Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Κίνημα Ελληνικής Αφροσύνης: Δεν θα περάσει. UPDATE

"Hungry worm" by Mark Bhem*.
Κόπτονται τάχα για την Ελληνικότητα της Νήσου.
Κόπτονται δήθεν για τον αφελληνισμό της Παιδείας μας, αν και ποτέ δεν διεκδίκησαν Ελληνική Παιδεία παραδίδοντάς την αμαχητί στον ανορθολογισμό τη Βυζαντινολογία και την κατήχηση.

Ενδιαφέρονται –υποτίθεται- για τον Ελληνικό Πολιτισμό αλλά αν τους πεις «Μητρόπουλος» «Κορομηλά» και «Παπαϊωάννου» θα εννοήσουν ποδοσφαιριστή, τηλεοπτική παρουσιάστρια και λαϊκό βάρδο αντιστοίχως, με όλη μου τη συμπάθεια στα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία πουθενά δεν φταίνε σε τίποτα για την άγνοια των…υπερελλήνων.

Προτιμούν την παρούσα κατάσταση στην Κύπρο και τη γειτονία με ένα παράνομο καθεστώς που κυριολεκτικά ξεφορτώνει πλήθος παράνομων μεταναστών στην πατρίδα παρά μία λύση που θα επιτρέψει στις δύο πλευρές να νοικοκυρέψουν συνεργαζόμενες τη χώρα.

Το χειρότερο: Με συστηματικότητα επαναλαμβάνουν εκείνες τις «λογικές» που οδήγησαν τον τόπο στον εμφύλιο διχασμό και την τραγωδία της κατοχής.

Και έρχονται τώρα, με την ταμπέλα Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης και προτάσσουν ως αρχές, την παρανομία , την καταστρατήγηση του Συντάγματος και το πισωγύρισμα σε πρακτικές που έχουν καταδικαστεί δια παντός τόσο από συνειδήσεις όσο και από την ιστορία.

Με αφορμή την ακύρωση του Νικηφόρου το νεότευκτο και αυτοαποκαλούμενο «Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης» (σε τι αντιστέκονται άραγε;) εξέδωσε φιρμάνι στο οποίο μεταξύ πολλών μελοδραματικών γενικοτήτων υπάρχουν δύο σημεία στα οποία οφείλουμε να σταθούμε :

1ον: «Ας υποδειχθεί τέλος, στους ιθύνοντες, ότι άλλο η νόμιμη άσκηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, και άλλο η παράνομη άσκηση των κατοχικών δυνάμεων του «Αττίλα».

Θα πρέπει εδώ να θυμίσουμε κάτι το οδυνηρό.
Οι κατοχικές δυνάμεις, πριν έρθουν στο νησί ως εισβολείς ήταν εδώ ως ΤΟΥΡΔΥΚ –Τουρκική Δύναμη Κύπρου, αντίστοιχη με την ΕΛΔΥΚ –Ελληνική Δύναμη Κύπρου.

Και πολλαπλασιάστηκαν και επεκτάθηκαν ως το απόλυτο κατοχικό καρκίνωμα από την αφροσύνη και την προδοσία των αντιμακαριακών υπερελλήνων.

Το πρόσχημα, την αφορμή την έδωσαν οι προδότες.

Η κατοχή όμως, ήρθε με τη φορεσιά της «εγγυήτριας δύναμης» Τουρκίας που έφτασε για να «εγγυηθεί» τη μία από τις δύο κοινότητες από το πραξικόπημα της συμμορίας των εν Αθήναις Συνταγματαρχών και της ανωμαλίας που προκάλεσε.

Με άλλα λόγια, βούτυρο στο ψωμί της Άγκυρας.
Γνωστά αυτά, πασίγνωστα και, απίστευτο πραγματικά πως κάποιοι επιμένουν να παριστάνουν πως δεν υπάρχουν.
Αν κάποιοι «νομιμοποίησαν» την κατοχή αλλά και την εισβολή, είναι ακριβώς αυτοί που τώρα κατηγορούν την κυβέρνηση αλλά και κάθε προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

2ον « Καλούμε τους ενσυνείδητους πατριώτες αυτού του τόπου, κυρίως τους άντρες της Εθνικής Φρουράς (μόνιμα στελέχη, έφεδρους και κληρωτούς), να μην παρασυρθούν στον κατήφορο που μας σέρνει η πολιτική ηγεσία

Με άλλα λόγια, το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης-ταραταζούμ τζουμ τζουμ- καλεί μεταξύ άλλων τα μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς σε ΑΝΥΠΑΚΟΗ στους Προϊσταμένους τους που είναι η Πολιτική Ηγεσία του τόπου.

Τι άλλο δηλαδή μπορεί να σημαίνει η φράση «να μην παρασυρθούν από τον κατήφορο που μας σέρνει η πολιτική ηγεσία»;;;

Οι τύποι αυτοί, είτε είναι παντελώς ανιστόρητοι είτε εξυπηρετούν συνειδητά αντικυπριακά συμφέροντα.

Εκτός αν πραγματικά θέλουν να δουν την Κύπρο να γίνεται όχι δυο κομμάτια αλλά χίλια δυο και να κρατήσουν ένα…αγροτεμάχιο 2Χ3 , να το ανακηρύξουν «Ελληνική Δημοκρατία της Κύπρου» και να γίνουν οι φύλαρχοι του.
Δεν θα τους περάσει!!!

Γιατί, αποκλείεται να μη γνωρίζουν πως ακριβώς αυτή η «Ανυπακοή» που ζητούν ακόμα και από το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, ήταν που οδήγησε τα πράγματα εκεί που τα οδήγησε. Ή όχι;

Νομικός δεν είμαι, αλλά έχω την εντύπωση πως η συγκεκριμένη παράγραφος περιέχει μηνύματα ποινικώς κολάσιμα.
Γιατί απλά, αν βγω εγώ στο ραδιόφωνο απόψε, και πω από την εκπομπή μου «καλώ τους αξιωματικούς να μη παρασύρονται από τους πολιτικούς» θα βρεθώ στον αστυνομικό σταθμό, πριν το τέλος της εκπομπής.

Γενικά, γίνεται αυτή την εποχή χαμός. Και εμείς, αντί να γράφουμε και να στοχαζόμαστε για τον κόσμο και τους βίαιους κλυδωνισμούς του, ασχολούμαστε κάθε τόσο με βαθύτατα βλακώδεις αφορμές που ναι μεν δεν πρέπει να υπερτιμώνται αλλά που από την άλλη, αν υποτιμηθούν μπορεί να αποδειχθούν δηλητήριο.

Για άλλη μία φορά θα πρέπει να πούμε «σπάστε τα αυγά των φιδιών» πριν αυτά αρχίσουν να τσιμπάνε με το δηλητήριό τους, το σώμα της κοινωνίας.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά τούτοι οι άνθρωποι παριστάνουν τους πατριώτες.

Αν όμως επισκεφθεί κανείς τις διάφορες ιστοσελίδες τους, αν διαβάσει κανείς τα φυλλάδια τους θα διαπιστώσει μία ωκεανίων διαστάσεων άγνοια και περιφρόνηση στον Ελληνικό Πολιτισμό.
Θα διαπιστώσει την εκκωφαντική απουσία των Ποιητών, των ζωγράφων, των συνθετών, των σκηνοθετών, των δημιουργών που χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση διατηρούν την Πολιτισμική Συνέχεια του τόπου όρθια και ζωντανή.

Είναι αυτοί που όπως έγραφα και στην αρχή, κρούουν τώρα τον κώδωνα του «αφελληνισμού της παιδείας» ενώ ουδέποτε μα ουδέποτε στη ζωή τους ενδιαφέρθηκαν στο ελάχιστο για την ουσία της Ελληνικής Παιδείας .

Υποκριτές, σκοτεινοί, επικίνδυνοι, στρατολάγνοι, μισάνθρωποι, βυζαντινοί στη νοοτροπία. Ψεύτες ως το μεδούλι..

ΥΓ: Άσχετο νομίζω αλλά ήθελα να το σημειώσω.
Άκουσα πρόσφατα στο ραδιόφωνο, συζήτηση για το γνωστό θέμα της κατάργησης των μαθητικών παρελάσεων, με αφορμή την 28η Οκτωβρίου που πλησιάζει.
Αν και προσωπικά είμαι κατά των παρελάσεων των σχολείων και μάλιστα με «στρατιωτικό πρότυπο» θεωρώ πως η συζήτηση αυτή είναι στην τρέχουσα συγκυρία τελείως άκυρη , αψυχολόγητη και, διακρίνω μάλιστα ένα είδος αριστερής έπαρσης.
Κατεβείτε από τον κάλαμο ορισμένοι, η περίοδος που διανύουμε είναι ευαίσθητη, το διακύβευμα περίπλοκο, και ένα τέτοιο ζήτημα θέλει μακρά συζήτηση στην Κοινωνία πρώτα.
Μακάρι να έρθει η μέρα, που η 28η Οκτωβρίου θα είναι αργία και, μαθητές και ενήλικοι πολίτες, χωρίς στρατιωτική στοίχιση, θα πλημμυρίζουν αυθόρμητα τους δρόμους για να τιμήσουν όσους έπεσαν τότε για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα.
Αλλά αυτά τα πράγματα και με αυτόν τον τρόπο προϋποθέτουν Παιδεία ουσίας.
Και από αυτή, δεν διαθέτουμε.
*
Το εικαστικό στην κορυφή του άρθρου, είναι του Αμερικανού Mark Bhem και έχει τίτλο «Πεινασμένο σκουλήκι». Τυχόν συνειρμούς, τους αφήνω στη φαντασία σας.
Μπορείτε να δείτε δουλειές του Mark Bhem στην ιστοσελίδα του :
http://www.markbehm.com/blogger/blogger.html
Στο play list σήμερα, τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με το τι θα παίξω στο ραδιόφωνο, αντικατοπτρίζουν μάλλον τη διάθεση που είχα από το μεσημέρι και τι άκουγα καθώς δούλευα…Έτσι λοιπόν, μας «μαγείρεψα» μια μικρή συλλογή από γνωστά ή λιγότερο γνωστά κομμάτια που στηρίζονται στο Βιολί.

Αποσπάσματα από σουίτες, παρτίτες, κονσέρτα , όλα με επίκεντρο το βιολί από συνθέτες όπως οι Bach, Mozart & Mendelssohn, που προσφέρονται για πραγματική ευφροσύνη και ηρεμία ψυχής και νου.
UPDATE: Πάνω στο ίδιο ακριβώς ζήτημα, διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο του δημοσιογράφου Μιχάλη Μιχαήλ στο ιστολόγιό του http://mihalismihail.blogspot.com/ Μεταξύ άλλων παραθέτει και αποσπάσματα του εμπνευστή της Κίνησης κου Σταύρου Καρκαλέτση.
Εγώ, στο επόμενο άρθρο μου νομίζω πως θα ασχοληθώ με τις "αντιφάσεις" που μου καταλογίζουν ορισμένοι φίλοι, κανονικοί και άσπονδοι. :-)

53 σχόλια:

stalamatia είπε...

Το σκουλίκι είναι απαίσιο επίσεις θέλει και τους στρατιωτικούς να κάνουν ότι εκάναν το 1974.Εγώ για το σκουλίκι λέω.

Ανώνυμος είπε...

Τον τελευταίο καιρό, παρατηρώ πως τα groups που καλλιεργούν απόψεις όπως τις πάραπάνω, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο μέσα στο "facebook". Βλέπετε εκμεταλλεύονται το γεγονός του οτι οι περισσότεροι νεαροί χρήστες, δεν έχουν τα εφόδια να ξεχωρίσουν που τελιώνει η αγάπη για την Κύπρο και που ξεκινά το μίσος για τους Τουρκοκύπριους.

Εδώ να προσθέσω πως κρίνοντας απο το Πανεπιστήμιο Κύπρου που φοιτώ και απο τα παιδιά με τα οποία συναναστρέφομαι, η "άλλη πλευρά" κάνει τρομακτικά καλή δουλειά όσο αφορά την παραποίηση της αλήθειας και την προσέλκιση κόσμου.

Παύλος

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

Γιώργο, ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτηση.

Πρώτον: ξεκινώ σημειώνοντας μια βασική αρχή: η πολιτική "ανυπακοή", αποτελεί, παντού σε όλο τον κόσμο, χαρακτηριστικό και συστατικό στοιχείο της πολιτικής της Αριστεράς. Άρα, η χρέωσή της στη Δεξιά, αστική, ριζοσπαστική ή εθνικιστική είναι μάλλον ατυχής.

Δεύτερον: αυτοί εδώ που μιλούν για "αντίσταση", εννοούν προφανώς πολιτική αντίσταση. Έχει πλάκα δε να κατηγορούν τους εθνικιστές για ανυπακοή αυτοί που κόβουν βόλτες ή πηγαίνουν σε συγκεντρώσεις του ολοκληρωτικού κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ, φορώντας μπλούζες με την όψη του Τσε Γκεβάρα.

Τρίτον: Πισωγύρισμα φίλε μου δεν είναι η δράση των όποιων "πατριωτών" ή "εθνικιστών", αλλά οι φασιστικές συλλήψεις και η εξίσου φασιστική δικαιολογία για αυτές, όπως και η πολιτική κάλυψη που προσέφεραν σε αυτές κάποιοι δογματικοί "κόκκινοι" μετέχοντες του διαλόγου στο blog σου. Υπενθυμίζω ότι εσύ καταδίκασες τις συλλήψεις και ορθά.

Τέταρτον: γράφεις ότι "με συστηματικότητα επαναλαμβάνουν εκείνες τις λογικές που οδήγησαν τον τόπο στον εμφύλιο διχασμό και την τραγωδία της κατοχής". Βαρέθηκα φίλε μου να το διαβάζω αυτό. Πολύ πριν το προδοτικό πραξικόπημα, κάποιοι φρόντισαν για το διχασμό μεταξύ των Ελληνοκυπρίων, υπονομεύοντας τον αγώνα της ΕΟΚΑ και σε μερικές περιπτώσεις, προδίδοντας. Μη λέμε πάλι τα ίδια...

Πέμπτον: γράφεις, "έρχονται τώρα, με την ταμπέλα Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης και προτάσσουν ως αρχές, την παρανομία, την καταστρατήγηση του Συντάγματος". Παρανομία είναι οι συλλήψεις και η κακοποιήσεις σε αστυνομικά τμήματα από αστυνομικούς, όπως και οι ξυλοδαρμοί δικηγόρων. Αν κάποιοι από τα θύματα προσφύγουν στο ΕΔΑΔ, όλοι θα δούμε ποια είναι η παρανομία. Ας μην χάνουν οι λέξεις το νόημά τους...

Έκτον: βούτυρο στο ψωμί της Άγκυρας είναι τα όσα απίστευτα είπε ο Χριστόφιας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πικραίνοντας τους πάντες στην Ελλάδα. Απόλυτη, 100% ταύτιση με τα επιχειρήματα της Άγκυρας. Ακόμα και εφημερίδες όπως η αριστερή "Ελευθεροτυπία", τα καυτηρίασε. Το σχετικό κείμενο της οποίας μπορώ να σας παραθέσω.

Τα περί "ποινικώς κολάσιμων πράξεων" και περί "αυγών του φιδιού", μάλλον πρέπει να αποδοθούν σε όσους προβαίνουν σε συλλήψεις, ξυλοκοπούν πολιτικούς αντιπάλους και γενικώς, στήνουν "κόκκινες" Χούντες. Έτσι, για να μην τρελαθούμε τελείως και να μη χάνουν τα πάντα το πραγματικό τους νόημα.

Unknown είπε...

Νίκο, θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω πως είναι άλλο πράγμα η πολιτική ανυπακοή των απλών πολιτών και τελείως άλλο , όταν μία Πολιτική Κίνηση καλεί τους ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ σε ανυπακοή στην Πολιτική τους Ηγεσία. Μυν παίζουμε με τις λέξεις, η διαφορά είναι τεράστια. Ουσιαστικά θα έπρεπε να βάλω τη λέξη «Ανταρσία» αλλά το απέφυγα γιατί θεωρώ πως είναι πιο έντονη.

Με άλλα λόγια Νίκο μου…εσύ θεωρείς θεμιτή νόμιμη και σώφρονα την έκκληση κάποιων Πολιτικών προς τους Στρατιωτικούς να μην «παρασύρονται» από την νόμιμα εκλεγμένη πολιτική τους ηγεσία;

Με συγχωρείς, τουλάχιστον για την Κύπρο, κάτι τέτοιο είναι ολίσθημα πρώτου μεγέθους. Η μνήμη νωπή είναι ακόμα!


Ναι θα ήθελα να παραθέσεις το σχετικό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας!

Ανώνυμος είπε...

@ Nikos:

i ipervoles sou filtate otan anaferesai se "kokkines xountes", kathws kai i anikanotita sou na deis "avga fidiou", se sigkekrimena idika forums, provlimatizoun kai prokaloun ton sxoliasmo akoma kai apo atoma me mikri sxetika gnwsi epi tou 8ematos, opws o ipofainomenos.

Stin teliki xaneis kai to dikaio sou (ekei opou auto ifistatai).

Costas - kai siggnwmi gia ta greeklish

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

Γιώργο, οι στρατιωτικοί παραμένουν πολίτες με πλήρη πολιτικά δικαιώματα (εκλέγειν και μετά από παραίτηση και εκλέγεσθαι), ενώ πρέπει να ενεργούν ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, όταν είναι εν ενεργεία.

Επειδή με γνωρίζεις, ξέρεις τι υπέστην εγώ και η οικογένειά μου από την Χούντα των συνταγματαρχών. Οπότε, τι εννοείς; Όσον αφορά στη "μνήμη" που αναφέρεσαι, αυτή είναι πολύ νωπή και στην Ελλάδα, σου υπενθυμίζω.

Ναι, οι στρατιωτικοί, όσον αφορά στις προσωπικές πεποιθήσεις τους (σε αυτές έχουν δικαίωμα, δεν συμφωνείς;), δεν πρέπει να παρασύρονται φίλε.

Υπάρχει μια τάση εξ αριστερών περιθωριοποίησης στρατιωτικών και ιερέων. Κάποιοι μας λένε ότι όποιοι φορούν ράσο και στολή, δεν μπορούν να μετέχουν των κοινών, να προβληματίζονται, να εκφέρουν άποψη (για τους ιερείς μόνο). Το πόσο δημοκρατικό είναι αυτό, ας το κρίνει ο κόσμος... Εμένα μου ακούγεται πάντως σταλινικό.

Τώρα, αυτό που ζήτησες:

«Η ομιλία του κ. Χριστόφια δεν ήταν μόνο "διαφορετική, αλλά και επικίνδυνα "πρωτότυπη". Για πρώτη φορά από το 1974 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ακούστηκε από κυπριακά χείλη αυτό που πάντα ήθελε να ακούσει η Αγκυρα, ότι αυτή "απλώς παρενέβη" στη νήσο γιατί απειλείτο η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων από το πραξικόπημα της χούντας… Ελπίζουμε ακόμα το θέμα ελληνικής χούντας και τουρκικής εισβολής να μην απασχόλησε τη συνάντηση Δ. Χριστόφια –Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, που φημολογείται ότι πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη». (Ελευθεροτυπία, 29 Σεπτεμβρίου 2008, σελ. 7).

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

και για να μνη ξεχνιόμαστε: στην περίπτωση της Ελλάδας, "πολιτική ανυπακοή", είναι το βασικό σύθημα του ΚΚΕ. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν είναι μόνο σύνθημα, αλλά και πολιτική πρακτική. Κάλεσαν τους πανεπιστημιακούς να μην εφαρμόσουν τον (ψηφισμένο) νόμο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ώστε να αποτύχει η εφαρμογή της.

Αυτό δεν είναι "ανταρσία", ή "ποινικώς κολάσιμη πράξη"; Η εδώ "δεξιά" κυβέρνηση όμως, δεν αντιμετώπισε το ζήτημα έτσι. Άλλη μια απόδειξη του ποιοι παριστάνουν τους "προοδευτικούς" και τους "δημοκράτες" και ποιοι πραγματικά είναι...

Ανώνυμος είπε...

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξείς:

1. Ποιός υποκινεί το ΚΕΑ;
2. Σε τί αποσκοπεί ακριβώς;
και
3. Πόσο στα σοβαρά οφείλουμε να το πάρουμε;

(Μήπως, λέω μήπως, τους κάνουμε και δωρεάν διαφήμιση εδώ;)

Υ.Γ. Πολίτη-Πήττα, αν δει κανένα παιδάκι το εικαστικό με το 'σκουλήκι' του Mark Bhem,(πέρα από τ' ότι δε θα μπορεί να κοιμάται πια ήσυχα τα βράδυα), θ' αναπτύξει σίγουρα ταχύτητα χιλιομέτρων προς την αντίθετη κατεύθυνση. Συμβολικότατο!

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

είμαι σίγουρος ότι το σκουλήκι, που εκπέμει βία, αντικατοπτρίζει το περιεχόμενο των ψυχών όσων "συνέλαβαν" και ξυλοκόπησαν τους νεαρούς που διένειμαν τα φυλλάδια, αλλά και το δικηγόρο. "Δημοκρατικά" πράγματα αλά ΑΚΕΛ!

Εδώ, άλλοι φέρθηκαν φασιστικά, σε άλλους την "πέφτετε"! Έτσι λεμέσια; Φυσικά. Και ο Στάλιν "φασίστες" έβλεπε στον ύπνο του και στον ξύπνιο του. Αποτέλεσμα: 20.000.000 νεκροί, δεκάδες εκατομμύρια εκτοπισμένοι, λιμός και απόγνωση.

Ο φασισμός του αντιφασισμού. Η δε έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής Παιδείας ορισμένων, σπάει κόκκαλα!

Τα δε ρητορικά έστω "ερωτήματα" περί υποκίνησης: όταν συγκροτείται μια πολιτική κίνηση, πρέπει κάποιος να την "υποκινεί";

Και άλλη φασιστική, φασιστικότατη αντίληψη. Να υπαινίσσεστε κάτι, χωρίς το παραμικρό στοιχείο και να αφήνετε υπονοούμενα. Δάσκαλος για κάποιους από εσάς ο Γκαίμπελς...

Συνεχίστε έτσι ορισμένοι! Βρίσκεστε σε καλό (φασιστικό) δρόμο! Ψάξτε τον φασίστα μέσα σας κυρίες και κύριοι και αφήστε τους άλλους ήσυχους!

ΥΓ Εμένα άραγε ποιος με "υποκινεί" και γράφω αυτά τα "αντιδραστικά" που γράφω; Δεν μπορεί, κάποιος θα με "υποκινεί"! Ολόκληρος "εχθρός του λαού" είμαι! Θα σκεφτώ και θα σας απαντήσω "σύντροφοι"!

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ PolitisPittas,

Γιατί έχω την αίσθηση ότι ακόμα μια φορά σε πιάνω να αντιπολιτεύεσαι τον εαυτό σου και το δικό μου εαυτό να γίνεται κακός;

Τα καλόπαιδα (οι “… υποκριτές, σκοτεινοί, επικίνδυνοι, στρατολάγνοι, μισάνθρωποι, βυζαντινοί στη νοοτροπία, ψεύτες ως το μεδούλι...”), που (κακώς) πήρε μέσα η Αστυνομία την 1η τ’ Οκτώβρη «για διαπίστωση στοιχείων» (έτσι λεμε σήμερα την προσωρινή σύλληψη) δεν ήταν του ΚΕΑ (του καλούμενου Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης ή μήπως Κίνημα Εθνικής Αποδόμησης);

Πως συνάδει η επίκριση της ενέργειας εκείνης της Αστυνομίας (για την καταδίκη της οποίας κάποιοι ξελαρυγγίστηκαν ή κυπριαστί εshήσαν τον ... κώλο τους) με τη θέση σου στο κείμενο σου “…για άλλη μία φορά θα πρέπει να πούμε «σπάστε τα αυγά των φιδιών» πριν αυτά αρχίσουν να τσιμπάνε με το δηλητήριό τους, το σώμα της κοινωνίας ...”; Με λίγα λόγια και πάλι κυπριστί «να τους λύσουμε την τζιεφαλήν ώσπου εν μιτσιοί» (κι όπως κάμνουμε με τες κουφάες – τα φίδια).

Ή μήπως η στήριξη που βρήκαν (αφού εξέλαβαν την ένια μας για καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη από την Αστυνομία ως δικαίωση τους και σκόπιμα την αξιοποίησαν υπέρ τους) και η ανοχή μας προς αυτούς, τους έκανε να εκτραχυνθούν και να παρανομούν καλώντας το Στρατό σε ανυπακοή;

Anef_Oriwn
Σάββατο 18/10/2008 – 5:53 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Δεν είχα διαβάσει τα σχόλια που έχουν ήδη γίνει μέχρι τώρα όταν έγραφα το δικό μου κειμενάκι. Και μόλις πρόσεξα (ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά σ’ αυτά) το γνωστό Ανώνυμο Νίκο να μηρυκάζει τα γνωστά αντι-Ακελικά και αντικομουνιστικά του στερεότυπα απότοκο των διαχρονικών του εμμονών.

Δεν μας λες αγαπητέ συν-σχολιογράφε Νίκε, τις πήγες σου απ’ όπου άντλησες τα στοιχεία σου για τα 20.000.000 νεκρούς επί εποχής Στάλιν; Μήπως από την αμφιβόλου κύρους και αξιοπιστίας “Μαύρη Βίβλο του Κομμουνισμού”;

Anef_Oriwn
Σάββατο 18/10/2008 – 6:02 μ.μ.

Unknown είπε...

Φίλτατοι, συγνώμη για την μισή απάντηση, αλλά είμαι στο ραδιόφωνο και δουλεύω...

Απαντώ μόνο στον φίλο Άνευ Ορίων:

Φίλτατε, προσέχω πάντα τις διατυπώσεις μου και ξέρω τι λέω κάθε φορά, ή τουλάχιστον αυτό προσπαθώ.

Στην προηγούμενη περίπτωση, είχαμ ένα φυλλάδιο που μιλούσε γενικόλογα και το μοίραζαν κάποιοι νεαροί δημοσίως.

Στηλίτευσα τότε ξεκάθαρα τη σύλληψή των νεαρών και τίποτα άλλο, θεώρησα και θεωρώ την ενέργεια των Αρχών τότε επιεικώς κοντόφθαλμη και άστοχη.

Σε αυτήν την περίπτωση σήμερα, έχουμε ανακοίνωση μέσω εφημερίδων κλπ συγκροτημένης πολιτικής κίνησης που καλεί τα εν ενεργεία μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς σε ανταρσία/ ανυπακοή στην Πολιτική Ηγεσία.

Οι διαφορές είναι τεράστιες αγαπητέ μου φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

η αγένειά σου αλλά και η έλλειψη καλλιέργειας και αγωγής κ. άνευ ορίων, είναι στην περίπτωσή σου παροιμιώδεις. Δεν "μηρυκάζω", αυτό το κάνουν τα ζώα, εκφράζω τις απόψεις μου. Ποιος είσαι εσύ και ποιος σου δίνει το δικαίωμα να με αποκαλείς ζώο; Εύγε...

Όχι, δεν μιλώ με βάση τη "Μαύρη Βίβλο του Κομμουνισμού", αλλά με βάση τον αείμνηστο νομπελίστα συγγραφέα Σολζενίτσιν (το μνημειώδες "Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ" των πολλών εκατομμυρίων αντιτύπων) και τις μαρτυρίες ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ανθρώπων που δεινοπάθησαν στα γκουλάγκ. Δεν θα μας βγάλεις εσύ τρελούς!

Θυμήσου μόνο τι υπέστη ο εξόριστος Νίκος Ζαχαριάδης. Που τον κρατούσαν, σε κάποιο "σπα"; Πως πέθανε και που; Δεν εξορίστηκε εντός σοβιετικής επικράτειας; Που κρατήθηκε εξόριστος; Γιατί;

ΥΓ Παρακαλώ την επόμενη φορά αξιότιμε κ. άνευ ορίων, λίγο πιο ευγενικά, εφόσον αισθανθείς την ανάγκη να μου απαντήσεις σε κάτι.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμε Νίκο,

'Τα δε ρητορικά έστω "ερωτήματα" περί υποκίνησης: όταν συγκροτείται μια πολιτική κίνηση, πρέπει κάποιος να την "υποκινεί";'

Τί είδους κίνημα είναι και σε ποιόν αντιστέκεται; Με την ονομασία 'Κίνημα Ελληνικής Αντίσταστης' κινεί μεγάλες υποψίες, γιατί, δεν ξέρω αν σας διέφυγε της προσοχής, αλλά στην Κύπρο έχουμε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Όσο για τις συλλήψεις των νεαρών στην παρέλαση της 1ης του Οκτώβρη, τις είχα εξίσου καταδικάσει, παρ' όλο που το περιεχόμενο των φυλλαδίων τους δεν ήταν και τόσο αθώο.

Τα περί Στάλιν και περί φασισμού μόνο σε συσκότιση οδηγούν στην παρούσα συζήτηση.

Γιατί δεν απαντάτε ευθέως καλύτερα;
Είστε υπέρ μιας ανταρσίας του στρατού, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την (εκατέρωθεν!) ακύρωση μιας στρατιωτικής άσκησης εν μέσω διαπραγματεύσεων (ως μήνυμα ειρήνης κι επαναπροσέγγισης), όπως παροτρύνει τους άντρες της Εθνικής Φρουράς η προκήρυξη του ΚΕΑ;

Αν ναι, τότε θα πρέπει ν' αναθεωρήσετε πρώτα εσείς ο ίδιος τις αντιλήψεις σας περί δημοκρατίας, προτού καταφύγετε σε υπαινιγμούς εναντίον τρίτων.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμε Νίκο,

'Τα δε ρητορικά έστω "ερωτήματα" περί υποκίνησης: όταν συγκροτείται μια πολιτική κίνηση, πρέπει κάποιος να την "υποκινεί";'

Τί είδους κίνημα είναι και σε ποιόν αντιστέκεται; Με την ονομασία 'Κίνημα Ελληνικής Αντίσταστης' κινεί μεγάλες υποψίες, γιατί, δεν ξέρω αν σας διέφυγε της προσοχής, αλλά στην Κύπρο έχουμε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Όσο για τις συλλήψεις των νεαρών στην παρέλαση της 1ης του Οκτώβρη, τις είχα εξίσου καταδικάσει, παρ' όλο που το περιεχόμενο των φυλλαδίων τους δεν ήταν και τόσο αθώο.

Τα περί Στάλιν και περί φασισμού μόνο σε συσκότιση οδηγούν στην παρούσα συζήτηση.

Γιατί δεν απαντάτε ευθέως καλύτερα;
Είστε υπέρ μιας ανταρσίας του στρατού, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την (εκατέρωθεν!) ακύρωση μιας στρατιωτικής άσκησης εν μέσω διαπραγματεύσεων (ως μήνυμα ειρήνης κι επαναπροσέγγισης), όπως παροτρύνει τους άντρες της Εθνικής Φρουράς η προκήρυξη του ΚΕΑ;

Αν ναι, τότε θα πρέπει ν' αναθεωρήσετε πρώτα εσείς ο ίδιος τις αντιλήψεις σας περί δημοκρατίας, προτού καταφύγετε σε υπαινιγμούς εναντίον τρίτων.

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ συγνώμη για την επανάληψη, αλλά η σύνδεση μου δεν είναι πάντα σταθερή...

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο θόρυβος που ξεσηκώνουν είναι παραπλανητικός, αφού:

Α) Δεν είναι η πρώτη φορά που ακυρώνεται η άσκηση,
Β) Δεν ακυρώθηκε μονομερώς αλλά την ίδια ώρα ακυρώθηκε και η τουρκική άσκηση «Ταύρος» (Τόρος).

Και το σημαντικό είναι ότι η ακύρωση της τουρκικής άσκησης ήρθε μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης του Νικηφόρου, δηλαδή η τουρκική πλευρά αναγκάστηκε να ακυρώσει την άσκηση για να μην εκτεθεί.
Οι απολίτικοι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν αντιλαμβάνονται ότι τυχόν μη ακύρωση του Ταύρου θα άφηνε την Τουρκία εκτεθειμένη και ότι ο Χριστόφιας στην ουσία τους χάλασε τους σχεδιασμούς.
Αυτό, οι κύριοι αυτοί, το εκλαμβάνουν ως εξευτελισμό της Κύπρου!!!

Ένα άλλο παραμύθι είναι αυτό που αναφέρουν ότι με την ενέργεια της κυπριακής κυβέρνησης αναγνωρίστηκαν οι στρατιωτικές αρμοδιότητες του ψευδοκράτους!!!

Ωστόσο η αντίφαση των κυρίων αυτών είναι εξόφθαλμη.
Από τη μια λένε ότι η ακύρωση του Ταύρου έγινε χωρίς να εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η Τουρκία, αλλά αμέσως στην επόμενη γραμμή μας λένε ότι η άσκηση είναι των κατοχικών δυνάμεων του Αττίλα!!!

Ρωτώ εγώ ο αφελής, ο Αττίλας δεν είναι ο κατοχικός στρατός;
Οι ίδιοι δεν μας λένε ότι ο Ταλάτ δεν μπορεί να πάρει καμιά απόφαση χωρίς την έγκριση της Τουρκίας;
Ε, πώς είναι δυνατόν να ακυρώθηκε η άσκηση του Τουρκικού στρατού χωρίς την εμπλοκή της Τουρκίας;

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η κυβέρνηση εκπέμπει το μήνυμα ότι «η διατήρηση σε υποφερτό επίπεδο, της αμυντικής ικανότητας της πατρίδας μας, δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές της» και ότι αυτό συνάγεται από τις δηλώσεις Χριστόφια και Παπακώστα για ενδυνάμωση της διπλωματίας μας.

Αυτή ακριβώς η ανάλυση, δείχνει ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν διαθέτουν ίχνος πολιτικής σκέψης.
Και όχι μόνο αυτό, λειτουργούν με την αφαιρετική μέθοδο. Βάζουν δηλαδή από τη μια την στρατιωτική δύναμη και από την άλλη την διπλωματία.
Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι μια χώρα πρέπει να στηρίζεται και στα δύο και να προβάλλει ανάλογα την πτυχή που επιβάλλουν οι εκάστοτε περιστάσεις.
Αυτό εκφράζεται και μέσα από τη διαπίστωση τους ότι η ενδυνάμωση της διπλωματίας σημαίνει αποδυνάμωση του στρατού.

Ασφαλώς, δεν τολμούν να το πουν ξεκάθαρα ότι η δική τους επιλογή είναι η στρατιωτική.
Και δεν τολμούν διότι ξέρουν ότι αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο θα αποτελέσει το Βατερλό της Κύπρου και θα οδηγήσει στην πλήρη τουρκοποίηση.
Ωστόσο αυτό δεν τους εμποδίζει από το να λαϊκίζουν σε μια προσπάθεια να πλειοδοτήσουν σε πατριωτισμό.

Θέτω εδώ ένα ερώτημα για προβληματισμό, χωρίς να δίνω την απάντηση:
Ποιες χώρες πωλούν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Κύπρο και γιατί;
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα απαντήσει από μόνη της και τα περί αποδυνάμωσης της Ε.Φ. από κυπριακές κυβερνήσεις (όχι μόνο από τη σημερινή).

Τέλος, τι να πει κάποιος για το κάλεσμα σε ανταρσία που καλεί η ανακοίνωση του αξιωματικούς της Ε.Φ.;

Αυτή η προτροπή στην ουσία αποτελεί προτροπή για πραξικόπημα.
Μάλιστα!

Αυτή είναι η «υπευθυνότητα» των εν λόγω κυρίων οι οποίοι φαίνεται ότι δεν διδάχθηκαν τίποτε από παρόμοια περίπτωση πριν από 34 χρόνια που οδήγησε ακριβώς σε αυτό που λένε ότι θέλουν να αποφύγουν, στην τουρκοποίηση της μισής Κύπρου!
Προς τι λοιπόν να αντιδράσουν οι αξιωματικοί; Για να παραδώσουν και την άλλη μισή στην Τουρκία;

Πιστεύω ότι αυτή η ανακοίνωση θα πρέπει να θεωρηθεί μνημείο ανευθυνότητας, απολιτικοσύνης και ηλιθιότητας που βαφτίζεται πατριωτισμός.

Μνημείο για το επίπεδο εκείνων που δηλώνουν εθνικιστές (που λανθασμένα ταυτίζουν τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό) και υπερασπιστές του έθνους.

Αυτές τις πολιτικές τις ζήσαμε στο πετσί μας και γι αυτό ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε…

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε PolitisPittas,

Δεν θα μπω σε αντιπαραθετική διαλογική συζήτηση μαζί σου για το ζήτημα της στάσης της Αστυνομίας την 1η τ’ Οκτώβρη, γιατί το θέμα ήδη συζητήθηκε και εξαντλήθηκε αλλά ούτε και υπάρχει λόγος καθώς είναι δεδομένη η απέχθεια που μου προκαλούν οι κατασταλτικές μέθοδοι της Αστυνομίας.
Εκείνο που θα ήθελα συμπληρωματικά να πω είναι ότι και το περιεχόμενο εκείνου του φυλλαδίου μπορούσε να προκαλέσει τα αισθήματα μερίδας του κόσμου (και να αποτελούσε αιτία για πρόκληση επεισοδίων).

******
Κύριε συν-σχολιογράφε Ανώνυμε Νίκε,
(όπως βλέπεις ανταποκρινόμενος στην παραίνεση σου για περισσότερη ευγένεια – αυτό θα το σχολιάσω μετά – σου ανταποδίδω το «κυριάτο») ...

“Όποιος έχει μούγιαν μουγιαζεται”! Τη λέξη «μηρυκάζεις» την χρησιμοποίησα μεταφορικά με την έννοια που της αποδίδει και ο Μπαμπινιώτης στο Λεξικό του, ότι δηλ. μεταφέρεις στερεότυπες και χιλιοειπωμένες ιδέες και απόψεις, που σου έχουν γίνει και εμμονές (όπως «κόκκινες χούντες», «σταλινικά εγκλήματα», «αρχιπέλαγα Γκούλαγκ», «κομμουνιστικές προδοσίες» - λυπήθηκες και τον Ζαχαριάδη τώρα; ...).

Αναφορικά με τα όσα αναφέρεις για “… αγένειά … και έλλειψη καλλιέργειας και αγωγής …” [από μέρους μου], «τα δικά μας του γειτόνου μας». Σκέφτηκες καμιά φορά να αποστασιοποιηθείς για λίγο από τις αντικομουνιστικές σου έμμονες (αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο) και να αναλογιστείς μήπως το ύφος και το περιεχόμενο των γραπτών σου αποτελούν ύβρη για ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού και κυπριακού λαού;

Και στρατόπεδα συγκέντρωσης υπήρξαν επί Στάλιν και εξορίες και εκτοπίσεις κι αλλά εγκλήματα (όπως φυσικά κι αλλού – βλέπε Μακρόνησος). Εγώ σε ρώτησα για τες πήγες σου για τα 20 εκατομμύρια νεκρούς κι «εσύ αλλά λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Ένα μυθιστόρημα όπως το “Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ” δεν μπορεί να αποτελεί πηγή έστω κι αν γράφτηκε από ένα Νομπελίστα. (Παρεμπιπτόντως και ο Κίσσινγκερ υπήρξε Νομπελίστας ...).

Anef_Oriwn
Σάββατο 18/10/2008 – 8:12 μ.μ.

stelios papalangi είπε...

εγώ θα πρότεινα αυτοί οι πατριώτες να μας δείξουν το δρόμο.

Αφού πιστεύουν ότι η άσκηση είναι απαραίτητη:

Να βάλουν 5 μέρες άδεια,
να πα στήσουν σκηνάκια τους,
τζαι να κάτσουν να κάμουν την άσκηση μόνοι τους (ας είναι και με.... όλα τα λίπαρα που συνήθως περιλαμβάνει η εν λόγω άσκηση)
επιτελώντας έτσι το πατριωτικό τους καθήκον.

τζαι να μας φωνάξουν να πάμε να τους βλέπομεν τζαι εμείς να παραδειγματιζούμαστε.

εν θα ήταν ωραία ;

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

εγώ μέχρι εδώ πήγα σε αυτή τη συζήτηση. Πολλά ακατανόητα διάβασα εγώ ο, κατά τον άνευ ορίων, "μηρυκάζων" ως ζώον.

Σήμερα έμαθα ότι ο μεγάλος Σολζενίτσιν (της ελευθερίας) και ο Κίσινγκερ (του φασισμού) είναι το ίδιο, ότι όποιος κρίνει την αλάθητη εξουσία στην Κύπρο είναι φασίστας και αξίζει να συλλαμβάνεται και να ξυλοκοπείται στα αστυνομικά τμήματα, όπως κάποιοι γνωστοί μου στην Ελλάδα επί Χούντας, κλπ.

Γηράσκω αεί διδασκόμενος, από "προοδευτικούς". Ζήτω λοιπόν (η ημιμάθεια και) ο δογματισμός!

Όταν κάποιοι μάθουν να αναγνωρίζουν αξίες, όταν κάποιοι μάθουν ότι η οπτική για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι ΜΙΑ, ότι ο ολοκληρωτισμός, "κόκκινος" ή "μαύρος", είναι ένας, τότε ίσως ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος, πιο ανθρώπινος.

Αυτά. Ελπίζω να μην κούρασα κανέναν. Εξάλλου, δεν είμαι "συστηματικός" blogger. Απλά, ο Γιώργος, είναι φίλος και συνομιλητής, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα, παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές μας καταβολές. Και αυτό για μένα είναι ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

ΥΓ Ίσως παρατηρήσατε κάποιοι ότι στην προηγούμενη συζήτηση για τις συλλήψεις δεν συμμετείχα. Ορισμένα πράγματα για μένα, όπως η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, είναι αυτονόητα και γι' αυτό ταυτίστηκα με τη θέση του Γιώργου. Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω τη ρήση του Βολταίρου:

«Διαφωνώ με αυτά που υποστηρίζεις αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τα υποστηρίζεις».

Καληνύχτα σε όλους. Ν.

Anef_Oriwn είπε...

“Όσα δεν φτάν’ η αλεπού τα λεει κρεμαστάρια!”
Ή ( για να το επαναλάβω ακόμα μια φορά) “Όποιος έχει μούγιαν μουγιαζεται”!

Απτή απόδειξη τα λεγόμενα του Ανώνυμου Νίκου τα οποία ερμηνεύει κατά το δοκούν (κι όπως τον βολεύει – και μετά μιλούν κάποιοι για φασισμούς, μαύρους, κόκκινους, μπλε):
Είπα: “… Ένα μυθιστόρημα όπως το “Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ” δεν μπορεί να αποτελεί πηγή [στοιχείων για των αφανισμό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων] έστω κι αν γράφτηκε από ένα Νομπελίστα. (Παρεμπιπτόντως και ο Κίσσινγκερ υπήρξε Νομπελίστας ...)…”.
Και πήρα ως απάντηση
“... Σήμερα έμαθα ότι ο μεγάλος Σολζενίτσιν (της ελευθερίας) και ο Κίσινγκερ (του φασισμού) είναι το ίδιο, ότι όποιος κρίνει την αλάθητη εξουσία στην Κύπρο είναι φασίστας και αξίζει να συλλαμβάνεται και να ξυλοκοπείται στα αστυνομικά τμήματα, όπως κάποιοι γνωστοί μου στην Ελλάδα επί Χούντας, κλπ. ...”.

Τελικά κάθε πελλός θέλει τον αντίπελλον του!

Anef_Oriwn
Σάββατο 18/10/2008 – 10:18 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος Νίκος


"Γιατί δεν απαντάτε ευθέως καλύτερα;
Είστε υπέρ μιας ανταρσίας του στρατού, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την (εκατέρωθεν!) ακύρωση μιας στρατιωτικής άσκησης εν μέσω διαπραγματεύσεων (ως μήνυμα ειρήνης κι επαναπροσέγγισης), όπως παροτρύνει τους άντρες της Εθνικής Φρουράς η προκήρυξη του ΚΕΑ;

Αν ναι, τότε θα πρέπει ν' αναθεωρήσετε πρώτα εσείς ο ίδιος τις αντιλήψεις σας περί δημοκρατίας, προτού καταφύγετε σε υπαινιγμούς εναντίον τρίτων."

Το γιατί δε μου δώσατε καμία απάντηση στο πιο πάνω, μόνο εσείς μπορείτε να το γνωρίζετε...

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

υπήρξα κ. λεμέσια θύμα του πραξικοπήματος και της Χούντας. Μάλιστα, το πλήρωσα πολύ ακριβά, αφήνοντας την Κύπρο και ζώντας αρχικά ως πρόσφυγας.

Ως συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος λοιπόν, είμαι κάθετα αντίθετος σε συνταγματικές εκτροπές, πραξικοπήματα και ολοκληρωτικά καθεστώτα (στρατιωτικές& φασιστικές και κομμουνιστικές δικτατορίες).

Η απάντησή μου παραπάνω, θα έπρεπε να σας έχει καλύψει και δεν καταλαβαίνω κυρία μου γιατί με ρωτάτε. Την παραθέτω λοιπόν πάλι:

"Όταν κάποιοι μάθουν να αναγνωρίζουν αξίες, όταν κάποιοι μάθουν ότι η οπτική για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι ΜΙΑ, ότι ο ολοκληρωτισμός, "κόκκινος" ή "μαύρος", είναι ένας, τότε ίσως ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος, πιο ανθρώπινος".

Υπάρχει κάτι εδώ που είναι δυσνόητο ή σας ξενίζει κ. λεμέσια; Επίσης: πότε σχολίασα εγώ την ακύρωση της άσκησης; Και τι με ενδιαφέρει τι λένε αυτοί του ΚΕΑ ή όπως αλλιώς το λένε; Οι συλλήψεις δεν μου αρέσουν! Αναδεικνύουν φασιστικές λογικές!

Τελικά, το blogging αποτελεί πολύ κουραστική διαδικασία. Βαρέθηκα να εξηγώ τα αυτονόητα και να δέχομαι μαθήματα Δημοκρατίας και πολιτειακής νομιμότητας από ανθρώπους που δεν γνωρίζω προσωπικά!

Α, και κάτι άλλο: ο γάιδαρος πετάει, ο Κίσινγκερ είναι ίδια φάρα με τον αγωνιστή της ελευθερίας Σολζενίτσιν, γκουλάγκ δεν υπήρχαν και είναι προπαγάνδα της τρισκατάρατης Δύσης (στην οποία ανήκει η Κύπρος), ενώ η κατσίκα τρώει ταραμά και φτύνει και τα κουκούτσια.

Σύμφωνοι, ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του. Δεν σας τα είπα; Είδα σήμερα έναν ιπτάμενο ελέφαντα (πολιτική άποψη ήταν αυτή και ουχί κάποια μορφή ψύχωσης).

Και κάτι τελευταίο: σε λίγο βγαίνει στους κινηματογράφους η ταινία για τη σφαγή των 4.500 Πολωνών αξιωματικών στο Κατύν δια χειρός των Σοβιετικών, που στο τέλος το παραδέχθηκαν κιόλας. Με 60 χρόνια καθυστέρηση.

Ζήτω λοιπόν το blogging!

ΥΓ Που είσαι Γεώργιε; Στείλε κανένα mail ή πάρε τηλέφωνο! Χαιρετισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης, η Κίνηση για το Ευρωπαϊκό Μέλλον της Κύπρου (πολύ σωστά θυμάστε, πρόκειται για την κίνηση που διοργάνωνε ρατσιστικού τύπου εκδηλώσεις κατά των λαθρομεταναστών τους οποίους ταύτιζε με τους εποίκους και ενέπλεξε μέχρι και τον αρχηγό αστυνομίας τον οποίο παρολίγον να τον παρουσίαζε ως ομιλητή)και η Κίνηση "Ελευθερία και κράτος δικαίου στην Κύπρου" είναι στην ουσία τρίδυμες! Σε αυτές συμμετέχουν λίγο πολύ τα ίδια άτομα με το Βία Λιβαδά να είναι με διαφορά ο πιο δραστήριος από όλους. Τουλάχιστον οι δύο τελευταίες κινήσεις χρηματοδοτούνται από την αρχιεπισκοπή και υπάρχει για αυτό σαφής παραδοχή μέλους της μιας εκ των δύο οργανώσεων (το παραδέχτηκε σε συζήτηση του μαζί μου σε άλλο διαδικτυακό χώρο). Πιθανότατα και η ΚΕΑ να χρηματοδοτείται, όπως και οι άλλες δύο κινήσεις από την αρχιεπισκοπή.
Οι κύριοι εκεί στην αρχιεπισκοπή αντιλαμβάνονται αλήθεια ότι αυτές οι ενέργειες τους ισοδυναμούν με διασπάθιση των χρημάτων των παγκαριών; Ο λαός δεν τους τα εμπιστεύεται για να εξυπηρετεί ο αρχιεπίσκοπος και ο Πάφου τις προσωπικές τους πολιτικές πεποιθήσεις. Για άλλους λόγους προσφέρει χρήματα στις εκκλησίες. Δυστυχώς ο κόσμος δεν πληροφορείται αυτές τις ενέργειες, διότι η αρχιεπισκοπή για ευνόητους λόγους(ευτυχώς) δεν μπορεί να τις προβάλει επικοινωνιακά, όπως πράττει συνήθως.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος Νίκος

'είμαι σίγουρος ότι το σκουλήκι, που εκπέμει βία, αντικατοπτρίζει το περιεχόμενο των ψυχών όσων "συνέλαβαν" και ξυλοκόπησαν τους νεαρούς που διένειμαν τα φυλλάδια, αλλά και το δικηγόρο. "Δημοκρατικά" πράγματα αλά ΑΚΕΛ!

Εδώ, άλλοι φέρθηκαν φασιστικά, σε άλλους την "πέφτετε"! Έτσι λεμέσια; Φυσικά. Και ο Στάλιν "φασίστες" έβλεπε στον ύπνο του και στον ξύπνιο του. Αποτέλεσμα: 20.000.000 νεκροί, δεκάδες εκατομμύρια εκτοπισμένοι, λιμός και απόγνωση.

Ο φασισμός του αντιφασισμού. Η δε έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής Παιδείας ορισμένων, σπάει κόκκαλα!

Τα δε ρητορικά έστω "ερωτήματα" περί υποκίνησης: όταν συγκροτείται μια πολιτική κίνηση, πρέπει κάποιος να την "υποκινεί";

Και άλλη φασιστική, φασιστικότατη αντίληψη. Να υπαινίσσεστε κάτι, χωρίς το παραμικρό στοιχείο και να αφήνετε υπονοούμενα. Δάσκαλος για κάποιους από εσάς ο Γκαίμπελς...

Συνεχίστε έτσι ορισμένοι! Βρίσκεστε σε καλό (φασιστικό) δρόμο! Ψάξτε τον φασίστα μέσα σας κυρίες και κύριοι και αφήστε τους άλλους ήσυχους!

ΥΓ Εμένα άραγε ποιος με "υποκινεί" και γράφω αυτά τα "αντιδραστικά" που γράφω; Δεν μπορεί, κάποιος θα με "υποκινεί"! Ολόκληρος "εχθρός του λαού" είμαι! Θα σκεφτώ και θα σας απαντήσω "σύντροφοι"!

18 Οκτώβριος 2008 5:47 μμ'

κ. Νίκο, αυτό ήταν το δικό σας σχόλιο. Το θέμα εδώ είναι η προκήρυξη της ΚΕΑ κι όχι οι συλλήψεις των νεαρών στην παρέλαση, τις οποίες θεώρησα υπερβολικές ως μέτρο, αν και τα φυλλάδια τους ήταν και τότε υβριστικά και ύποπτα.

Αν είναι ρητορικό για σας ν' αναρωτιέται κανείς, τί και ποιός στο καλό, υποκινεί τέτοιου είδους οργανώσεις που προτρέπουν, ΔΗΜΟΣΙΩΣ(!) τους άνδρες της Εθνικής Φρουράς σε ανταρσία, για μένα είναι ρεαλιστικότατο κι επιβάλλεται να στιγματιστεί ως άκρως αντιδημοκρατικό κι επικίνδυνο.

'Και τι με ενδιαφέρει τι λένε αυτοί του ΚΕΑ ή όπως αλλιώς το λένε; Οι συλλήψεις δεν μου αρέσουν! Αναδεικνύουν φασιστικές λογικές!'

Εδώ δηλώνετε άμεσα άγνοια κι αδιαφορία για το ΚΕΑ. Ίσως πρέπει να ενημερωθείτε πρώτα. Δεν έγινε καμία σύλληψη για την προκήρυξη.

'υπήρξα κ. λεμέσια θύμα του πραξικοπήματος και της Χούντας. Μάλιστα, το πλήρωσα πολύ ακριβά, αφήνοντας την Κύπρο και ζώντας αρχικά ως πρόσφυγας.

Ως συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος λοιπόν, είμαι κάθετα αντίθετος σε συνταγματικές εκτροπές, πραξικοπήματα και ολοκληρωτικά καθεστώτα (στρατιωτικές& φασιστικές και κομμουνιστικές δικτατορίες).'

Λαμβάνοντας υπόψιν τις πιο πάνω δηλώσεις σας, πιστεύω, ότι αφού ενημερωθείτε, θα συμφωνήσετε με τους υπόλοιπους που ανησυχούν ως 'συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι' κι αυτοί, για κινήματα που καλούν τους 'ενσυνείδητους πατριώτες' και 'κυρίως τους άνδρες της Εθνικής Φρουράς', εμμέσως πλην σαφώς σε στρατιωτικά πραξικοποιήματα εναντίον της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Κύπρου με το δικαιολογητικό ότι ακυρώθηκε μία άσκηση...(!!!)

Υ.Γ. Κι εμείς είμαστε θύματα του πραξικοποιήματος, της χούντας και της εισβολής. Ελάχιστοι είναι οι Κύπριοι που δεν έχουν νεκρό ή αγνοούμενο ή πρόσφυγα ή (πολιτικό) μετανάστη στην οικογένεια τους. Της δικής μου οικογένειας μη εξαιρουμένου...

Καλή σας νύχτα.

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

καλώς λεμέσια. Αφού λοιπόν είστε "θύματα του πραξικοποιήματος, της χούντας και της εισβολής" όπως και εγώ, ελπίζω να μην αφήσετε μια νέα Χούντα, άλλου χρώματος αυτή τη φορά, να διαμορφωθεί.

Έχω κάθε λόγο να ανησυχώ, γιατί τα όσα πρεσβεύει το ΑΚΕΛ, δεν είναι και πολύ συμβατά με μια αστική Δημοκρατία δυτικού τύπου και ήδη κάποια φαινόμενα, είναι πολύ ανησυχητικά.

Και για όσους θεωρούν τους συλληφθέντες νεαρούς "ύποπτους" (τι ειρωνεία, αυτή τη λέξη, όπως και την "υποκίνηση", τις χρησιμοποιούσε η Χούντα στην Ελλάδα...): Η Δημοκρατία που δεν ανέχεται τους εχθρούς της, δεν είναι Δημοκρατία.

Αυτό αν δεχθούμε κατ' οικονομίαν ότι οι συλληφθέντες είναι "εχθροί", καθώς τέτοιου είδους αναφορές είναι φύσει αντιδημοκρατικές-ποιοι είμαστε εμείς άλλωστε, που θα μοιράζουμε πιστοποιητικά δημοκρατικότητας;

Κανείς δεν μου απάντησε στο ερώτημά μου, αν αυτοί οι συλληφθέντες νεαροί στην Κύπρο είναι "εχθροί" της Δημοκρατίας, τι είναι το εν Ελλάδι ΚΚΕ που καλεί τους Έλληνες πολίτες σε πολιτική ανυπακοή (δηλαδή "ανταρσία") ή ο ΣΥΡΙΖΑ, που καλεί τους πανεπιστημιακούς σε άρνηση εφαρμογής του ψηφισμένου παρακαλώ νόμου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση (δηλαδή ανταρσία).

Για να μη μιλήσω για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με ακροαριστερές "ριζοσπαστικές" ομάδες που κινούνται (ακροβατούν για την ακρίβεια) στα όρια της νομιμότητας...

Πολλές παρωπίδες και επιλεκτικές ευαισθησίες διακρίνω από κάποιους. Επαναλαμβάνω: ο ολοκληρωτισμός είναι ένας, "μαύρος" ή "κόκκινος", συλλήψεις και εκτοπίσεις και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνήθως μαζικές, προκαλεί.

Ανώνυμος είπε...

@Νίκος

Πάλι αποφύγατε να σχολιάσετε την προκήρυξη. Ίσως πρέπει να ξαναδιαβάσετε το άρθρο. Η συζήτηση για τις συλλήψεις (εξακρίβωση στοιχείων) έχει λήξει. Δε θέλω να επαναλαμβάνομαι.

Αν δεν είναι δημοφιλείς ή δημοκρατικές οι πολιτικές που ακολουθεί το ΑΚΕΛ, σε 4 1/2 χρόνια θα πάρει την ανάλογη απάντηση από το λαό, όπως την πήρε κι ο προκάτοχος του, ο κ. Παπαδόπουλος. Προς το παρόν, οφείλουμε να περιμένουμε ν' αποδειχτεί έμπρακτα η γραμμή της κυβέρνησης, παραμερίζοντας τις όποιες προκαταλήψεις.

'καλώς λεμέσια. Αφού λοιπόν είστε "θύματα του πραξικοποιήματος, της χούντας και της εισβολής" όπως και εγώ, ελπίζω να μην αφήσετε μια νέα Χούντα, άλλου χρώματος αυτή τη φορά, να διαμορφωθεί.'

κ. Νίκο, προφανώς έχουμε τους ίδιους στόχους. Για μένα η δράση του ΚΕΑ φαίνεται ύποπτη κι επικίνδυνη για τη δημοκρατία της Κύπρου κι εξακολουθώ να πιστεύω ότι κάποιος το υποκινεί (γιατί για παιδιά πρόκειται). Αν οι λέξεις 'ύποπτο' και 'υποκινεί' σας φέρνουν σε συνειρμό με τη φρασεολογία της Χούντας των Αθηνών, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Εξάλλου, μού αρέσουν και τα δημοτικά τραγούδια, μήπως να καταργήσουμε τα τσάμικα, επειδή άρεσαν και στους χουντικούς; Τι αστεία επιχειρηματολογία είναι αυτή;

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

νομίζω ότι επί της ουσίας απάντησα και δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο. Αν θεωρείτε κάποιοι από εσάς ότι τα παιδιά του ΚΕΑ "υποκινούνται", ή απειλούν το δημοκρατικό σας πολίτευμα, βγείτε δημόσια και ζητείστε ΕΠΩΝΥΜΩΣ την δίωξή τους και τον εγκλεισμό τους στη φυλακή. Όχι πίσω από την ανωνυμία του blog!

Μια επισήμανση, ή φιλική συμβουλή, επειδή είτε μας αρέσει είτε όχι, στο δημόσιο διάλογο υπάρχουν κάποιοι κανόνες, αν τουλάχιστον θέλουμε να υπηρετούμε το ήθος και να λεγόμαστε πολιτισμένοι:

η χρήση επιθέτων γενικότερα και στην προκειμένη περίπτωση ειδικότερα το "αστεία", αντεδείκνυνται. Εξάλλου, δεν πιστεύω ότι με χαρακτηρίζει, για όσους με γνωρίζουν. Σας τον επιστρέφω λοιπόν.

Introduction to journalism or Journalism 101: η πρόταση θα μπορούσε κάλλιστα να διατυπωθεί χωρίς αυτή τη λέξη, κ. λεμέσια και πάλι το ίδιο νόημα θα είχε!

Η απόπειρα απαξίωσης του συνομιλητή με επίθετα, αποτελεί φασιστική πρακτική. Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι ήσυχα τα παιδιά του ΚΕΑ και ας ψάξουν να βρουν το φασίστα, που ζητά καταστολή, μέσα τους. Η ενδοσκόπηση ενίοτε αποβαίνει χρήσιμη.

ΥΓ Έχω διαβάσει πολύ χειρότερες προκηρύξεις από αυτή, εκατοντάδες, μεταξύ τους και εκείνες τις 17Ν. Αφήστε λοιπόν κ. λεμέσια τις "υπερευαισθησίες" κατά μέρος... Όχι σε εμένα αυτά!

Στην Ελλάδα μετά από κάθε δολοφονία της άκρας Αριστεράς, υπήρχε και μια προκήρυξη. Που ήσασταν τότε, γιατί δε φωνάζατε, όταν ο Αξαρλιάν, ο Μπακογιάννης, ο Αθανασιάδης, ο Μομφεράτος και δεκάδες άλλοι, έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των τρομοκρατών; Μήπως γιατί δεν σας ένοιαζε; Γιατί οι νεκροί ήταν κακοί "δεξιοί"; Δεν είχαν αυτοί οικογένειες, δεν άφησαν ορφανά;

Τι άποψη έχετε για τις τότε προκηρύξεις; Και γιατί προσπαθείτε σήμερα να αναπαράγετε φαντάσματα στην Κύπρο, να παίξετε με τους φόβους της Ιστορίας; Με λάθος ανθρωπο αντιπαρατίθεστε κυρία μου!

Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

@κ. Νίκο,

μακάρι να έχετε δίκιο και να είναι μόνο 'φαντάσματα'. Για σας αυτά τα κινήματα φαίνονται ακίνδυνα, για άλλους όχι.

Όσο για τη χρήση επιθέτων...ξαναδιαβάστε τα δικά σας σχόλια και χαρακτηρισμούς.
Όταν υπαινίσσεστε ότι το λεξιλόγιο μου παραπέμπει στη φασιστική φρασεολογία των χουντικών είναι 'ηθικό' και δεν είναι 'απαξίωση του συνομιλητή' κι όταν σας επισημαίνω ότι ακριβώς ΑΥΤΗ η επιχειρηματολογία σας είναι αστεία, τότε ξαφνικά επικαλείστε δημοσιογραφικές δεοντολογίες και ήθη; Το ποιος προσπαθεί εδώ να παρασύρει ποιον σε παρελθοντολογία στιγματίζοντας τον (την) είναι προφανές. Σκεφτείτε ότι δεν ανήκω καν στην αριστερά, κ. Νίκου. Μήπως άλλοι είναι αυτοί που 'βλέπουν φαντάσματα και παίζουν με τους φόβους της ιστορίας';

:)

Καλή Κυριακή.

Anef_Oriwn είπε...

@ Συν-σχολιογράφο Ανώνυμο Νίκο,

Ταπεινότατε μου Κύριε,

“… Ως συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος …”, [που είσαι, και μάλιστα] ... “… κάθετα αντίθετος σε συνταγματικές εκτροπές, πραξικοπήματα και ολοκληρωτικά καθεστώτα (στρατιωτικές& φασιστικές και κομμουνιστικές δικτατορίες) …”, [και που αναγνωρίζεις ότι] … “…ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του …”, [αλλά] … “… έχεις κάθε λόγο να ανησυχείς, γιατί τα όσα πρεσβεύει το ΑΚΕΛ δεν είναι και πολύ συμβατά με μια αστική Δημοκρατία δυτικού τύπου ...”, {κάμε μας τα eurocents να τα καταλάβουμε τζιαι ‘μεις}, [και που δεν διακρίνεσαι από] ... “…πολλές παρωπίδες και επιλεκτικές ευαισθησίες ...”, {όπως λαλείς} ... [μπορείς να μας πεις, αφού] ... “…η Δημοκρατία που δεν ανέχεται τους εχθρούς της, δεν είναι Δημοκρατία…”, [γιατί εσύ ο δημοκράτης, που υπήρξες και] ... “… θύμα του πραξικοπήματος και της Χούντας …”, [και προσπαθείς να μας δώσεις και μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς], ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΟ ΑΚΕΛ (το μεγαλύτερο κόμμα της Κύπρου που αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του κυπριακού λαού) ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΛΚΕ ΑΠΟ ΤΟ 53% ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΎ ΛΑΟΥ; (Δεν λεω να συμφωνείς μαζί τους αλλά να τους ανεχτείς). Γιατί να μην ισχύουν αυτά που λες (για ελευθερία έκφρασης) και για τα μέλη και οπαδούς του ΑΚΕΛ; Μέχρις εκεί φτάνει η δημοκρατικότητα της αστικής δημοκρατίας; Ή μήπως οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν εξαντλήσει τη δημοκρατικότητα τους λόγω της ανοχής τους στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας (της Γιουγκοσλαβία), ή λόγω της συμμετοχής τους σε εισβολές σε τρίτες χώρες (Αφγανιστάν και Ιράκ), ή λόγω του ότι, στο όνομα του (δήθεν) πολέμου κατά της τρομοκρατίας έχουν θέσει περιορισμούς στα ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα;

Τελικά, έχεις δίκιο Ανώνυμε Νίκε... Μπόλικο λαφαζανιόν, πολύ μπλα μπλα και λόγια του αέρα έχει τον blogging! Άσε που με τα όσα αντιφατικά μας λαλείς, είναι σαν να προσπαθείς να μας πιάσεις στο δούλεμα (κυπριστί μαϊττάππιν) ή αλλιώς “να μας παντρέψεις μ’ άδρωπον (άντρα)”, - αν και αυτό μπορεί να γίνει σήμερα!

Νομίζεις πως με το λες διάφερα ανάκατα, ασυνάρτητα και παιδαριώδη, σε (δήθεν) θυμοδκιάρικο (θυμωμένο) ύφος, μπορείς να μας αποπροσανατολίσεις από την ουσία της συζήτησης ή να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις που δημιούργησες με την γκάφα ολκής που έκανες; Εσύ ο ίδιος είπες ότι ο Σολζενίτσιν είναι Νομπελίστας θέλοντας προφανώς να τονίσεις τη διεθνή αναγνώριση της προσωπικότητας του. Όμως (και πάλι προφανώς) το Νόμπελ δεν αποτελεί και το καλύτερο κριτήριο για κάτι τέτοιο, γιατί ουκ ολίγες φορές κυριάρχησαν οι πολιτικές σκοπιμότητες στην απονομή αυτών των βραβείων, όπως και στην περίπτωση του Κίσινγκερ (αλλά και πολλών άλλων). Άσε λοιπόν κατά μέρος τις αρλουμποειδείς παραποιήσεις που κάθε λίγο αναμασάς (όπως βλέπεις δεν λεω πλέον «μηρυκάζεις» - το ‘χω αποσύρει), όπως λόγου χάριν, να πούμεν: : “... ο γάιδαρος πετάει, ο Κίσινγκερ είναι ίδια φάρα με τον αγωνιστή της ελευθερίας Σολζενίτσιν, γκουλάγκ δεν υπήρχαν και είναι προπαγάνδα της τρισκατάρατης Δύσης (στην οποία ανήκει η Κύπρος), ενώ η κατσίκα τρώει ταραμά και φτύνει και τα κουκούτσια…”. --- Κυριολεκτικά έχω κλειδοστομιάσει!!!

Anef_Oriwn
Κυριακή 19/10/2008 – 5:03 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

γκάφα ολκής είναι να λες ότι στην ΕΣΣΔ δεν υπήρξαν γκουλάγκ (ούτε στο ΚΚΕ δεν τα λένε αυτά πια...), γκάφα ολκής είναι να παραλληλίζεις τον Σολζενίτσιν της ελευθερίας και της παγκόσμιας εμβέλειας, με τον Κίσσινγκερ του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του αίματος.

Το Νόμπελ που απαξιώνεις, το κέρδισαν εν μέσω παγκόσμιου θαυμασμού, ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Γιώργος Σεφέρης. Μάλλον δεν σου κάνουν. Κρίμα για τον Ρίτσο πάντως, γιατί εκεί είναι το πρόβλημα... Μάλλον, δεν έπεισε τη διεθνή κοινότητα το ποίημά του για τον "πατερούλη".

Παραθέτω μερικούς στίχους προσωπολατρίας:

"Οχι, δεν είναι αλήθεια. Δεν είναι αλήθεια.
Σταματήστε λοιπόν τις καμπάνες. Σταματήστε τις.
Ο Ιωσήφ Στάλιν δεν πέθανε.
Είναι παρών ο Στάλιν στο παγκόσμιο πόστο του.
Ο Στάλιν ανεβάζει στις επάλξεις των πέντε ηπείρων τις σημαίες της ειρήνης.
Ο Στάλιν ετοιμάζει με το σκόρπιο αλεύρι του κόσμου ένα ολοστρόγγυλο καρβέλι υγείας...

Γιατί ο Στάλιν είναι ο πρωτογιός των προλετάριων κι ο Στάλιν είναι ο πατέρας τους".

Στρατευμένη ποίηση, από έναν κατά τα άλλα ποιοτικό ποιητή. Σε όσον αφορά στα Νόμπελ για να τελειώνουμε, στην περίπτωση των σχολίων σου ισχύει το παρακάτω: "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...". Έτσι δεν είναι άνευ;

Άνευ, το ότι κάποιος ψηφίστηκε από τον λαό, δεν μου λέει κάτι. Όμως, το σέβομαι. Και εμείς στην Ελλάδα ψηφίζαμε (εξαιρώ φυσικά τον εαυτό μου) τον Κώστα Σημίτη. Και τον σεβαστήκαμε! Ακόμα χειρότερα δηλαδή! Όπως βλέπεις, υπάρχει ακόμα πιο κάτω και από τον πάτο!

Και από πότε εσείς οι κομμουνιστές, επικαλείστε "εκλογές", "πλειοψηφίες" και "λαϊκές ετυμηγορίες"; Τι σόι κονφορμισμός με το "σύστημα" είναι αυτός; Τι έχουμε εδώ, ιδεολογική μετάλλαξη; Κατά πως σας συμφέρει... Δεν αλλάζετε καθόλου τελικά!

Επίσης, μπερδεύεις κάτι και έχω την εντύπωση ότι το κάνεις εσκεμμένα: το ότι ασκώ κριτική, δεν σημαίνει ότι "δεν ανέχομαι". Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια! Οι μισοί μου φίλοι είναι αριστεροί και ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα να συζητήσουμε και να διαφωνήσουμε.

Σαφώς και σέβομαι την ετυμηγορία του κυπριακού λαού. Όμως, εσύ "σύντροφε" άνευ έχεις πρόβλημα με τις αντιπολιτεύσεις και γενικότερα με την κριτική στον Χριστόφια! Όχι εγώ! Να τον αγιοποιήσουμε τον Χριστόφια; Τι ψάχνετε στην Κύπρο; Νέο "πατερούλη";

Φυσικά, στην ΕΣΣΔ και στους δορυφόρους της, τέτοιο πράγμα σαν αντιπολίτευση, δεν υπήρχε! Υπήρχε δικτατορία (τι λέξη!) του προλεταριάτου! Και αναρίθμητες συλλήψεις, εκτοπίσεις, εκτελέσεις, επεμβάσεις αρμάτων αλά Πολυτεχνείο (Βουδαπέστη, Πράγα) κατά των εξεγέρσεων της νεολαίας.

Κοινώς, ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και άκρατος ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Είδες πόσο μοιάζουν τελικά στρατιωτικές δικτατορίες και κομμουνισμός; Στα τανκς καταλήξουν πάντα!

Λοιπόν, άλλα "παιδαριώδη" δεν έχω να προσθέσω στα σχόλιά μου, τα οποία "μηρύκασα" (ως αγελάδα υποθέτω). Τελικά, το έχεις στο DNA σου να προσβάλλεις και να χρησιμοποιείς μειωτικούς χαρακτηρισμούς. Που στο έμαθαν αυτό; Ας κρίνουν οι υπόλοιποι από τα ίδια τα λόγια σου:

"Τις αρλουμποειδείς παραποιήσεις που κάθε λίγο αναμασάς"! Αυτή τη φορά ξεπέρασες τον εαυτό σου σε ευρηματικότητα! Εκτός, ξέρεις, από την απαξίωση του συνομιλητή, υπάρχει και ο έπαινος για κάτι το οποίο ίσως να πρόσθεσε στο διάλογο, ή για τον πολιτισμό με τον οποίο σε αντιμετώπισε. Γιατί θέλω να πιστεύω ότι δεν σε πρόσβαλλα. Αν το έκανα και μου υποδειχθεί, ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη!

Αλλά εδώ απαιτούνται άλλες ποιότητες. Εύχομαι να τις χρησιμοποιήσεις, γιατί είμαι σίγουρος ότι τις έχεις, καθώς είσαι αναμφισβήτητα μορφωμένο πρόσωπο. Απλά, ρε παιδί μου, πολύ δόγμα...

Πάμε παρακάτω: κ. λεμέσια, ευχαριστώ για την τοποθέτησή σας, Τη λαμβάνω σοβαρά υπόψη. Επισημαίνω μάλιστα τη διαμαρτυρία. Όμως, εσείς εκφράσατε φόβους. Θα ήθελα να σας καθησυχάσω κυρία μου: η συνταγματική νομιμότητα δεν απειλείται από κανέναν ακτιβιστή.

Κινδυνεύει όμως από αυτούς που την προδίδουν με αναίτιες συλλήψεις, δημιουργώντας πικρίες και εντυπώσεις για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και ριζοσπαστικοποιώντας τις συμπεριφορές των αντιπάλων τους. Ξέρετε ότι όσοι συνελήφθησαν αλλά και ο δικηγόρος που ξυλοκοπήθηκε, έχουν δικαίωμα προσφυγής στο ΕΔΑΔ; Παρακολουθήσατε τον απόλυτα δικαιολογημένο σάλο που ξεσήκωσε στην Ελλάδα ο ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή; Λοιπόν, ας αφήσουμε τα επιχειρήματα του στυλ "ναι, οι συλλήψεις ήταν λίγο τραβηγμένες, αλλά αυτοί ήταν φασίστες". Δεν περνάνε.

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε Νίκε,

Τα προσωπεία (της “δημοκρατικότητας”, της “ανοχής” και του “σεβασμού” της αντίθετης άποψης, η διάθεση για “διάλογο”, της ευγένειας σε στυλ “σφάζω με το βαμβάκι”), έπεσαν σαν χάρτινοι πύργοι (όταν συνάντησες αντιδράσεις στα όσα εμπαθή και απαξιωτικά μας λαλείς μιαν την άλλη – είπαμε κάθε πελλός θέλει τον αντίπελλον του) και αποκάλυψαν έναν γκεμπελίσκο έμπλεο αντικομουνιστικών κι αντι-αριστερών εμμονών και στερεότυπων κολλημάτων τα οποία «παπαγαλίζει» (εν μέσω αντιφάσεων) ως καλό μαθητούδι (έκανα πρόοδο πάντως - πέρασα από το «μηρυκάζεις» των αγελάδων στο «παπαγαλίζεις» των ψιττακών)!
Στην ίδια τάξη έμεινες Νικολάκη, κολλημένος σε «πατερούληδες», «κόκκινες χούντες», «δικτατορίες του προλεταριάτου» και «κονφορμισμός». Ίσως έτσι να σε βολεύει για να μεταφέρεις σε αδαείς και ανίδεους αυτά που θέλεις. (Και παρεμπιπτόντως δεν πιστεύω ότι έχεις φίλους αριστερούς, τουλάχιστον από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά – μήπως θες να πεις από το ΛΑΟΣ;).

Επάθαμε της ιστορίας που λαλεί “Φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης” ... Κι εσύ Ανώνυμε Νίκε, πετάς ότι σου έρθει στο κεφάλι σε μια προσπάθεια σου να κερδίσεις, κατσιαρίζοντας (κάνοντας σαματά και φασαρία), με ευγένεια όμως, τις εντυπώσεις ανεξάρτητα αν παραποιείς και διαστρεβλώνεις κατάφωρα ότι λεμε ή ακόμα λέγοντας ο ίδιος χοντροειδέστατα ψέματα. Παραδείγματα όσα θες:
Είπα επί λέξει, σε παρέμβαση μου ψες 18/10/2008 και ώρα 8:12 μ.μ.: “… Και στρατόπεδα συγκέντρωσης υπήρξαν επί Στάλιν και εξορίες και εκτοπίσεις κι αλλά εγκλήματα (όπως φυσικά κι αλλού – βλέπε Μακρόνησος) …”. Και απάντησες: “… γκάφα ολκής είναι να λες ότι στην ΕΣΣΔ δεν υπήρξαν γκουλάγκ (ούτε στο ΚΚΕ δεν τα λένε αυτά πια...)…”, --- μάλλον από το μένος σου δεν διάβασες τι έγραψα!

Επίσης είπες: “… γκάφα ολκής είναι να παραλληλίζεις τον Σολζενίτσιν της ελευθερίας και της παγκόσμιας εμβέλειας, με τον Κίσσινγκερ του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του αίματος…”, ενώ εγώ είπα “… Εγώ σε ρώτησα για τες πήγες σου για τα 20 εκατομμύρια νεκρούς κι «εσύ αλλά λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Ένα μυθιστόρημα όπως το “Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ” δεν μπορεί να αποτελεί πηγή έστω κι αν γράφτηκε από ένα Νομπελίστα. (Παρεμπιπτόντως και ο Κίσσινγκερ υπήρξε Νομπελίστας ...)…”. Όπως επεξήγησα αλλού “… το Νόμπελ δεν αποτελεί και το καλύτερο κριτήριο ... [για τη διεθνή αναγνώριση της προσωπικότητας του Σολζενίτσιν] ... γιατί ουκ ολίγες φορές κυριάρχησαν οι πολιτικές σκοπιμότητες στην απονομή αυτών των βραβείων, όπως και στην περίπτωση του Κίσινγκερ (αλλά και πολλών άλλων) ...”. --- Το ‘κανες γάργαρα όμως! Παλιά σου τέχνη κόσκινο.
Περίπου τα ίδια έκανες και με την Λεμέσια. Μπορείς να μας πεις που είπε η κοπέλα αυτό που της προσάπτεις: "ναι, οι συλλήψεις ήταν λίγο τραβηγμένες, αλλά αυτοί ήταν φασίστες";

Άντε και σε πήραμε πρέφα! (Και είσαι και ευγενικό παιδί).

(Παρεμπιπτόντως – μ’ αρέσει πολύ αυτή η λέξη – ο Ρίτσος δεν πήρε Νόμπελ όχι γιατί έγραψε ποίημα με το οποίο υμνούσε τον Στάλιν αλλά γιατί παρέμεινε σ’ όλη του τη ζωή Κομμουνιστής!!! Όμως ο Ρίτσος αν δεν το ξέρεις έγραψε και το ωραιότερο ποίημα για τον Αυξεντίου και τη θυσία του).

Anef_Oriwn
Κυριακή 19/10/2008 – 9:25 μ.μ.

Ίλαντρος είπε...

ΠΠ, φάσκεις και αντιφάσκεις. Όσα μας λες τη μια βδομάδα τα αναιρείς την επόμενη. Σταμάτα επιτέλους να κυνηγάς φαντάσματα.

Μιχάλης είπε...

Καταρχήν να οφείλω να πω ότι το κείμενο που αναρτήθηκε με την ένδειξη «Ανώνυμος 18 Οκτώβριος 2008 8:11 μ.μ.» είναι δικό μου. Ήμουνα εκτός και εκεί που βρισκόμουν, δεν ξέρω γιατί αλλά δεν με άφηνε να γράψω με το όνομα μου.

@ Νίκος

Φίλε μου, αν και ξέρω ότι δεν θα ασχοληθείς με όσα θα γράψω εντούτοις θα πως δυό τρία πραγματάκια.

Γράφεις ότι
«Έχω κάθε λόγο να ανησυχώ, γιατί τα όσα πρεσβεύει το ΑΚΕΛ, δεν είναι και πολύ συμβατά με μια αστική Δημοκρατία δυτικού τύπου και ήδη κάποια φαινόμενα, είναι πολύ ανησυχητικά.»

Επειδή εμείς ζούμε στην Κύπρο, σε λίγο θα μας κάνετε κάποιοι να πιστέψουμε ότι ζούμε σε μια απέραντη φυλακή.
Τι βλέπεις και τι διαπιστώνεις αγαπητέ μου που σε ανησυχεί;
Και ποια είναι αυτά που πρεσβεύει το ΑΚΕΛ και που δεν είναι και πολύ συμβατά με μια αστική Δημοκρατία;

Φίλε Νίκο θα σε παρακαλέσω κάτι:
Εφόσον μιλούμε για την Κύπρο, θα ήταν καλύτερα να μιλάς για την Κύπρο.
Και όταν σου μιλούν για το ΑΚΕΛ να απαντάς για το ΑΚΕΛ και όχι για τον Στάλιν, το ΚΚΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχεις στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το ΑΚΕΛ είναι αυτά που ισχυρίζεσαι;
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος:

- Ποια στοιχεία έχεις περί ολοκληρωτικού ΑΚΕΛ;

- Πότε το ΑΚΕΛ κάλεσε σε πολιτική ανυπακοή;
- Με ποιο τρόπο το ΑΚΕΛ δίχασε τους ελληνοκύπριους την εποχή της ΕΟΚΑ;

- Ποιες είναι αυτές οι μερικές περιπτώσεις όπου το ΑΚΕΛ πρόδοσε τον αγώνα της ΕΟΚΑ;


Ξέρω ότι θα περιμένω εις τον αιώνα τον άπαντα για να πάρω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ απαντήσεις στα ερωτήματα μου.
Ξέρω επίσης ότι η απάντηση σου δεν θα αφορά το ΑΚΕΛ αλλά τον Στάλιν, το ΚΚΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ελπίζω να διαψευστώ.

kyriakos είπε...

Re pedia ma sanna tze exasame th mappa kai to ghpedo sth kypro?

To na katigoras ton sosialismo kai to akel gia ta egklhmata tou stalin kai ths sovietikhs enoshs einai san na kathgoras ton kapitalismo kai thn elvetia gia ta egklhmata tou xitler kai tou bush..

Den exei oute istorikh oute filosofikh logikh apo pisw einai sketth vlakia kai imima8ia..



O kapitalismos kai o sosialismos einai apla ideologies ,8eories ,idees ..gia koinonikh organwsh ths an8rwpotitas ..einai morfes politias kai aples synexies ths filosofias twn arxaiwn ellhnwn peri idanikou politeymatos

o de kapitalismos pisteyei oti gia na parax8ei proodos prepei na yparxei antagonismos kai kinitro kai san kinitro dinei thn pseydes8ish ths xrimatikhs monadas ws antamivi gia na mazeytoun 5-10 an8rwpoi kai na para3oun px to iphone pou grafw twra.. Den pisteyei oti to kratos prepei na parexei tipote dorean dioti meiwnei to kinitro tou na parageis kai na amoivese kai e3allou afou parageis 8eoritika 8a exeis to dikaioma kai to xrhma na agoraseis oti 8eleis xwris na perimeneis apo to kratos tipote..

Kai o de sosialismos den apodexonte to xrima san pragmatiko plouto kai 8eoroun oti pragmatikos ploutos einai ta xeiropiasta aga8a kai ola ta aga8a paragonte apo olous gia olous kai einai 8eoritika dorean kai af8ona meso ths swsths organoshs apo to kratos pou ta katanemei isa3ia se olous..

Afta etsi genika den 8a anapty3w twra tis 8eories
..kamia apo tis dyo 8eories den leei sfa3e skotwse polema..
ola ayta einai apotoka allwn paroximenwn "8eoriwn"
ta opoia omws dystyxws mas synodeyoun akoma Kai isws gia afto
Sth pra3h exoun kai oi dyo 8eories apotyxei

.. Giafto kai h eyrwph exei kanei ena syndiasmo 70% - 30% twn dyo filosofiwn kai prospa8ei na apovalei to misos kai to diaxorismo meso mias die8nistikhs enotikhs politikhs

3ypniste epitelous osoi koimaste sth kypro dioti afta pou evlapsan thn kypro den einai oute o sosialismos oute o kapitalismos oute to akel oute to dysh

Afto pou evlapse thn kypro einai h misalodo3ia kai h arwstimwnh imipaidia mas.. Pou agnoa oti h kypros htan aneka8en ena polipolitismiko stayrodromi kai oudepote ezhse aftox8onh fylh sth kypro.. Afto deixoun kai ta arxaia mas pou syndiazoun ta panta afto deixnei kai h yperoxh glossa mas pou exei rizes kai le3eis apo pantou kaiafto deixnei kai to DNA mas
O e8nikismos o ratsismos pou katastrepsan to nisi mas einai apla mia diaforetikh le3h gia th fovia tou diaforetikou kai to epixirima toys einai to misos kai o fovos ton opoio dystyxws e3akolou8oun na kalliergoun akomh en eth obama 08 anenoxlitoi orismenoi sth kypro.

Stis dhmokraties, sto kapitalismo kai sto sosialismo den xorane e8nikismoi dioti einai 'anoiktes' filosofies (pagkosmiopoihshs) O e8nikismos einai essostrefikh apomonosh pou katastrefei ta panta kai pigazei apo ta an8rwpakia kai tis pra3eis tous oxi apo tis 8eories o e8nikisths diaxorizei aftomata tous an8rwpous se e8nh kai ratses gia afto kai oi "megaloi" aftou tou kosmou8espisan antiratsistikous nomous gia na prostateysoun tous eaftous tous apo to diereye kai vashleve pou epivalan sth kypro kai tis loipes apoikies tous to opoio dystyxws emeis to syntiroume kai dieonizoume epimelos ws gnhsioi vlakes pou eimaste..

An 8elete na ta sisxetisete kapoious me ton stalin kai ton xitler psa3te se aftous pou spernoun to misos kai tous psefto ellhnotourkikouse8nikismous..

Doste xoro sth logikh..


Sorry gia ta greeklish...


@Pitta

Megalh ekpli3h h ypostiri3h tou colin powel pros ton obama..
Etsi?
Epesa apo ta synnefa.. Den to perimena..

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

έχω συνηθίσει να μάχομαι για τις ιδέες μου. Ενοχλείστε κάποιοι; Ξύδι... Προτείνω balsamico, είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή για τους γευσιγνώστες.

Λυπάμαι κύριοι, αυτές είναι οι απόψεις μου. Για να ενοχλείστε τόσο πολύ, για να είστε έμπλεοι οργής, μάλλον βρίσκομαι στη σωστή ατραπό.

Ενοχλείστε κύριοι της ολοκληρωτικής κομμουνιστικής αριστεράς γιατί έχετε συνηθίσει στις τάξεις της να ακούτε μόνο μια άποψη και αυτή άνωθεν επιβαλλόμενη και με τη Δαμόκλειο σπάθη να κρέμεται επί της κεφαλής των διαφωνούντων.

Εγώ δεν μεγάλωσα πολιτικά σε ανάλογο περιβάλλον. Έμαθα ελεύθερος, χωρίς ντιρεκτίβες και ινστρούχτορες να με μπολιάζουν με μίσος για ο,τιδήποτε ελληνικό. Φυσικά, αυτό ενοχλεί. Σημ,αίνει με τα δικά σας κριτήρια, "απόκλιση". Το καταλαβαίνω και σας συμπονώ "σύντροφοι".

Σωστά μάντεψες Μιχάλη, δεν θα μπω σε διάλογο για την Ιστορία της Κύπρου και κυρίως του ηρωικού απελευθερωτικού αγώνα της περιόδου 1955-59 και ειδικά με σένα ή τον άνευ. Δεν μπορώ να διαπραγματευτώ ΙΕΡΕΣ ΜΝΗΜΕΣ με εχθρούς του Αγώνα.

Τι να πούμε άλλωστε; Ξέρω την άποψή σας για τον Γρίβα. Την περιφέρετε σε μια θλιβερή συγχορδία, σε όλα τα κυπριακά blogs, αναδεικνύοντας πρωτίστως την ενοχή σας για τη δειλία του ΑΚΕΛ να πολεμήσει τον ιμπεριαλιστή δυνάστη.

Ίσως να δυσκολεύομαι "σύντροφοι" να αντιμετωπίσω το φωτοβόλο πνεύμα σας, τη διεισδυτική, ουμανιστική και πρωτοπόρα σας σκέψη, την απείρου κάλλους αισθητική του (νεοκυπριακού) πολιτικού λόγου σας, που απαλλαγμένη από κάθε δογματισμό (απεταξάμην...), σπεύδει να μεταφέρει το ουμανιστικό, συγγνώμη μπερδεύτηκα, κομμουνιστικό μήνυμα, α ναι, σε light μορφή αλά Cyprus (ενδεδυμένο με επιχειρηματικότητα και ακριβό life style, πούρα και cabriolet), σε όλα τα μήκη και πλάτη της Οικουμένης.

Αν αυτό σας βολεύει, μπορείτε να το πιστέψετε. Πραγματικά, δεν με πειράζει "σύντροφοι". Όλοι έχουμε το δικαίωμά μας στην πολιτική μας ψύχωση ή ιδιαιτερότητα.

Είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε κάτι πιο δημιουργικό εξάλλου, από το να αντιπαρατίθεστε με μένα τον "εθνικιστή". Μπορείτε να πάτε να μαζέψετε ζαχαροκάλαμα στην Κούβα, όπου ανοίξατε και πρεσβεία, ενώ η Κύπρος υποεκπροσωπείται στη μισή ΕΕ!

Για τα αντιδημοκρατικά τεκταινόμενα, δεν μιλάω εγώ, μιλάει ο κυπριακός Τύπος. Από εκεί έμαθα για τις συλλήψεις και τον ξυλοδαρμό δικηγόρου μέσα σε αστυνομικό τμήμα και πριν λίγες ημέρες για τη φωτογράφιση από αστυνομικούς αυτοκινήτων δημοσιογράφων, που επισήμαναν το παράνομο παρκάρισμα υπουργικών αυτοκινήτων. Φακέλωμα... Για το ΑΚΕΛ μιλάμε, φυσικά επακόλουθα είναι όλα τα παραπάνω...

Μιχάλης είπε...

@ Νίκος

Φίλε μου σε ευχαριστώ.

Απέδειξες ακριβώς ότι όσα φορτώνεις στους άλλους, τα εφαρμόζεις εμπρακτα ΕΣΥ.

Άρνηση διαλόγου με κάλυμμα διάφορες δικαιολογίες.
Και αυτό γιατί;
Όχι δεν εχουν καμία σχέση τα ιερά κλπ, κλπ. Ο φόβος μην ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά είναι ο λόγος...

Vikar είπε...

Κάνεις λάθος Μιχάλη!!

Δεν είναι ο φόβος για τα λιμνάζοντα νερά.

Είναι ότι με μερικούς ανθρώπους δεν μπορείς να συζητήσεις εξαιτίας του ότι κάθε κυψελίδα του εγκεφάλου τους είναι έμπλεος ...΅εθνικοπαραφρονικών αντιλήψεων. ΔΕΝ υπάρχει ούτε χαραμάδα για να περάσει διαφορετικού χρώματος ...φώς.

Εκείνο που ξενίζει είναι η επιμονή και η υπομονή σου (και του ανευ, ) να ...συζητάτε. Έχετε ακούσει κάτι, έστω μια προσπάθεια να αντιληφθεί το διαφορετικό, την ουσία αυτών που λέτε απο τον φϊλο μας τον Νίκο?
Και είναι βασικό, ακόμα και αν κάποιος είναι "κατασταλαγμένος" στις απόψεις του ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ τι του λέει ο άλλος. Εδώ πρόκειται για την παρουσίαση και ξαναπαρουσίαση των ίδιων και των ίδιων παλαιο-αντικομουνιστικών φληναφλημάτων που ακούγανε και οι παππούδες μας απο τους ομογάλακτους του Νίκου τον τότε καιρό. (Με επίφαση ευγένειας, πρέπει να πώ!!) Κανεί!! Αυτό δεν είναι συζήτηση!! Λερώνονται σπίτια ανθρώπων που κάνουν σημαντική προσπάθεια να τα κρατούν καθαρά!! Εννοώ τo blogt του PPitta.

Φόλε Γιώργο,

Οφείλω να ομολογήσω ότι με ξαφνιάζεις συνεχώς με τις αντιφάσεις. Δύο φορές τον τελευταίο καιρό ....συνέβη.

Meropi είπε...

Γιώργο μου καλημέρα,
μόλις έρχομαι από το ιστολόγιο του Μιχάλη, όπου με έκπληξη πληροφορήθηκα αυτό το νέο (ή μήπως παλιό?) φρούτο του εθνικισμού...
Έλεος πια. Αφήστε τους Κύπριους να τα βρουν μεταξύ τους για το καλό όλων μας. Η εισβολή του Αττίλα που ακολούθησε το εγκληματικό πραξικόπημα δεν σας δίδαξε τίποτε????

Unknown είπε...

Δεν ξέρω παίδες τι εσείς προσδιορίζεται ως "αντιφάσεις".

Όπως σχολίασα και νωρίτερα, θεωρώ πως μέσα από τις αποχρώσεις του γραπτού μου λόγου αποδίδω με αρκετή σαφήνεια τις Διαφορές μεταξύ των Διαφορετικών θεμάτων.

Οφείλω μόνο σε αυτό το στάδιο να επαναλάβω πως δεν ανήκω σε κερκίδα, δεν είμαι οπαδός, η ματιά μου είναι ασφαλώς Αριστερή, αλλά, όπως σε όλη μου τη ζωή έκανα, έτσι και τώρα επιθυμώ να διατηρώ κριτικές αποστάσεις από τα πάντα

Στην πρώτη σελίδα, έβαλα και ένα update που αφορά το νέο κείμενο που ανήρτησε ο Μιχάλης Μιχαήλ στο http://mihalismihail.blogspot.com/ για το ίδιο θέμα που συζητάμε εδώ.

Ο Μιχάλης, με καθαρά δημοσιογραφικό λόγο και ύφος (εγώ είμαι σχολιαστής και όχι δημοσιογράφος) παραθέτει μεταξύ άλλων και μία συνέντευξη του ιδρυτή του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης, κου Σταύρου Καρκαλέτση.

Anef_Oriwn είπε...

Φίλτατε Vikar,

Εγώ υπομονή δεν έχω καθόλου έναντι τέτοιων «εθνικοπαραφρονικών αντιλήψεων» και φαινομένων και μάλιστα πολλές φορές τα λεω χύμα (τούτο είναι ευδιάκριτο και μέσα από τον τρόπο που εκφράζομαι), ίσως συμβάλλοντας έτσι στο να “… λερώνονται σπίτια [blogs] ανθρώπων που κάνουν σημαντική προσπάθεια να τα κρατούν καθαρά …”. (Ο Μιχάλης ομολογουμένως έχει υπομονή του καμήλου, που λαλούν).

Προσωπικά δεν τρέφω απολύτως καμία ψευδαίσθηση ότι θα πεισθεί ο οποιοσδήποτε Νίκος απ’ όσα λεω αντικρούοντας τις θέσεις και απόψεις του, όμως τα ζητήματα που βάζει έστω κι αν αυτά είναι ακραία και παρατραβηγμένα και αποτελούν “… την παρουσίαση και ξαναπαρουσίαση των ίδιων και των ίδιων παλαιο-αντικομουνιστικών φληναφλημάτων που ακούγανε και οι παππούδες μας …”, πρέπει να απαντιούνται (κάποτε η ειρωνεία είναι ο καλύτερος τρόπος), γιατί μας διαβάζουν και τρίτοι! Τουλάχιστόν να υποδεικνύεται η αντιφατικότητα των γραφομένων του (όλα τα γραπτά του βρίθουν αντιφάσεων) και ο δήθεν δημοκρατισμός των προσεγγίσεων του – πάντοτε χρησιμοποιεί τη μέθοδο των «δύο μέτρων και δύο σταθμών», ενώ για πολλά ζητήματα που δεν τον συμφέρουν, ποιεί την πάπια!

Π.χ. πιο πάνω λεει: “… Εγώ δεν μεγάλωσα πολιτικά σε ανάλογο περιβάλλον. Έμαθα ελεύθερος, χωρίς ντιρεκτίβες και ινστρούχτορες να με μπολιάζουν με μίσος για ο,τιδήποτε ελληνικό …”. --- Και σε τι περιβάλλον μεγάλωσες Ανώνυμε Νίκε; Σε περιβάλλον έμπλεο αντικομουνισμού; Πέραν τούτο μπορείς να δώσεις παραδείγματα πως γίνεται αυτό το περιβόητο μπόλιασμα «με μίσος για ο,τιδήποτε ελληνικό» και τι περιεχόμενο έχει; Μόνο μπλα μπλα είσαι!!! Ως απάντηση στην πιο πάνω λαφαζανιά σου να ξαναπώ κάτι που το έχω ήδη ρωτήσει πολλές φορές χωρίς να πάρω ΚΑΜΙΑ απάντηση από τους ελληνόφρονες και ελληνόψυχους: Γιατί πολλοί αθλητικομορφωτικοί σύλλογοι της Αριστεράς φέρουν ονόματα τοπωνυμιών της Ελλάδας και ονόματα που έχουν σχέση με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, όπως Μαραθώνας, Όλυμπος, Σαλαμίνα, Ολυμπιάδα, Ηρακλής, Ερμής, Ευαγόρας, Άδωνις, Σπάρτακος, Αλκή, Προμηθέας, Ολυμπιακός;

Anef_Oriwn
Δευτέρα 20/10/2008 – 10:55 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

@ κ. Νίκο,

διαβάστε, αν θέλετε εδώ>

http://karkaletsis-stavros.blogspot.com/2008/09/blog-post.html

και μετά εξηγήστε μας γιατί το ΚΕΑ δεν πρέπει ν' αποκαλείται 'ύποπτο' και 'υποκινούμενο'.

Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι βλέπουμε 'φαντάσματα';

(Σιγά μην πάρω απάντηση...)

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

Συνομιλητή "άνευ", το περιβάλλον που μεγάλωσα, απέκρουε όλες τις ανελεύθερες πρακτικές διακυβέρνησης, μεταξύ των και τις πιο "προβεβλημένες", τον φασισμό και τον κομμουνισμό, σε όλες τους τις μορφές.

Γιατί και οι δύο προαναφερόμενοι ολοκληρωτισμοί έχουν, βλέπεις, μια τάση να βγάζουν στους δρόμους τα άρματα: Ελλάς-Πολυτεχνείο, Κύπρος-πραξικόπημα, Πεκίνο-Τιέν Ανμέν, Πράγα-Άνοιξη, Βουδαπέστη-εξέγερση.

Συμφωνείς; Δεν έγιναν αυτά; Ή μήπως ψεύδομαι; Ή μήπως τα κόκκινα άρματα ήταν "προοδευτικά"; Ή μήπως δεν παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα; Σε τι διέφεραν από τα "μαύρα";

Πάμε παρακάτω: αυτό που αποκαλείς «εθνικοπαραφρονικές αντιλήψεις», οδήγησε στη συγγραφή υπέροχων σελίδων στην ελληνική Ιστορία: 25η Μαρτίου 1821, 28η Οκτωβρίου 1940, Ρούπελ, μεταξύ άλλων. Χωρίς "εθνικό φρόνημα", Ελλάδα σήμερα δεν θα υπήρχε (όχι ότι θα σας έκαιγε...).

Στο φασισμό, όταν ο κομμουνισμός συμμάχησε μαζί του (Μολότοφ-Ρίμπεντροφ) και το ΚΚΕ μιλούσε για "ιμπεριαλιστικό πόλεμο" (άλλαξε άποψη όταν οι Ναζί εισέβαλαν στην ΕΣΣΔ και τότε βγήκε στο βουνό), οι πατριώτες αντιστάθηκαν. Στον φασισμό, οι πατριώτες αντιστάθηκαν (Ρίμινι, Ελ Αλαμέιν).

Οι «εθνικοπαραφρονικές αντιλήψεις» έδιωξαν τον Βρετανό δυνάστη από την Κύπρο. Το ΑΚΕΛ δεν πήρε τα όπλα, όπως έκανε η ΕΟΚΑ. Έτσι δεν είναι; Ή μήπως έπρεπε να παραμείνουν στην Κύπρο οι Βρετανοί;

ΥΓ Έκανα αναφορά σε πρόσφατα συμβάντα παραπάνω, που συνιστούν εκτροπές. Όμως, κάνατε ορισμένοι ότι δεν διαβάσατε τι έγραψα. Στην Ελλάδα, οι αστυνομικοί που ξυλοκόπησαν στη Θεσσαλονίκη τον Κύπριο φοιτητή, διώχθηκαν, ποινικά, αστικά, πειθαρχικά. Δεν τους έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί! Οι δε διαδικασίες εναντίον τους, είναι συνεχείς.

Για να δούμε λοιπόν στην Κύπρο τι θα γίνει με αυτούς που χτύπησαν "προοδευτικά" το δικηγόρο μέσα στο αστυνομικό τμήμα. Επί ημερών "προοδευτικής" κυβέρνησης ΑΚΕΛ, που συλλαμβάνει πολιτικούς αντιπάλους...

Α ναι, στις "σοσιαλιστικές" χώρες (όπως στην Κούβα, χώρα με χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, όπου καλή ώρα σπεύσανε οι του ΑΚΕΛ να ανοίξουν πρεσβεία, όταν η χώρα υποεκπροσωπείται, το επαναλαμβάνω στη μισή ΕΕ), η λέξη αυτή, "αντίπαλοι", δεν αρέσει πολύ...

Τους λένε, αλλιώς, "εχθρούς του λαού" και τους συλλαμβάνουν!

Ίλαντρος είπε...

ΠΠ, εγώ συγκαταλέγομαι στους κανονικούς ή τους άσπονδους;

:-)

Ανώνυμος είπε...

@Νίκος

Εδώ διαμαρτύρεστε ότι σας αγνοούν.

'Έκανα αναφορά σε πρόσφατα συμβάντα παραπάνω, που συνιστούν εκτροπές. Όμως, κάνατε ορισμένοι ότι δεν διαβάσατε τι έγραψα.'

Εσείς γιατί κάνετε ότι δε διαβάσατε τα πιο κάτω;

-----@ κ. Νίκο,

διαβάστε, αν θέλετε εδώ>

http://karkaletsis-stavros.blogspot.com/2008/09/blog-post.html

και μετά εξηγήστε μας γιατί το ΚΕΑ δεν πρέπει ν' αποκαλείται 'ύποπτο' και 'υποκινούμενο'.

Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι βλέπουμε 'φαντάσματα';

(Σιγά μην πάρω απάντηση...)

20 Οκτώβριος 2008 3:49 μμ------

Και φυσικά είχα δίκιο. Καμία απάντηση.

Τις συλλήψεις τις καταδίκασα επανειλημμένα ως υπερβολικό μέτρο κι αυτό κάνετε επίσης ότι δεν το διαβάσατε.

Για τις προκηρύξεις και τους κινδύνους που επιφυλάσσουν ούτε ίχνος ανησυχίας...

'Θα ήθελα να σας καθησυχάσω κυρία μου: η συνταγματική νομιμότητα δεν απειλείται από κανέναν ακτιβιστή.'

Ε αφού το λέει ο κ. Νίκος...θα κοιμάμαι ήσυχη. (...)

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

να κοιμάστε πάντα ήσυχη και γαλήνια. Σας το εύχομαι ολόψυχα.

kyriakos είπε...

paidia protinw omadikh kinitopoihsh sto blog tou karkaletsou gia na ton tara3oume

e3w o karkaletsos apo thn kypro!!

Katw oi parakratikes organwseis pou spernoun th dixonia

Egw pantws 8a ton pellanw sra post ton skatofasista..

Ανώνυμος είπε...

@Νίκος


ευχαριστώ για τις ευχές, παρομοίως.

(τρία πουλάκια κάθονταν...)

Ανώνυμος είπε...

RE APLITE NEOTAXIKE LEXRITH ESY KAI GENNITSAROI TOU ELLINISMOU SE KYPRO & ELLADA NA KSERETE OTI THA MAS VRISKETE SINEXEIA MPROSTA EMAS TOUS AGNOUS ELLHNES PATRIOTES!!!!

OUN ESTIN ELLAS & KYPROS!!!!!!!

Vikar είπε...

Φασιστάκο Ανώνυμε

Τόλμα να πείς αυτά που λές με το όνομά σου και όχι ανώνυμα. Να δούμε πόσο βαρούν τα Π@@@@ια σου.
Κατάλαβες ποτέ την διαφορά του βρισίματος από την επιχειρηματολογία?.Φαίνεται ότι αυτό δεν ανοίκει στις δεξιότητες της συνομοταξίας σου!!

Ανώνυμος είπε...

nai... Einai o karkaletsas aftos o pio panw anononymos pitta..

-=IMAGINOS=- είπε...

@politispittas

Γιώργο παρεξήγησες. Δεν σου αφαίρεσα το σύνδεσμο σου. Κοίτα εκεί που λέει Σύνδεσμοι-Links γράφει "ΓIΩΡΓΟΣ ΠΗΤΤΑΣ". Το banner σου απ'οτι βλέπω έφυγε μαζί με του Jungle Report που ήταν ενωμένα σε ένα κώδικα από λάθος πίστεψε με. Έχω κάνει διάφορες αλλαγές στο blog όπως θα είδες στον html κεντρικό κώδικα στο blog (ένας φίλος μου τα έκανε αυτά γιατί δε σκαμπάζω εγώ από τέτοια) και έφυγαν και άλλα πράγματα από λάθος όπως φωτογραφίες και άλλα γκατζετάκια που είχα. Μου τα έκανε λίγο μαντάρα ο φίλος. Προσπαθώ μέρες τώρα να συνεφέρω το blog γιατί από το μενού του blog έχει εξαφανιστεί η επιλογή (ΔΙΑΤΑΞΗ) και πρέπει να προσθέτω πράγματα μέσω κώδικα HTML και μόνο.

Είναι δυνατόν ρε συ Γιώργο να σε απέρριπτα έτσι? Και μαλάκα να με πεις όπως ο Ανευλαβής στο Γεωργιάδη δεν πρόκειται να σε απορρίψω χαχαχα

Φιλιά