Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Το απεχθές και το απεχθέστερο…

Προσπαθώ να μπω μέσα στο μυαλό εκείνων που μεθοδικά και μελετημένα έκλεψαν τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου. Αδύνατο.

Παράλληλα, σαν κάποιος που έχει αποχαιρετήσει από αυτή ζωή τους γονείς του, πάσχω να μετρήσω το σοκ και την οδύνη των οικείων του, της συντρόφου της ζωής του, των παιδιών του.

Πάλι αδύνατο.

Ξυπνάει ο πολιτικός νους από την άλλη πλευρά, και προσπαθεί να ερμηνεύσει το ακατονόμαστο που συνέβη την Πέμπτη τη νύχτα.

Φαντάζομαι το τελείως κινηματογραφικό σκηνικό.
Καταρρακτώδης βροχή, κρύο, η πόλη να κοιμάται και 4-5 τύποι εξαιρετικά οργανωμένοι να μπαίνουν στο κοιμητήριο, να μετακινούν με μεγάλη προσοχή την πλάκα, να παίρνουν το φέρετρο με τη σορό, να σκορπίζουν τριγύρω ασβέστη για να σβήσουν τα ίχνη και να εξαφανίζονται.

Ένα σίγουρο:
Αυτοί που έπραξαν αυτό που έπραξαν έχουν τόσο απύθμενο θράσος που ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν οτιδήποτε εφ’ όσον κάποιος τους πληρώσει.

Γιατί πιστεύω, πως είναι επαγγελματίες.

Εκτός αν είναι 4-5 μεμονωμένα καθάρματα….

Άλλο ένα σίγουρο:
Αυτοί που συνέλαβαν και παρήγγειλαν αυτό το ανοσιούργημα δεν θα διστάσουν σε τίποτα προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Εκτός αν οι δράστες είναι αυτόκλητοι και δεν εκτελούσαν άνωθεν παραγγελία.

Με άλλα λόγια, στην πραγματικότητα, τίποτα δεν είναι σίγουρο σε αυτή την υπόθεση.

Είναι Σχέδιο;

Εγκέφαλοι που μπορούν να συλλάβουν ένα τέτοιο σχέδιο, αν είναι Κύπριοι τότε μιλάμε για αδιανόητα αρρωστημένους ανθρώπους (δεν υπάρχουν λέξεις…) και αν δεν είναι Κύπριοι τότε μιλάμε για χωρίς μέτρο κυνικούς (πάλι δεν υπάρχουν λέξεις…) που δεν έχουν την απειροελάχιστη αναστολή σε τίποτα προκειμένου να «υπηρετήσουν» τους στόχους τους.

Είναι σαφέστατο πως έχουμε να κάνουμε με την πιο σκοτεινή ενέργεια που έγινε στην Κύπρο από το 1974 και μετά.
Μέχρι πρότινος ήταν η σκοτεινή δολοφονία του αείμνηστου Θεόφιλου Γεωργιάδη. Αλλά ακόμα και αυτή, έμεινε πια πίσω.

Είναι σαφέστατο πως η πράξη αυτή στοχεύει στην ενότητα του Κυπριακού Λαού σε μια εξαιρετικά λεπτή και δύσκολη συγκυρία κατά την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία δέχεται πλήθος πιέσεων από το εξωτερικό ενώ το εσωτερικό της μέτωπο μοιάζει εύθραυστο.

Άραγε…αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την πράξη τελείωσαν εδώ;
Θα επανέλθουν με κάποια «προκήρυξη» στην οποία θα δηλώνουν την «τύχη» της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου και θα αποτυπώνουν το… «σκεπτικό» της ενέργειάς τους;

Σε τι γλώσσα θα είναι γραμμένο ένα τέτοιο πιθανό κείμενο;

Και σε όποια γλώσσα κι αν είναι ποιος πιστοποιεί την γνησιότητά του;
Δηλαδή…αν είναι στα Ελληνικά σημαίνει πως αυτοί που έδρασαν είναι Έλληνες;
Αν είναι στα Τουρκικά σημαίνει πως είναι Τούρκοι;

Θα υπάρξει συνέχεια όμως;

Ή ο στόχος των σκοτεινών προβοκατόρων είναι να αφήσουν το «γεγονός» να επικρέμεται πάνω από την Κυπριακή Κοινωνία για να τη δηλητηριάζει στάλα- στάλα;

Το τελευταίο το θεωρώ αρκετά ισχυρή πιθανότητα.

Μόνο, που θέλω να πιστεύω πως αυτό που έγινε, ανεξάρτητα από τη συνέχειά του, δεν θα προκαλέσει συσπείρωση της «Πλατφόρμας του ΌΧΙ» αλλά συσπείρωση της Πλατφόρμας όλων των Κυπρίων κατά όλων όσων επιθυμούν με κάθε τρόπο να βάλουν την Κύπρο σε μόνιμη τροχιά στη νύχτα και την καθυστέρηση.

Όλα αυτά ισχύουν βέβαια αν υπάρχει σχέδιο με «εκτελεστικά όργανα» και «παρασκηνιακούς εγκεφάλους».

Το χθεσινό Βήμα, γράφει ξεκάθαρα για τα τρία σενάρια που συζητούνται στους κύκλους της Αστυνομίας:

1. Ανεγκέφαλοι υπερπατριώτες για να προκαλέσουν εθνικιστική υστερία και να ακυρώσουν την όποια πιθανότητα επιτυχίας των συνομιλιών Χριστόφια Ταλάτ.
2. Κοινοί κακοποιοί για να ζητήσουν λύτρα προκειμένου να επιστρέψουν τη σορό
3. Παρακρατικοί κύκλοι υπηρεσιών γύρω ή μέσα από την ΜΙΤ.

Ασφαλώς και το πιο ανώδυνο σενάριο για την Κύπρο (όχι βέβαια για την οικογένεια) είναι το Νο 2. Αναρωτιέται κάποιος εύλογα όμως:

Είναι δυνατόν κοινοί κακοποιοί να επέλεξαν τυχαία ακριβώς τη νύχτα της 10ης Δεκεμβρίου που έκλεινε ένα χρόνο ακριβώς από τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου;

Μακάρι να είναι έτσι και απλά οι δράστες να διάλεξαν τη συγκεκριμένη νύχτα λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σβήνει όλα τα ίχνη.
Μένουν τα άλλα δύο σενάρια, που είναι εξίσου εφιαλτικά και δεν προοιωνίζουν τίποτα μα τίποτα το καλό για τον τόπο.

Οι ευθύνες των πολιτικών κομμάτων αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, είναι τεράστιες.

Και οφείλουν να διαφυλάξουν την ενότητα της κοινωνίας πάνω από πολιτικές σκοπιμότητες και να μην ξεγλιστρήσουν σε νύξεις και υπονοούμενα.

Με κατάπληξη, είδα σε γνωστό κυπριακό ιστολόγιο που αντιπολιτεύεται σκληρά την Διακυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια να επιρρίπτει ούτε λίγο ούτε πολύ ευθύνες στην…Κυβέρνηση για αυτό που έγινε.

Το εν λόγω ιστολόγιο είναι στο διαδίκτυο η «ναυαρχίδα» της πολεμικής κατά του σημερινού Προέδρου και δεν κρύβει την απέραντη αγάπη και νοσταλγία του προς τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο.

Ο οποίος πρέπει να πω, υπήρξε απείρως πιο νηφάλιος και φιλοσοφημένος από αρκετούς φανατικούς οπαδούς του.

Τα αισθήματά μου, την εκτίμηση μου και τον σεβασμό μου προς τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας ουδέποτε τα έκρυψα.

Όμως το να κατηγορούν κάποιοι τον κο Χριστόφια για …πολιτική ευθύνη στο έγκλημα που έγινε, είναι όχι απλά επιπόλαιο, αλλά επικίνδυνο και δείχνει τεράστια ιδεολογική μυωπία σε βαθμό τυφλότητας.

Εάν και εφ όσον αποδειχθεί πως υπεύθυνοι για αυτή την πράξη είναι κάποιοι λίγοι μεμονωμένοι, όσοι έδειξαν ως υπεύθυνη τη σημερινή Κυβέρνηση θα έχουν αυτοακυρωθεί πολιτικά δια παντός.

Μακάρι λοιπόν, να είναι κάποιοι μεμονωμένοι και να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Για να εκλείψουν οι κάθε είδους θεωρίες συνομωσίας που αυτή τη στιγμή εκτοξεύονται σαν πυροτεχνήματα από κάθε πλευρά, στοχοποιώντας την κάθε «απέναντι» πλευρά.

Η απαγωγή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου είναι ένα έγκλημα χωρίς χαρακτηρισμό.
Όσοι όμως καλλιεργούν γύρω από αυτό το έγκλημα εμφυλιακό κλίμα είναι ακόμα χειρότεροι από τους βέβηλους και συλητές.

Γιατί καθιστούν το απεχθές, απεχθέστερο…

ΥΓ. Αναρωτιέμαι στα σοβαρά, μήπως πρέπει ο αυριανός αγώνας ΑΠΟΕΛ-Ομόνοιας είτε να ακυρωθεί είτε να γίνει κεκλεισμένων θυρών σε άδειες κερκίδες.

20 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Ήδη, πριν ακόμη περάσει 24ωρο άρχισαν διάφοροι δημοσιογράφοι τα γνωστά "δύσκολα θα βρεθούν οι δράστες, επαγγελματίες...", κλπ.

Τα ίδια που λεν άμα γίνεται καμιά δολοφονία "βολική".

Να σου θυμίσω:

http://hlithioagrino.blogspot.com/2009/03/hello-africa-tell-me-how-ya-doin.html

αλλά και...

http://hlithioagrino.blogspot.com/2007/07/blog-post_20.html

kyriakos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kyriakos είπε...

πολύ φοβάμαι πως η σορός θα βρεθεί βολικά
.. σε μερικές μέρες... κάπου παρατημένη σε ένα χωράφι.. Ο μακαρίτης ούτε που θα πρόλαβε να λύσει..

η υπόθεση θα κουκουλωθεί λόγο ''έλλειψής στοιχείων''

η λογική θα πάει περίπατο και ο λαός θα πιστέψει αυτό που θα του πούνε τα κανάλια..

Ακόμα ένα καρφί στην ταφόπλακα του Κυπριακού φίλε Γιώργο.
.

-=IMAGINOS=- είπε...

Δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την αποτρόπαια πράξη. Δεν μπορούσα να γράψω τίποτα στο μπλογκ μου για αυτό το πραγματικά απίστευτο γεγονός και αυτό μου συμβαίνει για πρώτη φορά στη ζωή μου..

Έτσι λοιπόν θα αναδημοσιεύσω το δικό σου κείμενο Γιώργο με την άδεια σου.

Ανώνυμος είπε...

Δύο πράγματα μου προκάλεσαν εντύπωση: Πρώτον η ανακοίνωση της οικογένειας που δεν ζητά από τους αρρωστημένους κλέφτες την επιστροφή της σορού του ανθρώπου τους και δεύτερον οι δηλώσεις των διάφορων λιλλίκων που έσπευσαν να ταυτίσουν το νοσηρό αυτό ανοσιούργημα με τις εξελίξεις στο κυπριακό και την ανάγκη τλαχατες για ενότητα του λαού μας.
Ειλικρινά πρέπει να είναι κανείς πολύ άρρωστος για να κάνει παράλληλες συνδέσεις, αλλά αλήθεια ποιος θα θυμόταν σήμερα ότι είναι η πρώτη επέτειος από τον θάνατο του τέως; Ποιος θα έλεγε "να μετατρέψουμε το μνημόσυνο σε συλλαλητήριο" ;
Έπειτα είναι το άλλο. Χρυσαυγίτες λέει, έφτασαν στην Κύπρο για να εγκαινιάσουν γραφεία τους στην Πάφο και να ενισχύσουν φίλους τους, οπαδούς του ΑΠΟΕΛ.Αν είναι αλήθεια... Μ. Μ.

Ttallou είπε...

Δεν κλέψαν καν το φέρετρο, έκλεψαν τη σορό. Αυτοί που το έκαναν είχαν ξεκάθαρο σκοπό και κανένα δισταγμό να το πετύχουν...

Meropi είπε...

Ελπίζω να δείξουμε όλοι οι Κύπριοι ψυχραιμία. Και να αφήσουμε τη διερεύνηση του εγκλήματος στους ειδικούς και όχι στην κρίση των ....συλλαλητηρίων.

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ PolitisPittas,
Μπορείς να ΜΑΣ επεξηγήσεις τον προβληματισμό του υστερόγραφου ΣΟΥ γιατί “πρέπει ο αυριανός αγώνας ΑΠΟΕΛ-Ομόνοιας είτε να ακυρωθεί είτε να γίνει κεκλεισμένων θυρών σε άδειες κερκίδες…”; [Το πρωτάκουσα ψες από δημοσιογράφο στες ειδήσεις στον ΑΝΤΕΝΑ, και μου προκάλεσε θυμηδία] ...
Εγώ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο ... Και διερωτούμαι με τη σειρά ΜΟΥ μήπως υπερβάλουμε παίζοντας έτσι το παιχνίδι κάποιων ... Δεν μεταφέρουμε με τέτοιες κινήσεις μηνύματα ανασφάλειας, και φόβου στον κόσμο;
Επιτέλους μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν κράτος, σαν πολιτεία και σαν κοινωνία σ’ αυτόν τον τόπο;

Anef_Oriwn
Σάββατο 12/12/2009 – 10:42 μ.μ.

rose είπε...

δεν ξερω αν το γονιδιο της Αντιγόνης υπάρχει μέσα μας..

τουλάχιστον υπάρχει η μνήμη της, συνειδητή και ασυνείδητη...

τυμβωρύχοι δεν είναι μόνο όσοι ανοιγουν τάφους αλλα και αυτοι που κερδίζουν απο το άνοιγμα ενός τάφου...


ας το σκεφτουν οι πολιτκοι που ανοιγουν το στόμα τους και για 2 μέρες λένε μαλακίες...

ας σκεφτουν και την μανα ενος αγνοούμενου που τηρει πιο ηθικη στάση απέναντι στον νεκρό της (οταν δεν την πολιτικοποιουν οι πολλοπάϊτοι) και τότε το προσωπικό πριν γίνει πολιτικό είναι πάνω απ όλα ΗΘΙΚΟ


ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ

Ντρεπομαι για όσα θα ακολουθησουν

Ντρέπομαι για όσα δεν άκουσα μεχρι τώρα

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, το βρήκατε!! Είναι Εθνικιστές, υπερ-πατριώτες που τα πήρανε για να υποσκάψουν τις υπέροχες και άκρως αποτελεσματικές συζητήσεις "λύσης" του κυπριακού!!
Όντως, πάνε τόοοοσο καλά τα τραπεζώματα ανάμεσα στους δύο συντρόφους που κάτι έπρεπε να κάνουμε για να τα σταματήσουμε!!
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!! Μόνο για γέλια είστε.

Άνεφ, εν θέλεις να ακυρωθεί ο αγώνας γιατί μετά το ΑΠΟΕΛ δε θα είναι κουρασμένο από τον αγώνα με την Τσέλσι, έτσι??
Κουρασμένοι, ξηκουρασμένοι πάλι θα σας γαμήσουμε, όχι πως δεν συνηθίσατε..

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ μου Γιώργο,

Το θέμα αυτό είναι για μένα ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Θα σου πω τι νιώθω. Νιώθω ότι είμαστε ακόμα στην αρχή.

Πέρσι τον Οκτώβριο έγραφα ότι η ατμόσφαιρα άρχισε να μυρίζει περίοδο 1974.
Πολλοί μου έλεγαν ότι είμαι εκτός πραγματικότητας.

Σιγά σιγά μπαίνουμε στην ατμόσφαιρα της περιρρέουσας του 74.
Ήδη κάποιοι ενώ από τη μια προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είναι ε/κύπριοι οι δράστες αλλά τ/κύπριοι ή ξένοι πράκτορες, την ίδια ώρα μιλούν για εμφύλιο!!!

Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά ήδη βλέπουμε τα πρώτα σημάδια φανατισμού, σφοδρών κατηγοριών και αντιδράσεων.

Εύχομαι και ελπίζω ότι θα αποκαλυφθούν οι πραγματικές διαστάσεις της προβοκατόρικης εγκληματικής ενέργειας ενάντια στη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Προσωπικά με ανησυχεί ο τρόπος που εκμεταλλεύθηκαν κάποιοι το γεγονός.
Με ανησυχεί ότι και πάλι έστειλαν τα διχαστικά τους μηνύματα.
Η δική μου εντύπωση είναι ότι κάποιους τους βόλεψε το συμβάν.

rose είπε...

Mιχάλη, εγώ πάλι, μετά που είδα σκηνές απο το μνημοσυνο το οποίο είχε ελάχιστο κόσμο σε συγκριση με το καλλιεργουμενο κλιμα και προσκλησεις σε συλλαλητήρια, είμαι αισιοδοξη ότι ο κόσμος αν και δεν μιλά έχει αρχίσει να καταλαβαίνει οτι ζει στο 2010.

Οσοι είναι νούσιμοι ας χτίσουν πάνω σε αυτο...

Οι πιο πολλοί θυμούνται τα αποτελεσματα του 1974 απο πρώτο χέρι. Δεν θα ξανακάνουν μαλακίες.
Και ευτυχώς που δεν έχουν πια καταθέσεις στις τράπεζες να νομίζουν οτι θα φύγουν αλώβητοι για Αγγλίες και Ελλάδες. Στέρεψαν και αυτοι και οι μεγάλες ιδέες τους!

Κάποιοι ίσως πιο προχωρημενοι ξέρουν και ποιοι ρίμαξαν τις καταθέσεις τους και τις επιλογές τους...

και η απορία που δεν εκφράζεται μεγαλογωνα αλλα αρχίζει να ψιθυρίζεται (εδω χάσανε τα οστα του πατέρα τους και δεν είπα μια κουβέντα της προκοπής για επιστροφή τους)...

2010

Μην το ξεχνάμε εμείς και αυτο ειναι αρκετο...

Μιχάλης είπε...

@ rose

Κι εγώ είμαι αισιόδοξος.
Και πιστεύω ότι όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα δεν είναι άσχετα με αυτή την αισιοδοξία.

Aceras Anthropophorum είπε...

Αν είναι ανώμαλοι τούρκοι ή τουρκοκύπριοι που το εκάμαν, τότε δείχνει ακόμα παραπάνω ότι χρειαζόμαστεν επιγόντος κράτος όπου ο ελληνοκυπριακός πληθυσμός του νησιού πρέπει να έχει λογο στην εξουσία που κυβερνά ολόκληρο το νησί. Η τρομοκρατία μόνο που το κράτος μπορεί να αντιμετωπιστεί. Δύο κράτη δεν χωράνε στην Κύπρο όσο βολικό και αν είναι τώρα που ζούμε στα εύκολα. Τρομοκρατία, δημογραφία, φυσικοί πόροι τζιαι επιβίωση δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή που το να στήσουμε κοινό κράτος. Κουντάτε τες ηγεσίες να σοβαρευτούν τζιαι να επιταχύνουν τες συνομηλίες στην ουσία.

Aceras Anthropophorum είπε...

Τζαι να προσθέσω ότι ελπίζω να μας γινεί μάθημα τζιαι να σταματήσουν ούλλοι να κάμνουν πολιτικήν πάνω στους πεθαμμένους. Τους νεκρούς το μόνον σέβας που μπορείς να τους κάμεις είναι να τους αφήνεις ήσυχους να αναπαυτούν τζιαι να πααίννεις κάπου κάπου να τους θωρείς να αθθυμάσαι ότι πρέπει να είσαι ταπεινός ενόσο είσαι ζωντανός. Στην Κύπρον ούλλοι οι πολιτικοί χώροι ανεξεραίτως έχουν το θράσος να εξαργυρώνουν πολιτικά ωφέλη που τον θάνατο. Τούτη η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει. Βασίζουμαι πας την Ευρώπη να βοηθήσει. Έτσι τζιαι αλλιώς σε αυτόν τον πολιτικό χώρο που επελέξαμε να αθθίσουμε σαν λαός τίποτε δεν εξαργυρώννεις με τον θάνατο. Εθάψαν πολλούς για να μάθουν τζιαι τζιείνοι τελικά ότι κουστίζει πολλά ακριβά. Αυτόν που πληρώννει η οικογένεια Παπαδόπουλλου είναι μεγάλη αδικία.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ Νικωλακη τον Παπαδοπουλο πουκλεψε τον πάππα του για να τρελανει τον κοσμο ούλλο ποιος θα τον εμαζεψει;;;;;;

Νικωλακης Λιλληκας και τ αλλα κορακια πως θα αποκαλυφτουνε για τη βρωμια που στησανε;;;

Πελλαμός εν τούτοι και να πελλάνουν την Κύπρο νομίζουν πως μπορούνε αλλα ψες στο στο παννιιρι που πηγανε να στησουν δεν πηγε κανεις.

ΤΟ ΟΧΙ ΑΠΟΘΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΟΥΔΕΙΣ

ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΤΟΣΟ ΘΑ ΠΕΘΑΝΙΣΚΕΙ.

Aceras Anthropophorum είπε...

Ρε ανώνυμε 9:25 το να γράψεις αυτά που έγραψες βασισμένος σε μιαν εικασία που εγέννησεν η κκελλέ σου, δείχνει μεγάλην χοντροκομμάρα που δεν διαφέρει που τζιείνην τους φασίστες. Αν είχες στοιχεία για αυτά που λαλείς αλλάσσει. Φαντάσου η εικασία σου να ππέφτει έξω. Όσον τζιαι να αντιπαθείς πολιτικά τον γιόν του Τάσσου, με το να του κάμεις έτσι κατηγορίαν, διαπράττεις ανάλογο ηθικόν έγγλημα με τζιείνον που εδιαπράξαν οι βέβηλοι του τάφου τζιαι των ιερών. Άλλον να σκευτείς μιαν εικασίαν τζιαι άλλον να την πείς. Ακόμα σιειρόττερα να την ηγράψεις, έστω τζιαι ανώνυμα.

Κκουλλάς είπε...

Με όλο το σέβας, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Πολλά σενάρια πέρασαν από το νου μου από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε, λίγο πολύ κάποια αναφέρθηκαν από τους προγράψαντες και δεν αποκλείω κανένα από αυτά, αλλά και άλλα ακόμη με πλήρη επίγνωση αυτού που λέω.

Άποψη μου είναι ότι δε θα μαθευτεί ποιος το έκανε και ακόμη περισσότερο γιατί πραγματικά το έκανε, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια.

Η ιστορία αυτή θα συνεχίσει να εκκρεμεί με πολλούς και διάφορους από τη μάζα των αχρήστων πολιτικών που ορίζουν δυστυχώς τη μοίρα μας σε αυτό τον τόπο να καπηλεύονται όπως τους βολεύει το όνομα και την ιστορία αυτού του ανθρώπου ωσάν να μην τον αφήνουν να ησυχάσει ποτέ.

Ο μακαρίτης Τ. Παπαδόπουλος δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε θα είναι ο τελευταίος που μετά θάνατον τυγχάνει τέτοιας μεταχείρισης. Λυπηρό...αλλά πραγματικότητα.
Ο Θεός ας τον αναπαύσει

Ανώνυμος είπε...

Ρε κάποιοιδεν κρύβουν χαρά τους που το μνημόσυνο "είχε ελάχιστο κόσμο". Ρε θα τρελαθούμε δω μέσαΠόσο αισχροί μπορεί να γίνουν ακόμα;

aiolos είπε...

Δεν διάβασα τίποτα απ αυτά που γράφτηκαν (ταμπουλα ράζα), ούτε του εκδότη ούτε των σχολιαστών, υποθέτω ότι απεχθές και Κύπρος αυτές τις μέρες θα έχει να κάνει με την εκταφή της σωρού του αρνητή του σχεδίου ΑΝΑΝ.

Ασφαλώς σε όλα αυτά που γράφονται θα υπάρχει σε κάποια γωνιά για τη φημολογούμενη από την τηλεόραση υπόθεση ότι μπορεί να είναι υπερεθνικιστές, το σενάριο τώρα αυτό στην τηλεόραση ποιός το σφύριξε ας μη το ψάξουμε, χρονίζει λοιπόν ο θάνατος (αν δεν κάνω λάθος) του ανθρώπου που έδωσε με το αναφιλητό του κατά του σχεδίου Ανάν την αίσθηση στο Πανελλήνιο ότι υπάρχουν ακόμα ζωντανοί οργανισμοί στην Κύπρο, γιατί λοιπόν σε ένα τέτοιο άτομο, ένας εθνικιστής να τον προσβάλει;
Τέλος πάντων ας λένε, απορώ βρε παιδί μου αυτοί οι βρωμιαραίοι που έκαναν αυτό το πράγμα πως άνοιξαν μια κάσα που περιείχε ένα πτώμα σε μεγάλη αποσύνθεση και πως το έπιασαν αυτή την σωρό και την μετέφεραν έστω και σε απόσταση μισού μέτρου, έχει πάει κανείς σας σε εκταφή ; Η εκταφή γίνεται μετά 3 , 4 ή και 5 χρόνια μετά την ταφή και είναι μια υπόθεση άκρως σοκαριστική, τώρα πτώμα ενός έτους που σίγουρα θα έχει και την δυσοσμία του και την βαριά αποσύνθεσή του δεν μπορεί παρά να έγινε από επαγγελματίες εκταφείς και οι καθοδηγητές να βρισκόντουσαν σε απόσταση δίνοντας τις σχετικές εντολές.

Είμαι πραγματικά περίεργος να δω τι θα βγει από αυτή την βορβορώδη υπόθεση, αν αναφέρετε για υπεθνικιστές (που σίγουρα θα αναφέρετε) νομίζω ότι κάνετε λάθος, θα ήταν πραγματικά έκπληξη για μένα να συμβαίνει κάτι τέτοιο.