Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Ε.ΛΑ.Μ : Μάντρωμα

«…Κοπάδια χιλιάδων μογγόλων από την Μικρά Ασία και τον ευρύτερο Τουρκικό χώρο θα προωθηθούν μέσω του ελεγχόμενου από τους τούρκους λιμανιού της Κερύνειας , προς όλη τη Κύπρο .

Ανάμεσά τους σκληροί και αδίστακτοι εγκληματίες , φονιάδες , βιαστές , διαρρήκτες, έμποροι ναρκωτικών και όπλων θα σκορπίσουν παντού τον τρόμο και η βαρβαρότητα θα επισκιάσει κάθε αρχή δικαίου και ηθικής .

Η Κύπρος αποκομμένη πια από την Ευρώπη και την Ελλάδα θα μετατραπεί σε βρομερό στάβλο του Αυγεία όπου θα συνωθούνται και συναγελάζονται σιχαμεροί κτηνομογγόλοι , βλοσυροί και ελεεινοί απόγονοι των λεπρών της προσωασιατικής ερήμου , μαυριδεροί μπάσταρδοι και βδελυροί μιγάδες , θηλυπρεπή αντράκια και εκπορνευμένα γύναια που θα χαχανίζουν μαζί με ένα σκυλολόι άπλυτων και διεφθαρμένων κουλτουροπροφεσόρων και θα σκύβουν μπροστά στα ένστολα όργανα της νέας σιχαμερής νομιμότητας την οποία θα εποπτεύουν οι Άγγλοι επισείοντας τη θύμηση της αγχόνης στον ουρανό μας …».

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  1. σιχαμεροί κτηνομογγόλοι
  2. βλοσυροί ελεεινοί απόγονοι λεπρών
  3. μαυριδεροί μπάσταρδοι
  4. βδελυροί μιγάδες
  5. θηλυπρεπή αντράκια
  6. εκπορνευμένα γύναια (που θα χαχανίζουν!)
  7. σκυλολόι άπλυτων διεφθαρμένων…κουλτουροπροφεσόρων

Ένας εκ του προχείρου αγαπητοί φίλοι αναγνώστες ερανισμός από το διαταραγμένο λεξιλόγιο ενός απίστευτου κειμένου που θέλει να είναι…ανάλυση για την 4η φάση του Κυπριακού, κατά τους συγγραφείς του.

Οι οποίοι, δεν είναι άλλοι, από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) που εδρεύει παρακαλώ στην Κύπρο, με γραφεία και τηλέφωνα, όλα σίγουρα γνωστά στις αρχές.

Ακόμα δεν έχω αποφασίσει μέσα μου σε τι είδους αρμοδιότητα εμπίπτουν αυτοί οι τύποι. Όσο διαβάζω και ξαναδιαβάζω το κατεβατό τους και το λεξιλόγιο τους, τείνω να καταλήξω πως ανήκουν στη σφαίρα της ψυχιατρικής.

(Κύριε Μικελίδη, πελάτες!!! Αν και μάλλον για ανίατες περιπτώσεις μιλάμε…)

Γιατί, κάποιος που διανθίζει ένα υποτιθέμενο πολιτικό κείμενο με τέτοια φρασεολογία, με τέτοιο λεξιλόγιο, επιεικώς, την έχει ψωνίσει.

Αλλά την έχει ψωνίσει τόσο αγρίως που ενδεχομένως να είναι επικίνδυνος για την ασφάλεια και την τάξη των υπόλοιπων πολιτών.

Αυτά λοιπόν τα κατά το μάλλον ή το ήττον παρανοϊκά εμέσματα, με ιδεολογικό οπλοστάσιο το απόλυτο μίσος, όπως και ο πλέον καλόπιστος μπορεί να διαγνώσει από όσα διαβάσαμε πιο πάνω, καλούν σε πορεία κατά των Μεταναστών την Κυριακή 27 του Δεκέμβρη.

Με το εξόχως χυδαίο και κυρίως ανορθολογικό και ψευδέστατο σύνθημα «κάθε ξένος ίσον ένας άνεργος».

Έχουν βέβαια ξοδευτεί τόνοι μελάνης και έχουν γεμίσει εκατοντάδες σελίδες, όχι μόνο άρθρων αλλά εξειδικευμένων μελετών από επιστήμονες που ασχολούνται χρόνια με αυτά τα ζητήματα και έχει αποδειχθεί με τους πλέον κατηγορηματικούς τρόπους πως οι Οικονομικοί Μετανάστες (νόμιμοι ή παράνομοι, αλλά πάντως όχι Λαθραίοι!) δεν συνδέονται με τα μεγέθη της ανεργίας.

Ψιλά γράμματα βέβαια για τους ΕΛΑΜίτες όλα αυτά, μιας που το μέλημα τους είναι ως συνεπείς πατριδοκάπηλοι εθνικιστές και ανώμαλοι που είναι, να εκμεταλλευτούν ασύστολα το θυμικό των ανθρώπων για να διεγείρουν επιθετικά και δολοφονικά συναισθήματα προς τον κάθε Άλλο και να προκαλέσουν εν τέλει αναταραχή και ανασφάλεια στην κοινωνία.

Ναι, εδώ έχουμε μια καθαρή επιχείρηση πρόκλησης για φυσική εξόντωση ανθρώπων.

Τα ανθρωποειδή αυτά, που χρησιμοποιούν ένα τόσο πλούσιο και ευρηματικό υβρεολόγιο για τους «Άλλους», ζώντας μέσα στη φαντασίωση πως αποτελούν μέλη μιας τάχα ξεχωριστής φυλής η οποία υπάρχει μόνο στις επαναληπτικές εθνεγερτικές ονειρώξεις τους, φτύνουν κανονικά πάνω στους τάφους των προγόνων τους που υπήρξαν κατά συρροή μετανάστες σε όλο τον κόσμο, και γεύθηκαν από πρώτο χέρι τη χυδαιότητα και τη βαρβαρότητα των ομοϊδεατών τους.

Στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στη Βρετανία, στη Γερμανία, και σε όλες σχεδόν τις άκρες της γης.

Και βέβαια, ήταν κάποιοι «άπλυτοι διεφθαρμένοι προφέσορες» και κάποιοι «θολοκουλτουριάρηδες» στην Εσπερία που έδωσαν πολιτικές μάχες, ώστε οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, να αποκτήσουν δικαιώματα, να δημιουργήσουν κοινότητες, χώρους θρησκευτικής λατρείας, πνευματικά κέντρα, σχολειά για τα παιδιά τους.

Είναι πραγματικά εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο αυτά τα θρασύδειλα ανθρωπάκια, θεωρούν αυτονόητο και δεδομένο πως οι απανταχού Έλληνες Μετανάστες έχουν τα σχολειά τους, τις εκκλησίες τους, τα ισότιμα εργασιακά του δικαιώματα, το δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές των χωρών διαμονής τους, αλλά οι αντίστοιχοι Μετανάστες στην Κύπρο ή στην Ελλάδα, πρέπει να καταλήξουν είτε στη θάλασσα είτε οπουδήποτε αλλού.

Υπάρχει πρόβλημα «Μεταναστευτικό»; Ναι.

Έχει η Κύπρος (και η Ελλάδα) δυσανάλογο ποσοστό Αλλοδαπών Συνανθρώπων σε σχέση με τις αντοχές της χώρας και τον πληθυσμό; Ενδεχομένως ναι.

Ωστόσο, οι θρασύτατοι, αντί να ασκούν πολιτική κριτική στις Κυβερνήσεις που είτε δεν φρόντισαν να εφαρμόσουν μια Πολιτική φίλτρου στις εισόδους της χώρας είτε αιφνιδιάστηκαν από το μεγάλο κύμα μετανάστευσης των τελευταίων χρόνων, προτιμούν να στοχεύουν τους ίδιους τους Μετανάστες καλλιεργώντας με την χυδαία πονηριά που τους χαρακτηρίζει συνθήματα όπως το «κάθε μετανάστης ισούται με έναν άνεργο».

Η κοινωνία, πρέπει να αντιδράσει. Οι Αρχές πρέπει να αντιδράσουν.

Η πορεία κατά των Μεταναστών που επιχειρεί στις 27 Δεκεμβρίου το Ε.ΛΑ.Μ όχι μόνο δεν πρέπει να περάσει αναπάντητη, αλλά, θα πρέπει να εξετασθεί σε βάθος η νομιμότητα αυτής της οργάνωσης και να ειδωθεί ίσως μέσα από τη ματιά μιας εν δυνάμει εγκληματικής οργάνωσης που καλλιεργεί το μίσος και την επιθετικότητα.

Το μεταναστευτικό ζήτημα, όπως έχουμε ξαναγράψει, θα εντατικοποιηθεί στα επόμενα χρόνια. Η Κλιματική Αλλαγή –είναι πια δυστυχώς βεβαιωμένο- καταστρέφει αμέτρητες εκτάσεις μέσα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα μετατρέποντας γαίες μέχρι χτες εύφορες είτε σε ερήμους είτε σε λασπότοπους.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, υπολογίζει σε 50 εκατομμύρια τους ανθρώπους που θα υποχρεωθούν να αναζητήσουν την επιβίωσή τους αλλού, μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Το ζήτημα δεν είναι ούτε Κυπριακό, ούτε Ελληνικό. Είναι παγκόσμιο.

Και η ιδανική του επίλυση θα ήταν οι περιοχές παραγωγής Μεταναστών να προστατευθούν ώστε να ξαναγίνουν βιώσιμες. Η πικρή, η εγκληματική αποτυχία της Κοπεγχάγης δείχνει πως ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος.

Και τις συνέπειες τις υφιστάμεθα και θα συνεχίσουμε να τις υπομένουμε όλοι, ανεξαιρέτως. Ας μην ξεχνάμε, πως οι χώρες μας, έστω και με το μικρό μέγεθός τους, ήταν και είναι μέρος του προβλήματος εφ όσον ανήκουν στον δυτικό κόσμο.

Όμως, τα πάσης φύσεως «Ε.ΛΑ.Μ» και οι εν Ελλάδι συνάδελφοί τους της Χρυσής Αυγής όχι μόνο δεν αποτελούν μέρος της λύσης , αλλά πρέπει να πεταχτούν παραδειγματικά εκεί που ανήκουν: Στα σκουπίδια.

Δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον με την παραμικρή ανοχή στον ρατσισμό, τον φασισμό, την ξενοφοβία και σε όσους για οποιοδήποτε λόγο καλλιεργούν συστηματικά στην κοινωνία το φόβο, το σκοτάδι και το μίσος προς τον Άλλο.

Έτσι δεν είναι….Χριστιανοί;

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nai, na toys sillavete autous thw ELAM, opos oi Aggloi tous agonistes tis EOKA.Auto den theleis? Mia zoi stalinistes meinate.Ante na sillavete pali tipota Elladites. Hathike i dropi kai arxise h praktoreusi simferonton.

Petros Evdokas, Πέτρος Ευδόκας είπε...

Σπρώχνουν το Λαό στο Φασισμό
http://CyprusIndyMedia.org
* * *
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_27.html

~~~~~~~~

Ανώνυμος είπε...

"οι παρεκκλίσεις της Αριστεράς από την αποστολής της, η εναντίωση της Αριστεράς πρός βασικές αρχές της δημοκρατίας, η πρόσκληση της Αριστεράς γιά υπέρβαση της Αστυνομικής εξουσίας θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν τον φασισμό.

Πως θα σταματήσει η ουσιαστική προώθηση του φασισμού όταν η Αριστερά συνεχίζει να προδίδει και τους εθνικούς αγώνες, και τις πιό απλές εκφάνσεις της δημοκρατίας;"

Ντροπηηηηηηηηηηηηηηη ρε φασίστες του ΑΚΕΛ

Ανώνυμος είπε...

"Δεν δέχομαι να μας πει η Αστυνομία «είστε δύο ισότιμα μέρη και προσπαθώ να σας διασφαλίσω και τους δύο το δικαίωμα έκφρασης». ... Δεν πρέπει να τους δοθεί πολιτικό βήμα. Η διαδήλωση είναι πολιτικό βήμα και επομένως δεν πρέπει να τους επιτραπεί ούτε διαδήλωση να κάνουν...":Δώρος Πολυκάρπου

Αυτό θέλετερε σταλίνες;

Κυπριακόφωνος είπε...

Η Κύπρος ανέκαθεν ήταν χώρα μεταναστών. Ωστόσο ποτέ δεν πρόκυψε στην χώρα μας η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.

Ελάχιστοι πλέον από τους μετανάστες εντάσσουνται στην κοινωνία. Έχουμε προσαρμόσει την κοινωνία μας για να εξυπηρετά τους αλλοδαπούς αλλάζοντας την γλώσσα μας στα αγγλικά καθώς και τις συνήθειες μας ξεχνώντας τα ήθη και έθιμα μας. Πολλοι μετανάστες απλώς θέλουν να κάνουν την ζωή που έκαναν στην χώρα καταγωγής τους, στην Κύπρο. Αυτό είναι κοινωνικά απαράδεκτο.

Στο νου μου έρχεται ένα περιστατικό με μιά ομάδα Βρετανών που πήγε στον κοινοτάρχη μιας κοινότητας στην Λάρνακα για να παραπονεθεί ότι δεν έτρεχε νερό από τις βρύσες τους. Αυτό ήταν εν έτη 2008, όταν γίνονταν οι περικοπές. Βλέπεται δεν ασχολούνται με τον τόπο στον οποίο βρίσκονταν. Δεν γνώριζαν ότι η χώρα μας είχε ένα σοβαρότατο πρόβλημα λειψυδρίας.

Πληροφορηθήκανε από τον κοινοτάρχη και εκπλάγηκαν δυσάρεστα. Ωστόσο η τεράστια πλειοψηφία τους ακόμη δεν γνωρίζει ούτε μιά λέξη στις επίσημες γλώσσες της Δημοκρατίας μας παρόλου που κατοικά στην Κύπρο για 3-4 χρόνια.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι επίσης τα επεισόδια με τους Σουνίτες και τους Σιίτες στην Παλιά Λευκωσία. Το να μεταφέρει μιά ομάδα μεταναστών (οι σουνίτες) την θρησκευτική μουσουλμανική αντιπαράθεση στη χώρα μας είναι απαράδεκτο. Εξίσου απαράδεκτο είναι τα φυλλάδια που κυκλοφορούσανε οι Σουνίτες, κυρίως Πακιστανοί, όπου καλούσανε τους μουσουλμάνους να σκοτώσουνε αλλόθρησκους.

Άρα δεν θα συμφωνήσω μαζί σας. Η Κύπρος δεν έχει απαραίτητα πρόβλημα μετανάστευσης, έχει πρόβλημα ένταξης των μεταναστών στην κοινωνία. Και αυτό είναι με διαφορά πολύ πιο σοβαρό.

Η Κυβέρνηση πρέπει να δράσει αμέσως για να απελάσει τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες και να μειώσει το μεταναστευτικό κύμα από 3ες χώρες εκτός της Ε.Ε.. Επίσης πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα για την εκμάθηση ελληνικών/τουρκικών από τους μετανάστες και άρα να εργαστεί για να ενδυναμώσει την γλωσσική και πολιτισμική πραγματικότητα της Κύπρου πριν καταντήσει η Κύπρος η σύγχρονη Αγγλία ή η Γερμανία του 1930.

Ανώνυμος είπε...

Naetoimazetai i astinomia touAKEL. Tha ehoume sillipseisopws anaggelloun ta aristera blogs.

mtryfo είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,
απ ό,τι μπορώ να καταλάβω, τουλάχιστον απο τους σχολιασμούς τους, δεν νομίζω να κατάλαβαν πολλοί σε τι ακριβώς αναφέρεσαι...
Κοινώς απευθύνεσαι σε ώτα μη ακουόντων κι αυτό δυστυχώς δεν βοηθάει σε μια σοβαρή συζήτηση ούτε φυσικά λύνει κανένα πρόβλημα...
μην απογοητεύεσαι δεν συμβαίνει μόνο στην Κύπρο... η κατάσταση είναι πανομοιότυπη και στην Ελλάδα... ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

Ανώνυμος είπε...

"Ειναι επικίνδυνοι ολοι αυτοί, οι ονειροπόλοι, οι χαμένοι, οι τρελλοί... Ειναι επικίνδυνοι και με τρομάζουν, επρεπε κι όλας να 'χουν όλοι συλληφθεί..."

Τι να πεις για σας τους "δημοκράτες" καμιά φορά; Για μένα είστε η καλύτερη απόδειξη ότι αυτό που ζούμε στην Κύπρο, στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη απέχει πολύ από την δημοκρατία.

Ναι θέλαμε να διαδηλώσουμε κατά της λαθρομετανάστευσης που είανι ένα πραγματικά μεγάλο πρόβλημα στην Κύπρο και είναι παράνομη σύμφωνα με τους νόμους αυτο΄΄υ του κράτους. Και ξαφνικά να σου και τους αντιρατσιστές.

Κάνανε μια αντιπορεία με την συνοδεία της αστυνομίας, η οποία υπόψη ότι είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις του ΕΛΑΜ, τους άφησε και ήρθανε μέχρι το Σήτειο για να μας κόψουν όπως είπαν (στηριζόμενοι βέβαια στις πλάτες της αστυνομίας.
Τελικά σύντροφοι μήπως το σύνθημα. Μπάτσοι tv και νεοναζί πρέπει να αλλάξει;;;

Η διαφορά μας με εσάς είναι ότι εμείς δεν κλαιγόμαστε. Ξέρουμε τις δυσκολίες, ξέρουμε ότι ο αντίπαλος έχει μαζί του το κράτος, τους μπάτσους, άπλετη χρηματοδότηση από τα αντιρατσιστικά ταμεία της ΕΕ αλλά και πιο ύποπτες χρηματοδοτήσεις από μεγιστάνες τύπου Σόρος. Αντίθετα εμείς με ελάχιστα χρήματα απο την τσέπη μας έχουμε φτιάξει ήδη τον δικό μας μύθο στην Κύπρο.

Κ. Πίττα δεν πειράζει που έχετε τόσο μένος κατά του εθνικισμού και ζητάτε την απαγόρευση ενός νόμιμου πολιτικού κινήματος.

Περαστικά σας διότι η εκδήλωση μας έγινε έστω και στην αρχή της Μακαρίου. Περαστικά σας γιατί χάρη σε εσάς του επαγγελματίες αντιρατσιστές ακουστήκαμε σε όλη την Κύπρο λόγω της δημοσιότητας που πήρε η εκδήλωσή μας.

Όσο για τα υβριστικά σας σχόλια στο άρθρο σας όπου και μας αποκαλείτε ανώμαλους, ανθρωποειδή κτλ απλά θα πω πως με αυτά δείχνεται το επίπεδό σας.
Το κύμα του πραγματικού εθνικισμού στην Κύπρο φουντώνει παρά τις διώξεις από το κράτος και τις φωνές από το παρακράτος...

Αυτό ήταν μόνο η αρχή

Ελαμίτης (το υπέρτατο κακό πλέον στην Κύπρο)

Κλείτωρ είπε...

συμφωνώ για το πρόβλημα αλλά διαφωνώ με την λύση που προτείνεις. Αν οι μεν κηρύττουν παράνομους τους δε τότε τίποτα δεν αλλάζει και απλώς θα εναλλασσόμαστε στην παρανομία. Αντίθετα η παιδεία μας χρειάζεται μαθησιακά παραδείγματα προς αποφυγή. Εκεί πρέπει να δοθεί το βάρος, στην παιδεία. Οι υπάρχοντες νόμοι είναι επαρκέστατοι η παιδεία όμως όχι. Πρόσεξε τις ισορροπίες σου είναι πολύ λεπτές και επικίνδυνες.

Unknown είπε...

Για όποιον γνωρίζει μια κάποια ανάγνωση, είναι σαφές πως στο κείμενο υπάρχει ευθύτατη παραδοχή του προβλήματος.

Και συμφωνώ με την ουσία του σκεπτικού του "τελευταίου σκεπτούμενου Κυπριακόφωνου".

Unknown είπε...

@Ελαμίτη, δεν ξέρω αγαπητέ αν είσαστε το "υπέρτατο κακό για την Κύπρο" φοβάμαι πως δεν θα σας ανεβάσω τόσο ψηλά, γιατί πάσχετε μάλλον από αφέλεια. Δυστυχώς υπάρχουν άλλοι, χειρότεροι από εσάς, διάφοροι επαγγελματίες σωτήρες (πιθανόν αυτοί που σας ενθαρρύνουν).

Ξαναδιαβάστε τα κείμενά ΣΑΣ που έχω μεταφέρει στο άρθρο. Αν τα νομίζετε κείμενα φυσιολογικού ανθρώπου, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Χρόνια πολλά, και καλά μυαλά.

Unknown είπε...

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους σας, έλειψα κάποιες μέρες, μόλις επέστρεψα και ακόμα δεν έχω βρει "ρυθμό".

Σιγά-σιγά.

:-)

Ανώνυμος είπε...

Κ. Πίττα ναι μας επιτέθηκαν σαν να είμαστε το απόλυτο κακό. Όλα τα κόμματα πλην του ΕΥΡΩΚΟ (το οποίο μάλλον φοβήθηκε πως θα του πάρουμε την εκλογική πελατεία) έβγαλαν ανακοινώσεις εναντίον μας ενώνωντάς τους για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό. Σε κάποιες ιστοσελίδες δημοσιεύονται φωτογραφίες των μελών μας συνοδευόμενες από τις γνωστές απειλές του αναρχικού χώρου. Όχι πως μας φοβίζουν βέβαια...

Τώρα για το κείμενο το οποίο είναι αποσπασμα από τρίπτυχο φυλλάδιο το οποίο είχαμε βγάλει αναλύοντας τις φάσεις που έχει διέλθει το κυπριακό και την πρόβλεψή μας για το μέλλον. Δεν αντιλέγω πως χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για κάποιους αλλά το κάναμε αυτό για να ξυπνήσουμε όσο γίνεται τους συμπατριώτες μας...

Αντε πάλι με τους επαγγελματίες σωτήρες οι οποίοι μας καθοδηγούν. Βλέπω και τα τελευταία δημοσιεύματα της Αλήθειας ότι μπορεί να είμαστε του ΛΑΟΣ και με πιάνουν τα γέλια...
Αυτές οι "έγκυρες" πληροφορίες των ΜΜΕ πάντως είναι φοβερές. Χτες άκουγα παρουσιάστρια του Άστρα να λέει με σιγουριά πως στις πορείες μας φωνάζουμε συνθήματα υπέρ του Χίτλερ. Μιλάμε για παράνοια από κάποιους ή ηθελημένη παραπληροφόρηση.

Ελαμιτης

Unknown είπε...

ΕΛΑΜίτη.

Με χαροποιεί που επιστρέφεις για διάλογο. Εδώ είναι πάντα ανοιχτός, με την προϋπόθεση της κοσμιότητας.

Δύο σχόλια σε αυτά που λες:

1. Η γλώσσα του τριπτύχου, δεν είναι "σκληρή". Είναι στην κυριολεξία άρρωστη και προβληματική. Δεν "ξυπνά" κανέναν για τίποτα. Προκαλεί απλά αηδία, τόσο μεγάλη που τα όποια νοήματα του κειμένου (αν υπάρχουν) είναι αόρατα.

2. Ουδείς αμφιβάλλει για την ύπαρξη του μεταναστευτικού ζητήματος. Όσοι λένε "δεν υπάρχει πρόβλημα" μάλλον υπηρετούν κάποια συμφέροντα που δεν γνωρίζω.

Ωστόσο, η δική σας πρακτική, τακτική και γλώσσα επικοινωνίας, τα συνθήματα και τα κείμενα, προκαλούν, διεγείρουν την επιθετικότητα ΚΑΤΑ των Μεταναστών και όχι κατά των συνθηκών που παράγουν τη μετανάστευση. Και αυτές οι συνθήκες, είναι παγκόσμιες και τεράστιες.

Σε λιγότερο από 70 με 80 χρόνια έχε υπόψη σου πως η Κύπρος θα γεννήσει νέες γενιές Κυπρίων μεταναστών, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Κράτα επίσης στο μυαλό σου, πως οι πρόγονοί σου, ήταν μετανάστες και πρόσφυγες πολέμων.

Και σκέψου.

Ανώνυμος είπε...

den ntrepeste re kai ipostirizete mia fasistiki omada?diladi ti kamarwnete?to oti perpatousan san stratiotes?to oti einai kormia?tetoia mas 8imizoun tin xitleriki neolaia.poio einai autoi oi patriotes?patriotis den einai autos pou to diafimizei giati xeroume ti ekanan polloi patriotes to 74 stin pafo kai agia napa.autoi dilonoun akommatistoi kai anti xristoi.polloi einai a8eoi i pisteuoun ston dia kai tous allous olimpious.pan mhn ellin varvaros elegan palia kai auto 8eloun na ka8arisoun tin kipro apo tous xenous.autoi einai oi varvaroi omws.aporw pos den tous mantrwnoun?afou den einai an8rwpoi otan den simfoneis mazi tous den

Ανώνυμος είπε...

exoun epixeirimata na se antikrousoun.se vrizoun kai se lene prodoti.meli tous kai palia meli tis eoka b pou apofasisan tote na min polemisoun tous tourkous to 74 alla na paizoun tous patriotes tora.ti allo na peis?oneira kanoun.i kou kloux klan tis kiprou.autoi einai.o fasismos einai kai pali edw.

papadia_ είπε...

Λίγα σχόλια στα πιο πάνω σχόλια.

Σημείο πρώτο: όταν ένα κείμενο χρησιμοποιεί χυδαίους και προσβλητικούς χαρακτηρισμους για να χαρακτηρίσει ισοπεδωτικά μια ποικιλόμορφη όμαδα ατόμων, δεν μπορεί να λέγεται σοβαρό.

Σημείο δεύτερο: η μετανάστευση είναι παγκοσμίως ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο όπως τα περισσότερα, καθοδηγείται από τα συμφέροντα των ισχυρών. Αν η όποια οργάνωση επιθυμεί να εγείρει σχετικό διάλογο, θα έπρεπε να στοχεύσει στα αίτια και τις πολιτικές που διέπουν τη μετανάστευση, αντί να επιτίθεται σε ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον γι' αυτούς και τα παιδιά τους, όπως άλλωστε όλοι μας.

Σημείο τρίτο: οι οργανώσεις αυτές δεν φύονται σαν τα αγριόχορτα, αλλά σπέρνονται μεθοδικά και στοχευμένα. Με συγκεχυμένη κρατική πολιτική και σκόπιμη ασυδοσία στο θέμα της μετανάστευσης, ο φόβος βρίσκει έδαφος για ρίζες τόσο βαθιές που θα διακλαδώνονται υπόγεια κάτω από όλους τους σημαντικούς θεσμούς της κοινωνίας μας εις το διηνεκές.

Σημείο τέταρτο: όταν οι ίδιοι δεν σεβόμαστε αρκετά τον πολιτισμό μας ώστε να θεωρούμε μέσο καταξίωσης την αγγλική γλώσσα και παιδεία, να διαιωνίζουμε την αποκικιοκρατία και να περιφρονούμε τις παραδόσεις μας, καλά να πάθουμε.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι φίλτατε ανώνυμε, όμως η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων που συνταυτίζονται με φασίζουσες ομαδούλες δεν είναι ούτε άθεοι ούτε δωδεκαθέοι αλλά ευσεβής χριστιανόπουλα ( θυμάσαι το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών η το άλλο Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια ) που ακούνε τις πατριωτικές κορόνες του αρχιεπίσκοπου και κορδώνουνε ...

Ηράκλειτος

Ανώνυμος είπε...

Ο διάλογος είναι κάτι το οποίο συχνά εσείς (όχι εσείς προσωπικά κ. Πίττα αλλά ως χώρος) αρνήστε κατηγορηματικά όταν μας συναντάτε. Να θυμίσω τις τηλεοπτικές εκπομπές από τις οποίες αποχωρούν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ όταν εμφανίζεται ο κ. Μιχαλολιάκος. Πράγμα που με κάνει να πιστεύω και βάσιμα πως δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα επιχειρήματα που μπορεί να προβάλει ένας μορφωμένος εθνικιστής (μην με περάσετε για ψωνάρα δεν αναφέρομαι στον εαυτό μου) με ευχέρεια λόγου.
Η κοσμιότητα στην οποία αναφέρεστε είναι εκ προοιμίου δεδομένη, πράγμα που δεν συμβαίνει με όλους όσους γράφουν εδώ.

Για το κείμενο εσείς μπορεί να το βρίσκετε αρωστημένο, να μην ξεχνάτε όμως ότι το target group το οποίο απευθύνεται σίγουρα δεν έιναι το δικό σας.

Μα ακριβώς αν προσέξετε τα κείμενά μας στηλιτεύουν και τις αιτίες της λαθρομετανάστευσης που για μας είναι το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο. Διαφωνούμε πως η ανάγκη για κερδος πρέπει να υπερβαίνει το εθνικό συμφέρον. Δεν μισούμε τους λαθρομετανάστες απλά δεν τους θέλουμε στην χώρα μας. Δεν μισούμε τους ισλαμιστές αντιθέτως έχω φίλους Σύριους, Ιορδανούς και Λιβανέζους, οι οποίοι όμως βρίσκονται στην χώρα τους και ο καθένας από την δική του θέση μάχεται κατά του σιωνισμού. Η αλληλεγύη μας σε οργανώσεις όπως η Hamas και η Hesbollah είναι δεδομένη. Αλλά αυτοί που έρχονται στην Ευρώπη, κατά την άποψή μας, είναι οι ριψάσπιδες, οι δειλοί και οι προδότες...

Να σημειώσω πως δεν προσδοκώ να αλλάξω τις απόψεις κάποιου από εδώ μέσα, απλά θέλω να αποδείξω ότι εμείς δεν ήμαστε οι ηλίθιοι φασίστες όπως η προπαγάνδα των ΜΜΕ μας θέλει. Έχουμε επιχειρήματα, συγκροτημένη σκέψη και άποψη για κάθε πτυχή της ζωής. Ενας σωστός εθνικιστής (όχι τύπου χούλιγκαν του ΑΠΟΕΛ ή του ΑΠΟΛΛΩΝΑ) πρέπει να εξασκεί όχι μόνο το σώμα για να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο στο δρόμο (σε περίπτωση αυτοάμυνας πάντα) αλλά και το μυαλό διβάζοντας συνεχώς ιδεολογικά βιβλία είτε δικά μας είτε του αντιπάλου, για να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε ένα διάλογο μαζί του.

Ελαμίτης

-=IMAGINOS=- είπε...

Η συμπεριφορά της αριστεράς γενικότερα, δηλαδή η λατρεία του ξέφραγου αμπελιού, της επιβαλλόμενης διεθνοποίησης, της αναγκαστικής πολυπολιτισμικότητας και της άκρατης ξενολαγνείας φέρνει με βήμα ταχύ την ακροδεξιά στο προσκήνιο. Να μη διερωτάστε αργότερα πως συνέβη αυτό. Στην Ελλάδα τουλάχιστον όπου ζω εγώ, η κατάσταση με τους αλλοδαπούς βρίσκεται σε ανεξέλεγκτο πλέον επίπεδο αντιμετώπισης με δημοκρατικά μέσα, όσο και εάν αυτό ακούγεται περίεργα. Μόνο σε σχέση με πέρσι είχαμε 48% αύξηση της εγκληματικότητας και σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της αστυνομίας, οι αλλοδαποί εμπλέκονται στο 80% της συνολικής εγκληματικότητας! Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην χώρα μας. Έχουμε σχεδόν μία δολοφονία κάθε μέρα, 40 ληστείες, 280 κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων και 40 κλοπές τροχοφόρων ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και δεν αναφέρομαι καθόλου στη μικροεγκληματικότητα (τσαντάκηδες, μικροκλοπές κλπ) η οποία ανέρχεται σε χιλιάδες περιστατικά καθημερινά! Ούτε στην Κολομβία δεν συμβαίνουν αυτά.

-=IMAGINOS=- είπε...

Ο Παπανδρέου λοιπόν αντί να αντιδράσει σοβαρά, με μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών αφού τα στατιστικά δείχνουν περίτρανα ότι οι αλλοδαποί πρωταγωνιστούν στο έγκλημα σχεδόν ολοκληρωτικά (80%) για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα και αντί να ορίσει ποσόστωση, έρχεται με νομοσχέδιο να χαρίσει την ιθαγένεια και πολιτικά δικαιώματα σε αυτούς που ήλθαν ένα βράδυ με φεγγάρι ή χωρίς και απρόσκλητοι τη στιγμή που δικαίωμα ψήφου και ιθαγένεια δεν έχει παραχωρηθεί σε πολλούς από τους ομογενείς μας σε Αμερική Αυστραλία Γερμανία κλπ. Η διασπορά αντιδρά οργισμένα όπως και ο Ελληνικός λαός στην Ελλάδα. Μπορείτε να διαβάσετε τις αντιδράσεις στο υπουργείο εσωτερικών και στη ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ για διάλογο με τους πολίτες.
http://www.opengov.gr/ypes/?
Μάλιστα ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απειλούν τον Παπανδρέου ότι εάν προχωρήσει στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου χωρίς δημοψήφισμα, θα δει πολύ σύντομα τον Καρατζαφέρη στη θέση του πρωθυπουργού! Το ίδιο επισημαίνουν και οι ψηφοφόροι της ΝΔ η οποία συντάσσεται με το ΠΑΣΟΚ και πάει χέρι χέρι..
Λιγότερο από το 2% των συμμετεχόντων πολιτών λοιπόν επικροτούν την κίνηση του Παπανδρέου για παροχή ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες (ο όρος είναι ο επίσημος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα η προοδευτική Σουηδία χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια αντί για τον όρο λαθρομετανάστες τον όρο εισβολείς «invaders»!!!)

Όλα τα πράγματα έχουν και κάποιο όριο ανοχής. Το όριο έχει ξεπεραστεί πλέον κατά πολύ και φωνή λαού οργή θεού γιατί η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει ο τόπος εισροής όλων των φτωχών της γης εκ των πραγμάτων. Η ακροδεξιά ποτέ και πουθενά δεν εμφανίστηκε από το μηδέν και αυτόφωτα. Ο άκρατος προοδευτισμός της κεντροαριστεράς που αδιαφορεί παντελώς για τα έθνη και την ταυτότητα των λαών, οδηγεί αργά ή γρήγορα στην ακροδεξιά γιατί οι λαοί και ταυτότητα έχουν και τους συνδέουν κοινοί δεσμοί, ιστορία, γλώσσα, αρχές και αξίες και αυτό δεν μπορεί ποτέ να αλλάξει. Η κεντροαριστερά αδιαφορεί παντελώς για τα παραπάνω. Νομίζω ότι πλέον είναι πολύ αργά για δάκρυα και ο καθένας καλό θα είναι να κάνει την αυτοκριτική του για αυτό που έρχεται. Είπαμε, παν μέτρον άριστον.

Καλή χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

Η αλληλεγύη μας σε οργανώσεις όπως η Hamas και η Hesbollah είναι δεδομένη. Αλλά αυτοί που έρχονται στην Ευρώπη, κατά την άποψή μας, είναι οι ριψάσπιδες, οι δειλοί και οι προδότες...
----
Το οποίο διαβάζεται και ως εξής:Όσοι σκατάραβες μισούν τους κωλοεβραίους είναι φίλοι μας αρκεί να μην πατήσουν τα ποδάρια τους στην μαρτυρική νήσο. Ο θεός να φυλάει την Κύπρο μας από τους εβραίους που είναι πίσω από την εισβολή, το σχέδιο Ανάν και την εκλογή Χριστόφια.

Ανώνυμος είπε...

@τελευταίο ανώνυμο: πολύ καλό μπράβο!
@imagino: Εσύ πρέπει να είσαι από τους θεωρητικούς της υπόθεσης... Κοιτα να δεις: Επιχειρηματολογείς σε σχέση με την Ευρώπη και τους (λαθρο-)μετανάστες (λες πως ο όρος είναι πλεον επίσημος κ.τ.λ.) όμως ξεχνάς πως η ευρώπη είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα δεινά αυτού του κόσμου που ζούμε.

Αυτοί δεν ήταν που τους καλωσόριζαν οι ιθαγενείς απ' άκρη σ' άκρη αυτού του πλανήτη όταν καταφτάνανε με τα ιστιοφόρα τους και τελικά καταδυνάστευσαν και καταέκλεψαν τους φυσικούς πόρους από ηπείρους ολόκληρες, σκοτώνοντας και κάνοντας τους ανθρώπους σκλάβους;

Αυτοί δεν ήταν που μιλούσαν για τον υψηλό πολιτισμό τους λέγοντας τους "άλλους" "βάρβαρους" και "άγριους" επειδή ο τρόπος ζωής τους δεν ήταν τόσο αλλοτριωμένος από τη φύση και την υπόλοιπη ζωή γύρω τους, όπως αυτόν στην Ευρώπη του Μεσαίωνα;

Τώρα παραξενεύονται οι Ευρωπαίοι που τα εκατομμύρια ανθρώπων από τις χώρες που αυτοί κατέστρεψαν έρχονται πια στην ευρώπη να ζητήσουν πίσω αυτά που τους χρωστάνε οι "ανεπτυγμένοι" ευρωπαίοι - και τους χρωστάνε πολλά, κλέβανε και δυνάστευαν γενιές επί γενεών. Φοβούνται πια οι ευρωπάιοι και τους λένε "εισβολείς". Άπειροι "εισβολείς" καταφτάνουν σε ευρωπαϊκά εδάφη καθημερινά, άνθρωποι που έρχονται να εισπράξουν και η ευρώπη δε θέλει να δώσει, γιατί έχουν συνηθίσει οι "έχοντες" να τα έχουν όλα, να μη δίνουν ούτε στους "δικούς τους". Έτσι, τι καλύτερο από το να πείσουν τους "δικούς τους" ότι αυτοί οι "αγριοι" οι "μαύροι" και οι "αλλόθρησκοι" φταίνε για τα δεινά του τόπου. Αυτοί που έρχονται αλλά δεν εξ-ευρωπαϊζονται για να ενταχθούν αλλά τολμούν και διατηρούν τους δικούς τους τρόπους ζωής (σα δε ντρέπονται να γεμίζουν τις πόλεις μας με βρωμερά κάρρυ - λες και εμείς δε γεμίζαμε τις ευρωπαϊκές και αμερικάνικες πόλεις με σουβλάκια, αλλά ναι ξέχασα, τα σουβλάκια έρχονται κατευθείαν από τον ιερό βράχο της ακρόπολης είναι το σύμβολο του δυτικού Πολιτισμού - μη χέσω). Και με αυτόν τον τρόπο οι "έχοντες" στρέφουν τους "δικούς τους" εναντίον του εχθρού που δεν είναι πλέον "προ των πυλών" αλλά είναι μέσα στα τείχη, και παίρνουν την άδεια για να στήσουν σύγχρονα κολαστήρια (βλ. κέντρο κράτησης μεταναστών Παγανής στη Μυτιλήνη), φτιάχνουν ευρωπαϊκούς συνοριακούς στρατούς (Frontex) και εντείνουν τις κατασταλτικές πρακτικές (βλ. βασανισμούς μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα των αθηνών και επιχειρήσεις τύπου "σκούπα").

Και οι περήφανοι Ελαμίτες και Χρυσαυγήτες μας λένε πως είναι ενάντια στη σύγχρονη καταπίεση του κράτους και του καπιταλισμού χωρίς να καταλαβαίνουν πως είναι απλά ένα εργαλείο της εξουσίας. Αυτοί οι οποίοι λένε και κάνουν αυτά που τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη ντρέπονται ακόμα να πουν και να κάνουν. Στρατιωτάκια που ούτε καν τα πληρώνουν, άνθρωποι που νομίζουν πως έχουν ιδανικά -παρωχημένα πατριωτικά ιδανικά του περασμένου αιώνα τότε που οι εξουσίες θέλανε πολεμιστές ενάντια στη κομμουνιστική απειλή... Επανήλθαν τώρα να πολεμήσουν ενάντια στη νέα ματαναστευτική απειλή... γεμάτοι μίσος και οργή...

Έλληνες είστε και φαίνεστε ρε!!
..ασπόνδυλα κακέκτυπα μιας μπρούντζινης αυγής

Απλά Άνθρωπος