Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Επίθεση σε αστυνομικούς στην Αγία Παρασκευή: η μεγάλη προβοκάτσια και ο κύκλος του μίσους

Εξαιρετική ανάλυση-τοποθέτηση του Στέλιου Κούλογλου στο TVXS για την αισχρή και βαθύτατα προβοκατόρικη δολοφονική επίθεση κατά Αστυνομικών στην Αγία Παρασκευή.
Παραθέτω αυτούσιο το κείμενο:


Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν πρόκαμε, που θάλεγε και ο μακαρίτης ο Φλωράκης. Όπως αναλύθηκε χθες απ' αυτήν τη στήλη, ο υπουργός θεωρούσε πιθανή μια τρομοκρατική επίθεση, εξ ου και η επικήρυξη των “ληστών με τα μαύρα”. Η απόπειρα μαζικής δολοφονίας αστυνομικών ίσως καταφέρει αυτό που φοβόταν η κυβέρνηση: να αλλάξει το πολιτικό παιχνίδι.

Οι προσδοκίες αλλά και η ευφορία που επικρατούσε σε μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης τίθενται σε δοκιμασία και η κυβέρνηση βουτάει απότομα στα βαθιά σε ένα ματς εκτός έδρας: οι δυνατότητες κάθε κυβέρνησης σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου να αποτρέψει μια τρομοκρατική ενέργεια είναι εξαιρετικά περιορισμένες, αλλά στη συγκεκριμμένη ελληνική περίπτωση είναι μηδαμινές. H αντιτρομοκρατική υπηρεσία διαλύθηκε επί κυβέρνησης Καραμανλή και οι προσπάθειες αναδιοργάνωσης θέλουν χρόνο για να αποδώσουν τους όποιους καρπούς.

Η προχθεσινή επικήρυξη ήταν μια απόπειρα να βρεθούν οι υποψήφιοι δράστες σε αμυντική θέση αλλά -ακόμη και στην περίπτωση που πράγματι “ακουμπούσε” τους χθεσινούς- ήρθε πολύ αργά: όπως κάθε αντίστοιχη επιχείρηση τέτοιας κλίμακας, έτσι και η χθεσινή στην Αγία Παρασκευή σχεδιαζόταν πολύ καιρό πριν.

Πολλοί περίμεναν ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποδεικνυόταν ανίκανο να κάνει την παραμικρή κίνηση σε τομείς όπως η οικονομία, το περιβάλλον ή η δημόσια διοίκηση, όπου όμως η κυβέρνηση έχει κάνει μέχρι στιγμής έξυπνες κινήσειςν-με την εξαίρεση των Εξαρχείων- και έχει προχωρήσει σε θετικές εξαγγελίες. Οι τρομοκρατικές ενέργειες άρχισαν αντίθετα πολύ σύντομα, τόσο στην Αθήνα όσο την περασμένη εβδομάδα και στην Θεσσαλονίκη. Αντί για την υπό κατάρρευση οικονομία, είναι η τρομοκρατία που μπορεί να αποδειχθεί αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης.

Το πρόβλημα όμως με ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο ή και αφαιρούν τη ζωή από αστυνομικούς δεν περιορίζεται καθόλου στις κυβερνητικές δυσκολίες αλλά απειλεί ευθέως τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας: μετά τις επιθέσεις του χειμώνα, η δολοφονία του αστυνομικού Σάββα το καλοκαίρι και η χθεσινή επίθεση προκαλούν τη δικαιολογημένη οργή των αστυνομικών. Ένας απλός αστυνομικός που αισθάνεται μελλοθάνατος είναι δύσκολο να διακρίνει τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στους αριστερούς που αντιτάσσονται στην τρομοκρατία και στις διάφορες δολοφονικές ομάδες που παριστάνουν τις επαναστατικές.

Η τρομοκρατία στρέφει τους αστυνομικούς προς τη δεξιά και την ακροδεξιά, ακυρώνει οποιαδήποτε αναγκαία κίνηση εκδημοκρατισμού του σώματος, συντηρητικοποιεί ολοκληρη την κοινωνία και ανοίγει το δρόμο για έκτακτα μέτρα αστυνομικού χαρακτήρα. Έχει έρθει η στιγμή όλες οι πολιτικές δυνάμεις και ιδίως η αριστερά που δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τις εξελίξεις, να πάρουν πρωτοβουλίες πανεθνικής συνεννόησης εναντίον της τρομοκρατικής βίας.

Ανάλογες μεγάλες εκδηλώσεις οργανώθηκαν παλιότερα και σε άλλες χώρες με φαινόμενα τρομοκρατίας όπως η Ισπανία ή η Ιταλία με θετικά αποτελέσματα καθώς η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας κερδίζεται πρώτα απ' όλα στο χώρο των ιδεών: η κυβέρνηση αλλά και τα άλλα κόμματα πρέπει να συμφωνήσουν σε μια πλατφόρμα και να πάρουν πρωτοβουλίες τόσο για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας όσο και τη συμφιλίωσή της με τους πολίτες. Η ηγεσία της αστυνομίας και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι έχουν τεράστιες ευθύνες για τη ζαρντινιέρα ή την δολοφονία Γρηγορόπουλου, αλλά η 20χρονη ειδική φρουρός που χαροπαλεύει απο χθες το βράδυ δεν φταίει σε τίποτα για όλα αυτά, όπως δεν φταίει σε τίποτα το παιδί του αστυνομικού Σάββα που η Σέχτα των δήθεν Επαναστατών άφησε ορφανό.

Ο κύκλος του μίσους πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα, ώστε μετά να σταματήσει ο κύκλος του αίματος. Το σύνθημα “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι” ηχεί ευχάριστα στα αυτιά, αλλά όπως έχουν έρθει τα πράγματα συμφέρει μόνο τον ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή. Και αν επιμένουμε να το φωνάζουμε, θα πρέπει να προσθέσουμε ένα ακόμη: τρομοκράτες, γουρούνια, δολοφόνοι.

7 σχόλια:

pentanostimi είπε...

....και η στιγμή δεν ειναι τυχαία
http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_28.html
καλημέρα

Unknown είπε...

...ακριβώς.

αιολος είπε...

Έτσι χωρίσαμε την αστυνομία στους "μπατσους, γουρούνια δολοφόνους" και τα καλά παιδιά, τα σύνορα τα καθορίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η συνοικία Εξαρχείων.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν κατά αρχάς ΟΛΟΙ οι αστυνόμοι.
Στην δεύτερη τα θύματά τους , προς θόλωση και εξευμενισμό των "χαζό νοικοκυραίων".

Όποιος αστυνόμος κάνει το καθήκον του είναι το πρώτο όποιος πέφτει από τις σφαίρες της μασκοφορεμένης αλητείας που ιδεολογικοπολιτικά πατρονάρουν οι προοδευτικάριοι είναι το δεύτερο.

Το ίδιο συμβαίνει και με κάθε πολίτη αυτής της χώρας όσοι μιλάνε είναι φασίστες και όσοι ανέχονται είναι "τα καλά παιδιά που σκέπτονται".

Οι προοδευτικοί θεωρούν χρέος τους να υπερασπιστούν τον Χρυσοχοΐδη που πριν μερικές μέρες στοχοποίησε την ΕΛΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η αναδίπλωσή σου κύριε,όποιος και αν είσαι, αναδεικνύει πόσοφρικτά οπουρτουνιστες ήσαστε ορισμένοι κατά ταάλλα αριστεροί. Πρύμνα...

pølsemannen είπε...

Ο μόνος τρόπος ώστε οι πολίτες να απεμπολήσουν οικειοθελώς τα όποια δικαιώματα τους, είναι μέσω της κατατρομοκράτησης τους με κάθε μέσο.

Σκεφτείτε το.

nahna είπε...

Πολύ σωστά τα λέει ο κ. Κούλογλου. Ούτε τρομοκράτες θέλουμε ούτε τρομονόμους όμως.

Καφετζής είπε...

Νέα συζήτηση στο Κυπριακό Καφενείο;

Είχε δίκαιο ο κ. Χριστόφιας για την παρομοίωση;