Αμμόχωστος: Είπε λοιπόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσα είπε για την επιστροφή της Αμμοχώστου και άρχισαν τα κλαπ-κλαπ-κλαπ από δεξιά κι από αριστερά.
Η παρουσίαση στο σύνολό της ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακή, κυρίως, γιατί ξεδίπλωσε ένα προς ένα τα μικρά ή μεγαλύτερα τεχνολογικά θαύματα που θα δρουν σε αυτόν τον χώρο ώστε να εξυπηρετεί πολλές και διαφορετικές ανάγκες χωρίς να ζημιώνει πουθενά την ποιότητα του προσφερόμενου έργου είτε αυτό είναι μια Συμφωνική Συναυλία, είτε ένα jazz σύνολο, είτε χορός, είτε Όπερα.
Από αυτή την άποψη, το Μέγαρο Πολιτισμού είναι μία ευφυέστατη λύση που με πραγματική οικονομία εξυπηρετεί το παρόν και το μέλλον του Πολιτισμού στον τόπο αλλά και παράγει ένα παντελώς διαφορετικό σημείο αναφοράς για τις νεώτερες γενιές, ένα σημείο αναφοράς που σηκώνει ψηλά τον σημερινό χαμηλότατο ποιοτικό πήχη.
Εξ όσων γνωρίζω αρχίζει άμεσα η διαδικασία επιλογής κατασκευαστών και ελπίζω, ειδικά σε αυτό το σημείο η εξέλιξη να είναι εξ ίσου καλή με όσα προηγήθηκαν.
Για άλλη μια φορά, θα γράψω πως είναι το σημαντικότερο έργο Αστικής Ανάπλασης που έχει γίνει ποτέ στην Κύπρο, ένα έργο που σε συνέργια με τα υπόλοιπα , όπως την αναμόρφωση της Πλατείας Ελευθερίας, το κτίριο της Νέας Βουλής κλπ, αναπλάθει δημιουργικά και ριζικά την πρωτεύουσα αυτής την μικρής χώρας που βρίσκεται στα όρια της Ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας.
Λυπάμαι πολύ που μέσα σε αυτή τη λίστα υπάρχουν ένα-δυο ονόματα των οποίων εκτιμώ την πολιτική παρουσία και, ελπίζω να έχουν κάποια σοβαρή δικαιολογία…
Για κάποιους άλλους δεν μου δημιουργήθηκε η παραμικρή έκπληξη.
Θα επανέλθω εφ όσον υπάρξουν κάποιες δημόσιες τοποθετήσεις…
Ελλάς: Αδιανόητο το σκηνικό της διαφθοράς. Συμμορίες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, απαγωγών, δολοφονιών, νονοί της νύχτας, μπράβοι, νταβατζήδες, εκβιαστές και άλλα ευαγή ιδρύματα με διασυνδέσεις που εξαπλώνονται στις Αρχές, υπουργούς, ακόμα και στο Πρωθυπουργικό γραφείο. Αποβράσματα έσχατης υποστάθμης που χασκογελάνε στις κάμερες ειρωνικά παρέα με τους επώνυμους και ακριβοπληρωμένους δικηγόρους τους.
Τι άλλο πια θα προστεθεί στο σκηνικό της αθλιότητας που παρουσιάζει η χώρα; Και δυστυχώς, μεγάλη ευθύνη για αυτό το βαθύτατα παρακμιακό περιβάλλον έχει το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε την Ελλάδα για τόσα χρόνια και έδωσε χώρο σε πλήθος ανερμάτιστων που απέκτησαν δύναμη εξουσία οικειοποιούμενοι τον Κρατικό Μηχανισμό σε όλο το βάθος, σε όλο το εύρος. Η Νέα Δημοκρατία –που δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που ίδρυσε κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής- απλά συνέχισε το έργο.
Ένα "έργο" που όταν συνεχίζεται δεν μπορεί να μείνει το "ίδιο" αλλά, χειροτερεύει διαρκώς.
Η διαφθορά είναι μεταστατικός καρκίνος.
Χριστίνα Κυριμοπούλου: Ή, με άλλα λόγια όταν η Δικαιοσύνη θέλει τουλάχιστον φτύσιμο στα μούτρα και αφαίρεση του υφάσματος που καλύπτει τα μάτια της μήπως και αντικρίσει την τραγωδία που έχει δημιουργήσει. Η Χριστίνα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 ετών από τα 15 της χρόνια για κλοπές που διέπραξε σε ηλικία 14 χρόνων.
Ένα παιδί αποκομμένο από οικογένεια και δεσμούς χωρίς καμία στήριξη.
Ένα παιδί που κατάφερε και έφτασε μέχρι τα 20 μετρώντας απόπειρες αυτοκτονίας και που αντιμετώπισε την άρνηση των Αρχών στην αίτηση μεταφοράς στο Νοσοκομείο της Πεντέλης για να λάβει την απαραίτητη ψυχολογική φροντίδα ειδικών.
Ένα κορίτσι, που από τα 15 του, είναι πεταμένο στις γυναίκειες φυλακές της Θήβας.
Ευτυχώς μέσα σε όλη αυτή την απέραντη αναλγησία πάνω από 70 Έλληνες Πανεπιστημιακοί έχουν κινητοποιηθεί , έχουν βάλει τις υπογραφές τους σε ειδικό κείμενο και έχουν φέρει το ζήτημα στην επικαιρότητα. Η Ελληνική Κρατική Τηλεόραση βέβαια σιωπά, ευτυχώς υπάρχει το διαδίκτυο και ειδικά το http://www.tvxs.gr/ και ορισμένες, ελάχιστες εφημερίδες.
Αν κανείς διαβάσει με προσοχή αυτή την υπόθεση και βγάλει το συμπέρασμα πως η Ελληνική Δικαιοσύνη αποσκοπεί στον σωφρονισμό της Χριστίνας μέσα από την απόλυτη εξόντωση δεν θα υπερβάλλει διόλου.
Το δικό μου εύλογο ερώτημα, είναι το εξής: Είμαι βέβαιος, πως με την πίεση που ασκούν πλέον δημοσιογράφοι και Καθηγητές η Χριστίνα μπορεί να ελπίζει πως θα γλυτώσει. Όμως αναρωτιέμαι…Όλοι αυτοί που την δίκασαν και την καταδίκασαν όταν ήταν 15 χρόνων. Όλοι αυτοί που επί τόσα χρόνια την πίεζαν στα πιο βαθειά επίπεδα του εξευτελισμού και της αυτοχειρίας θα πληρώσουν; Γιατί θα πρέπει να πληρώσουν και μάλιστα πολύ ακριβά. Η ιστορία της Χριστίνας είναι δυστυχώς άλλη μία ιστορία αθλιότητας, από αυτές που παράγουν την πολλαπλασιαζόμενη Αντικρατική Βία.
Σας παρακαλώ θερμά, προσθέστε την υπογραφή σας εδώ: christina_kyrimopoulou@yahoo.gr
ΥΓ. Η φωτογραφία στην κορυφή που κατά τη γνώμη μου σχολιάζει έξοχα τον παραζαλισμένο κόσμο μας, είναι μία εικαστική εγκατάσταση από τη πρόσφατη 53η Διεθνή Biennale Τέχνης της Βενετίας. Είναι το έργο "Composizione non finita - infinita" των Ιταλών εικαστικών Giampaolo Bertozzi και Stefano Dal Monte. Κάντε "κλικ" πάνω στη φωτογραφία, για τη δείτε σε μεγέθυνση.
11 σχόλια:
Πολίτη πίττα
Διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο σου και θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια επί τούτοι. Καταρχήν, θέλω να εκφράσω την ευχαριστία μπυ προς την χώρα μου την Ελλάδα που δίνει λόγο ύπαρξης σε εσένα και άλλους ομοϊδεάτες σου, με την έννοια ότι υπερπροβάλετε μια μίζερη ελλαδική εικόνα για να επαναπαυτείτε στη γνώριμη νεοκυπριακή σας αυταρέσκεια!
Σηκώνω λοιπόν το γάντι και κάνω τις εξης παρατηρήσεις
α)στην Ελλάδα οι υπαίτιοι της χούντας είναι ακόμα έγκλειστοι, αντίθετα με εσάς που κάποιοι είναι ακόμα ενταγμένοι σε κόμματα
β)Στην περίπτωση της "Ηλιος", δεν υπήρχε περίπτωση να μην τους έχουν πουζουριάσει μέσα. Δες υπόθεση "Σάμινα".
γ)Αν μας είχαν κόψει το νερό επειδή η κυβέρνηση "ξέχασε" να φτιάξει εργοστάσια αφαλάτωσης, θα είχε γίνει χαμός και δικαίως!
δ)κακοποιήσεις πολιτών έχουμε από την αστυνομία έχουμε και εδώ! Όμως έλεος τηρούνται κάποια προσχήματα-βλέπε αθώωσή 10 αστυνομικών.
Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα, αλλά δεν έχει νόημα! Διαφθορά αγαπητέ πίττα υπάρχει μεγάλη εδώ αλλά υπάρχει πολλές φορές και βαρύς πέλεκυς! Αντίθετα εσείς μου δίνετε την εντύπωση ότι τα βάζετε όλα κάτω από το χαλί! Εμείς οι Έλληνες είμαστε υπερβολικοί αλλά καμία φορά είναι απαραίτητο για να αλλάξεις τα πράγματα!
Όσον αφορά την έγκλειστη στη φυλακή αυτό ακριβώς σε ενοχλεί. Η εφαρμογή του νόμου και της τάξης δίχως διακρίσεις!
Άντε σε λίγο θα κάνετε το νησί το μεγαλύτερο κέντρο καταγγελιών κατά της Ελλάδας. Πάντως σε καλό δεν θα σας βγει κύριοι!
Αθηναιος
Εμείς δεν σωζόμαστε με τίποτε γιατί...περνούμε καλά.Μήτε φτύσιμο μήτε κατούρημα δεν θα τους αλλάξει απο το να καλύπτουν τα σκατά τους και να αλληλοβοηθούνται στις διαπλοκές τους.
Συμφωνώ με τον Θανάση,όμως που ξέρεις Θανάση πόσο επικριτικός είναι ο Πήττας στις καταστάσεις της θαυμάσιας νεοκυπριακής μας κοινωνίας?
Είναι μεγάλη όμως η αλήθεια που λές αγαπητέ Θανάση αλλά είσαι άδικος με τον Πήττα.
Οι περισσότεροι δημοσιοκάφροι που έχουμε είναι μουρόχαβλοι και κανείς δεν τολμά να κάνει τομές δυνατές σε μιά κοινωνία που είναι λερωμένη ώς τα μπούνια.
Προφανώς ο κος Θανασάκης δεν γνωρίζει πως ο κος Πήττας είναι Ελλαδίτης που επέλεξε να ζει στην Κύπρο. Επίσης μάλλος ανήκει στην κατηγορία εκείνων που απλά ευλογούν τα γένια τους και μιλάνε μόνο για τη σπουδαιότητα του να είσαι Ελληνας χωρίς ποτέ να κάνουν κριτική, αγνοώντας πως κριτική κάνουμε κυρίως σε ότι αγαπάμε και αγωνιούμε για την τύχη του.
Επίσης ο κος Θανασάκης δεν είδε ούτε τις πρώτες παραγράφους του ποστ που είναι επι-κριτικές και αφήνουν αιχμές για το Κυπριακό, τους Κύπριους βουλευτές κλπ. Και επίσης παρέμεινε παγερά αδιάφορος και απάνθρωπος στην περίπτωση της Χριστίνας. Ίσως είναι πολύ νέος ο κος Θανασάκης και δεν μπορεί να αντιληφθεί πως όταν ένα κράτος κλείνει στη φυλακή ένα ΠΑΙΔΙ 15 χρονών απλά το δολοφονεί.
Κύριε Θανασάκη, συγνώμη που θα σε απογοητεύσω αλλά και εγώ από την Ελλάδα γράφω, Νέα Σμύρνη εδώ, οδός Αιγαίου...μήπως θέλεις και αριθμό;
@koutso αυτά τα λέω καλοπροαίρετα σε κάθε περίπτωση, δεν έχω κάτι με την Κυπρο. Τ ίδια λέω και εδώ στην Ελλάδα!
Αθηναίος
Κε συμβουλάκη
Ασε τις ειρωνίες με θανασάκη και τέτοια γιατί έχω μια καλή ηλικία να σου απαντήσω πειστικά και κυρίως αποστομωτικά! Οσον αφορά για τι ότι η έγκλειστη μπήκε 15 χρονών φυλακη, θα πω ότι α)αυτή η επιλεκτική ευαισθησία μας οδήγησε σε μια γενικευμένη χαλαρότητα και β)υπάρχουν κε Συμβουλάκη 15χρονα που δουλεύουν και πάνε σχολείο και δεν καταφεύγουν στην παρανομία! Αυτή η αριστερή επιλεκτική ευαισθησία είναι εκπληκτική τελικά!
Ευτυχώς κε Συμβουλάκη που το κλίμα αλλάζει στην Ελλάδα και το ξέρεις!
Αθηναίος
Βιαστικά, πάρα πολύ βιαστικά επειδή είμαι στο ραδιόφωνο, Θανάση, δεν ένιωσα τίποτα το "καλοπροαίρετο" στο ύφος σου.
@Κουτσο, ευχαριστώ....πήρες χαμπάρι πως έκανα βούκινο στον αέρα το σχόλιο σου για το μαγικό διήμερο;
@Νίκο! καλά πληροφορημένος είσαι!!! :-) Ευχαριστώ-κλείνω, το ρολόι τρέχει, το τραγούδι τελειώνει, πρέπει να "βγω". Τσα!
Αγαπητέ PolitisPittas,
Μια αρχική (επιμέρους) διαπίστωση πριν προχωρήσω σε σχόλια πάνω σε 2-3 από τα θέματα που πραγματεύεσαι στην ανάρτηση σου:
Τελικά όπως είπε (ή ήθελε να πει) και ο συντοπίτης σου Καβάφης (αν δεν κάνω λάθος στο ποίημα του “Η Πόλις”), όπου και να παμε, με ότι διαφορετικό κι απόμακρο κι αν ασχοληθούμε, τα καθημερινά (ή αυτά που ζήσαμε και μας χάραξαν) θα τα κουβαλάμε μέσα μας και παντού – δεν μπορούμε να ξεφύγουμε απ’ αυτα! [Δεν θυμάμαι ακριβώς τους στίχους, αλλά θα προσπαθήσω να τους ψάξουν γιατί πολύ μ’ αρέσουν – αντανακλούν την πραγματίστικη, κι όχι την ιδεαλιστική, σχέση του καθενός μας με τα τεκταινόμενα γύρω του].
Όσο κι αν θέλουνε , λόγου χάριν να πούμεν, να αποστασιοποιηθούμε από κυπριακό ή έστω να απόσχουμε από σχετικές με το κυπριακό συζητήσεις (που γίνονται στο διαδίκτυο κι όχι μόνο), όταν αυτό [το κυπριακό] παραμένει ένα ζωντανό πρόβλημα και [ενυπάρχει στην καθημερινότητα μας - γύρω μας και παντού], τούτο δεν μπορεί να αφήσει τη σκέψη μας να ταξιδεύσει αμέριμνα σ’ άλλα μέρη και ζητήματα ή να περάσει σε κατάσταση απενεργοποίησης ... Στο κάτω – κάτω τι σόι ενεργοί, σκεπτόμενοι, προβληματιζόμενοι και “δκιαολιζόμενοι” (διαλογιζόμενοι) πολίτες είμαστε, όταν δεν συζητάμε για το πρώτο και κύριο πρόβλημα του τόπου; [Τελικά η αποχή (ΣΟΥ) δεν κράτησε πολύ – μέγας πειρασμός το κυπριακό!].
(συνεχίζεται ...)
Και λίγα λόγια για τα θέματα που πραγματεύεσαι:
1. Για την Αμμόχωστο:
Όπως τα είπαμε και κάποτε από κοντά δυσοίωνες οι προοπτικές επίλυσης του κυπριακού… Όμως η επιστροφή (σε πρώτο στάδιο) περιφραγμένων γειτονιών του Βαρωσιού ή καλύτερα της έναρξης διαδικασιών (προπαρασκευαστικών ενεργειών και εργασιών) για την επιστροφή τους (καθώς απαιτείται τεράστια δουλειά για να καταστεί κατοικήσιμη η περιφραγμένη περιοχή), θα πρέπει αν ειδωθεί (να αντικριστεί ή να γίνει) ως μέρος (κομμάτι) ενός ευρύτερου σχεδίου ή προγράμματος μέτρων οικοδόμησης/καλλιέργειας κλίματος/πνεύματος επανένωσης και συμφιλίωσης μεταξύ των δυο πλευρών. [Ένα σχετικό άρθρο της πρώην Υπουργού των Εξωτερικών, της κυρίας Μαρκουλλή, υπήρχε χτες στον “Πολίτη”, ακριβώς πάνω από το δικό σου – link: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=883737&-V=archivecolumns].
Σε καμιά περίπτωση (κατα τη ταπεινή μου γνώμη), ΔΕΝ πρέπει η επιστροφή της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου να αντικριστεί αποσπασματικά και ξεκομμένα από άλλες κινήσεις καλής θέλησης από μέρους των τούρκων (ή τουρκοκυπρίων), δηλ. ως μια μοναδική/εξαιρετική κίνηση υποχώρησης ή παραχώρησης) και δη τώρα προ της έναρξης του “πάρε–δώσε” για μια συνολική λύση. [Για να γίνω πιο κατανοητός θεωρώ πως οτιδήποτε θετικό γυνή σ’ αυτό το στάδιο για την Αμμόχωστο πρέπει να είναι μέρος ενός μεγαλύτερου/ευρύτερου πακέτου κινήσεων και μέτρων]. Όμως αναφορικά και μ’ αυτό το περιβόητο και περιλάλητο “πάρε-δώσε”, προσωπικά αμφιβάλλω έντονα αν θα καταλήξει κάπου ... Τους λόγους πάνω στους οποίους βασίζομαι και το λεω αυτό τους έχω επεξηγήσει σε σχετικό post μου στο Blog μου πρόσφατα – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/06/322009.html
2. Για τις εγγυήσεις την ασφάλεια κι άλλα συναφή:
Είναι κι αυτό ένα ζήτημα όπου έχει εντοπιστεί “χάσμα” μεταξύ των δύο πλευρών! Όμως πραγματικά διερωτούμαι πως ο λεγόμενος “Συνεταιρισμός για την Ειρήνη” (βλέπε ΝΑΤΟ) θα παίξει θετικό ρόλο στο ξεπέρασμα του αδιεξόδου στο ζήτημα των εγγυήσεων (από την Τουρκία); Προτείνοντας (και υιοθετώντας) εγγυήσεις απ’ ευθείας από το ΝΑΤΟ (κι όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση);
Πέραν τούτου όμως, αγαπητέ PolitisPittas, η μεγάλη πλάκα με τις εγγυήσεις αλλά κι άλλα θέματα που αφορούν τη πιθανή λύση και το μελλοντικό μας ομοσπονδιακό κράτος (όπως οι αρμοδιότητες της κεντρικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης), είναι ότι αποδίδονται στον Πρόεδρο υποχωρήσεις και παραχωρήσεις (αποδοχή από μέρους του “απαράδεκτων” θέσεων), οι οποίες στην ουσία αποτελούν τις κατατεθειμένες θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς! Και έτσι πλάθονται ολόκληρα σενάρια καταστροφολογίας που στο τέλος της ημέρας βλάπτουν!
3. Για την (νεαρή “εγκληματία”) Χριστίνα Κυριμοπούλου:
[Τελικά ποιες οι ευθύνες του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος μέσα στο ποιου μεγαλώνουν τα παιδιά μας;] Σε ανύποπτο χρόνο (αρχές της χρονιάς) είχα γράψει και το εξής κείμενο (post), για τις καταδίκες νεαρών προσώπων (έστω και για τροχαία αδικήματα) – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/01/22009.html
Anef_Oriwn
Κυριακή 12/7/2009 – 5:30 μ.μ.
@ politispittas
Γράφεις για την Αμμόχωστο.
«Όταν χειροκροτούμε τα αυτονόητα, μόνο καλές υπηρεσίες δεν προσφέρουμε τόσο στην ίδια την υπόθεση όσο και στο πόκερ των διαπραγματεύσεων».
Αγαπητέ μου Γιώργο η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να προβληματίσει η πολιτική κάποιων.
Κάποιοι δίνουν την εντύπωση ότι κάθονται στη γωνιά και περιμένουν να γίνει κάτι για να αρχίσουν να φωνάζουν.
Όπως λέει και ο Άνευ παίρνουν μια τουρκική θέση και την παρουσιάζουν ως αποδεχθείσα από την ε/κυπριακή πλευρά.
Παρουσιάζουν τις τουρκικές θέσεις ως δεδομένες και περιμένουν την ευκαιρία να βγάλουν όξος και χολή εναντίον της κυβέρνησης.
Χαίρονται με τις όποιες ενέργειες πιθανόν να δείχνουν ότι δεν πάνε καλά οι συνομιλίες.
Μετατρέπουν μια θετική εξέλιξη σε αρνητική όπως π.χ. οι χθεσινές δηλώσεις Γκιουλ για τις εγγυήσεις.
Και ρωτώ, όλοι αυτοί είναι υπεύθυνοι πολιτικοί; Ειλικρινά πολύ αμφιβάλλω.
Όσον αφορά το πάρε δώσε: νομίζω ότι και αυτή η φράση είναι παρεξηγημένη.
Σωστά τα όσα γράφεις για αρπαγμένα κλπ.
Μόνο που η κατάσταση όπως έχει εξελιχθεί δεν επιτρέπει επιστροφή στην προτεραία του 74 κατάσταση.
Εφόσον μιλούμε για συμβιβαστική λύση αυτό σημαίνει ότι θα δώσεις κάτι για να πάρεις κάτι άλλο. Εννοείται ότι σε όσα ζητήματα υπάρχει πλήρης συμφωνία ούτε θα σώσεις ούτε θα πάρεις.
Τι σημαίνει όμως το πάρε δώσε; Π.χ.: στο εδαφικό εμείς μπορεί να θέλουμε (υποθετικά μιλώ) επιστροφή 10% του κατεχόμενου (σήμερα) εδάφους.
Για να πετύχεις αυτό τον στόχο μπορείς να επαναπροσδιορίσεις και να αναπροσαρμόσεις περιοχές. Αν θέλουμε δηλαδή την Καρπασία και δεν μας τη δίνουνε, του την αφήνουμε και παίρνουμε κάτι άλλο.
Το ίδιο θα συμβεί και με άλλα ζητήματα.
Τονίζω και πάλι ότι έφερα ως παράδειγμα το συγκεκριμένο και δεν σημαίνει ότι αυτό συμβαίνει.
Εγγυήσεις:
Όχι μόνο στο θέμα αυτό αλλά σε όλα, η κάθε πλευρά καταθέτει μαξιμαλιστικές θέσεις στοχεύοντας να πάρει στη χειρότερη περίπτωση το ελάχιστο απ’ όσα ζητά.
Εγώ, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις Γκιουλ δεν είμαι σίγουρος αν η Τουρκία δεν εννοεί να σκεφθεί τίποτε χωρίς την παρουσία των Τουρκικών εγγυήσεων.
Μαθαίνοντας από τα παθήματα, δεν εμπιστεύομαι πλέον τα όσα γράφουν οι διάφορες εφημερίδες δήθεν ως πληροφορίες.
Και ειδικά των εφημερίδων που παθαίνουν αλλεργία όταν ακούνε τη λέξη λύση.
Το θέμα του «Συνεταιρισμού για την Ειρήνη» το ξανασυζητήσαμε.
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι η μοναδική διέξοδος.
Από τη στιγμή που οι Τούρκοι δεν θα αποδεχθούν λύση χωρίς την παρουσία των εγγυήσεων τους και εφόσον δεν δέχονται ούτε τις εγγυήσεις της Ε.Ε. πώς θα δεχθούν εγγυήσεις από το Συνεταιρισμό;
Λέω ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα και μάλιστα βεβιασμένα.
Θεωρώ ότι από τον Σεπτέμβρη και μετά θα αλλάξουν αρκετά πράγματα.
Δέχομαι όμως ότι θα πρέπει να μελετούμε διάφορα σενάρια.
Καλησπέρα Γιώργο.
Ήταν μια αρκετά δύσκολη περίοδος κατά τους προηγούμενους μήνες και τώρα κάπως άρχισα να χαλαρώνω.
Θα τα πούμε καλύτερα όταν κατέβω στην Κύπρο.
Δημοσίευση σχολίου