Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009

90936071

Τηλεφωνήστε τώρα σε αυτόν τον αριθμό. Λίγο αργότερα, θα σας εξηγήσω!

Είναι γεμάτος συναισθήματα, είναι ξέχειλος από αγάπη και εκφράσεις, έχει μια εκπληκτική ποικιλία ήχων για να μου πει «πάμε βόλτα;» «πεινάω» «νυστάζω» «κουράστηκα» «έλα να παίξουμε».

Όταν τον χαϊδεύω το απολαμβάνει ως τα τρίσβαθα της ψυχής του και αν σταματήσω σηκώνει το μπροστινό του ποδαράκι και με τρίβει λέγοντάς μου έτσι, «κι άλλο».

Το βλέμμα του, είναι το πιο καθάριο και άδολο βλέμμα που έχω αντικρύσει.

Τον ζηλεύω γιατί είναι πολύ πιο κοντά στη φύση από μένα, γιατί οσφραίνεται απίθανες μυρουδιές που εγώ με την μειωμένη ανθρώπινη όσφρησή μου δεν συλλαμβάνω, τον ζηλεύω γιατί τους αγαπάει όλους χωρίς ερωτηματικά και δισταγμούς και δεν έχει την παραμικρή αναστολή να σου δείξει την αγάπη του.

Με τρελαίνει όταν κάνει εκείνη την απίθανη χαρακτηριστική κίνηση του είδους του, σαν προσπαθεί να καταλάβει κάτι, μιλάω για την ξαφνική κλίση του κεφαλιού δεξιά ή αριστερά συνοδευμένη με έντονο βλέμμα, σα να σου λέει «ε; πως; τι;»

Αυτός είναι ο Νουνού. O υπέροχος σκυλάκος, που μαζέψαμε πριν από σχεδόν 9 μήνες από ένα Καταφύγιο ζώων στη Λευκωσία.

Είχε χαθεί;

Το είχε πετάξει κάποιο δίποδο ζώο στους δρόμους;

Δεν μάθαμε ποτέ, και δεν έχει σημασία πια, αφού η ζωή του σώθηκε και είναι εκείνος ευτυχισμένος μαζί μας και εμείς μαζί του.

Για τους ανθρώπους που κακοποιούν τα ζώα, είτε σκύλους είτε γάτες είτε άλλα, δεν έχω λόγια να γράψω.

Καμία περιγραφή καμία ύβρης, κανένας ορισμός δεν θα είναι ποτέ επαρκής για να «ζωγραφίσει» τον βόθρο της «ψυχής» που κουβαλάνε αυτά τα ανθρωποειδή.

Και δεν θα κάνω κανένα διαχωρισμό ή κατηγοριοποίηση αυτών που κακοποιούν ζώα και εκείνων που κακοποιούν ανθρώπινα παιδάκια. Είναι ακριβώς το ίδιο, διαφορά δεν υπάρχει καμία.

Και στις δύο περιπτώσεις το πλαίσιο είναι ίδιο. Μιλάμε για κακοποίηση πλασμάτων που δεν έχουν τρόπο να αμυνθούν, και που εξ ίσου προσφέρουν αγάπη χωρίς ανταλλάγματα.

Ο νόμος είναι εξαιρετικά ανεπαρκής. Και επίσης έστω και έτσι όπως είναι, σπάνια τηρείται.

Θα το πω με άλλο τρόπο.

Ο «άνθρωπος» που βασανίζει ένα ζώο, είναι ένας δυνάμει βιαστής και δολοφόνος.

Κάθε Σάββατο σας γράφω διάφορα και εσείς υπομονετικά είτε με διαβάζετε, είτε γυρίζετε σελίδα και λέτε «τι μπούρδες λέει πάλι αυτός ο Πήττας». Δεν πειράζει.

Σήμερα όμως, θέλω και το θέλω έντονα, να σας ζητήσω μια χάρη.

Θέλω, μόλις τελειώσετε την ανάγνωση ή ακόμα και αυτή τη στιγμή, να κάνετε ένα τηλεφώνημα.

Να τηλεφωνήσετε στον αριθμό 90936071.

Θα σας στοιχήσει 1 ευρώ και 71 σεντ ακριβώς.

Και τα χρήματα αυτά, θα πάνε κατευθείαν στο Καταφύγιο ζώων Argos Sanctuary που λειτουργεί κάτω από τη σκέπη της Κυπριακής Φωνής για τα Ζώα.

Και όσοι μπορείτε, τηλεφωνήστε πάνω από μία φορά.

Είμαι βέβαιος πως δεν θα φτωχύνετε αν κάνετε και ένα και δύο και τρία τηλεφωνήματα που συνολικά θα στοιχήσουν λιγότερο από έναν καφέ σε μια από τις καφετερίες της πόλης.

90936071. Τηλεφωνήστε ξανά και, είμαι βέβαιος πως μετά θα νιώσετε ωραία, όπως νιώθουμε όλοι οι κανονικοί άνθρωποι όταν έχουμε κάνει κάτι θετικό.

Το Argos Sanctuary ξεκίνησε το 2006 σε μια έκταση γης, πρώην λατομείο, που παραχώρησαν για αυτό το σκοπό οι Βρετανικές Βάσεις και η Δημοκρατία. Οι λίγοι άνθρωποι που το στηρίζουν εθελοντικά έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά για να μπορέσει αυτός ο χώρος να εκπληρώσει την αποστολή του.

Δηλαδή, την φιλοξενία δεκάδων, εκατοντάδων ζώων που φτάνουν εκεί εγκαταλελειμμένα, κακοποιημένα, βασανισμένα, άρρωστα, ακρωτηριασμένα, τραυματισμένα, από τους αρκετούς ανώμαλους που ζουν μεταξύ μας και συχνά μας χαιρετάνε και στο δρόμο ή μας σφίγγουν το χέρι σε κάποιες κοινωνικές συναναστροφές.

Σε αυτούς περιλαμβάνω και τους γελοίους που παίρνουν ένα σκυλάκι γιατί έτσι επιβάλλει η μόδα και η φιγούρα, και το φορτώνουν (και αυτό) στην οικιακή βοηθό η οποία συνήθως ούτε διάθεση ούτε αντοχή έχει για να αναπτύξει προσωπική σχέση με έναν σκύλο.

90936071(Τηλεφωνήσατε;)

Οι άνθρωποι του Argos Sanctuary έδωσαν την ψυχή τους στο Καταφύγιο, προκειμένου τα ταλαιπωρημένα από τους ανθρώπους πλάσματα να βρουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Αυτό, σήμαινε μια τεράστια οικονομική αιμορραγία.

Ξέρετε, τα ζώα δεν διαφέρουν από τους ανθρώπους.

Η διαφορά είναι πως οι τελευταίοι, είμαστε το χειρότερο ζώο του πλανήτη.

Όπως και εμείς, αν είναι στοιβαγμένα όλα μαζί, θα αγριέψουν και θα σφαχτούν μεταξύ τους.

Άρα, οι χώροι πρέπει να είναι εξειδικευμένοι.

Τα ορφανά κουτάβια, έχουν τις ίδιες ανάγκες με τα ανθρώπινα παιδάκια.

Πρέπει να είναι χώρια για να προστατευθούν.

Οι μητέρες με τα νεογέννητα, το ίδιο.

Οι υπερήλικες επίσης.

Τα άρρωστα και υπό θεραπεία ξεχωριστά για να μην επηρεάσουν τα άλλα.

Και όπως αντιλαμβάνεστε, αν όλα αυτά δεν τηρούνται σαν προδιαγραφές, τότε το Καταφύγιο μετατρέπεται σε κολαστήριο, παύει να εκπληρώνει την αποστολή του.

Όλα αυτά, τα δημιούργησαν οι άνθρωποι του Argos Sanctuary.

Με προσωπικές θυσίες, με αρχιτεκτονικές μελέτες, με μηδενική ουσιαστικά οικονομική υποστήριξη από την Πολιτεία, κατάφεραν να φέρουν το Καταφύγιο σε επιθυμητά επίπεδα.

Και σε όσα ανέφερα προηγουμένως, προσθέστε έξοδα Κτηνιάτρων, διατροφής, στειρώσεων και γενικής φροντίδας.

Το Argos Sanctuary, αυτή τη στιγμή κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα.

Τα χρέη είναι δυσβάσταχτα, οι άνθρωποί του στριμωγμένοι στη γωνία, οι χώροι γεμάτοι από ζωάκια που κάποιοι από εμάς κακοποιήσαμε και εγκαταλείψαμε, και πρέπει να βοηθηθεί τώρα, αυτή τη στιγμή.

90936071.

Αν ήδη τηλεφωνήσατε, ξανατηλεφωνήστε και διαδώστε αυτόν τον αριθμό παντού.

Και εσύ που με διαβάζεις αυτή τη στιγμή Αγαπητέ Αναγνώστη, Ζώο είσαι!

Και εγώ, και όλοι μας. Όλοι Ζώα είμαστε σε αυτή τη γη-μην ξεχνάμε, πως η λέξη απλά σημαίνει Ζωντανό Πλάσμα, έμψυχο, που χαίρεται και λυπάται.

Και που στην περίπτωση των τετράποδων συγκάτοικών μας στον πλανήτη, μόνο προσφέρουν.

Υπάρχει ακόμα ένας τρόπος να βοηθήσετε το Argos Sanctuary, το οποίο φιλοξενεί και σκυλάκια και γατάκια.

Σκεφτείτε σοβαρά, να υιοθετήσετε ένα ζωάκι.

Αν μπορείτε να εντάξετε στη ρουτίνα σας ένα σκυλάκι, κάντε το υπό την προϋπόθεση πως θα το σεβαστείτε. Αν όχι, υιοθετήστε μια γατούλα ή έναν γατούλι. Θα μπορούσα να γράψω σελίδες για το πόσο μαγικά και σπουδαία πλάσματα είναι οι γάτες, για το πόσο βαθιά μπορούν να μπουν στη ψυχή μας και να δημιουργήσουν μοναδικούς εσωτερικούς δεσμούς. Και επιπλέον έχουν κυριολεκτικά τις ελάχιστες απαιτήσεις. Λίγο φαγητό και πολύ αγάπη.

90936071. Άντε λοιπόν. Ας αποδείξουμε πως είμαστε, έστω λίγο, Άνθρωποι.

ΥΓ1: Ο...γελαστούλης στη φωτογραφία είναι βεβαίως ο Νουνού. Που να τον βλέπατε στα χάλια που είχε όταν τον πρωτοφέραμε στο σπίτι...

ΥΓ2: Όσοι και όσες επιθυμούν να προσφέρουν στο Argos Sanctuary και είναι εκτός Κύπρου, μπορούν να τηλεφωνήσουν αφού προσθέσουν τον σχετικό τηλεφωνικό κωδικό, δηλαδή το 00357 και μετά κανονικά τον αριθμό της αυτόματης δωρεάς 90936071

ΥΓ3: Μία σειρά από εξόχως βλακώδη σχόλια εμφανίστηκαν από κάποιους. Αφοπλίστε τους βλαμμένους δεν λέγαμε; Ε! η ηλιθιοτητα είναι ως γνωστόν αειθαλέστατη. Έτσι και αλλιώς το σημερινό άρθρο δεν έχει ανάγκη από σχόλια. Όσοι καταλαβαίνουν θα πράξουν αυτό που πρέπει.

Όσοι ακόμα και κάτω από ένα τέτοιο κείμενο επιχειρούν να βγάζουν πολιτική χολή για τους αντιπάλους τους μάλλον πρέπει να δούνε κάποιον ψυχίατρο επειγόντως.