράει επίσης δεκάδες νεκρούς πίσω της. Αυτή που επιτρέπει στο φασισταριό να δέρνει και να σκοτώνει ανυπεράσπιστους πολίτες είτε ‘Έλληνες είτε Αλλοδαπούς μετανάστες και πρόσφυγες.

Το κόμμα «ΛΑ.Ο.Σ» είναι (για μένα) αυτό που περιγράφω. Και για να το πω αλλιώς, αν κάτσει κάποιος και κάνει ανάλυση σε βάθος, θα διαπιστώσει πως ο ΛΑ.Ο.Σ είναι το γνησιότερο προϊόν του ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ.

Και ναι, όταν ο αρχηγός ενός κόμματος έρχεται και θεωρεί τα συνθήματα που ακούστηκαν ως «σημαία του έθνους», τότε μπαίνει και ζήτημα νομιμότητας του κόμματος αυτού.

Unknown είπε...

@Λωτοφάγε, κανένας πραγματικά σοβαρός άνθρωπος δεν θεώρησε τον Καρατζαφέρη "γραφικό".

Δεν ήσαν λίγοι αυτοί που από τα μέσα της δεκαετίας του 80 τον θεωρούσαν εξαιρετικά επικίνδυνο φίδι και προέβλεπαν.

Η γενικευμένη ευφορία της εποχής αλλά και οι πολιτικές σκοπιμότητες έθαψαν αυτές τις φωνές κάτω από τον θόρυβο.

pølsemannen είπε...

Αφελείς προσδοκίες σε έναν απίστευτα κυνικό και σκληρό κόσμο, αλλά τελικά αυτές οι προσδοκίες δεν πρέπει να είναι ο στόχος;

Unknown είπε...

@pølsemannen...πραγματικά, με κούρασε αφόρητα η διαρκής μετάθεση της αλήθειας στην επικράτεια της "αφέλειας".

Κάποιους τους βολεύει εξαιρετικά αυτό...

Ibis είπε...

Καλησπέρα σας,

Εύστοχα το άρθρο θέτει το γεγονός σε μια πιο ρεαλιστική και ουσιαστική βάση.
Ρομαντικά περιμένατε-όπως και αρκετοί ακόμα- τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις συμπαράστασης.Αλλά ο νεκρός πιτσιρικάς είχε μια ατυχία ακόμα ήταν Αφγανός στην Ελλάδα, στην σύγχρονη Ελλάδα.

Ξενοφοβία, αντιμεταναστευτικά κινήματα και εθνικιστικές εξάρσεις με την βούλα των βουλευτικών μαϊντανών.

Επιτρέψτε μου να παραθέσω κείμενο από το blog μου το οποίο σε μερικό βαθμό δίνει απαντήσεις στις αιτίες των όσων αναφέρεται.
Εθνικιστικός Παροξυσμός 189 χρόνια Μετά

Καλή Ανάσταση

Υ.Γ. Δεν κρύβω την ικανοποίηση μου γιατί μεταξύ των δύο κειμένων-που αναρτήθηκαν την ίδια χρονική περίοδο-βρίσκονται κοινές συνισταμένες.

tsoloxidis είπε...

εδω η μπαλια





εδω η μπαλια!




π τσολοχιδης




ναι!ΝΑΙΑΙ Ο ΤΣΟΛΟΧΙΔΗΣ!!

Skorpion είπε...

pitta χρησιμοποια τον ορο Ακρο-αριστερα και δεν τους χαρακτηρισα απλως ως ακραιους. Δεν ειναι καθολου επιπολαιο να ονομαζεις τον ακροαριστερο χωρο με το ονομα του. Θα ελεγα πως για μενα θα ηταν πολυ παραξενο εαν καποιος δεν ονομαζε την ακροαριστερα ως ακροαριστερα. Θεωρω δε ως σημαδι της παρακμης εαν καποιοι δεν αντιλαμβανονται πως η ακροαριστερα ειναι η ακροαριστερα.

Τωρα πως ειναι ακροαριστερα δεν σημαινει πως δεν εχει στελεχη που πολεμησαν η που εχουν δικη τους ιστορια.

Με τις γενικες διαπιστωσεις που αναφερεις για τα προβληματα που κυριαρχουν στην Ελλαδα θα συμφωνησω. Μονο που προσωπικα κρινω πως ο χωρος της Ακροαριστερας φερει μεγαλη ευθηνη και ειναι και αυτος οπως και ολοι οι υπολοιποι υπερμαχος του λεγομενου "αυριανισμου" και του διεφθαρμενου κρατους. (Με πρωτο και χειροτερο το ΠΑΣΟΚ που το δημιουργησε αν και ισως σε καποιο βαθμο το ΠΑΣΟΚ του 80 και αυτο εν μερη ακροαριστερα θα μπορουσαμε να το βαφτισουμε. Αλλα ειναι μια περιπτωση μονο του. )

Δεν αναφερομαι μονο στην ρητορικη περι κακου καπιταλισμου , επαναστασης , συγκρουσης με το συστημα , ασυδοσιας που καλιεργειται αλλα και με τις αποψεις περι παντων θεματων που εχουν οσοι ανηκουν σε αυτο το χωρο.

Βεβαια εαν μας ενδιαφερει μοναχα η τρομοκρατια και παλι μερη αυτου του χωρου θα ελεγα πως εχουν μεγαλες ευθηνες που ξεφυγε η κατασταση.

Πως δηλαδη να συγκρουστουν αυτοι με το δημοσιο κατεστημενο η με την ασυδοσια που επικρατει ;

Ομως ουτε η ΝΔ συγκρουστηκε με αυτο το κατεστημενο (αντιθετως το συνεχησε) αλλα βεβαια ουτε και το ΛΑΟΣ. (αντιθετως σκοπευει να το εκμεταλευτει) Για μενα ολοι προβληματικοι χωροι ειναι με ενα χωρο πιο προβληματικο και εκτος πραγματικοτητας απο τους υπολοιπους.

Απλως ολοι οι υπολοιποι εκτος των ακροαριστερων ειναι ολιγο ποιο φιλελευθεροι σε οικονομικα ζητηματα και πιθανον και σε καποια αλλα θεματα (οπως πχ εαν θα επιτραπει η υπαρξει ιδιωτικων πανεπιστημιων). Δεν ειναι δηλαδη οι υπολοιποι δηλαδη κομμουνιστες. Αν και ακροαριστερες αντιληψεις πιθανον να βρεις και σε αλλους χωρους οσο παραξενο και εαν ειναι αυτο.

Γιατι οπως ειπες και εσυ το 80 στην Ελλαδα εγινε ενα εγκλημα.



Αυτα εν ολιγεις γιατι αν αρχισω να γραφω δεν θα τελειωνω.


Τωρα περι του λαικιστικου που λες για νομιμοτητα , καταλαβαινεις τι εννοουσε ο Καρατζαφερης ; Αναφεροταν αυτος στις επιχειρησεις των ΟΥΚΑΔΩΝ κατα την δεκαετια του 90 και προσπαθησε να τους καλυψει και να συρει τις ευθηνες αλλου. Λαθος και λαικισμος διοτι δεν εχουν τετοια θεση σε παρελασεις τετοια συνθηματα . Δεν μπορει να ανεχεται το κρατος τον ρατσισμο σε παρελαση ακομα και εαν το ανεχεται στις εκπαυδευσεις η αλλου διοτι μιλαμε για ειδικες δυναμεις. (Δεν λεω εαν το κανει ορθα η οχι το κρατος). Ατοπη η δηλωση Καρατζαφερη . εμπεριεχει ανεχεια προς τα ρατσιστικα συνθηματα αν και περισσοτερο πρεπει να μεταφρασθει ως προσπαθεια να στηριξει τους ΟΥΚΑδες (που ειπαν τα συνθηματα). Υπερβολικος και ο τροπος ο οποιος αντιδρασες και εσυ.

Εαν μιλαμε ετσι ευκολα για νομιμοτητα δεν θα μεινει κομμα στο ελληνικο κοινοβουλιο. Με αυτη την λογικη θα υποστηριζες ... ξερω εγω να κλεισει το σαιτ του Ιντιμιντια ;

Συμφωνω μαζι σου παντως πως η βια οποιο και εαν στοχευει (και οι δηλωσεις που εκφραζουν αυτη την βια) οδηγουν σε περεταιρω εκφασισμο της κοινωνιας. Και η δηλωση Καρατζαφερη φυσικα και δεν βοηθα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΣ ΠΙΤΤΑ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΟΣΥΝΑΞΗ, ΚΟΨΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ.

Όταν πεθαίνει ο Χαμιντουλάν μπορεί να είναι νόμιμος ο ΛΑ.Ο.Σ;

ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΚΥΚΟΥΛΟΦΛΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;ΜΑ Ο ΛΑ.Ο.Σ ΒΕΒΑΙΑ. ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΑΜΕΣΩΣ. ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ;

Περίμενα –ο ανόητος και αφελής- το επόμενο πρωί, στο σημείο του φονικού να έχουν μαζευτεί χιλιάδες άνθρωποι, με χιλιάδες λουλούδια, άνθρωποι βουβοί από οδύνη αλλά και από οργή ξέχειλη για τη βία.

ΑΝ ΔΕΝ ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΦΕΛΗΣ.ΔΕΝ ΠΕΣΑΝ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ SMS ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ , ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που έβαλαν τον εκρηκτικό μηχανισμό εκεί. Δεν με ενδιαφέρει. Την προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς την πιστεύω, έτσι διαισθητικά.
Δεν πιστεύω μεν στις βομβοφόρες κατσαρόλες τους, αλλά τα κείμενά τους φέρνουν μία ροκ απελπισία που μπορώ να νιώσω.

ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΜΠΑΘΩΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ , ΕΤΣΙ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΤΟ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ.Η ΔΙΑΝΟΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΙΑ HEAVY METAL ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΟΜΩΣ ΕΛΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΔΙΑΣΘΗΣΗ ΣΟΥ;ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ;ΜΗΠΩΣ Ο ΛΑ.Ο.Σ;
ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ.

Μπορεί λοιπόν να είναι νόμιμος ένας φορέας που όλα αυτά τα θεωρεί «αρχές και σημαία» επισήμως; Γιατί, τι πιο επίσημο από την δήλωση του αρχηγού του;

ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΕΙΠΕ ΨΕΥΤΑΡΑΚΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΚΠΛΗΞΗ.

Αυτό γράφει το μέλος «Λεωνίδας» με αριθμό συμμετοχής σε σχόλια που ξεπερνά τα 6.000, σε σχετική συζήτηση στο Φόρουμ, κάτω από τον τίτλο
«Τιμή και Δόξα στους άγρυπνους φρουρούς του έθνους»
Την ίδια στιγμή, ο έτερος στυλοβάτης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ο περιώνυμος τσιριχτός Άδωνης Γεωργιάδης, γνωστός και ως μπουμπούκος, μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αυτός, στην επίσημη προσωπική του ιστοσελίδα, διαθέτει και «φόρουμ» που αποκαλεί… «Εκκλησία του Δήμου» (θα τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων) στην οποία από όσο πρόσεξα ο ίδιος μεν πονηρά αποφεύγει να τοποθετηθεί, αλλά αφήνει τις ορντίναντσες του να εκφράζονται ελεύθερα και να περνούν γραμμή

ΒΛΕΠΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ.ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΩΣ ΠΡΑΚΤΩΡ ΚΟΙΝΩΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ;
Α, ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΣΟΥΒΛΑΚΑ ΜΕ ΠΙΤΤΑ.

Όμως, όταν τα μηνύματα και τα σχόλια αυτών των ανθρωποειδών σιωπηρά νομιμοποιούνται από μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου –εφ όσον αυτά γράφονται στους δικούς τους ιστότοπους, τότε υπάρχει ζήτημα νομικό, συνταγματικό και ηθικό.

ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ; ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΛΑΟΣ.ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ.

Εδώ που ο Μάριος Ζ. παραμένει έγκλειστος στις φυλακές.

ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ.

Ποιος πότε και πως θα θέσει ζήτημα νομιμότητας του ΛΑ.Ο.Σ στην Ελληνική Βουλή;

ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΗΤΤΑ, ΠΕΣ ΤΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΛΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΙΤΕ ΕΝΤΟΣ ΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ.ΕΜΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ; ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΕΞΟΡΙΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΙΜΟΥΔΟΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ;

Εμείς πότε θα θυμώσουμε ενάντια στη βία από όπου και αν προέρχεται;

ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΑ ΠΙΤΤΑ , ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ Η ΒΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΟΥ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΛΩΡΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΓΑΝΟ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ;

Αναρωτιέμαι αν η Ελλάδα πρέπει πια να γράψει τα απομνημονεύματα της και μετά να μπει στον τάφο της. Στην ταφόπλακα θα πρέπει να γράψει: Χαμιντουλάν Ναζαφί

ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΕΝΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ; ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΑΤΗ.

Unknown είπε...

Ευχαριστώ για άλλη μία φορά τον "Ανώνυμο" (σιγά μην υπέγραφε κιόλας...).

Έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο οι "συγκεκριμένοι" καταφέρνουν να εκθέτουν μόνοι τους την νοητική τους ένδεια. Αν η γενική κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή, θα μπορούσαν να είναι σχεδόν διασκεδαστική.

Ανώνυμος είπε...

κ. Πήττα

Ωραία τα σχόλια και ΣΥΜΦΩΝΩ για το πρόβλημα της ακροδεξιάς τρομοκρατίας.

Σε ρωτώ όμως, διότι δεν έχω δει κάποια καταδίκη.

Στις 16 Φεβ. 2010 άγνωστοι αφαίρεσαν οπλισμό και γιλέκα αστυνομικών στην Κηφισιά.

Στις 21 Μαρ. 2010 άγνωστοι έβαλαν βόμβα σε πολυκατοικία στον Πειραιά.

Στις 19 Μαρ. 2010 ισοπεδώθηκαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής από βόμβα

Στις 05 Μαρ. 2010 "αναρχικοί" έτρεχαν, και πάλι, πάνω στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 26 Ιαν. 2010 κουκουλοφόροι συνεργάζονταν με την αστυνομία για τις συλλήψεις ακροδεξιών.

κλπ κλπ

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, δεν λαμβάνω την θεση της ακροδεξιάς. Αλλά δεν σας βλέπω να καυτηριάζετε τα φαινόμενα ΩΜΗΣ ΒΙΑΣ απο πλευράς αριστεράς

Unknown είπε...

Που όταν η Σέχτα «Επαναστατών» ή ο Ε.Α. σπέρνανε θάνατο απαξιώναμε την ανάγκη μιας μαζικής απάντησης στον τρόμο.

Δεν μας αφορούσαν βλέπετε τα θύματα, ήταν «άλλοι».

Η μιζέρια, η άγνοια, η απέραντη κοινωνική μας αγραμματοσύνη, ακόμα αδυνατεί να αναγνώσει τον φόνο ως «στρατηγική» που οδηγεί μόνο στον εαυτό της.

Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που νομίζουν πως ο Φόνος μπορεί να υπηρετεί Σκοπό και αδυνατούν να δουν πως νομοτελειακά αυτοεγκλωβίζεται στον θάνατο.


Όσοι τολμήσαμε να προτείνουμε μαζική κινητοποίηση «κατά κάθε βίας από όπου και αν προέρχεται» συναντήσαμε μάλλον την συνολική χλεύη.


Ο Χαμιντουλάν μπορεί άθελά του να πήρε τη θέση κάποιου άλλου

Ίσως, αυτοί που έβαλαν τη βόμβα, τώρα να κουνάνε το κεφάλι τους και να λένε μέσα στον απέραντο «επαναστατικό» ναρκισσισμό τους « τι να γίνει; Παράπλευρη απώλεια…»

Unknown είπε...

Το παραπάνω απόσπασμα από το κυρίως άρθρο είναι σαφέστατο.

1ον Δεν διαχωρίζω την τρομοκρατία σε "ακροδεξιά' και "ακροαριστερή".

2ον. Η κυρίως τρομοΚρατία, είναι αυτή που ασκούν οι δυνάμεις καταστολής του Κράτους οι οποίες παραμένουν βαθύτατα ανεκπαίδευτες -και αυτό που λέω είναι επιεικές.

3ον. Δεν "προσάπτω" στην Ελληνική Ακροδεξιά "τρομοκρατία" αλλά, συστηματική καλλιέργεια αρκετών φαινομένων που αν τα πυκνώσω σε μία φράση, τα προσδιορίζω ως Κοινωνικό Εκφασισμό.

4ον. Στα γεγονότα που αναφέρατε, θα μπορούσα να αντιπαραθέσω σειρά ξυλοδαρμών και βιαιοπραγιών κατά μεταναστών συμπολιτών-μου είναι αδιάφορο η νομιμότητά τους- όπως και σειρά επιθέσεων σε γνωστά και εκτεθειμένα μέλη Αντιρατσιστικών οργανώσεων από την Βόρεια Ελλάδα μέχρι και τα πρόσφατα με την χάραξη αγκυλωτών σταυρών στο δέρμα μίας κοπέλας.

Phivos Nicolaides είπε...

Εύχομαι Καλή Ανάσταση!

tsoloxidis είπε...

εδω η μπαλια





εδω η μπαλια!




π τσολοχιδης




ναι!ΝΑΙΑΙ Ο ΤΣΟΛΟΧΙΔΗΣ!!

kyriakos είπε...

Τελικά ποιος έβαλε τον εκρηκτικό μηχανισμό;

Ανώνυμος είπε...

ΠΗΤΤΑ ΤΡΩΣ ΤΗ ΜΙΑ ΤΑΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ.


Αν οι φράσεις «θα γίνει μακελειό» «θα εκδικηθώ» «θα χύσω το αίμα σου» «θα ράψω τα ρούχα μου με το δέρμα τους» δεν συνιστούν τουλάχιστον εξώθηση σε αξιόποινες πράξεις και μάλιστα σε φόνο με υπόδειξη συγκεκριμένων στόχων τότε τι;

ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΡΕ ΜΥΑΛΟΦΥΓΟΔΙΚΕ ΠΗΤΤΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ;ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ Η ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΡΕ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ.
ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΣΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ.ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΣΟΥ ΖΩΗ ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣ; ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΤΟΥΣ; ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ;ΚΑΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΧΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟ.
Α ΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΟΥΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ.

Αυτά τα εξευτελισμένα υποκείμενα δεν αξίζουν ούτε για ανθρωπολογική μελέτη καθώς αποτελούν περιττώματα.

ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ.

Όμως, όταν τα μηνύματα και τα σχόλια αυτών των ανθρωποειδών σιωπηρά νομιμοποιούνται από μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου –εφ όσον αυτά γράφονται στους δικούς τους ιστότοπους, τότε υπάρχει ζήτημα νομικό, συνταγματικό και ηθικό.

ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ ΧΘΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΖΕΣΤΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΤΟ ΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ;ΧΑΧΑΧΑ.

Ποιος πότε και πως θα απαιτήσει από τον κο Καρατζαφέρη επίσημη ανάκληση της δήλωσης περί «εθνικών συνθημάτων»;

ΩΠΑ ΤΙΣ . ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΧΘΕΣ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΞΕΡΑΣΜΑΤΟΣ.
ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΑΤΙΜΟΥΛΙΚΟ; ΔΗΛΩΣΙΑΣ,Ε; ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΙΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ, ΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ.
ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΙΣ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ. ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ .ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΚΟΥΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΑΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ . ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ,GET OVER IT ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ.

Skorpion είπε...

Πιττα το ποιοι μονοπωλουν στην τρομοκρατια ειναι πολυ σημαντικο εαν θελεις να την αντιμετωπισεις . Ωστε να ξερεις που να συνοψισεις τις προσπαθειες σου.

Συμφωνω πως ακροδεξια στοιχεια αναπτυσουν λογικες που δινουν δικαιολογια , η κινητρο για την πραξη παρανομων ενεργειων. Συστηματικο εκφασισμο οπως το λες.

Οπως το κανουν σε μεγαλυτερο βαθμο και οι ακροαριστεροι.

Για μενα ειναι απεχθεις και οι δυο. Στα λεω εγω αυτα γιατι εσυ εισαι αδικως καλος με την μια πλευρα.

Εαν καποιος αλλος ηταν δυσαναλογα καλος με τους Ακροδεξιους και εκεινους επρεπε να του θυμισουν το τι συμβαινει.

Για να το προχωρησω και αλλο λιο για μενα ειναι προβληματικη συμπεριφορα αυτο το παιξιμο πελλου. Ειναι μερος του προβληματος.

Λες :
2ον. Η κυρίως τρομοΚρατία, είναι αυτή που ασκούν οι δυνάμεις καταστολής του Κράτους οι οποίες παραμένουν βαθύτατα ανεκπαίδευτες -και αυτό που λέω είναι επιεικές.


Με ολο το σεβασμο αλλα κανε την αυτοκριτικη σου εαν αυτες οι αποψεις οδηγουν σε εκφασισμο της κοινωνιας.

Υπαρχει καλυτερος τροπος να κριτικαρεις τις "δυναμεις καταστολης" χωρις καν να χρησιμοποιησεις τον ορο "δυναμεις καταστολης". Το ιδιο το σκεπτικο σου στο πιο ακραιο ειναι που πιστευουν οι πιο βιαοι και τρελοι απο τους ακροαριστερους.


Αυτο που ειπες ειναι πολυ επικινδινη αποψη. Κυριως το επικινδυνο ειναι ο τροπος που το εχεις εκφρασει. Φυσικα εχει μεσα και αληθεια αλλα και υπερβολες , μισοψεματα. (εγω το λεω ακραια προπαγανδα). Προσεχε ΔΕΝ σου λεω πως δεν μπορεις να ασκησεις κριτικη στους αστυνομικους πχ.

Κατι ηξερα που ειπα πως ενα 30% ειναι οι ακροαριστεροι μαλλον. Αλλα ελπιζω να επεσα εξω στον τσαπατσουλικο υπολογισμο μου.

Unknown είπε...

Ένας εξαιρετικά ενοχλητικός (ευτυχώς όχι οδυνηρός) ερεθισμός στο δεξί μου μάτι καθιστά αδύνατη την οποιαδήποτε πληκτρολόγηση,με κουράζει αφάνταστα η οθόνη όταν το ένα ματι είναι ουσιαστικά κλειστό.

Έτσι κι αλλιώς, το ιστολόγιο θα κλείσει για ξεκούραση μέχρι τη Τρίτη, οπότε εύχομαι σε όλες και όλους "Καλό Πάσχα", ηρεμία και γεμάτες ώρες με δικούς και φίλους.

Τα "λέμε" από Τετάρτη πρωί.

ΥΓ. Κάθε διαφωνία που είναι κατατεθημένη σοβαρά και νηφάλια, ασφαλώς και αποτελεί τροφή για σκέψη. Οι "φωνές" κλπ απορρίπτονται αυτομάτως.

-=IMAGINOS=- είπε...

Kat'arxas sygnwmh gia ta greeklish alla grafw apo Helsinki kai allodapo pc.

1.Profanws Giwrgo kaneis kapoio lathos sobaro lathos. Den ebale thn bomba to LA.O.S. oyte akrodeksioi, akroaristeroi thn ebalan oi opoioi einai poly kontitera sthn ideologia poy pisteyeis. H syndesmologia kai h bomba genikotera einai panomoiotyph me alles twn pyrhnwn ths fwtias. To oti prospathisan me rock h heavy metal anakoinwsh na apemplakoyn apo tis eythines ayto deixnei kai to poso andres-kotes poy den analambanoyn tis eythynes toys einai...

2.To oti oi metanastes psaxnoyn sta skoypidia shmera ayto ofeiletai apokleistika sthn adiaforia twn proodeytikwn kybernhsewn apo to 90 na antimetwpisoyn me sobarothta to metanasteytiko problhma. Otan sta skoypidia psaxnoyn kai oi Ellhnes akoma, pote den eisageis allodapous poy den ksereis kai ti na toys kaneis dioti meta oloi mazi Ellhnes kai allodapoi tha psaxnoyn sta skoypidia. O LA.O.S. einai to mono sobaro komma giati apo thn prwth stigmh zhthse posostwsh gia na mh psaxnoyn oi metanastes sta skoupidia. Ligoi metanastes tha mporoysan na enswmatwthoyn kai na zhsoyn eyrepws. Eseis thelete anekselegkto arithmo gia na psaxoyn sta skoypidia kai meta sas ftaiei o LA.O.S....

3.Ta synthimata twn OYK einai idia me ta synthimata twn OYK ths Albanias, Skopiwn, Toyrkias, Amerikhs klp. Stis eidikes dynameis den ekpaideyontai me to tsigkoleleta oyte me to pernaei h mlissoula oyte me to htan ena mikro karabi ataksideyto.

O Boygias eipe oti tha allaksei thn ekpaideysh tqwn OYK. Dhladh pws tha thn kanei?

"Ellhnas ginesai me ypografh, me molotof kai stoupi,

Ginesai kai me firmani, me mployzaki tou Armani,

Parea ouloi me ta Alvana, ta pername mia xara,

Allaxokolies antexw, sthn parelash apexw"!

Wraia ekpaideysh.

Ksexnate oti ean mpoykaroyn oi Tourkoi h oi Albanoi den tha paei o Boygias oyte kaneis anarxoaristeros na bgalei ta kastana apo th fwtia, alla prwtoi sth fwtia tha pesoyn oi OYKades. Oi anarxoaristeroi h tha pane me to meros twn toyrkalbanwn h tha to skasoyn eksoria se tipota Parisia kai Londina kai pali....

Gia na fwnaksoyn oi YOKades mia tetoia mera se mia tetoia stigmh ayta ta synthimata, ayto shmainei oti yparxei megalh orgh pleon kai se ekeinoys kai sthn Ellhnikh koinwnia kai exei teleiwsei kathe anoxh sthn akrath ksenolagneia. H egklhmatikothta einai sta xeria kyriws twn albanwn oi opoioi se skotwnoyn gia 10 eyrw gia thn plaka toys. Profanws den diabazeis eidhseis Giwrgo. Oso gia toys Skopianous, den klepsame emeis thn istoria toys, oyte emeis petame panw apo th Smyrnh kathimerina oyte emeis diakinoyme lathrometanastes pros thn Toyrkia.

Prwtoy loipon kaneis kriseis kata twn OYKadwn kai toy LAOS tha eprepe prwta na se apasxolisei h shmeiologia toy gegonotos kai to kata poso h Ellhnikh Koinwnia einai pleon poly orgismenh me ola osa symbainoyn sth xwra mas apo toys osfyokamptes kai ksenolagnoys politikoys yphretes ths "Neas Epoxhs".

Oi antidraseis tha synexistoyn oti kai na kanoyn oi politikanthdes kai oso na thelisoyn na fimwsoyn kai tis epilektes dynameis kai ton ellhniko lao o opoios pleon de dexetai kata th megalh pleiopshfia toy ta paixnidakia ths poylhmenhs eksoysias kai epainese ta OYK kai poly kala ekane. Ola exoyn kai ta oria toys, kaneis pleon de tha epitrepsei h Ellada na ginei mia tritokosmikh islamikh xwra epeidh etsi to thelisan kapoioi ligoi arrwstoi psyxika kai ideologika Efialtes.

Eytyxws poy yparxei to LA.O.S. na mas thymizei to parelthon kai ton proorismo mas kai oloi emeis poy to ypostirizoyme eimaste poly yperyfanoi poy den yphretoyme alla antistekomaste sth lailapa ths Neas Epoxhs.

-=IMAGINOS=- είπε...

Kalo Pasxa se olous.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Γιώργο, και συνομιλητές, καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Είναι αλήθεια ότι το ερώτημα του τίτλου του κειμένου είναι "δημοσιογραφικά" ...προβοκατόρικο και "γέρνει" μονόμπαντα. Όσο κι αν στο ίδιο το γεμάτο ευαισθησία (και θυμό) κείμενο καταδικάζονται τόσο ο ακροδεξιός όσο και ο ακροαριστερός εκφασισμός, φυσιολογικά έρχονται οι αντιδράσεις από τη μια πλευρά (δυστυχώς εκφερόμενες με γηπεδικό τρόπο σε βάρος των όποιων αντικειμενικών επιχειρημάτων).
Στο υποθετικό, λοιπόν, ερώτημα, αν για οποιονδήποτε λόγο πρέπει να είναι νόμιμος ή μη νόμιμος ο ΛΑ.Ο.Σ. (εγώ το επεκτείνω και για αυτούς που ισχυρίζονται ότι ο μόνος Νόμος στην κοινωνία μας -που πρέπει να σεβόμαστε- είναι ο Νόμος του εργάτη...), η απάντηση δεν μπορεί να είναι παρά μία.
Η απαγόρευση οποιουδήποτε Κόμματος, οτιδήποτε και αν πρεσβεύει, ιστορικά έχει αποδειχθεί μπούμερανγκ για τον πολιτικό πολιτισμό αυτών που την επιχείρησαν...
Τα "νομικά" δεδομένα διακηρύξεων, δηλώσεων, και γηπεδικών συνθημάτων που κατατίθενται ως παραβιάζοντα το Σύνταγμα και τους Νόμους, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ρίχνουν λάδι στη φωτιά του οπαδικού φανατισμού.
Με τέτοια επιχειρήματα, εύκολα θα μπορούσε κανείς να αμφισβητήσει τη νομιμότητα ΟΛΩΝ των Κομμάτων...
Αυτό που βιώνουμε σήμερα, και το έχεις επισημάνει κι εσύ, είναι ο εκφασισμός του καθενός μας απέναντι στον διπλανό του. Ο αποπολιτισμός μας, η επιστροφή του καθενός μας στη σπηλιά του. Δεν είμαστε πια "πολίτες".
Όταν πεθαίνει ο Χαμιντουλάν, και η κοινωνία δεν αντιδρά, σημαίνει ότι ΟΛΟΙ παράνομα φέρουμε τον τίτλο του πολίτη...


Υ.Γ. Επειδή δε, τόσο στο κείμενο (ένστολη αισχρότητα) όσο και στα σχόλια (ΟΥΚάδες-ειδικές δυνάμεις) η αόριστη περιγραφή των "εκτραπέντων" δείχνει προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, διευκρινίζω ότι οι τύποι αυτοί δεν έχουν καμμία σχέση μ' αυτές. Λιμενοφύλακες είναι και τέτοιοι "υλακίζοντες" τύποι είναι οι πρώτοι που θα λακίσουν από την πρώτη γραμμή. Οι πραγματικοί στρατιώτες φώναζαν και θα φωνάζουν ΑΕΡΑ!

Peter Papageorgiou είπε...

Γιώργο Χρόνια σου πολλά, κι ελπίζω να πέρασες καλά το Πάσχα, να ξεκουράσες και το μάτι και να είσαι καλύτερα. Διάβασα το άρθρο στο tvxs.gr και μου άρεσε πολύ η ματιά σου στο όλο θέμα. Αν έχω ένα παράπονο, είναι ότι δυστυχώς έγινε αφορμή για τόσα πολλά εμετικά σχόλια...
Ξέρω όμως ότι δεν μασάς, συνέχισε όπως ξέρεις με τον τίμιο και άξιο λόγο σου.
Φιλικά
Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.
Α , ΞΕΧΑΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Αντιφωνητής είπε...

Καλό Πάσχα κι από 'μένα.

Μερικές διαπιστώσεις μόνο:

1) όταν βλέπω σχόλια γραμμένα με κεφαλαία είναι σαν να ακούω κάποιον να φωνάζει, να θέλει να επιβληθεί. Διαβάζοντας δε τα πιο πάνω παρανοϊκά σχόλια (με περιΚΕΦΑΛΑΙΑ) η υποψία μου επιβεβαιώνεται.

2) Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι είναι το εκμοντερνισμένο είδος της πεπαλαιωμένης ακροδεξιάς. Το Κ.Κ.Ε. είναι το πεπαλαιωμένο είδος της εκμοντερνισμένης αριστεράς--με άλλα λόγια της αριστεράς που έχει χάσει τον μπούσουλα μετά το '89. Υπάρχει όμως ουσιαστική διαφορά. Το δεύτερο είναι λυπηρό. Το πρώτο είναι καταδικαστέο. Ναι, όπως τα είπε ο Γιώργος έχουν τα πράγματα: "ο ΛΑ.Ο.Σ είναι το συστηματικό εκκολαπτήριο του νεοφασισμού και του χυδαίου λόγου."

3) Αλλά η πιο λυπηρή διαπίστωση είναι αυτή: "Αλήθεια όταν οι ΟΥΚάδες εκτόξευαν τα τρισάθλια συνθήματά τους ακούστηκε καμιά διαμαρτυρία; Ακούστηκε έστω ένα «αίσχος»; Όχι."

Μόνο χειροκροτήματα ακούστηκαν φίλε Γιώργο. Χειροκροτήματα που αποδεικνύουν και πάλι περίτρανα την κατάντια του να είσαι νεοέλληνας.

Ρήγας είπε...

Το ό,τι η δήλωση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. εγείρει νομικό ζήτημα αφού αποτελεί παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου αναλύεται διεξοδικά (νομικά) εδώ: (hellenic action for human rights http://hellenicaction.blogspot.com/2010/03/blog-post_27.html )

Συμφωνώ σε όλο το πνεύμα του κειμένου, αλλά ακόμα περισσότερο με το σχόλιό σου πως το ΛΑ.Ο.Σ. είναι το παιδί του Αυριανισμού και, πως ό,τι πρέπει να χτυπηθεί σήμερα, είναι ο νεοέλληνας που "έπλασε" το ΠΑ.ΣΟ.Κ του 80 (δυστυχώς με αριστερό μορατόριουμ...) που η μικροαστική αντίληψή του οδηγεί στον σημερινό εκφασισμό μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας (πολύ μεγαλύτερου από τα ποσοστά του ΛΑ.Ο.Σ) Παρά τα παραπάνω όμως δεν συμφωνώ με το ζήτημα περί νομιμότητας ή όχι του ΛΑ.Ο.Σ. (εδώ συμφωνώ με την άποψη του Γκορτζή) όπως και προσυπογράφω όλο το σχόλιο του "Αντιφωνητή"

-=IMAGINOS=- είπε...

Sygnwmh gia ta greeklish. Akoma grafw apo thn allodaph.

Ton antiratsistiko nomo epikalestikan kai oi plhrwmenoi antiratsistes poy estilan sta dikasthria ton Pleyrh gia to biblio toy alla opws kserete athoothike panhgyrikws giati apla o kathenas exei to dikaiwma na ekfrazetai opws thelei. Merikoi nomizoyn oti exoyme diktatoria toy proletariatou kai prepei h gnwmh kai h eleytheria ths ekfrashs na periorizetai kai na elegxetai me ton opoiondhpote tropo. O Karatzaferhs einai apolyta eleytheros na xeirokrotei ta OYK kai ta OYK einai eleyhtera na lene opoio synthima toys aresei. Opws oi aristeroi stis diadhlwseis fwnazoyn Mpatsoi goyroynia dolofonoi kai kaine ellhnikes shmaies xwris kaneis na toys enoxlei etsi kai ta OYK mporoyn eleyhtera na lene epishs oti goystaroyn gia toys albanous, o Pleyrhs mporei eleythera na grafei oti thelei sta biblia toy kai o ellhnikos laos mporei eleythera na xeirokrotei stis parelaseis opoion thelei. O antiratsistikos nomos den apagoreyei th gnwmh kai to legein, tis prakseis apagoreyei kai etsi akribws exei ermyneytei apo ta dikasthria. Exete parekshghsei ta pragmata giayto kai tha paroyn ton mpoulon kai oi dikhgoroi poy katethesan mhnysh kata twn OYKadwn gia ta synthimata poy fwnazan. Kaneis nomos den mporei na apagoreysei thn gnwmh, oyte ta anthrwpina synaisthimata opws to misos akoma. Me to zori na agaphsoyme toys albanous den ginetai. Kapoios logos tha yparxei poy oi perissoteroi Ellhnes toys misoyn h toys apexthanontai. Arkei na parakoloythisete ena brady kapoio deltio eidhsewn h na kanete mia bolta sth sygxronh Athina meta tis 9 to brady monos sas...

Κωστής Γκορτζής είπε...

Imaginos, διαβάζοντας προσεκτικά το σχόλιό σου, βλέπω ότι εξισώνεις -σωστά- τις κραυγές των κουκουλοφόρων με τις κραυγές των ΟΥΚάδων (που ΔΕΝ είναι και ΟΥΚάδες).
Κι έχεις δίκιο. Γιατί και τα δύο είναι φαινόμενα που δείχνουν τον αποπολιτισμό μας και τη νοοτροπία "βία στη βία" που έχει εμπεδωθεί μέσα μας από την έλλειψη πολιτικής και κοινωνικής παιδείας. Επιλογή σου, σεβαστή αλλά καθόλου ευπρόσδεκτη από πολλούς, να θεωρείς τον όποιο Αλβανό, Τούρκο, Βούλγαρο ή Λουξεμβούργιο ανθρώπινο μίασμα που του αξίζει ο θάνατος...
Αλλά, άποψή μου (ελπίζω σεβαστή) είναι ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι προϊόντα φόβου και πολιτισμικής ανεπάρκειας.

tsoloxidis είπε...

εδω η μπαλια





εδω η μπαλια!




π τσολοχιδης




ναι!ΝΑΙΑΙ Ο ΤΣΟΛΟΧΙΔΗΣ!!

ChrisMrSly είπε...

@Κωστής Γκορτζής

"βλέπω ότι εξισώνεις -σωστά- τις κραυγές των κουκουλοφόρων με τις κραυγές των ΟΥΚάδων"

Συγγνώμη; Τελευταία φορά που κοίταξα, οι κουκουλοφόροι ήταν πολίτες και οι ΟΥΚάδες ήταν, στην ουσία, κρατικοί υπάλληλοι. Επίσης τελευταία φορά που κοίταξα, οι κουκουλοφόροι δρούσαν όπως τους άρεσε ως πολίτες, ενώ οι ΟΥΚάδες δρούσαν στο πλαίσιο του επαγγέλματός τους. Υπάρχει τρομερή διαφορά ανάμεσά τους.

Το αυτό στην επιρροή του καθένα. Πόση επιρροή έχει ο κουκουλοφόρος; Αντίθετα, ο ΟΥΚάς τα λέει αυτά με στολή, μπροστά σε παιδάκια που τον θεωρούν λεβέντη και πρότυπο.



@Ιμάτζινος

Λατρεύω τον τρόπο που έχεις να συμψηφίζεις τα πάντα κατά το δοκούν, τσουβαλιάζοντας ό,τι σου γουστάρει και όπως σου γουστάρει, για να βγάζεις τα αγαπημένα σου κάθε φορά συμπεράσματα. Εμείς οι υπόλοιποι έχουμε ένα κώλυμα, την πραγματικότητα. Μακάρι να μπορούσε και το δικό μου μυαλό να λειτουργεί έτσι.

Κωστής Γκορτζής είπε...

ChrisMrSly,
εγώ τελευταία φορά που κοίταξα, οι "ένστολοι" ήταν κι αυτοί πολίτες... Και σε καμμιά περίπτωση δεν φώναξαν αυτά τα εμετικά "στο πλαίσιο του επαγγέλματός τους". Εκτός κι αν θεωρούμε επαγγελματικό πλαίσο του λιμενοφύλακα την παρέλαση...
Οι στολές φτιάχτηκαν για να δείχνουν το τι κάνεις και όχι το ποιός είσαι. Οι "κύριοι" το παρεξήγησαν...
Θα εκπλαγείς, όμως, και για το πόσους "κρατικούς" υπαλλήλους κρύβουν οι κουκούλες των "πολιτών" που κραυγάζουν ανάλογα εμετικά συνθήματα..., αντίστροφης φοράς.

Και κάποτε, πια, θα πρέπει να σταματήσουμε την καραμέλα του ΟΥΚα! Όποιος φοράει στολή δύτη και κρατάει βατραχοπέδιλα δεν φέρει αυτόματα και τον τίτλο του ΟΥΚα!
(Ο.Υ.Κ. είναι οι Ομάδες Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού και το "επαγγελματικό τους πλαίσιο" ουδεμία σχέση έχει με αυτό των λίγων λιμενοφυλάκων που υλάκιζαν παρελαύνοντες)

Ταπεινή μου γνώμη, όταν κοιτάζουμε κατάμματα την βία, απ' όπου κι αν προέρχεται ή καλλιεργείται, δεν μπορούμε να μετράμε στο ζύγι το "βάρος" της κάθε πλευράς, ούτε να αλλάζουμε οπτική γωνία με βάση την όποια ιδεολογική μας τοποθέτηση.

Αυτά, με εκτίμηση στις κοινές ευαισθησίες που διαισθάνομαι ότι έχουμε...

ChrisMrSly είπε...

Κ. Γκορτζή,

Θεωρούμε (εγώ τουλάχιστον) "πλαίσιο του επαγγέλματός τους" και την παρέλαση. Προφανώς, όταν παρελάζουν με διαταγή του ανωτέρου τους... Οι στολές πράγματι έχουν παρεξηγηθεί, και αυτός που τις φοράει θεωρείται λεβεντόμαγκας ό,τι κι αν κάνει. Για κρατικούς προβοκάτορες στις διαδηλώσεις και αλλού, αυτοί έχει ήδη αποδειχθεί πως υπάρχουν, οπότε δεν σχολιάζω το δίκιο που έχετε.

Για τους ΟΥΚάδες και τους λιμενοφύλακες, τάδε έκανε παραπληροφόρηση. Πράγματι εγώ μπερδεύτηκα.

Γενικά, δεν υπάρχει τίποτα με το οποίο διαφωνώ. Έκανα περισσότερο μια μικρή διευκρίνηση, χωρίς εχθρική διάθεση.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σε καμμιά περίπτωση δεν θεώρησα "εχθρικό" τον διάλογο. Με κανέναν από τους συνομιλητές, πόσο μάλλον με σας που συντηρείτε την ευπρέπεια και την ποιότητα του λόγου στη γωνιά αυτή του Γιώργου.

Skorpion είπε...

Χρονια πολλα σε ολους.

Μπορω να πω πως συμφωνω απολυτως με τον Κωστή Γκορτζή και σε οτι εχει αναφερει .

Ιματζινε, νομιζεις πως τα συνθηματα που ακουστηκαν δεν εκαναν ζημια στην Ελλαδα ;

Θεωρεις πως ειναι φυσιολογικο Α) να νιωθεις τετοια αντιπαθεια για ολους τους Αλβανους ; Β) Να εκφραζεται αυτο το μισος και ο ρατσισμος, σε μια παρελαση ;


Παρολα αυτα, εαν εγω ημουν στην θεση των δημοσιογραφων της Ελευθεροτυπιας θα προσπαθουσα να μην εβγαινε το θεμα προς τα εξω και κατω απο τα φωτα της δημοσιοτητας θα απαιτουσα να τιμωρηθουν οσοι ειπαν τα συγκεκριμενα συνθηματα.

Συμφωνειτε οι υπολοιποι με την αποψη μου, πως αυτος ηταν ο καλυτερος τροπος οι δημοσιογραφοι να διαχειριστουν το θεμα ;

-=IMAGINOS=- είπε...

Kyrie Gkortzh mou einai apolyta sebasth h gnwmh sas opws kai toy opoioydhpote alloy synomilith mou, malista eidika eseis mou eiste idiaitera sympathis kai prosexw panta to logo sas.

Thelw na kanw omws mia -dyo epishmanseis.

Oi eidikes dynameis eite twn OYK eite ths astynomias eite toy limenikoy yparxoun gia na skotwnoyn eniote kai otan ayto einai aparaithto gia thn asfaleia kai thn amyna ths xwras.. Ean h xwra dextei eisbolh apo ksenh dynamh oi limenikoi tha yperaspistoyn maxima th xwra. Den exei na kanei o politismos kai to epipedo poy ennooume emeis ws aploi polites me ton politismo kai to epipedo toy maximoy enstolou. Mh ksexname oti oloi oi politismoi ston planith enswmatwnoyn enstolous oi opoioi skotwnoun kai ekpaideyontai giayto akribws. As ksexwrisoyme loipon th diafora ston tropo skepshs mas ws polites giati oydepote tha katalaboume tis diafores aytes.

To an ekane kako sthn xwra h symperifora twn limenikwn, sygnwmh alla egw blepw oti aytoi poy ebgalan to binteo ayto ston aera kai toy edwsan tosh megalh ekthesh, aytoi akribws ekanan kako sth xwra kai profanws aytos htan o skopos toys. Mh mou peite twra oti analoga synthimata den fwnazoyn kai oi albanoi toyrkoi skopianoi klp twn antistoixwn epilektwn dynamewn toys giati tha gelasw goera, omws ta mme twn xwrwn aytwn den dinoyn kamia shmasia oyte prospathoun na kanoun zhmia sthn idia toys thn xwra me to na dinoun tetoia ektash gia zhthmata poy exoyn na kanoun malista me thn asfaleia ths xwras toys giati profanws ksexname oti oi epilektes dynameis mpainoun prwtes sth fwtia kai oxi emeis oi kanapedatoi pou ta leme ola wraia apo ton kanape mas.

Kai kati poly shmantiko gia to telos.

Egw thewrw oti einai poly protimotero na ekfrazeis anoikta ta synaisthimata sou para na ta krybeis h na se diatazoun na ta krybeis giati tote kapoia stigmh tha ksespaseis kai tha ekrageis me poly sobaroteres synepeies. Ean ta OYK kai h pleiopshfia twn Ellhnwn misoyn toys albanous h toys opoiousdhpote, anti na toys katakrinoume pou ekfrazoun poikilotropws ayto to misos, kalytera tha htan na dierwtithoume gia pio logo symbainei kati tetoio kai na anazhthsoyme tis aities oxi mono sth symperifora twn "dikwn" mas alla kai sth symperifora ekeinwn poy den sebastikan pote th xwra poy toys filoksenei. Kanena morfwtiko epipedo kai politismos den mporei na allaksei ta synaisthimata twn anthwpwn oi opoioi biwnoyn kathimerina dramatika gegonota kai zoun apo konta tis katastaseis.

To exw pei kai tha to ksanapw. Eksw apo to xwro kai apo thn Ekalh o kathenas mporei na to paizei aneta proodeytikos, dhmokraths, dianooumenos, aristeros klp. Fantazomai oti den yparxei kaneis apo emas poy tha eixame thn idia gnwmh kai idees ean zoysame mesa sta kymata h se perioxes gketo opws o Agios Pantelehmonas sthn Athina. Eksw apo to xwro, o kathenas mas mporei na leei oti tragoydi toy kapnisei, einai to mono eykolo.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Imaginos, πρώτα απ' όλα να σου διευκρινίσω ότι ούτε στον καναπέ μεγάλωσα, ούτε στην Εκάλη μένω, ούτε "έξω" από τον χορό πέρασα τη ζωή μου. Για ένα μικρό, δε, διάστημα βίωσα και την ιδιότητα του "πρόσφυγα" και όλα τα συναισθήματα που κουβαλάει ένας από αυτούς...
Το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μου, ήμουν Μάχιμος στη θάλασσα και ιπτάμενος, εκπαιδευόμενος όχι για να σκοτώσω κάποιον σώνει και καλά. Το καθήκον ΟΛΩΝ των πολιτών είναι να προστατεύουν την ακεραιότητα της χώρας και, φυσικά, αν χρειαστεί και αν κληθούν, όπως χρειάστηκε στο παρελθόν, ΟΛΟΙ θα πυροβολήσουν.
Η εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων δεν βασίζεται στο μίσος και στην τυφλή ρατσιστική έπαρση. Το αντίθετο. Οι άντρες (και γυναίκες) των Ειδικών Δυνάμεων πρέπει να είναι απολύτως "ψύχραιμοι" και να έχουν απόλυτα καθαρό μυαλό και κρίση. Τα υπόλοιπα άγονται στη σφαίρα των Ραμποειδών Χολυγουντιανών σεναρίων που οδηγούν τους κοινωνικά αμόρφωτους καουμπόϊδες σε πράξεις σαν κι αυτές που είδαμε με το Αμερικάνικο Απάτσι στο Ιράκ.
Γκριζάρεις τη φιλοπατρία σου, που δεν αμφισβητώ, με σωβινιστικά αισθήματα απέναντι σε πολίτες άλλων χωρών βάζοντας στο ίδιο καζάνι ενόχους και αθώους, (εγώ ξέρω και πολλούς Αλβανούς που δουλεύουν σαν σκυλιά, τα παιδιά τους διαπρέπουν στις σπουδές και ουδέποτε έδειξαν να μη σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί) αποψη που συντηρεί και φουντώνει την τυφλή βία. Το ότι το κάνουν και άλλοι, από την "άλλη πλευρά", είτε εθνική είτε ιδεολογική, δεν αποτελεί -για μένα- επαρκή δικαιολογία.
Και, ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω συτόν τον διαχωρισμό "πολιτισμού και κοινωνικής μόρφωσης" του ένστολου από τον άστολο πολίτη...
Αν μου δινόταν η ευκαιρία, θα σε συνόδευα ευχαρίστως πάνω σ' ένα πολεμικό πλοίο για να δείς τον πολιτισμό και την κοινωνική μόρφωση των ένστολων...

tsoloxidis είπε...

εδω η μπαλια





εδω η μπαλια!




π τσολοχιδης




ναι!ΝΑΙΑΙ Ο ΤΣΟΛΟΧΙΔΗΣ!!

-=IMAGINOS=- είπε...

Agaphte kyrie Gkortzh de diafwnw se ayta poy lete peri toy politismou kai morfwtikou epipedou twn enstolwn. Yphrethsa kai egw ws efedros aksiwmatikos 24 mhnes sthn polemikh aeroporia se pteriga maxhs kai fysika kai anagnwrizw ayto pou mou lete. Epishs otan grafw gia misos h apextheia kata twn albanwn fysika kai den anaferomai se olous toys albanous alla sthn koinh gnwmh ayta den metrane para mono to apotelesma. Sthn Italia paradeigmatos xarin oi roymanoi prwtagwnistoysan sto egklhma kai epi sosialistikhs kybernhshs kai prin apo ton Berlusconi arxisan oi mazikes apelaseis roymanwn parolo poy ekeinoi htan polites xwras melous ths E.E. Einai logiko na dhmiourgeitai mia apextheia kata enos laou kai na toys pairnei olous oi mpala otan oi albanoi exoyn gemisei tis fylakes kata 50% enw ekeinoi einai mono 1 me 1,5 ekatommyrio sthn Ellada ew oi ellhnes sxedon 11 ekatommyria. H sygkrish einai foberh. Den exw akoysei Ellhna na kataferetai kata twn Indwn giati apla aytoi oudepote exoyn apasxolhsei sta astynomika deltia. Kati symbainei me toys albanous, roumanous, nigirianous kai gewrgianous eidika oi opoioi polloi eks aytwn areskontai na egklhmatoun sthn xwra mas kai synepws einai logiko kai oi Ellhnes na mh toys blepoun me kalo mati. Den einai thema morfwtikou epipedou h politismou h ksenofobias kai ratsismou alla kathara symperiforas olwn aytwn poy de sebontai thn xwra poy toys filoksenei.

Kai kati poly sobaro. Kyrie Gkortzh den synoreyoume me th Finlandia th Dania h to Belgio kai thn Ollandia. Synoreyoyme me kwlogeitones poy oloi toys diekdikoun apo emas. Oi Albanoi tsamoyries, oi skopianoi kai boulgaroi makedonies kai oi toyrkoi thrakh aigaio κλπ. Den mporei na mhn eimaste ypopsiasmenoi kai etoimoi se mia tetoia dyskolh geitonia, oyte mporei na ekpaideyontai oi enstoloi mas me to tsigkoleleta th melissoula kai to htan ena karabi ataksideyto. Kai den mporei na ekpaideyomaste etsi giati akribws oi geitones mas ekpaideyontai gia na diekdikoun apo emas kai na exoun megala oramata. H isoropies se mia tetoia geitonia den diatiroyntai me ypoxwritikothta kai proodeytismo giati exoume na kanoume me geitones mpoyntalades kai stoys mpoyntalades o proodeytismos eklambanetai ws adynamia. San prwin enstolos tha eprepe na to gnwrizete poly kalytera ayto apo ton opoiondhpote agaphte kyrie Gkortzh kai epitelous as papsoume na blepoume ta pragmata etsi opws tha thelame na einai alla na ta blepoume opws akribws einai gia na mh briskomaste synexws pro ekplhksewn. Tsampoykas ston tsampoyka loipon. Aytos einai o nomos an theleis na diatireis ayta poy exeis kai na mh xaneis siga siga thn patrida sou opws akribws symbainei shmarera. Kaneis den asxolhthike me th shmeiologia toy gegonotos. Oi OYKades h limenikoi (den exei shmasia) eksefrasan mias orgh kai anhsyxia gia to lathaimeno dromo poy akoloythei h eksoysia sto metanasteytiko kai ta ethnika mas themata alla kaneis den to katalabe ayto, h mallon poly ligoi to katalaban. Kai ayto akribws deixnei to poso exei apoblakwthei o neoellhnas, kai oxi oti den exei politismo kai epipedo san laos pleon.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Imaginos, Παραδίνομαι...!
Είναι προφανές ότι διαβάζεις τα σχόλια με ...οπλισμένο το ντουφέκι για να υποστηρίξεις δογματικά μια ενέργεια (τα ρατσιστικά γαυγίσματα) που από την ίδια τους τη φύση δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα παρά μίσος.
Ξεόπλισε...λοιπόν. Το πού βρίσκεται γεωγραφικά η Ελλάδα το γνωρίζω πολύ καλά, όπως και τις βλέψεις των διαχειριζόμενων τα τοπικά και ευρύτερα γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή.
Θα μπορούσα να καταθέσω σελίδες ντοκουμέντων και απόψεων για ελλείψεις, αμέλειες, σκόπιμα και μη λάθη του πολιτικού μας συστήματος από καταβολής του κράτους που συντελούν σε μια πραγματικότητα που δεν απέχει από τις περιγραφές σου.
Το χειρότερο αποτέλεσμα αυτής της διαχείρισης, χειρότερο ακόμα και από τον ...Τιτανικό της οικονομίας, είναι η ανασφάλεια και η κοινωνική αμορφωσιά ευρύτερα της κοινωνίας που ξυπνούν βασικά ένστικτα επιβίωσης και ανάλογες αντιδράσεις του τύπου "ο θάνατός σου η ζωή μου" που εκφράζονται πια και στις παρελάσεις των ...λιμενικών.
Εσύ βάζεις τον εαυτό σου στον ...σωστό Ιταλό που με τσαμπουκά απελαύνει τον Ρουμάνο. Εγώ βάζω τον εαυτό μου σε μιά βάρκα Σομαλών που βουλιάζει σχισμένη από την πλώρη Ιταλού καπετάνιου που το κράτος του συμμετείχε και συμμετέχει στην κατάντια του δικού μου και με αναγκάζει να γίνω πρόσφυγας...
Το πρόβλημα των λαθρομεταναστών δεν λύνεται με την εξαφάνισή τους από προσώπου γης της όποιας "άλλης" χώρας.
Το πρόβλημα στο Αφγανιστάν δεν λύνεται με στρατιωτικές επιχειρήσεις "προστασίας της καλλιέργειας της παπαρούνας που υπερδεκαπλασιάστηκε από την έναρξη των Επιχειρήσεων"...
Έχεις ένα κόλλημα με τους Αλβανούς και την ποσόστοσή τους στην Ελληνική κοινωνία. Ξεχνάς ότι οι μισοί Έλληνες μιλάνε Αρβανίτικα (ελπίζω να μη τα συμπεριλαμβάνεις στις ελληνικές διαλέκτους). Ο Μιαούλης (και άλλοι) Αλβανός (όχι Αρβανίτης)καθαρόαιμος ήταν.
Το ότι οι φυλακές μας είναι γεμάτες από Αλβανούς δεν οφείλεται στην εγκληματική φύση του κάθε Αλβανού αλλά στο γεγονός ότι οι περισσότεροι κακοποιοί τους πέρασαν τα σύνορα όταν χάριν της "ανάπτυξης" και της καλοπέρασής μας ανοίξαμε τα σύνορα για να μπεί το φτηνό και μαύρο εργατικό δυναμικό. Πρόσθεσε δε, και το μπάχαλο της κρατικής μηχανής και τότε θα διαπιστώσεις ότι οι γείτονες κακοποιοί δρουν εδώ γιατί στην πατρίδα τους τα πράγματα έχουν αλλάξει... και εδώ αισθάνονται ασφαλέστεροι για τη δράση τους.
Δεν νομίζω ότι εγώ θα προλάβω να το ζήσω αλλά, εσείς οι νεότεροι κρατάτε και καμμιά πισινή γιατί σε κάποια χρόνια τα παιδιά σας ίσως βρεθούν μετανάστες στην Αλβανία :-)

"Αποβλακωμένος" ως νεοέλληνας που δεν κατάλαβα τη σημειολογία του λιμενικού συνθήματος, νομίζω ότι εξάντλησα τα όποια επιχειρήματα μπορώ να αντιπαραθέσω στους λίγους "έξυπνους" που έπιασαν το νόημα στον αέρα... και λέω να σταματήσω να καταχρώμαι τον χώρο του φιλόξενου οικοδεσπότη Γιώργου... :-)))

Unknown είπε...

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν το Πάσχα.

Έβλεπα από το μεσημέρι τη συζήτηση αλλά δεν θεώρησα -ούτε θεωρώ- σκόπιμο να επέμβω.

Το κείμενο, το κύριο άρθρο γράφτηκε ασφαλώς μέσα σε κάποια φόρτιση κυρίως από τις αντιδράσεις (τις ΜΗ αντιδράσεις) της κοινωνίας μας τόσο στην δολοφονία του νεαρού Χαμίντ όσο και από τα συνθήματα που προσωπικά μου προκάλεσαν αηδία και σοκ.

Από κει και πέρα, οι παρατηρήσεις του Κωστή Γκορτζή (όποιοι δεν γνωρίζουν ποιός είναι και την ιστορία του, να τη μάθουν, δεν είναι δύσκολο) με κάλυψαν πλήρως.

Οι συλλογισμοί τους, η λογική του μεθοδολογία, η ποιότητα της αγάπης του τόσο για την πατρίδα του όσο και για τον Άνθρωπο υπακούουν σε έναν ξεκάθαρο πλην όμως καλλιεργημένο Ορθολογισμό, είναι ακριβώς η Σκέψη που αν πλειοψηφεί καθιστά μία Κοινωνία υγιή.

Τον ευχαριστώ ολόψυχα που μπήκε στον κόπο να αναλύσει τον στοχασμό του και την ματιά του, που για μένα, δεν σηκώνουν αντιρρήσεις αλλά μόνο τροφή για σκέψη.

Και ασφαλώς δεν έγινε καμία "κατάχρηση" του χώρου, ο οποίος υπάρχει ακριβώς για αυτόν τον λόγο: τον διάλογο και όχι τους τυφλούς αφοριστικούς μονολόγους του φανατισμού και της μικρότητας.

Απο κει και πέρα, εμμένω στην άποψή μου, πως δηλαδή, η υποστήριξη τέτοιων συνθημάτων από οποιονδήποτε συνιστά παραβίαση του Δικαίου, του Νόμου, και του Συντάγματος. Ειδικά όταν αυτή η υποστήριξη έρχεται από τα χείλη πολιτικού αρχηγού, κοινοβουλευτικού κόμματος.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αντίστοιχη δήλωση / στήριξη από πολιτικό σε άλλες χώρες της Ε.Ε. θα είχε οδηγήσει τον πολιτικό την ίδια μέρα στο δικαστήριο.

Και αυτό, το γνωρίζω πάρα πολύ καλά.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Γιώργο, σαφώς και συνιστά παραβίαση του Συντάγματος και των Νόμων. Όπως και η πρόσκληση άλλου κομματικού Αρχηγού προς τους πολίτες σε απείθεια στους Νόμους. Αυτό που βιώνουμε δεν είναι Δημοκρατία, είναι η ισοπέδωση κάθε αξίας κοινωνικής οργάνωσης και η μετάλλαξη της πολιτικής σε γηπεδικό ντέρμπι με αλαλάζοντα "πέταλα"...

Ανώνυμος είπε...

Α ΡΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΕΣ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΡΕ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ; ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΣΛΑΜ, ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΔΩ.
Υ.Γ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ Ο ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΟΣ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΞΕΚΟΥΦΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΟΥ. ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΗ Η ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΜΙΣΗ ΛΕΞΗ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΑΠΟ 2 ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΥΚΑΔΩΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ, Η ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΙΑΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΑΡΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Θα τους τα κλάσετε!!!!!!!!

Τι έχει γίνει ;
Έχουν βγει όλοι οι θολοκουλτουριάρηδες και ωρύονται για τα συνθήματα των ΟΥΚάδων...
μέχρι και ο Χουντοχοίδης βγήκε και προανήγγειλε...."αποκεφαλισμούς"...

Τελικά μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν ούτε το προφανές...
πιστεύουν πως το πρόβλημα τους βρίσκεται στο σύνθημα!!

Κας ας πούμε πως τους κόβεται τα συνθήματα;

ας πούμε πως τους διώχνεται όλους;

ας πούμε πως θα τους στείλετε για τιμωρία τον Πάγκαλο να τους μιλήσει για την πατρίδα(!) και να τους φάει το φαί...όπως στείλατε τον Γλέζο να κάνει μαθήματα στην Αστυνομία!!

και;;;;; τι νομίζετε πως θα γίνει;;;;
θα σταματήσουν να πιστεύουν αυτά που φωνάζανε;;;

Δύναμη θα τους δώσετε...λιοντάρια θα τους κάνετε και εσείς θα στε στο λάκκο..

νομίζετε πως εκτός από αυτούς που το φώναζαν δεν υπάρχουν άλλοι;

Ξυπνήστε ρε τσίμπλες!
το πρόβλημα σας δεν είναι τι φώναζαν...το πρόβλημα σας είναι τι πιστεύουν και πόσο στα αρχίδια τους σας γράφουν!!

από όπου και αν περάσανε αυτά τα παιδιά ο κόσμος δάκρυζε και τους χειροκροτούσε
ξέρετε ποιοί είναι αυτοί που τολμάτε να μιλάτε και να τους κατακρίνετε;;

αυτοί δεν είναι σαν τους ξεπλένηδες των καταλήψεων...αυτοί δεν είναι σαν τα αγαπημένα σας που χαρτζηλικώνονται για να βάζουν κανένα γκαζάκι...

20 από δαύτους καθαρίζουν όλα τα Εξαρχεία και αν περισσέψει κάτι το βγάζουν στην βίζιτα για πλάκα...

Αυτούς θα παρακάλατε να κρατήσουν όσο μπορούν για να προλάβετε να φύγετε από την χώρα και να γλυτώσετε...όταν θα έρθει η ώρα που θα ξεσαλώσουν τελείως οι φίλοι σας Τούρκοι που προσκυνάτε τόσα χρόνια...

θέλετε να τους διώξετε; κάντε το!

Αφού δεν τους θέλετε στο στρατό...ας τους έχετε στον δρόμο!

Μην ξεχάσετε να διώξετε και αυτούς στο αλλο βίντεο που
Έκαναν και αυτοί μέγιστο λάθος για το Ελληνικό πολιτικό σύστημα
τραγουδήσανε το απαγορευμένο "Μακεδονία Ξακουστή"
η μήπως δεν έχει βγει διαταγή να μην ακούγεται ούτε αυτό;...

Διώξτε τους και αυτούς...αυτοί δεν είναι 36...αυτοί είναι περισσότεροι...διώξτε τους και αυτούς...και μετά φτιάξτε βαλίτσες.

-=IMAGINOS=- είπε...

Kyrie Gkortzh den tha epektathw sta gnwsta gia na mh to koyrazoume, exoume entelws diaforetikes apopseis kai eimai apo aytous poy den afoplizoun pote giati exw syneidhtopoihsei se poia geitonia briskomai kai me poious exw na kanw alla mh mou to paizete twra kai eseis Repoush me to Miaoulh. Einai tragiko pragmatika na grafete tetoia pragmata peri katharothtas albanikhs fylhs gia ton Miaoulh. Eleos dhladh kai meta me paratirei kai o Giwrgos oti den kserw me poion milaw les kai an eiste kai o Ompama h o Papas ths Rwmhs tha pathw to kati tis dhladh...'

Loipon gia toys Arbanites, Albanous, dialektoys klp opote thelete sth diathesh sas alla tha prepei na meletisete poly perissotero epi toy thematos giati den pernate kan th bash agaphte kyrie Gkortzh. To mathima arxizei loipon me mia phgh apo th syllogh twn xartwn toy Ptolemaiou etsi opws dhmosieythike se ispanikh egkyklopaidia to 1482. Deite sto link poy parathetw sto telos toys xartes gia na diapistwsete kai monos sas to kata poso katharoaimos albanos htan o Miaoulis kai apo poy proerxontai oi Albanoi oi opoioi oydemia sxesh exoun me thn arxaia Illyria twn Moloswn kai Pelasgwn twn ellhnikwn aytwn fylwn alla htan enas nomadikos laos sthn Kaspia thalassa pou toys eferan oi Othwmanoi sthn Eyrwph apo ton 11o aiwna san misthoforous.

http://maps.bpl.org/id/M0612038/

Sth diathesh sas gia perissotera mathimata giati ta xronia stis plates den apoteloun anagkastika kai megalytergh sofia...

Κωστής Γκορτζής είπε...

Το μόνο που μένει από το παραλήρημα των σχολίων είναι μια βαθιά πίκρα για το μίσος που κουβαλάτε μέσα σας. Και όχι μόνο για τους αλλόφυλους...
Αυτό δείχνει μόνο ένα πράγμα. Φόβο. Φόβο. Φόβο.
Αγαπητέ Imaginos, το ποιός είναι ο καθένας και το τι έχει κάνει στη ζωή του, λίγο μετράει. Σε σένα, προφανώς, καθόλου.
Το να λες τη γνώμη σου ανώνυμα είναι χρήσιμο και βοηθάει στον διάλογο και στην αλληλοκατανόηση. Το να ειρωνεύεσαι, βρίζεις να μηδενίζεις ανώνυμα όποιον έχει διαφορετική "επώνυμη" άποψη από εσένα, επιβεβαιώνει ότι διακατέχεσαι από φόβο αλλά και ότι κατά βάθος δεν πιστεύεις και αυτά που λες.
Για πληροφόρησή σου, η Ύδρα κατοικήθηκε από αμιγώς Αλβανούς που διώχθηκαν στη χώρα τους. Μέχρι τότε ήταν ένα κατάξερο παντέρμο νησί. Το ότι πρόκοψαν και συν τω χρόνω απόκτησαν ελληνική συνείδηση δεν μετάλλαξε τα γονίδιά τους... Σε ανταπόδοση του μαθήματος, να σε πληροφορήσω ότι ο ήρωας Μιαούλης άφησε τα Ψαρά απροστάτευτα για να καούν από τον Τούρκο ώστε να μην έχει μεταπολεμικό αντίπαλο στο εμπόριο της θάλασσας και έκαψε τον ελληνικό στόλο στον Πόρο γιατί δεν τον έκαναν Υπουργό...
Από την άλλη, στην Ιστορία, που απ' ό,τι φαίνεται εντρυφείς αλλά μάλλον διαβάζεις μόνο ότι σε "εξυψώνει", ο Κανάρης παρουσιάζεται ως ξυπόλητος μπουρλοτιέρης και λίγοι γνωρίζουν ότι έκανε πέντε φορές τον πρωθυπουργό εθνικής ενότητας. Ότι, όντας πρωθυπουργός, του σκότωσαν τον 45χρονο γιό μπροστά στα μάτια του και δεν άνοιξε μύτη... Γιατί οι Κανάρηδες αυτής της χώρας δεν είχαν το μίσος που σας διακρίνει για ορατούς και αόρατους εχθρούς. Και έδωσαν ευχαρίστως και τη ζωή τους όπως θα τη δώσουμε αν χρειαστεί κι εμείς.
Δεν χρειάζομαι εγώ την εκτίμησή σας. Ο ίδιος ο εαυτός σας τη χρειάζεται.
Και, βεβαίως, δεν πρόκειται να συνεχίσω να τροφοδοτώ έναν τέτοιο διάλογο. Έχω ...διάβασμα.

Unknown είπε...

Προς τους πάσης φύσεως ανώνυμους ευνούχους και κουκουλοφόρους κεφαλαιογράφους ή μη «σχολιαστές» και συγγραφείς των κατά συρροήν ύβρεων για κάθε μη αρεστή τους άποψη:

Στον παραληρηματικό σας λόγο τον έμπλεο μίσους και κατ’ ουσίαν φόβου όπως ορθά επισημαίνει ο Κ. Γκορτζής, αν μη τι άλλο επιδείξτε ένα στοιχειώδη σεβασμό στον άνθρωπο που σας τιμά απευθύνοντας τον νηφάλιο και κατασταλαγμένο του λόγο προσπαθώντας ματαίως να καταλαγιάσει τους αλαλαγμούς σας. Και αν δεν αντέχετε να σεβαστείτε την άποψη και τη σωφροσύνη, σεβαστείτε, έστω για τους τύπους την ιδιότητα:

Ο Κωστής Γκορτζής, είναι Αντιναύαρχος ε.α. του Πολεμικού μας Ναυτικού με γνωστή ιστορία και συνέπεια και τον πατριωτισμό του τον έχει ταξιδέψει εμπράκτως και όχι πληκτρολογώντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, όπου δηλαδή τον κάλεσε το καθήκον στο οποίο υπήρξε ανέκαθεν πιστός.

Ορμώμενος όχι μόνο από την υπακοή στον Όρκο αλλά κυρίως από την αυθεντική φιλοπατρία που καθοδήγησε τη ζωή του.


Για άλλη μία φορά θα πω ότι κάλλιστα θα μπορούσα να διαγράψω τα αναρτηθέντα ξεράσματα αλλά καθώς πιστεύω πως εκθέτουν μόνο τους «δημιουργούς» τους τα αφήνω εκεί στην κρίση κάθε περαστικού αναγνώστη.

Unknown είπε...

Ως "κάτοχος" του συγκεκριμένου ιστότοπου σφραγίζω τη συζήτηση-κλείνω δηλαδή τα σχόλια- καθώς ό,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε.

Για άλλη μια φορά ευχαριστώ όλους που προσέφεραν θετικά,γιατί δείχνουν πως ακόμα υπάρχει ζωντανή σκέψη αλλά και όσους "προσέφεραν" αρνητικά για μας θυμίζουν πόσο σκληρά πρέπει να αντιπαλέψουμε την παρακμή και την εγκληματική άγνοια που κομίζουν.