Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Εκτέλεση στα Εξάρχεια UPDATE ΙΙ


Φωτογραφίες και video από τις πορείες διαμαρτυρίας με μεγάλη συμμετοχή πολιτών όλων των ηλικιών ΔΕΝ δείχνουν τα πλείστα ΜΜΕ. Επιλέγουν να δείχνουν μόνο το έργο των προβοκατόρων-υπαλλήλων των παρα-κρατικών υπηρεσιών για να διαμορφώνουν όπως πάντα την Κοινή Γνώμη κατά το δοκούν.







  • Χαρακτηριστικότατη πληροφορία από σίγουρη πηγή: Την ώρα που η χτεσινή πορεία ήταν σε εξέλιξη, η Αστυνομία την βομβάρδιζε με δακρυγόνα και 100 μέτρα πιο κάτω οι "περίεργοι γνωστοί άγνωστοι" πυρπολούσαν και έσπαζαν ότι έβρισκαν μπροστά τους.


  • Οι διάφοροι αυτόκλητοι συνήγοροι της Αστυνομικής Βίας πότε θα απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;;;;;;;;

Ο Μάνος Χατζιδάκις, έγραφε πριν από 25 χρόνια με αφορμή την εκτέλεση του Μιχάλη Καλτεζά:

...Μια μωβ σκιά Μαΐου ξάπλωσε στον τόπο. Όσα συνέβησαν στα Εξάρχεια και στη Νομική Σχολή. Και στην οδό Σκουφά και Σόλωνος, Μαυρομιχάλη και Ιπποκράτους, ενόχλησαν τους Έλληνες πολίτες και αγανάκτησαν τον Τύπο ολόκληρο. Γιατί δεν τους εξολοθρεύουν και δεν τους σπάνε το κεφάλι. Γιατί δεν ρίχνουν δακρυγόνα. Και η Σύγκλητος και οι φοιτητές όλων των παρατάξεων, όλοι αγανακτισμένοι με τα τριάντα - εκατό παιδιά που δεν το βάζουν κάτω, δεν εννοούνε να παραδεχτούν πως η όποια ελευθερία ανήκει μόνο στους αστυνομικούς και τους ηλικιωμένους. Που δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί καταδιώκονται αδιάκοπα, προπηλακίζονται ατελείωτα και συνεχώς υποχρεούνται να δέχονται εξευτελισμούς. Κι ο προπηλακισμός αρχίζει από τον δάσκαλο, τον επιστάτη του σχολείου, από τον οδηγό και τον εισπράκτορα του λεωφορείου, απ' τον καθηγητή και τον δημόσιο λειτουργό ως τον δημόσιο υπάλληλο, από τους αξιωματικούς κι εκπαιδευτές στο κέντρο κατατάξεως ως τον τυχαίο μοτοσικλετιστή της τροχαίας που θα του ζητήσει άδειες, ταυτότητες και πιστοποιητικά. Ως τον γιατρό του νοσοκομείου που θα τον πάνε σηκωτό, ύστερα από τη γροθιά του οργάνου της τάξεως. Και το γνωρίζουμε πολύ καλά.
Εξύβριση αρχής - έτσι ονομάζεται η απαίτηση εξηγήσεων. Χειροδικία κατά της αρχής - έτσι είθισται ν' αποκαλείται η ενστικτώδης κίνηση του αμυνόμενου νέου. Και η ιστορία δεν έχει τέλος. Η ανωνυμία και η εισαγγελική αρχή θα του προσφέρει ή μια τραυματική αγανάκτηση ισόβια ή τον επιζητούμενο από την πολιτεία ευνουχισμό του. Αυτή είναι μια καθημερινή πραγματικότητα και δυστυχώς γνησίως ελληνική τα πρόσφατα και τελευταία σαράντα χρόνια - όσα είχα δηλαδή την ευτυχία να ζήσω σαν επώνυμος πολίτης εις τούτον τον ένδοξον κατά τα άλλα τόπον μας. Μια μωβ σκιά Μαΐου σκέπασε την Αθήνα. Κι όμως δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος, μια εφημερίδα ν' αγανακτήσει και να διαμαρτυρηθεί, να καταγγείλει την αλήθεια για αυτό το τρίγωνο του αίσχους. Σκουφά, Μαυρομιχάλη και Ιπποκράτους. Κι άρχισε μια σκόπιμη, ύποπτη κι έντεχνη σύγχυση τριών ασχέτων μεταξύ των περιπτώσεων. Οι νεαροί των Εξαρχείων να παρουσιάζονται ίδιοι με τους αλήτες των γηπέδων, τους επονομαζόμενους χούλιγκανς, και επιπλέον να καλλιεργείται η εντύπωση στην κοινή γνώμη, με στήλες ολόκληρες των θλιβερών εφημερίδων μας, ότι οι νέοι αυτοί, οι αναρχικοί, είναι οι βομβιστές και ίσως οι πιθανοί δράστες των δολοφονιών ή εμπρησμών. Και φυσικά, όταν με το καλό τελειώσει η δίωξη των εκατό, σαράντα ή είκοσι παιδιών και η όλη επιχείρηση στεφθεί μ' «επιτυχία», να πάρει τις διαστάσεις ενός πραγματικού θριάμβου... κατά του εγκλήματος. Την ίδια ώρα που δολοφονούνται εκδότες και οι δολοφόνοι δεν ανευρίσκονται. Δολοφονούνται πολίτες και οι δολοφόνοι δεν αποκαλύπτονται. Πεθαίνουν νέοι από ξυλοδαρμούς και οι δράστες κυκλοφορούν ανενόχλητοι και, τέλος, δεν ...ανακαλύπτονται. Την ίδια ώρα η πολιτεία αγανακτεί διότι υπάρχουν μερικά ζωντανά της κύτταρα που αντιδρούν άτεχνα, ανοργάνωτα, ίσως μ' αφέλεια, σ' όλην αυτή την οργανωμένη κρατική ασχήμια, αντί να βλογάμε τον Θεό που βρίσκονται ακόμη μερικοί που δεν συνήθισαν στην «παρουσία του τέρατος». (...) Κορίτσια κι αγόρια με γυαλιά, έτσι καθώς κοιτάτε με απορία κι αγανάκτηση για ό,τι συμβαίνει γύρω σας, είμαι μαζί σας. Και σας αγαπώ."




Αχ...πόσο τραγικά πόσο απελπιστικά μας λείπει το Ήθος αυτό. Πόσο τραγικά λείπει ο Λόγος ο Ωραίος και ο Διαπεραστικός ενός Χατζιδάκι που μπορούσε να Καταλάβει να Εννοήσει να Δει.



Για αυτό άλλωστε ακόμα και όταν έφυγε, ήταν ένας ωραίος έφηβος. Δυστυχώς ο Αλέξης δεν θα προλάβει να ωριμάσει και να παλέψει την αλλοτρίωση για να κρατήσει την εφηβεία του ζωντανή. Είθε εκεί που τον έστειλε το όπλο του αστυνομικού να βρει τον Χατζιδάκι και να ξεχάσει την ενήλικη κτηνωδία που γνώρισε εδώ.



ΥΓ. Το κείμενο του Μάνου Χατζιδάκι το "ψάρεψα" από το http://kikogk.blogspot.com/


Δείγμα "γραφής" από την επίσημη ιστόσελίδα της νεολαίας του ΛΑΟΣ:






ΑΡΗΣ ΑΧΑΪΚΟΣ έγραψε:
ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ.Μερικοί ας αφήσουν τις κλάψες κ ας δουν την
ωμή αλήθεια κατάματα
.
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ έγραψε:
Δεν τον
λυπάμαι καθόλου τον 15χρονο. Αλλυλεγγύη στους αστυνομικούς.
Made_In_Gr έγραψε:
einai aparadexto na apokaloun
"dolofonia" ton 8anato tou 15xronou
bisiba έγραψε:
Eγω
απογοητευτηκα με την αντιδραση της αστυνομιας και του υπουργου.Γιατι να τους
τιμωρησουν?Επειδη εκαναν τη δουλεια τους?
hammer έγραψε:
αλληλεγγυη στον ελληνα αστυνομικο, βρισκοταν σε αμυνα και
εκανε αυτο που επρεπε.. 50 ατομα περικυκλωσαν και αρχισαν να χτυπουν τους
αστυνομικους τι θελατε να κανει??





  • Στην ιστοσελίδα της Νεολαίας ΛΑΟΣ υπάρχουν ακόμα πολλά ανάλογα αλλά και χειρότερα δείγματα "ανάλυσης"...


  • Και την ίδια στιγμή στα Μέσα Ενημέρωσης κανείς-εξ όσων έχω προλάβει να δω- δεν συζητάει την ουσία, δηλαδή την συνεχή και προκλητική παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή από τα μέσα της δεκαετίας του 80.


  • Παρουσία που για όποιον έχει λίγο μυαλό και μνήμη, έχει ολόκληρη την ευθύνη για το μόνιμο πολεμικό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή και την "βεντέτα" διαφόρων ομάδων "αναρχικών¨με την αστυνομία.


  • Η οποία είναι διαρκώς παρούσα -απούσα σε εγκλήματα όπως η διακίνηση της Ηρωίνης αλλά απολύτως παρούσα για να κάνει τον μάγκα και τον νταή σε όποιο πρόσωπο περνάει ανεξάρτητα ηλικίας.


  • Γιατί κανείς δεν συζητάει αυτή τη "λεπτομέρεια";


  • Γιατί κανείς δεν συζητάει τις αμέτρητες καταγγελίες για αγαστή συνεργασία των δυνάμεων "Ασφαλείας" με προβοκάτορες που τη μία στιγμή καίνε καταστήματα και την επόμενη στιγμή είναι μέσα στα αστυνομικά μπλοκ και χασκογελάνε με τους μπάτσους;


  • Ποιοί και γιατί έχουν δημιουργήσει αυτή την κατάσταση η οποία στο τέλος αποσκοπεί στον τεχνητό ευτελισμό των Φοιτητικών Κινημάτων και κυρίως των ΕΑΑΚ που δεν ελέγχονται από Κόμματα αλλά αποτελούν το πιο ζωντανό σκέλος στους αγώνες για την Παιδεία;


  • Η ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ. ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΕΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.




  • ΩΣΤΟΣΟ, ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠ΄ΟΥΔΕΝΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΤ!




  • ΕΞΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ.


  • ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε.
Η ιδιότυπη κατοχή των δυνάμεων ασφαλείας στα Εξάρχεια που ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του 80 έφτασε στο εξοργιστικό και τραγικό αποτέλεσμα :


την εν ψυχρώ δολοφονία ενός Δεκαεξάχρονου από αστυνομικό-όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν τόσο η Νομικός Αντωνία Λεγάκη από την Επιτροπή Συνταγματικών Δικαιωμάτων Μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας όσο και αυτόπτες μάρτυρες.



Όσοι επικαλούνται ακόμα και τώρα την ανάγκη της παρουσίας των Ειδικών Σωμάτων στην περιοχή τους θυμίζουμε πως κάτω από την μύτη των ΜΑΤ στα Εξάρχεια χρόνια ολόκληρα πουλιέται η πρέζα και πέφτουν ξεροί και νεκροί οι εξαρτημένοι. Μπροστά στα ατάραχα μάτια τους.



Πρόσφατα έγραφα , με αφορμή ταξίδι μου στην Αθήνα πως η παρουσία τους μόνο προκαλεί.



Πολίτες των Εξαρχείων , διαμαρτύρονται επίμονα εδώ και καιρό.
Ανάμεσά τους άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που ζουν στην περιοχή 30, 40 και 50 χρόνια που αναλυτικά εξηγούν πως οι «φυλές» των νεαρών φοιτητών είτε της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς είτε και των αντιεξουσιαστικών ομάδων, από μόνες τους ΔΕΝ ενοχλούν κανένα.




Γιατί λοιπόν το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης επιμένει;Αν είναι δυνατόν, διάφοροι κονδυλοφόροι αυτή τη στιγμή εστιάζουν στο γεγονός πως από χτες «καίγεται η Αθήνα» αντί να αναδεικνύουν αυτή κάθε αυτή την εκτέλεση εν ψυχρώ ενός νέου 16 χρόνων από την αστυνομία. Για άλλη μια φορά η αδιανόητη ανεπάρκεια της Ελληνικής Πολιτείας θριάμβευσε, μόνο που τώρα η ανεπάρκεια μεταλλάσσεται σε πλήρη κτηνωδία και χορεύει στο πτώμα του νεαρού.




Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τα εξής: Ένας ανήλικος δολοφονήθηκε απόψε στο κέντρο της Αθήνας από τις αστυνομικές δυνάμεις. Χωρίς κανένα λόγο οι αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν νέα παιδιά λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου. Η δολοφονία αυτή αποτελεί ένα άγριο, απαράδεκτο και αφάνταστο γεγονός που αναδεικνύει το πού έχουμε φτάσει και θέτει γενικότερο πολιτικό πρόβλημα ενώ το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τη στάση της αστυνομίας για τα επεισόδια που έγιναν στα Εξάρχεια και είχαν ως αποτέλσμα τον τραγικό θάνατο ενός νέου ανθρώπου και επισημαίνει ότι οι ευθύνες της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας είναι μεγάλες και πρέπει να τις αναλάβουν στο ακέραιο.



Βέβαια , νιώθω την ανάγκη να τονίσω πως αυτή τη διεστραμμένη κατάσταση πολέμου Αρχών και Εξαρχείων το ΠΑΣΟΚ την ξεκίνησε και κανείς άλλος.





Το ΚΚΕ όπως πάντα, πρώτα θα "σκεφτεί" τι συμφέρει το...Λαϊκό Κίνημα και μετά θα αντιδράσει-ακόμα και στο θάνατο η Σοβιετικού τύπου γραφειοκρατία, καλά κρατεί...




Το ΣΚΑΙ πριν από λίγο (8:40) μετέδιδε:
Έντονες κοινωνικές αντιδράσεις πυροδοτεί ο θάνατος του 15χρονου παιδιά από τα πυρά ειδικού φρουρού το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία, καθώς προϋπήρξε μόνο φραστική αντιπαράθεση, ενώ οι δύο αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν σε άμυνα. Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων. Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι κ. Παυλόπουλος και Χηνοφώτης, ωστόσο δεν έγιναν δεκτές από τον πρωθυπουργό. Εκτεταμένα ήταν τα ολονύχτια επεισόδια στην Αθήνα, με δεκάδες κατεστραμμένα καταστήματα και οχήματα, ενώ η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική σε πολλές περιοχές από τη χρήση δακρυγόνων. Στην οδό Ερμού καταστράφηκε ολοσχερώς πολυκατάστημα. Υπό κατάληψη παραμένουν Πολυτεχνείο, Νομική, Πάντειο και ΑΣΟΕ, ενώ νωρίτερα άνοιξε η Πατησίων. Στη Θεσσαλονίκη, περίπου 150 άτομα, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου και προκάλεσαν φθορές σε περιπολικά. Στα Γιάννενα, δεκάδες άτομα επιτέθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο και στα συνεργεία της αστυνομίας προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε πέντε περιπολικά. Ένας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε ελαφρά στο μάτι. Στην Πάτρα ομάδα διαδηλωτών πραγματοποίησε πορεία στην αστυνομική διεύθυνση. Έκαψαν ένα περιπολικό. Ένταση υπήρξε και στο Αγρίνιο και τα Χανιά, όπου κάηκαν κάδοι απορριμμάτων.






Φορείς και κόμματα καλούν σε συγκέντρωση στο Μουσείο το μεσημέρι της Κυριακής. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη ΓΑΔΑ. Συγκεντρώσεις και πορείες διοργανώνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Η Προϊστορία:
ΣΙΔΕΡΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ. Μέλος της αριστερής οργάνωσης Κ.Ο.Μαχητής, ο 16χρονος μαθητής κόλλαγε αφίσες στην πλατεία Κοτζιά την παραμονή της Πρωτομαγιάς του 1976, όταν κατέφθασαν τα αστυνομικά όργανα για συλλήψεις. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στην Πειραιώς. Η κηδεία του μετατράπηκε σε μαχητική διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα 'Κάτω η Νέα Τρομοκρατία'.ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ. Ο ιδιόρρυθμος γιατρός βρήκε το θάνατο στις 11 Ιουλίου 1978, κατά τη διάρκεια νυχτερινής εισβολής των νεοσύστατων τότε ΜΕΑ στο σπίτι του. Είχε προηγηθεί πολυήμερη καμπάνια της εφημερίδας 'Το Βήμα' για την εξουδετέρωσή του και τον τερματισμό της "ατμόσφαιρας ανυπαρξίας του κράτους" που δημιουργούσε η θορυβώδης παρουσία του στη μέση του Π. Φαλήρου.ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. Μέλος της ΚΝΕ, η φοιτήτρια του Παντείου μοίραζε το μεσημέρι της 28ης Ιουλίου 1980 έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ στο Βοτανικό προκηρύξεις για την εργατική διαδήλωση της επομένης εναντίον της λιτότητας. Εξερχόμενο λεωφορείο της εταιρείας τη χτύπησε, πολτοποιώντας το κεφάλι της. Το ίδιο βράδι η 3η βάρδια του εργοστασίου προχώρησε σε απεργία διαμαρτυρίας, ενώ τα ΜΑΤ αναλάμβαναν να 'καθαρίσουν' την περιοχή από τους συγκεντρωμένους πολίτες. Με ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση Γ. Ράλλη εξέφρασε τη δυσφορία της για "τις προσπάθειες που καταβάλλονται να πολιτικοποιηθεί το αστυνομικό δελτίο". Εντελώς διαφορετική γνώμη είχαν φυσικά οι χιλιάδες κόσμου που συνόδευσαν την 21χρονη φοιτήτρια στην τελευταία της κατοικία με συνθήματα `Λεύτερος συνδικαλισμός' και `Οχι άλλο αίμα για την εργοδοσία'.ΤΑΣΟΣ ΜΑΓΛΑΡΙΔΗΣ. Παλαίμαχος ΕΑΜίτης, συμμετείχε σε συγκέντρωση αντιστασιακών που στις 28 Οκτωβρίου 1980 επιχείρησαν να παρελάσουν στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Στη διασταύρωση των οδών Ελ. Βενιζέλου & Β. Γεωργίου δέχτηκαν επίθεση της αστυνομίας, με γκλόμπς και κλοτσιές. Χτυπημένος άσχημα στο κεφάλι, ο 76χρονος αγωνιστής μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ για να υποκύψει στις 30 Νοεμβρίου.ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΟΥΜΗΣ – ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ. Οταν στις 16 Νοεμβρίου 1980 η αριστερή μειοψηφία της ΕΦΕΕ επιχείρησε να σπάσει την κυβερνητική απαγόρευση για πορεία μέχρι την αμερικανική πρεσβεία, τα ΜΑΤ μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας σε πραγματικό σφαγείο. Από τα γκλόμπς σκοτώθηκαν η 21χρονη εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου κι ο 26χρονος φοιτητής της Νομικής Ιάκωβος Κουμής. Η κυβέρνηση περιορίστηκε να εκφράσει την οργή της για τις "οργανωμένες ομάδες αναρχικών και εξτρεμιστικών στοιχείων" που "αμαύρωσαν τη μεγάλη λαϊκή επέτειο και προκάλεσαν βάναυσα τα δημοκρατικά και ειρηνικά αισθήματα του συνόλου του ελληνικού λαού", διευκρινίζοντας απλώς ότι "για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε ο θάνατος νεαρής εργάτριας διετάχθησαν διοικητικές ανακρίσεις". Εξίσου διακριτικός απέναντι στην αστυνομική βία υπήρξε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ το σύνολο των ΜΜΕ έσπευσε να ρίξει την ευθύνη της σφαγής στους (μη κατονομαζόμενους) "2.000 προβοκάτορες".ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΤΕΖΑΣ. Ο φόνος του 15χρονου μαθητή από τον αστυφύλακα Αθανάσιο Μελίστα με σφαίρα στο πίσω μέρος της κεφαλής κατά τη διάρκεια μικροεπεισοδίων στις παρυφές της πλατείας Εξαρχείων ήταν το αποκορύφωμα ενός χρόνου βίαιων `επιχειρήσεων αρετής'. Οι παραιτήσεις των προϊσταμένων του Υπουργείου Δημ. Τάξεως Τσούρα και Κουτσόγιωργα δεν έγιναν δεκτές, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Χημείο συλλαμβάνοντας 37 νέους και το κέντρο της Αθήνας έζησε άγριες ώρες - με χιλιάδες αγανακτισμένους διαδηλωτές, κατάληψη του ΕΜΠ και κοινό αγώνα "αγανακτισμένων πολιτών" της ΠΑΣΚΕ με φασιστικές ομάδες κατά της `αναρχίας'. Καταδικασμένος πρωτόδικα σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση (με ανασταλτικό χαρακτήρα), ο Μελίστας θα αθωωθεί στις 25/1/1990 από το Εφετείο

70 σχόλια:

Meropi είπε...

Καλημέρα Γιώργο μου,
νομίζω ότι είναι καιρός να τεθεί σε νέο θεσμικό πλαίσιο η οπλοφορία των αστυνομικών. Είναι επικίνδυνο το όπλο στα χέρια κομπλεξικών ανθρώπων, που αντιδρούν με πυροβολισμούς, ακόμα και σε φραστικό επεισόδιο με ανήλικο παιδί.

-=IMAGINOS=- είπε...

Σκέψου ρε φίλε να είσαι 18 χρ. αστυνομικός και να υπηρετείς στο τμήμα Εξαρχείων.

Να κινδυνεύει καθημερινά η ζωή σου, να σε φωτογραφίζουν οι αναρχικοί και να σε απειλούν να σε κάψουν ζωντανό όπου σε βρουν και να έχεις και κρίση ηθική
και κρίση ταυτότητας για το ποιά πλευρά υπηρετείς την καλή ή την κακή;

H ανομία είναι καλή ή το αντίθετο;

Tο να καις και να κάνεις πλιάτσικο είναι καλό ή κακό;

Για σκέψου το λίγο σε παρακαλώ και θα δεις ότι όταν βρίσκεσαι σε κρίση ταυτότητας περνάς εύκολα στην άλλη σκοτεινή πλευρά του εαυτού σου, την αυτοδικία διότι η πολιτεία και η κοινωνία, σου έχει αφαιρέσει το κριτήριο της ηθικής...

kyriakos είπε...

Ασε μας ρε ΙΜΑΤΖΙΝΕ τι προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα..

Δηλαδή ή του ύψους ή του βάθους πρέπει να είμαστε σε αυτή τη κόλοχώρα?

Αντί να κάθεσαι και να μας λιβανίζεις τους ‘’καημένους’’ αστυνομικούς στα Εξάρχεια

Κάτσε και αναλογίσου πως φτάσαμε ως εδώ.. Διότι μέσα σε ένα καθεστώς μπατσικής ατιμωρησίας δεκάδων χρονών, όπου οι μπάτσοι που άλλοτε ξυλοκόπησαν, έδειραν σκότωσαν, πούλησαν ναρκωτικά και έκαναν τους νταβατζήδες σήμερα είναι ανώτεροι αξιωματικοί.. Είναι λογικό ο πολίτης (διότι και στα εξαρχία πολίτες ζουν) να έχει αυτή την απαξιωτική στάση ενάντια τους..

..Ανίκανοι..

Οι διαρρηκτές έχουν Έχουν ανοίξει τα σπίτια της μισής Αθήνας έχουν κλέψει και το τελευταίο χρυσό δόντι από τις γριούλες και η αστυνομία πυροβολεί εν ψυχρό από το περιπολικό της ένα 15χρονο.. Εύγε!
Ένα βρομερό σιχαμερό αίσχος..

Και τώρα θα αφήσουν να κάψουν την Αθήνα για άλλη μια φορά για να μας πούν …
Δεν είμαστε εμείς οι κακοί.. κοιτάξτε τι κάνουν αυτοί οι τραμπούκοι!!
Κοιτάξτε τους!! Κοιτάξτε τους!!! Είναι live σε όλα τα κανάλια!!
Κοιτάξτε τους που καίνε και σπάζουν ατιμώρητοι ότι βρούν μπροστά τους!!

Κρίμα δεν είναι να την πληρώσει ένας καημένος αστυνομικός που έκανε το καθήκον του?

Διότι ως γνωστών τα ράσα κάνουν τον παπά και η στολή τον μπάτσο..


Αίσχος..

kyriakos είπε...

Πάντως Πίττα επειδή το ανάφερες έχω δει με τα μάτια μου ΑΠΕΙΡΕΣ φορές να διακινείτε πρέζα υπο την ‘’προστασία’’ των ΜΑΤ...
Η αλήθεια είναι τόσο απίστευτα τραγική που αν δεν το δεις με τα μάτια σου Ούτε καν να το δια νοηθείς μπορείς..

Κλοπές, διαρρήξεις, διακίνηση σκληρών ναρκωτικών , Μέχρι και δευτεράκι με ‘’παραγγελίες’’ διακινείτε μπροστά στα μάτια τους και αυτοί περιορίζονται στο να ψαρώσουν κανένα πρεζάκι που κάνει φασαρία στον έμπορα.. Η σε καμιά εξακρίβωση (με υφάκι πάντα) σε όποιον τους ‘’φατσάρει’’ ..αναρχοκουμούνι!

Μιλάμε για απίστευτα πράματα..

rose είπε...

σημερα υπηρξαν μια σειρα κινητοποιησεων και πορειων σε ολη την ελλαδα, και την γερμανια [εξω απο την ελληνικη πρεσβεια στο Βερολινο]

μονο έτσι, μονο αν αντιδρασουμε μαζικα κατα της αστυνομικης βιας

-=IMAGINOS=- είπε...

Ο μικρός χάθηκε γιατί κάποια γερόντια παλιοπούστηδες, μουτζαχεντίν καθοδήγησης και συνείδησης, θολοκαθηγητάδες, θολοδιανοούμενοι, θολοκουλτουριάριδες, θολοπροοδευτικάντηδες, ορκισμένοι και πραγματικοί εχθροί της δημοκρατίας, τον εκμεταλλεύτηκαν και τον έβαλαν για πάρτη τους και εκ του ασφαλούς, στην πρώτη γραμμή της αρρωστημένης ιδεολογίας τους, για να πέσει πρώτος και να προωθήσουν καλύτερα τα αρρωστημένα σχέδια τους. Και ο Καλτεζάς το 1985 και αυτός 15χρονος ήταν. Τα 15χρονα πάντα βάζουν αυτοί οι αλήτες γεροντομουτζαχεντίν στην πρώτη γραμμή... Το ξεχνάτε?

Έτσι κάνουν όλοι αυτοί οι γεροντομουτζαχεντίν, τάζουν στους νέους μας, νέους ήρωες και χρησιμοποιούν τη εφηβική μετάβαση από τον Action Man και τον Asterix στον Che Guevara που όμως δεν μπορούν να σηκώσουν σε ειδικό βάρος.

rose είπε...

κανενας 18χρονος δεν είναι αθωος οταν ντυνεται μια στολη...

γιατι παυει να ειναι 18χρονος, την εξουσια που κρατα και του εχει παραχωρηθει, την αξιοποιει με την ευχερια που κατεχει...

δεν μπορει ποτε να εξισωθει ο 18χρονος ενστολος ο οποίος κατεχει τη δυνατοτητα, εκπαιδευση και το μέσο για να επιτεθει και σκοτωσει με οποιοδηποτε Πολιτη οποιαδηποτε ηλικιας ..

-=IMAGINOS=- είπε...

Εγώ δεν έγραψα για 18χρονο αστυνόμο, έγραψα για 18 χρόνια αστυνόμο.

Σε κάθε περίπτωση δεν φταίνε οι πολίτες που χάνουν τις περιουσίες τους από τα τσογλάνια. Να πάνε να κάψουν άμα θέλουν την ΓΑΔΑ όχι τα μαγαζιά.

Αυτά τα τσογλάνια θέλουν καλάσνικοφ στον ποπό τους για να βάλουν μυαλό. Και αν το συνεχίσουν να καίνε και να καταστρέφουν δεν θα αργήσει να δείτε και κανόνια από τάνκς στον ποπό τους.

Ξέρετε τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα? Καίγονται μέχρι και πολυκατοικίες! Ο κόσμος πλέον είναι έτοιμος να βγει με καραμπίνες έξω για να υπερασπιστεί τις περιουσίες του. Και εγώ το ίδιο. Αν δω να προσπαθούν να κάψουν την πολυκατοικία μου θα τους ξαπλώσω με τη μία από το μπαλκόνι. Τα περιπολικά της αστυνομίας έχουν καεί όλα. Έχω λοιπόν το δικαίωμα να υπερασπιστώ την ζωή και την περιουσία μου αφού κανείς δεν υπάρχει πλέον να με προστατέψει. Αφήστε λοιπόν τις μαλακίες κυρία rose γιατί από τη δορυφορική όλοι μάγκες το παίζουν. Να δω τι θα λέγατε αν χρυσαυγίτες έκαιγαν το σπίτι σας….

Phivos Nicolaides είπε...

Γιώργο, πολύ ωραία η μουσική σου...

kyriakos είπε...

Ναι είναι αλήθεια ρε παιδί μου.. Στα καλά καθούμενα να καίνε τα πάντα..

Ακουσε εκεί να αντιδρούν επειδή η αστυνομία σκότωσε ένα 15χρονο στα καλά καθούμενα..

Νομίζω η λύση είναι να μπει ο στρατός στα εξάρχια και να τους καθαρίσει όλους..

kyriakos είπε...

Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκαιο...
..Πραγματικά έγινε κόλαση η Αθήνα..
Είμαι περίεργος να δω πως θα καταλήξει η κατάσταση..

Οι διαδηλωτές δεν φαίνεται να χωνεύουν τόσο εύκολα μια μικρή εν ψυχρώ δολοφονία 15χρονου βρε παιδί μου..

Ελπίζω να μην κάηκε η τράπεζα της Εθνικής στην Χαλκοκονδύλη
Διότι αύριο έπρεπε να πάω εκεί να παραλάβω κάτι χρήματα.. :)

..
Τελικά ίσως να είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι η βία φέρνει πάντα βία..

stelios papalangi είπε...

έχει κάτι το παράλογο και κάτι το φονικά λογικό το συγκεκριμένο γεγονός.

πεθαίνει ένας δεκαεξάχρονος, και καίγονται τράπεζες καταστήματα, αστυνομικές υπηρεσίες στην Αθήνα και στην επαρχία.... (για σπίτια και πολυκατοικίες δεν έγινε λόγος μέχρι τώρα!!)

συσσορευμένη οργή που περίμενε ένα θάνατο να ξεσπάσει.... να βγαίνε και κάτι καλό από αυτή την υπόθεση....


ιματζινε,α΄ριο με το καλό,

μας ενημερώνεις πόσους εκτέλεσες "υπερασπιζόμενος" τη περιουσία σου αφού το χεις "σίγουρο" ότι θα σ την κάψουν.

stalamatia είπε...

Θα μπορούσε να είναι το δικό μου το δικό σας παιδί.Για όνομα πια από τι κυνδύνευε το όργανο?.Δεν σκοτώνουμε τα παιδιά γμτ. μου

Unknown είπε...

Μετά την ξαφνική πρωινή ενημέρωση που είχα στο e mail από καλούς φίλους στην Αθήνα , ανέβασα το συγκεκριμένο ποστ.

Γύρω στις 5 επιστρέψαμε στο σπίτι μετά από μία μικρή προγραμματισμένη εκδρομή-αν και κατά τη διάρκεια της ημέρας μίλησα με Αθήνα-με την κόρη μου-για να έχω από πρώτο χέρι πληροφόρηση. Ξέρω, πως στη θέση του νεκρού, θα μπορούσε να ήταν το παιδί μου όπως και το οποιοδήποτε παιδί οποιουδήποτε γονέα.

Μετά την επιστροφή στο σπίτι, πέσαμε με τα μούτρα όχι τόσο στο τι λέει η καθοδηγούμενη ΕΡΤ όσο τα ξένα κανάλια και ο ξένος τύπος καθώς και κάποιες ιστοσελίδες ελληνικές στις οποίες έχουμε εμπιστοσύνη.

Ομολογώ, πως όχι μόνο δεν αλλάζω λέξη από όσα έγραψα "εν θερμώ" το πρωί, αλλά θα τα έγραφα και οξύτερα.

Οι ευθύνες τους ελληνικού "κράτους" είναι απλά ανυπολόγιστες.

Στέλιο μου, δεν πέθανε ένας δεκαεξάχρονος.

Δο-λο-φο-νή-θη-κε. Εκτελέστηκε εν ψυχρώ με σφαίρα κατάστηθα και πολύ καλά κάνει η οικογένειά του και προσλαμβάνει ανεξάρτητο ειδικό για να ελέγξει την νεκροψία.

Όμως το ζήτημα βέβαια δεν είναι η καταδίκη του μπάτσου και ο εγκλεισμός του στη φυλακή. Αυτό, είναι το αυτονόητο.

Το ζήτημα είναι ένα ολόκληρο τριτοκοσμικό σύστημα καταστολής που κυριαρχεί στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του 80.

Αυτά που ανέφερα στο κείμενο για την διακίνηση της πρέζας-αυτά ακριβώς που καταγράφει και ο Κυριάκος, δεν είναι επιστημονική φαντασία. Είναι πράγματα που τα έχουμε δει με τα μάτια μας, πράγματα που έχουν καταγγελθεί αμέτρητες φορές. Το κλασικό παλιό σύνθημα "οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη" δυστυχώς, μόνο αναχρονιστικό δεν είναι.

Ναι, καίνε τράπεζες κλπ. Χαμός γίνεται.

Χαίρομαι; Όχι, καθόλου. Αλλά, προσωπικά όλα όσα συμβαίνουν τα θεωρώ απλά εύλογα και φυσικά. Και η οργή των νεαρών των 17 και 20 χρόνων, απείρως πιο υγιής από τη βρωμιά των εξουσιαστών. Το κυριότερο, η οργή δεν είναι χωρίς αιτία.

Είναι απαράδεκτο, το ότι ο Καραμανλής δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις, έστων για να εκτονώση κάπως την δίκαιη οργή που δημιούργησε η εκτέλεση ενός νέου ανθρώπους από τους νταήδες των ΜΑΤ.

Και ας μην τολμήσει κανείς να πει τίποτα. Τους έχω δει με τα ματάκια μου να πιάνουν τα αρχίδια τους και να τα "δείχνουν" στους νεαρούς και να έχουν το "πολλά βαρύ" ύφος. Σκέψου να φεύγεις από έναν καφέ χαλαρός και να πέφτεις πάνω σε μία ομάδα "αστακών" που σε σκανάρουν από πάνω έως κάτω με με ύφος "άμα λάχει σε μαζεύω κιόλας" .

Αυτά ακριβώς δεν έγραφα μόλις επέστρεψα από την Αθήνα πρόσφατα;

Αλλά αυτοί που είναι τελείως έξω από κάθε πραγματικότητα είναι κάποιοι κύκλοι ΄περί το ΛΑΟΣ που ζήτησαν ως και επέμβαση του στρατού...!!!!

Για να είμαι δίκαιος, δεν το είδα ακόμα αυτό με τα μάτια μου, περιμένω να μου στείλουν στο e mail τα σχετικά δημοσιεύματα...

Δεν με κάνει να νιώθω καλά το γεγονός των πυρπολήσεων μαγαζιών και τυχαίων αυτοκινήτων (για τις Τράπεζες κομπιάζω να πω το ίδιο).

Ωστόσο, όταν το 1985 εκτελέστηκε ο Μιχάλης Καλτεζάς (15 χρόνων "αναρχικός") ήμουν στην Ελλάδα , ήμουν στην Αθήνα και μαζί με εκατοντάδες άλλους, εξέφρασα την οργή μου παντοιοτρόπως.

Ξέρετε τι θα πει οργή 17χρονου, 18χρονου, 20άρη κλπ που του φάγανε οι μπάτσοι έναν "σύντροφο";

Αν δεν ξέρετε, απλά κοιτάξτε τι γίνεται τώρα στην Αθήνα. Με τη βοήθεια ενδεχομένως και κάποιων εγκάθετων που δουλεύουν υπόγεια για τις δυνάμεις καταστολής και οι οποίοι αποδεδειγμένα από την εμπειρία δημιουργούν όλα τα μπάχαλα.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο όντως πρόκειται για μια αισχρή δολοφονία, μια δολοφονία που μόνο η κρατική βία θα μπορούσε να κάνει. Πριν από λίγο γύρισα από το κέντρο και πέρασα και από το σημείο της δολοφονίαςκαι δεν μπορώ να γράψω τίποτε περισσότερο. Το μόνο που ήθελα να ρωτήσω τον Imagino είναι αυτό, επειδή βρέθηκε ένα παιδδί να βρίσει ένα μπάτσο και ν τον πει γουρούνι αυτός έπρεπε να το επιβεβαιώσει;

kyriakos είπε...

Τι ζητάμε ρε γαμώτο.. Ενα κράτος που οι αστυνομικοί να μην πυροβολούν 15χρονους!



Στέλιο όντως πήρε φωτιά μια πολυκατοικία (καταλάθος)


Δεν είναι αυτό το θέμα όμως φίλε..

Το θέμα είναι άλλο και είναι πολύ πιο βαθύ..

Είτε το θέλουμε είτε όχι έχουμε αυτή την στιγμή 15χρονους και 18χρονους ..(την νεολαία δηλαδή αυτής της χώρας) η οποία αντιδρά εμετικά σε αυτό το σαθρό σύστημα διαφθοράς και αδικίας ενός ανύπαρκτου κολοκράτους Φατρίας μερικών οικογενειών..
Νέοι που δεν ανέχονται αυτή την εμετική ελληνική πραγματικότητα
που τους στοίβαξε χωρίς να τους ρωτήσει σε μία τσιμεντένια παραγκούπολη με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη.. Στερώντας τους απλές βασικές ανάγκες και το δικαίωμα να ονειρευτούν ένα καλύτερο άυριο ΤΟΛΜΟΎΝ και διαμαρτύρονται..

Διαμαρτύρονται διότι το σήμερα δεν έγινε απο την μια μέρα στην άλλη Δημιουργήθηκε απο την ανικανότητα, την ανευθυνότητα των βολεμένων παρτάκιδων.
Διαμαρτύρονται διότι μέσα σε αυτό το εθνοκαυλοτικό μπορδέλλο ένας μπάτσος που χθές είχε δείρει ανενόχλητος γριούλες μετανάστες φοιτητές πρεζάκια κτλ και δεν τον τιμώρησε ποτέ κανένας. Σήμερα είχε το θράσσος να σηκώσει το όπλο και να πυροβολήσει εν ψυχρό ένα 15χρονο να γυρίσει την πλάτη και να φύγει ΕΓΚΑΤΑΛΕΊΠΟΝΤΑΣ τον αβοήθητο!

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ!!
Αν ο κύριος είχε το θαρρος και σήκωνε στα χέρια του το παιδί και το έπαιρνε στο νοσοκομείο σήμερα ο νέος μπορεί και να ζούσε...

Αυτά δεν συμβαίνουν απο την μιά μέρα στην άλλη αυτό είναι θέμα χρόνιας αρρωστημένης νοοτροπίας ΠΟΥ ΜΈΝΕΙ ΑΤΙΜΏΡΗΤΗ!

Καλά να τον πιστέψουμε τον μπάτσο που μας λέει ότι εκπυρσοκρότησε το όπλο τους και κτύπησε το πεζοδρόμιο και τρόκκαρε η σφαίρα και ιγκωσε τον νέο.. ΑΣ πούμε ότι τον πιστεύουμε.

Γύρισε την πλάτη και εγκατέλειψε ένα αβοήθητο άνθρωπο!

Μέχρι να ρθεί το ασθενοφόρο (άλλο ανέκδοτο και αυτό) πέρασαν ώρες και ο 15χρονος ξεψύχησε στα χέρια των φίλων του.


Πως να μην φωνάζει ο κόσμος?
Πως να μην αντιδρά?
Πως να μην ξεσηκώνεται?
Πως να μην καίει τα πάντα?

Εγώ απορώ με αυτούς που δεν αντιδρούν.

Δεν είναι τυχαίο που οι Αναρχικοί δεν εμφανίζονται ποτέ σε χωριά παρά μόνο σε Τσιμεντούπόλεις Στυλ Αθήνας.. Διότι στην ουσία νομίζω αυτό προσπαθούν να αποδομήσουν.. Πραγματικά προσπαθώ να φανταστώ τον εαυτό μου πως θα ήταν αν γεννιόταν σε μια τέτοια πόλη όπως την Αθήνα ..Διερωτώμαι πως θα είχα καταντήσει.. ...Μάλλον με δυο μολότοφ στα χέρια που λέει και ο Πίττας στο επίμαχο άρθρο του.

Μιχάλης είπε...

Είναι πραγματικά τραγικό.

Να γίνεται προσπάθεια να δικαιολογηθεί η δολοφονία ενός ανθρώπου!!!

Όποιος και να είναι.

Που βαδίζει η Ελλάδα ρε παιδά;

Ανώνυμος είπε...

Δε γνωρίζω πως έγινε το επεισόδιο, αλλά αυτό το 'κατάστηθα', δεν μπορώ να το δικαιολογήσω με τίποτα. Ήταν ένα άοπλο παιδί μπροστά σ' ένα περιπολικό...Οι αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες κι αν δεν είναι βίαιες, είναι τιμητικές για μία χώρα, η οποία σύσσωμη δηλώνει την αγανάκτηση της. Έχουν βουίξει από χθες όλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ελπίζω όλ' αυτά ν' αφήσουν πίσω τους ίχνη αλλαγής και καλυτέρευσης του συστήματος, να μην ξεχαστούν και να πάνε πάλι όλα χαμένα...

Anef_Oriwn είπε...

Εγώ απλώς θα πω ότι σε μια κοινωνία που τόσο εύκολα σκοτώνεται από τα όργανα του Κράτους (την Αστυνομία) ένα 15χρονο παιδί (λίγο πολύ στην ηλικία του γιου μου – κι αν αναλογιστώ τις καθημερινές του αντιδράσεις σε ζητήματα επιβολής, διερωτούμαι πόσο ικανοί είναι κάποιοι αστυνομικοί να χειρίζονται ζητήματα που έχουν σχέση με τη νεολαία) και πόσο εύκολα καταστρέφονται περιούσιες, πολλή ανοργανωσιά και αποσύνθεση αλλά και οργή υπάρχει ...

Anef_Oriwn
Κυριακή 7/12/2008 – 9:24 μ.μ.

Ίλαντρος είπε...

Φαίνεται ότι πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία. Με τέτοια που γίνονται, ήταν θέμα χρόνου.

Ενδιαφέρουσα άποψη, Rose. Δηλαδή όποιος 18χρονος ντύνεται στη στολή παύει να είναι ένας αθώος 18χρονος, γίνεται γουρούνι και νόμιμος στόχος του κάθε λογής αναρχικού;

Οι πιο πολλοί εδώ ρίχνετε όλο το φταίξιμο (γενικά, όχι για το αποψινό) στα ΜΑΤ. Δηλαδή άμα διαλύσουμε τα ΜΑΤ θα λυθεί το πρόβλημα;

Δυστυχώς εδώ έχουμε να κάνουμε με μια αποτυχία της κοινωνίας ως σύνολο. Πώς βγαίνουμε από αυτό το τέλμα, πραγματικά δεν έχω ιδέα.

gregoris είπε...

sigkentrosi avrio stin plateia eleftherias i ora 14.00 tze poreia diamartirias pros tin elliniki presveia

the Idiot Mouflon είπε...

"...Αίμα, χιλιάδων αθώων θέλω να δω να βάφει τους δρόμους. Αίμα, χιλιάδων αθώων θέλω να τρέξει για εκδίκηση. Αθώοι δημοσιογράφοι, αθώοι αστυνομικοί, αθώοι δικαστικοί υπάλληλοι, αθώοι ευυπόληπτοι πολίτες. Εκδίκηση..."

Αδιέξοδο

38 Χιλιοστά

***

Ο εκπαιδευτής του, ο διοικητής του, ο πολιτικός του προϊστάμενος, οι ιδεολογικοί του αστέρες, οι συμπαραστάτες συνάδελφοι, οι δικαιολογογράφοι των ΜΜΕ.
Αθώοι.

Captain Harbour είπε...

Ντροπή τους απλά. Αν ήθελε ο αστυνομικός να τον αποτρέψει από κατι θα τον πυροβολούσε στα ακρα και ύστερα θα ειδοποιούσε βοηθεια. Ηταν ΦΟΝΟΣ. Δεν εχω να πω κατι περισσότερο. Το ελληνικό κρατος παρακμάζει μερα με την μερα.

-=IMAGINOS=- είπε...

Καλά τώρα εσείς πιστεύετε ότι οι αναρχικοί έκαψαν την Ελλάδα επειδή ένας ψυχασθενής μπάτσος σκότωσε έναν 15χρονο? Αφορμή ζητούν μία ζωή τα καλόπαιδα αυτά για να ξεσπούν. Και το χειρότερο είναι ότι όπως έμαθα προ ολίγου από το σταθμό του EXTRA3 ότι υπάρχουν κόμματα (ποια άραγε? Τι κάνει νιάου νιάου?) που στέλνει σε καρτοκινητά (συνεπώς σε μαθητές ως επί το πλείστον) sms που τους καλούν αύριο να προβούν σε καταλήψεις των σχολείων τους!!!!!!!

Ορίστε ποιοι κρύβονται πίσω από "την τάχα οργή" για την δολοφονία του συντρόφου και οι οποίοι εκμεταλλεύονται στυγνά και μικροκομματικά το αίμα του 15χρονου! Αυτή είναι πραγματική δολοφονία εκ προθέσεως.

Σε κάθε περίπτωση όμως για μία χονδρή μαλακία ενός μπάτσου μπορεί να καίγονται αυτοκίνητα, μαγαζιά και σπίτια αθώων πολιτών? Είναι δυνατόν να αποδέχεστε τέτοιες ενέργειες και να υπάρχουν και επώνυμοι με μεγάλη τηλεοπτική δύναμη όπως ο Λαζόπουλος που να καλεί δημοσίως από τηλεοπτικό σταθμό (ALPHA) τους αναρχικούς να συνεχίσουν το κάψιμο? Απίστευτα πράγματα που μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν γιατί σε άλλη χώρα ο Λαζόπουλος θα ήταν στη φυλάκα τώρα. Και όταν πλέον έχουν καεί όλα τα περιπολικά και τα μισά αστυνομικά τμήματα και μέχρι αύριο όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε? Να μπουν στα στρατόπεδα οι αναρχικοί να κάψουν τις εγκαταστάσεις και να "απαλλοτριώσουν" τάνκς και G3?

Σε κάθε σοβαρό κράτος αυτή τη στιγμή θα είχε βγει ο στρατός στους δρόμους. Στην Ρώμη δηλαδή γιατί εδώ και 1μισι μήνα έχουν κατέβει 3500 στρατιώτες με αστυνομικά καθήκοντα και χωρίς να έχει καεί η Ρώμη από εποχής Νέρωνα? Δηλαδή εμείς είμαστε οι έξυπνοι και οι Ιταλοί είναι οι μαλάκες? Απορώ δηλαδή που το συζητάμε κιόλας. Αλλά και εγώ από την Ζουαζηλάνδη αν ήμουν, τι θα μ' έκοφτε, στα παπάρια μου.... το δικό μου σπίτι και αυτοκίνητο ή μαγαζί θα καιγόταν...?

Captain Harbour είπε...

Ο στρατός είναι για να φυλάει τα σύνορα. Δεν μπορώ να ακούω αναχρονιστικές ιδέες (θέτοντάς το ευγενικά). Αυτά που λες ειναι επικίνδυνα.

Ανώνυμος είπε...

Ουτε σε εμενα αρεσει να βλεπω τη χωρα μου να καιγεται απακρη σακρη ..Ομως ουτε και να ανεχομαι την σημερινη ελληνικη τραγικη καταντια αδιαμαρτυρητα..

Μιχάλης είπε...

Σήμερα το πρωί στον ΑΣΤΡΑ, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β' δικαιολόγησε πλήρως τη δολοφονία.

Από τη μια δήλωσε αντίθετος με το γεγονός, όμως όπως είπε, δεν πρέπει να δένουμε τα χέρια της αστυνομίας.

"Γιατί όταν προσπαθώ να συλλάβω κάποιον να μην μπορώ να του δώσω ούτε ένα χαστούκι;

Ξέρετε κάτω υπό ποίας συνθήκας έγινε το περιστατικό;"


Είναι ανεπίτρεπτο, είπε, κάποιοι ατίθασοι νέοι να σπάζουν βιτρίνες και να βάζουν φωτιές...

Unknown είπε...

Τον άκουσα τον άθλιο, τον άκουσα. Αλλά δεν είναι η ώρα να ασχοληθούμε με την αθλιότητά του.

telephoto είπε...

Ο φόνος, φόνος είναι και απόλυτα αδικαιολόγητος !
Όχι δεν έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί !! Ναι κάποιος πρέπει να «μαζέψει ??»
τους μπάτσους που νομίζουν ότι το κράτος τους ανήκει .

Θεωρητικά όμως, σε οποιοδήποτε κράτος του κόσμου, ποιος νεαρός θα πέταγε μπουκάλι σε περιπολικό, θα καθότανε να βριστεί με τον μπάτσο και θα του έβγαινε σε καλό ??? Στην χώρα μας, όπως κάποιοι γράφουν blog ή παίζουν παιχνίδια στο internet έγινε της μόδας το «φτύσε τον μπάτσο» …. Κακή ιδέα …. Γενικά

Unknown είπε...

"Μακάρι" το ζήτημα να ήταν μόνο ο φόνος του Αλέξη.

Σε καμία όμως χώρα ZAP δεν κυκλοφορούν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ πάνοπλοι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων.
Και μιλάω για χώρες που κάθε τόσο δοκιμάζονται από εξεγέρσεις και τεράστιες διαδηλώσεις και συγκρούσεις απολύτως ανάλογες-βλέπε Γερμανία, βλέπε Γαλλία, βλέπε Δανία με πρόσφατα γεγονότα στην Κοπεγχάγη.
Χρόνια ολόκληρα η εξουσία στην Ελλάδα, εφαρμόζει ανενόχλητη ένα από τα πιο πονηρά και χυδαία σχέδια προσβολής και αποδυνάμωσης των φοιτητικών κινημάτων που δεν ελέγχονται από τα Κόμματα (ΕΑΑΚ) επιχειρώντας να τα ταυτίσουν με "κουκουλοφόρους" και δήθεν αναρχικούς.

Χρόνια ολόκληρα παρακολουθούμε τους προβοκάτορες να καίνε και να καταστρέφουν και την επόμενη στιγμή να είναι μέσα στα μπλοκ της αστυνομίας και να χασκογελάνε.

Χρόνια ολόκληρα οι ΜΑΤατζήδες, είναι εγκατεστημένοι στα Εξάρχεια "ΔΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΝ" αλλά, μπροστά στη μύτη τους γίνεται το παζάρι της πρέζας ή πέφτουν ξεροί στην άσφαλτο οι εξαρτημένοι. Και όταν λεω μπροστά τους, εννοώ μπροστά τους.

Χρόνια ολόκληρα παίζουν ένα θεοσκότεινο παιχνίδι που έφτασε στο αποκορύφωμά του με την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός νεαρού ανθρώπου.

Χρόνια ολόκληρα, οι Πολίτες των Εξαρχείων, Συνταξιούχοι, Καταστηματάρχες, απλοί κάτοικοι, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ τις Αρχές να αποσυρθούν οι ΜΑΤατζήδες από την περιοχή γιατί η παρουσία τους μόνο προκαλεί αλλά κανείς δεν τους ακούει.

Γιατί;;;;;

Αυτό το αίσχος ξεκίνησε επί ημερών ΠΑΣΟΚ και του ανίκανου «συγχωρεμένου» πια Δροσογιάννη και βρήκε την αποθέωση του επί Νέας Δημοκρατίας.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 80, μετρήστε χρόνια. Και τι κατάφεραν; Πολλαπλασίασαν την πρέζα, προβοκάρουν συστηματικά, μολύνουν τα πάντα.

telephoto είπε...

Άρα λοιπόν, υποθετικά, πάντα
Αν ήταν να καθαρίσουν τα Εξάρχεια, τι θα έπρεπε να γίνει ??
Καλά τα ανώδυνα σχόλια … αλλά προτάσεις ???
Εγώ μόνο καταστολή μπορών να φανταστώ …. (βέβαια δεν είμαι και ειδικός…)
Και βέβαια όχι να χτίσουμε τον τέλειο κόσμο …. Έτσι ξέρω και εγώ … σε τούτο τον κόσμο (σε τούτα τα βαλκάνια αν προτιμάτε…)

Unknown είπε...

Απο τι να καθαρίσουν ακριβώς;

telephoto είπε...

Τα Ναρκωτικά καταρχάς (χρήση διακίνηση κλπ)
Και να πάψουν να είναι μέρος όπου καταφεύγουν οι «Γνωστοί Άγνωστοι» μετά από επιθέσεις…. Το λεγόμενο Άβατο…..

Yellow Kid είπε...

Ιμάτζινε ,συγνώμη που θα στα πω χύμα αλλά όπου και να σε πετύχω να σχολιάζεις, λες πράγματα απαράδεχτα για την κοινή λογική. Αν κάποιος εκμεταλλεύεται την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 15χρονού πιτσιρικά για να πουλήσει προβοκάτσια αυτός είσαι εσύ και τα φιλαράκια σου από το ΝΕΟΣ Φόρουμ. Ποια "αφορμή" για επεισόδια εμπρησμούς και παπαριές; Όρεξη είχε ο κόσμος να βγει στους δρόμους για να φάει δακρυγόνα στην μάπα και ξύλο από τους μπάτσους. Σου βάζω στοίχημα ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα προτιμούσαν να καθίσουν σπιτάκι τους και να δούνε μπάλα. Αλλά η κατάσταση με την Ελληνική Ασυδοσία έχει φτάσει τόσο πολύ στο απροχώρητο που είναι αναγκαίο κακό να αναποδογυριστούν μερικά αυτοκίνητα (ακόμα και αν ήταν το δικό μου) μήπως και ταρακουνηθεί λίγο αυτός ο κόσμος.

Ναι, προτιμώ να μου καεί το μαγαζί από αντίδραση, από το να ξέρω ότι κινδυνεύει η ζωή του παιδιού μου ή του φίλου μου από εκείνους που τους έχουμε πληρώσει για να μας προστατεύσουν.

Unknown είπε...

@ZAP, τα ναρκωτικά δεν είναι προνόμιο των Εξαρχείων. Η παρουσία τους εκεί αυξήθηκε έντονα μετά την άφιξη και εγκατάσταση των ΜΑΤατζήδων.

Δεύτερο. Καθόλου δεν σε προβληματίζει το γεγονός πως μπροστά στη μύτη των ΜΑΤατζήδων γίνεται το εμπόριο της πρέζας αλλά δεν γίνεται απολύτως τίποτα για αυτό;

Επιπλέον ποιοί είναι οι γνωστοί άγνωστοι; Το ότι δεκάδες επι δεκάδων φορές έχουμε δει τύπους πρώτα να τα σπάνε και να καίνε και μετά να μιλάνε με τους μπάτσους ή να φεύγουν με...περιπολικά (όχι γιατί τους συνέλαβαν) και αυτό κανένα ερώτημα δεν σου εγείρει;

Τι θα πει...άβατο; Προσωπικά το μόνο που "μου γυρίζει τα άντερα" εκεί, είναι πως θέλω να κάτσω να πιω έναν καφέ χωρίς να βλέπω πάνοπλους αστυνομικούς.

Δεν αναρωτιέσαι γιατί οι απλοί από χρόνια κάτοικοι της περιοχής ζητάνε επίμονα να φύγουν τα ΜΑΤ από εκεί και κανείς δεν τους ακούει;

Ανώνυμος είπε...

Πίττα, θα μας στείλεις στο τρελοκομείο. Ξέρεις πόσοι αστυνομικοί έχουν πέσει νεκροί τα τελευταία χρόνια, στη γραμμή του καθήκοντος; Ξέρεις πόσοι (δεκάδες) έχουν υποστεί ολικά εγκαύματα από τις μολότωφ; Αυτοί δεν είναι άνθρωποι; Δεν έχουν ανθρώπους που κλαίνε γι' αυτούς; Εσύ πόσο φυσιολογικό θεωρείς, μια ομάδα παιδιών πλουσίων οικογενειών, να επιτίθεται σε περίπολο της αστυνομίας, αργά το βράδυ; Αυτό στο εξωτερικό, ξέρεις πως αντιμετωπίζεται; Ας βάλουμε ένα τέλος στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, που αιματοκυλάει την Αθήνα.

Ο Μιχάλης, να μας πει για τις παρακολουθήσεις της ΚΥΠ του ΑΚΕΛ. Εκεί, δεν έχει κάτι να πει. Φυσικά. Αν θέλει να θεωρείται ειλικρινής. Πάλι έχει πρόβλημα με τον Αρχιεπίσκοπο; Μιλάμε για μανία καταδίωξης.

Ανώνυμος είπε...

"οι φυλές των νεαρών φοιτητών είτε της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς είτε και των αντεξουσιαστικών ομάδων, από μόνες τους ΔΕΝ ενοχλούν κανένα". Απίστευτη ανακρίβεια, προπαγανδιστικού χαρακτήρα. Σε λίγο θα δημοσιεύσεις και κείμενο υπέρ τρομοκρατών...

Ίλαντρος είπε...

Πήττα (και υπόλοιποι), θα διερρήγνυες τα ιμάτιά σου με αυτό τον τρόπο αν κάποιο πρεζόνι σκότωνε ένα μπάτσο;

Και σταμάτα να επαναλαμβάνεις τις ανακρίβειες τύπου "Σε καμία όμως χώρα δεν κυκλοφορούν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ πάνοπλοι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων". Δεν νομίζω να ξέρεις τι γίνεται σε κάθε χώρα. Έτυχε να ήμουν στο Παρίσι μερικές μέρες μετά τις ταραχές πριν δυο χρόνια και είδα περισσότερα όπλα από όσα είδα στο στρατό δυο χρόνια που υπηρέτησα. Σε κάθε γωνία κάθε τετραγώνου υπήρχε ομάδα αστυνομικών/στρατιωτών με πλήρη οπλισμό.

Unknown είπε...

@Ανώνυμε- αν μέσα από όσα έγραψα διαβάζεις υμνολόγιο στη βία-από όπου και αν αυτή προέρχεται-τότε πραγματικά δεν είναι τρελοκομείο που χρειάζεσαι αλλά μάθημα προσεκτικής ανάγνωσης όπως και επίσης εκπαίδευση σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ αναλύσεις από αυτές που έχεις ήδη έτοιμες στο κεφάλι σου...

Όταν ξεκίνησε κάποτε η "κατάληψη" των Εξαρχείων από τις δυνάμεις Ασφαλείας επί ΠΑΣΟΚ, στα μέσα της δεκαετίας του 80 ήμουν εκεί.

Κάθε βράδυ έπρεπε να συνοδεύω τους σπουδαστές μου από τη σχολή στα σπίτια τους με κολλημένη στο εξωτερικό τσεπάκι μια δημοσιογραφική ταυτότητα για να μην τους αρπάξουν.

Το δε τσαμπουκά των ένστολων προς όσες φάτσες δεν εγκρίνει το face control τους, τον ξέρω.

Η κατάσταση, χρόνια και χρόνια τώρα, είναι απελπιστικά απαράδεκτη.

Αλλά, πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες εκεί που βρίσκονται και όχι σε φαντάσματα.

Και ξαναρωτάω μονότονα!

1. Για την αγοροπωλησία της πρέζας μπροστά σε αστυνομικά μπλόκα ποια είναι η απάντηση;

2. Για τους κουκουλοφόρους προβοκάτορες/εγκάθετους που ξεκινάνε τις πυρπολήσεις και μετά χαζογελάνε μέσα -ΜΕΣΑ- στα ατυνομικά μπλοκ ποια είναι η απάντηση;

Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και συσκοτίζουν την ουσία.

Yellow Kid είπε...

...Ίλαντρε, εννοείς προφανώς για ένα AΟΠΛΟ 15 ΠΡΕΖΟΝΙ εναντίον ενός ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ 37ΧΡΟΝΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,έτσι;

Ο Αλέξης που δεν ήταν καν πρεζόνι...

rose είπε...

γιατι δεν εγινε αποδεκτή η παραίτηση των Υπουργών??

το θεωρω προκλητικο και απαραδεκτο

ιδιατερα οταν ο ιδιος ο Παυλοπουλος συνεχιζει με δηλωσεις του να δικαιολογει τα της αστυνομιας...

rose είπε...

στο συγκεκριμενο υπαρχουν απτες, συγκεκριμενες ευθυνες, αυτες γιατι δεν σας απασχολουν??

το οτι καιγεται η ελλαδα ειναι γιατι αγανακτησε ο κοσμος...

και οσο δεν κοιταμε την ουσια, η οργη θα μεγαλωνει, θα συσσωρευεται και θα εκδηλωνεται...

Yellow Kid είπε...

Και που να ακούσεις την πρωθυπουργάρα μας να κάνει δηλώσεις για την θλίψη του στο γεγονός του 15χρονου την ίδια στιγμή που "αρνήθηκε" την παραίτηση Παυλόπουλου.

Μας δουλεύουνε ρε, μες τα μούτρα μας!

Unknown είπε...

Η απόλυτη αληθεια είναι Ίλαντρε πως με πρόλαβες, σκόπευα να εξαιρέσω τους Γάλλους και την Ιταλία του καραγκιόζη Μπερλουσκόνι από αυτά που έγραψα. Έχω πάντα στο μυαλό μου κυρίως τις Βρετανικές δυνάμεις , τη Γερμανία και τη Δανία που έχει ζήσει ανάλογα φαινόμενα με άλλη πολιτική.

Αν ένα πρεζόνι σκότωνε αστυνομικό;

Αγαπητέ μου, θλιβερό θα το χαρακτήριζα, απόλυτα θλιβερό.

Ωστόσο, ο αστυνομικός θα "έπεφτε" στο πλαίσιο του καθήκοντος που έχει επιλέξει να ασκεί.

Ο 15χρονος Αλέξης έφευγε από ένα internet καφέ και πήγαινε να συναντήσει τη μητέρα του.

Και αν είπε -ΑΝ- κάποια βρωμοκουβέντα στον αστυνομικό, τότε αυτός είναι εγκληματικά ανεπαρκής εφ όσον βγάζει όπλο και πυροβολεί έναν πιτσιρικά. Είναι εγκληματίας.

Μόνο που, αυτός είναι απλά ένα τραγικό σύμπτωμα της ολοκληρωτικής ανεπάρκειας του συστήματος και των Θεσμών στην Ελλάδα.

Για πολλοστή φορά θα επαναλάβω πως το πράγμα βρωμάει φρικτά εδώ και χρόνια, από την πρώτη κατάληψη εκ μέρους των ΜΑΤ της περιοχής επί ΠΑΣΟΚ και της συστηματικής προβοκάτσιας σε βάρος του Φοιτητικού Κινήματος, του τμήματός του που είναι έξω από τις κομματικές γραμμές. Με το οποίο ενδεχομένως και να διαφωνώ σε κάποιες θέσεις, αλλά αυτό δενέχει καμία απολύτως σημασία.

Τις αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τις σχολιάζω καν. Όποιος άκουσε χτες τον συγκροτημένο και απόλυτα ορθολογικό λόγο του κου Φώτη Κουβέλη ξέρει ποιες είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός αν είναι και ο κος Κουβέλης...κουκουλοφόρος αναρχικός...

Ανώνυμος είπε...

Αυτα τα οποια συμβανουν στην Ελλαδα ειναι ανηκουστα και διολου αποδεκτα. Ειναι μακροχρονιο το προβλημα μπορει να μη ζω εκει αλλα μαθαινω και μιλω συνεχως τοσο με συναδελφους απο τα ΑΕΙ οσο και Ελληνες φοιτητες που ερχονται εδω για μεταπτυχιακα. Το μονο συμπερασμα που βγαζω ειναι πως φερει ακεραια την ευθυνη το Κρατος και πως η ολη υποθεσις με τα Εξαρχεια-στα οποια κατοικουν φίλτατοι συναδελφοι 60 ετων- ειναι ενα τεραστιο φιασκο στην καλυτερη πριπτωση η πραγματικα ενα περιεργο σχεδιο αργης ηθικης κοπωσης του απλου καθημερινου ανθρωπου.

Ο ενστολος υπαλληλος του Κρατους ειναι υπαλληλος των πολιτων και ειναι εκει για να προστατευει και οχι να σκοτωνει παιδια.

Αλλα μιλω για τον απλο αστυφυλακα γιατι οι ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ δεν εχουν καμια θεση απολυτως στην καθημερινη ζωη μιας πολεως. Η παρουσια τους ειναι ανω ποταμων.

Και γνωριζω πολυ καλα και εγω απο τα φιλικα μου προσωπα πως οι κατοικοι των Εξαρχειων εχουν ζητησει πολλες φορες την απομακρυνση τους.

Κατι ακομα. Στη Γερμανια την Αγγλια και τη Σουηδια οι παραιτησεις θα ειχαν γινει δεκτες αυτοστιγμη. Και αν δεν ειχαν υποβληθει οι αρμοδιοι Υπουργοι θα ειχαν απολυθει, απλα και μονο για να ικανοποιηθει στοιχειωδως το κοινον λεγομενο αισθημα περι δικαιου.

Με ολα του τα πολλα ελατωματα και λαθη αναπολω την περιοδο του Κ.Σημητη κατα την οποια η Ελλαδα ειχε το καλυτερο προς τα εξω τουλαχιστον προσωπο απο ποτε...

Η Νεα Δημοκρατια πρεπει να φυγει τρεχοντας ειναι εκπληκτικο αλλα αποδειχθηκαν τρισχειροτεροι του χειροτερου ΠΑΣΟΚ. Ηθελε προσπαθεια αυτο ειναι αληθεια, αλλα να που τα καταφεραν. Εργο ενα τεραστιο μηδενικο, πιο μεγαλο δεν μπορει να γινει και πληρης διαλυσις των παντων απο το συστημα υγειας που το αποτελειωσαν μεχρι το κατακαψιμο των παντων περσι και τωρα αυτα τα απιστευτα αλλα τοσο αναμενομενα.

Κυριοι, οταν μιλατε καθε τοσο για το συμβαινει εις το εξωτερικο να εισαστε καλα ενημερωμενοι πρωτα και εξωτερικο δεν ειναι μονο η Γαλλια των εκατομμυριων μεταναστων εξ αποικιων ουτε η χαοτικη Ιταλια.

Εχετε ποτε ιδει τα μαυρα μπλοκ των αντιεξουσιαστων στην Γερμανια; Οι δικοι μας ειναι ερασιτεχνες μπροστα τους. Απλως η Αστυνομια στη Γερμανια κανει εξυπνα τη δουλεια της και δεν προκαλει ουτε τους πολιτες ουτε κανεναν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω καμια σχεση με τον δικηγορο κο Καπερναρο που παραιτηθηκε απο την υπερασπιση του αστυνμικου!

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να είχε γίνει θεωρώ απαράδεκτη την δολοφονία ενός ανθρώπου/παιδιου. Κρίμα.. οι ηθικοί αυουργοί ας τιμωρηθούν πέραν των δολοφόνων

Περιμένω Γιώργο να διαβάσω και την άποψη σου για τις μυστικές φωτογραφήσεις και φακελώματα που γίνονται στην Κύπρο.

Φιλικά πάντα ένας προβληματιζόμενος περιπλανόμενος

Καταδικαστέα η κατάχρηση εξουσίας απο όπου και αν προέρχεται

Ανώνυμος είπε...

Για τις μυστικές φωτογραφήσεις να γίνει έρευνα που να ξεκινά από την εποχή Κυπριανού... Καλό ε;

Όσοι δε ήταν -από τότε έως τώρα -υπεύθυνοι να φυλακιστούν.

kyriakos είπε...

..
Μια φορά και ένα καιρό..

Οταν έμενα στα Εξάρχεια είχε έρθει ένας θείος μου για επίσκεψη απο Κύπρο..

Περιμένω περιμένω τίποτα..

Πουθενά ο θείος..

Ξαφνικά χτυπά το τηλέφωνο..

''ΡΕ Κούλλη γιατί δεν μου είπες να φέρω τζιαι ταυτότητα μαζί μου ρε κουμπάρε''

Να μην σας τα πολυλογώ..

Ο θείος κατάφερε και τσακώθηκε με τα ΜΑΤ γιατί ''προσβάλτηκε'' που τον σταματήσανε στα καλά καθούμενα να του τσακκάρουν την τσέντα του.. :)

''μην φωνάζεται κύριε''

''μα εν τζιαι φωνάζω σας''

(ήταν και πουλλαόφωνος ο θείος)

Στην τελική τον πήρανε στο τμήμα για εξακρίβωση..

και πήγα και τον παρέλαβα..

Τότε εγελούσαμε άλλα τελικά είναι για να κλαίεις η κατάσταση.


.....

Ακόμη ένας εκπυρσοκροτησμός βρε παιδί μου πως κάνετε έτσι..

Επειδή έτυχε αυτή τη φορά και κτύπησε 15χρονο ΕΛΛΗΝΑ?


Ασε που εξοστρακίστηκε η σφαίρα..

....Πάντως θα παρακολουθώ με ενδιαφέρων τις εξελίξεις διότι είναι το πρώτο περιστατικό μέχρι σήμερα που το όπλο του αστυνομικού ΜΠΟΡΕΙΙ και να μην εκπυρσοκρότησε Βρε παιδί μου..

Είδες πράμα?

Πήγα σήμερα μια βόλτα στο κέντρο..
η κατάσταση ήταν πραγματικά τραγική.
Κάηκαν τα πάντα.. Τα μάτια μου δάκρυζαν (από τα χημικά) και ο λαιμός μου είχε φουσκώσει (απο τα απαγορευμένα χημικά)

Τράβηξα μερικές φωτογραφίες με το κινητό.. Ισως τις ανεβάσω αργότερα στο blog να τις μοιραστούμε..


Τα κανάλια έπαιρναν συνεντεύξεις απο τους καταστηματάρχες..


Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και σήμερα σε όλη την ελλάδα..


Οι Ανθρωποι ξεσπούν
Από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη
για αυτή την κατάντια..

Γεμίσαμε ''αναρχικούς'' Βρε παιδί μου?


Ναι ρε γαμώτο γεμίσαμε διότι εκτελέστηκε εν ψυχρό ένας 15χρονος

Το έγκλημά του?

Τόλμησε να κατέβει στα Εξάρχεια κύριοι!

Αμα ήτανε ΄σοι τι γύρευε στα Εξάρχεια?
..

Ε?

Άκουσα έπαιζε και Ροκ εν Ρολ μουσική σε μπάντα!

(και μείς παίζαμε μαντολίνο κύριοι στον καιρό μας άλλα όχι το ηλεκτρικό.. ΤΑμπα Τούμπου Τάμπα Τούμπου..)

θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τον imagino
η όποιον άλλο ξέρει να μου απαντήσει..

..Τι δουλειά έχουν τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια ρε φίλε ??

Οχι τώρα πραγματικά.. Τι έργο επιτελούν?

Παρέχουν ασφάλεια?

Διότι έζησα και εγώ στην περιοχή και δεν ένοιωσα και ιδιαίτερη ασφάλεια..

Οχι δεν με πείραξαν οι 15χρονοι ''αναρχικοί''..

Οι μόνοι που με ενόχλησαν πεντέξι φορές ήταν τα ΜΑΤ για ''εξακρίβωση''

Δεν λέω ότι οι μπάτσοι πουλάνε την πρέζα όμως με την ανοχή τους στη διακίνηση ΜΟΝΟ στη συγκεκριμένη περιοχή (Διότι άμα πετύχουν ποτέ πρεζάκι στην Εκάλη ή το Μαρούσι του κάνουν τη ζωή πατίνι) Είναι σαν να προστατεύουν κάποιους.

Διότι κάποιοι αποφάσισαν ότι τα πρεζάκια πρέπει να περιοριστούν στα Εξάρχεια..

Κάπου πρέπει να πάνε και αυτοί Ε?

Και ένεκα του λόγου ότι οι κάτοικοι των Εξαρχείων Ιστορικά ήταν πάντα 'προοδευτικοί' και ξέροντας ότι λόγο ιδεολογίας δεν θα αντιδρούσαν.. ΦΟΡΤΏΣΤΕ!!
ΦΟΡΤΩΣΤΕ!!

Τα πρεζάκια έγιναν απο δεκάδες εκατοντάδες.. ποτέ δεν ξεπερνούν νομίζω τις χιλιάδες διότι οι περισσότεροι πεθαίνουν στο δίχρονο..

Ετσι προστατεύουν?

Τα πρεζάκια με τη σειρά τους που τα στοιβάξανε εκει πέρα έχουν ρημάξει και κατακλέψει τα πάντα στη προσπάθεια να πάρουν την δόση τους..

Ετσι προστατεύουν τα ΜΑΤ?

ΩΡΑΙΑ..


Πως να εξοντώσουμε άραγε τους Ανάρχες?

Κάποιος θα σκέφτηκε.. λέω εγώ ο καχύποπτος..

θα στρέψουμε την μιζέρια τους εναντίων τους!
θα τους φλομώσουμε στη πρέζα..

(επειδή ως γνωστόν όλο οι ανάρχες είναι και χασικλίδες Ε?)

Ας μου πει κανένας γιατί ενώ σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Αθήνας πχ κολονάκι.. Εκάλη.. κτλ Αμα πετύχει μπάτσος ένα πρεζάκι του κάνει την ζωή ποδήλατο την ίδια στιγμή Στα Εξάρχεια υπάρχει.. ''Ανοχή''..

(και για να γίνω ξεκάθαρος μιλάμε να βλέπεις πρεζάκι να κτυπά ένεση στη πούτσα και σε δέκα μέτρα μπροστά να χαχανίζουν οι μπάτσοι)

Για τέτοιες εικόνες μιλάμε.

Φυσικά οι οργανωμένοι Αναρχικοί τους πήραν χαμπάρι απο καιρό και δεν τσίμπησαν όμως άλλοι νέοι τσίμπησαν και τσιμπούν κάθε μέρα δυστυχώς..

Unknown είπε...

Σκάνδαλο Υποκλοπών , Σκάνδαλο "Δομημένων", Σκάνδαλο Ζαχόπουλου, Κατακάψιμο της Ελλάδας, Βατοπέδι, Σκάνδαλα Υπουργών με αυθαίρετα και παρανομίες, και τώρα αυτό.

Όσο και αν μοιάζει απίστευτο, πραγματικά η Ν.Δ. απέδειξε πως υπήρχε χειρότερο από την τελευταία περίοδο του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί δεν κατεβαίνει το σύμπαν κάτω να απαιτήσει την παραίτηση ολόκληρης της Κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών ΤΩΡΑ; Γιατί δεν πιέζουν προς τα εκεί ΠΑΣΟΚ και Αριστερά; Γιατί δεν επαναστατούν οι όποιοι σκεπτόμενοι της Ν.Δ. για να αποδείξουν πως υπάρχουν;

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να γίνει αντιληπτή η ωκεάνια ανεπάρκεια όλων αυτών των ανδρείκελων;

Στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. μία Κυβέρνηση με το 1% των σκανδάλων και του αίσχους που φέρνει η παρούσα της Ν.Δ. θα είχε εξαφανιστεί από το πρόσωπο της γης…

Unknown είπε...

Φίλτατε Κυριάκο.

Τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια από τη δεκαετία του 80 αποτελούν ένα άριστα στημένο σχέδιο διαρκούς ενοχοποίησης της Αριστεράς στα μάτια της Κοινής Γνώμης. Ως ένα σημείο το πέτυχαν. Μοιάζει τώρα να ξεγυμνώθηκαν.

rose είπε...

δειτε και αυτες τις εικονες απο την...γιαφκα των αντιεξουσιαστων!!!

http://exoaptonkyklo.blogspot.com/2008/12/blog-post_08.html

να μην τρελαθουμε...

φυσικα και αντιπολιτευση θα επρεπε να απαιτησει προωρες εκλογες!

οσο αφορα την Κύπρο, μαλλον το Αγρινο βαραίθηκε την πολυκοσμια και θελει να ερημωσουν οι δρόμοι..

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμο,

Φανερή η προσπάθεια σου να οδηγήσεις αλλού το θέμα.
Απλώς θα σου πω ότι ο Μιχάλης έπεσε θύμα των ενεργειών της ΚΥΠ.
Ορθά λέει κάποιος ότι πρέπει να εξετάσουμε το θέμα ΚΥΠ από την εποχή του Κυπριανού. Εγώ θα έλεγα και πιο πίσω.

Άρα έχω να πω πολλά για το θέμα.

Ναι, έχω πρόβλημα με τον αρχιεπίσκοπο.
Ο κήρυκας της θρησκείας της «αγάπης» να διακηρύσσει ότι η αστυνομία πρέπει να δέρνει και να χρησιμοποιεί βία!

Αν το θεωρείς μανία καταδίωξης, θεώρησε το, δεν έχω πρόβλημα.

kyriakos είπε...

Νομίζω πρέπει να οργανώσουμε στη Κύπρο καμιά πορεία ενάντια σε τούτον τον γάδαρο..

Δηλαδή για όνομα εκατάντησε αηδία ο άνθρωπος..

..αλλά που την άλλη εν άξιος να κάμει ομαδικούς αφορισμούς τουτος.,,


Μιχάλη.. Εμπερτέψαμε..

Ελπίζω τουλάχιστο να έχουμε αίσιο τέλος

Ανώνυμος είπε...

To πρoσέξατε ότι περιστρεφόμαστε γύρω από το ίδιο θέμα, έστω κι αν κάθε φορά από διαφορετική σκοπιά;

Οι αλλαγές στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας καταδικάστηκαν εκ των προτέρων, ακραίες οργανώσεις προσεγγίζουν τη νεολαία για να περάσουν τα αναχρονιστικά και αντιδημοκρατικά συνθήματα τους, ένα άοπλο παιδί δολοφονείται από την αστυνομία στα Εξάρχεια...

Κάποιοι, στη μανιώδη προσπάθεια τους να εξουσιάζουν ακόμη και το μέλλον μας, αφού μας παρέδωσαν ήδη ένα καταστροφικό παρελθόν, απευθύνονται τώρα αποκλειστικά σε ό,τι πολυτιμότερο κι εύθραυστο έχει να παρουσιάσει μία κοινωνία, δηλαδή τα παιδιά...

Αυτή η αθέμιτη προσπάθεια αποπροσανατολισμού των νέων, δεν πρέπει να περάσει.

Έχουν δικαίωμα να μαθαίνουν όλες τις αλήθειες στην εκπαίδευση, έχουν δικαίωμα ν' αντιδρούν και προπάντων, έχουν δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς ν' απειλείται η ζωή τους από τους οργανωμένους φορείς της εξουσίας.

Δε θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολο για ένα δημοκρατικό κράτος, να σέβεται τα πιο πάνω αυτονόητα.

Αν οι νέοι έχουν το άλλοθι της ανωριμότητας τους, η εξουσία δεν έχει κανένα άλλοθι, όταν προκαλεί με τις αδικαιολόγητες ενέργειες της την (ανεξέλεγκτη πια...) εξέγερση του πλήθους εναντίον της.

Ίλαντρος είπε...

Πήττας: "ο αστυνομικός θα "έπεφτε" στο πλαίσιο του καθήκοντος που έχει επιλέξει να ασκεί"

Αυτό είναι ένα από τα πιο σιχαμερά σχόλια που έχω διαβάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Μάλιστα, τους πετάμε ένα χιλιάρικο το μήνα και αναμένουμε να παίξουν τη ζωή τους στη ρωσική ρουλέτα.

Σε έφαγαν μπάτσε; Δεν πειράζει, πληρωνόσουν.

Αριστερά. Μεγάλη κι ανθρώπινη.

Με συγχωρείτε, πάω να ξεράσω.

Unknown είπε...

Ξέρεις κάτι Ίλαντρε;

Εκανα λάθος και απάντησα έτσι κυνικά και απολογούμαι.

Ωστόσο με "παγίδευσες" κατά κάποιο τρόπο γιατί επιχειρείς και εσύ να αποπροσανατολίσεις το θέμα.

Το οποίο αρκεί και περισσεύει για να μην χωράει καμία "παράπλευρη" συζήτηση.

Και όταν έχουμε νεκρό ένα παιδί 15 χρόνων από το χέρι του οπλισμένου αστυνομικού, του οποίου το όπλο το έχει εμπιστευθεί ο φορολογούμενος πολίτης, ο γονιός αυτού του παιδιού, αυτά τα κούω βερεσέ.

kyriakos είπε...

Πίττα νομίζω ότι δυστυχώς μόνο με το αίμα μερικών ακόμα αθώων θα τελειώσουν τούτα τα επεισόδια..


Μιλάμε για αδιανόητα πράγματα..

Bananistanos είπε...

Νομίζω κάπου ξεχάσατε όλοι (σε Κύπρο και Ελλάδα) ότι ζούμε σε δημοκράτια. Κουτσή, στραβή, κουφή αλλά εν δημοκρατία. Ο Τσορτσιλ είπε εν το χειρότερο πολίτευμα αλλά το καλύτερο που έχουμε. Η επίβολή με βία των απόψεων μιας μειοψηφίας εν τρομοκρατία ή πραξικόπημα. Αν σου φταίει η κυβέρνηση για τα σκάνδαλα ή η αστυνομία για το φόνο, πάεις έξω που το προεδρικό/βουλή/αστυνομικούς σταθμούς, με τη φάτσα σου πρωτο πλάνο τζε διαμαρτύρεσαι. Δεν φορείς κουκούλλα τζες καταστρέφεις ότι έβρεις μπροστά σου. (Τζε Πίττα μεν μας πεις ότι εν προπαγάνδα των καναλίων, η Αθήνα καίγεται).

Τζε σε μια δημοκρατία ΨΗΦΊΖΕΙΣ, δεν ρίχνεις μολότοφ.

Εκτός αν σκεφτεσται άλλο πολίτευμα, πχ αναρχία, να καταργηθεί η κυβέρνηση τζε η αστυνομία τζε θα είμαστεν ούλλοι εντάξει; Ή μήπως θα επικράτήσουν οι πλουσιότεροι/ισχυρότεροι;

Το ότι οι αστυνομικοί εν σκάρτοι είναι γιατί εν σκάρτη η κοινωνία που τους γεννά, εν τζε εκατεβήκαν που τον Άρη. Όπως σκάρτοι εν τζε οι πολιτικοί μας, οι δημοσιογράφοι, οι καθηγητές, οι διαδηλωτές...

Ο φόνος του 15χρονου ήταν μια αφορμή για να κάμουν οι σκάρτοι διαδηλωτές χειρότερα από όσα εκάμαν πέρσι και πρόπερσι.

Anef_Oriwn είπε...

Σε συνέχεια του προηγούμενου σημειώματος μου και με την ανεξέλεγκτη διάσταση που παίρνουν τα επεισόδια στην Αθήνα (και όχι μόνο – περίπου τα ίδια και στη Θεσσαλονίκη και σ’ άλλες πόλεις) ...
Έγραφα: “… Εγώ απλώς θα πω ότι σε μια κοινωνία που τόσο εύκολα σκοτώνεται από τα όργανα του Κράτους (την Αστυνομία) ένα 15χρονο παιδί … και τόσο εύκολα καταστρέφονται περιούσιες, πολλή ανοργανωσιά και αποσύνθεση αλλά και οργή υπάρχει ...”.
Και συμπληρώνω: Η εξέγερση των μαθητών σ’ όλη τη χώρα δεν είναι τυχαίο γεγονός και κεραυνός εν αιθρία. Ο θάνατος (δολοφονία) του 15χρονου μαθητή ήταν απλώς η αφορμή ... Το ξέσπασμα των νέων (που εκφράζεται μέσα από βίαιες παρορμητικές πράξεις και ενέργειες – εμπρησμούς, καταστροφές και επιθέσεις ενάντια σε μορφές έκφρασης της εξουσίας και του πλούτου) είναι απότοκο πολλών και χρόνιων προβλημάτων και αδιεξόδων και αντανακλά την παρακμή την κοινωνίας ... “Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω”!

Υ.Γ.: Στις αποψινές ειδήσεις από τον ΑΝΤΕΝΑ, σε απευθείας ανταπόκριση από την Αθηνά, ο ανταποκριτής κλαψούριζε και για το καιόμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος ... Εδώ ο κόσμος χάνεται και το μ...νί *, (sorry), χτενίζεται!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 8/12/2008 – 8:50 μ.μ.

Bananistanos είπε...

Ξέχασα να σας θυμίσω:

Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΕΣΕ ΤΟ '74.


Ε Κυρίακο, εννοείς αστυνομικούς φαντάζουμε για να αποδωθεί δικαιοσύνη;

Unknown είπε...

Bananistanos....διάβασε πρώτα το κείμενο και, επ αυτού πες την άποψή σου. Δεν μίλησε κανείς για "χούντα" αλλά για ωκεάνια ανικανότητα συνδυασμένη με ύποπτους σχεδιασμούς...

Bananistanos είπε...

Την ανικανότητα τη πολεμάς με κουκουλοφόρους και μολότοφ ; ή, ελλείψη ικανών, ψηφίζεις τους λιγότερο ανίκανους;


Πιστεύεις στη δημοκρατία;

Εγω θεωρώ τρομοκρατία ή πραξικόπημα τη βία εναντίων εκλελεγμένης κυβέρνησης.

Ανώνυμος είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/Social_contract

Στις Δημοκρατίες η Εξουσία του Κράτους δεν είναι κάτι το αυτονόητο ή το δοσμένο "ελέω Θεού". Δεν έχει το Κράτος καμία ουσιαστικά εξουσία πέραν από αυτή που ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ.

Τούτη η παραχώρηση γίνεται με προϋποθέσεις. Γίνεται δηλαδή με τη συγκατάθεση των πολιτών και νοουμένου ότι το κράτος διασφαλίζει κάποια στοιχειώδη πράγματα όπως, π.χ. να είναι κράτος δικαίου, να είναι σεβαστά τα δικαιώματα του καθενός κλπ.

Όταν αυτό το συμβόλαιο δεν γίνεται σεβαστό από το Κράτος... τότε χάνεται και η νομιμοποίηση του Κράτους.

Όφειλε το Ελληνικό Κράτος να φρόντιζε για να μην υπήρχαν τέτοιοι νταήδες στα Σώματα Ασφαλείας. Όφειλε το Κράτος να μην αποδέχεται -και κάποτε να ενθαρρύνει -τέτοιες νοοτροπίες. Η δε σπουδή συναδέλφων του δράστη αλλά και πολιτειακών παραγόντων να δικαιολογήσουν και να συμπαρασταθούν... είναι από μόνα τους απόδειξη για την ύπαρξη τέτοιων καταστάσεων. Ο δε Καραμανλής, μιμούμενος το αυτογκόλ ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Καλτεζά και μη αποδεχόμενος την παραίτηση του Υπουργού... έκανε ολάκερο το κυβερνητικό του σχήμα συνένοχο στη δολοφονία.

Πέστε μου... γιατί δεν βγήκαν ΜΜΕτζήδες και Πολιτικοί να ρωτήσουν 1) ποιός εκπαίδευσε τον "ειδικό αστυνομικό" και ποιος έβαλε την υπογραφή του για να γίνει "όργανο". 2) Ποιός ήταν ο διοικητής του και τι αξιολόγηση του έκανε μέχρι τώρα; 3) Στα επεισόδια στα γήπεδα... γιατί κανένα όργανο δεν ρίχνει -εξωστρακισμένες και μή -βολές προς εκφοβισμό αφού και εκεί κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες; 4) Γιατί επέστρεψαν 2 μόνο όργανα χωρίς ενισχύσεις αφού ένοιωθαν πως κινδύνευαν; 5) Τι είδους αυτοάμυνα γίνεται απο τα 20 ή 40 μέτρα;

kyriakos είπε...

Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που ξεσηκώθηκαν δεν είναι απλά οι ''Γραικύλοι αριστεροί''που άλλη δουλεία δεν έχουν να κάμνουν εκτός απο πορείες..

Πρόκειται δυστυχώς για μια επανάσταση της νεολαίας που της στέρησαν το δικαίωμα να ονειρεύεται

Αυτό συμβαίνει όταν ένα ΑΜΌΡΦΩΤΟ έθνος Μορφώνει τους νέους του..

Οταν ξαφνικά γίνεσαι 18 και γνωρίζεις την πραγματική Ελλάδα όχι αυτή που σου μαθαίνουν στο σχολείο.. Την άλλη ελλάδα.. την 2008.. Ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι
Η παρθένα νύφη στο λευκό φόρεμα
ήταν τελικά μια γριά πουτάνα με αξύριστα πόδια..

..Προσπαθείς να παλέψεις, μάταια φυσικά, να αλλάξεις κάτι για μια καλύτερη αληθινή Ελλάδα.

Στο τέλος θα γίνεις κιμάς στα γρανάζια της ελληνικής πραγματικότητας θα βρεις μια δουλίτσα θα παντρευτείς θα χωθείς σε μιά τρύπα 2x3 και θα γράφεις post στο blog του πίττα..


οι Νέοι ξυπνούν και βλέπουν τα πάντα..

Βλέπουν τους παπάδες βλέπουν τους γιδοβοσκούς πολιτικούς βλέπουν την κατάντια βλέπουν τους αμόρφωτους και τους ανίκανους να έχουν πάρει τα καλύτερα πόστα και επαναστατούν

Καπιταλισμός χωρίς αξιοκρατία = καταστροφή. Ας διάβαζαν λίγο τους διανοούμενους του καπιταλισμού πριν τον εφαρμόσουν μερικοί..

Η πραγματική τραγωδία είναι ότι κάποιοι δεν ανοίγουν ποτέ τα μάτια..

Πηδάνε μια γριά με περίοδο για το υπόλοιπο της ζωής τους νομίζοντας ότι είναι παρθένα με χρυσά μαλλιά

Ο ηθικός αυτουργός είναι η Ελλάδα η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης με τους πιο χαμηλούς μισθούς με τον πιο μολυσμένο αέρα και την πιο μεγάλη ανεργία και πληθωρισμό. Με τα λιγότερα πάρκα με το χειρότερο οδικό δίκτυο χωρίς κτηματολόγιο χωρίς πολεοδομία που αναπτυσσόταν για τα τελευταία 50 χρόνια ΆΝΑΡΧΑ
χωρίς κανένα σεβασμό σε κανένα και στοίβαξε την μισή Ελλάδα σε Τσιμεντένιες καλύβες..
Ενα κράτος που αδιαφορούσε για τα πάντα. και πρώτα απόλα για τον άνθρωπο.
Ενα κράτος που τους στέρησε κυριολεκτικά τον ΗΛΙΟ απο το νέφος..
Ενα κράτος που κουκούλωσε τα πάντα κάτω απο φαν φάρες και ψοροεθνικες υπερηφάνειες. Οποιος μιλούσε και έλεγε κάτι ήταν ..Ανθέλληνας

Ενα κράτος που τους έλεγε ψέματα..

...................................
...................................


Πρώτα προκαλούν με την συμπεριφορά τους το χάος και μετά μένουν επιδεικτικά απαθείς και παρακολουθούν από μακρυά την Αθήνα να καίγεται.. Μέσα Μέσα ρίχνουν και κανένα δακρυγόνο και καμιά ξυλιά..

..Για να κατηγορήσουν στο τέλος την ''κακή αριστερά'' ότι έκαψε την Αθήνα..

οι αποχαυνωμένοι χεσμένοι ψηφοφόροι σαν νέοι σκύλοι του Παυλόβ θα πάνε να τους ξαναψηφίσουν..

Οι αετονύχηδες θα συνεχίσουν να τρων..

..και έχει ο θεός..

Ολα θα πάνε καλά.. ..Πρώτα ο θεός..

kyriakos είπε...

Φιλε μπανάνα δεν αποδίδεται έτσι δικαιοσύνη.. Αλλιώς θα ήμουν και υπέρ της θανατικής ποινής..

Ομως δυστυχώς το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι έτσι σκέφτονται..


Αν κάνεις ακόμα ένα έγκλημα δεν αναιρείς το πρώτο..
Απλά το διπλασιάζεις

rose είπε...

Πριν λίγο ο πρωην Υπουργος Παιδείας Ευθυμιου στην εκπομπη Προσωπο με Προσωπο κατανόμασε το Αστυνομικο τμημα Εξαρχέιων, συγκεκριμενους αστυνομικους και πληροφοριοδότες...

Επικαλέστηκε πληροφορία του ίδιου του Αρχηγου Αστυνομίας πως αυτοί οι κουκουλοφόροι τις περισσοτερες φορές δεν είναι άλλοι από πληροφοριοδοτες της Αστυνομίας οι οποίοι μετα απο εντολές φορουν κουκουλες και καινε και λεηλατουν ταυτόχρονα με όσους εκφραζουν την οργη τους...
κατείγγειλε επίσης οργανωμενο σχεδιο με επικεφαλης τον ΠΟλυδωρα [πρωην υπουργο Δημοσιας ταξης] για αμεση εμπλοκη συνεργατων της αστυνομιας με κουκουλες στις πορείες διαμαρτυριας...

ΑΠΟΨΕ ΚΑΙΓΕΤΑΙ η ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ στο Κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ...

είναι ΑΝΕΝΤΙΜΟ να τα φορτωνουν σε οσους αγανακτουν και ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ στην ωμη βια των ενστόλων...

αυτη είναι ωμή βια της διαπλοκης και της παραπληροφόρησης

για να καταπ΄νιξει την επόμενη φωνη διαμαρτυρίας, την επόμενη πορεία, την επόμενη δράση, το επόμενο ποστ σε μπλοκ κατα της αστυνομικης βιας...

ΔΕΝ χρειαζζεται να διαβασεται πίσω απο τις λεξεις...
ακόμα κια οταν οι πολιτικοι "σας" το δηλωνουν ανοικτα υπάρχουν καποιοι που συνεχίζουν να τα φορτώνουν στους νεους και την "ορμη" τους... ΜΑΚΑΡΙ να ηταν εκεινη που μας οδηγουσε ως Κοινωνία

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου Μιχάλη δεν έχω σκοπό να αλλάξω συζήτηση και ούτε έχω πρόβλημα να μου πείτε για τις υποκλοπές πιο παλιών κυβερνήσεων.

σαν αναγνώστης του μπλοκ είχα αυτή την απορία από ένα άνθρωπο τον οποίο και διαβάζω αυτά..φαίνεται παρεξηγήθηκα και δεν ξέρω το λόγο

καλή συνέχεια Γιώργο
Θεώρησε το σχόλιο μου ακυρομένο το ανακαλώ για να μην υπάρξει συνέχεια και γίνει αυτό που με κατηγόρησαν

rose είπε...

διορθωση: Εθνικη Βιβλιοθηκη


@Ιλαντρε

δεν ειδα το σχολιο σου προηγουμενως:
"Ενδιαφέρουσα άποψη, Rose. Δηλαδή όποιος 18χρονος ντύνεται στη στολή παύει να είναι ένας αθώος 18χρονος, γίνεται γουρούνι και νόμιμος στόχος του κάθε λογής αναρχικού;"

ουδέποτε είπα οτι "γίνεται γουρούνι και νόμιμος στόχος του κάθε λογής αναρχικού"

εγραψα και φυσικα επαναδιατυπωνω οτι ο ενστολος εχει εξουσια και οπλο στα χερακια του... και αποδεδειγμενα οχι πάντοτε μυαλο, ή ορθες πληροφοριες εντός του κεφαλιου του, ουτε καλες οδηγιες απο τους ανωτερους του... Και ξέρεις κατι ρε Ιλαντρε, δεν με απασχολει καθολου αν ο συγκεκριμενος ηταν διαταραγμενη προσωπικοτητα ή εξαίρεση στον κανονα [που υποθετω οτι δεν ηταν] με απασχολει γιατι κρατουσε οπλο και γιατι θεωρησε οτι μπορει να το στρεψει ενατιον καποιου ανηλικου ΠΟλιτη της χωρας του..


γι αυτο ειπα οτι φυσικα και δεν θεωρω κανεναν αστυνομικο αθωο... εννοόντας πως δεν ειναι ποτέ ΥΠΕΡΑΝΩ του νομου..

Ανώνυμος είπε...

@ Rose

'εγραψα και φυσικα επαναδιατυπωνω οτι ο ενστολος εχει εξουσια και οπλο στα χερακια του... και αποδεδειγμενα οχι πάντοτε μυαλο, ή ορθες πληροφοριες εντός του κεφαλιου του, ουτε καλες οδηγιες απο τους ανωτερους του... '

Nomizo oti h papano frash 'ta leei ola'. Me vriskeis apolutos sumfonh (eidika se sxesh me tis orthes plirofories). Exo dei atoma na mpainoun stin sxolh astunomikon gia na exasfalisun apla mia duleia k se 3-4 xronia na ginontai entelos diaforetikoi...anthropoi pou megalosame mazi k pleon den tous anagnorizo.

Se pio kanali htan h ekpompi 'prosopo me prosopo'?