Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

Με οργή και τεράστια ανησυχία ακούσαμε το πρωί την είδηση για την δολοφονική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα σε βάρος αστυνομικών στην ήδη εξαιρετικά βεβαρυμμένη με αίμα περιοχή των Εξαρχείων.
Τραγικός απολογισμός ο σοβαρότατος τραυματισμός νεαρότατου αστυνομικού, μόλις 21 χρόνων, του οποίου η κατάσταση είναι κρίσιμη.
Ευχόμαστε στον Διαμαντή Μαντζούνη ταχεία ανάρρωση και κυρίως χωρίς επιπλοκές στην υγεία του. Μόλις 20 χρόνων παιδί είναι...

Περιττή θα έπρεπε να είναι κάθε απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη καταδίκη του εγκλήματος, αλλά, στην Ελλάδα τα αυτονόητα συχνά ή και σχεδόν πάντα πλέον αποτελούν…ηρωική κατάκτηση.

Από όσο πρόλαβα να δω, ήδη κάποιοι επιχειρούν τις συγκρίσεις με την δολοφονία του Αλέξη και μάλιστα το «τραβάνε» σε άλλα επίπεδα αποτολμώντας με περισσό θράσος –κατά τη γνώμη μου- να παρουσιάσουν το γεγονός ως αντίλαλο της οργής για το τραγικό συμβάν του Δεκεμβρίου.


Μόνο που, αυτό όχι απλά ξεφεύγει από το οποιοδήποτε αποδεκτό πλαίσιο αλλά εισέρχεται στην περιοχή της διαστροφής.

Ας υποθέσουμε, για ένα λεπτό και μόνο, πως η άνανδρη δολοφονική επίθεση κατά των πεζών αστυνομικών έγινε από συγκροτημένη ομάδα «εκδικητών».

Το πιο πιθανό πολιτικό αποτέλεσμα που μπορεί να προκαλέσει είναι η ενίσχυση του αστυνομικού κράτους και η τόνωση των κατασταλτικών δυνάμεων και πρακτικών.

Ενδεχομένως και η νομική θωράκιση της ήδη προβληματικής αστυνομικής βίας.

Και όλο αυτό, σε μία εποχή που είναι αναμενόμενες οι Κοινωνικές Αναταραχές, οι Απεργιακές Κινητοποιήσεις και η όξυνση των Κοινωνικών Αντιθέσεων.

Βρισκόμαστε σε μία συγκυρία που όλα συνηγορούν:

Σπασμωδικές κινήσεις στον Χώρο της Παιδείας, βαθύτατη Οικονομική Κρίση, Ανεργία υπό εκκόλαψη, Λουκέτα σε εταιρίες, βιομηχανίες και βιοτεχνίες, γενική ανασφάλεια τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, Κυβέρνηση που κρατιέται στην θέση της κυριολεκτικά από μία ήδη ξεφτισμένη κλωστή, αντιπολίτευση που δεν πείθει με τις προτάσεις της και τη δυναμικότητά της αλλά κερδίζει πόντους μόνο από την Κυβερνητική ανικανότητα.

Είμαστε μία χώρα της οποίας ο δημόσιος βίος συντίθεται διαρκώς από βρωμερά και σκοτεινά σκάνδαλα τα οποία εμφανίζονται περίπου ανά 6 μήνες ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα συζητάμε για το προηγούμενο σκάνδαλο ενώ το προ-προηγούμενο έχει λησμονηθεί όπως θα λησμονηθεί και το εκάστοτε τρέχον άμα τη εμφανίσει του επόμενου.

Παρά Οικονομία

Παρά Παιδεία
Παρά Εκκλησιαστικοί κύκλοι
Παρά Ιατρικά κυκλώματα
Παρά Δικαστικά σκάνδαλα
Παρά Εμπορικά αντίστοιχα.

Κάθε Θεσμός του Κράτους, κυριαρχείται από το Παρά κύκλωμά του.
Με άλλα λόγια, στην Ελλάδα του 2009 του 21ου αιώνα κυβερνά απείραχτο, αμετάβλητο, απαράλλαχτο το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.

Ο μόνος «Θεσμός» που έχει αποκτήσει βαθύτατες κοινωνικές ρίζες, που έχει γίνει τρόπος ζωής, είναι αυτό, το
Παρακράτος.

Η εγκληματική ενέργεια που έγινε χθες, η απρόκλητη και εν ψυχρώ επίθεση στους αστυνομικούς με τον σοβαρότατο, σχεδόν θανάσιμο τραυματισμό του ενός θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την ανικανότητα της παρούσας Κυβέρνησης:

Θα χρησιμοποιήσει το γεγονός για να αναδείξει τον νεαρό αστυνομικό Διαμαντή Μαντζούνη ως «εναλλακτικό» μάρτυρα απέναντι στον Αλέξη Γρηγορόπουλο;

Θα χρησιμοποιήσει το γεγονός για να εξαπολύσει τις δυνάμεις καταστολής κατά δικαίων και αδίκων τρομοκρατώντας τους πάντες προκειμένου να επιχειρήσει το «πάγωμα» ενός θερμού και γεμάτου με αναμενόμενες κινητοποιήσεις χειμώνα;

Θα σταθεί «ανάμεσα» αναποφάσιστη και μετέωρη άβουλη και μοιραία για άλλη μία φορά δημιουργώντας ακόμα περισσότερο χώρο στους ποικίλους ύποπτους Παρά-Κύκλους που ελέγχουν τη Δημόσια Ζωή;

Οι δύο πρώτες επιλογές θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε εκρήξεις που θα κάνουν τον Δεκέμβρη του 2008 να μοιάζει με απλή «σύνοψη» του δράματος.

Η τελευταία, απλά θα καθυστερήσει λίγο το αποτέλεσμα των προηγουμένων δίδοντας χώρο για άλλη μία φορά σε υπόγειους κύκλους να δράσουν για να δημιουργήσουν καινούργια απροσδόκητα φαινόμενα που, πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τι θα προκαλέσουν.

Είναι βέβαιο, πως κάποιοι κύκλοι στις παρυφές του Κυβερνητικού κόμματος, κύκλοι παλαιοδεξιοί που κρατούν τις παραδόσεις του 50 και του 60, σε άλλες εποχές, θα ήταν ικανοί να προκαλέσουν το χθεσινό συμβάν προκειμένου να γεννήσουν τον «ημέτερο μάρτυρα» για να ισορροπήσουν τις εντυπώσεις αλλά και κυρίως για να ανακοπεί η συζήτηση που έχει ξεκινήσει και πρέπει οπωσδήποτε να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο για το «τι αστυνομία θέλουμε», για τον αφοπλισμό της κανονικής αστυνομίας, και τον τερματισμό της κατοχής της περιοχής των Εξαρχείων από τις δυνάμεις καταστολής. Κάτι που επίμονα ζητούν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής.

Δεν ξέρω λοιπόν ποιοι είναι αυτοί που έδρασαν χτες. Δεν έχω ιδέα.
Έγραψα και στην αρχή πως αν θεωρούν εαυτούς «εκδικητές» είναι διεστραμμένοι και ηλίθιοι.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, πρόκειται για προβοκάτσια πρώτου μεγέθους που πυροδοτεί το θυμικό των ανδρών της Αστυνομίας τη στιγμή που το κρίσιμα αναγκαίο είναι ακριβώς το αντίθετο.

Σύμφωνα με δήλωση που έκανε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ πριν από λίγο, τα ο όπλο με το οποίο δέχθηκε επίθεση η κλούβα των ΜΑΤ στου Γουδή (από το παρατηρητήριο της Πολυτεχνειούπολης) είναι το ίδιο με αυτό της χθεσινής επίθεσης. Αλλάζει κάτι αυτό;

Όχι κατά τη γνώμη μας. Το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ καλά κρατεί.

Όπως πολύ ορθά σημειώνει ο Στέλιος Κούλογλου στο σημερινό TVXS η χθεσινοβραδινή δολοφονική επίθεση ήταν απόλυτα αναμενόμενη, όπως το ίδιο αναμενόμενη ήταν η δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου και όλα της τα συνεπακόλουθα.

Πραγματικά, και λυπούμαι που το γράφω, όσοι δεν τα βλέπουν όλα αυτά σαν εύλογα συμπτώματα μίας βαθύτατα άρρωστης κοινωνίας παντελώς απογυμνωμένης από Θεσμούς και Αξιοπρέπεια πάσχουν από αθεράπευτη ανικανότητα για μία έστω στοιχειώδη ανάλυση του συμβαίνει στον τόπο εδώ και πολλά, πάρα πολλά χρόνια.

Όσοι τα είχαμε προβλέψει, ούτε προφήτες είμαστε, ούτε συμμετέχουμε σε συνωμοσίες.

Απλά, παρατηρούμε συστηματικά και με οδύνη τον διαρκή εκφυλισμό της χώρας για τον οποίο την ευθύνη φέρουν όσοι τον κυβέρνησαν και τον κυβερνούν.

Και δεν θα κρύψω την δυσφορία που ένιωσα όταν είδα το πρωί στην τηλεόραση στις ειδήσεις, τον σχεδόν…αεροστεγή αποκλεισμό της ευρύτατης περιοχής στην οποία έγινε το χθεσινό έγκλημα από την αστυνομία, προκειμένου να μην χαθεί το οποιοδήποτε πειστήριο και στοιχείο που θα βοηθήσει στη διαλεύκανση.

Η δυσφορία μου βέβαια, έχει να κάνει με το γεγονός πως αυτό ακριβώς έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη στιγμή με τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου.

Αλλά, ΔΕΝ έγινε, όπως είναι σε όλους μας γνωστό.

Στην Ελλάδα, Κράτος δεν υπάρχει.
Υπάρχει μόνο ένα αρρωστημένο Παρακράτος που κάνει ό,τι θέλει.

Και για άλλη μία φορά, θα πούμε πως ο Κώστας Καραμανλής και η «Κυβέρνηση» του μία και μόνη υπηρεσία έχουν να προσφέρουν:

Να παραιτηθούν αυτή τη στιγμή και προκηρύξουν εκλογές.
Κάθε λεπτό που περνάει με την παραμονή αυτών των αμήχανων, άβουλων και διεφθαρμένων ανθρώπων είναι τεράστια ζημιά στον τόπο.

Αυτή την ώρα, οι διάφοροι έξαλλοι στρατόκαυλοι ελληναράδες, ακροδεξιοί, ξενόφοβοι θα χύσουν όλο το δηλητήριο που διαθέτουν. Θα αναζητήσουν ακόμα και «λοχίες» για να σωθεί το τόπος-το έπραξαν άλλωστε τον Δεκέμβριο. Θα ζητήσουν όλα όσα τους διεγείρουν : αστυνόμευση, καταστολή, περιορισμό, σκούπες κατά αλλοδαπών συμπολιτών. Χαρακτηριστική είναι πρόσφατη δήλωση του γνωστού και μη εξαιρετέου Κωνσταντίνου Πλεύρη (Seig Heil…!) στην οποία δήλωσε πως έστειλε επιστολή στον υφυπουργό εσωτερικών Χηνοφώτη (αρμόδιος για ζητήματα Αστυνομίας) και μεταξύ άλλων του έγραφε: «εμείς μπορούμε να κατεβάσουμε νέους οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν και να διαλύσουμε τελείως αυτούς τους αναρχικούς» …

Η «προσφορά» του Πλεύρη βέβαια, είναι πλήρως εναρμονισμένη με της σημερινές δηλώσεις του κου Καρατζαφέρη (Seig Heil…!) ο οποίος τρέχει να ρίξει την ευθύνη για την επίθεση κατά των αστυνομικών, στην «στοχοποίηση» της Αστυνομίας από «Πολιτικούς Κύκλους» κατά τον τελευταίο μήνα. Και με το γνωστό ύφος του πονηρού βλάχου, αναρωτιέται «αν θα έχουμε παρόμοιες διαμαρτυρίες με αυτές που είχαμε προσφάτως»

Την Παρασκευή, είναι προγραμματισμένο το μεγάλο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο.

Η συντεταγμένη αλητεία της Χρυσής Αυγής θα καιροφυλακτεί.
Τα νεύρα της Αστυνομίας, εύλογα, θα είναι ιδιαιτέρως τεντωμένα.
Ο Κίνδυνος προβοκάτσιας, τεράστιος.
Τι πρέπει να γίνει;
Να αναβληθεί το συλλαλητήριο;

Όχι!

Πρέπει να γίνει και να είναι όσο δυνατόν μαζικότερο περιφρουρημένο και συμπαγές.
Μεταξύ άλλων αδιανόητων που συμβαίνουν, οι φοιτητές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ για φέτος, δεν έχουν ακόμα παραλάβει τα Πανεπιστημιακά Συγγράματα, ενώ πλησιάζουν οι Εξεταστικές.
Ο λόγος;
Άλλη μία απόδειξη της πέρα από κάθε φαντασία παραλυσίας της πιο ανίκανης Κυβέρνησης που είχε ποτέ η Ελλάδα: Το Υπουργείο Παιδείας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς με αποτέλεσμα οι 27 εκδοτικοί οίκοι να αρνούνται (εύλογα) την παράδοση των καινούργιων Συγγραμμάτων μέχρι να πληρωθούν.

Η «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» της Ν.Δ. για την οποία τα οστά του Ιδρυτή της θα τρίζουν πρέπει να φύγει.

Τώρα.


22 σχόλια:

-=IMAGINOS=- είπε...

Το "παρακράτος" είναι οι αλβανοί UCKάδες, οι Μαλακεδόνες και κάποιοι Τούρκοι μεταμφιεσμένοι σε Κούρδους πρόσφυγες οι οποίοι αλωνίζουν ανεξέλεγκτα τη χώρα και μάλιστα εδώ και κάνα μήνα εκπέμπουν και παράνομο αλβανικό εθνικιστικό κανάλι μέσα στην Αθήνα που προτρέποντας τους συμπατριώτες τους να κάψουν τη χώρα μας, πατριωτικά και εθνικιστικά αλβανικά τραγούδια και δεν τους έχουν πιάσει ακόμα μη τυχόν και στεναχωρηθεί ο Αλαβάνος και ο Ταχίρ Μίτσι. Δείτε εδώ: http://ygro-pyr.blogspot.com/2009/01/uck.html

Αυτοί πυροβόλησαν το μαθητή στο περιστέρι, αυτοί πυροβόλησαν με το ίδιο καλάσνικοφ πριν από 2 εβδομάδες και την κλούβα των ΜΑΤ, αυτοί πυροβόλησαν σήμερα τον 20χρονο αστυνομικό, αυτοί έκαψαν και πλιατσικολόγησαν την Ελλάδα μετά το θάνατο του Αλέξη φορώντας κουκούλες, αυτοί έκαψαν την Ελλάδα και το καλοκαίρι του 2007 όπου είχαν συλληφθεί 55 αλβανοί και σκοπιανοί σε όλη την Ελλάδα να βάζουν φωτιές παντού 12 από τους οποίους ήταν UCKάδες πρωτοπαλίκαρα του ουτσεκά αλβανού οπλαρχηγού DANILO που όλως "τυχαίως" ενώ στην αρχή και όταν είχαν συλληφθεί, έπαιξε η είδηση σε κάποια κανάλια και εφημερίδες την άλλη μέρα εξαφανίστηκε κάθε είδηση επειδή τους το απαγόρευσε η ΕΥΠ να αναφέρονται στο γεγονός για να μη στεναχωρηθούν οι αμερικάνοι και οι αλβανοί οι οποίοι μας απείλησαν ότι εάν συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με την είδηση θα δούμε και χειρότερα. Ήταν τότε που ο Πολύδωρας είχε "τολμήσει" και είχε μιλήσει για "Ασύμμετρες Απειλές" και έσπευσαν οι διάφοροι γελοίοι να το κοροϊδέψουν ενώ γνώριζαν όλοι την αλήθεια αλλά ήθελαν να την αποκρύψουν για να μη δημιουργηθεί ισχυρό εθνικιστικό ρεύμα κατά των αλλοδαπών μέσα στη χώρα. Εμείς πάντως από την πρώτη στιγμή το 2007 το λέμε συνεχώς και θα το λέμε μέχρι να το μάθει όλος ο Ελληνικός λαός και μετά ας αποφασίσει τι θα πράξει αυτός.

Και όλα αυτά γιατί όλοι οι κωλογείτονες μας, επιθυμούν ο καθένας ξεχωριστά για τους δικούς τους λόγους, την ανωμαλία και την αποσταθεροποίηση της χώρας μας για να πετύχουν ευκολότερα τους σκοπούς τους. Ας μη κρυβόμαστε άλλο πίσω από το δάκτυλο μας. Δεν είναι θέμα ρατσισμού και άλλων γελοίων υπεκφυγών, είναι θέμα πραγματικότητας και μόνο και μιλάμε για πραγματικότητα η οποία δεν μπορεί να έρχεται σε δεύτερη μοίρα και να την αποκρύπτουμε μη τυχόν η Χρυσή Αυγή ή το ΛΑΟΣ ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Εάν είναι για το καλό της χώρας να τα ανεβάσουν.

Το παρακράτος αποτελείται από UCKάδες και εφιάλτες δικούς μας, ταγμένους να διαλύσουν την χώρα μας σύμφωνα με τα βρωμερά μυαλά και επιδιώξεις τους. Αυτό και μόνο είναι το μοναδικό παρακράτος.

Και μέσα στο παρακράτος αυτό βάζω και τους κυβερνώντες παλιούς και νέους του ΠΑΣΟΚ δηλαδή και της ΝΔ που ανέχονται τόσα χρόνια τους αναρχοναζίδες και τους παρέχουν και πανεπιστημιακό άσυλο που δεν προβλέπεται γι αυτούς και τους παραχωρεί χώρο μέσα σε κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Πολυτεχνείο Αθηνών και Πάτρας, να λειτουργούν μέσα από αυτά και παράνομα, τους σέρβερς του INDYMEDIA της ιστοσελίδας οργάνωσης και συντονισμού των επιθέσεων των αναρχοναζί κουκουλοφόρων!!!

Οι γελοίοι πολιτικάντηδες τους έδωσαν πολύ αέρα και θάρρος γι αυτό τώρα προσπαθούν να μαζέψουν τα αμάζευτα πλέον και οι τύποι αυτοί έχουν πλέον αποθρασυνθεί και δεν καταλαβαίνουν τίποτα γιατί κατόρθωσαν διάφοροι γελοίοι πολιτικάντηδες και μεγαλοδημοσιογραφίσκοι να ξεβρακώσουν την αστυνομία και να την μετατρέψουν σε ακίνητα στρατιωτάκια και σάκους του μποξ και μετέτρεψαν τους ήδη γελοίους και χαϊδευτικούς ποινικούς νόμους σε σάουνα και μασάζ….. που καμία αποτροπή και αναστολή δεν εκπέμπουν έναντι των επίδοξων τρομοκρατών και εγκληματιών. Υπάρχει κανείς σοβαρός πολίτης σε αυτή τη χώρα που να μη περίμενε ότι αυτή η κατάσταση θα οδηγούσε πολύ σύντομα στο αίμα?
Ελπίζω τώρα τουλάχιστον έστω και αργά, να κατάλαβαν τι έκαναν τόσο καιρό που άφησαν ανεξέλεγκτα το κάθε κατακάθι και εξτρεμιστή να κυκλοφορεί ελεύθερα στη χώρα και να κάνει ότι γουστάρει ανενόχλητος και επιτέλους να σοβαρευτεί κάποτε αυτό το κράτος που ζει από τη μεταπολίτευση και μετά ένα τραγικό αριστερίστικο κομπλεξαρισμό και ρεβανσισμό που εκμεταλλεύονται και ξενόφερτοι για να πετύχουν ευκολότερα σε βάρος της χώρας μας τα σκοτεινά και προκλητικά σχέδια τους και αυτό είναι το πιο τραγικό απ' όλα.

Ανώνυμος είπε...

Το μπλοκ σου εν γνωστό και μαύρα όσα γράφεις κει μέσα. Και πετάγεσαι σε διάφορα μπλοκς να κάμεις τη μαύρη προπαγάνδα σου χωρίς ποτέ να διαβάζεις τι γράφουν οι άλλοι. Και υπερασίζεσαι υποκριτικά τους Παλαιστήνιους ενώ ζητάς η Ελλάδα να πράξει ότι πράττει το Ισραήλ στην Αλβανία και τη ΦΥΡΟΜ. Μόνο γιατί δεν χωνεύεις τους Εβραίους χωρίς να αναγνωρίζεις το δικαίωμα του Ισραηλ να υπερασπίσει τους Πολίτες του. Και μην αρπαχτεις να πεις πως στηρίζω τον πόλεμο. Άλλο λεω δεν καταλαβαίνεις. Το παρακρατος δεν ειναι οι ουτσεκαδες ούτε όλα αυτά που περιγράφεις αλλά η απουσία Κράτους Θεσμών από την Ελλάδα από τη σύσταση του κράτους το 1826.
Αυτα που λες είναι φρούτα των τελευταίων 15 χρόνων και αν υπάρχουν, υπάρχουν πάλι γιατί ποτέ δεν υπήρξε Ελληνικό Κράτος-όπως σε άλλες χώρες της δύσης.

Όπως γράφει και ο συντάκτης, τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει γιατί όλα ήταν αναμενόμενα. Αλλά οι αιτείες είναι εσωτερικές και όχι εξωτερικές. Η Ελλάδα πρέπει να περάσει στον 21ο αιώνα αλλά πιο πριν πρέπει να μπεί στον 20ο. Γιατί ζει ακόμα στον 19ο με τα παραμύθια και τους μύθους εκείνης της εποχής (εθνογενέσεις-εθνοκαθάρσεις κλπ). Το σημερινό μπουρδέλο είναι το αποτέλεσμα των ψεμμάτων ενός αιώνα καιβάλε.

Κώστας Κ.

Terra Incognita είπε...

Εγώ πάλι παραξενεύτηκα που άργησε τόσο να γίνει κάτι τέτοιο.
Αυτό που περιμένω τώρα να δω είναι αύξηση των μέτρων κατά των διαδηλωτών, αντεξουσιαστών, κουκουλοφόρων και γενικά όποιος θα βρεθεί στο δρόμο της "εξουσίας" ή απλά στον λάθος τόπο την λάθος ώρα.

Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν δούμε κάτι παρόμοιο με το συμβάν στο Λονδίνο στην υπόθεση Menezes.

Meropi είπε...

Πολύ επικίνδυνες και αποπροσανατολιστικές κάτι τέτοιες εγκληματικές πράξεις. Βρήκαν την ευκαιρία μέσα στην αναμπουμπούλα κάτι περίεργοι (εγκληματικοί) Τύποι, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως "Επαναστάτες" για να σκάσουν μύτη. Εύχομαι να επικρατήσει η Σύνεση...

Naxion είπε...

Δεν ξέρω τι μέρες μας περιμένουν, σημασία έχει ότι ωριμότητα δεν υπάρχει σε καμιά πλευρά.

Όσοι στην προκειμένη χρησιμοποιούν πανεπιστημιακές σχολές
ως ορμητήρια και βιοπραγούν χρησιμοποιώντας το άσυλο σαν παιδάκια που παίζουν κυνηγητό και φωνάζουν "φωλιά" όταν εισέρχονται σε πανεπιστημιακούς χώρους, είναι και οι ηθικοί αυτουργοί της κατάργησης του ασύλου, τη στιγμή που δίνουν το άλλοθι για τις όποιες αλλαγές προκύψουν. Ελευθερία της έρευνας και της διδασκαλίας, ελεύθερη διακίνηση των ιδεών περιγράφει το πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν πρόκειται για άσυλο παράνομων πράξεων.

Δε θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά την Παρασκευή θα έχουμε ένα σκηνικό από τα ίδια... Πορείες που θα διαλυθούν με την πρώτη ευκαιρία, άτομα που θα μείνουν σπίτι τους από το φόβο επεισοδίων, μια τεταμένη ατμόσφαιρα γενικά όπου η παραμικρή σπίθα θα βάλει φωτιά και δεν ξέρω τι έκτασης θα είναι.

Για τους υπόγειους κύκλους δεν μπορώ να εκφέρω άποψη και συνωμοσιολόγος - λάγνος δεν ήμουν ποτέ. Φυσικά μια πολιτική - κοινωνική αποσταθεροποίηση θα ήταν βούτυρο στο ψωμί πολλών έξωθεν υποκινούμενων, αλλά κραυγές υστερικές διάφορων άκρων, να λείπουν. Καθώς όταν στέκεσαι στα άκρα, εντός της παρωπίδας, εκεί είναι που δεν αντιλαμβάνεσαι τι παίζεται γύρω σου...

Λίγη ωριμότητα και νηφαλιότητα το μόνο που χρειάζεται κατά την παρούσα στιγμή. Και σύνεση όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε. Από όλους.

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι πως δεν θα διαφωνήσω σε κανένα από τα σημεία της ανάλυσής σου.
Προσωπικά μου μοιάζει για προβοκάτσια και ας μην διαχωρίζουμε τόσο το Κράτος από το Παρα-κράτος...
Εκλογές έπρεπε να είχαν προκηρυχθεί από χτες, έλα όμως που όλοι απεύχονται να διαδεχθούν τον Καραμανλή γιατί θα πρέπει να βγάλουν και τα κάστανα από τη φωτιά;
Ποιος έχει τ΄άντερα;

Ανώνυμος είπε...

-=IMAGINOS=- οτι αλλοκωτη μαλακια μπορει να φανταστει ενας μπεκρης σε κατασταση χασισομαστουρας, καθεσαι τη γραφεις και την πλασαρεις για αναλυση γεγονοτων. Ουτε καποια δευτερη σκεψη κανεις (σαμπως κανεις και πρωτη;) απλα γραφεις παπαριες μεχρι να κουραστει το χερι σου και πατας το κουμπακι για τη δημοσιευση.

Μετα σιγουρα καμαρωνεις κιολας σαν γυφτικο σκεπαρνι, περιμενοντας απαντηση απο τους αλλους για να κανεις και διαλογο επανω στις παπαριες που εγραψες στην τυχη!!

Δε μπορεις να φανταστεις τι γελιο με εχει πιασει τωρα!

Unknown είπε...

Στην Ελλάδα, δεν υπήρξε ποτέ Κράτος όπως τουλάχιστον το ορίζουμε στις Δυτικού τύπου Αστικές Δημοκρατίες. Σε αυτό ασφάλώς δεν φταίνε ούτε οι...ουτσεκάδες ούτε κανείς άλλος αλλά εμείς η ίδιοι ή μάλλον ο τρόπος με τον οποίο έγινε η σύσταση του "Κράτους". Έχουν γραφτεί χιλιάδες σοβαρές σελίδες τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους αναλυτές και κορυφαίες στο ζήτημα θεωρώ τις αναλύσεις του κου Θ. Βερέμη.

Η Ελλάδα-ως κράτος- είναι προϊόν των Αρματωλών και των Κλεφτών, των Κοτζαμπάσηδων και όχι των σπουδαίων Ελλήνων Διαφωτιστών που γρήγορα εξορίστικαν από κάθε επιρροή τους στην νεοελληνική κοινωνία μη τυχόν και οι λειτουργικοί Θεσμοί που εκόμιζαν έθιγαν διάφορα άγια συμφέροντα κυρίως της Έκκλησίας.

Μεγάλη συζήτηση και δεν ειναι της παρούσης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, για αυτό το λόγο τιτλοφόρησα το άρθρο σκέτα "Παρακράτος" και όχι Κράτος και Παρακράτος όπως κάνει ο εξαίρετος Κούλογλου στην ΄σημερινή του ανάλυση στο www.tvxs.gr

Με τα υπόλοιπα που λέτε φίλοι, συμφωνούμε. Και ναι, πρέπει να υπάρξει Σύνεση, αλλά, κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει παράλληλα να υπάρξει απολύτως καμία υποχώρηση.

Τη Σύνεση προσωπικά την τοποθετώ στην άριστη περιφρούρηση των μαζικών εκδηλώσεων και στην μέγιστη δυνατή μαζικότητα.

Το μεγάλο δυστύχημα είναι αυτό που εντοπίζει πιο πάνω η Πανδώρα:

"Εκλογές έπρεπε να είχαν προκηρυχθεί από χτες, έλα όμως που όλοι απεύχονται να διαδεχθούν τον Καραμανλή γιατί θα πρέπει να βγάλουν και τα κάστανα από τη φωτιά; Ποιος έχει τ΄άντερα;"

stelios papalangi είπε...

όποιος κι αν έκανε αυτή την επίθεση είναι το λιγότερο ηλίθιος.

αλλά κυρίως εγκληματίας.

Ίλαντρος είπε...

Προς τι τα κροκοδείλια δάκρυα;

Ένας μπάτσος-γουρούνι-δολοφόνος λιγότερος.

Είπατε τίποτα;

-=IMAGINOS=- είπε...

Δεν θα απαντήσω έτσι όπως αξίζει σε δύο ανώνυμα σχόλια παραπάνω, το μόνο που θα πω είναι ότι στο ιστολόγιο μου γράφω τις απόψεις μου τις οποίες τις μελετώ πρώτα διεξοδικά και είμαι απόλυτα σίγουρος γι αυτές. Όπως γράφουν όλοι τις απόψεις τους στα δικά τους ιστολόγια, όσο περιμένουν αυτοί να "πιάσουν κουβέντα" με σχολιαστές και όσο χαίρονται όταν πατούν το κουμπάκι για δημοσίευση, το ίδιο ακριβώς "χαίρομαι" και "περιμένω" και εγώ εκτός και εάν είστε κύριοι, νοσταλγοί της χούντας και δεν αντέχετε την άλλη άποψη. Επίσης και εγώ πολλές φορές γελώ με αυτά που γράφουν άλλοι κύριε ανώνυμε 5 Ιανουάριος 2009 5:58 μμ και πολύ περισσότερο γελώ από εσένα όταν διαβάζω τα κείμενα ιστολογίων που εσύ επισκέπτεσαι και σχετίζεσαι συνήθως. Νόμιζες ότι έχεις το προνόμιο μόνο εσύ να γελάς?

Σε ότι αφορά το κράτος μας τώρα. Εγώ θεωρώ ότι έχουμε κράτος έστω και με τις όποιες αδυναμίες μεγάλες ή μικρές. Η διαφορά μας με τα λοιπά κράτη που ενσυνειδήτως ή ασυνειδήτως σχετίζετε και συγκρίνετε το Ελληνικό κράτος θα σας απαντήσω ότι οι αδυναμίες μας σε σχέση με αυτά είναι ότι το δικό μας περιστοιχιζόταν πάντοτε από εχθρικούς λαούς και λαούς που μας μισούν με μένος. Αυτό δεν βοήθησε την Ελλάδα να γίνει ένα σοβαρό κράτος, σοβαρό με πολλές έννοιες αν θέλετε. Εάν η Ελλάδα συνόρευε με τη Φινλανδία τη Δανία και τη Σουηδία ή με την Ολλανδία το Βέλγιο και την Γαλλία, η Ελλάδα μας δε θα είχε να ζηλέψει απολύτως τίποτα. Όταν όμως συνορεύεις με μπουνταλάδες και όχι πολιτισμένους λαούς που ζητούν συνεχώς να σε διαμελίσουν και να σου κλέψουν την ενδοξότερη και πλέον σημαντική ιστορία και πολιτισμό που είχε αναδείξει ποτέ η ανθρωπότητα ολόκληρη, τότε λογικό είναι η Ελλάδα μας να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.

Σε κάθε περίπτωση όμως και παρ' όλες τις αδυναμίες της πατρίδας μας, θεωρώ ότι έχουμε κράτος με σοβαρή προοπτική αρκεί να μάθουν κάποιοι ειδικά της αριστεράς ότι δεν ζούμε στο 1973 και 35 χρόνια πίσω και να αποβάλουν τον αριστερίστικο μεταπολιτευτικό ρεβανσιστικό κομπλεξαρισμό τους για να πάμε μπροστά κάποτε.

Και την παρούσα κρίσιμη στιγμή που χρειαζόμαστε συναίνεση και αδερφοσύνη, θα έπρεπε όλοι μαζί από όλο το φάσμα της πολιτικής ελληνικής σκηνής, να διαδηλώσουμε εναντίον της βίας από όπου και αν προέρχεται αυτή για να νιώσουν αδύναμοι και τιποτένιοι όλοι αυτοί που προσπαθούν να φέρουν την ανωμαλία και την αστάθεια στη χώρα για τους δικούς τους λόγους.

Να σας θυμίσω ότι στην Ιταλία η δολοφονία του προέδρου της ιταλικής Χριστιανοδημοκρατίας Άλντο Μόρο τον Μάιο του 1978 από την εξτρεμιστική ακροαριστερά ένωσε την ιταλική αριστερά και την ιταλική δεξιά και τότε οι ιταλοί είχαν βγει στους δρόμους να διαδηλώσουν κατά της βίας των ομάδων αυτών και πρωτοστάτησε τότε στις εκδηλώσεις και διαδηλώσεις αυτές το ιταλικό ΚΚ.

Τώρα αντίθετα εδώ στην Ελλάδα βλέπω ότι όλοι αυτοί που πριν ένα μήνα έγραφαν το ένα άρθρο και κείμενο πίσω από το άλλο για τη αισχρή δολοφονία του άτυχου Αλέξη και ζητούσαν λαϊκή εξέγερση και επανάσταση, σήμερα σιωπούν και το βουλώνουν οι περισσότεροι, το ΙNDYMEDIA έχει σωπάσει παρόλο που η αστυνομία ολόκληρη βρίσκεται τώρα μέσα στα Εξάρχεια και ψάχνει σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε σπίτι και δρομάκι, οι «επαναστάτες» έχουν κρυφτεί και οι περισσότεροι το παίζουν κινέζοι αντί να ξεσηκωθούν για άλλη μία φορά και να διαδηλώσουν την απέχθεια τους κατά της βίας και της προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας. Που είναι ο Ιός επίσης, που είναι τα «φανταχτερά» «κουλτουριάρικα» και «φαφλατάδικα» αριστερά ιστολόγια που είναι τα χιλιάδες βίντεο που είχαν κατακλίσει τα ΥΤ, που είναι όλοι αυτοί? Τσιμουδιά ή άντε έστω μία κουβεντούλα για τα μάτια του κόσμου ως απλή αναφορά. Προφανώς ένας μπάτσος γουρούνι δολοφόνος λιγότερος και ας ήταν μόλις 5 χρόνια μεγαλύτερος από τον Αλέξη…..

Εάν θέλετε λοιπόν μία καλύτερη Ελλάδα και ένα σοβαρότερο κράτος, διαδηλώστε και καταδικάστε στους δρόμους, παρέα όλοι μαζί, τη βία και την τρομοκρατία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Ανώνυμος είπε...

@ILL-antros

Εξήγα μου ρε Ίλαντρε, που ακριβώς στο σύνθημα "Μπάτσοι, Γουρούνια, Δολοφόνοι" βλέπεις εσύ προτροπή για φόνο;

Η μόνη σχέση ανάμεσα στο σύνθημα και τις όποιες δολοφονικές προτροπές είναι αυτή που εσύ εισαγάγεις... κυρίως γιατί με το ευκολοπρόβλεπτο τρόπο σκέψης σου θέλεις ακόμη και τα συνθήματα να ενοχοποιήσεις.

Ε, λοιπόν όχι. Δεν θα σας περάσει.

"Ο Σουρεαλισμός
όλους μας ενώνει,
Μπάτσοι,
Γουρούνια,
Ανεμώνη"

Captain Harbour είπε...

Καλή χρονιά κ. Πήττα,

Δυστυχώς ζούμε σε αυτήν την χώρα που περιγράφετε. Είμαι ο φοιτητής, το κωλόπαιδο που τρώει τα λεφτα του μπαμπα του, που δεν πρέπει να μιλάει αλλά να αποδέχεται την μοίρα του. Αν δεν είχαμε βγει στους δρόμους όλα θα ήταν καλά τώρα. Θλίβομαι γιατί δεν ακολούθησα την μετριότητα που διδάσκουν οι παπαδες Μακαριοι οι Πτωχοι τω Πνευματι. Εγώ πρέπει να διαβάζω να τελειώσω να βγάλω λεφτα και να κάνω καλή οικογένεια. Αν προσπαθησω να αλλάξω κάτι θα καώ. Να έχω κι ενα βουλευτη από κοντά για να με βάλει στο Δημόσιο.

Αυτοί είμαστε

zappa είπε...

Ayto pou me ekneyrizei perissotero einai h apeirh ypokrisia pou basileyei. O dolofonia enos dekaeksarh apo tous mpatsous htan memonwmeno gegonws, h apopeira dolofonias mias syndikalistrias apo tous mprabous ths ergodosias (kwnstantina kouneba, thn ekapsan me bitrioli giati "epsine" tous synadelfous ths na mhn ypografoun oti pernoun perissotera lefta apo osa plhrwnontai) baftistike "egklhma pa8ous", kai h epi8esh kata enos astynomikou "traymatismos ths dhmokratias"..

Unknown είπε...

Δυστυχώς (ευτυχώς;) δεν βλέπω από εδώ ελληνικά κανάλια εκτός από την δορυφορική ΕΡΤ που εδώ και πάρα πολύ καιρό κοντεύει να ξεπεράσει και τις χειρότερες μέρες της καθεστωτικής "ενημέρωσης" επί ΠΑΣΟΚ της τελευταίας περιόδου του Α.Παπανδρέου.

Ωστόσο από όσα μαθαίνω και βλέπω στο διαδίκτυο, έχουν αμολυθεί όλοι οι λάγνοι εραστές της (όποιας) εξουσίας, Πρετεντέρηδες κλπ, και ουσιαστικά συνηγορούν ή και υπερθεματίζουν στην εξαπόλυση μιας πλήρους αστυνομοκρατίας με αφορμή την εγκληματική επίθεση κατά του νεαρού αστυνομικού.

Κάθε ψύχραιμη φωνή περίπου κόβεται στον αέρα η διακόπτεται με τη γνωστή επηρμένη αγένεια.

Προφανώς οι ηλίθιοι, οι εγκληματίες που πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον Διαμαντή Μαντζούνη θα αποτελέσουν την αφορμή για την ακόμα πιο αυταρχική του "παρά" Κράτους.

Αυτοί είμαστε, το "έθνος" για τα "γιούργια" των κουμποροφόρων ένστολων ή όχι. Η ίδια χώρα που ανέκαθεν ευνούχιζε συστηματικά τα καλύτερα μυαλά της.

"Ο Σουρεαλισμός
όλους μας ενώνει,
Μπάτσοι,
Γουρούνια,
Ανεμώνη" Εξοχο αγαπητέ!

@Captain, μόνη ελπίδα, η κρίση και η ρήξη να φτάσει στο κόκαλο, να το διαπεράσει να πάει στο μεδούλι μήπως και κάτι γίνει προς τα μπρος. Ναι, αυτό "είσαι". Έτσι όπως το περιγράφεις. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει, δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.

Ανώνυμος είπε...

@Πο.Πη.

Από τοίχο στου Γκύζη, εγώ το βρήκα εδώ http://utopia-wwwutopia.blogspot.com/

-=IMAGINOS=- είπε...

Συνεχίζεται το λουτρό αίματος στην Παλαιστίνη και κανείς δεν μιλά από τη διεθνή κοινότητα, ούτε καν οι άραβες. Ολοκαύτωμα και αίσχος.

Έφτιαξα ένα φιλμάκι για τους εβραίους που ξεχνούν τόσο εύκολα και από θύματα έγιναν θήτες. Αν θέλετε το βλέπετε από εδώ:

http://vimeo.com/2741111?pg=embed&sec=2741111

7 λεπτά είναι.

Ίλαντρος είπε...

Αγρινό,

Ο λόγος μου είναι προβλεπτός γιατί εκφράζομαι απλά και ανοιχτά. Σε αντίθεση με σένα που νομίζεις ότι είναι εξυπνάδα να γράφεις με γρίφους και να ταλαιπωρείς τον αναγνώστη.

Ο ΠολΠήτ έγραψε ένα κείμενο 1,317 λέξεων από τις οποίες καμιά 100στή εξέφραζαν την "οργή και ανησυχία" του για το έγκλημα και οι υπόλοιπες έλεγαν... τι έλεγαν, δεν κατάλαβα.

Αλλά για να μην σας κουράζω άλλο με το προβλεπτό μου λόγο, μεταφέρω το σχόλιο του Τζιβ από τον σημερινό Πολίτη:

Ας μη τον γεννούσε...

Στην εντατική βρίσκεται ο νεαρός αστυνομικός που πυροβολήθηκε προχθές στην Αθήνα. Η άποψη του ΚΚΕ: "Αποτελεί το γεγονός μια προβοκάτσια της συντήρησης κατά των λαϊκών αγώνων". Ο δε Αλέξης Τσίπρας τόνισε: "Η απόπειρα πλήττει τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας". Αυτή είναι η αριστερή πολιτική ευαισθησία; Ας μην ήταν αστυνομικός το θύμα... Η αριστερά όσους φοράνε στολή τους θεωρεί καταραμένους και πράκτορες της συντήρησης. Μονοφθαλμισμός του κερατά, αν μου επιτρέπεται ο όρος και η έκφραση. Αλλά και η νεολαία; Δεν θα εξεγερθεί, δεν θα θυμώσει και δεν θα διαδηλώσει. Η οικογένεια και η μάνα του νεαρού αστυνομικού θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφύγει το δράμα. Να μην τον γεννούσε...

Έλα νέε μου, με 700 ευρώ κι εσύ μπορείς να γίνεις στόχος.

Unknown είπε...

Προβλεπτικότητα λόγου .
Φοβάμαι πως αυτή είναι χαρακτηριστικό της στοχαστικής ένδειας και της αδυναμίας να δούμε τα πράγματα έξω από τον περιορισμένο υποκειμενικό κύκλο.

Δεν θέλω να πω πως η μη προβλεπτικότητα πρέπει να είναι αυτοσκοπός, καθόλου μάλιστα, γιατί καταντάει διαστροφή και είναι γυμνή ουσίας.

Έχεις μία τάση Ίλαντρε εξαιρετικά απογοητευτική. Με ότι συμφωνείς απλά χειροκροτείς χωρίς να αναπτύσσεις να προσθέτεις αποχρώσεις ή να συζητάς και με ότι διαφωνείς απλά καταφεύγεις σε χαρακτηρισμούς χωρίς να επιχειρηματολογείς. Σας τους ηλίθιους θεατές μιας ταινίας που αν το έργο τους ενθουσίασε για κάποιο λόγο ο σκηνοθέτης είναι "μεγάλος" και αν δεν τους άρεσε είναι "μαλάκας".

Η αδυναμία σου να κατανοήσεις το οτιδήποτε βρίσκεται έξω από τα δικά σου στερεότυπα ΄θα ήταν σεβαστή αν η στάση σου ήταν διαφορετική, δηλαδή χαμηλότονη και ευγενική προς τους συνομιλητές σου. Αντιθέτως απορρίπτεις χωρίς να κατανοείς, δεν αναρωτιέσαι ποτέ γιατί κάποιοι άλλοι κατανοούν αυτά που εσύ δεν μπορείς και συνθηματολογείς. Επίσης με εξόχως κουτοπόνηρο τρόπο βάζεις στους άλλους λόγια που δεν είπαν ποτέ. Όσο και αν ψάξεις, στα δικά μου κείμενα, δεν θα βρεις το σύνθημα "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" στο οποίο αναφέρθηκες στο πρώτο σου σχόλιο. Σε διακρίνει, δυστυχώς-και εσένα- ο μονόχνωτος ελληνικός αυτισμός που τόσο κακό έχει κάνει στον τόπο. Δεν ξέρω γιατί, αλά είχα σχηματίσει τελείως άλλη εντύπωση αρχικά για το πρόσωπο σου-και αυτή δεν ειχε να κάνει με το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.

Δεν εκ-τιμώ τους ανθρώπους από την ταύτιση απόψεων. Αλλά εσύ δεν διαφωνείς. Απλώς συνθηματολογείς επιθετικά.

Bananistanos είπε...

Ενώ εσύ Πίττα έχεις μια τάση όταν σου πουν ένα απλό επιχείρημα με λίγες λέξεις στο οποίο δεν έχεις απάντηση, να μιλάς για ένδεια λόγου και επιδερμικότητα (θυμίθου τη κουβέντα μας στου Κυριάκου).

Εγώ νομίζω ένδεια στοχαστική και λόγου είναι να προσπαθείς με 2000 λέξεις να δικαιολογήσεις (κυρίως στο μυαλό σου) τα αδικαιόγητα, να μας πείσεις ότι λυπήθηκες για το χτύπημα στον μπάτσο-γουρούνι-δολοφόνο από τους συνεχιστές του ήρωα σου του Ξηρού. Ή να καλείς τις αρχές να κλείσουν εθνικιστικές ιστοσελίδες ενώ εκθειάζεις τη κόκκινινη βια (κατά των αρχών)στους δρόμους

Βρίσκω επίσης γελείο και υποκριτικό να λέεις ότι δεν χρησιμοποίησες τη φράση μπατσοι... ενώ εδώ και δύο μήνες υποστηρίζεις φανατικά αυτούς που τη χρησιμοποιούν και για όλα τα χειρότερα που κάνουν.

Unknown είπε...

Υπήρξαν ανέκαθεν δύο συνθήματα που μου προκαλούσαν αμηχανία, από τότε που ήμουν νεαρότατος. Και τα δύο με "ενοχλούσαν" λόγω αισθητικής -και η αισθητική είναι για μένα ΚΑΙ πολιτική με την ευρεία διάσταση.

Το ένα ήταν το μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι-αφ ενός γιατί τα γουρουνάκια δεν μου φταίνε σε τίποτα και αφ ετέρου γιατί πολιτικά είναι αποπροσανατολιστικό όπως σχεδόν κάθε αφορισμός και το άλλο το "κλασικό", "φονιάδες των λαών αμερικάνοι" που το θεωρούσα και το θεωρώ παντελώς ισοπεδωτικό και κατά συνέπεια χωρίς ίχνος κρίσης.

Την κουβέντα στου Κυριάκου-ομολογώ- δεν την θυμάμαι διόλου.

Τα υπόλοιπα που αναφέρεις, είναι η γνώμη σου. Δεν θα μπω στον κόπο να αποδείξω αν ο...Ξηρός είναι ή δεν είναι "ήρωάς" μου ή αν εκθειάζω ή όχι την...κόκκινη βία κλπ.

Ο κάθε ένας μας, είναι αυτά που καταλαβαίνει, και αυτά που έστω προσπαθεί να καταλάβει. Τίποτα άλλο.

ΜΑΤΡΙΞ είπε...

http://enaliakypros18.blogspot.com/2009/01/blog-post.html