Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Μπάτσοι, Κλωτσιές, γροθιές, και Δίκαιο.

Κάνω copy&paste από τη σημερινή OFFSITE:

BRUTALACQUITTAL1 - «Ανύπαρκτο» το βίντεο αποφάνθηκε το δικαστήριο.
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας άφησε εμβρόντητη την κυπριακή κοινωνία και αθώωσε και απάλλαξε χθες από κάθε κατηγορία τους δέκα αστυνομικούς που κατηγορούνται ότι κακοποίησαν δύο φοιτητές –τους Μάρκο Παπαγεωργίου και Γιάννο Νικολάου- στις 20 Δεκεμβρίου του 2005 στη Λευκωσία.

Την υπόθεση είχε αναδείξει η εφημερίδα Πολίτης η οποία και δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της βίντεο ντοκουμέντο της κακοποίησης.
Στη πεντάωρη ανάγνωση της ομόφωνης απόφασης 158 σελίδων από τον πρόεδρο του δικαστηρίου Γιασεμή Γιασεμή, το τριμελές κακουργιοδικείο δεν έκανε δεκτό ως μαρτυρικό υλικό το βίντεο που κατέθεσε η κατηγορούσα αρχή για την υπόθεση.
Το βίντεο απορρίφθηκε ως μαρτυρικό υλικό, γιατί «στέρησε το δικαίωμα στους αστυνομικούς της δίκαιης δίκης» αφού η υπεράσπιση δεν μπόρεσε να ανακρίνει τον παραγωγό της βιντεοταινίας. Ένας πρόσθετος λόγος που οδήγησε στην απόρριψη της υπόθεσης εναντίον των κατηγορουμένων ήταν και η δυσμενής δημοσιότητα που δόθηκε στην υπόθεση από τα ΜΜΕ.

BRUTALACQUITTAL2 - Εξεμάνη ο Γενικός Εισαγγελέας
Εξοργισμένος και ιδιαίτερα καυστικός ήταν ψες ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, μιλώντας στα κεντρικά τηλεοπτικά δελτία στα οποία έκανε την άνευ προηγουμένου αναφορά ότι η απόφαση του Κακουργιοδικείου «έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος της Δικαιοσύνης, στις αποφάσεις της οποίας δεν μπορούμε να έχουμε πάντα εμπιστοσύνη». Μίλησε για κράτος τρομοκρατίας, υιοθετώντας έτσι τη θέση του πατέρα του Μάρκου Παπαγεωργίου, ενώ υπερασπίστηκε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το δικαίωμα να ενημερώνουν το κόσμο για τα τεκταινόμενα. Δικαιολόγησε, μάλιστα, το άτομο που γύρισε το βίντεο καθώς με τέτοιους αστυνομικούς όπως είπε, είχε δίκαιο να φοβάται να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου. Ο Γ. Εισαγγελέας θα μελετήσει το ενδεχόμενο να εφεσιβάλει την απόφαση, ωστόσο, όπως δήλωσε «αυτό δεν έχει καμία σημασία για τον αγώνα δικαίωσης των φοιτητών».

BRUTALACQUITTAL3 Πίσω στα καθήκοντα τους οι αστυνομικοί
Το Κακουργιοδικείο, στην κατακλείδα της απόφασής του εκφράζει την ανησυχία του για το επίδικο επεισόδιο και όχι μόνο επαναλαμβάνει πως δέχεται ότι διαπράχθηκε έγκλημα σε βάρος των δύο νεαρών παραπονούμενων αλλά, δέχεται επίσης ότι, πρωταγωνιστές του επεισοδίου είναι μέλη της Αστυνομίας. Μετά την απόφαση του όμως, οι δέκα αστυνομικοί επιστρέφουν στα καθήκοντά τους, ενώ κατά τον πατέρα του Παπαγεωργίου, ο γιος του που διαμένει στο Λονδίνο δεν επιθυμεί πια να επιστρέψει στην Κύπρο.

BRUTALACQUITTAL4 - Θυελλώδεις αντιδράσεις μέσω facebook
Από την ώρα που έγινε γνωστή η αθωωτική απόφαση του Κακουργιοδικείου εκατοντάδες πολίτες ενεργοποιήθηκαν με κάθε τρόπο με σκοπό να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Αρκετά groups δημιουργήθηκαν στο facebook με δεκάδες πολίτες, στην πλειοψηφία τους νέοι, να καταγγέλλουν την άδική ετυμηγορία. «Δεν αποδεχόμαστε την αθώωση των Αστυνομικών… Ντροπή, αίσχος» και «Εμείς οι πολίτες θα ελέγξουμε την Αστυνομία» είναι μόνο δύο από τα groups που εντοπίσαμε. Από το facebook επίσης οι πολίτες καλούν ο ένας τον άλλον ούτως ώστε να παρευρεθούν σήμερα στις 11-11:30 π.μ. στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια.

* Ευχαριστώ τον Λεξιπένητα για τη φωτογραφία που μου παραχώρησε από το ιστολόγιο του (χωρίς να τον ρωτήσω)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ; ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ; ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ
ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΜΕΝΟΥΣ "ΑΦΑΝΕΙΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ;
ΤΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΜΙΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ Σ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ...". ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΚΕΙ!ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΣΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ!
Γιώργο, ένα ποίημα του Παντελή Μηχανικού [κράτησέ το και για άλλες φορές, επίκαιρο]

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΧΕΝΤΡΕΣ

Εμείς οι όχεντρες
έχουμε από δυο δόντια με δηλητήριο.

Όταν αποφασίσαμε
να κάνουμε επιτέλους μια κοινωνία ανθρώπων
ορίσαμε να βγάλει ο καθένας μας
να τα πετάξει
τα δυο του δόντια.

Πέρασε καιρός
σε ανακατατάξεις και προσαρμογές
αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ανακάλυψαμε πως η καθεμιά όχεντρα
είχε πια
και τρία και τέσσερα δόντια με δηλητήριο.

Οι υπόλοιπες
όσες τους κλέψανε τα δόντια
χαθήκανε.

Είπα στον μπάρμπα
άλλη φορά, αν ξαναποφασίσουμε,
να πάρει ο ίδιος τα δόντια
να τα εξαφανίσει εκ του ασφαλούς.
Έστω κι αν τον πούνε αντεθνικό, χιλιαστή,
ή με άλλο αποτρόπαιο όνομα
οι όχεντρες.


Γιώργος Μύαρης

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, καλή σου μέρα.

Θα ήθελα να σε παραπέμψω στο ιστολόγιο μου για μια επίσημη πρόταση που έχω κάνει, σχετικά με την έμπρακτη στήριξη του Μάρκου και του Γιάννου από το κοινό. Η πρόταση μας αφορά όλους ανεξαιρέτως ως πολίτες της δημοκρατίας, κι εσένα ίσως ακόμα περισσότερο, ως συνεργάτη της εφημερίδας "Πολίτης". Θα ήθελα πολύ να έχω τα φώτα σου και την στήριξή σου.

Τα χαιρετίσματα μου!

Ανώνυμος είπε...

stelios

μα τι σχέση έχει η δυσμενής δημοσιοτητα των ΜΜΕ (που δεν υπήρξε);

αφού εν γι αυτό που έχουμε δικαστές και όχι λαικά δικαστήρια. για να μην επιρρεάζονται οι δικαστές από τα ΜΜΕ και να κάμνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει.

ακόμα και αν τα ΜΜΕ δεν εκάμαν σωστά τη δουλειά τους (που την εκάμαν) τι σχέση έχει τούτο με την απόφαση ;

αντίθετα τούτοι λαλούν μας ότι, επειδή τα ΜΜΕ τους εκάμαν δυσφήμιση (που δεν τους εκάμαν) αυτό χρησιμοποιείται ως ελαφρυντικό για κάποιο που μπορεί να είναι ένοχος.

το βίντεο δεν είναι αποδειχτικό στοιχείο, η δυσφήμιση των ΜΜΕ είναι!!!


το άλλο δε;
"στέρησε το δικαίωμα στους αστυνομικούς της δίκαιης δίκης"

εν ωραίοι ρε τούτοι!!

δεν εκαταφέραν να πείσουν τον άνθρωπο ότι αν έρτει να καταθέσει δεν θα έχει πρόβλημα, και αντί να ντρέπουνται για τουτο το βιασμό της δικαιοσύνης, λαλούν μας ότι είναι και αδικία.
περίεργη αντίληψη έχουν για το δίκαιο.


τέλος να μην ξεχνούμε ότι οι εν λόγω αστυνομικοί πριν να φκει το βιντεο στη φόρα είχαν κινήσει και νομικές διαδικασίες ενάντων των φοιτητων ότι εν τούτοι που τους εδέραν!!! τζαι τωρά λαλούν μας ότι δεν μπορούν να πουν που το βίντεο ποίοι ήταν στη σκηνή!!!

ε, καλά ρε έξυπνοι, όταν εκαταθέταν τη μύνηση τι ισχυρίζουνταν ; ότι δεν ήταν τζαμέ ;

αθεόφοβος είπε...

Αν αυτές τις σκηνές τις είχε καταγράψει κάμερα του δρόμου θα εξεταζόταν ο στύλος του για μαρτυρας-εικονολήπτης;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν το διάβασα πουθενά, μπορεί να μου πει κάποιος τι έκαναν οι φοιτητές και έφαγαν το ξύλο; Ρωτάω γιατί μερικές φορές το ξύλο χρειάζεται σε ορισμένους...