Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Κυπριακά μπλογκς.


Αντιπαθώ σφόδρα τους χαρακτηρισμούς που εκτοξεύουν μεταξύ τους τα διαφορετικής πολιτικής αντίληψης Κυπριακά Ιστολόγια.

Αντιπαθώ και βρίσκω εξαιρετικά θλιβερούς και χυδαίους τα «κοσμητικά επίθετα» που αποδίδουν οι «μεν» bloggers στους «δε».

Δεν θα τους επαναλάβω εδώ αυτούς τους χαρακτηρισμούς, διότι γνωρίζω προσωπικά αρκετούς από διαφορετικά χαρακώματα και κατά την αντίληψή μου κανένας τους δεν είναι εκπληρώνει το περιεχόμενο του χαρακτηρισμού που του έχει αποδοθεί.

Θα πω μάλιστα έντονα με όσο πιο δυνατή φωνή διαθέτω πως ένθεν και ένθεν υπάρχουν ωραίοι άνθρωποι με έντονη αλλά διαφορετική άποψη για το Κυπριακό.

Αυτή τη στιγμή, δεν θα συνηγορήσω υπέρ ή κατά κάποιας πλευράς και άποψης πάνω στο ζήτημα- η παρέμβαση αυτή δεν είναι «πολιτική» αλλά αφορά καθαρά και μόνο το blogging αυτό καθαυτό.

Στο παρελθόν είχα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους φασιστικούς εθνικιστικούς κύκλους σε Κύπρο και Ελλάδα όταν είχα ζητήσει την παρέμβαση των υπηρεσιών Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με το άρθρο μου «Αφοπλίστε τους Βλαμμένους» στις 6 Σεπτεμβρίου του 2008 ( http://politispittas.blogspot.com/2008/09/blog-post.html )

Σήμερα, ένα χρόνο και πλέον από τότε, δεν θα άλλαζα ούτε μία λέξη από όσα έγραψα τότε στο συγκεκριμένο κείμενο.

Θα θυμίσω όμως τα εξής:

Το άρθρο, όπως επανειλημμένα είπα και ξαναείπα αφορούσε αποκλειστικά σε Ιστοσελίδες Φορέων που επηρεάζουν οργανωμένα σύνολα , όπως για παράδειγμα τους θερμοκέφαλους οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων και όχι σε Ιστολόγια που εκφράζουν απόψεις ατόμων ή και ομάδων.

Ενδεχομένως να έλεγα το ίδιο ακόμα και για Ιστολόγια που συνειδητά καλλιεργούν τη Ξενοφοβία, τον Ρατσισμό το μίσος κατά των Ομοφυλοφίλων Συνανθρώπων, τη Βία κατά των αδύνατων κλπ.


Γράφω «ενδεχομένως» γιατί απλά πιστεύω ακράδαντα πως οι Απαγορευτικές Εφαρμογές είναι διαδικασίες που ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου.

Για να εξηγηθώ, ο γράφων είναι κάποιος που δεν θεωρεί κολάσιμο αδίκημα την καύση μιας σημαίας ως εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Αυτά, ως εισαγωγή.

Στο προκείμενο:
Πριν από αρκετό καιρό, κληθήκαμε οι bloggers δώσουμε τα links μας και λίγα λόγια για το περιεχόμενο του Ιστολογίου μας στο http://kypriakablogs.blogspot.com/ το οποίο μάλιστα έχει σαν μότο το slogan «All Cyprus blogs under one roof», δηλαδή, όλα τα Κυπριακά μπλογκς κάτω από μία στέγη.

Όλοι νομίζω χαιρετήσαμε την ιδέα γιατί ήταν καλή, πόσο μάλλον, που ήταν προερχόμενη από έναν εκ των παλαιοτέρων και πλεον χαρακτηριστικών Κυπρίων μπλόγκερς, του Λεξιπένητα.

Πριν από λίγες μέρες, ήρθε στο e mail μου μια επιστολή (σε πολύ ευγενικό ύφος) που μου ζητούσε να τοποθετηθώ δημόσια –αν ήθελα ασφαλώς- πάνω στο «κόψιμο» του http://christofias-watch.blogspot.com/ από το http://kypriakablogs.blogspot.com/.

Απάντησα πως θα τοποθετηθώ λέγοντας μάλιστα πως το «κόψιμο» είναι εξ αρχής απαράδεκτο.

Γιατί, είναι αδιανόητο να υπάρχει στο διαδίκτυο ένας ιστότοπος που διαφημίζει τον εαυτό του ως «τη στέγη που φιλοξενεί όλα τα Κυπριακά μπλογκς» και αίφνης να εξαιρεί αυτά, που δεν του «κάνουν» ιδεολογικά, με πρόσχημα τις «ύβρεις» που αυτά κομίζουν.

Και το λέω αυτό γιατί με αυτή τη λογική, θα έπρεπε να κοπούν ουκ ολίγα ιστολόγια –μεταξύ των οποίων και το δικό μου - που κατά καιρούς έχουν λούσει με πλήθος χαρακτηρισμών τους εθνικιστές ή όσους θεωρούνται (δίκαια ή άδικα) ως τέτοιοι.

Εγώ, προς τον φιλο Γιάννη Ιωαννίδη θα θυμίσω μια Αρχή που θέλει πραγματικό τσαγανό για να την τηρήσει κάποιος ακριβοδίκαια.

Θα θυμίσω την κλασική Βολταιρική ρήση που λέει «διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».


Και νομίζω πως η υπεροχή της Αριστερής και Ριζοσπαστικής σκέψης και όχι της παλαιολιθικής Σταλινικής αντίληψης απαιτεί και προϋποθέτει την πλήρη εφαρμογή αυτής της Αρχής ειδικά πάνω σε αυτούς που θεωρούμε αντιπάλους ή και υβριστές μας.

Ειδικά όταν στο συγκεκριμένο πεδίο ισχύει 10000% το «Ουδείς Αναμάρτητος».

Θεωρώ θλιβερό και γελοίο ωστόσο ολόκληρο το λεκτικό οπλοστάσιο που έχει επιστρατευθεί από όλους εναντίων όλων.

Από το «ηλικιακος ρατσιστής» και άλλα ανόητα & χυδαία υπονοούμενα σεξοδιαστροφικής απόχρωσης που αφειδώς εκτοξέυει το «Χριστόφιας» κατά του μπλόγκερ Άνευ_Ορίων μέχρι το συστηματικό βάπτισμα όσων διαφωνούν καθέτως με την πολιτική πρακτική του Προέδρου Χριστόφια ή και την Δ.Δ.Ο σε φασίστες, καθάρματα, διχοτομικούς, ρατσιστές, κ.α. το όλο σκηνικό είναι απλά κατά τη γνώμη μου Άθλιο. Όπως επίσης και οι χυδαιότατοι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύονται κατά του Τάσσου Παπαδόπουλου και του Βάσου Λυσσαρίδη από τη μια πλευρά, και κατά του Νίκου Αναστασιάδη, του Χρήστου Στυλιανίδη, του Γλαύκου Κληρίδη από την άλλη.

Όλα αυτά δεν περιποιούν απολύτως καμία τιμή σε όσους τα πράττουν – και εδώ δεν μπορώ να μην εξάρω τον πάντα προσεκτικό και σοβαρό γραπτό λόγο που διατυπώνει ο Μιχάλης Μιχαήλ στο Παντός Καιρού- και όχι μόνο δεν περιποιούν τιμή αλλά συνειδητά ή ασυνείδητα καλλιεργούν έναν τρομακτικό αναχρονισμό που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ρήξεις και εμφυλιακό κλίμα με αποτέλεσμα ο κατοχικός στρατός να χασκογελάει ευχαριστημένος.

Τέλος θυμίζω 4 από τις βασικές αρχές του blogging- τις έκανα copy paste από το blog του Λεξιπένητα

1.Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.


2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.


3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.


4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

Κατά συνέπεια από το http://kypriakablogs.blogspot.com/ δεν πρέπει να λείπει κανένα Κυπριακό Ιστολόγιο.

Και κατά ακόμα μεγαλύτερη συνέπεια, θα πρέπει οι Ιστολόγοι κατά τη γνώμη μου να είναι πολύ περισσότερο περιεκτικοί και ιδεολογικοί χωρίς να αφήνονται στις ευκολίες των ύβρεων και των χαρακτηρισμών αλλά, και να προστατεύουν το ιστολόγιο τους από τους πάσης φύσεως και πολιτικής ταυτότητας χουλιγκάνους που υβρίζουν.

Και καθώς το έγραφα αυτό, θυμήθηκα με θυμό τον συχνό χυδαίο χαρακτηρισμό του εξαίρετου Aceras ως «Aceras touskosporum» από κάποιον «ανώνυμο» τραμπούκο που δεν είναι σε θέση ούτε τα κορδόνια του Aceras να δέσει.

Και κλείνω όπως άρχισα.

Γνωρίζω, δυστυχώς ή ευτυχώς αρκετούς, από όλες τις πλευρές.
Γνωρίζω πως οι αγωνίες για τον τόπο και το μέλλον της Κύπρου είναι εξ ίσου αυθεντικές και δυνατές.
Γνωρίζω πως η Δημοκρατία και η Ανοχή στην Άλλη Άποψη είναι δύσκολες Αξίες στην Πράξη και πανεύκολες στα λόγια ή όταν αφορούν μόνο όσους συμφωνούν μεταξύ τους.

Η Κύπρος, είναι μικρή.
Και η Κύπρος είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση για λόγους που όλοι γνωρίζουμε ανεξάρτητα από το αν ερμηνεύουμε τις αιτίες διαφορετικά. Πλούτος είναι αυτή είναι η διαφορετικότητα. Αποδεχτείτε την επιτέλους.

Τέλος, προς όλους τους φανατικούς και ορκισμένους της μιας ή της άλλης πλευράς:

Βάλτε το κεφάλι κάτω από το παγωμένο νερό και συνέλθετε.

Την ώρα που εσείς βρίζεστε μεταξύ σας οι Πολιτικοί Ηγέτες τσουγγρίζουν τα ποτήρια τους και τρώνε και πίνουν μαζί.

Αν αυτό το κάνουν γιατί μας δουλεύουν ή γιατί πασχίζουν να βρουν κώδικα επικοινωνίας, θα το δείξει η ιστορία.

ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

40 σχόλια:

koutso είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω γιατί η πρόκληση είναι να καλλιεργηθούμε περισσότερο ώστε να μπορεί η Δημοκρατία να δέχεται και να χρησιμοποιά τους διαφορετικούς λόγους-αντιλήψεις για να ευδοκιμήσει.Ομως χρειάζεται παιδεία και δυνατή επιχειρηματολογία.Η πιό δυνατή και σωστά διατυπωμένη βοηθά την λειτουργεία της ενώ οι χαρακτηρισμοί αποτελούν μόνο αιτία ύπαρξης του τραμπουκισμού και απο τις δύο πλευρές.

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ PolitisPittas,
Ήδη έχω κάνει κάποιες παρεμβάσεις σε διάφορα blogs επί του θέματος [όπως στου MARINOU, στα “Κυπριακά blogs”, στης Rose], όμως η [καλοπροαίρετη και αλληλέγγυα] αναφορά που έγινε εδώ για το άτομο μου, ΜΟΥ επιβάλλει να κάνω κάποια περαιτέρω σχόλια. Επιφυλάσσομαι [αν τα καταφέρω μέχρι απόψε] για μια πιο ολοκληρωμένη ανάρτηση, πιο πού για να τεκμηριώσω τις “… ευκολίες των ύβρεων και των χαρακτηρισμών …”, που χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένο blog [όνομα και μη χωριό] ... Το διαβόητο blog από τότε που εμφανίστηκε αυτή την τακτική “πολέμου” [της χυδαιότητας και της αισχρότητας] ακολουθεί απέναντι στους “αντίπαλους” του [και εν γένει όσους έχουν διαφορετική άποψη]... Κι εσύ έχεις τύχει σχετικής περιποίησης στο συγκεκριμένο blog [από διάφορους Ανώνυμους] φίλτατε PolitisPittas ...
Απ’ εκεί και πέρα ειλικρινά διερωτούμαι αν τον φασισμό ή έστω φασίζουσες καταστάσεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές τις αντιμετωπίζουμε κλαυθμηρίζοντας για δήθεν καταπάτηση δημοκρατικών αρχών και της ελευθερίας της έκφρασης ή επιπλήττοντας και τις δυο πλευρές [ποιες δύο πλευρές;] γιατί “…οι χαρακτηρισμοί [που τυχόν χρησιμοποιούν] αποτελούν μόνο αιτία ύπαρξης του τραμπουκισμού ...” [όταν μάλιστα κάποιοι που παραδίδουν μαθήματα παιδείας ουκ ολίγες φορές έχουν χρησιμοποιήσει χαρακτηρισμούς]...

Anef_Oriwn
Δευτέρα 9/11/2009 – 3:38 μ.μ.

proudgaros είπε...

εγω να συμφωνησω 100000% με τον politispittas αφου πρωτα διαβασα το ποστ 5-6 φορες. Αν γινει συζητηση ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ θα ξαναμπω.

rose είπε...

ο αποκλεισμός τρέφει την αισθητικη τους άποψη

αυτον προωθούν

αυτον επιδιωκουν [των άλλων]


ακόμα ελπίζω ότι μέσα απο αυτη τη συζήτηση ανοιγουν δρόμοι

στην σκέψη μας

Aceras Anthropophorum είπε...

Θα συμφωνήσω και γώ με τον Κουτσόφτίδη τζιαι με την ανάγκη για ελεύθερο χώρο στα μπλογκς. Ένα είδος πολιτισμένης αναρχίας οπου η αρχή δεν έχει πέραση διότι τα μέλη του συνόλου της ξεφευγουν. Δεν την έχουν ανάγκη.

Το να εξισώννεται το Λεξηπένητας όμως με το φασισταριό που βρίζει χυδαία, παραποιεί μπλογκοψευδόνυμα, που κόβει τα σχόλια όσων ενοχλούν, είναι το ολιγότερον άδικο (για πληροφορία κανένα δικό μου σχόλιο δεν πέρασε, ακόμα από φασιστομπλογκ και από "πολιτισμένα" ακροκεντρικά μπλογκς, αν σας πω ποιος φιλοχριστόφιαςγουότς μου έκοψε φιλικό σχόλιο που έβαζε καφτά ερωτήματα θα πέσετε από τα σύνεφα αλλά δεν είναι το θέμα...)

Μην είστε αφελής ρε παίδες. Βρισκούμαστε σε μια οργανωμένη κατάσταση (δέστε τα λινκς από και προς το Χριστόφιας γουότς) που προσπαθεί να βάλει χέρι και να πάρει επιρροή στην μπλογκοσφαίρα ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ. Διστυχώς η ιδανική αναρχία σταματά να δουλεύει όταν οι επιτίδιοι εκμεταλλευτούν την ελευθερία που δίδει. Τζιαι τα αναρχικά μέλη της αν δεν αντιδράσουν είναι τουλάχιστον βλάκες. Είχατε προσέξει ότι καθημερινά και συνεχώς από πάνω από τη λίστα του Λεξιπένητα φιγούραρε ένα από τα 3 μπλογκς που αφαίρεσε από τη λίστα; 260 μπλογκερσ που είναι από κάτω μόλις γράψουν σχόλιο βρίσκονται από κάτω του σχολίου μιας οργανωμένης ομάδας 3-4 κομματόσκυλλων που έχουν αθκιάση και μέσα να γράφουν 2-3 άρθρα την ημέρα. Αυτό λέγεται οργανωμένη προπαγάνδα, τζιαι ο τρόπος με τον οποίο δρούν είναι ναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ. Δεν τους λέω φασίστες για τες θέσεις τους. Τζιαι ο Λιλλίκας έχει τες ίδιες θέσεις αλλά δεν μπορεί να τον αποκαλέσει κανένας φασίστα. Τους λέω φασίστες για τες πράξεις τους τζιαι την μεθοδολογία με την οποία δουλεύουν.

Ναι φίλε μου δαίμονα τζιαι ΟSR, βάλλω ταπέλλα, τζιαι αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου. Στηρίζω τον Λεξιπένητα διότι πρέπει να είσαι μαλάκας να δώσεις εκατοντάδες ώρες να δημιουργήσεις κάτι τζιαι να σου το καταχράται μια οργανωμένη ομάδα για να κάμνει την προπαγάνδα της.

Έχει και πρακτικό μέρος η πράξη του Λεξιπένητα. Τί άλλο μέσο είχε να ανακόψει την κατάχρηση του χώρου που δημιούργησε; Ήταν ο μόνος απλος τρόπος να προστατέψει τη δουλειά του.

Και φυσικά θα μπορούσε να κάμει μια ψηφοφορία για να λύσει ένα τόσο δύσκολο ζήτημα. Δεν τους έκοψε για τες απόψεις τους αλλά για τες πράξεις τους. Η σύγκριση με τον Βολτέρο είναι τουλάχιστον ατυχής. Η δικαιωσύνη στην ευρώπη τιμωρεί τες φασιστικές πράξεις αλλά όχι τες φασιστικές ιδέες. Αυτά που κάμουν του Μιχάλη και του Ανεφ αν ήταν στον κανονικό τζιαι όχι στον ψηφιακό κόσμο θα ήταν ποινικά αδικήματα. Δεν είναι οι βρισιές. Όλοι βρίζουμε. Είναι ο διασυρμός, η aggressive επίθεση σε κάποιον απαγορεύοντας του να απαντήσει τζιαι να αμυνθεί. Εγώ κόφκω έξω από το κέντρο του φασισταριού διότι ποττέ δεν έμπηκα σε διάλογο με τους δικούς τους όρους. Όταν ξητημάσουν στο μπλογκ μου κόφκω (ΝΑΙ ΚΟΦΚΩ) τζιαι όποιος ξητημάσει σε άλλο χώρο του λέω να πα να γαμηθεί ν΄ασπρίσει τζιαι δεν μπαίνω σε διάλογο.

Καταλαβαίνω την αντίδραση που έχουν πολλοί μπλογκοφίλοι μου στην εξουσία που άσκησε ο Λεξηπένητας. Πρέπει να προσέχουμε διότι η δουλειά τους καθενός μας δίνει εξουσία τζιαι πρέπει να προσέχουμε να μην την καταχραστούμε. Αν δεν μας αρέσει ο τρόπος που έδρασε ο Λέξης πρέπει να του δώσουμε τα μέσα να αμυνθεί τζιαι προστατέψει αυτό που έφτιαξε τζιαι αγαπά. Άμαν τον εξισώνουμε με τα κομματόσκυλλα τζιαι τους φασίστες τον μαχαιρώνουμε, δεν τον βοηθούμε να λύσει το πρόβλημα που τον βασανίζει. Ο Λέξης από όσο τον ξέρω ούτε εξουσιαστής είναι ούτε φασίστας ούτε κομματόσκυλλο. Ούτε όμως τζιαι αφελής. Παρετάτε τες μαλακίες.

Βοηθάτε να βρούμε μια λύση να προστατέψουμε την αυτοοργάνωση μας χωρίς να γινούμαστι ρεζίλι. Βοηθάτε να αυτοοργανωθούμε τζιαι να ξεφύγουμε της εξουσίας της ιδεολογίας της. Μόνο σε αυτό συμφωνώ με τον Πίττα. Αν βοηθήσουμε τον Λέξη τζιαι του προτείνουμε λύση άλλη δεν είναι του τύπου καταχραστής εξουσίας.

Πίττα, με την ευκαιρία θέλω να σου κάμω μια πολλά ειλικρινή ερώτηση που ποττέ δεν ετόλμησα να σου την κάμω. Γιατί έβαλες λίνκ στο χριστόφκιας γουότς από το ιστολόγιο σου;

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Εκτός των άλλων ασέρα, είσαι και αχάριστος προς τον Πήττα.

Εγώ θα αναρωτηθώ, γιατί ο κ. Πήττας κρατά το δικό σου ιστολόγιο στα προτεινόμενά του.

Ένας άνθρωπος που όλο βρίζει όπως εσύ, που λες να "παν να γαμηθούν να ασπρίσουν" συνέχεια (εντωμεταξύ αν το αναλύσεις αυτό εκτός από χυδαίο είναι ρατσιστικό), δεν μπορεί να έχει παράπονα.

Τουλάχιστον εσένα δε σε βρίζουν, αλλά σε χαρακτηρίζουν με πολιτικούς όρους.

Θα πω και κάτι άλλο. Επί της ουσίας, αυτό που σε ενοχλεί εσένα στο christofias-watch, είναι αυτό που πολλούς μας γοητεύει: η συλλογική προσπάθεια για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού και για κριτική στις υποχωρήσεις Χριστόφια.

Εσύ είσαι πεπεισμένος ότι η λύση θα είναι άδικη. Λύση να' ναι κι ό,τι να'ναι. Κάποιοι όμως ελπίζουν σε μια σωστή, δίκαιη λύση. Και αυτό, τόσο εσένα, όσο και άλλους, σας χαλά και τους ταμπελώνετε ως "φασίστες".

Και όσο πιο πολύ πετυχημένα κάνουν τη δουλειά τους, τόσο πιο πολύ σκυλιάζετε εσείς.

Διαβάζοντας σε κάποτε, είδα ότι είσαι άνθρωπος μορφωμένος που έχεις ευαισθησίες. Όμως ασέρα, έχεις αρρωστημένες αντιλήψεις στο μείζον θέμα του τόπου σου. Είτε γιατί είσαι βαρωσιώτης που θα πάρεις το σπίτι σου πίσω με μια κακή λύση (και για να χρησιμοποιήσω μια δική σου έκφραση "ας παν να γαμηθούν να ασπρίσουν" οι υπόλοιποι εκτοπισμένοι μας), είτε γιατί ζεις στο εξωτερικό και έχασες ουσιαστική επαφή με τα πράγματα, όταν μιλάς για κυπριακό, είσαι αστοιχείωτος, αφελής και συγνώμη που θα το πω, είσαι κάποτε και εμετικός.

Λυπάμαι, αλλά σε κάποια φάση κάποιος έπρεπε να σου μιλήσει κάπως αυστηρά.

Και είναι κρίμα που τα βάζεις με τον Πήττα, ο οποίος σε αντιμετωπίζει, ακόμη και με θαυμασμό.

andreas f.stavrou είπε...

@Aceras
Υπάρχουν και άλλες ομάδες που δρουν οργανωμένα στον ιστοχώρο.
Υπάρχουν και άλλες ομάδες που κάνουν φτηνή προπαγάνδα.
Η εισβολή των κομματικών στον ιστοχώρο γίνεται για επιρροή, είναι αυτονόητο.
Κομματόσκυλα , όπως λες, υπάρχουν από όλους τους χώρους.
Όμως η λογική του περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης στα πλαίσια μιας κομματικής ή άλλης αντιπαράθεσης, θα πλήξει τους πολλούς και όχι τους λίγους που βρίσκονται σε διατεταγμένη επιστολή.Γιατί βολεύει τους κομματικούς να τεθεί φραγμός στη ελευθερία της έκφρασης στα ιστολόγια, όπως γίνεται εκτός αυτών και ελέγχουν την κοινωνία.
Και η όξυνση και τα υβρεολόγια έχουν ως αφετηρία κομματικούς που μεθοδευμένα προσπαθούν να ελέγξουν το νέο μέσο επικοινωνίας.
Και αν η ενέργεια του χριστόφιας να διαγράφει σχόλια ήταν μια φορά απαράδεκτη, η ενέργεια του lexipenitas είναι δυο.
@Πίττας
Δυστυχώς η εισήγησή σου για έλεγχο από την εξουσία των ιστολόγιων, των όποιων, όσο καλοπροαίρετη και να είναι, θα χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς. Και το ξέρεις πολύ καλά γιατί ξέρεις πως λειτουργεί το σύστημα.

Παύλος είπε...

Δηλαδή φίλε ΕΔΕΚ ΗΒ γοητεύεσαι από το σημερινό πόστ του christofiaswatch (βλέπε δίπλα στα ιστολόγια που παρακολουθεί ο Πίττας) αλλά ο Ασέρας εν εμετικός... Allright! Έπεισες μας!
Γοητεύεσαι επίσης σαν ΕΔΕΚίτης από το γεγονός ότι στο εν λόγω μπλόγκ δεν επιτρέπεται ο αντίλογος ούτε από αυτούς που εργολαβικά υβρίζει; Αυτό έφερε η ΕΔΕΚ στην κυπριακή κοινωνία μετά από τόσους αγώνες και θυσίες; Όσοι δηλαδή δεν ασπαζόμαστε τις θέσεις σας είμαστε αρρωστημένοι;
Ο Ασέρας είπε ξεκάθαρα ότι απαντά με βρισιές σε αυτούς που βρίζουν και εσύ με θαυμαστά christofiaswatch τρόπο τα κόβεις και τα ράβεις στα μέτρα σου 2 παραγράφους πιο κάτω.


Όσο για την ουσία θα συμφωνήσω με τον Ασέρα, το να υπερασπίζομαστε το δικαίωμα της έκφρασης του christofiaswatch δεν σημαίνει ότι πετάμε στα σκουπίδια τα δικαιώματα και την υπόληψη του Anef ή του Δρουσιώτη, κάπου υπάρχουν όρια δεν είναι;

ΥΓ: Για το logo της ΕΔΕΚ έχεις copyright ή να υποθέσουμε ότι εκφράζεις την επίσημη ΕΔΕΚ;

andreas f.stavrou είπε...

Ποια είναι τα όρια και ποιος θα τα θέσει;
Για παράδειγμα στην πραγματικό πολιτικό σύστημα τίθεντα όρια τα όποία όμως δεν ισχύουν για τους νομοθέτες και τον περίγυρο.

Παύλος είπε...

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα όρια τα βάζει ο Λεξιπένητας, μπλόγκερ είναι, όχι διαδικτυακή αστυνομία. Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου ιστολογίου σίγουρα ξέρουν που να το βρούν. Ο ίδιος έχει δώσει κατ'εμένα επαρκείς εξηγήσεις.


Η αλήθεια όμως είναι ότι το διαδίκτυο είναι άναρχο και εκεί έγκειται και η ομορφιά του. Ο λεξιπένητας δεν μπορεί να διαγράψει το christofiaswatch παρά μόνο από τη δική του λίστα. Οι αναγνώστες θα πρέπει τώρα να κάνουν και από μόνοι τους κάποιες επιλογές...

Τώρα αν εγώ ήμουν ο διαδικτυακός εισαγγελέας θα εγκαλούσα το christofiaswatch για την μόνιμη σημοσίευση φωτογραφίας πολίτη με σχόλιο σκατολογικού περιεχομένου...

andreas f.stavrou είπε...

Τα όρια μπορεί να τα βάζει ο ίδιος στο ιστολόγιό του, σύμφωνα με τις αντιλήψεις του. Στην περίπτωση αυτή δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Δηλαδή ο διαχειριστής θα δίνει και πιστοποιητικά δημοκρατικότητας; Εγώ για παράδειγμα, που δεν έχω διαγραφεί πάει να πει ότι δεν είμαι φασίστας; Ή φασίστας είναι όποιος βρίζει;Αυτά είναι αστεία πράγματα, κατά τη γνώμη μου.
Και μόνο που σκέφτηκες την ύπαρξη διαδικτυακού εισαγγελέα είναι ένα πρόβλημα κατ΄εμένα.Βασικά έχει σχέση με τις αντιλήψεις των ανθρώπων για την πολιτική και την ελευθερία και τα συνακόλουθα συμφέροντα.Ή πιο σωστά σε πιο βαθμό είναι εμβαπτισμένοι με τις αρχές του υπαρκτού πολιτικού συστήματος.

Ανώνυμος είπε...

Ε, όχι να φτάσουμε και στο σημείο να χάνουμε το δάσος για το δέντρο!
Δήλωσα σε άλλους χώρους και το επαναλαμβάνω και εδώ: (κυρίως) το Christofias Watch είναι φασισταριό, είναι το πιο ελεεινό κυπριακό μπλογκ. Και όχι γιατί έχει κάποιες ιδέες, είναι οι τρόποι που χρησιμοποιεί, και όποιος παίζει πελλόν, ή παίζει με τις λέξεις ουσιαστικά τους ενθαρρύνει.
Παρ' όλα ταύτα εγώ αν είχα λόγο ή αν μου εζητείτο θα ψήφιζα υπέρ της παραμονής τους στα Kypriakablogs για τον απλό λόγο πως αυτή κατά την άποψη μου είναι η πιο σωστή δράση για την πρέπουσα περιθωριοποίηση τους.

Παύλος είπε...

@Antreas Stavrou

Προφανώς υπάρχει κάποια παρεξήγηση. Υπάρχει πρόβλημα στο να κάνω συνειρμούς για την ύπαρξη διαδικτυακού εισαγγελέα; Η πρότελευταία σας πρόταση δεν είχε υποκείμενο. Ποιοί είναι εμβαπτισμένοι με πιό υπαρκτό πολιτικό σύστημα; Υπάρχουν ανύπρακτα; Αααα! ;)
Όχι δεν είμαι κομμουνιστής! Έπρεπε; Πάντως σίγουρα, στις πάλαι ποτε σοσιαλιστικές δημοκρατίες και οι συνειρμοί ήταν καταδικαστέοι, όπως και το χιούμορ.

Aslan είπε...

φιλε Πιττα

αν οι τυποι αυτοι ηταν bloggers θα ειχες δικαιο. Αλλα οι τυποι αυτοι ειναι σε διατεταλμενη υπηρεσια.

Εγω πάντως τους θελω πισω. Με διασκεδαζουν αφανταστα.

Unknown είπε...

Η θέση μου είναι εξαιρετικά απλή και θα παρακολούσα να μείνει έξω από περιπλοκότητες:

Το "kypriakablogs.blogspot.com" ανέλαβε μια πρωτοβουλία παρουσίασης όλων (ΟΛΩΝ) των Κυπριακών Ιστολογίων. Είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ λοιπόν και όχι βήμα ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Ε-ΡΓΑ-ΛΕΙ-Ο. Τελεία και παύλα. Οφείλει λοιπόν κατά συνέπεια να λειτουργεί ως τέτοιο. Όταν ένα ΕΡΓΑΛΕΙΟ σου λέει "εδώ θα βρεις όλα τα Κυπριακά ιστολόγια" δεν υπάρχει απολύτως καμία ιδεολογική απόχρωση παρά μόνο η ορθολογική και ουδέτερη προσφορά της υπηρεσίας που αποφάσισες να προσφέρεις.

Είναι καμιά φιλοσοφία αυτό;;;;;;

Δεν είπα να προτείνει το Α ή το Β στον δικό του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΩΡΟ ούτε θα τολμούσα να έχω άποψη στο τι κάνει ο κάθε ένας στον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του χώρο.

ΌΜΩΣ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ.

Και όταν μετατρέπουμε τα εργαλεία σε πεδία ιδεολογικών ή άλλων αντιπαραθέσεων θα μου επιτρέψετε φίλες και φίλοι να πω , ότι κατά τη γνώμη μου μπαίνουμε σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΤΡΑΠΟΥΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ.

Unknown είπε...

ΕΔΕΚ ΗΒ θα μου επιτρέψεις να πω ότι κατά τη γνώμη μου πέφτεις στο ίδιο "λάθος" (επιεικής ο χαρακτηρισμός) που προσάπτεις στους άλλους.

Χαρακτηρίζεις δηλαδή την άποψη του Άλλου ως "αρρωστημένη"- λες του Aceras κατά λέξη "οι αντιλήψεις σου είναι αρρωστημένες".

Έλεος πλέον! Αν δεν καταλαβαίνεις πως με τη "λογική" περί "αρρωστημένων αντιλήψεων" σε ζητήματα ιδεολογικά και πολιτικά βρέθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι στα μπουντρούμια και τα ψυχιατρεία σε Δύση και Ανατολή τότε θα μου επιτρέψεις να σου πω πως δεν αντιλαμβάνεσαι το βάρος των λέξεων.

Unknown είπε...

@Andreas Stavrou ευχαριστ5ώ για τη νηφάλια τοποθέτηση- δεν μίλησα ποτέ για απαγορευτικές πρακτικές στα Ιστολόγια, στα μπλογκς- και γενικά πιστεύω πως έχετε δίκιο στην παρατήρηση σας.

Unknown είπε...

Aceras.

Νομίζω πως μέσα από το πρώτο σημερινό μου σχόλιο είναι αντιληπτή η σκέψη μου, 100%. Το εργαλείο, είναι εργαλείο και τίποτα άλλο.

΄Και γιατί καλέ μου φίλε δεν...τολμούσες να με ρωτήσεις; Σιγά το δύσκολο ερώτημα. Απλά πάναπλα για λόγους πλουραλισμού, τίποτα παραπάνω και τίποτα λίγότερο.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει στο ιστολόγιο να ΄"προτείνω" μόνο μπλογκς με τα οποία συμφωνώ 100% ή 50% κλπ.

Το Χριστόφιας- Ουώτς είναι το εντονότερο ιστολόγιο που κάνει αντιπολίτευση και εκφράζει μια διόλου αμελητέα μερίδα της κοινωνίας: Αυτή που στέκει με σκεπτικισμό στις πρακτικές του Προέδρου Χριστόφια, αυτή που θυμάται με νοσταλγία τον Τάσσο Παπαδόπουλο κλπ,κλπ, κλπ. Μόνο στο γραφείο μου (45 περίπου άνθρωποι) ξέρω πως το διαβάζουν καθημερινά είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν.

Η δεοντολογία-'όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι μου επιβάλλει να έχω τουλάχιστον ένα-το πιο χαρακτηριστικό- ιστολόγιο αυτής της πλευράς. Παλαιά είχα και τον Απόστολο - αλλά δυστυχώς τα παράτησε- ακριβώς γιατί δεν αντεχε το επίπεδο των αντιπαραθέσων.

Να σου πω Aceras μου πότε θα τους έβγαζα; Αν οι ίδιοι εξέφραζαν θέσεις Φυλετισμού, Ρατσισμού, Επιθετικότητας κατά των ομοφυλοφίλων κλπ. Μόνο που όχι μόνο δεν έχουν εκφράσει τέτοιες θέσεις αλλά αντιθέτως σε τέτοια ζητήματα-προς τιμήν τους- κρατάνε ορθές κατά τη γνώμη μου θέσεις.

Εγώ, δεν κρίνω τους Άλλους από την Πολιτική Αντίληψη αλλά από την Εφαρμοσμένη Κοινωνική Θέση. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι λέω.

Εκεί που θεωρώ πως υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με το Χριστόφιας Ουώτς είναι με μια σειρά ανώνυμων σχολιαστών του που συμπεριφέρονται ως γνήσιοι τραμπούκοι. Το μεγαλύτερο κακό όμως, είναι πως οι τραμπούκοι ως είδος, είναι παντού και φοράνε κάθε είδους καπέλο.

Και Aceras, σε παρακαλώ, σκέψου τα λίγο αυτά. Και στο λέω εγώ που έχω δεχθεί κάθε είδους επίθεση από ΌΛΕΣ τις πλευρές γιατί απλά αρνούμαι συστηματικά να κάτσω σε "κερκίδα".

Unknown είπε...

@Παύλο, νομίζω έχω εξηγήσει επαρκώς τη θέση μου...Σε ευχαριστώ για τις παρεμβάσεις.

proudgaros είπε...

Να το πουμε καθαρα ρε παιδια, υπαρχει ενα αθλιο κλιμα στην κυπριακη μπλοκοσφαιρα και σε αυτο είμαστι ολοι φταιχτες. Και γω εχω γραψει στα λιγα ποστ που πρλαβαινω να κανω αΚροτητες χωρις να λαβω υποψη μου οταν ας πουμε εβριζα τον Τασσο πως διπλα μου μπόρει ναναι κάποιοι που τον εκτιμουνε και τον θελουνε.

Το Γριστοφιας ουοτς βριζει κι αυτο και ο Λεξις βριζει κι αυτος και ουλοι σεδον βρίζουμε τους άλλους που δεν συφωνουν μαζι μας. Φασιστες αυτοι προδοτες εμεις και ας το διαλο πια με τις μλκ. Εγω βαρεθηκα. Χαχ ξκαι ψες το βραδυ σε ταβερνα στη γειτονια μου τρωγανε και πινανε 4 πολιτικοι που οταν τους βλεπεις στη τηλεοραση λες τωρα εννα σφαχτουνε 2ευρωκοτες και 2ακελ.

Aceras Anthropophorum είπε...

Αγαπητέ Γιώργο, σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Θέλω να σου πώ ότι όταν στην αρχή επήγα με πολλά καλή πρόθεση να συζητήσω με τα "παιδιά" που θέλεις να προβάλεις λόγω πλουραλισμού, μου εσυμπεριφέρτηκαν ακόμα με χειρότερο τρόπο που συμπεριφέρεται ο Εδεκίτης HB. Δύο δε δεδηλωμένοι ακροκεντρικοί, που γράφουν τζιαι στον καθωςπρέπει ακροκετρικό τύπο, ο ένας μου αφαίρεσε ένα εντιμότατο σχόλιο που δεν έκρινε καν αλλά έβαζε ερωτήματα, και ο δε άλλος δεν μου απάντησε ποτέ. Όταν άρχισαν να μου συμπεριφέρονται με ελεϊνό τρόπο στο "popular blog", επειδή εγώ δεν θέλω να γίνω Άνεφ, ούτε Μιχάλης, ούτε τζιαι να κάτσω σε κελκίδα, εφάρμοσα την αρχή που λέει ότι εν τη απουσία μου ας με μαστυγώσουν τζιόλας αν θέλουν. Δεν εξαναπάτησα, ιδίως όταν εκατάλαβα την τεχνική της πρόκλησης για να προκαλέσεις ενδιαφέρον είναι το μέσο μιας πολλά οργανωμένης προσπάθειας προπαγάνδας διείσδησης.

Τωρά γιατί στενοχωριώμουν να σε ρωτήσω για το λινκ; Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σου και να σου πώ ότι κατα βάθος υποψιάζομαι ότι σε εκφράζουν οι θέσεις του χριστόφιας γουότσ, τζιαι για αυτό ανέχεσαι τες πρακτικές τους που αν ήταν αλλού θα σε βγάζαν έγω από τα ρούχα σου (τουλάχιστον όπως σε σύγκοψα). Δεν μπορώ να κολλήσω αλλιώς το προφίλ που δείχνεις με την έλλειψη ευαισθησίας στην εκκόλαψη του σύχρονου φασιμού στην Κύπρο. Η σύγχρονη νεοφασιστική ιδεολογία στην Κύπρο φίλε Πίττα αυτή τη στιγμή που μιλούμε εκκολάπτεται μπροστά στα μάτια μας πίσω, μέσα και δίπλα στο Δήκο και την Εδέκ τζιαι μασκαρεύεται με αντικατοχικό μανδύα. Αν εσύ ο όξυπνος τζιαι κοψονούρης άθρωπος που εγνώρισα δεν το θωρείς τί θα σου πω εγώ.

Διάβασε την σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελβετίας για να δεις πως εκατάφερε η ιδεολογία του μίσους να μετατρέψει την Δημοκρατική Ένωση Κέντρου της χώρας, ένα φιλήσυχο καθωσπρέπει κεντροδεξιό κόμμα νοικοκυραίων σε επιθετικό κανονικό νεοφασιστικό κόμμα του 30%. Στην Κύπρο δεν είμαστε βέβαια εκεί, το Δήκο και η Εδέκ ακόμα στέκουν, αλλά είναι αδύνατα τζιαι κατάσταση φθοράς, τζιαι αυτό με φοβίζει πολύ.

Όλα αυτά ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση για τες εξελίξεις στο Κυπριακό. Οι θέσεις των απορριπτικών δεν με ανοχλούν, αντιθέτως, με βοηθούν να οργανώσω τες δικές μου. Αυτό που με ενοχλεί είναι η φασιστοειδής πρακτική που δεν πιάννει το resolution της δικής σου οθόνης.

Πάντα με εκτίμηση, αγάπη τζιαι πολλές φορές θαυμασμό,

aceras

Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ PolitisPittas,
Μ’ εκείνα και με τούτα που προέκυψαν από την συζήτηση για τις διαγραφές στις οποίες προέβη ο φίλτατος Lexi_Penitas [από τον συναθροιστή που ο ΙΔΙΟΣ δημιούργησε για τα κυπριακά blogs] δεν κατάφερα να γράψω κάποια σχόλια που είχα κατα νουν για την προηγούμενη, τη Σαββατιάτικη σου ανάρτηση για το Τείχος του Βερολίνου αλλά και για το κυπριακό] ... Διαβάζοντας το κείμενο σου στην εφημερίδα το Σάββατο το πρωί είχα πάρει και σημειώσεις εκεί εντός της στην εφημερίδας ... Ελπίζω όμως να καταφέρω να το πράξω μέχρι τι τέλος της βδομάδας ...

Για την ώρα θα συνεχίσω πάνω στο επίμαχο νεο θέμα των διαγραφών και του διαβόητου “Christofias Watch” ... Στην ουσία θα συνεχίσω [με το θάρρος και το θράσος που συνήθως με διακρίνει όταν θέλω να πω τα πράγματα με τ’ όνομα τους – έστω κι αν “ανοίξω και τον ασκό του Αιόλου”] απ’ εκεί που σταμάτησε ο αγαπητός Aceras όταν είπε [στο τελευταίο του σχόλιο] ότι υποψιάζεται “… ότι σε εκφράζουν οι θέσεις του χριστόφιας γουότσ, τζιαι για αυτό ανέχεσαι τες πρακτικές τους που αν ήταν αλλού θα σε βγάζαν έγω από τα ρούχα σου …” Εγώ ΔΕΝ θα πω ότι ΣΕ εκφράζουν οι συγκεκριμένες απόψεις, αλλά κάτι άλλο ... Επειδή [νομίζω] πως γνωρίζεις κάποιους από τους εκεί Επιτρόπους [τους αυτο-ανακηρυχθέντες σε Αποκαταστάτες της Δημοκρατίας – και ΔΕΝ σε είδα να το σχολιάζεις ΚΑΜΙΑ φορά αυτό] και ΔΕΝ θέλεις να έρθεις σε αντιπαράθεση και σύγκρουση μαζί τους [για τους δικούς ΣΟΥ λόγους], αποφεύγεις συστηματικά να πάρεις σαφή θέση για συγκεκριμένες ακραίες, χυδαίες και φασιστικές θέσεις τους. Γιατί είναι της πάσι ηλίου φαεινότερο ότι το εν λόγω blog υποθάλπει και καλλιεργεί φασίζουσες νοοτροπίες ...

Και για λόγους καλύτερης ενημέρωσης και πληροφόρησης [για όσους τυχόν ΔΕΝ παρακολουθώ το ακατονόμαστο αυτό blog] παραθέτω δυο χυδαία, αισχρά και εμετικά κείμενα τους:

1. “Στη φωτογραφία, [σημ.: παρατίθεται μια φωτογραφία] με lifting στον πλαστικό χειρούργο (το έκανε με κουπόνια της ΠΕΟ) και με βαμμένο μαλλί, ο αποτυχημένος νενέκος Anef_Oriwn σε ρόλο τσούλας του γνωστού νενέκου προπαγανδιστή Τριμικλινιώτη, ο οποίος δειλά δειλά εμφανίζεται κι αυτός στο διαδίκτυο για προώθηση ακραίων απόψεων, παρόμοιων με αυτές του Anef_Oriwn, με ένα αριστερό επικάλυμμα. Μάλιστα οι ιστοσελίδες των δύο έχουν το ίδιο design. Βεβαίως, σε αντίθεση με τον ηλίθιο Anef_Oriwn, ο Τριμικλινιώτης έχει πειθώ και επηρεάζει διάφορα επιρρεπή σε προπαγάνδα άτομα (υπό εκκόλαψη Darth Vaders). Ο Anef_Oriwn, αφού απότυχε ο ίδιος να προωθήσει το νενεκισμό, μετατρέπεται σιγά σιγά σε επίσημη τσούλα του νενέκου Τριμικλινιώτη. Και εις ανώτερα μεγάλε!” [σημ.: 23/10/2009]

2. “Σε Σάτυρο-Διαστροφικό_Anef_Oriwn, έχει μετατραπεί ο γνωστός Ηλιακός Ρατσιστής. Στην προφανή προσπάθειά του να πλήξει την ουσία του ποιήματος του Β. Μιχαηλίδη και ιδιαίτερα της φράσης "Η Ρωμιοσύνη έννα χαθεί όντας ο κόσμος λείψει" (δεν ξέρουμε αν έχει πάντως και άλλα απωθημένα ο "κύριος") έχει μετατρέψει το ιστολόγιό του σε ιστολόγιο πορνογραφικού περιεχομένου.
Επειδή όμως στο διαδίκτυο σερφάρουν και ανήλικοι, αλλά και άνθρωποι που δε θέλουν να βλέπουν ή να διαβάζουν πορνογραφία, τους προειδοποιούμε ότι το blog του Ηλικιακού Ρατσιστή, έχει μετατραπεί σε Ακατάλληλο Για Ανηλίκους.
Τι άλλο έμεινε άραγε να δούμε από τον Ηλικιακό Ρατσιστή; Φωτογραφίες της Jenna Jameson εν δράσει ή πλήρη αναδημοσίευση του "Μεγάλου Ανατολικού" (πορνογραφήματος του Εμπειρίκου);
Κάποτε, αγαπητοί φίλοι, είναι καλό να υπάρχουν και όρια.”
[σημ.: Αυτό αποτελεί post που αναρτήθηκε στις 9 του Ιούλη του 2009, μετά που εγώ ανάρτησα έναν από τα “μιλλωμένα” ποιήματα του Βασίλη Μιχαηλίδη]

Είναι ή ΔΕΝ είναι φασισμός αυτά, αγαπητέ PolitisPittas; Κι ας μην επικεντρωνόμαστε στην πράξη του Lexi_Penitas [δηλ. στο δέντρο] και να υποβαθμίζουμε τα άλλα [δηλ. να χάνουμε το δάσος]!!!

Anef_Oriwn
Τρίτη 10/11/2009 – 1:46 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Αρα θα πρέπει να δίνεται και βήμα στους φασίστες Ελαμίτες;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ politispittas, Ώστε όοοολοι οι 45 συνάδελφοι σου διαβάζουν το φασιστικό μπλογκ Χριστόφιας Γουότς;

Μπράβο, και εις ανώτερα! Ελπίζω μόνο να μην με γνωρίζει κανένας από τους πολλούς συναδέλφους σου, γιατί ομολογώ πως αν με ρωτήσει κανείς τι νομίζω για τα πιο κάτω, και πολλά άλλα που έγραψαν για μένα, θα δυσκολευτώ πολύ να απαντήσω με επιχειρήματα, με νηφάλιο τρόπο, και πολιτική ορθότητα.

“Περίπτωση 2η, Έποικ-Lover, ο γνωστός εποικολάγνος Γιάννος Ιωάννου: Όταν στις 21.08.2009 ο Επίτροπος Ονήσιλος δημοσίευσε την εργασία του "Εμπρός στο δρόμο της τιμιότητας που χάραξε ο Νιχάτ-πρώην-Νικόλας!" δεν είναι τυχαίο που έδινε ψυχολογικές συμβουλές και συνιστούσε, με πολλή σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης, στον Έποικ-Lover όπως αλλάξει όνομα για να αποκομίσει και αυτός τα θετικά του Νιχάτ-πρώην-Νικόλα:

Και έτσι θα μπορούσαν πολλοί να βρουν την ψυχική τους ησυχία. Ο Έποικ-Lover, για παράδειγμα, θα μπορεί να βγει θαρραλέα να φωνάξει το σύνθημα του: "Έποικοι και Ναζί, αράζουμε μαζί!"
Οι ναζιστικές τάσεις του Έποικ-Lover ήταν, ως φαίνεται και απο το πιο πάνω απόσπασμα, γνωστές στην Επιτροπή από τον Αύγουστο τουλάχιστον. Τώρα έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως. Ας δούμε το επίμαχο απόσπασμα της 30.10.2009 από την ιστοσελίδα του ψευδοΣτροβολιώτη Έποικ-Lover:
Όμως δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στην Ευρώπη Πρόεδρε. Πιο πολύ και απείρως πιο έντονα από εμάς οι Ευρωπαίοι υπέστησαν τα κακά του ναζισμού, και δεν είναι όμορφο να τους υποβάλλουμε ανόμοια παραδείγματα. Δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα αν αφήνουμε την οργή να ξεχειλίζει, οδηγώντας μας σε φραστικές παρεκτροπές, οι οποίες μόνο ως πυροτεχνήματα μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους συνεταίρους μας.

Και όλοι γνωρίζουμε πως είναι ανόμοια τα παραδείγματα. Όλοι επίσης γνωρίζουμε πως σε επίπεδο Ευρώπης μειδιούν όσοι διάβασαν τις δηλώσεις σας, άρα Πρόεδρε Χριστόφια να προσέχετε τα λόγια σας! Δεν μιλάει ο Δημήτρης, μιλάει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, και εγώ επιθυμώ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι Ευρωπαϊκού επιπέδου και να ακολουθεί τους Ευρωπαϊκούς κανόνες. Να μην του φεύκουν ανόητα ή προκλητικά σχόλια.

Δεν είναι όμορφο!!!! Ναι, δεν είναι όμορφη η κατοχή, οι βιασμοί, η σύληση της πολιτιστικής κληρονομιάς, οι αγνοούμενοι, οι εγκλωβισμένοι, τα κατεχόμενα, ο τουρκικός στρατός κ. ψευδοΣτροβολιώτη. Αλλά φαίνεται πως οι ατμοί και τα υγρά της εποικολατρείας σου σε έχουν τυφλώσει και πνίξει και τα βλέπεις όλα μέσα από τον ροδαλό φακό της λαγνείας.

Είναι ανόμοια παραδείγματα!!! Η κατοχή ζωτικού χώρου, τα συνθήματα περί ανωτερώτητας των Τούρκων (όπως και των Γερμανών επί Χίλτερ), η κατοχή, η απαίτηση για μοιρασμό σε ζώνες κατοχής (όπως έγινε στις κατακτημένες από τον Χιτλερ περιοχές), ο φασισμός κλπ δεν είναι όμοια για τον Εποικολάτρη!!”

http://christofias-watch.blogspot.com/2009/11/blog-post_04.html

Λοιπόν, με όλο το σεβασμό, τα πιο πάνω νομίζω στέκουν άνετα δίπλα από την αναφορά σου πως θα σε ενοχλούσαν αν : «οι ίδιοι εξέφραζαν θέσεις Φυλετισμού, Ρατσισμού, Επιθετικότητας κατά των ομοφυλοφίλων». Άσε που δεν μου επιτρέπεται ούτε καν να αφήσω σχόλια, άρα εκείνοι είναι ελεύθεροι να γράφουν τα πιο πάνω εμετικά, και ταυτόχρονα απαγορεύουν τον αντίλογο – βεβαίως εδώ και καιρό δεν με ενδιαφέρει κάν να εμπλακώ σε διάλογο μαζί τους, οι επιθέσεις τους είναι εντελώς απρόκλητες.

Διερωτούμαι επίσης, θα τολμούσε κανένα από τα παλιόπαιδα να μου τα έλεγε αυτά πρόσωπο με πρόσωπο, μπροστά στην οικογένεια μου και τους φίλους μου;

Είμαι σίγουρος πως όχι, γιατί εκτός από φασίστες είναι και δειλοί.

Τονίζω ξανά: δεν με νοιάζουν οι θέσεις, Με νοιάζει ο τρόπος που τις προωθούν και όπως και να το δεις ο τρόπος τους είναι φασιστικός.

Συμφωνώ όμως πως το kypriakablogs μάλλον θα έπρεπε να λειτουργεί ως εργαλείο. Και ίσως ο διαχειριστής θα έπρεπε να το δει με παρόμοιο τρόπο, αλλά σε εκείνον πέφτει η τελική απόφαση.

Τέλος, για όποιο δεν θυμάται, η θέση μου είναι πως το σχετικό μπλογκ δε θα έπρεπε να διαγραφεί. Πρέπει να έχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη έκθεση για να φθαρεί και να περιθωριοποιηθεί, όπως κάθε φασιστικό βήμα.

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ μου Γιώργο,

Όπως θα ξέρεις ο Κόκκινος Ιαβέρης στον οποίο συχνά πυκνά αναφέρονται οι Επίτροποι του συγκεκριμένου Μπλογκ είμαι εγώ.
Και αναφέρονται σε μένα εντελώς αναίτια, μιας κι εγώ έχω να γράψω εκεί από αμνημονεύτων…

Αυτό που ακολουθεί το έγραψε μεν κάποιος σχολιογράφος αλλά οι κατά τα άλλα αθώοι και αγνοί επίτροποι – όπως θέλεις να τους παρουσιάσεις – δεν μπήκαν στον κόπο καν να το διαγράψουν, είναι ακόμα εκεί:

Χριστοφιακός Πατριώτης είπε...

«ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, ΘΥΜΙΣΟΥ,
ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ»

«ΙΑΒΕΡΗ, ΓΑΜΗΣΟΥ,
ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΟΥ»


«ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, ΜΑΖΙ ΣΟΥ,
ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΟΥ»



Το πιο κάτω αποτελεί ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΟ κείμενο των αγαπητών σου Επιτρόπων:

"Βεβαίως και η Επιτροπή υποστηρίζει τους γάμους μεταξύ Ε/κ και Τ/κ. Ο Έρωτας, η αγάπη, η τρυφερότητα ξεπερνούν έθνη, φυλές και θρησκείες.

Φυσικά που να καταλάβουν από Έρωτα, αυτό το αγνό ανθρώπινο συναίσθημα, κακεντρεχή ανθρωπάκια και συμπλεγματικά υποκείμενα σαν τον Ηλικιακό Ρατσιστή, τον Κόκκινο Ιαβέρη, τον Κωστακόμπλεξ, τον Έποικ-Lover, τον Έποικ-Lover-Β', τον Μαγάριο, το Ασλάνι το Βαζάνι, τα ΕΛΑΜόγια, ο ΝΑΙκατωμένος ο Νεκατσιασμένος, ο Pinaleontas_Ιωαννίδης κλπ που μόνος σκοπός τους είναι ο διαχωρισμός μεταξύ Ε/κ και Τ/κ.

Αναξίμανδρος
Ε.Α.Δ.Κ."


Ανεξάρτητα αν ήταν ορθή ή όχι η ενέργεια του Λεξι, επιμένεις ακόμα να τους δικαιολογείς;

Να αντιληφθώ Γιώργο ότι αυτά είναι δείγματα κόσμιας γραφής και σεβασμού προς την αντίθετη άποψη για την οποία κόπτονται;
Ή είναι γλώσσα πεζοδρομίου;

Είναι θέσεις με τις οποίες μπορεί κάποιος να κάνει συζήτηση;
Είναι αυτό αντιπολίτευση ρε Γιώργο μου;
Είναι αυτά σκεπτικισμός έναντι της πολιτικής Χριστόφια;

Το ότι έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε μένα και σε μερικούς άλλους, το ότι μας φίμωσαν και μας αφαίρεσαν το δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψη μας, είναι για σένα δημοκρατικό;

Δεν σε ενοχλούν αυτά ρε Γιώργο;

Ειλικρινά μερικές φορές προβληματίζομαι πολύ από κάποιες τοποθετήσεις σου.

Στέφανος είπε...

Ουσιαστικά ο Χρίστος Χρίστου, άλλως Άνευ_Ορίων, έλεγε ότι επειδή ο Λυσσαρίδης εγέρασε, πρέπει να κάτσει σπίτι του και να κρύψει. Δηλαδή με την ίδια λογική, θα έπρεπε κάποιος να πει και του Χρίστου που εκωλογέρασε, να κάτσει σπίτι του, να μην μιλά και να μην γράφει.

Αλλά για να λέμε και τα πράγματα ως έχουν, ο Λυσσαρίδης ούτε ακράτεια έχει, ούτε στυτική δυσλειτουργία έχει. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση συγκρινόμενος με την κατάντια του Ά-Χριστου Α-Χρίστου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ.

Η επιτροπή, που κρατά ζωντανή την ελπίδα για δίκαιη, βιώσιμη και δημοκρατική λύση του κυπριακού προβλήματος, απέδωσε πολύ εύστοχους χαρακτηρισμούς, που προσομοιάζουν πλήρως τη χυδαία συμπεριφορά κάποιων.

Ο Ιωαννίδης, απόγονος του Ιωαννίδη της Χούντας, δεν άντεξε. Έδειξε τον πραγματικό του εαυτό, που είναι εμπλουτισμένος με τη ναζιστική/σταλινική νοοτροπία:

"ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ, ΜΕΝΕΙ,
ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ,
ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ"

andreas f.stavrou είπε...

@Παύλο
Η αναφορά σε υπαρκτό πολιτικό σύστημα έγινε για να τονίσει ότι το διαδίκτυο είναι ένας νέος επικοινωνιακός χώρος, επί του παρόντος εκτός του παραδοσιακού επικοινωνιακού συστήματος.Γι αυτό ακριβώς θεωρώ ατυχή τη μεταφορά θεσμών του υπαρκτού πολιτικού συστήματος στο νέο αυτό σύστημα επικοινωνίας.
Οισυνειρμοί σίγουρα επιτρέπονται για τον καθένα. Αλλά σε πολιτικό επίπεδο αξιολογούνται και μάλιστα όταν εκφράζονται δημόσια.
Γι αυτό και θεώρησα προβληματική τη σκέψη σου για το λεγόμενο "διαδικτυακό εισαγγελέα".Από το δικό μου μυαλό δεν πέρασε ποτέ , όχι γιατί δεν κάνω συνειρμούς αλλά γιατί μού φαίνεται κάτι αδιανόητο για το νέο επικοινωνιακό μέσο.
Τέλος πάντων, ξεφύγαμε.

Παύλος είπε...

@Αντρεας Σταυρου

Τον διαδικτυακό εισαγγελέα τον χρησιμοποίησα ακριβώς για να απεικονίσω και να υπερτονίσω αυτό που μολις είπες και αυτό που έγραφα στο ίδιο μου το σχόλιο.:)

Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά προσθέτω: γιατί ο Λεξιπένητας να κρίνεται βάσει του υπαρκτού πολιτικού συστήματος τότε;

Παύλος είπε...

Έχω μια ιδέα!
Προτείνω στο christofiaswatch να δημιουργήσει το δικό του "εργαλείο" όπου ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα μπλόγκς να παρουσιάζονται στο δικό τους χώρο, στο πλάι. Δεν είναι και τίποτα δύσκολο (ο κάθε νενεκος μπορεί να το στήσει σε 5 λεπτά, ανακάλυψεν ο Ιωαννίδης την ταshινόπιττα;) και θα φέρει και μπόλικη κίνηση στο μπλογκ! Δείξτε στον Λέξι πόσο απύθμενα δημοκράτες είστε!
Ακιβώς όπως το (ε)κανει αυτός όμως: χωρίς σχόλια και ταμπέλες, έτσι;

Aslan είπε...

εργαλειο ειναι και το μαχαιρι. Το χρησιμοποιεις για να κοβεις ψωμι ή για να σκοτωσεις. εργαλειο ειναι και ενα χωραφι. το χρησιμοποιεις για να σπειρεις σταρι και να ταισεις τον πληθυσμο ή για να σπειρεις χασισι και να μαστουρωνει ο ιδιος (πεινασμενος) πληθυσμος.

Τα εργαλεια εχουν αξία μονο οταν χρησιμοποιουνται σωστα κυριε Πιττα.

Anef_Oriwn είπε...

Α-Στέφανο-τε [όπως λέμε Α-γάμητε],
Πολλούς [από τους παροικούντες στο “Christofias Watch”, όπως κάποιους Μάριους, Σωτηράκηδες, Johnyδες] απασχολεί το ζήτημα του λεγόμενου “ηλικιακού ρατσισμού” μου ... Όμως ρε Στεφανάκο, “δάσκαλε [ΕΣΥ] που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις”, αν τελικά ΕΓΩ, με τα όσα είπα για τον Λυσσαρίδη [που μπορείτε να τα βρείτε για να έχετε και ιδίαν άποψη στο link: http://aneforiwn.blogspot.com/2008/11/44-sh-sh-sh.html], είμαι ηλικιακός ρατσιστής ΕΣΥ με τον τρόπο που μιλάς [ΣΕ ΜΕΝΑ] τι μπορεί αν είσαι; Ένας πικκαρισμένος λυσσαριδικός με κλινικά συμπτώματα πραγματικού ηλικιακού ρατσισμού;

Anef_Oriwn
Τρίτη 10/11/2009 – 8:36 μ.μ.

Unknown είπε...

Τα διάφορα αποσπάσματα που ανεβάσατε με όλο το ποίκιλμα των χαρακτηρισμών που έχουν δοθεί σε διάφορους μπλόγκερς τα θεωρώ-και το ξέρετε καλά- εμετικά.
Όπως και γενικότερα θεωρώ απαράδεκτη τη χρήση «κοσμητικών επιθέτων» σε λόγο πολιτικό. Ή σε λόγο που θέλει να είναι πολιτικός.

Εμένα με ενοχλεί αφόρητα και η «απλή» λέξη «νενέκος» που αποδίδεται με περισσή ειρωνεία σε όσους το 2004 τάχθηκαν με το ΝΑΙ. Και αυτό το έχω γράψει δεκάδες ή και εκατοντάδες φορές προς πάσα κατεύθυνση.

Το 2004 συνομιλούσα διαρκώς με φίλους τόσο του ΝΑΙ όσο και του ΟΧΙ και γνωρίζω τις απέραντες αγωνίες που είχαν και οι μεν και οι δε για το ορθό ή όχι της επιλογής τους.

«Αγνός και Αθώος» Μιχάλη μου, δεν είναι κανένας. Έχω διαβάσει αμέτρητες φορές απαράδεκτου επιπέδου επιθετικά και υβριστικά σχόλια από όλες τις πλευρές προς όλες τις πλευρές. Και θεωρώ πως υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα ουσιαστικού διαλόγου-κάτι που έχω επισημάνει επίσης πολλές φορές. Κανένας δεν συζητάει με κανέναν παρά μόνον μεταξύ τους όσοι ομονοούν με απειροελάχιστες εξαιρέσεις που γίνονται καπνός μόλις κάποιος πιο «έντονος» ή θερμοκέφαλος εμφανισθεί. Και μετά αρχίζουν οι ύβρεις.

Αναφέρεις Μιχάλη μου το απόσπασμα « κακεντρεχή ανθρωπάκια και συμπλεγματικά υποκείμενα σαν τον Ηλικιακό Ρατσιστή, τον Κόκκινο Ιαβέρη, τον Κωστακόμπλεξ, τον Έποικ-Lover, τον Έποικ-Lover-Β', τον Μαγάριο, το Ασλάνι το Βαζάνι, τα ΕΛΑΜόγια, ο ΝΑΙκατωμένος ο Νεκατσιασμένος, ο Pinaleontas_Ιωαννίδης» κλπ, και με ρωτάς αν με ενοχλούν όλα αυτά.

Όχι, δεν με ενοχλούν. Με θλίβουν –και δεν είναι σχήμα λόγου- με θλίβουν βαθύτατα και μου προκαλούν ένα απέραντο συναίσθημα ματαιότητας.

Προσωπικά, νιώθω πως κουράστηκα να ξιφουλκώ και για αυτό ο τόνος μου στα περί Κυπριακού έχει πέσει και έχει γίνει κάπως πιο «ακαδημαϊκός» αν μπορώ να το πω έτσι. Έτσι και αλλιώς πλέον το «παιχνίδι» δεν παίζεται δυστυχώς καθόλου στην Κοινωνία αλλά μετατίθεται σε ευρύτερους σχεδιασμούς που αφορούν στην περιοχή μας και που εκπορεύονται από την τεράστια ανάγκη Ελλάδας και Τουρκίας να διευθετήσουν τις σχέσεις τους.

Unknown είπε...

Αυτό, δεν το λεω αναγκαία αρνητικά μπορεί κάλλιστα υπό συγκεκριμένους όρους να είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη.

Γνωρίζεις άριστα την πάγια και απαράλλακτη θέση μου πως το Κυπριακό πρέπει να λυθεί , δηλαδή πρέπει να πάψει να απασχολεί την Κοινωνία και κυρίως να παράγει πολιτικούς που άλλα προσόντα πέραν της συνθηματολογίας, δεν διαθέτουν.

Κατά τη γνώμη μου, ο Γιάννης πρέπει να ξαναβάλει τα ιστολόγια που αφαίρεσε πίσω στο Ευρετήριο, και το http://christofias-watch.blogspot.com θα πρέπει να αποσύρει δια παντός όλους τους προσωπικούς επιθετικούς χαρακτηρισμούς που έχει αποδώσει σε μία σειρά από ιστολόγους. Φρασεολογίες και επίθετα για Ιαβέρηδες, Εποικ-Lover κ.α. δεν περιποιούν καμία απολύτως τιμή πρώτα από όλα σε όσους τα εκτοξεύουν και κυρίως δεν συνιστούν πολιτικό λόγο. Θεωρώ πως το http://christofias-watch.blogspot.com παρά τις παθογένειες που το διακρίνουν εξ αρχής και τις οποίες είχα εντοπίσει στους ιδίους με e mail ( δεν τους γνωρίζω προσωπικά όπως κάποιοι νομίζουν ούτε έχω την παραμικρή γνώση των ταυτοτήτων τους). Όταν μιλώ για παθογένειες μιλάω τόσο για το μοτίβο περί «αποκατάστασης της δημοκρατίας» όσο και για τις διάφορες εικαστικές ακρότητες σύγκρισης του δικτάτορα Παπαδόπουλου με τον Πρόεδρο Χριστόφια. Παρά λοιπόν αυτές τις παθογένειες ωστόσο, το μπλογκ ξεκαθάρισε έντονα τόσο την αντίθεσή του σε πατριδοκάπηλους τύπου Καρατζαφέρη όσο και με συμμορίες τύπου ΕΛΑΜ. Όσο και να σου φανεί περίεργο θεωρώ πως τουλάχιστον μια μερίδα εκεί μέσα είναι τοποθετημένη σε ένα πλαίσιο που ορίζει η λεγόμενη «Πατριωτική Αριστερά» όπως αυτή εκφράζεται (στην Ελλάδα) από το περιοδικό του Γιώργου Καραμπελιά Άρδην.

Με την πλευρά αυτής της Αριστεράς, στην Ελλάδα τουλάχιστον με χωρίζει μάλλον μεγάλη απόσταση τόσο γιατί διαπνέονται από έντονο ιστορικό αναχρονισμό όσο και γιατί τους διαπερνά μια έντονη «λαγνεία» για το Βυζάντιο και την Ορθοδοξία που για το δικό μου αξιακό σύστημα βρίσκονται στον πυρήνα των προβλημάτων του Ελληνισμού. Ωστόσο, δεν παύουν συχνά, να είναι ενδιαφέροντες συζητητές.

Δυστυχώς στην Κύπρο, φαίνεται –δεν θα κουραστώ να το λέω- πως οι «πλευρές» αδυνατούν να διαλεχθούν χωρίς ύβρεις.
Αν διαφωνείς, είσαι είτε «φασίστας» «απορριπτικός» ή «διχοτομικός» είτε «νενέκος» «τουρκόφιλος» «τούρκος» «ανθέλλην» «προδότης»

Όλα αυτά μαζί Μιχάλη και φίλοι, είναι απλώς απαίσια. Κατά τη δική μου τουλάχιστον ταπεινή γνώμη. Είναι απαίσια, γελοία, θλιβερά, και κυρίως υποσκάπτουν το μέλλον αυτού του τόπου.

Μιχάλης είπε...

@ politispittas

Με την απάντηση σου μου δίνεις την εντύπωση ότι προσπαθείς να κρατάς δύο σχοινιά.

Αν θεωρείς εμετικά τα φαινόμενα των χαρακτηρισμών αγαπητέ μου φίλε, τότε αναιρούνται όσα είπες για το συγκεκριμένο ιστολόγιο.
Ειλικρινά δεν το θέλω αλλά αναγκάζομαι να μιλώ γι αυτούς.

Προσωπικά δεν είμαι υπέρ των χαρακτηρισμών με τη σημασία που συζητούμε εδώ.
Είμαι σίγουρος ότι θα έχεις διαπιστώσει ότι τόσο στο δικό σου όσο και στο δικό μου χώρο αλλά και αλλού, οι συζητήσεις εκτρέπονται με την είσοδο συγκεκριμένων ανθρώπων από συγκεκριμένους χώρους.
Δεν λέω ότι δεν κάνουν το ίδιο και κάποιοι άλλοι από την άλλη πλευρά αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι αυτές οι καταστάσεις ξεκίνησαν μετά από την εμφάνιση των «Αποκαταστατών της Δημοκρατίας».

Και δεν είναι το ίδιο να πω σε κάποιον ότι δεν θέλει λύση με το να βρίζει και μάλιστα χυδαία είτε με την ανοχή του μπλογκ είτε με την υπογραφή του.
Σε κανένα από τα «άλλα» μπλογκ δεν είδα φωτογραφίες προσβλητικού περιεχομένου για πολιτικούς ή για άλλους ιστολόγους.
Αυτά δεν μπορούν να εξισωθούν με εκφράσεις που μπορεί να λέει κάποιος κατά καιρούς. Εκεί είναι σύνηθες φαινόμενο αγαπητέ μου.

Μου λες ότι βαρέθηκες να ξιφουλκείς. Εγώ σταμάτησα να ασχολούμαι μαζί τους και όμως συχνά πυκνά έχω την τιμητική μου.
Και ξέρεις τι με θλίβει περισσότερο;
Ότι πίσω από τα ψευδώνυμα δεν κρύβονται ανώνυμοι.
Και αυτό είναι ότι χειρότερο για την πολιτική ζωή του τόπου.

Ναι, το συγκεκριμένο μπλογκ «ξεκαθάρισε έντονα τόσο την αντίθεσή του σε πατριδοκάπηλους τύπου Καρατζαφέρη όσο και με συμμορίες τύπου ΕΛΑΜ».
Το θεωρείς τυχαίο αυτό;
Εγώ όχι.
Είναι για να μπορούν να λένε τις ανοησίες τους περί συνεργασίας του ΑΚΕΛ με το ΕΛΑΜ.

Και τα ισοπεδωτικά συμπεράσματα ότι στην Κύπρο οι «πλευρές» δεν μπορούν να διαλεχθούν χωρίς ύβρεις δεν με βρίσκει σύμφωνο.
Και προσωπικά με προσβάλλει, έστω και αν πεις ότι με εξαιρείς.

Το ερώτημα που χρειάζεται απάντηση είναι, όλα αυτά τα «απαίσια, γελοία, θλιβερά, και (που) κυρίως υποσκάπτουν το μέλλον αυτού του τόπου, πως τα αντιμετωπίζουμε;

Με την ευκαιρία θέλω να εκφράσω την πλήρη συμπάθεια μου προς τον Νίκο Κουτσού που δίνει - εντελώς ξαφνικά - τη μάχη του στο Γενικό Νοσοκομείο. Εύχομαι εκ βάθους καρδίας περαστικά.

andreas f.stavrou είπε...

@Παύλο
Ο λεξιπενητας δεν κρίνεται βάσει του υπαρκτού πολιτικού συστήματος.
Στο υπαρκτό πολιτικό σύστημα η επικοινωνία είναι ελεγχόμενη από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και τους κομματικούς φορείς καθώς και αυτούς που συναγελάζονται μαζί τους, δηλ. το κεφάλαιο και κάποιες ελεγχόμενες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.Αυτοί ελέγχουν την επικοινωνία και την πολιτική.
Στο διαδίκτυο δημιουργείται ένας άλλος "δημόσιος χώρος" όπου ο καθένας συμμετέχει ισότιμα , χωρίς ιεραρχήσεις και ελέγχους. Οι συμμετέχοντες αν θέλεις ασκούνται σε μια πρακτική μεγαλύτερης ελευθερίας.Γι αυτό και η άσκηση εξουσίας με αποκλεισμούς ενοχλεί έντονα.Γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι τούτος ο χώρος είναι πιο ελεύθερος. Οι αποκλεισμοί είναι ίδιον του υπαρκτού πολιτικού συστήματος, είναι η βάση του.Στο διαδίκτυο όχι.
Πάντοτε με βάση τη δική μου λογική, εννοείται.

Παύλος είπε...

@Αντρεας Σταυρου.

Και πάλι σχεδόν συμφωνώ.
-Ο Λέξις απέκλεισε κάποιους από το δικό του χώρο, όχι από το διαδύκτυο που συνεχίζει να είναι ελεύθερο. Δεν βρίσκεται σε κάποια εντεταλμένη υπηρεσία ή κάτι τέτοιο.
-Χαίρει επίσης της ίδιας ελευθερίας με τους υπόλοιπους μπλόγκερς. Αν σφάλλει θα κριθεί από τους αναγνώστες του στο χρόνο.
-"Στο υπαρκτό πολιτικό σύστημα η επικοινωνία είναι ελεγχόμενη από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και τους κομματικούς φορείς καθώς και αυτούς που συναγελάζονται μαζί τους, δηλ. το κεφάλαιο και κάποιες ελεγχόμενες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.Αυτοί ελέγχουν την επικοινωνία και την πολιτική." Πιστεύεις στα σοβαρά ότι το christofiaswatch είναι άσχετο με αυτή την πρόταση; Τώρα θα μου πείς άσχετο αυτό αλλά πιστεύω εκεί καταλήγουμε, θα αλώσουν οι κομματικοί προπαγανδιστές και αυτό το χώρο στο όνομα του πλουραλισμού;
Στην "υπαρκτή" μας καθημερινότητα ζούμε αυτούς τους ηλίθιους φανατισμούς καθημερινά, ας μας λείπουν από εδώ.

Στέφανος είπε...

Με την όλη φρασεολογία του ηλικιακού ρατσιστή, anef oriwn, Ά-Χριστου Α-Χρίστου, αποακαλύπτεται ο πραγματικός του εαυτός, άξιον τέκνον της ρατσιστοφασιστικής νοοτροπίας, ντυμένο με τον κόκκινο μανδύα.

Εγώ, "θα ρίξω τα μαλλιά μου πίσω..."

Unknown είπε...

Στέφανε, πάγια αρχή μου είναι να μην διαγράφω σχόλια. Θεωρώ πως η πραγματικότητα-όπως και στη ζωή- πρέπει να είναι εκτεθειμένη.

Με αυτό το σκεπτικό, αφήνω το σχόλιο σου εδώ, εκτεθειμένο, ως ακόμα ένα σκουπίδι από τη χωματερή των προσωπικών χαρακτηρισμών.