Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Κωλοέλληνες

Κυκλοφορεί που λέτε στο διαδίκτυο και όχι μόνο, ένα κείμενο απίστευτης ανοησίας και τελείως καθυστερημένης αντίληψης που καταγράφει το γιατί «γουστάρουμε που είμαστε έλληνες»

Το είχα δει και πριν από λίγα χρόνια, αλλά τότε είχα απλώς καγχάσει και δεν έδωσα παραπάνω σημασία. Πρόσφατα ανακάλυψα πως το εν λόγω κείμενο υπάρχει στο facebook.com και μερικές Δεκάδες Χιλιάδες Έλληνες το συνυπογράφουν ως "κοινότητα".

Πρόκειται, κατά τη γνώμη μου, για την αποθέωση της αναίδειας, της αμετροέπειας και κυρίως της απύθμενης κοινωνικής και όχι μόνο αμορφωσιάς που βασιλεύει στα μέρη μας.

Παραθέτω το «αυθεντικό» κείμενο με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα και από κάτω κάποιους δικούς μου σχολιασμούς με πλάγια στοιχεία:

ΝΑΙ ΡΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ...
Μια θάλασσα που μπαζώνουμε και που λερώνουμε συστηματικά με τα σκουπίδια μας. Γιατί δικιά μας είναι και ότι θέλουμε την κάνουμε. Δικιά μας είναι, για να αφήνουμε τα πλαστικά μας, τα αντηλιακά μας, τα μπουκάλια μας, δικιά μας είναι για να χτίζουμε στις παραλίες μας τα αυθαίρετα μας .
Γιατί έτσι, επειδή είμαστε «Έλληνες.»

-ΓΙΑΤΙ ''ΚΑΜΑΚΙ'' ΚΑΙ ''ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ...
Σωστά, προφανώς είμαστε περήφανοι που το φλερτ το ονομάζουμε «καμάκι» μετατρέποντας τις γυναίκες σε ψάρια που κατά τη γνώμη μας (μόνο) έλκονται από τη μπόχα του κρεμμυδιού στην ανάσα των επίδοξων εραστών. Γιατί έτσι, επειδή είμαστε «Έλληνες».

-ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ...
Γιατί δεν γουστάρουμε να δουλεύουμε, είμαστε εκ πεποιθήσεως τεμπέληδες, αντιπαραγωγικοί και εγωιστές. Οι άλλοι πρέπει να δουλεύουν για μας, εμείς είμαστε όλοι γεννημένοι δήθεν αφεντικά. Γιατί έτσι, επειδή είμαστε «Έλληνες.»

-ΓΙΑΤΙ ''ΛΟΥΛΟΥΔΟΠΟΛΕΜΟΣ'' ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ...
Γιατί προτιμάμε τα λουλούδια να τα βλέπουμε τσαλαπατημένα στις πίστες αντί σε κήπους και βάζα. Εκατοντάδες σπασμένα πιάτα, τσακισμένα λουλούδια και η διάχυτη μυρουδιά από το ουίσκι είναι η «διασκέδαση» μας. Γιατί έτσι, επειδή είμαστε «Έλληνες.»


-ΓΙΑΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΝΕΙ...
Γιατί πεθαίνουμε ένδοξα ως...Έλληνες κάθε Σαββατοκύριακο στους δρόμους οδηγώντας μεθυσμένοι και μη βλέποντας μπροστά μας καθώς μας έχουν πιεί τα «τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια» αλλά βέβαια δεν το ξέρουμε. Γιατί έτσι, επειδή είμαστε «Έλληνες».

-ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΚΕΙ...
Γιατί η ελλειμματική μας παιδεία σκοτώνει τα όνειρα πριν γεννηθούν, γιατί δεν μας ενδιαφέρει να εμπνεύσουμε και να εμπνευστούμε γιατί βρίζουμε το Δημόσιο επειδή μας βασανίζει γιατί και αντί να το αλλάξουμε, απλά επιλέγουμε να γίνουμε και εμείς βασανιστές των Άλλων.
Γιατί έτσι, επειδή είμαστε «Έλληνες.»

-ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ...
Τα πάντα, ναι. Σπρώχνουμε, ποδοπατάμε, βρίζουμε, διαχέουμε τον ιδρώτα μας παντού και ναι, στο τέλος καθόμαστε θριαμβευτές και χυδαία αγενείς. Γιατί έτσι μάθαμε, γιατί οι «άλλοι» είναι πάντα οι εχθροί. Γιατί έτσι, επειδή είμαστε «Έλληνες.»

-ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΚΟΡΝΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ...
Συνήθεια, ναι. Στο θόρυβο, στην ηχορύπανση αλλά και στη γελοιότητα να νομίζουμε πως κάτι καταφέραμε αν φτάσουμε στο επόμενο φανάρι πρώτοι. Και δεν αισθανόμαστε παντελώς γελοίοι (που είμαστε) όταν βλέπουμε αυτούς που προσπεράσαμε με 1000 να φτάνουν με την ησυχία τους στη διπλανή λωρίδα. Ακοινώνητοι παντού. Γιατί έτσι, επειδή είμαστε «Έλληνες.»

-ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ''ΚΑΨΟΥΡΑ''...
Όχι, δεν θα καταλάβει ο ξένος. Μόνο που το Ρωμαίος και Ιουλιέτα στα αγγλικά γράφτηκε, από εγγλέζο «κουτόφραγκο». Και είναι το έργο, μία passionate erotic and dramatic tragedy. Όλες οι λέξεις με αρχαιοελληνική ρίζα, μόνο που οι «πρόγονοι» δεν θα καταλάβαιναν και εκείνοι τι σημαίνει «καψούρα». Γιατί εκείνοι ήταν Έλληνες και ομιλούσαν την Ελληνική. Εμείς, είμαστε «Έλληνες»

-ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΛΕΞΕΙΣ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ...
Σωστό! Ή μάλλον OK, κουλ , αλλά σαν το σκέφτομαι είμαι ντάουν. Πάμε τώρα για σόπινγκ και μετά για ένα ντρινκ? A…σόρι…έχω μίτινγκ! Μπάιιιιιι!

-ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ Κ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ...
Αυτή τη σαχλαμάρα, αν δεν κάνω λάθος την είχε πει η Μελίνα Μερκούρη. Για κοιταχτείτε καλύτερα: αυτοί που κορνάρουν στο κενό, που κάνουν τα πάντα για μία θέση στο λεωφορείο, που…βράζει το αίμα τους, που αλλάζουν κινητό κάθε χρόνο, που ξενυχτάνε κάθε μέρα ενώ δουλεύουν που έχουν κάνει το «κέρατο» στυλ και ιδεολογία δεν θέλουν ψυχίατρο; Γιατί έτσι, επειδή είμαστε « Έλληνες.»

-ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ 18 ΜΑΣ
Και έτσι, με συνέπεια, παράγουμε μαλθακά μαμμόθρεφτα, ανεύθυνα και βολεμένα που δεν μαθαίνουν ποτέ να στέκονται στα πόδια τους παρά μόνο μέσα από ατυχίες και συμφορές. Και αυτόν τον απέραντο εγωισμό τον βαφτίζουμε «στοργή». Γιατί έτσι, επειδή είμαστε « Έλληνες

ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ...
Και όταν έρθουν οι λογαριασμοί τα χρέη και οι κατασχέσεις, φταίει το σύστημα, ο καπιταλισμός, οι αμερικάνοι, ο γείτονας, ο διαιτητής, ο δήμαρχος, το αφεντικό, και ο…Χατζηπετρής.
Γιατί έτσι, επειδή είμαστε « Έλληνες.»

-ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΦΤΙΑΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ...
Και ενώ κοιμόντουσαν στα δέντρα, μας έφτασαν, μας ξεπέρασαν, και τώρα μας κοιτάνε από απόσταση. Αγάπησαν κάθε τι δικό μας που εμείς περιφρονήσαμε, θεράπευσαν τον Πολιτισμό μας όταν εμείς τον καίγαμε και τον απαγορεύαμε. Βέβαια όταν εμείς χτίζαμε τον Παρθενώνα είχαμε και κάτι που αυτοί δεν είχαν τότε: Δούλους. Γιατί έτσι, επειδή είμαστε « Έλληνες.»

-ΓΙΑΤΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΙ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ...
Αυτοί, σίγουρα ήταν. Εμείς τι σχέση έχουμε με αυτούς;

Εμείς «γουστάρουμε» να’ ουμ τη Βίσση και τη Βανδή και τα καμένα καψούρια .
Εμείς είμαστε οι «Έλληνες» που ποδοπάτησαν και ώθησαν στα ξένα, τα καλύτερα μυαλά του τόπου. Εμείς γουστάρουμε τη «μαγκιά και την καψούρα»

Εμείς είμαστε «ωραίοι» επειδή κορνάρουμε, επειδή ποδοπατάμε, επειδή σπρώχνουμε, επειδή είμαστε ημιμαθείς, επειδή κρίνουμε τους πάντες και τα ξέρουμε όλα.

Εμείς που:
Τον Μητρόπουλο τον ξέρουμε μόνο έναν ποδοσφαιριστή και όχι ως τον διάσημο Μαέστρο.

Την Κορομηλά ως τηλεπαρουσιάστρια αλλά όχι ως Συγγραφέα και Λαογράφο.

Τον Ελύτη ως....ως ιδιοκτήτη της εταιρίας που παράγει τις φρυγανιές "Ελίτ".

Τον Σκαλκώτα ως συνταγή μαγειρικής με σκαλοπίνια και μανιτάρια.

Αν δε, προσθέσω και έναν κατάλογο επιφανέστατων Ελλήνων και Ελληνίδων από όλο το φάσμα των Τεχνών και των Επιστημών που δεν γνωρίζουμε κα-θό-λου....ε, θα χρειαστούμε μερικές σελίδες ακόμα.

Εμείς!

Με την κομπορρημοσύνη, εμείς οι κωλοέλληνες οι τσιφτετέλληνες που λέει και ο Σαββόπουλος.

Αυτό το θλιβερό κείμενο, είναι η…ιδεολογικοποίηση και η "εξέλιξη" του κλασικού και χυδαίου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε
Μετατρέψαμε απλά το Εγώ, στο Εμείς.

Στο Εμείς του Πάτου.

84 σχόλια:

Naxion είπε...

Γιώργο την καλημέρα μου

Είμαστε χαώδης λαός, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, καθώς λέγει κι ο αειθαλής επίτιμος...

Και απόδειξη της όποιας χρησιμότητας αυτού του λαού είναι το ότι με την τρελή λογική που τον διακατέχει, συνεχίζει να υπάρχει ανά τους αιώνες όταν άλλοι λαοί έχουν σβήσει και χαθεί προ πολλού. Καθώς αυτό το έρμο το Θείον μες την αιωνιότητά του και καθώς ο Χρόνος δεν υφίσταται στο χώρο του, απλά μας παρακολουθεί με προσοχή και μεγιστοτεράστια έκπληξη και μας επιτρέπει να βαδίζουμε στο χρόνο καθώς του φτιάχνουμε το κέφι και του διώχνουμε την βαρεμάρα κατά τα φαινόμενα...

Καθώς ποιος άλλος λαός και ποιο άλλο έθνος της υφηλίου είναι ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο ταυτόχρονα?

Οπότε κουφαίνεται και το θείον που τα είδε όλα. Και η ύπαρξή μας ευλογείται με τη θεία φράση του "ας τους κρατήσω λίγο ακόμα να δω τι θα σκαρώσουν παρακάτω"...

Κι έτσι οδεύουμε ανά τους αιώνες.

Unknown είπε...

@Naxion την καλημέρα μου επίσης...

Καταλαβαίνω τι λες. Έχω "περάσει" από αυτή την αντίληψη αλλά πια την βρίσκω επιεικώς γραφική και άλλη μία δικαιολογία για το πόσο παθητικά έχουμε βουτήξει στα ίδια μας τα σκατά. Το χειρότερο που αναφέρεις το βλέπω κάθε μέρα.

Το καλύτερο που αναφέρεις επίσης όμως που είναι; Όταν υπάρχει απλά είτε το αγνοούμε-μην τυχόν και ανέβει ο πήχης- είτε το κακοποιούμε για να μην διαδοθεί ως μολυσματική ασθένεια. Το έρμο το Θείον, απλά δεν κατοικεί πλέον εδώ γιατί ποτέ δεν κατοικεί εκεί που το λοιδορούν εκ πεποιθήσεως.

Naxion είπε...

Ναι, είπα να ωραιοποιήσω λίγο την τρελή κατάστασή μας... Απέτυχα... :)

κουτσοφτου είπε...

Αποσπασμα ομιλιας αμερικανοεβραίου τέως υπουργού εξωτερικών των Η.Π.Α. το Σεπτέμβριο του 1994, στη διάρκεια τελετής βράβευσής του από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των Η.Π.Α. στην Ουάσιγκτον: «Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των Η.Π.Α.».
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές και επισταμένες μελέτες η ελληνική γλώσσα είναι η πλουσιότερη του πλανήτη. Συγκεκριμένα η Marianne - Irene Mc Donald, από το Santa Fe της Καλιφόρνιας, που ασχολείται με την ελληνική γλώσσα καταμέτρησε 6.000.000 λέξεις ενώ για την Αγγλική αναφέρει 100.000 λέξεις. Η διαφορά αυτή φαντάζει υπερβολική, όμως θα πρέπει να αναλογισθεί κανείς ότι μόνο στα δύο έργα του Ομήρου, τα οποία μάλιστα γράφτηκαν στα πρώτα στάδια της εξέλιξης της ελληνικής γλώσσας, μετρήθηκαν 8.102 διαφορετικές λέξεις.
Εκτός από τον ασύγκριτα τεράστιο αριθμό «η ελληνική γλώσσα συγκεντρώνει τον πλούτο και την ομοιογένεια της γερμανικής, τη σαφήνεια της γαλλικής, τη μουσικότητα της ιταλικής και τη λυγεράδα της ισπανικής». Η εκτίμηση αυτή ανήκει στον γάλλο ποιητή και λόγιο Claude Fauriel (1772 - 1884). Η Ελληνική είναι μια ανεξάντλητη γλώσσα, που όχι απλώς έχει επιβιώσει επί 3.000 χρόνια, παρ' όλες τις περιπέτειες του έθνους μας αλλά ζει και μέσα από άλλες, κυρίως ευρωπαϊκές, γλώσσες. Στην ιστορία των 4.000 χρόνων που μιλιέται, και των 3.000 χρόνων που γράφεται η γλώσσα μας, δεν είχε πάντα το ίδιο λεξιλόγιο. Αυτό συρρικνώνονταν σε περιόδους κατακτήσεων και πλουτίζονταν σε περιόδους ελευθερίας.
Τα έπη του Ομήρου δεν είναι μόνο το αρχαιότερο ευρωπαΐκό ποίημα, αλλά αποτέλεσαν το πρωτότυπο για πολλούς μετέπειτα ποιητές όπως ο Βεργίλιος, ο Δάντης, ο Μίλτον κ.λ.π. Ακόμα και στους σύγχρονους όπως ο Derek Walcott από τις δυτικές Ινδίες που τιμήθηκε μάλιστα με το βραβείο λογοτεχνίας το 1992, είναι αισθητή η έντονη επιρροή του Ομήρου, όπως βέβαια και ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία δηλώνει. Στις λέξεις και τις ρίζες της ομηρικής διαλέκτου στηρίζεται όχι μόνο η σύγχρονη καθομιλουμένη των Ελλήνων, αλλά και ολόκληρη η ευρωπαϊκή ομοιογλωσσία.
Από την μακρινή εκείνη εποχή δεν έχει τίποτε αλλάξει. Οι «Έλληνες» του Ομήρου, οι «Παναχαιοί», μιλούσαν την ίδια ακριβώς γλώσσα που μιλούν και οι σημερινοί Έλληνες χρησιμοποιώντας τις ίδιες λέξεις και εκφέροντας τον ίδιο λόγο. Οι χρήστες της ελληνικής γλώσσας, παράλληλα με το διαθέσιμο σημερινό γλωσσικό υλικό, έχουν τη δυνατότητα να αντλούν κατά περίπτωση από το βαθύ γλωσσικό παρελθόν τους και να ενεργοποιούν λέξεις σύμφωνα με τους μορφολογικούς και συντακτικούς νόμους της σημερινής μορφής της γλώσσας τους. Ένας θησαυρός λέξεων έρχεται από το παρελθόν και χύνεται στην κοίτη του νεοελληνικού λόγου.
Η νέα μας γλώσσα, θα πει, είναι η ίδια η αρχαία που αδιάκοπα μιλημένη από το ελληνικό έθνος για χιλιάδες χρόνια, από χείλη σε χείλη και από πατέρα σε παιδί, έφτασε ως εμάς. «Από τη εποχή που μίλησε ο Όμηρος ως τα σήμερα, γράφει ο Σεφέρης, μιλούμε, ανασαίνουμε και τραγουδούμε με την ίδια γλώσσα». Και ο άλλος μας νομπελίστας, ο Οδυσσέας Ελύτης, θα πει στο λόγο που εκφώνησε στη Στοκχόλμη το 1979, την ημέρα που του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ: «Μου δόθηκε να γράψω, αγαπητοί φίλοι, σε μια γλώσσα που μιλιέται μόνον από μερικά εκατομμύρια ανθρώπων. Παρ' όλα αυτά μια γλώσσα που μιλιέται επί χιλιάδες χρόνια χωρίς διακοπή και με ελάχιστες διαφορές.... Η χώρα μου είναι είπε, μικρή σε έκταση χώρου και απέραντη σε έκταση χρόνου».
Με την πάροδο του χρόνου η γλώσσα αυτή μεταπλάσθηκε και μετεξελίχθηκε μέσω των περίφημων διαλέκτων, της Αιολικής, της Δωρικής, της Αττικής, της Ιονικής και τελικά της λεγόμενης Επικής. Ύστερα η γλώσσα μορφοποιήθηκε και εμπλουτίστηκε περαιτέρω κατά την κλασική περίοδο και επεκτάθηκε στα τετραπέρατα του κόσμου κατά την ελληνιστική περίοδο. Εν συνεχεία διαδόθηκε μέσω της λατινικής προς όλες τις μετέπειτα ευρωπαϊκές γλώσσες οι οποίες δανείσθηκαν την μεγαλύτερη δυνατή παρακαταθήκη λέξεων, ριζών και λημμάτων της ομηρικής διαλέκτου η οποία, σημειωτέον, περιελάμβανε και λέξεις άγνωστες σε μας ως μη χρησιμοποιηθείσες υπό του Ομήρου αλλά διαιωνισθείσες από τον μετέπειτα Ελληνισμό.
Ο Ισοκράτης λέει πως ο ελληνικός πολιτισμός υψώθηκε τόσο πολύ και επικράτησε τόσο πλατιά στον κόσμο, ώστε το όνομα Έλληνας να μη σημαίνει πια την καταγωγή, παρά τον πολιτισμένο άνθρωπο. Είναι φανερό δηλαδή ότι το όνομα Έλληνας από τον 4ο π.Χ. αιώνα ακόμη υπερβαίνει τη φυλετική και την εθνογραφική του σημασία και ταυτίζεται με τον άνθρωπο της παιδείας είτε αυτός είναι Έλληνας είτε όχι.
Ολα τα πιο πανω ειναι κομματι ομλιας διακεκριμενου καθηγητη γλωσσολογιας.ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ?
ΔΙΟΤΙ ΑΝΑΛΥΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΟΛΟΥΣ ,ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 13 ΓΡΑΜΜΕΣ. ΓΕΙΑ ΣΑΣ

koutso είπε...

Είμαστε για να να'μαστε φίλε Γιώργο.Εμείς που θα μπορούσαμε να'μαστε Η χώρα της Ευρώπης.Εμείς που βγάλαμε κορυφαίους Ελληνες φιλοσόφους,στοχαστές,μαθηματικούς κλπ έχουμε όλα τα τσογλάνια να εξευτελίζουν το μεγαλείο του Ελληνισμού με την κωλοσυμπεριφορά τους,με τον υπέρμετρο εγωισμό τους,με την αναίδεια τους,με το θράσος χιλίων καρδηναλίων,είτε αυτοί είναι πολιτικοί,είτε απλοί θνητοί.
"Η δυστυχία του να'σαι Ελληνας" του Ν.Δήμου τα λέει όλα και ακόμη καλύτερα, το βιβλίο του Θ.Κάρζη "Η βλακεία ως παράγων του ανθρώπινου βίου" αντικατοπτρίζουν και τα δυο το μεγαλείο της παλαβοσύνης του Ελληνα-Κύπριου κούλουφου.

koutso είπε...

Νομίζω ότι η κουτσοφτού παρεσύρθη λιγάκι με το σχόλιο της διότι διόλου ο Γιώργος είπε κάτι το αντίθετο ή είναι της αντίθετης άποψης ούτε είπε ότι δεν αναγνωρίζει το μεγαλείο του Ελληνικού Πολιτισμού.Αντιθέτως κατηγορεί τους ηλίθιους που γράφουν κάτι τέτοια σχόλια ενώ παράλληλα καταστρέφουν ότι καλύτερο έχουμε να δείξουμε,περιβάλλον,συμπεριφορά,πολιτισμό κλπ.

Unknown είπε...

Θα επιστρέψω πιο αναλυτικά, τώρα είμαι υπό πίεση.

1ον το αρχικό επιχείρημα του/της Κουτσοφτού για την δήθεν ομιλία του Χ.Κίσινγκερ είναι ένα (ακόμα) μύθευμα από τα πολλά στα οποία οι υμέτεροι μεγαλοϊδεάτες προσπαθούν να αποδείξουν ότι στο συμπαν είναι εχθρός μας. Η ομιλία αυτή ουδέποτε έγινε, ΔΕΝ υπάρχει καμία πρωτογενής ιστορική πηγή και αναφορά, και όλα τα σχετικά δημοσιεύματα είναι ένα γαϊτανάκι χωρίς τέλος. Μοιάζει με το παραμύθι του Κρυφού Σχολειού.


Για τα άλλα, συμφωνώ με τον Κουτσό.

BioLogos είπε...

@κουτσόφτου

Αντί να αναπαράγεις urban legends, τύπου αν δεν το προωθήσεις θα σε φάει τα μεσάνυχτα ένας δεινόσαυρος,θα
μπορούσες με μια απλή ματιά στο νετ να δεις πόσο αστεία είναι αυτά που γράφεις.
Αστεία,επικίνδυνα,καραμέλα και πάνω από όλα...debunked urban legends.

Επίσης άσε τον σχωρεμένο Ισοκράτη εκεί που είναι γιατί από την Ελλάδα του καφρέλληνα δεν πέρασε μια βόλτα.

υγ.Πολίτη μπράβο για την παρέμβαση, αλλά δεν πρόκειται ο ελληνάρας να χάσει ποτέ.

Phivos Nicolaides είπε...

Το ρούφηξα κυριολεκτικά το εξαιρετικό αυτό κείμενο. Θα μπορούσες να γράψεις άνετα ένα συναρπαστικό πόνημα εκπληκτικής ‘ψυχοθεραπευτικής ανάλυσης’ του σύγχρονου «Έλληνα», σαν ένα αριστουργηματικό αστυνομικό μυθιστόρημα, με απρόβλεπτο τέλος… ένθα, δεν θα υπήρχε ούτε θλίψη, ούτε οδύνη, ούτε στεναγμός… Αλλά, καλύτερα, άσε το για το Κυπριακό!!!

Γιώργο μου, λυπάμαι πολύ. Αυτό που είπες είναι αλήθεια!!! Συνεπώς, είσαι ‘ανθέλληνας’, εχθρός του έθνους και το μόνο που σου αξίζει, είναι η πυρά.

«Οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι νικητές» αγόρι μου, αφού το είπε και η Φανή Χαλκιά, θυμάσαι η Ολυμπιονίκης εκείνη, που ανακαλύφθηκε εκ των υστέρων γεμάτη ντόπα και αναβολικά… Συνεπώς, Γιώργο μου, σταμάτα να μας βρίζεις εμάς τους Ελληνάρες!!!

Νικόλας Κυριάκου είπε...

Γεια σου Γιώργο! Στο απευθύνω και ως χαιρετισμό και ως αναγνώριση για το δίκαιον της ιερής αγανακτησης σου.

Ας μην παραμυθιαζόμαστε με ερμηνειες που παραπέμπουν σε περιούσιους λαούς. Είναι βλακώδες και λογικά αστήρικτο. Τα ίδια λενε κι οι Κινέζοι και οι Εβραίοι.

Η διαδρομή από το να αγαπήσεις και να εκτιμήσεις το φορτίο που κουβαλάς (επειδή έλαχε να γεννηθούμε ΄΄Ελληνες) μέχρι το να επιδιώξει κανεις να επιβληθεί στους άλλους (ή να πιστέψει ότι είναι ανώτερος) είναι μεγάλη και προφανώς δεν εχουμε διάθεση να τη διανύσουμε...

Καλη συνεχεια!
Ν

the bastard; unshaved. είπε...

Που είσαι ακόμα να γράψουμε "γουστάρουμε που είμαστε Κυπραίοι".

Εκεί να δείς χαμός που θα γινεί..

kyriakos είπε...

Ισως για να βγούν οι σπουδαίοι να χρειάζονται και τα σκατά..

Έτσι για έμπνευση ρε παιδί μου..

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ PolitisPittas,

Τα χαρακτηριστικά (“προσόντα”, “προτερήματα” και “ικανότητες”) των “[κωλο]ελλήνων” που μας παρουσιάζεις στο κείμενο σου, κριτικάροντας τα με αιχμηρό και σατιρικό τρόπο (χτύπησες κέντρο – και πολύ καλά έκανες), σίγουρα τα ‘χεις ξεσηκώσει από κάποιο ελληναράδικο site ή blog. Οι ελληνολόγοι που ετοίμασαν το σχετικό πόνημα θεωρούν ακόμα και τα ελαττώματα των ελλήνων (της πλειοψηφίας των ελλήνων για να μην γινόμαστε και απόλυτοι) ως ΜΑΓΚΙΑ!!!

Όλα αποπνέουν ρατσισμό - έστω και με τα ελαττώματα τους οι έλληνες είναι ανώτερη φυλή!

Κάποια απ’ αυτά (τα χαρακτηριστικά) είναι καθαρά εθνικιστικά (καθώς προσπαθούν να πείσουν πως ότι είναι ελληνικό είναι και καλό και σωστό), ενώ άλλα άκρως ηλίθια! Έχω την άποψη, όμως ότι μερικά απ’ αυτά μπορούν να χαρακτηριστούν κι ως αυτοκριτικά ή/και αυτοσαρκαστικά. Π.χ. το “ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΚΕΙ...”, ή το “ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ... ”, ή το “ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΚΟΡΝΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ...”.

Την ίδια ώρα όμως, διερωτούμαι πως όλ’ αυτά τα αρνητικά χαρακτηριστικά τα οποία συναντούμε σίγουρα και στην Κύπρο ΘΑ διορθωθούν ή ΘΑ αλλάξουν; Τούτα παράγονται, αναπαράγονται, ανακυκλώνονται και συντηρούνται από ένα σύστημα (κοινωνικής οργάνωσης) που έχει αναγάγει το βόλεμα, το “δεν βαριέσαι αδελφέ”, την “παραποθκιάν, το “μέσο”, σε υπέρτατες αξίες – τι είν’ εκείνο τέλος πάντων εκείνο που θα τα καταργήσει όλ’ αυτά;

Anef_Oriwn
Σάββατο 31/1/2009 – 8:10 μ.μ.

Unknown είπε...

Είχα σκοπό να απαντήσω στα σχόλια σας φίλοι, αλλά όπως κάθε Σ΄'αββατο είμαι από τις 6 στο ραδιόφωνο και σήμερα η εκπομπή πάει με ταχυτατο ρυθμό που δεν μου επιτρέπει να γράψω.

Θα πως μόνο μία λέξη στον φίλο μου τον Άνευ που θεωρώ πως είναι η απάντηση: ΠΑΙΔΕΙΑ.

Θα επανέλθω αύριο Κυριακή, πιο αναλυτικά σε όλα.

Καλό βράδυ! (από μένα)

Μιχάλης είπε...

Γιώργο,

Εξαιρετικό κείμενο.
Εύστοχα και τα σχόλια σου.

Δείχνει την βλακεία που δέρνει τους περισσότερους νεοέλληνες που το μόνο που καυχώνται είναι για τους προγόνους τους, με τους οποίους ουδεμία σχέση έχουν!

Συμφωνώ με τα περισσότερα που γράφτηκαν από άλλους σχολιαστές γι αυτό δεν πρόκειται να τα επαναλάβω.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι αν έχουμε μέλλον με τέτοιες αντιλήψεις. Και η απάντηση μου είναι αρνητική…

κουτσοφτου είπε...

@ΠΙΤΤΑ
Το κειμενο που παρεθεσες δεν χρειαζοταν επεξηγησεις καθοτι ανοητον.
@ΠΙΤΤΑ και ΛΟΙΠΟΥΣ
Εξηγηστε μου παρακαλω την σταση σας εναντι στην ιδεα του ΕΛΛΗΝΑ ,που τεραστιες προσωπικοτητες λαοι και πολιτισμοι υποκληθηκαν στο μεγαλειο του ανα τους αιωνες....
Ενας δε απο εσας εχει αποκαλεσει το κρυφο σχολειο ,,παραμυθι,,αλλος δε τα λεγομενα του Κισινγκερ ως μυθευμα.ΕΥΓΕ.Ο αλλος δε ο ΒΙΟκατι εξασκησε με την ευκαιρια τα αγγλικα του ως καθαρος νεοκυπριος.Στο νετ να μπεις αγαπητε μου....οπως μπαινω και εγω...Σχόλιο για κείμενο του Κίσινγκερ που διάβασε ο Λαζόπουλος..
by NTG on Sat Apr 19, 2008 1:13 am

Την Τρίτη 8 Απριλίου ο Χένρι Κίσινγκερ γνώρισε μία στιγμή δόξας. Ο Λάκης Λαζόπουλος διάβασε στην εκπομπή του το γνωστό ανθελληνικό του κείμενο.

Εμείς οι Έλληνες λατρεύουμε αυτό το κείμενο. Είναι η πιο έγκυρη επιβεβαίωση της αξίας μας και του ρόλου που παίζουμε στον σημερινό κόσμο. Γι' αυτό και, παρ' όλο που μάλλον είναι πλαστό, το ξαναθυμίζουμε κάθε λίγο.

Σκεφθείτε, ένας από τους σημαντικότερους και ευφυέστερους πολιτικούς της εποχής μας, ο σύγχρονος Μέτερνιχ, να μας θεωρεί τόσο σπουδαίους, που να γράφει: «Ο ελληνικός λαός είναι ανυπότακτος και απειθάρχητος και μονάχα όταν χτυπήσουμε τις πολιτιστικές του ρίζες, τη γλώσσα, την ιστορία, τη θρησκεία, τα έθιμά του, θα γίνει υπάκουος και δεν θα μας ενοχλεί».

Ο παντοδύναμος υπουργός Εξωτερικών της Υπερδύναμης θεωρούσε έντεκα εκατομμύρια Έλληνες εμπόδιο και ενόχληση - και βυσσοδομεί εναντίον τους! Ψηλώνουμε δέκα πόντους, άπαντες.

Πώς τολμώ να ισχυρίζομαι πως είναι πλαστό;

Όχι βέβαια επειδή το διέψευσε ο ίδιος (σιγά μην τον πιστέψουμε!). Αλλά πρώτον, επειδή κανένας πολιτικός, ακόμα και ηλίθιος (και ο Κίσινγκερ μόνον ηλίθιος δεν είναι), δεν κάνει ανοιχτά τέτοιες δηλώσεις. Δεύτερον, επειδή ποτέ δεν βρέθηκε αυτό το κείμενο. Τρίτον, επειδή ψάχνοντας αρχεία και internet, βρήκα ότι όσοι έγραψαν γι' αυτό, αντιφάσκουν μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον κ. Θ. Σταυρόπουλο («Ελευθεροτυπία», 26-1-96) ελέχθη το Νοέμβριο του 1973. Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός το τοποθετεί στο 1974. Κατά το περιοδικό «Νέμεσις» της Λιάνας Κανέλλη (με πηγή την «Turkish Daily News» της 17/2/1997), ειπώθηκε το Σεπτέμβριο του 1994.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, δεν το είπε ο Κίσινγκερ αλλά ο υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας λόρδος Πάλμερστον στο βρετανικό Κοινοβούλιο το 1850, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στην Αθήνα σε βάρος του Βρετανού υπηκόου Πατσίφικου.

Τελικά δεν έχει σημασία αν και ποιος και πότε είπε αυτή τη φράση. Εμάς μας χρειάζεται, μας ανεβάζει και μας συσπειρώνει. Άρα θα την προβάλουμε στον αιώνα τον άπαντα!

http://www.lifo.gr/content/i108/x6/1084.html
.....Και δεν νομιζω να αμφισβητειτε εσεις την Κανελη.Ατε γεια και προσεχε μηπως ειναι μυθευμα καιη δηλωση του Ολγκατς...

Anef_Oriwn είπε...

Μερικές λέξεις (ακόμα) κι από μένα φίλτατε PolitisPittas, μια και τον ίδιο (με μένα) προβληματισμό έχουν κι άλλοι, όπως π.χ. ο Μιχάλης που τον διατυπώνει μεν κάπως διαφορετικά λέγοντας “… το μόνο που με προβληματίζει είναι αν έχουμε μέλλον με τέτοιες αντιλήψεις. Και η απάντηση μου είναι αρνητική…”, όμως η ουσία είναι η ίδια. Και συνεχίζω να διερωτούμαι κατά πόσο Η ΠΑΙΔΕΙΑ μπορεί να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει θετικά και ανεξάρτητα των υπολοίπων κοινωνικοοικονομικών θεσμών και πρακτικών που όπως διαπιστώνεται και μέσα από το κείμενο της ανάρτησης βρίσκονται σε συνεχή υποχώρηση (για να μην χρησιμοποιήσω πιο βαρετές εκφράσεις). Σε μια κοινωνία (κι όχι μόνο την ελληνική) όπου κυριαρχεί ο ατομικισμός, ο εγωκεντρισμός και το κυνήγι του κέρδους (με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο) πως (με ποιο τρόπο) και ποιες μπορεί να είναι εκείνες οι δυνάμεις που θα μπορέσουν να αναδείξουν μια ΠΑΙΔΕΙΑ με διαφορετικούς προσανατολισμούς;

******
Δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία μιας συζήτησης με βάση όσα λαλεί τζιαι γράφει η κυρία Κουτσοφτου, πρώτον γιατί βλέπω μια υπερβολή στα γραφόμενα της, δεύτερο γιατί τέτοιες συζητήσεις ΔΕΝ οδηγούν πουθενά και τρίτο γιατί ΔΕΝ έχω καμιά διάθεση να κάνω το δικηγόρο του Κίσινγκερ (για την πολιτική του οποίου νοιώθω αποστροφή)!
Όμως μου προκαλεί εντύπωση (και κατάπληξη) πως ενώ δεν υπάρχουν πρωτογενείς πήγες που να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του Κίσινγκερ για τον ελληνικό λαό (όπως τα κατάθεσε η κυρία Κουτσοφτου – μάλιστα παράθεσε και στοιχεία που αναιρούν ή δεν διασαφηνίζουν ότι είπε κάτι τέτοιο ο Κίσινγκερ), εν τούτοις τα χρησιμοποιεί βασικά για να στηρίξει μια συνομωσιολογία που κυριαρχεί τα εδώ και χρόνια στον ελληνικό χώρο αναζητώντας εχθρούς (υπαρκτούς και μη) αποπροσανατολίζοντας παράλληλα από τα πραγματικά προβλήματα.
Με έχει εντυπωσιάσει αρνητικά αυτό που λέει στο τέλος της δεύτερης παρέμβασης της: “… Τελικά δεν έχει σημασία αν και ποιος και πότε είπε αυτή τη φράση. Εμάς μας χρειάζεται, μας ανεβάζει και μας συσπειρώνει. Άρα θα την προβάλουμε στον αιώνα τον άπαντα...”! – Στον αιώνα τον άπαντα ενάντια σε ποιους; Κι αν είναι μύθευμα ΔΕΝ μας νοιάζει! Φτάνει που “…μας ανεβάζει και μας συσπειρώνει …” [για να αντιμετωπίσουμε τους οποιουσδήποτε οχτρούς αντί να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινή γλώσσα ή και σύμμαχους]!!!

Anef_Oriwn
Σάββατο 31/1/2009 – 10:16 μ.μ.

Unknown είπε...

Δεν ενδιαφέρει κανέναν σοβαρό άνθρωπο να αποδείξει καμία ανωτερότητα έναντι κάποιου άλλου.

Αν είναι, ΕΙΝΑΙ.

Αν φωνάζει διαρκώς πως είναι, τότε είναι ένα τίποτα.

Όσον αφορά στην Κανέλλη, άλλο παράδειγμα λιγότερο γραφικό έχεις;

κουτσοφτου είπε...

@ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΝ
Ειτε δεν θελετε η δεν καταλαβατε ποιος εγραψε και εχει αναγνωσει το κειμενο που εχω αναρτησει.Μη προτρεχει η γλωττα της διανοιας,αγαπητε απεριοριστε....
@ΠΙΤΤΑ
Πολλα και τα γραφικα και τα γλαφυρα παραδειγματα.
Οσον αφορα τον αφορισμο της Κενελη με εκπληττεις.ΤΙ ΑΣΧΕΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ που ειναι ρε ΠΙΤΤΤΑ μου..!!!Τυχαια προσωπικοτητα και αυτη η καημενη.Κυριολεκτικα σκεττη.... πιττα..

Ανώνυμος είπε...

ωραίο κείμενο! πριν 2-3 χρόνια σε ένα μάθημα στο πανεπιστήμιο "τόλμησα να πω", όπως μου υπέδειξαν οι πάνσοφοι συμφοιτητές μου, ότι δεν θέλω τα παιδιά μου να μάθουν στο σχολείο ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός πολιτισμός είναι το άλας της γης. Θέλω να νιώθουν ότι είναι κάτοικοι του πλανήτη μας, να μάθουν να θαυμάζουν τζαι να θαμπώννουνται που το διάστημα τζαι όι που την Χοιροκιτία τζαι τον Παρθενώνα (it's a fucking ditch, όπως λέει ο Rogan για το Grand Canyon), ότι όλοι οι άνθρωποι μοιράζονται έναν πλανήτη και ότι όλοι οι πολιτισμοί έχουν κάτι να μας μάθουν. Μόνο πέτρες δεν έφαα, το βρισίδι επήε σύννεφο. Όταν τους ερώτησα να μου πουν τι σχέση έχουν με τούτους ούλλους που υπερασπίζονταν ένθερμα τζαι τι άλλο ξέρουν για τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη τζαι τον Αριστοτέλη...μούγκα στη στρούγκα. Τζαι έλεος κουτσοφτου, αντί να κάμεις αναφορά σε πράματα που εν υπάρχουν υπερασπίστου με δικά σου λόγια τούτο που υποστηρίζεις. Τη γλώσσα σου έδωσαν ελληνική εξάλλου, είμαι βέβαιη.

BioLogos είπε...

@ κουτσόφτου

Γιαννιώτης είμαι που είναι βιολόγος στη Γερμανία.Κύπριος δεν είμαι αν και μπροστά στη λίμνη που έχουμε, θα προτιμούσα θάλασσα.
Για αυτό λοιπόν άσε τα βιοκάτι και τα γρήγορα συμπεράσματα γιατί θα σε πάρει και θα σε σηκώσει.

Αυτά για εισαγωγικά.
Για να ενημερώνεσαι και να βγεις από την πνευματική παγίδα που έχεις πέσει είδα ότι γνωρίζεις για τον Κίσσινγκερ αλλά το πετάς αρχικά μπας και κάνεις τον έξυπνο. Επίσης δες εδώ για την ελληνική γλώσσα και τον πασίγνωστο μύθο-πατάτα περί Hellenic Quest!
Αν μου πεις ότι δεν είναι αστικoί μύθοι όλες αυτές οι εθνικιστικές και πατριωτικές ασυναρτησίες και ότι τα πιστεύεις ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...μην μου επιχειρηματολογήσεις αλλά άφησέ με ήσυχο να αυτοκτονήσω σε μια γωνιά.

Κατά δεύτερον εσύ και όλοι οι υπόλοιποι εθνικά υπερήφανοι ελληνάρες του Γιούρο και της Γιουροβίζιον δεν έχετε κάνει μια βόλτα στα ξένα να ακούσετε το τί λένε οι κουτόφραγκοι για τη βλαχιά μας (συγνώμη βλάχοι).Μάλλον από κάπου προέρχονται όλα αυτά τα σχόλια περί κάφρων, σταρχιδιστών, ημιμαθών, εγωιστών,ευθυνόφοβων και αγενών Ελλήνων που αυτή τη στιγμή κοντεύουν να διηθηθούν στο ότι αποτελεί ταυτόσημο για τον Έλληνα στο εξωτερικό και κάνει τη δική μας ζωή δυσκολότερη καθώς πρέπει να αποδεικνύουμε συνεχώς ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

Γι αυτό αναθεώρησε λίγο, όταν μιλάς για Ισοκράτες, υποκλίσεις από άλλους λαούς,αστικούς μύθους και λοιπά αστεία και προσγειώσου λίγο στην σκληρή πραγματικότητα.
Επίσης χαλάρωσε.Υπάρχουν 250 κράτη και δεν είναι και τόσο φοβερό και τρομερό να πιπιλάμε συνεχώς ότι είμαστε οι τρομεροί και φοβεροί του γαλαξία.Είναι αστείο, ανούσιο και δεν έχει καμία σημασία.

Anef_Oriwn είπε...

@ Κουτσοφτου,

Επειδή, αγαπητή Κυρία, τυγχάνει να έχω μεν το όνομα Anef_ Oriwn, δεν σημαίνει παράλληλα όμως ότι είμαι και “ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΝ” δυνατοτήτων! Κι επειδή στη δικιά μου περίπτωση φαίνεται ότι “… προτρεχει η γλωττα της διανοιας …”, εν μου τα κάμνεις μπακκίρες ή έστω eurocents (για το “… ποιος εγραψε και εχει αναγνωσει το κειμενο που εχεις αναρτησει ...”), για να τα καταλάω τζι’ εγιώνις!!! Εκτός πάλι αν είν’ ΕΣΥ που καταλάβεις άλλ’ άντ’ άλλων από τα γραφόμενα μου!

Anef_Oriwn
Σάββατο 31/1/2009 – 11:35 μ.μ.

κουτσοφτου είπε...

BIO....Τι να σου πω!!Sei froh und gute Besserung.Bis bald mit gesunder Denken und Gedanken.
Εσυ Ροξανα μας πως μπερδευτηκες?Το πρωτο μερος της αναρτησης σου ουδολως συνδεεται με το δευτερο.και εκει που δε σε συμπαθησα με κερδισες με τις τελευταιες γραμμες του κειμενου σου.

BioLogos είπε...

Bis bald?Glaub ich nicht und um ehrlich zu sein es ist total Scheiss egal.

κουτσοφτου είπε...

Du wirst schnell Erwachsen und dann werden alles besser gehen.Gutenacht.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς εσάς κύριε Πήττα σας αρέσουν τέτοιου είδους facebooks:

www.facebook.com/group.php?gid=32875115879

Απαγορεύεται κάποιος να γουστάρει που είναι Έλληνας για τον οποιονδήποτε λόγο, εκείνος γουστάρει;

Ποιος είστε εσείς κύριε Πήττα ή ποιος νομίζετε ότι είστε, που μπορείτε να γίνεστε και τιμητής του γούστου των άλλων;

ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΙ

Εφόσον χρησιμοποιείτε τον όρο “Κωλοέλληνες” για εμάς που γουστάρουμε που είμαστε Έλληνες, νομιμοποιούμαστε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο “Κωλότουρκοι” για εσάς που γουστάρετε τους Τούρκους και που προφανέστατα είστε κρυφοτέτοιοι, γιατί δεν σας έχουμε δει και ποτέ να γράφετε και κάτι για τη φάρα αυτή που αιματοκύλισε τον απανταχού Ελληνισμό ούτε καν τώρα με την υπόθεση του τούρκου ηθοποιού δολοφόνου.

Το “τουλάχιστον αυτός ομολόγησε” δεν αρκεί, αλλά μάλλον σας ήταν και πολύ. Νομίζω;

Anef_Oriwn είπε...

Μετά το μάθημα που μας έγινε μέσα από το όποιο μάθαμε ότι “… η ελληνική γλώσσα είναι η πλουσιότερη του πλανήτη …” και ότι η κυρία “… Marianne - Irene Mc Donald, από το Santa Fe της Καλιφόρνιας, που ασχολείται με την ελληνική γλώσσα καταμέτρησε 6.000.000 λέξεις ενώ για την Αγγλική αναφέρει 100.000 λέξεις …”, πως γίνεται η κυρία δασκάλα μας να μην καταδέχεται να χρησιμοποιεί (σε κάποιες κουβέντες της) την ελληνική γλώσσα, αλλά τη γερμανική; Μήπως αυτός ο “… θησαυρός λέξεων [που] έρχεται από το παρελθόν και χύνεται στην κοίτη του νεοελληνικού λόγου ...”, έχει στερέψει;
Κι όταν μάλιστα κομπάζοντας, μας λαλεί ότι “… οι χρήστες της ελληνικής γλώσσας, παράλληλα με το διαθέσιμο σημερινό γλωσσικό υλικό, έχουν τη δυνατότητα να αντλούν κατά περίπτωση από το βαθύ γλωσσικό παρελθόν τους και να ενεργοποιούν λέξεις σύμφωνα με τους μορφολογικούς και συντακτικούς νόμους της σημερινής μορφής της γλώσσας τους ...”.
“Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις”!!!

Anef_Oriwn
Κυριακή 1/2/2009 – 9:17 π.μ.

Unknown είπε...

To facebook.com/group.php?gid=32875115879 (anti Greece)και report το έχω κάνει και έχω καλέσει όλους μέσα από το δικό μου προφίλ στο facebook να το καταγγείλουν.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις το πνεύμα του κειμένου μου, μην μπαίνεις στον κόπο να απαντήσεις κύριε el-gr.

Και δεν έχεις καταλάβει λέξη. Αλλιώς δεν θα έβγαζες τόσο στρεβλά συμπεράσματα.

Όχι, δεν θα΄χρησιμοποιούσα τον όρο "Κωλότουρκοι" ή "κωλογερμανοί" κλπ.

Προτιμώ να τον αφήσω στους ίδιους τους Τούρκους να τον χρησιμοποιήσουν και σε διαβεβαιώ πως υπάρχουν και τέτοιοι. Οπως αντίστοιχα, θα νευρίαζα αν έβλεπα το "Κωλοέλληνες" γραμμένο ξένους.
Είναι "εσωτερική" υπόθεση αυτού του είδους ο σχολιασμός.

Σε γενικές γραμμές το είδος του πατριωτισμού σας δεν με ενδιαφέρει γιατί όπως είπα και πιο πάνω είναι στηριγμένο σε φωνασκίες και συνθήματα και κυρίως σε μία άδεια εμμονή να αποδείξουμε με το ζόρι πως είμαστε καλύτεροι από τους άλλους.

κουτσοφτου είπε...

@ Tον οντως ANEY
Θα απαντησω παλι με ελληνικη
ρηση.Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ.

Unknown είπε...

@Άνευ_Ορίων

Η Παιδεία από μόνη της ασφαλώς δεν αρκεί. Ωστόσο, η Παιδεία- η Συστηματική Παιδεία που έχει κάθε χώρα, αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει αυτή η χώρα την ίδια την ευρυθμία της Κοινωνίας της.

Συμφωνώ Άνευ 100% με τον προβληματισμό που εκφράζεις για το κατά πόσο η Παιδεία " μπορεί να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει θετικά και ανεξάρτητα των υπολοίπων κοινωνικοοικονομικών θεσμών και πρακτικών που όπως διαπιστώνεται και μέσα από το κείμενο της ανάρτησης βρίσκονται σε συνεχή υποχώρηση".

Όμως, η Πολιτεία εκείνη που θα αποφασίσει να βάλει την Παιδεία σε υγιείς βάσεις, εκ των πραγμάτων, ταυτόχρονα θα αντιμετωπίσει και σειρά άλλων "θεσμών και πρακτικών που είναι σε διαρκή υποχώρηση".

Κατά την άποψη μου-το έχω ξαναπεί αυτό- το ζητούμενο σε μία χώρα με τόσα τριτοκοσμικά ποιοτικά στοιχεία όπως η Ελλάδα, το ζητούμενο είναι -ακόμα- ένας βασικός αξιοπρεπής καπιταλισμός με βάση τα πρότυπα της Δυτικής Ευρώπης και μετά όλα τα άλλα. Ένας δηλαδή Καπιταλισμός που να παρέχει πρώτα από όλα Βασική Αξιοπρέπεια και Αυτοπεποίθηση στους Πολίτες, μέσα από ένα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ Δημόσιο, μέσα από ουσιαστική ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στον Δημόσιο Βίο, μέσα από ΘΕΣΜΟΥΣ που να εξυπηρετούν την Ροή της Καθημερινότητας. Αν ο Πολίτης αντιμετωπίσει μία Δημόσια Υπηρεσία γρήγορη ευγενική και αποτελεσματική, θα τη σεβαστεί και δεν θα "εκπαιδευτεί" στο πως θα την κοροϊδέψει. Αν ο νεαρός μαθητής και μετά ο φοιτητής μπαίνει σε ένα σχολείο και σε ένα Πανεπιστήμιο που ΔΕΝ αποτελεί προθάλαμο "επαγγελματικής καριέρας λόγω κομματικής ένταξης στον Α ή τον Β χώρο" αλλά μόνο ένα σύγχρονο πεδίο άντλησης Γνώσης και διεύρυνσης οριζόντων ΔΕΝ θα κάνει "αγώνα" κρατώντας τις σχολές κλειστές-πράγμα που γίνεται και αποτελεί την αποθέωση του παράλογου.

Αλλά, η Ελλάδα, είναι δυστυχώς στηριγμένη διαρκώς σε πολλά, πάρα πολλά «Κατά Συνθήκη Ψεύδη». Από την ίδια την καταγραφή της επίσημης Ιστορίας της μέχρι την διαχείριση των Κοινωνικών και Επαγγελματικών ομάδων από τις Κυβερνήσεις. Έσχατο παράδειγμα η κοροϊδία με τους Αγρότες. Οι οποίοι, ΑΝ πριν από 10 χρόνια είχαν πάρει τα κεφάλαια που αφειδώς έδινε η Ε.Ε. για να αλλάξουν με πρόγραμμα και προθεσμίες το προϊόν τους ώστε να εναρμονιστούν με την ευρεία και ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά, τώρα, θα είχα απείρως λιγότερα προβλήματα. Αλλά, οι τότε Κυβερνήσεις (του ΠΑΣΟΚ) αντί να λένε την αλήθεια στους Αγρότες, τους δούλευαν ψιλό γαζί χαϊδεύοντας τα αυτιά τους. Και οι επιδοτήσεις στις καλύτερες περιπτώσεις επενδύθηκαν σε λάθος προϊόντα και στις χειρότερες κατέληξαν σε τσέπες και έγιναν αυτοκίνητα υμετέρων. Όλα, μα όλα, διαρκώς γίνονται με βάση πρόσκαιρα και εφήμερα ψεύδη που «συμφέρουν» στην όποια δεδομένη στιγμή.

Δεν λησμονώ ούτε στιγμή μία εξαιρετικά εύστοχη ρήση του αείμνηστου Γιάννη Τσαρούχη, όταν ρωτήθηκε για την Ελλάδα: «Υπέροχο Σκηνικό, Αθλία η Παράστασις» είχε πει πριν πολλά χρόνια ο μεγάλος ζωγράφος.

Δεν απαιτώ βέβαια από σχεδόν καθ’ έξιν συνθηματολόγους και υπέρ –ελληναράδες να κατανοήσουν την θλίψη και την οδύνη που υπάρχει μέσα στο κείμενο «Κωλοέλληνες».

Δεν περιμένω να διαγνώσουν τη σημασία των αναφορών σε μεγάλους Έλληνες όπως ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Σκαλκώτας ή ο Ελύτης και η κα Κορομηλά. Ονόματα, και προσφορές εθνικού επιπέδου που θα έπρεπε να είναι κτήμα όλων των Ελλήνων.

Είμαστε ο τόπος που περιφρονεί διαρκώς τα δικά του τέκνα, τα ποδοπατά και τα προσβάλλει την ίδια στιγμή που στα ξένα ανοίγουν οι πύλες όχι πάντα της «αναγνώρισης» αλλά τουλάχιστον της παροχής συνθηκών στις οποίες μπορούν να αποδώσουν και να δημιουργήσουν.

Και έχουμε καταπέσει στον πλέον χαμηλό πάτο, όταν κάποιος τα επισημαίνει αυτά να προσδιορίζεται ως «ανθέλλην» Αν αυτό δεν είναι ντροπή, τότε δεν ξέρω τι είναι.

Και , Μιχάλη και Άνευ, όχι, δεν είμαι αισιόδοξος. Μόνη μου ελπίδα, οι λίγοι σοβαροί άνθρωποι σε όλους τους τομείς, από αυτούς της επιστήμης ως εκείνους του Πολιτισμού και της Τέχνης να συνεχίσουν να παράγουν το έργο τους σιωπηρά και με τις χίλιες δυο αδιανόητες δυσκολίες ώστε να προσθέτουν το αποτύπωμά τους στην ιστορία και στο εποικοδόμημα, έτσι όπως αυτό θα κρίνεται πάντα αργότερα. Με την ελπίδα, πως κάποτε και οι Πολιτικές δυνάμεις θα καταφέρουν να υπάρξουν ως πραγματικά Πολιτικές χαράσσοντας σε 2-3 καίρια ζητήματα –προεξαρχούσης της Παιδείας- μία ενιαία γραμμή, ένα ενιαίο πλαίσιο με το βλέμμα στον 21ο αιώνα και τις ανάγκες του τόπου. Χωρίς κορώνες που γίνονται για το θεαθήναι και την εκάστοτε εκλογική πελατεία.

κουτσοφτου είπε...

@Pitta
ΜΑΛΙΣΤΑ.Συμφωνω και διαιρωτομαι γιατι τοση επιθεση προηγουμενως,απο τους υπολοιπους βεβαια.Τι να πω......Μονο αυτο που παλι βγηκε απο τον μεγαλο Τσαρουχη.Παραφραζοντας θα ελεγα λοιπον!Ασ μην καταντησουμε στρουθια επι δωματος μοναζοντα.

Anef_Oriwn είπε...

@ Κουτσοφτου,

Προσωπικά δεν θα προχωρήσω σε λογοπαίγνια – αν και το πεδίον πλατύ και λαμπρό ξανοίγεται μπροστά μου – με το δικό σου nick ή/και επώνυμο, γιατί στην πράξη μπαίνουμε πλέον σ’ ένα ανούσιο “παιχνίδι” εξυπνοβλακίστκων αντιπαραθέσεων (χαρακτηριστικό είναι και η παράθεση μεγαλόστομων αποφθεγμάτων του στυλ “Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ”, ή “ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ”), γιατί τούτο δεν βοηθά στη συζήτηση και το διάλογο, ενώ παράλληλα αποτελεί και ασέβεια και προς το χώρο που μας φιλοξενεί! Τελεία (χωρίς παύλα)!!!

Anef_Oriwn
Κυριακή 1/2/2009 – 11:32 π.μ.

Anef_Oriwn είπε...

@ PolitisPittas,

Μόνο ένα σημείο ή μάλλον ερώτημα κι αυτό πιο πολύ ρητορικό (για την ώρα – πλησιάζει μεσημέρι και υπάρχουν κι άλλες υποχρεώσεις):
Αλήθεια πιστεύεις ότι “… οι λίγοι σοβαροί άνθρωποι [όπως τους καλείς και που βρίσκονται] σε όλους τους τομείς, από αυτούς της επιστήμης ως εκείνους του Πολιτισμού και της Τέχνης ...”, με “… το έργο τους [που] σιωπηρά [παράγουν] ...”, μπορούν να επηρεάσουν καθοριστικά και να αντιστρέψουν την αρνητική εξέλιξη των πραμάτων ούτως ώστε να επέλθουν καθοριστικές αλλαγές στο εποικοδόμημα, χωρίς παράλληλα να αλλάζει και η βάση (π.χ. να ξεφύγουμε από το αδυσώπητο καθημερινό κυνήγι του ατομικού και προσωπικού κέρδους – όποια έννοια και να έχει το κέρδος, είτε μεταφορική είτε κυριολεκτική) και χωρίς την πλατιά οργανωμένη συμμετοχή του κόσμου; Παρά τις δυσοίωνες καταστάσεις από άποψης ποιότητας πολιτικών δυνάμεων κάποιους (πολιτικούς) πρέπει να εμπιστευτούμε στο τέλος. Δεν μπορούμε να τους εξαφανίσουμε όλους δια μαγείας και να φέρουμε νέους γιατί και αυτοί οι νέοι κάτι από το παλιό θα φέρουν μέσα τους ή/και θα είναι δημιούργημα της συγκεκριμένης κοινωνίας που ζούμε (μιας υλικής πραγματικότητας).

Anef_Oriwn
Κυριακή 1/2/2009 – 11:54 π.μ.

Μαρία Δριμή είπε...

Γιώργο,
συγχαρητήρια! Δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα. Κι εγώ έχω εξοργιστεί από αυτό το πραγματικά κακόγουστο, αβάσιμο και εξωφρενικά εγωιστικό κείμενο. Ο ύμνος του Ελληνάρα!
Την καλημέρα μου

κουτσοφτου είπε...

@ Ανευ
Επιτελους κατα τα ειρημενα.

Ανώνυμος είπε...

@Κουτσοφτου δεν ξέρω ποια είστε ή ποιος είστε αλλά με έκπληξη βλέπω ένα ΜΑΛΙΣΤΑ στο τελευταίο σχόλιο του κου Πήττα ( με Η το γράφει ο άνθρωπος, γιατί επιμένετε στο Ι;).

Σε ακριβώς λέτε "ΜΑΛΙΣΤΑ"; Αναγκάστηκε νομίζω να κάνει λιανά τα ίδια που υπάρχουν στην βασική ανάρτηση στην οποία εσείς απαντήσατε μάλλον ειρωνικά και με το κατεβατό σας περί Κίσσιγκερ. Και μάλιστα επανήλθατε λέγοντας πως ...ακόμα και αν είναι μύθευμα , δεν πειράζει γιατί μας εξυπηρετεί. Έχετε καταλάβει τι λέτε και που διαφωνείτε και συμφωνείτε; Μάλλον όχι!!!!!!

Και θα έλεγα προς ορισμένους να έχουν πιο χαμηλούς τόνους σε ένα site που έχει αποδείξει προ πολλού την φιλοξενία του και τον πλουραλισμό του χωρίς ποτέ να αμολάει μπηχτές και ειρωνίες δώθε κείθε. Και πράγματι ήστασταν αγενής προς τον κο Άνευ_Ορίων.

ΥΓ. Μπορεί σπανιότατα να σχολιάζω αλλά διαβάζω πάντα με ενδιαφέρον τη Στήλη Άλατος και έχω κατα καιρούς στείλει κάποιες απόψεις μου στο e mail του κου Πήττα.

Unknown είπε...

@Άνευ, συμφωνώ μαζί σου. Για αυτό άλλωστε μιλάω για "ίχνος" και "αποτύπωμα". Για αυτό άλλωστε μιλάω για τον αναγκαίο συντονισμό των Πολιτικών Δυνάμεων τουλάχιστον κάποια ζητήματα που είναι Κεφάλαια για την ύπαρξή μας. Και βεβαίως όχι μόνο συμφωνώ αλλά και επαυξάνω στην αναγκαιότητα των μαζικών κινημάτων, υπό την προϋπόθεση πως αυτά λειτουργούν στοχευμένα και με σοβαρούς όρους που συνάδουν με τις ανάγκες των Κοινωνιών της εποχής μας.

Unknown είπε...

@Maria Jose, σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Ωραίο ιστολόγιο έχεις, έγινα "παρακολουθητής" σου :-)

Unknown είπε...

@Λυδία, επίσης ευχαριστώ και η αλήθεια είναι πως προτιμώ τα δημόσια σχόλια παρά αυτά στο e mail. Αν μη τι άλλο, προσθέτουν στον δημόσιο διάλογο από τον οποίο όλοι πάσχουμε να βγούμε κάπως κερδισμένοι από την αντιπαράθεση.

Ορισμένα πράγματα που μου είχατε γράψει σε προσωπικό επίπεδο στο παρελθόν πιστεύω πως θα ήταν πολύτιμα λιθαράκια σους προβληματισμούς, αλλά βέβαια εφ όσον επιλέξατε εσείς το προσωπικό e mail, δεν είχα το δικαίωμα της δημοσιοποίησης.

Unknown είπε...

@Roxanne, α, καταλαβαίνω α-κρι-βώς τι λες και μάλιστα "βλέπω" τη σκηνή μπροστά μου έτσι όπως την περιγράφεις. Μα ξέρεις, η τραγωδία είναι πως αν όλοι αυτοί που συνέθεσαν το πολιτιστικό οικοδόμημα της Ελλάδας άκουγαν το τι λένε -στο όνομά τους- όλοι αυτοί οι "ελληναράδες" θα είχαν πάρει των ομματιών τους και θα είχαν πάει στο Περού πανικόβλητοι...

Unknown είπε...

@Κούτσο
@Βιολόγε
@Νικόλα
@Μιχάλη
@Φοίφο
@Κυριάκο
@Unshaved bastard

Την καλημέρα μου, διάβασα προσεκτικά τα όσα γράψατε και απλά νομίζω πως λίγο πολύ είμαστε είτε στο ίδιο μήκος κύματος, είτε απαντώ σε κάποια πράγματα στα σχόλια που έχω κάνει ήδη :-)

κουτσοφτου είπε...

@ΛΥΔΙΑ
Καλα κανετε να ξεχωρισετε τις εννοιες για τις οποιες μιλησα ,το καντρικο θεμα που τελικα εκτραπη και παρεκτραπη και καλα κανετε να εννοειτε οτι διαβαζετε.Αν οχι τοτε ανατρεξετε σε πηγες αχρι κατανοησεως.

Ανώνυμος είπε...

επίσης ο κίσσιγκερ αρνείται επίμονα και απορρίπτει μετα βδελυγμίας τα ακόλουθα ως μυθεύματα:


1.την ανάμειξη του σε προμελετημένη μαζική δολοφονία άμαχου πληθυσμού στην Ινδοκίνα.

2. την ανάμειξη του σε προμελετημένη συνέργεια σε μαζικές σφαγές και αργότερα σε δολοφονία στο Μπαγκλαντές.

3. τον δεκασμό μάρτυρα και τον σχεδιασμός δολοφονίας ανώτερου αξιωματούχου δημοκρατικής χώρας -της Χιλής.

4. την προσωπική ανάμειξη του στην τουρκική εισβολή του ΄74 στην Κύπρο.

5. την υποκίνηση και νομιμοποίηση της γενοκτονίας στο Ανατολικό Τιμόρ.

6. την προσωπική ανάμειξη σε σχέδιο απαγωγής και δολοφονίας δημοσιογράφου ο οποίος ζει στην Ουάσιγκτον

χωρίς να έχει και τόση σημασία αν ό,τι είπε είναι μύθευμα ή όχι,

ο καθένας άλλωστε πιστεύει ό,τι θέλει........ το θέμα όμως είναι ότι κάποιοι αμέσως προτρέχουν να πιστέψουν ότι είναι μύθευμα ή και όχι γιατί πολύ απλά βολεύει την "ιδεολογία" τους

κάτι άλλο που επίσης έχει σημασία είναι ότι ο περιβόητος χένρι δεν μπορεί να ταξιδέψει προς το Βέλγιο

γιατί εκρεμμεί στα δικαστήρια της χώρας που έχουν σύμφωνα με βελγικό νόμο δικαιοδοσία να τον δικάσουν για κάποια από τα πιο πάνω "μυθεύματα" ένταλμα σύλληψης εναντίον του

όσον αφορά την ουσία του αρχικού κειμένου θα έλεγα ότι και αυτό με την σειρά του εξυπηρετεί αυτό που είπα πιο πάνω

ο καθένας παίρνει ό,τι βολεύει την "ιδεολογία" του το αναπαράγει ώστε να "δικαιώσει" αυτό που πιστεύει

δείχνοντας σε όλους πόσο ξεχωριστός είναι αυτός ο ίδιος όσο και οι άλλοι που σιγοντάρουν αυτές τις απόψεις

πράγματι όπως παραδέχεται ο συγγραφέας του στην το κείμενο αυτό
"κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και είναι κείμενο απίστευτης ανοησίας και καθυστερημένης αντίληψης"

επίσης στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και άλλα πολλά τέτοια κείμενα μαλακιούλες περί εξωγήινης προέλευσης των μεγάλων ελλήνων που ειναι από τον σείριο κλπ κλπ

το θέμα είναι γιατί αρχικά ο συγγραφέας ασχολείται με ένα τέτοιο ανόητο κείμενο

τι θελει να αποδείξει με αυτό και αυτοί που τον σιγοντάρουν με χαρά;

μήπως θέλει να αποδείξει ότι οι συντάκτες του είναι ανόητοι και καθυστερημένοι;

ή μήπως ότι "εμείς που απορρίπτουμε ένα τέτοιο κείμενο είμαστε νοήμονες και προχωρημένοι προοδευτικοί";

κάθε τι έχει την σημασία που εσύ του προσδίδεις...........

αν ο πίττας και ο κάθε πιττας δίνει σημασία στις μαλακίες που γράφονται απο παιδαρέλια στο facebook και θέλει να τους δίνει και πολιτική μάλιστα υπόσταση την στιγμή που δεν έχουν καμιά απολύτως

τότε οκ πάσο, μπορεί να το πράττει και οι συνδαιτημόνες του να τον χειροκροτούν

το "Αφοπλίστε τους βλεμμένους" του συντάκτη είναι ενδεικτικό μιας νοοτροπίας ελιτικής που ετεροκαθορίζεται με τους "βλαμμένους" τους οποίους όμως επιλέγει με προσοχή όπως πράττει και εδώ

τα παιδαρέλια που χρησιμοποιούν το facebook και γράφουν για την καύλα τους αυτές τις μαλακίες έχουν τόση αξία όση έχουν και αυτά που γράφουν στο ίντερνετ τα παιδαρέλια που ονομάζεις "βλαμμένους" στο άλλο σου κείμενο

δηλαδή μηδεν εις το πολιτικό πηλίκον,

ακριβώς όπως μηδενική πολιτική αξία είχαν και τα κείμενα που μοιράστηκαν στην παρέλαση της 1ης οκτωβρίου αλλά οι μη βλαμμένοι τα πήραν στα σοβαρά δίνοντας τους μια κάποια υπόσταση

η εξέγερση που έλαβε χώρα ένα μόλις μήνα πριν πάντως στην ελλάδα

δείχνει ότι τα παιδαρέλια που ενδεχομένως γράφουν αυτές τις μαλακίες στο facebook τις γράφουν όχι σαν ένα μεγάλο πολιτικό μανιφέστο αλλά γιατί έτσι κάνουν πλάκα και με τον εαυτό τους

άλλωστε το κείμενο αυτό έχει στοιχεία αυτοσαρκασμού

οι νέοι στην ελλάδα που ενδεχομένως απλά έκαναν ένα κλικ στο accept αυτής της μαλακίας που σχολιάζεις με πάσα σοβαρότητα

ένα μήνα πριν εξεγέρθηκαν με πράξεις και διεκδικούσαν με ακρως πολιτικοποιημένες πράξεις ένα καλύτερο μέλλον για όλους

Terra Incognita είπε...

Συγχαρητήρια για το κείμενο Γιώργο. Διαβάζοντας το κατάλαβα γιατί ειπώθηκε το "Φοβού τους Έλληνες..!"

zappa είπε...

genika oi ellhnes eimaste enas laos pou exei boleytei me to na kollaei me ena endokso parel8on (to opoio omws gnwrizei ellaxista) mia genikeysh (oloi oi ksenoi einai ksenerwtoi) pou proerxetai apo mia epidermikh parathrhsh twn "ksenwn" eite apo trihmera stas eyrwpas, eite apo foithtika xronia sto ekswteriko (me koinwnikes epafes mono me ellhnes) kai mia sxetikh eparsh sto 8ema ths tzampa magkias mas.......

Etsi o ellhnas mplokarei to mizero paron tou zwntas se enan omorfo fantastiko kosmo ton opoio 8eloun na tou dyalisoun oi ex8roi tou.......

minoas είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο πολύ οι Έλληνες, που με ειρωνεία περιγράφεις, αλλά αυτοί που ασκούν κριτική αφ' υψηλού, όπως ο "πολύς" Σαββόπουλος, που πήρε τρελόχαρτο για να μην υπηρετήσει την πατρίδα του. Ήταν ξύπνιος, βλέπεις. Γι' αυτό, κακώς τον παραθέτεις τον λουφαδόρο, τον "έξυπνο", που αρνήθηκε να κάνει αυτό που κάναμε όλοι, έστω και όπως το κάνουμε, δεσμεύοντας όμως χρόνο για την πατρίδα.

Unknown είπε...

@osr σας απαντώ παρά το αγενέστατο ύφος.
Το κείμενο, είναι χαρακτηριστικότατο δείγμα μιας νοοτροπίας που όχι μόνο ξεφεύγει από τα όρια του διαδικτύου, αλλά, τουναντίον διαχέεται –ως αντίληψη- πλησίστιο σε πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Εάν δεν το ξέρετε, μάλλον έχετε εξαιρετικά εκλεκτική αντίληψη της πραγματικότητας.
Δυστυχώς osr εκείνο το θρασύτατο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;» που πάντα έβγαινε από τα χείλη των «τίποτα» που πάσχιζαν εις μάτην να αποδείξουν έξαλλα πως είναι «κάτι» μεταλλάχθηκε στο πληθυντικό «ξέρεις ποιοι είμαστε εμείς ρε». Αν δεν σε απασχολεί το φαινόμενο, αν το θεωρείς περιθωριακό, άποψή σου.

Διατηρώ τη δική μου, σύμφωνα με την οποία η ευτέλεια και το βόλεμα στην άγνοια κερδίζουν δυστυχώς καθημερινά έδαφος.

Και ας μου επιτραπεί να αμφιβάλλω έντονα για το κατά πόσο οι άνθρωποι –νέοι και όχι μόνο- που εξεγέρθηκαν τον Δεκέμβριο είναι αυτοί που υπογράφουν αυτή την αηδία.. Από την εξέγερση μέχρι την θεωρητικοποίηση του χαβαλέ και του αμαθούς εγωισμού, η απόσταση είναι χαώδης.

Τέλος μην με κατηγορείτε για «ελιτική» (;;;) υποθέτω θέλετε να πείτε ελιτίστικη αντίληψη γιατί την εκλαμβάνω ως κομπλιμέντο. Την άλλη φορά πάντως, γράψτε το σωστά. Ευχαριστώ.

Anef_Oriwn είπε...

@ PolitisPittas,

Με θετικό δεδομένο ότι η προηγούμενη κουβέντα μας κατέληξε κάπου (“… στην αναγκαιότητα των μαζικών κινημάτων, υπό την προϋπόθεση πως αυτά λειτουργούν στοχευμένα και με σοβαρούς όρους που συνάδουν με τις ανάγκες των Κοινωνιών της εποχής μας …”), επέτρεψε μου να θέσω ακόμα ένα θέμα, που προκύπτει από πρωινό σχόλιο σου προς εμένα (και που ίσως πυροδοτήσει περαιτέρω συζητήσεις) – Μια αναφορά θα κάνω σ’ αυτό που καλείς “αξιοπρεπή καπιταλισμό”:

Κατ’ αρχάς να πω ότι τον όρο αυτόν προσωπικά ΔΕΝ τον αποδέχομαι, καθώς άποψη μου είναι ότι ο καπιταλισμός παρέχει αξιοπρέπεια (οικονομική και μέσω αυτής και σ’ άλλους τομείς) ΜΟΝΟ στους ΛΙΓΟΥΣ και τους ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ (εσωτερικά σε μια χώρα) ή αν αυτοί τύχει να είναι ΠΟΛΛΟΙ τούτο γίνεται σε βάρος ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ (μεταναστών αλλά κι άλλων λαών σε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες).

Πέραν τούτου, αν τα λεγόμενα “πρότυπα της Δυτικής [καπιταλιστικής] Ευρώπης” ΔΕΝ αναπτύχθηκαν, λειτούργησαν ή εμπεδώθηκαν και στην (καπιταλιστική) Ελλάδα, τούτο ΔΕΝ νομίζω να αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του ελληνικού λαού ή/και των ιδιαιτεροτήτων του.
Η ελληνική εθνική(;) αστική τάξη δυστυχώς ΔΕΝ κατάφερε να παίξει τον ιστορικό της ρόλο και να αναλάβει την αυτόνομη καπιταλιστική ανάπτυξη της χώρας (κατοχυρώνοντας και εδραιώνοντας τους ανάλογους κι απαραίτητους αστικούς θεσμούς), καθώς διαχρονικά παρέμεινε εξαρτημένη (οικονομικά και πολιτικά) από άλλες πιο ανεπτυγμένες χώρες (πρώτα της Ευρώπης – κυρίως την Αγγλία – και μετά από την Αμερική). Η Ελλάδα υπήρξε πάντοτε χώρα της περιφερειακής καπιταλιστικής ανάπτυξης (του στυλ των χωρών της Λατινικής Αμερικής – των μπανανοδημοκρατιών) και την εποχή του Ψυχρού Πολέμου χρησιμοποιήθηκε (πολιτικά και στρατιωτικά) ως ανάχωμα έναντι των χωρών του τότε σοσιαλιστικού στρατοπέδου. Όλα τούτα έπαιξαν (και παίζουν ακόμα) το ρόλο τους για τα σημερινά χάλια της ελληνικής κοινωνίας καθώς έχουν δημιουργήσει (από χρόνια) βαθιά ριζωμένες αρνητικές νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Στο δια ταύτα όμως: Τι κάνουμε τώρα και πως τα ξεπερνούμε όλ’ αυτά καθώς τούτα είναι λίγο πολύ γνωστά και γνώριμα; Κατ’ εμένα ο καπιταλισμός ΔΕΝ μπορεί να γίνει αξιοπρεπής, ΟΥΤΕ και μπορεί αν λύσει τα χρόνια αυτά προβλήματα και αδιέξοδα. Τόσα χρόνια ΔΕΝ τα κατάφερε, τώρα θα το πράξει;

Κι έρχομαι σ’ αυτό πoυ λίγο πολύ συμφωνούμε: Μόνο ένα μαζικό οργανωμένο ριζοσπαστικό κίνημα από τα κάτω (γέννημα και θρέμμα της “οργής και της ανάγκης” που δημιουργούν αυτές οι καταστάσεις και συνθήκες, με την παράλληλη αξιοποίηση οτιδήποτε ριζοσπαστικού υπάρχει σήμερα στην πολιτική ζωή), με ευρύτερες γεωγραφικές διαστάσεις πέραν της Ελλάδας, (με κινήματα και στα Βαλκάνια, την Τουρκία, στις Μεσογειακές Ευρωπαϊκές χώρες του περιφερειακού καπιταλισμού, όπως η Νότια Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία), θα μπορέσει να σπρώξει τα πράγματα προς τα εμπρός. Αλλά επειδή αυτό ακούγεται και φαίνεται ουτοπικό ή έστω απόμακρο, ΝΟΜΙΖΩ ότι έτσι θα βολοδέρνουμε (για πολύ ακόμα), απλώς φιλολογώντας και μεμψιμοιρώντας!

******
@ Λυδία,

Φένκιου, για τη προσοχή!

Anef_Oriwn
Κυριακή 1/2/2009 – 4:04 μ.μ.

Unknown είπε...

@Terra incognitta- ευχαριστώ, το...Φοβού τους Δαναούς γνωρίζω. Το "φοβού τους Έλληνες" από που είναι;;;;

@zappa, έτσι είναι ή μάλλον ΚΑΙ έτσι...

@minoas στα χρόνια που ο Σαββόπουλος "έπρεπε" να υπηρετήσει τα πράγματα ήταν πάρα μα πάρα πολύ χοντρά. Ένα αυτό. Δεύτερον, έκανε την αυτοκριτική του δημοσίως και αυτό από μία άποψη τον τιμά.

Τρίτο και πιο σημαντικό για μένα, δεν με ενδιαφέρει διόλου αν πήγε ή δεν πήγε στρατό. Η Θητεία του στην Ελληνική μουσική είναι τεράστια, η προσφορά του επίσης και όλα τα άλλα είναι για φτηνή κατανάλωση. Το δικό του ίχνος δεν θα μείνει ζωντανό επειδή δεν πήγε στο χουντοστράτευμα της εποχής του αλλά για άλλους λόγους πολύ πιο σεβαστούς και διαχρονικούς. Αστείο και να το συζητάμε.

Unknown είπε...

@Άνευ, δυστυχώς άθελά μου σε υποχρέωσα να αναλώσεις αρκετό χρόνο για να απαντήσεις σε ένα φραστικό λάθος μου.
Όχι, δεν ήθελα να γράψω «Αξιοπρεπής Καπιταλισμός» Είχα στο νου μου έναν «Εξελιγμένο Καπιταλισμό» που αν μη τι άλλο παρέχει κάποια standards Αξιοπρέπειας στους Πολίτες της χώρας. Έχει διαφορά. Η Σουηδία για παράδειγμα, με πληθυσμό απόλυτα ανάλογο με αυτόν της Ελλάδας διαθέτει έναν εξελιγμένο Καπιταλισμό που παρέχει Αξιοπρέπειας στους Πολίτες της με ένα καλοδομημένο Κοινωνικό Κράτος που δεν αναγκάζει τον κόσμο να παίζει κρυφτούλι με τις Υπηρεσίες.

Στην ανάλυση που κάνεις πιο κάτω, συμφωνώ μαζί σου τονίζοντας πως στην Ελλάδα ΔΕΝ αναπτύχθηκε ντόπια –εθνική Αστική Τάξη και όχι μόνον αυτό, αλλά, τα όποια τέτοια δείγματα από τους Έλληνες της διασποράς που προσπάθησαν να φέρουν την Ελλάδα σε κάποιο επίπεδο στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου χτυπήθηκαν συστηματικά από τους κρατούντες Κοτζαμπάσηδες και Εκκλησία. Τάξεις που στην ουσία ετράφησαν από την διαιώνιση της εξάρτησης. Η τραγωδία βρίσκεται πως αυτή η πρακτική δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι και σήμερα παρά την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. χωρίς την οποία-κατά την εκτίμησή μου- η κατάσταση θα ήταν ανυπολόγιστα χειρότερη.

Στο δια ταύτα σου, έτσι όπως το ορίζεις, δεν υπάρχει διαφωνία.
Απλά εγώ πιστεύω πως είναι αναγκαιότητα αν όχι νομοτέλεια να εκσυγχρονιστεί το σύστημα προς όφελος των Πολιτών-και της Πολιτείας.

Ανώνυμος είπε...

Κατ' εμένα, η ανάρτηση αντικατοπτρίζει τη βαθύτατη αγάπη του Γιώργου Πήττα για τους Έλληνες. Ποιός νοήμων άνθρωπος δε θλίβεται και δεν εξοργίζεται από αυτό τον πολιτισμικό εκφυλισμό του σήμερα; Δείγμα παρακμής είναι κι αυτή η μακροσκελέστατη συζήτηση. Μα είναι δυνατόν, επειδή τόλμησε να γράψει την αλήθεια, να τον στολίζετε με μειωτικούς χαρακτηρισμούς όπως "ανθέλληνας" κτλ..; Η αλήθεια πρέπει να καταγράφεται, όσο κι αν μας πονάει. Όποιος αποσιωπεί την οφθαλμοφανή σημερινή κατάντια μας, επικαλούμενος χρόνους παρελθοντικούς ως άλλοθι, είναι κι ο ίδιος συντελεστής του έργου του ξεπεσμού. Δεν έχω σκοπό να γίνω κομπάρσος της σιωπής και της συνενοχής και χαίρομαι που υπάρχουν κι άλλοι που εκφράζονται ελεύθερα για τα όσα πάνε κατά βαρβάρων στην εποχή που ζούμε.

Ανώνυμος είπε...

Μου δίνει πάτημα η Λεμέσια (ή Λεμεσία;) να "αγνοήσω" την σεμνότητα του κου Πήττα, του..."ανθέλληνα" και να παραθέσω εδώ ένα υπέροχο ποιήμα του απο το βιβλίο του "Ο Δύων Ανατέλλων και η Πανσέληνος βροχή" (εκδ. Νέα Σύνορα Λιβάνης-εξαντλημένο) Κι αυτό γιατί και σε αυτό του το ποιήμα που αγαπήθηκε πολύ από τους εραστές της Ελληνικής Ποίησης στην Ελλάδα όπως και σε πολλά του άλλα η ΛΑΤΡΕΙΑ του για την Ελλάδα είναι κυριολεκτικά διάχυτη αλλά και φιλοσοφημένη "στοχαστική" όπως προτιμάει να λέει ο ίδιος-σας είχα ακούσει κύριε Πήττα σε μία συνέντευξη σας πριν κάποια χρόνια στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Γιατί καλά θα κάνουν κάποιοι επιτέλους να γνωρίζουν για ποίον ομιλούν και να μην παρεξηγούν την φυσική του ευγένεια. Έλεος!Και με συγχωρείτε κε Πήττα για το θάρρος της πρωτοβουλίας....



Το ξημέρωμα της Αντιγόνης (Πέντε)


Όρθρος
και Αχαιά η στάχτη της ημίγυμνης κοιλάδας.

Καιρός τώρα, που οι καστανιές
χάθηκαν στα ορυχεία του χαλκού.

Όρθρος του ξύλου αυτός
καθώς ανοίγουν οι οφθαλμοί των δέντρων.

Όρθρος Πυρφόρος με ρυθμικό σφυρί
τείνων στο αίμα ξανά
δρεπάνια λησμονώντας στο δρόμο
ποδοβολώντας κι ερχόμενος
με το κλάμα σφιγμένο στην παλάμη
καταλήγοντας σε μια ζωή δίχως ίσκιους
κρατώντας μια διάτρητη ασπίδα
ξεσηκώνοντας άμμο, που ποτέ δε συναντήθηκε
με ανθρώπινο ιδρώτα.

Φτάνει στο τέλος:

Ναός του βάμβακα εδώ.
Με μιαν αθώα Γεθσημανή
και τα μαλλιά της λυτά ίσαμε τον ελαιώνα
Κοιμήσου πια* ξεκουράσου

Όρθρος τοκετός:
Όπου να’ναι θα γεννηθείς.

*=άνω τελεία

Ξημερώνει.

-----------------

Και το αριστούργημα :-))) (κύριε Πήττα είναι απίστευτο αυτό κάθε φορά που το διαβάζω αλλάζει)...το ΄Ποιήμα που χάρισε στο συγκεκριμένο βιβλίο και τον τίτλο του ή πιο σωστά τον...μισό τίτλο:


Ο Δύων Ανατέλλων

Ήρθε, θροΐζοντας κρόσσια ξανθά
αποκαλύπτοντας θραύσματα
ενός γαλανού και γκρίζου
μιας ίριδας
απ' όλες τις σκιές της θάλασσας
τις σκιές που φτιάχνουν
τα στήθη των κυμάτων.


Ο Δύων Ανατέλλων


Γεύτηκε πέτρες και κοκκινόχωμα,
κέντησε με αγκάθια τη στολή του,
πριν
φορέσει το κατάρτι του
πριν
νυμφευθεί τα πανιά του
πριν
τη θάλασσά του γεννήσει.


Ο Δύων Ανατέλλων


Μέτρησε ένα τσαμπί σταφύλι
λίγα κομμάτια από χαλκό
ένα θεμέλιο σίδερο,
κρύσταλλα
από αυτά, που έχουν το δώρο της μνήμης
και σπόρους κάρδαμο*
ό,τι είχε απομείνει από έναν καφέ στην Αλέξάνδρεια.

...Il etait une fois, il etait une fois


Ο Δύων Ανατέλλων


ʼνοιξε την κουβέρτα με τα κόκκινα και άσπρα καρό
Σκέπασε όλη τη χώρα, όλα τα βουνά, τα φαράγγια,
τους δρόμους τις πλατείες.
ʼφησε έξω μονάχα τα νερά, τις λίμνες, τα ποτάμια
κι έστρωσε τις άκρες στις ακτές εκεί που σκαει -τελειώνει- το κύμα.

Μην πενθείτε!

Αινείτε!
Δοξολόγησε αυτός.


Ο Δύων Ανατέλλων


Αποβάλλοντας την όποια πανοπλία του
πρσφέροντας πλέον τα ξίφη του στην κηπουρική
με συνταγή μυστική
έφτιαξε ρόφημα
με φύλλα μη με λησμόνει.

Ήπιε το μισό και με το άλλο μισό
άλειψε το καράβι του για νάναι καλοτάξιδο
να γέρνει γλυκά στα γκρίζα και στα γαλανά
της θάλασσας που θα ταξιδεύσει.


Ο Δύων Ανατέλλων

Θυμήθηκε πως η θάλασσα είναι βλέμμα Θεού.
Τακτοποίησε στα κιβώτια τις ώρες, τις ημέρες, τα χρόνια
σήκωσε λίγο την κουβέρτα και φύλαξε
μια χούφτα άμμο-να θυμάται.

Φτερούγισε από έρωτα
στο βλέμμα
ενός μικρούλη κάβουρα.

Ο Δύων Ανατέλλων

Ο Αναδυόμενος!

Ο Νέος!

Ψηλαφώντας τις ρυτίδες του
τοποθετώντας τα τραύματά του
στο κατάστρωμα για να λιαστούν,
έφυγε,
χωρίς να σηκώσει άγκυρες,
χωρίς να λύσει τα σκοινιά.

Μόνο έκοψε τους κάβους σύρριζα
και χάρισε την άγκυρα στη λάσπη.

Ανατέλλων
έφυγε για την Αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ΄κύριε Άνευ, η αδικία είναι εχθρός μου ;-)

Ανώνυμος είπε...

Λυδία-που ξέχασα να υπογράψω!

stalamatia είπε...

Είπα να μην γράψω ,έτσι κι'αλλιώς στην Ελλάδα ζω και βλέπω και τα καλά και τα κακά μας.Και αυτά που γράφει ο Γιώργος Πήττας είναι αληθινά. Γράφω γιατί έχω μια απορία. Γιατί τσακώνεστε μεταξύ σας? Επειδή λέει την αλήθεια ή επειδή είπε Κωλοέλληνες?
Φιλούθκια.

Ανώνυμος είπε...

δεν τσακωνεται κανενας ρε Σταλαματια. 3 ηλιθιοι ειναι ολοι και ολοι που δεν εχουν παρει μυρωδια τι λεει ο Πηττας που πρπει να παραδεχτω πως ειναι πολυ οκ.

Στην αρχη Πηττας ειχα καποιες αμφιβολιες για ορισμενα που λες ειδικα με τις σχολες που λες πρεπει να ειναι ανοιστ κλπ αλλα ο΄μολογω πως εχεις πολυ δυνατο point -kai σταση σου στο Δεκεμβριο τα εσπασε απολυτα ίσως το καλυτερο μπλογκ σε θεσεις για οσα εγιναν, κριμα που δεν εισαι Ελλαδα ρε φιλε κριμα.

(εχω ξαναγραψει, τοτε)

Ανώνυμος είπε...

Δυνατα πολυ δυνατα τα ποιηματα.....

minoas είπε...

Δεν καταλαβαίνω τα περί "χουντοστρατεύματος". Ήταν ή δεν ήταν έτσι, κάποιοι από εμάς πήγαμε. Η θητεία στην ελληνική μουσική δεν είναι υποχρέωση. Υπάρχουν όμως κάποια άλλα πράγματα, που είναι υποχρεώσεις για όλους.

Μπορείτε να με απαξιώσετε όσο θέλετε, γράφοντας για "φτηνή κατανάλωση". Εσείς λοιπόν που είστε μορφωμένος ή ελιτιστής, σε αντίθεση με ημιμαθείς χωριάτες σαν του λόγου μου, μιλάτε "για άλλους λόγους πολύ πιο σεβαστούς και διαχρονικούς" και τονίζετε ότι είναι "αστείο και να το συζητάμε".

Ο αριστερισμός της κακιάς ώρας και του σαλονιού που τα λόγια σας εκπέμπουν, έχει φέρει την Ελλάδα εκεί που είναι σήμερα. Φυγόστρατοι και αεριτζήδες, "προοδευτικοί" ρήτορες και κοπρόσκυλα των βορείων προαστίων, παράσιτα που δεν έχουν δουλέψει μισή ώρα στη ζωή τους αλλά πουλούσαν πνεύμα, ιδεολογία και επαναστατικότητα, διέλυσαν την Ελλάδα.

Εγώ, όπως επισημάνατε, είμαι άνθρωπος που προφανώς εκστομίζει "φτήνιες". Όμως, επιτρέψτε μου να μη γουστάρω, για να το πω απλά, "προλεταριακά", καλοπερασάκηδες τύπους σαν τον Λαζόπουλο και τον Σαββόπουλο, που περνούσαν καλά, όταν τα παιδιά από την κωμόπολη όπου μεγάλωσα, φυλούσαν σκοπιά, κατάκοπα, στον Έβρο ή στο Αμύνταιο, τρέμοντας από το κρύο.

Φυσικά, τη σήμερον ημέρα, η αφ' υψηλού κριτική για τους "κωλοέλληνες", όπως μας χαρακτήρισε ο πολύς κ. Σαββόπουλος, ο φυγόστρατος, πιάνει τόπο... Σημεία των καιρών ίσως. Να επιπλέουν οι φελλοί.

Unknown είπε...

@minoas …προφανώς, δεν διαβάσατε με λίγη προσοχή την απάντηση που σας έδωσα. Και αυτό, γιατί ούτε σας ειρωνεύτηκα, ούτε σας είπα τίποτα από όσα αναφέρετε, ούτε σας στόλισα με διάφορα «κοσμητικά» επίθετα. Απαντάτε για λογαριασμό άλλων;
Ανέφερα εγώ τον Λαζόπουλο ο οποίος έτσι και αλλιώς δεν με πείθει; Νομίζετε πως δεν τιμώ ως οφείλω τους ανθρώπους που εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους;

Όχι, δεν σας κατηγόρησα για «φτήνια» κλπ. Σας απάντησα απλά και σοβαρά αντιπαραθέτοντας κάποιο σκεπτικό έναντι του δικού σας. Λοιπόν;

Αυτό που δεν θέλετε να εννοήσετε είναι πως ο Σαββόπουλος όταν λέει «Κωλοέλληνες» βάζει αφ ενός και τον εαυτό του μέσα και αφ ετέρου ό,τι λέει περιέχει στενάχωρο και πικρό αυτοσαρκασμό.

Και δεν λέει τίποτα μα τίποτα περισσότερο από όσα μας προσάπτει ο παππούς Αριστοφάνης. Μα κι αυτός «ανθέλλην» θα ήταν αν είχε γεννηθεί στις μέρες μας..

patsnik είπε...

Καταπληκτική απάντηση κύριε Πήττα

Δεν έχω τον χρόνο να διαβάσω όλα τα σχόλια, όμως το κείμενο είναι μια απάντηση που έχω γράψει κι εγώ με αυτή τη δομή αλλά όχι με τις ίδιες απαντήσεις.

Θέλω να επισημάνω τη άριστα αστεία απάντηση με το επιχείρημα "ΟΤΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΕΞΕΙΣ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ".. Έξυπνα απλή με μια δόση σαρκασμού..

Δεν ξέρω τι έχουν πει ακόμα στα αλατοπίπερα, αλλά διάβασα κάτι για τον Λαζόπυλο... Θα επανέλθω λοιπόν, γιατί απ' όσο πρόλαβα να δω, συμφωνώ με σας κύριε Πήττα.

Αυτά..

Unknown είπε...

@Νίκο Πατσιούρη, σας ευχαριστώ και περιμένω να επιστρέψετε...για διύλιση τόσο του κειμένου όσο και των σχολίων!

Ο Λαζόπουλος,μπήκε σαν σφήνα από έναν συνομιλητή μας που έχει άλλη αντίληψη σε ορισμένα ζητήματα, αντίληψη που δυστυχώς "στολίστηκε" με διάφορους χαρακτηρισμούς.

Έτσι για την ιστορία, κατά τη γνώμη μου ο Λαζόπουλος είναι ένας συμπαθής "διασκεδαστής" εξαιρετικά υπερεκτιμημένος με ένα καλοστημένο πλέγμα δημοσίων σχέσεων και, με "προσφορά" που ΔΕΝ δικαιολογεί επιείκεια για τα διάφορα φάλτσα του.

Unknown είπε...

@ Λυδία....

από χτες κοιτάζω αυτά που βάλατε εδώ, τα δικά μου εννοώ και, ο λόγος που δεν σχολίασα είναι γιατί περιέπεσα σε αμηχανία. Και δεν έχω τι άλλο να πω, εκτός από ένα μεγάλο ευχαριστώ-νομίζω όμως πως εδώ μάλλον δεν υπάρχει διάθεση και χώρος για ποιητικές εισπνοές και ακόμα περισσότερο για κατανόηση του τι βασιλεύει μέσα στις Λέξεις.

@ΕΑΑΚΙΤΗ, σε θυμάμαι και σ ευχαριστώ. Ότι μπορώ κάνω, και σίγουρα όχι χωρίς λάθη.

Lalù είπε...

Filoi,

Poli endiaferousa i sizitisi kai poli alithina polla ap’osa legontai. Gia mena to provlima paramenei ena kai vasikotato: oso kanoume sizitiseis tou tipou ‘oi Ellines einai etsi’, ‘oi Ellines einai allios’;
oso kanoume sizitiseis tou tipou ‘eimaste foveroi, giati eimaste Ellines’; oso sizitame ta xalia ton neoellinon mazika kai genika…
apla sintiroume to mitho oti oloi oi anthropoi pou etixe na gennithoun sto idio kommati gis exoun os dia mageias koina xaraktiristika – oxi apla genikotites paideias kai koinonikopoiisis alla eidikos, sigekrimena xaraktiristika prosopikotitas kai atomikis ekfrasis (apo filo3enia kai gennaiodoria mexri adiakrisia kai apoliti elleipsi kalon tropon).
Ftanei.
Den eimaste olio idioi. O neoellinas iparxei se dio epipeda – os koinoniologiki/anthropologiki katigoria kai os ‘kripsona’ gia osous fovountai, variountai i apla de theloun na analavoun tis efthnies tous os ane3artita onta, polites, orimoi enilikes kai ane3artites ipar3eis.
As stamatisoume loipon na milame gia to neoellina genikos kai as apefthinthoume stous a3estous, ageneis, adiaforous kai o,ti allo eidikos. Isos tote na mi boroun pia na krivontai piso apo to daxtilo tous kai, epitelous, na analavoun tis efthines tous os atoma, xoris to sigxoroxarti tis agelis.

Ta ‘pa kai 3ethimana.
Kali mera se olous kai siggnomi gia ta Greenglish – alla o ipologistis mou einai palias sxolis kai den ‘vastaei’ language programmes.

mtryfo είπε...

Γιώργο, συγχαρητήρια

Χτύπησες "κέντρο"... αυτό που μας πονάει και ενοχλεί καθημερινά...
οσο για τους "περίεργους" επισκέπτες σου,
τι νόμισες δλδ ότι θα σε άφηναν οι "ελληναράδες" χωρίς επισκέψεις και ανοησίες?
Το ξέρεις καλύτερα απο μας... ειμαι σίγουρη ότι θα σε "έλουσαν" κατάλληλα και στο email σου..

Καλά κάνεις και δεν σταματάς πουθενά (πως θα μπορούσες άλλωστε)
Νοιώθουμε λιγότερη μοναξιά...

Unknown είπε...

@Lalu, σε ευχαριστώ πολύ για την εύστοχη παρέμβαση, δεν νομίζω πως μπορώ να προσθέσω κάτι σε όσα ορθά επισημαίνεις. Και για να τονίσω την ορθότητα των λόγων σου, διάβασα τα όσα έγραψες προσεκτικά παρότι είναι γραμμένα σε greeklish που γενικά δεν τα αντέχω γιατί απλώς με κουράζουν :-)


@mtryfo ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια. Αυτό που πραγματικά με βραχυκυκλώνει ώρες ώρες είναι πως όλοι αυτοί οι "ελληνάρες" έχουν τόση σχέση με τον Ελληνισμό και την Ελληνική Παιδεία όση και η μέρα με τη νύχτα. Αλλά, επιμένουν να μιλούν "εξ' ονόματος".

Έτσι και αλλιώς όμως τα χειρότερα εγκλήματα στην ιστορία, "εξ ονόματος" έγιναν.

Ένα δειγμα για γέλια (ή για κλάμματα;), κάπ[οτε στο e mail ένας υπερπατριώτης λίγο πολύ με έλουζε για "άγνοια των ελληνικών θησαυρών" και μου έφερε ως παράδειγμα ένα (τάχα) απόσπασμα από τους Αχαρνείς του....Αριστοτέλη (!!!) με κείμενο βουτηγμένο από τον Carl von Clausewitz (πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα ). Ναι, το απέδιδε στον Αριστοτέλη ο μέγας αυτός Έλλην!!!!!

dimdermatis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dimdermatis είπε...

Ένα άλλο στοιχείο των ''κωλοελλήνων'' είναι ότι δεν θέλουν να καταργηθούν οι παρελάσεις.

Επίσης δεν θέλουν οι παλιοφασίστες του κερατά τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους.


Είναι γουρούνια, γιατί είναι Έλληνες. Η μήπως δεν είναι Έλληνες και είναι γουρούνια?

Unknown είπε...

@dimider, όχι απαραίτητα, καθόλου απαραίτητα- άλλο πράγμα η ποικιλία απόψεων στα ζητήματα και άλλο πράγμα τελείως η μοντελοποίηση του χαβαλέ και η προβολή του ως "προτύπου".

Ούτε για αστείο δεν θα αποκαλούσα κάποιον "κωλοέλληνα" επειδή θεωρεί τις παρελάσεις είτε απαραίτητες είτε όχι -εφ όσον και οι δύο μπορούν να αναπτύξουν ένα σοβαρό σκεπτικό για την άποψή τους.

Αλλά ναι, τον τύπο, που βάζει μέσα σους λόγους της "εθνικής του περηφάνιας" τους λουλουδοπόλεμους την αγένεια στα λεωφορεία και όλα τα άλλα -μην τα επαναλαμβάνω "κωλοέλληνα" θα τον πω για τους λόγους που έχω εξηγήσει. Διαβάζεις όπως θέλεις φοβάμαι, μόνο και μόνο για να πεις τα δικά σου.

the Idiot Mouflon είπε...

Αν μαζευτούν ακόμα λίγα κλισέ ή σελίδα θα βαρέσει και θα πέσει από την οθόνη σου βρε Γιώργη.

Βρήκαμε άγκυρα δηλαδή... μας λείπει το καΐκι. Στην έρημο με βάρκα τρυπημένη. Λόλα να ένα μήλο. Θάλασσα.

Unknown είπε...

Πα-πα, πι-πι, να το παπί, αχ ο Αλντεμπαράν (κι αυτοί βαράν βαράν)

Και τι να γίνει βρε Αγρινό; Τι να κάνω δηλαδή; έχεις κάποια ιδέα;

the Idiot Mouflon είπε...

Μη με παρεξηγάς. Όμως ...η αναπαραγωγή τοιούτων και μάλιστα με σοβαρή κριτική εξυπηρετεί τι; Να γίνουν σημαντικοί οι ασήμαντοι; (Κουφάλα Καστοριάδη, μας τα 'λεγες).

Καλή βέβαια και η Γελοιο-ποίηση που τους αξίζει αλλά... άμα ανακυκλώνουμε αυτές τις συζητήσεις συνεχώς... στο τέλος θα μας μείνουν αΰπιν.

Δεν ξέρω... Τι να σου πω και 'γώ;

Ίσως αν αλλάζαμε λίγο παραστάσεις... Να βλέπαμε π.χ. την κουλτούρα άλλων ή ... να βλέπαμε πως Κύπριοι μπορούν να παράξουν κουλτούρα αντί απλά να την αναπαράγουν.

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρω καποιες αντιφαασεις:
Τη μια αναφερεσαι στους αρχαιους μας προγονους με κολακευτικα λογια(""),και την αλλη με επιθετικοτητα("")

Ανώνυμος είπε...

Κατα λαθος δημοσιευσα προωρα το προηγουμενο post,αν θελεις σβησε το.
Και επανερχομαι:
Παρατηρω καποιες αντιφαασεις και καποια φαουλ:

1)Τη μια αναφερεσαι στους αρχαιους μας προγονους με κολακευτικα λογια("Γιατί εκείνοι ήταν Έλληνες και ομιλούσαν την Ελληνική. Εμείς, είμαστε «Έλληνες» "), και την αλλη αναφερεσαι στους αρχαιους μας προγονους με ειρωνεια και επιθετικοτητα("Βέβαια όταν εμείς χτίζαμε τον Παρθενώνα είχαμε και κάτι που αυτοί δεν είχαν τότε: Δούλους. Γιατί έτσι, επειδή είμαστε « Έλληνες.»")




2)Προσβαλεις τη Μελινα Μερκουρη μιλωντας για "σαχλαμαρες".Ως ανθρωπος του πολιτισμου και της αριστερας που υποτιθεται οτι εισαι,μαλλον θα επρεπε να την σεβεσαι γιατι υπηρξε πρεσβειρα και του πολιτισμου και της αριστερας.



3)Παιρνεις εμμεσα το μερος των τραπεζων και τασσεσαι κατα των δανειοληπτων.("Και όταν έρθουν οι λογαριασμοί τα χρέη και οι κατασχέσεις, φταίει το σύστημα, ο καπιταλισμός, οι αμερικάνοι")
Με λιγα λογια ειρωνευεσαι οσους τα βαζουν με το "συστημα",ειρωνευεσαι οσους τα βαζουν με τον "καπιταλισμο",ειρωνευεσαι οσους τα βαζουν με τους "αμερικανους".
Αρα εισαι ανθρωπος του συστηματος,καπιταλιστης και φιλοαμερικανος.

Η ιδεολογια σου ειναι "να πληρωσετε τα χρεη σας φτωχομπινεδες που πληρωνεστε Παρασκευη και την Κυριακη δεν εχετε λεφτα ουτε για τσιγαρα.Που μου θελατε και εξοδα και πολυτελειες παλιοπρολεταριοι".

Αυτο πιστευεις.
Για αριστερος δεν μου κανεις.Μαλλον για μητσοτακικο σε κοβω.




ΥΓ1:Τις θαλασσες δεν τις μπαζωνει ο μεσος ελληνας.Ο μεσος ελληνας θελει τις θαλασσες για να κολυμπησει,να διασκεδασει,να κανει ερωτα...
Τις θαλασσες τις μπαζωνει το συστημα(το οποιο οπως απεδειξα προηγουμενως εσυ στηριζεις.)


ΥΓ2:Νομιζω οτι ολοι οι ελληνες ξερουν τον Ελυτη.Τωρα αυτο το σχολιο για τις φρυγανιες ηταν μαλλον ατυχης προσπαθεια εκμαιευσης γελιου.


ΥΓ3:Τωρα αν εμεις χρησιμοποιουμε ξενοφερτες λεξεις(ok,cool,bye,cu,give me five),γιατι ετσι μας δηλητηριασαν τα ΜΜΕ του καθε κομμουνιστη Λαμπρακη και Μπομπολα,δεν μπορει να συγκριθει με το οτι οι ξενοι εχουν υιοθετησει ελληνικες λεξεις για καθαρα επιστημονικους ορους(στην ιατρικη,κτλ)Σε παραπεμπω και στην περιφημη ομιλια του Ξενοφωντα Ζολωτα αν τη γνωριζεις.


ΥΓ4:Σχετικα με το σχολιο σου για το greek kamaki,σου αφιερωνω το παρακατω video clip:
http://www.youtube.com/watch?v=P-tpqmRJL-g


ΥΓ5:Ο τιτλος του κειμενου δειχνει φανατισμο και ανθελληνισμο.Φαντασου καποιος να δημοσιευε κειμενο με τιτλο "κωλοξενοι",πως θα ενιωθες.
Αυτα.

Τα σεβη μου.
ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΔΗΣ

ανεστης είπε...

Χα! Συνάδελφε είχα ασχοληθεί κι εγώ μ αυτό τον αξιοθρήνητο κατάλογο εδώ πριν 2 χρόνια (διαχρονική η βλακεία).

Unknown είπε...

@Ανώνυμε Ανωνυμιάδη, ο καθείς έχει τις απόψεις του. Σεβαστές. Αλλά θα σταθώ σε ένα -δυο σημεία:

1ον η αναφορά στους δούλους δεν είναι ειρωνική, είναι απλά γεγονός. Και αυτό δεν σημαίνει πως δεν εκτιμώ και δεν τιμώ τον Πολιτισμό των Ελλήνων.

2ον.Για τη ρήση της Μ.Μερκούρη: Οποιοσδήπτε είναι Αριστερός ή Δεξιός ή ότι άλλο θα πρέπει αυτόματα με λογική ποδοσφαίρου να συμφωνεί και να χειροκροτεί την κάθε κατά την κρίση ανοησία που δήλωσε κάποιος "δικός" Αριστερός ή Δεξιός κλπ; Αυτό δεν είναι τρόπος σκέψης, είναι γήπεδο και οπαδοποίηση. Ή μάλλον είναι σχεδόν ολόκληρη η "λογική" στην οποία έχει στηριχθεί και η Παιδεία. Απουσία Κρίσης και Σκέψης, μόνο χειροκρότημα ή φτύσιμο.

Την περίφημη ομιλία του εκλεκτού Ζολώτα τη γνωρίζω. Για την ακρίβεια, ήταν δύο ομιλίες και όχι μία. Αυτοί που συνέταξαν αυτό το μπουρδολόγιο της ψευτοπερηφάνειας είναι που δεν το γνωρίζουν, γιατί ΔΕΝ είναι Έλληνες αλλά χαβαλεδονεοέλληνες. Και απορώ που τους στηρίζεις.

Το περί Ελύτη και φρυγανιών δυστυχώς δεν είναι δική μου ατυχής εξυπνάδα για να προκληθεί γέλιο. Μακάρι να ήταν.

Είναι απάντηση μαθητή της Β' Λυκείου το 1987 σε σχετικό διαγώνισμα.

Ο τίτλος του κειμένου ειναι παρμένος από ένα εκ των πλέον πικρών και αυτοσαρκαστικών τραγουδιών του Σαββόπουλου. Και είναι αυτοσρκασμός ΄γιατί και ο δημιουργός του Μπάλου, και των Αχαρναίων και του "Εθνική Ελλάδος γειά σου" Ελληνότατος(!) είναι.

Unknown είπε...

@Ανέστη, έχεις δικιο, μόλις το είδα και το απόλαυσα. Ναι, δυστυχώς κάτι τέτοια είναι...οι διαχρονικές μας αξίες.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Πηττα,ασχετο αλλά να ρωτησω.Υπηρετησατε τη στρατοωτικη σας θητεια?

Unknown είπε...

Πραγματικά άσχετο αλλά και προσωπικό.

Και μάλιστα ως ερώτηση τόσο άσχετη όσο και προσωπική αλλά προερχόμενη από "Ανώνυμο" θα το θεωρούσα και εντελώς γελοίο να απαντήσω.

Στη θέση σας, αν ήθελα να μάθω κάτι αντίστοιχο ή ανάλογο 1ον) θα υπέγραφα και 2ον) θα έκανα την ερώτηση στο e mail όχι δημοσίως.

Προς πληροφόρησή σας πάντως, επειδή ξαναρωτήθηκα στο παρελθόν-από άνθρωπο με Όνομα και Επίθετο απάντησα. Ψάξτε να το βρείτε λοιπόν αν σας καίει τόσο :-)

Ανώνυμος είπε...

Ο φιλτατος Ανωνυμιαδης ειμαι,αλλά δεν νομιζω οτι ειναι κατι τοσο προσωπικο.
Τωρα δεν ειναι ο,τι πιο ευκολο να καθομαι να ψαχνω.

Αν θελετε,απαντηστε και στηριξτε το παρελθον σας.Δεν ειναι και κατι κακο πια..Ο,τι θελετε.

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι δυνατόν άνθρωπος να απαντήσει σε μια τόσο άσχετη ερώτηση που στο κάτω κάτω της γραφής είναι και προσβλητική;

Γιατί ΑΝ έκανε θητεία, εσύ ανωνυμε δεν θα πεις τίποτα αν πει πως ΔΕΝ τότε θα αρχίσεις τις κλασικές αηδίες χωρίς καν να αναρωτηθείς το ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ που μπορεί να είναι πολλά και αναμεσα σε αυτα, οικογενειακοί λόγοι, λόγοι υγειας κλπ.

Και την ερώτηση την έκανες γνωρίζοντας πως ένας άνθρωπος στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης δεν θα απαντούσε, άρα το μόνο που σε κόφτει είναι οι εντυπώσεις.

Ανώνυμος είπε...

"Να στηρίξει το....παρελθόν του"....ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ....ΚΥΡΙΕ ΔΙΚΑΣΤΑ!!!!!!ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

SKY είπε...

Το ηλίθιο chain mail ειναι 3η φορά που βγαίνει στη γύρα. Απλά επιβεβαιώνει τα εθνικά μας συμπλέγματα. Και δε βλέπω θεραπεία...

spooky είπε...

Κύριε Πήττα, λυπούμαι που σας το λέω κι εγώ, αλλά, όπως διαπιστώνετε από το κουτσόφτου, η βλακεία είναι ανίκητη. Υπάρχουν πολλά τέτοια υποπροϊόντα της ΕΛ-λαδεμπορίας των γνωστών και μη εξαιρετέων απατεώνων πατριδοκαπήλων.

Elli P. είπε...

Γεια σας! Ανακαλυψα τυχαια το κειμενο σας σε ενα αλλο blog τωρα, εναμιση χρονο περιπου μετα, αλλα ποτε δεν ειναι αργα. Ειμαι ενθουσιασμενη και ακρως εντυπωσιασμενη με τα σχολια σας. Ειναι απο τις ελαχιστες φορες που μοιαζει καποιος να βρισκεται μεσα στο μυαλο μου και να εκφραζεται οπως ακριβως θα ηθελα εγω να το κανω!!! Μεχρι πριν καμποσο καιρο πιστευα πως οσα λετε και καποιοι απο εμας σκεφτομαστε ακομη, ειναι πραγματα στοιχειωδη που ανηκουν στην κοινη λογικη. Μετα λυπης μου ομως διαπιστωνω οτι η καποιοι απο εμας εχουμε λαμπροτερο μυαλο, παιδεια και πνευματικο υποβαθρο η οι υπολοιποι δεν εχουν καθολου μυαλο, καθολου παιδεια και καθολου πνευματικο υποβαθρο! Δε συνηθιζω να αυτοεκθιαζομαι αλλα εχω φτασει πια στα ορια μου με τη νοοτροπια του βλαχομαγκα Ελληναρα που αναγει την κουτοπονηρια σε εξυπναδα και τη λαμογια σε μαγια!!!!!