Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Όχι στη ΧΑΜΑΣ...αλλά...

Η Στήλη , δεν στηρίζει τη ΧΑΜΑΣ. Ούτε καν τη βλέπει με "εύλογη συμπάθεια".
Η Στήλη, δεν είδε ποτέ με συμπάθεια τις διάφορες αραβοπαλαιστινιακές φατρίες που για δεκαετίες καταδικάζουν τους Παλαιστίνιους στην θρησκευτική τύφλωση και την απόλυτη αμορφωσιά. Δεν εξαιρώ και τον """ήρωα""" Αραφάτ από αυτή την κατηγορία.

Αυτό που συμβαίνει ωστόσο ξεπερνά και μάλιστα με πολύ μεγάλη απόσταση οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι αποδεκτό ως Ισραηλινή απάντηση στις υπαρκτές προκλήσεις της Χαμάς.

Το Ισραήλ, ποιεί γενοκτονία και η Δύση ποιεί την νήσσαν.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω!

Naxion είπε...

Δεν ξέρω τι είναι πιο οικτρό.. Το να επιτίθεσαι σε όσους θεωρείς εχθρούς μη σεβόμενος άμαχους ηλικιωμένους γυναίκες παιδιά ή να βάζεις ασπίδα τα παιδιά σου και να πυροβολείς πίσω από αυτά τους εχθρούς σου...

Το πρώτο το θεωρώ "λογικό" απ' την οπτική γωνία του μίσους που βλέπουν όσοι παραφέρονται για τα όποια συμφέροντά τους. Το δεύτερο το θεωρώ απλά παρανοϊκό...

Και μην ακούσω ξανά κουβέντα για τα τετράποδα και το πόσο άλογα είναι...

http://www.youtube.com/watch?v=LRj_NZrPO_8

...έχουν σαφώς περισσότερη ανθρωπιά από εμάς τα δίποδα άλογα όντα

Sceptic Anonymous είπε...

Γίνεται να μας τεκμηριώσετε το σχόλιο περί Άραφατ; Σε σύγκριση με την Χάμας ήταν σαφώς καλύτερος.

Ίλαντρος είπε...

Genocide is the deliberate and systematic destruction, in whole or in part, of an ethnic, racial, religious, or national group.

http://en.wikipedia.org/wiki/Genocide

Unknown είπε...

Thank you

http://politispittas.blogspot.com/

Unknown είπε...

@ Sceptic Anonymous, αγαπητέ, στις περιοχές μας υπάρχει έντονη και ανέξοδη η τάση της αγιοποίησης. Δυστυχώς, τόσο ως προς τα υμέτερα όσο και προς τα ημέτερα. Τα οικονομικά σκάνδαλα και η διαφθορά της Παλαιστινιακής ηγεσίας δεν είναι άγνωστα πράγματα, όσο έπίσης (και αυτό για μένα είναι το αισχρότερο) οι τεράστιες δυσκολίες που δημιούργησε η ηγεσία σε δεκάδες άραβες ΄Καθηγητές και Επιστήμονες που θέλησαν πολλές φορές να επιστρέψουν στην Παλαιστίνη και να πρωταγωνιστήσουν στη μόρφωση των συμπατριωτών τους.

Ρίξε μια ανάγνωση στο παρακάτω:

http://www.meforum.org/article/645

Επίσης, είναι κοινός τόπος πως μόνο μετά από τις πολλαπλές ευρωπαϊκές πιέσεις, η Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ) αποκάλυψε σε μία έκθεση 600 σελίδων ότι 326 εκατ. δολάρια -το 40% του προϋπολογισμού του 1997- είχαν κάνει φτερά, λόγω της κακοδιαχείρισης και της διαφθοράς. Ο πρόεδρος Αραφάτ -ο ίδιος και το περιβάλλον του έχουν απόλυτο έλεγχο επί του προϋπολογισμού- εξέφρασε την έκπληξή του από τα αποτελέσματα της έρευνας και διόρισε ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το θέμα.

Οι δωρητές, στο μεταξύ, μπορούν να περιμένουν το πόρισμα της επιτροπής.


Σε μια δημοσκόπηση του Κέντρου Επικοινωνίας και ΜΜΕ της Ιερουσαλήμ, το 83% των ερωτηθέντων Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας είχε δηλώσει ότι πεποίθησή του είναι πως η ΠΑ είναι απόλυτα διεφθαρμένη. Εν πολλοίς, αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι ο δημόσιος τομέας έχει μετατραπεί σε χώρο εξυπηρέτησης ημετέρων, καθώς έχει διογκωθεί σε βαθμό που οι εργαζόμενοι σε αυτόν -130.000 δημόσιοι υπάλληλοι- να αποτελούν το 25% της εργατικής δύναμης. Σκεφτείτε μόνο αυτό: στη Γαλλία υπάρχει ένας διευθυντής στο υπουργείο Υγείας, ενώ στην Παλαιστίνη χρειάζονται εξήντα τέσσερις.

Η γραφειοκρατία των δημόσιων υπηρεσιών διογκώθηκε, επειδή ο Γιασέρ Αραφάτ είχε δεσμευτεί απέναντι στους χιλιάδες αγωνιστές της ΟΑΠ, που τον ακολουθούσαν πιστά κατά τα χρόνια της εξορίας του στην Τύνιδα και αλλού, ότι θα τους τακτοποιήσει στο μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος.

Η διαφθορά όμως εξαπλώνεται σε ανώτερα κλιμάκια και κυρίως στην ίδια τη Βουλή, όπου υπάρχουν περιπτώσεις βουλευτών που κατά καιρούς τούς έχουν προσφερθεί «φιλοδωρήματα» τα οποία φτάνουν μέχρι και τα 15.000 δολάρια, προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης. Αυτό εξηγεί γιατί κάποιοι βουλευτές, που παλιότερα έλεγαν ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν την κυβέρνηση, εν μια νυκτί άλλαξαν γνώμη και εντάχθηκαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Δεν είναι όμως όλοι οι βουλευτές έτσι. Μερικοί έχουν αρχίσει να ζητούν εξηγήσεις για τη διαφθορά. «Πού πήγαν οι δωρεές; Μπoρούν οι υπουργοί Οικονομίας και Εφοδιασμού να μας παράσχουν μία λίστα με όλες τις δωρεές που δόθηκαν στην ΠΑ;» Ερωτήσεις που κατέθεσαν στο νομοθετικό σώμα κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης χωρίς να πάρουν απάντηση.

Τον Απρίλιο του 1997, ο Βρετανός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Χιρστ επισκέφθηκε τη Γάζα και έγραψε ένα άρθρο στην εβδομαδιαία Guardian, υποστηρίζοντας ότι ο Αραφάτ και το περιβάλλον του από την Τύνιδα μετέτρεψαν την «παλαιστινιακή πατρίδα» σε ένα διεφθαρμένο νεποτικό καθεστώς. Ύστερα από μερικές ημέρες, η αραβική μετάφραση του άρθρου άρχισε να διανέμεται παράνομα στη Γάζα. Τα στοιχεία που παρέθετε ο Χιρστ στο άρθρο του ήταν συγκλονιστικά.
Μιλούσε για τη βίλα αξίας δύο εκατ. δολαρίων του Μαχμούντ Αμπάς ή Αμπού Μαζέν, δεύτερου τη τάξει ανθρώπου του Αραφάτ, για το προκλητικό και γεμάτο χλιδή γλέντι που διοργάνωσε ο Ναμπίλ Σαάτ, υπουργός Σχεδιασμού και στενός σύμβουλος του προέδρου, για την κόρη του, για τα τεράστια κέρδη που έβαλε στην τσέπη του ένας άλλος υπουργός του Αραφάτ, ο Τζαμίλ Ταρίφι, από δημόσια έργα, για τις αλόγιστες σπατάλες του υπουργού Οικονομικών Μοχαμντά Ζαχντί Νασασίμπι, ο οποίος ζει σε ένα απίστευτα λαμπερό ανάκτορο δίπλα στα προσφυγικά στρατόπεδα και για τα ακριβά γούστα της συζύγου του Αραφάτ, Σούχα, που επιλέγει πάντα τα ακριβότερα εστιατόρια για να δειπνήσει κατά τα συχνά ταξίδια της στο εξωτερικό.

Το 1997 κυκλοφόρησαν, επίσης, και καταγγελίες που αφορούσαν απευθείας στον πρόεδρο Αραφάτ. Έλεγαν ότι ο πρόεδρος χάρισε πολυτελή αυτοκίνητα στα 63 από τα 88 μέλη του συμβουλίου του, σε μία προσπάθεια να σταματήσουν τις επικρίσεις στην κυβέρνηση. Το δυστύχημα είναι ότι όλα αυτά, αργά ή γρήγορα, φτάνουν στους άθλιους χωματόδρομους της Γάζας, της Ραμάλα και της Χεβρώνας. Εκεί όπου η ζωή μετριέται με ξεροκόμματα ψωμιού. Εκεί, λοιπόν, οι άνθρωποι αναρωτιούνται για ποιο λόγο πολεμούν και εναντίον ποιου ρίχνουν τις πέτρες τα παιδιά. Σήμερα, εναντίον του Ισραηλινού στρατιώτη. Αύριο όμως;

πηγή:

http://www.in.gr/news/mideast/04d_palest_pa2_corrupt.htm

andreas f.stavrou είπε...

Η τελευταία δεκαετία της ζωής του Αράφατ έχει πολλές σκιές και καμία σχέση με την αγωνιστική μορφή που καλλιέργησε τα προηγούμενα χρόνια. Εννοώ από τη Συμφωνία του Όσλο και εξής, τη διαχείριση της "δοτής διοίκησης" και τω πόρων, τη καταπίεση των ομοεθνών του μαζί με τους κατακτητές κλπ.κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού είναι η λάθος απάντηση. Αν καταφέρουν να εξουδετερώσουν τη Χαμάς, θα εμφανιστούν στο προσκήνιο οργανώσεις όμοιες της Αλ-κάιντα, οι οποίες αναμένουν εδώ και καιρό να πάρουν σειρά. Δεν πρόκειται επανατοποθετηθεί τόσο εύκολα στη Γάζα η κυβέρνηση της Φατάχ του Αμπάς. Σε περίπτωση (έμμεσης) ήττας του Ισραήλ (όπως συνέβηκε και πριν δύο χρόνια με τη Χεσμπολάχ στο Λίβανο), θα ενδυναμωθεί η Χαμάς και οι θέσεις της θα γίνουν πιο αδιάλλαχτες. Ούτε λόγος να γίνεται για συνομιλίες ειρήνευσης πια. Φαύλος κύκλος!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ισραήλ είναι ότι δεν υπάρχει έγκυρος συνομιλητής στην άλλη πλευρά. Παρακολουθώ τις εξελίξεις με μεγάλη μου θλίψη, τελείως άδικα γίνονται όλ’αυτά, αργά ή γρήγορα το Ισραήλ θα αναγκαστεί να αναγνωρίσει τη Χαμάς ως εκπρόσωπο των Παλαιστινίων, αφού δε θα υπάρχει κανείς άλλος στο προσκήνιο. Ακριβώς όπως παλιά πολεμούσε την ΟΑΠ (PLO) και μετά τη δέχτηκε ως κυβέρνηση…Όσο κι αν είναι απεχθές να συνομιλεί κανείς με φανατικούς ισλαμιστές της απόλυτης διαφθοράς, οι οποίοι καταπιέζουν και κατακλέβουν τον ίδιο τους το λαό, είναι προτιμότερο από τους βομβαρδισμούς και την αδικαιολόγητη αιματοχυσία, η οποία το μόνο που πετυγχαίνει είναι να αυξάνονται παγκοσμίως οι εχθροί του Ισραήλ μέρα με τη μέρα…Η βία δεν είναι η λύση.

gregoris είπε...

σκέπτικ δε την σοβαρή ανάλυση για την χαμάς στου παπαλάγκι

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδί μου τι ευαισθησίες είναι αυτές; Ακόμα λίγο να ξεπαιράσεις και τον Κουλία στην κριτική σκέψη...

Unknown είπε...

Ενώ εσείς "Ανώνυμε" πόντικα καταθέσατε μόλις "επιχειρηματολογία" ε;