Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

G20

7 σχόλια:

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

Ωραίο βιντεάκι αλλά θα έπρεπε αγαπητέ κύριε Πήττα να πάρετε και ένα μάθημα από τις διαδηλώσεις στο Λονδίνο κατά της G20.

Ούτε κουκούλες, ούτε μολότοφ, ούτε σφεντόνες με ρουλεμάν, ούτε λοστάρια, ούτε καδρόνια, ούτε καταστροφές μαγαζιών και αυτοκινήτων αθώων πολιτών, ούτε πλιάτσικα, ούτε πέτρες και νεράντζια με ξυράφια κατά των “μπάτσων” όταν εσείς το Δεκέμβρη, επικροτούσατε και υποστηρίζατε (και συνεχίζετε να επικροτείτε και να υποστηρίζετε) όλες αυτές τις άθλιες συμπεριφορές και πρακτικές και ονομάζατε αυτό το αίσχος ως εξέγερση και αντίσταση της νεολαίας… Είδατε κάτι παρόμοιο στο Λονδίνο;

Ελάχιστες σπασμένες βιτρίνες στο Λονδίνο και μόνο σε μία τράπεζα. Ειρηνικές διαδηλώσεις και εξαιρετική γενικότερα η στάση των διαδηλωτών που έτσι περνούν και καθαρά μηνύματα αντίστασης, όχι τραβεστί κουκουλωτή και αναρχοναζιστική “αντίσταση” και “εξέγερση” σαν αυτή που βλέπουμε στην Ελλάδα.

Ας πάρετε μαθήματα λοιπόν δια μέσω του Λονδίνου, στο πως διεξάγονται οι πραγματικές διαδηλώσεις και η πραγματική αντίσταση και εξέγερση απέναντι στους νταβατζήδες τυράννους και τα golden boys τους.

Τα σέβη μου.

zappa είπε...

fantazomai epishs stis megales diadhlwseis phgainoun apo to pezodromio (opws synh8ws ginetai sthn Agglia) kai efhnoun thn astynomia na skotwnei diadhlwtes (opws egine sto anti g20 sto Londino, h sth Genova prjn kati xronia)

Bananistanos είπε...

Ποιές είναι οι εναλλακτικές λύσεις στον καπιταλισμό; Ο κομμουνισμός; Η αναρχία;

the Idiot Mouflon είπε...

Παλαιός ο γρίφος: ο Αλκοολισμός.

Bananistanos είπε...

Η απορία μου είναι γνήσια. Όλοι αυτοί που απορρίπτουν το "σύστημα", έχουν κάτι καλύτερο να προτείνουν; Το να ισοπεδώνεις τα πάντα είναι εύκολο. Το να βρίσκεις λυσεις είναι το δύσκολο. Εγώ για παραδειγμα πίστεύω ότι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον είναι η σωστή εφαρμογή της δημοκρατίας και της ελευθερης αγοράς με όρους που να περέχουν λογική προστασία στους πιο αδύνατους.

Unknown είπε...

@Μπανιστάνος ποιος μπορεί να διαφωνήσει με αυτό που λες έτσι όπως το βάζεις; Νομίζω κανείς.

Έχω να παρατηρήσω μόνο πως ακόμα και οι ρήξεις ακόμα και οι έντονες και βίαιες ρήξεις, μέρος του συστήματος είναι, υπό την έννοια πως έτσι και αλλιώς πρόκειται για αντιδράσεις που ωθούν τα πράγματα στη μία ή την άλλη κατεύθυνση αναλόγως του περιβάλλοντος. Δεν διαφέρουν νομίζω οι κοινωνίες -σε κάποιο επίπεδο- από έναν οργανισμό. Σώματα, αντισώματα κλπ κλπ, νομίζω είναι καθαρό αυτό που λεω.

Αυτό που έχει σημασία, για τον καθένα μας χωριστά (γιατί δεν είμαστε...μικρόβια και βακτήρια) είναι να αποφασίζει κάποιος κάθε φορά που θέλει να "σταθεί" σε ποια όχθη και κυρίως να ξέρει το γιατί είναι εδώ και όχι εκεί. Κακά τα ψέμματα, όλοι μαζί "παράγουμε" ή "συνθέτουμε" το σύστημα είτε συνηγορούμε είτε του βάζουμε μπόμπες που λέει ο λόγος. Αύριο να σε δω, έχω μερικά ζητήματα που θα σε ενδιαφέρουν θαρρώ :-)