Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Προκήρυξη Ε. Α. (Εν Απουσία)

«Η Ελλάδα ταξιδεύει χρόνια μέσα στην Ελλάδα ακολουθώντας το χυμένο αίμα το σπαταλημένο.
Αίμα σταλαματιές κυλάνε, στάζουν κάτω στον Άδη.
Πέφτουν απάνω στους νεκρούς οι σκοτωμένοι αλλάζουν θέση δεν ξυπνάνε.
Μόνο το χέρι τους υψώνεται και δείχνει τη μεριά που περπατάνε οι δολοφόνοι.
Η Ελλάδα ταξιδεύει χρόνια ανάμεσα στους δολοφόνους»

Τάκης Σινόπουλος «Ακόμη μια νύχτα»

Εμείς και οι σύντροφοί μας αναλαμβάνουμε ολοκληρωτικά την ευθύνη της Οδύνης μας.

Άλαλοι, άναυδοι, καταπονημένοι από όσα συμβαίνουν για δεκαετίες , χάνουμε μέρα τη μέρα το κουράγιο και την ψυχή που θα μας έδιναν το ελάχιστο εκείνο περιθώριο να αντιδράσουμε, να ενεργήσουμε ως οφείλουμε, ως Πολίτες.

Εμείς και σύντροφοί μας αναλαμβάνουμε ολοκληρωτικά την ευθύνη για την διαρκή υπερθέρμανση του σπιτικού μας καναπέ.
Για τη συνεχή παράδοση του βλέμματός μας, στις τηλεοπτικές οθόνες.
Γιατί, παγιδευτήκαμε άθελά μας, εξαντλημένοι από τις διαψεύσεις των ονείρων, στην κοροϊδία και την εξαγορά, στο δε βαριέσαι αδερφέ και όλοι τα ίδια είναι.

Αγοράσαμε και μάλιστα φτηνά, τζάμπα, το ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
Λησμονήσαμε τα όσα μας δόνησαν σαν ήμασταν νέοι, τα μεταθέσαμε στο βολικό χθες, και έτσι σταθήκαμε ανίκανοι να ερμηνεύσουμε τον Κόσμο, έτσι όπως αυτός αλλάζει δίχως να κοιτάζει τη δική μας μελαγχολία*.

«Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον. / Ανεπαισθήτως μ' έκλεισαν από τον κόσμον έξω.**»

Πότε ν’ ακούσουμε τον κρότον και τον ήχον των χτιστών;
Πώς να διαχωρίσουμε τον έξω θόρυβο από τον εντός ατελεύτητο βρασμό του άγχους και της καθημερινής αγωνίας για την επιβίωση;
Πότε να προλάβουμε; Τι να πιστέψουμε πια όταν και αυτοί που τάζουν τα αυτονόητα δώρα της Αξιοπρέπειας οι ίδιοι τα ατιμάζουν και προκλητικά λένε: «μα, αυτά είναι!»

Καλότυχοι και ευφρόσυνοι όσοι πρόλαβαν και έφυγαν νωρίς.


Μοιάζει η εποχή σαν τις πικρές στοχαστικές σιωπές του Σεφέρη.

Όταν σιωπά ο Ποιητής πεθαίνουν τ’ αηδόνια, η γη στεγνώνει, μα πιότερο άνυδρη μένει η ψυχή των ανθρώπων. Σιωπή, σσσσσσσσσσσσς….

Και στο σκοτάδι που ζούμε εντοιχισμένοι, έρχεται και το κάνει να μοιάσει μέρα, έστω χλωμή, το χέρι του αλαζόνα και παράφωνου αυτοκληθέντος εκδικητή που θέλει λέει , ψέματα λέει, ν’ αποκριθεί με σφαίρα στη σφαίρα.
Και κάνει τη νύχτα μας μέρα χλωμή, γιατί, ο ούτω καλούμενος επαναστάτης είναι ακόμα πιο μαύρος κι από τη νύχτα μας.
Ακόμα πιο βδελυρός κι’ από τον ένστολο φόνο, αυτόν, τον εν διατεταγμένη υπηρεσία εκτελούντα την αιμοσταγή αμετροέπεια της εξουσίας.

«Εξοστρακισμένος» αυτοβούλως ο αυτοπροσδιοριζόμενος εκδικητής από την καθημερινή ανάσα.
Αλαζόνας έως τα μέγιστα της διαστροφής.

Χρισμένος εξ εαυτού του Εξουσιαστής Ζωής, γυρίζει τη νύχτα με το κουμπούρι:
είμαι ο χάρος που βγήκε παγανιά, είμαι το κίνημα, είμαι η συνείδηση του λαού, είμαι ο νόμος του εργάτη, είμαι η επανάσταση, είμαι η οργή σας, είμαι οι οφειλές σας, είμαι τα όνειρά σας τα χαμένα, είμαι οι φτωχοί και οι ανέστιοι, είμαι οι απολυθέντες, είμαι οι μετανάστες, είμαι ο ίσκιος του Αλέξη, είμαι. Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει.

Εμείς και οι σύντροφοί μας, αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη.

Γιατί τώρα, εκ νέου ανάπηροι, εκ νέου άπραγοι και μοιραίοι, θα βυθιστούμε στους καναπέδες μας και θα αφεθούμε στο παρηγορητικό φως της τηλεόρασης.

Ο Δεκέμβρης του 2008 συνέβη ήδη προ αιώνων μακρινών, σε κάποιον άλλο τόπο.



Μπορεί και να μη συνέβη ποτέ.
Ίσως, τα ονειρευτήκαμε όλα αυτά.
Ίσως το φλεγόμενο δέντρο του Συντάγματος να ήταν μία στιγμιαία παράκρουση, μια παραίσθηση.


Και ο Αλέξης; Ζει τελικά; Δεν δολοφονήθηκε;
Λίγοι πια θυμούνται.

Η «τυχαιότητα» που γέννησε η διαφθορά και η ανικανότητα ακυρώθηκε σχεδόν από την εκ προμελέτης απόπειρα.

Γιατί δεν είσαι το κίνημα. Δεν είσαι η συνείδηση του λαού, δεν είσαι ο νόμος του εργάτη.


Είσαι μόνο, το Φονικό Τίποτα που θεμελιώνει με αίμα το Τίποτα της Εξουσίας και την έπαρση των ταραγμένων υπηρετών της.

Όλων αυτών, που τις νύχτες της εξέγερσης αληθώς τρομοκρατήθηκαν και έβλεπαν εφιάλτες στον ύπνο τους.

Κουστουμάτοι και ατσαλάκωτοι, για χρόνια που έμοιασαν με αιώνες, ατάραχοι και Πρετεντέριοι (the Great Pretenders) , λάγνοι σύζυγοι μιας εννόμου τάξεως που αφορά τους ίδιους και μόνο.

Τώρα, ησύχασαν. Ηρέμησαν. Ευτύχησαν και πάλι.

Μπορούν να γυρίσουν πλευρό και να κοιμηθούν χωρίς αγωνιώδη εφίδρωση γιατί όλα μπήκαν ξανά σε τάξη.

Θα συνεχίσουν να τρώνε και να πίνουνε ασμένως αποδίδοντας όπως πάντα τα περιττώματα τους προς πόσιν και βρώσιν στην Αγίαν Κοινωνίαν ημών των Τηλεθεατών.

Διότι η σφαίρα που εκ προμελέτης εκτοξεύθηκε από το πυροβόλο των αλαζόνων εκδικητών, αφού έπληξε το προσχηματικό της θύμα, εν συνεχεία αποστρακίστηκε και διαπέρασε χιλιάδες και χιλιάδες ανύποπτους ανθρώπους.

Ταξίδεψε αυτή η σφαίρα όλη την Ελλάδα.

Λοβοτόμησε εν τη γενέσει της, την παρ’ ολίγον συντεταγμένη οργή κι’ απόγνωση, την παρ’ ολίγον έγερση των συνειδήσεων, την σχεδόν αφύπνιση όλων των εν αφασία. Και είναι πολλοί.

Είναι όλοι αυτοί που πλέον, συγγενείς στον εξ αίματος τρόμο, θα δεχτούν πως «έτσι είναι τα πράγματα» και θα υποκύψουν στα επόμενα σκάνδαλα, στα επόμενα ψεύδη, στις επόμενες απογοητεύσεις.

Ναι «σύντροφοι» του «Επαναστατικού Αγώνα».
Ο αστυνόμος Κορκονέας δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Εσείς όμως, εκτελέσατε εν ψυχρώ την Ελληνική Κοινωνία και τα αντανακλαστικά της που λειτούργησαν για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.
Γυρίσατε το ρολόι πίσω και ξαναβάλατε τα πάντα σε «τάξη».

Και τώρα, όσοι θα επιμείνουν σε διεκδικήσεις, όσοι επιμείνουν σε αξιοπρέπεια, όσοι επιμείνουν να έχει ο τόπος μέλλον είναι πάλι λίγοι, γραφικοί και μόνοι.


Οι πολλοί, σκιαγμένοι από τον εφιάλτη της παρουσίας σας και την αφόρητη φτήνια του «λόγου» σας επιστρέφουν ήδη στη νύχτα. Τα γνωρίζετε όμως όλα αυτά.

Για αυτό, άξιος ο μισθός σας.

Εμείς και οι σύντροφοί μας, αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Μνήμης.

«Τάχα σε ποιες ημέρες βρίσκεται η καταγωγή τούτου του πόνου εκεί που ακινητούνε τα όνειρα και μοιάζουν γεγονότα». Άσμα XI, Τάκης Σινόπουλος

* Διονύσης Σαββόπουλος (οι παλιοί μας φίλοι)
** Κ. Καβάφης (Τείχη)

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

.....................................................................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A.

Ανώνυμος είπε...

Apla SYGKLONISTIKO KEIMENO...ithela na pw prin me tis telitses....

SYGKLONISTIKO

A. (se ematha apo Eleytherotypia to perasmeno savvato)

Ανώνυμος είπε...

Τι άρθρο είναι αυτό; Πρέπει να το στείλετε κε Πήττα σε Ελληνικές εφημερίδες. Δεν θυμάμαι για χρόνια να εχω διαβάσει τέτοιο πράγμα σε ουσία και γλώσσα. Συγχαρητήρια στον Κυπριακό Πολίτη που σας φιλοξενεί!

Βασίλης Νάστος
Πολιτικός Μηχανικός
Μετς

Naxion είπε...

Γιώργο, δεν ελπίζω οι "σύντροφοι" τυφεκιοφόροι να καταλάβουν τί θέλει να πει ο ποιητής, εσύ στην προκειμένη... Το IQ θέλει εκπαίδευση για να αντιληφθεί το λεπτό διαχωρισμό λογικής και αλογίας και όταν εκπαιδεύεσαι στα κουμπούρια, μένεις κουμπούρας στα υπόλοιπα...

Unknown είπε...

Ευχαριστώ θερμά αγαπητοί "Α" και Βασίλη Νάστο.

Δεν ξέρω αν το άρθρο είναι τόσο καλό όσο έχετε εσείς την γενναιοδωρία να το αξιολογείτε , σας διαβεβαιώνω πάντως πως είναι απόλυτα ειλικρινές.

Unknown είπε...

@Naxion...

Δεν νομίζω να με ενδιαφέρει στο ελάχιστο το τι μπορούν και το τι δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτοί οι "τύποι".

Το δεν γράφτηκε για να το διαβάσουν αυτοί, είναι περισσότερο ένας εσωτερικός διάλογος με τη Λογική και την Πραγματικότητα.

Ξέρεις, η ζημιά που κάνουν "αυτοί" είναι τόσο μεγάλη που δύο δρόμοι υπάρχουν.

Είτε είναι πραγματικά συνειδητοί και μισθωμένοι παρακρατικοί προβοκάτορες, είτε είναι κλινικά διαταραγμένοι και διεστραμμένοι. Στην πρώτη περίπτωση "απλά" κάνουν τη δουλειά τους προσφέροντας μέγιστη υπηρεσία στην καταστολή και το σύστημα, ενώ στη δεύτερη απλά λόγω μηδενικού IQ όποως λες δεν έχουν καμία επαφή με την πργματικότητα.

Είναι εξαιρετικά χαρακτηριστικό το πόσο ανερμάτιστη και ανάξια κάθε λόγου είνα η "προκήρυξή" τους.

Αναδεικνύει στο έπακρο εκείνη την έλλειψη έρματος που χαρακτηρίζει είτε τους παρακρατικούς είτε τους επικίνδυνα βλαμμένους και άρρωστους.

Ασφαλώς και δεν θα καταλάβουν τίποτα. Αφού φύση και θέση είναι εκτός Λογικών διεργασιών.

Ανορθόδοξος είπε...

Έχετε απόλυτο δίκιο κύριε Πήττα. Άκου θράσος οι προβοκάτορες: "είμαι ο χάρος που βγήκε παγανιά, είμαι η συνείδηση του λαού"...

Ανακάλυψα σήμερα το πολύ ενδιαφέρον ιστολόγιό σας μέσω του Jungle-Report και θα σας επισκέπτομαι συχνά (έτσι όπως το βλέπω) και στο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ
ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!
ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΤΥΠΟΥΜΕΝΗ ΜΕ ΠΟΝΟ...ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΔΙΑΤΥΠΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΩΡΑΙΛΟΓΙΑ...ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΠΟΧΑΥΝΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΒΛΕΜΜΑ...ΟΛΑ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ...ΚΑΙ Η ΔΥΣ - ΤΥΧΙΑ ΜΕ ΚΑΚΟΤΥΧΙΑ ΠΕΡΙΣΣΗ ΚΤΥΠΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Bananistanos είπε...

Εγώ που είμαι πεζός, ανορθόγραφος και προφανός με IQ μακρυά απο των προλαλήσαντων το μόνο που κατάλαβα είναι ότι ο Πίττας θεωρεί ότι το χτύπημα στον αστυνομικό σταμάτησε την "επανάσταση".

Ίσως όμως με το χτύπημα οι "επαναστάτες" να διαπίστωσαν ότι τελικά ο εχθρός δεν είναι ο αδελφός αστυνομικός των 700 παρά κάτι ευρώ και οι μικομαγαζάτορες. Ίσως να διαπίστωσαν ότι η "επανάστασή" τους δεν είχε χειροπιαστό στόχο. Ή ότι στόχος τους ήταν απλώς να ακουστούν (κάτι που πέτυχαν με το παραπάνω) και όχι μια νέα Οκτοβριανή επανάσταση όπως ονειρεύτηκαν κάποιοι. ΄Η ότι έδωσαν κάλυψη στον κάθε χούλιγκαν, πλιατσικολόγο και τρομοκράτη. Ίσωσ...ίσως...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Bananistanos μάλλο θα πρέπει να ξαναδιαβάσετε το άρθρο του κου Πήττα προσεκτικά γιατί δεν αναφέρει πουθενά καμία...Οκτωβριανή Επανάσταση, ούτε καν ως νύξη...Εκτός αν αγνοείτε τελείως την ελληνική πραγματικότητα.




Βασίλης Νάστος

Iptamenos Ollandos είπε...

Κε Πήττα,

το άρθρο σας είναι πραγματικά εξαιρετικό. Και στα συμπεράσματα του αλλά ιδιαιτέρως στη χρήση της γλώσσας.
Ωστόσο κινδυνεύει να χάσει αρκετό από το συμπερασματικό του κύρος αν αναλογιστούμε ότι η πράξη δεν ήταν του Επαναστατικού Αγώνα του οποίου δεν γνωρίζουμε καν την ύπαρξη.
Γνωρίζω ότι δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα απ'όσα "πονηρό δαιμόνιο" μου έβαλε στο μυαλό, αλλά μετά την 11/9 και την Αλ Γκάϊντα αλλά κυρίως το γεγονός ότι αντιεξουσιαστική Οργάνωση (το κεφαλαίο έχει το λόγο του) χτυπάει τον υπάλληλο του κράτους αντί για την κεφαλή του, αρνούμαι να πιστέψω ότι έτσι απλόχερα μου πασάρει το σύστημα.
Αθώος λόγω αμφιβολιών;;

the Idiot Mouflon είπε...

Με πρόλαβες μπαγάσα!

Unknown είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Απαντώ σήμερα στα σχόλια μιας που χτες κυριολεκτικά χάθηκα στον καναπέ κάτω από κουβέρτες με έντονη αδιαθεσία και με τον φόβο να μην οδηγήσει σε γρίππη.

@Ανορθόδοξε σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο. Ελπίζω και στις μελλοντικές σας επισκέψεις με σχολιασμούς και απόψεις.

@modern father, χαίρομαι που είχατε την οξυδέρκεια να δείτε πίσω από τις λέξεις μου τόσο την οδύνη όσο και την αγάπη που υπάρχει. Ευχαριστώ.

@Bananistanos, θα επαναλάβω την πάγια μου άποψη. Όλοι μας, είμαστε κυρίως "αυτά που καταλαβαίνουμε" αλλά και "αυτά που προσπαθούμε φιλότιμα να κατανοήσουμε".

Σου απαντάει ξεκάθαρα ο κος Νάστος μετά το σχόλιο σου, και τον ευχαριστώ για αυτό, αλλά πραγματικά μου κάνει εντύπωση η εμμονή σου (όχι σπάνιο φαινόμενο πάντως) να προβάλλεις πάνω σε κείμενα άλλων, δικά σου στερεότυπα αντί να συζητάς με βάση το όποιο κείμενο και την ουσία του.

Unknown είπε...

@Ιπτάμενος Ολλανδός (ωραίο ψευδώνυμο με θαλασσινές και οπερατικές προεκτάσεις)

Πολύ ωραία έχετε εντοπίσει την αντίφαση της έννοιας του «αντιεξουσιαστή» με την «Οργάνωση» Αλλά το «αθώος λόγω αμφιβολιών» που το είδατε;

Δεν νομίζω πως αθωώνω κανέναν, τουναντίον!

Στο ίδιο συμπέρασμα ουσιαστικά καταλήγουμε και πιστεύω πως η φράση «άξιος ο μισθός σας» κάτι δηλώνει, εξαιρετικά συγκεκριμένο.

Σας ευχαριστώ!

Unknown είπε...

@ The Idiot Mouflon

Δεν πρόλαβα τίποτα...! Ξετεμπέλιασε και κάτσε να κάνεις τη δική σου ανάρτηση πάραυτα! Με το δικό σου ύφος,όπως πάντα!

Iptamenos Ollandos είπε...

Έχετε απόλυτο δίκιο Κε Πήττα.

Δεν έδωσα την δέουσα σημασία στο άξιος ο μισθός σας.

Το αθώος πήγαινε στον υποτιθέμενο Ε.Α.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα σας.

Κυριε Πηττα, δεν σταματησα να διαβασψ τα κειμενα σας παροτι εχω καιρο να σχολιασω κυριως επειδη ο χρονος ειναι ελαχιστος αλλα καμια φορα και γιατι καποιοι ελαχιστοι ευτυχως αδυνατουν να συνδραμουν στο επιπεδο του διαλογου που θέλετε να δημιουργησετε μεσα απο τα γραπτα σας. Η αληθεια ειναι πως με ενοχλει πολυ ο {θορυβος} και ιδιως ο γραπτος.

Ειναι αυτο το τελευταιο σας κειμενο απο τα πιο ενδιαφεροντα που εχετε γραψει συνολικα με εντονο το προσωπικο σας υφος οχι τοσο ευθεω ς πολιτικο οπως το Παρακρατος ας πουμε αλλα τελικα ισως στην ουσια να ειναι ακομα πιο πολιτικο αυτο εδω ακριβως επειδη ειναι ειναι , ετσι το νιωθω εγω, πολυ ειλικρινες.

Αυτο που μου κανει εντυπωση και παρατηρω και σε ορισμενα αλλα ιστολογια Ελληνικα, ειναι πως οσο πιο πληρες και πιο δυνατο ειναι ενα κειμενο τοσο λιγοτερη συζητηση γινεται πανω σε αυτο.

Μου κανει πραγματικα τεραστια εντυπωση αυτο ως γεγονος.

Και μια ερωτηση κυριε Πηττα. Πιστευετε εσεις πως ο Ε.Α. ειναι πραγματικη οργανωση καποιων που θελουν να {χτυπησουν το συστημα} η πιστευετε πως ειναι αυτο που λεμε βαθυ παρακρατος;

Το αποτελεσμα ειναι το ιδιο νομιζω αλλα θα ηθελα την γνωμη σας.

Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασα να σας πω για να χαρειτε πως απο τοτε που μετεφρασα 2-3 κειμενα σας και τα εδωσα σε καποιους φοιτητες μου, τακτικα με ρωτανε τι καινουργιο γραψατε :-)

mtryfo είπε...

Εξαιρετικό κείμενο!!!

Vikar είπε...

Γιώργο

Ποιός να τολμήσει να εκφράσει έστω και την ελάχιστη διαφωνία σε αυτά που...εποίησες όταν κινδυνεύει να "λερώσει" το ποίημα.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ να μείνει εκεί ΔΙΧΩΣ σχολιασμούς για να παραμείνει αλώβητο και ισχυρό.

Vikar είπε...

Να σου πώ μόνο ότι το χρησιμοποίησα σαν εργαλείο αφύπνισης για όλους τους φίλους και γνωστούς.

Για τέτοια κείμενα, ενα copy paste και send είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς.

Unknown είπε...

Να με συγχωρείτε για την αργοπορία μου, αλλά κάτι η δουλειά κάτι μια αδιαθεσία αυτές τις μέρες...

@ Ιπτάμενο Ολλανδό, κανένα πρόβλημα, έχω και εγώ βγάλει πολλές φορές βιαστικά συμπεράσματα σε σχόλια που έκανα ενώ οι "απαντήσεις" ήταν ήδη στο κείμενο.

@Κύριε Καπερνάρο, ειλικρινά δεν νομίζω πως έχει σημασία το τι είναι αυτοί οι τύποι. Το "δια ταύτα" δεν αλλάζει. Και πραγματικά, το επίπεδο του "κειμένου" τους είναι τόσο μα τόσο χαμηλό και αστοιχείωτο που δεν έχει το παραμικρό νόημα να μιλήσει κανείς για αυτούς Πολιτικά. Τα κείμενα της 17Ν αν μη τι άλλο και ειδικά τα της πρώτης περιόδου, είχαν πολιτική ουσία και ήταν αυθεντικά πολιτικά τεκμήρια μίας συγκεκριμένης πολιτικής περιόδου. Μιλάω για τη 17Ν πριν την δολοφονία του αείμνηστου Μπακογιάννη. Όχι πως εκείνη η πρακτική έίχε καμία ελπίδα να δικαιωθεί. Καθόλου, για πολλούς λόγους. Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτοί εδώ τώρα οι του "Ε.Α."...δεν πρέπει ούτε να μιλάμε για αυτούς γιατί αποκτούν υπόσταση ενώ δεν έχουν καμία πέραν αυτής του εγκλήματος.

Χάτηκα πολύ με αυτό που γραψατε για τους φοιτητές σας :-)

Και απαντώ σε σας και στον φίλο Vikar.

H αλήθεια είναι πως ναι μεν το συγκεκριμένο κείμενο δεν είχε τα σχόλια που δημιουργησαν άλλα προηγούμενα άρθρα, αλλά, οι επισκέψεις στο ιστολόγιο ήταν ιδιαίτερα αυξημένες κατά την διάρκεια του. Όπως επίσης ήταν και πολλά τα σχόλια που έλαβα στο e mail της στήλης και τα οποία πολύ τα χάρηκα, γιατί και θετικά ήταν και από ανθρώπους που ο "λόγος" τους έχει έρμα. Δεν το κρύβω πως με ενδιαφέρει και με συγκινεί να "περνάει" η ουσία ενός κειμένου μου, ειδικά όταν έχει γραφτεί με φόρτιση και προσοχή όπως αυτό.

Unknown είπε...

@mtryfo ευχαριστώ τα μάλα!

Αλεξανδρος Σουτσος είπε...

Mόλις σας ανακάλυψα κύριε Πήττα... δεν διαβάζω το Πολίτη (αλλά ούτε και καμιά κυπριακή εφημερίδα μεταξύ μας). Και μιας και το ανέφερα...ο Πολίτης δεν ήταν που όταν ξεκίνησαν οι εξεγέρσεις στην Ελλάδα, έγραφε: Τα επεισόδια "χτύπησαν" τους Κύπριους του X-Factor

Το ότι όλες αυτές τις μέρες τα επεισόδια για την άδικη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη από αστυνομικά πυρά στην Ελλάδα, δημιούργησαν τρόμο και φόβο, είναι πλέον γνωστό.

Αυτό που κανείς δεν ξέρει, είναι πως επηρεάστηκε ακόμα και το X-Factor. Πανικός επικράτησε τη Δευτέρα το βράδυ έξω από ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού όπου διέμεναν όλοι σχεδόν οι Κύπριοι παίκτες του X-Factor. Κι όμως. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, κάποια στιγμή λίγο μετά τις εννιά το βράδυ, εκατοντάδες νεαροί αντιεξουσιαστές βρέθηκαν στη λεωφόρο Συγγρού και χτυπούσαν όλα τα ξενοδοχεία της εκεί περιοχής. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και των παιδιών του X-Factor με όλους τους Κύπριους νεαρούς ανερχόμενους τραγουδιστές. Μάλιστα η Ιωάννα Πρωτόπαπα, η 16χρονη Αγγλοκύπρια, είχε πραγματικά σοκαριστεί. Και όταν πλέον τα πράγματα είχαν ξεφύγει από τον έλεγχο, ένα μεγάλο λεωφορείο πήρε όλους τους μετέχοντες στο talent show του ΑΝΤ1 και τους μετέφερε σε ασφαλές ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο.

Για όλα αυτά τα γεγονότα που τράνταξαν την ήρεμη ζωή των παιδιών του X-Factor διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που μας έδωσε η Ιωάννα στο σαββατιάτικο Cappuccino.

Κωδικός άρθρου: 839902

ΠΟΛΙΤΗΣ - 11/12/2008, Σελίδα: 61
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=839902&-V=articles

Αλεξανδρος Σουτσος είπε...

ήμουν αγενείς...να προσθέσω επίσης τα συγχαρητήρια μου για το εξαιρετικό σας κείμενο! Όσον αφορά το προηγούμενο ποστ, φυσικά δεν περιμένω να μου απαντήσετε ως αντιπρόσωπος του Πολίτη. Απλά βλέπω ότι είστε μοναδικός νους και ίσως να μου σχολιάζατε το άρθρο που ανάρτησα. Βλέπετε, εγώ όταν το διάβασα, μου πέσαν τα μαλλιά!

Unknown είπε...

Αγαπητέ μου Αλέξανδρε Σούτσο, αρχικά να σε ευχαριστήσω για τα λόγια σου. Στη συνέχεια να σε συγχαρώ για το ιστολόγιό σου που αισθητικά τουλάχιστον είναι εξαιρετικό και ως περιεχόμενο μου μοιάζει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον-μία εξαιρετικά βιαστική ματιά έριξα, αλλά θα επιστρέψω.

Για το θέμα του X-Factor τώρα, τι να σου πω; Αν σου εξομολογηθώ πως την ύπαρξη της εκπομπής την έμαθα από το σχόλιό σου θα με πιστέψεις; Μάλλον όχι αν και σου λέω την αλήθεια.

Δεν βλέπουμε καθόλου "εκπομπές" στο σπίτι μας. Ειδήσεις-κυρίως από διεθνή κανάλια, ταινίες και ιστορικά ντοκουμέντα. Τίποτα άλλο...

Rodia είπε...

Χαίρομαι να σε διαβάζω και είναι κρίμα που δε γίνεται να σε ακούω κιόλας! :)
Ενδιαφέρον θα ήταν να έσιαχνες ένα podcast όπου να μπορούσαμε να απολαμβάνουμε το λόγο σου... Για σκέψου...
Γίνεται μια προσπάθεια για ραδιόφωνο σε διαδικτυακό τόπο, αν δεν το ξέρεις εδώ είναι. Θα μου έδινε μεγάλη ευχαρίστηση αν άκουγες τον ΗΘΟΠΟΙΟ του Τάκη Κουφόπουλου από μένα.
..αν ερχόσουν κιόλας προς τα μέρη μας.. ε, τότε θα πέταγα!:)

KIKO είπε...

anadimosieysa to keimeno sas sto blog moy
an gia kapio logo den thelete na to kano peite moy na to diagrapso

http://kikogk.blogspot.com/