Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Αφοπλίστε τους Βλαμμένους

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις αρχές Φεβρουαρίου στην Πράσινη Γραμμη της Λευκωσίας και δεν είναι "σκηνοθετημένη" με εξαίρεση το "πείραγμα που έκανα στο χρώμα προκειμένου να αναδειχθεί το χακί-πράσινο του κράνους σαν το μόνο "ζωντανό" στοιχείο. Ωστόσο, κάποιοι μοιάζουν να θέλουν να σκηνοθετήσουν την Ιστορία ώστε το "έργο" να παραμείνει το ίδιο δια παντός.

Η 3η Σεπτέμβρη είναι λοιπόν ήδη παραδομένη στην αγκάλη της Ιστορίας η οποία μάλλον κάθεται σε μία γωνιά σκεπτική και παρακολουθεί, αναλογιζόμενη αν θα συνεχίσει στον 21ο αιώνα να κουβαλάει για πολύ ακόμα στην πλάτη της το βαρύτατο φορτίο ενός προβλήματος που είναι γνήσιο τέκνο ενός κόσμου που φεύγει.


Γιατί βέβαια, το Κυπριακό ανάμεσα στ’ άλλα, είναι μία πολύ παλιά ιστορία, ένα καρκίνωμα που βρίσκει τη ρίζα του σε γεωπολιτικούς σχεδιασμούς του παρελθόντος, σχεδιασμούς που θα μπορούσε κανείς εύκολα πια να τους χαρακτηρίσει ως αναχρονιστικούς.


Ξεκίνησαν λοιπόν οι απευθείας συνομιλίες, η διεθνής κοινότητα μάλλον κουρασμένη από το ζήτημα ελπίζει πως θα είναι η τελευταία φορά που πρέπει να ασχοληθεί μαζί του σε αυτό το επίπεδο, ενώ παράλληλα οι Αμερικανικές εκλογές μπαίνουν πια στην τελική και πιο κρίσιμη ευθεία.
Θα αναδειχθεί είτε το εσωστρεφές Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με τη λογική της Κυριαρχίας δια της Ισχύος είτε το εξωστρεφές Δημοκρατικό Κόμμα που θα επιχειρήσει να μακιγιάρει το κακοφορμισμένο προσωπείο της 8ετίας Bush.
Ορισμένοι, με εξαιρετικές απλουστεύσεις λένε πως η επιλογή είναι κάτι μεταξύ των δύο Cola. Δεν είναι έτσι όμως, οι διαφορές είναι βαθιές, σε όλα τα επίπεδα.
Και η εξωστρέφεια των Δημοκρατικών, μας συμφέρει, γιατί είναι μία τάση που μπορεί να επιταχύνει τις διαδικασίες επίλυσης των προβλημάτων που έχει κληρονομήσει η εν εξελίξει Παγκοσμιοποίηση από τον παλιό κόσμο.
Όμως εδώ, στην Κύπρο, τι θα γίνει; Πέρα από τις διαπραγματεύσεις, υπάρχουν εν υπνώσει ακόμα, δυνάμεις που αντιδρούν στην όποια προοπτική πριν ακόμα αυτή γίνει έστω και λίγο ορατή.
Δεν μπορώ να γνωρίζω καν, αν στο τέλος θα συμφωνήσω με την όποια πρόταση Λύσης, αν φτάσουμε μέχρι εκεί.
Αυτό όμως που γνωρίζω, είναι πως οι «Σκοτεινοί» οι εκ των προτέρων απορριπτικοί, οι πείσμωνες αλλά και οι έχοντες τεράστια συμφέροντα στη Μη Λύση είναι έτοιμοι να σπρώξουν τα κατά κανόνα βλαμμένα ανιστόρητα και αφελή πιόνια τους σε πρακτικές που μπορούν να γεννήσουν ανασφάλεια, προβλήματα και ταραχή.


Φωλιές για την επώαση των αυγών του εθνικισμού και της πατριδολαγνείας υπάρχουν αρκετές.
Και συχνά , γίνεται το λάθος της υποτίμησής τους: «λίγοι είναι, ποιος τους ακούει, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα».

Δεν μπορούν;
Πρόσφατα είχαμε το επεισόδιο με την προσβολή της προτομής του Κεμάλ στην Πύλα. Ευτυχώς η Τ/Κ πλευρά δεν έδωσε τη σημασία που θα έδινε σε άλλες εποχές και αυτό έγινε χάριν της στάσης που κράτησε η πολιτική ηγεσία της Κοινότητας. Πόσες φορές όμως θα μπορέσει η ηγεσία να φιλτράρει τα πράγματα;
Ανερυθρίαστα, η ανεπίσημη ιστοσελίδα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ δημοσιεύσει άρθρο του κου Φτωχόπουλου με τον τίτλο «ο Φασίστας Πρόεδρος» εννοώντας τον κο. Χριστόφια.
Στην ίδια ιστοσελίδα (
www.apoellas.com) κεντρικό άρθρο, καλεί τον αείμνηστο Μάριο Τόκα να ζητήσει…συγνώμη από τον τάφο : «Ζήτα μας ένα συγνώμη που τόλμησες να μελοποιήσεις στίχους του Ευαγόρα Παλληκαρίδη».
Αν κανείς όμως περάσει την πρώτη σελίδα και μπει μέσα στο forum που οι νεαροί κατά κανόνα, φανατικοί οπαδοί του ΑΠΟΕΛ «συζητούν», τότε μάλλον θα του…πεταχτούν τα μάτια έξω και θα αναρωτηθεί: Ποιοι άραγε έχουν συμφέροντα να επιδοκιμάζουν ή και να καλλιεργούν τέτοιες συμπεριφορές; Ποιοι θέλουν να έχουν μία χούφτα θερμόαιμα πιτσιρίκια έτοιμα, με τη μηχανή αναμμένη, για να τα ξαμολήσουν στους δρόμους να κάνουν τάχα αγώνα υπέρ πίστεως και πατρίδος διακυβεύοντας ίσως το ίδιο τους το μέλλον; Δεν θα πρέπει κάποτε επιτέλους η Πολιτεία να λάβει τα μέτρα της;
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που κάνει πολύ καλή δουλειά στον έλεγχο της ερωτικής πορνογραφίας δεν πράττει αναλόγως και για την Πολιτική Πορνογραφία που εν τέλει είναι πολύ πιο επικίνδυνη;
Θαυμάστε επίπεδο λόγου και νοημάτων, ενώ μπήκαμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις:
«Nα πατε να γαμ..... που θα καμω εγω τουρκοκυπριακο μαθημα στα σχολεια σας» «Α ρε ξυλο που θα πεσει στα σχολεια φετος»


Ώστε λοιπόν, θα πέσει ξύλο στα σχολεία φέτος προειδοποιούν κάποιοι εμπρηστικά και, ουδείς υπεύθυνος των ιστοσελίδων αυτών, δεν νουθετεί και δεν επισημαίνει πως αυτή η φρασεολογία είναι επιεικώς απαράδεκτη. Και, φανταστείτε, πως τα παραδείγματα που έδωσα είναι τα ηπιότερα. Βεβαίως, την απάντηση την έχουν έτοιμη: «Δεν θα εμποδίσουμε την ελεύθερη έκφραση, είμαστε δημοκρατικό φόρουμ» Και είναι μία αισχρή δικαιολογία αυτή όταν όλοι ξέρουμε πως η πλειοψηφία που συνωστίζεται στα διαδικτυακά φόρουμ είναι από πιτσιρίκια των οποίων οι διαθέσεις εύκολα κατευθύνονται από τους επιτήδειους που σιωπηρά καλλιεργούν τη νοσηρότητα. Τι θα κάνουν αυτά τα μπολιασμένα με δηλητήριο παιδιά μεθαύριο σε μία περίπτωση Λύσης; Πως δεν θα ωθηθούν σε τραμπουκισμούς από τους φαιούς;


Πρέπει να αφοπλισθούν οι Βλαμμένοι. Εδώ και τώρα. Πρέπει οι υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να κοιτάξουν λίγο στην Πολιτική Πορνογραφία από όπου και αν αυτή εξασκείται. Πρέπει οι ιστοσελίδες που καλλιεργούν τη διαίρεση, τον φασισμό, τον εθνικισμό , την ύβρη και το μίσος είτε να κατέβουν είτε να συνετισθούν και οι υπεύθυνοί τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γιατί είναι σαφές πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η συντήρηση των μαγαζιών τους.
Και θα πρέπει επιτέλους να αποπολιτικοποιηθεί το ποδόσφαιρο και να κρυφτούν οι πάσης φύσεως εθνικές σημαίες από τα γήπεδα.
Είναι αξιοπερίεργη η ανοχή σε αυτό το σημείο, ανοχή που επιδεικνύουν όλοι.

108 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

..respect!

:-)

Lexi_penitas είπε...

Έχω αναφερτεί επανειλημένα στην ανάγκη αποφαστικής αντιμετώπισης των φασιστόκαφρων που κάποιοι τους προετοιμάζουν για να τους χρησιμοποιήσουν ανάλογα αν τα πράγματα φανεί ότι οδηγούνται σε λύση. Η πρώτες αντιδράσεις στη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να ταράξει στο ελάχιστο τα νερά στο χώρο της παιδείας, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ποιοι κινούν τα νήματα πίσω από τις ορδές των νεαρών ελληνο-ταλιμπάν. Έχει την υποχρέωση σε πρώτο στάδιο τουλάχιστον να τους ξεσκεπάσει και να τους παραδώσει στη λαϊκή περιφρόνηση.

rose είπε...

καλό άρθρο Γιώργο
πολύ καλό

Ίλαντρος είπε...

Πρώτον, διεκδικώ πατρότητα του επιθέτου "βλαμμένος" :-)

Δεύτερον, δεν διαφωνώ καθόλου με τη χρήση του όρου "βλαμμένοι" για τα συγκεκριμένα άτομα.

Τρίτον, ποιο ΕΓΚΛΗΜΑ έχουν διαπράξει οι συγκεκριμένοι; Ποιο νόμο έχουν παραβιάσει; Ποια είναι η προβλεπόμενη ποινή;

Η ελευθερία του λόγου θέλει δύναμη να την αντέξεις.

Ανώνυμος είπε...

Στην Αγγλία όταν μπεις τζιαι γράψεις κάπου "Let's bomb English people" η αστυνομία δικαιούται να σε πάει μέσα για ανάκριση. Ονομάζεται incitement to violence/terrorism. Οταν εν εργαλείο για τον σχεδιασμό βίαιων ενεργειών ή την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων που έχουν αυτή την αποστολή τότε δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα αλλά απειλή στον νόμο και την τάξη. Πόσο μάλλον όταν η βία τζιαι οι απειλές στρέφονται εναντίον οργάνων της κυβέρνησης.

SKonte είπε...

kapos eironiko na zitas na katevoun istoselides kato anti na eisai ipermaxos dimokratia kai eleytherias klp klp, Mpas kai eisai kriptofasistas?

Ανώνυμος είπε...

passenger na ipothesoume oti theoreis to sistima tis Agglias idaniko?

Ανώνυμος είπε...

Καθόλου. Αλλά σε τούτο το θέμα καλά κάμνουν κατα τη γνώμη μου.

Vikar είπε...

Γιώργο

Σε όλα έχεις δίκιο.Και για την κατεύθυνση και για την μεθοδολογία και για τους σκοπούς των τέτοιων ιστοσελίδων.

ΟΜΩΣ

Το τομάρι μας έχει πολλές εμπειρίες απο τέτοιες κατασταλτικές τακτικές. Δεν είναι αυτή η λύση. Ακόμα και αν κατεβάσεις τις ιστοσελίδες οι απόψεις θα υπάρχουν και θα κυκλοφορούν.Μόνον λαβή για δημαγωγία και προπαγάνδα θα τους προσφέρουμε.

Εν τω μεταξύ:

ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ

1.Θα υπάρξει κάποια στιγμή κορύφωση τέτοιων σπεκουλαδόρικων τακτικών, στην προσπάθεια να "αποδείξουν" την ανθελληνικότητα, αντεθνική δράση, προδοτική στάση κλπ του Χριστόφια(Δες και στάση όλων αυτών των στοιχείων έναντι του Υπουργού Παιδείας.)
2. Ο κίνδυνος προβοκατόρικων ενεργειών ελοχεύει.(Ιδρύθηκε και κάποιο κίνημα ΚΕΑ απο Καρκαλέτση, Μακρίδη κλπ). Η πρόκληση στην Πύλα ήταν μόνο η αρχή
3. Δυστυχώς υπάρχει απο τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ η εμβόλιμη συμμετοχή στην Κυβέρνηση και ταυτόχρονα αυτά τα κόμματα είναι φωλιές επώασης του εθνικισμού, και μέγιστος κίνδυνος στην προσπάθεια προώθησης της δικοινοτικής συνενόησης.

ΚΑΙ

1.Τώρα που υπάρχει κεντρικά πολιτική βούληση και η Κυβερνητική προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος.
2. Τώρα που υπάρχει συντριπτικός συσχετισμός στις πολιτικές δυνάμεις υπέρ της συνενόησης
3.Τώρα που δεν είναι εύκολο να φιμωθεί η συναινετική, συμφιλιωτική γραμμή

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ

ΑΡΑ

1.ΝΑ αποκαλύψουμε αυτούς που κρύβονται πίσω απο λεκτικές κουρτίνες και καιροφυλακτούν για να δώσουν το καίριο χτύπημα (ΔΗΚΟ,ΕΔΕΚ). Να κάνουμε οτιδήποτε περνάει απο το χέρι μας ώστε να απελευθερωθούν οι όποιες δημοκρατικές δυνάμεις είναι εγκλωβισμένες στην αποριπτική πολιτική αυτών των κομμάτων. (Ήταν απόλαυση να ακούς σήμερα τον Βαρνάβα να επιχειρεί εναντίον του υπουργού παιδείας απροκάλυπτα. Ο ίδιος φάνηκε να αγνοεί ότι στα κατεχόμενα αλλάχθηκε το περιεχόμενο 86 βιβλίων εδώ και τρία χρόνια).
Να φροντίσουμε να ξεχωρίσει 'εγκαιρα η ίρα απο το στάρι σε αυτά τα κόμματα πρίν να αρχίσουν να λειτουργούν τα σύνδρομα.

2. Με χρήση όλων των μέσων όπου έχει πρόσβαση ο καθένας μας να άφυπνισθεί η λαική συνείδηση. Να συνειδητοποιείσουμε όλοι ότι η επόμενη περίοδος θα πρέπει να γίνει περίοδος παροχής όλων των δυνάμεών μας έτσι ώστε η "περιρρέουσα ατμόσφαιρα" να μην επιτρέψει ούτε κάν την παρουσίαση τέτοιων απόψεων. Να φθάσουμε στο σημείο να ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ. Έχω ζήσει τέτοια περίοδο στην μεταπολίτευση όπου υποκείμενα σαν τα πιο πάνω που ανέφερα δεν τολμούσαν ούτε καν να εμφανιστούν στο πολιτικό "παζάρι".
Γράψτε και εκπέμψετε (εσείς που έχετε προσβάσεις σε ΜΜΕ) ασταμάτητα και αποκαλύψτε τους.
3.Απαιτείται συντριπτική επίθεση επιχειρημάτων και δημιουργία κυρίαρχης προοδευτικής "ατμόσφαιρας" κάθε φορά που εκδηλώνεται επίθεση σε πεδία που θεωρούν προνομοιούχα. π.χ.Θεωρώ ότι ΔΕΝ υπερασπιζόμαστε όσο πρέπει και όπως πρέπει την πολιτική του υπουργείου παιδείας. (μπορεί να γίνει ας πούμε μια δημοσκόπηση την οποία να μπορούμε να τους τρίψουμε στα μούτρα?)

Εν κατακλείδι,

ΝΑ εκλαικεύσουμε την λαική εντολή προς τον Χριστόφια.

Η λαική εντολή είναι:

ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ, ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ, ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ,ΛΥΣΗ

Η ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν καλύτερα πρώτα να δούμε τι εννά γράφουν τα βιβλία τζιαι μετά να μιλούμε για το αν εν καλά η κακά. Αν αποδεικνύει κάτι τούτη η ιστορία εν ότι αρκετοί εν αφορμές που γυρεύκουν τζιαι όι αιτίες.

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

«Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία της έκφρασης για τους ανθρώπους που περιφρονούμε, δεν πιστεύουμε σ’ αυτήν καθόλου».
Νόαμ Τσόμσκι

Γιώργο, με γνωρίζεις. Ο σεβασμός μου στο πρόσωπό σου είναι δεδομένος και αδιαπραγμάτευτος. Από εκεί και πέρα όμως, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω ΚΑΘΕΤΑ με τα όσα αναγράφεις στο post.

Γράφεις λοιπόν: "Πρέπει οι ιστοσελίδες που καλλιεργούν τη διαίρεση, τον φασισμό, τον εθνικισμό, την ύβρη και το μίσος είτε να κατέβουν είτε να συνετισθούν και οι υπεύθυνοί τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους".

Να βάλουμε ξανά λοιπόν στη φυλακή τον Ντέιβιντ Ίρβινγκ, να καταδικάσουμε όλοι τα (αναμφισβήτητα) εγκλήματα του κομμουνισμού και να θέσουμε εκτός νόμου τα εθνικιστικά και τα κομμουνιστικά κόμματα (όπως ήδη προσπάθησαν να κάνουν για τα τελευταία, κάποιοι καραγκιόζηδες στην Τσεχία και στην Πολωνία).

Επίσης, να επιβάλλουμε κυρώσεις στην Ιταλία για τη συμμετοχή ακροδεξιών στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι (και να μην αναφερόμαστε στη Ρώμη, όπου δήμαρχος είναι ο νεοφασίστας Αλεμάνο, πω πω συμφορά), αλλά να επιβάλλουμε κυρώσεις και στην Αυστρία, όπου αυτό συνέβη ήδη και ψήνεται εκ νέου! Να "συνετίσουμε" και τους Ελβετούς για τον ίδιο λόγο!

Ζητάς δηλαδή να στείλουμε στο πυρ το εξώτερον την ελευθερία του λόγου; Εδώ το σχόλιο του Ίλαντρου, όπως και εκείνο του Τσόμσκι παραπάνω, είναι εξαιρετικά εύστοχο:

"Η ελευθερία του λόγου θέλει δύναμη να την αντέξεις". Όντως, θέλει δύναμη και άντερα να αντέξω κάποιους στη χώρα μου να λένε "πίσω Ελληναράδες" και να καυτηριάζουν κάθε τι ελληνικό και εθνοπρεπές, διδάσκοντας αρνησιπατρία και εθνομηδενισμό!

Όμως, είμαι υποχρεωμένος, να επιδείξω προσήλωση στις αρχές μου. Η ελευθερία δεν σταματά εκεί που συμφέρει εμένα ή αρέσει σε εμένα!

Είμαι υποχρεωμένος να συζητώ μαζί με τους ιδεολογικούς αντιπάλους μου, να τους σέβομαι και να προστατεύσω την ελευθερία τους να λένε ό,τι θέλουν, ακόμα και με τη ζωή μου. Αυτή η ελευθερία, κερδήθηκε με πολύ αίμα και τις θυσίες αναρίθμητων ανθρώπων!

Στο έχω ξαναγράψει νομίζω Γιώργο: ο χειρότερος φασισμός, είναι ο φασισμός του αντιφασισμού. Για να μη μιλήσω για την πολιτική ορθότητα που επιβάλει όλες τις "απαγορεύσεις" της εποχής μας.

Καλέ μου φίλε και διανοούμενε: οι απαγορεύσεις στρέφονται εναντίον ΟΛΩΝ. Αυτό μην το ξεχνάς σε παρακαλώ. Και συνήθως στρέφονται κατά όσων "ενοχλούν" το σύστημα, το κακώς εννοούμενο "καθεστώς" ή "βαθύ κράτος". Γιατί το τελευταίο, μην αυταπατάσαι, υπάρχει παντού.

Οι απαγορεύσεις στρέφονται κυρίως κατά των ριζοσπαστών. Και το να είσαι πατριώτης σήμερα, αποτελεί ριζοσπαστική επιλογή, γιατί μπλοκάρει την "ελεύθερη διακίνηση" του κεφαλαίου και υπονομεύει τον οικονομικό (καπιταλιστικό) διεθνισμό, την προσπάθεια δηλαδή μετατροπής της οικουμένης σε μια τεράστια αγορά.

Απορώ όμως: ποιος θα "κρίνει", με ποια "κριτήρια" και ποιος θα "συνετίσει" και πως; Για πες μου... Ο "σύντροφος" Χριστόφιας;

Θα σου θυμίσω τι έγινε με το "βιβλίο" της Ρεπούση στα ελληνικά σχολεία. Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι κατά μέρος στην Κύπρο, την κοινωνική μηχανική.

Όποιος θέλει τα παιδιά του να διδαχθούν τουρκική λογοτεχνία και να γίνουν γενίτσαροι και φορείς του τουρκικού πολιτισμού (sic), ας μεταβεί στα κατεχόμενα.

Για ό,τιδήποτε αφορά στα παιδιά των Ελληνοκυπρίων και σε αλλαλές πλεύσης στην εκπαίδευση, απαιτείται ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Αυτό που δεν έγινε στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα πολύ οργισμένες αντιδράσεις γονέων, που θεωρούν εύλογο και απαραίτητο να ερωτώνται για το τι θα διδαχθούν τα παιδιά τους.

Αλλιώς, αν υπάρξει (αντιδημοκρατική) προσπάθεια επιβολής τετελεσμένων, τότε πρέπει να υπάρξουν προσφυγές στην ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

Εγώ για τα δικά μου παιδιά, φρόντισα ως Μικρασιάτης στην καταγωγή και άνθρωπος που τιμώ τη μνήμη των προγόνων μου, να μην διδαχθούν το "προοδευτικό" ανοσιούργημα της Ρεπούση. Ο λαός της Ελλάδας φρόντισε μάλιστα, όσοι έπαιξαν με την Ιστορία του, να τεθούν εκτός Βουλής.

Στην Ελλάδα αυτά τα κόλπα δεν πέρασαν και προσωπικά ελπίζω να μην περάσουν και στην Κύπρο. Η ειρηνική συμβίωση μπορεί κάλλιστα να επιτευχθεί, χωρίς προσπάθεια αλλοίωσης των εθνολογικών χαρακτηριστικών κανενός, Έλληνα ή Τούρκου.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι οι αντιδράσεις των οπαδών του ΑΠΟΕΛ, τη στιγμή μάλιστα που οι απόψεις τους είναι γνωστές τοις πάσι, αλλά η απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων, απόντων των πολιτών.

Ας τεθεί το θέμα των σχολικών εγχειριδίων σε δημοψήφισμα, για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος! Για να δούμε τι άλλο θα προτείνουν κάποιοι στο όνομα της "επαναπροσέγγισης".

ΥΓ Καιρός να καταδικάσουμε πρώτα τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ (αντί να συζητούμε μαζί του), που μετείχε σε "εκκαθαριστικές επιχειρήσεις" κατά Ελλήνων κάποτε, αντί να "συνετίσουμε" δικούς μας ανθρώπους. Διακρίνω λάθος στόχευση!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Απόλαυσα για άλλη μια φορά τη μουσική. Οι επιλογές πάλι εύστοχες.

-=IMAGINOS=- είπε...

Συμφωνώ με το Νίκο παραπάνω και θα προσθέσω..
Αυτό το άρθρο Γιώργο είναι ένα μεγάλο foul τουλάχιστον που τουλάχιστον από σένα δε θα έπρεπε να γίνει και στο λέω πολύ φιλικά όπως πάντα.

Φαντάσου να αρχίσουμε όλοι μας να αποκαλούμε βλαμμένους όσους διαφωνούμε μαζί τους ακόμα και όταν δικαίως διαφωνούμε και ακόμα εάν όντως πρόκειται για βλαμμένους.

Και βέβαια δε στέκομαι στη διαφωνία αλλά στο δικαίωμα του καθενός “βλαμμένου” ή “έξυπνου” να λέει ότι γουστάρει.

Επικίνδυνες θέσεις αυτές για την ελευθερία του λόγου που μπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες καταστάσεις και που μπορεί να γυρίσουν και μπούμεραγκ στους "μη βλαμμένους". Ήδη ανακάλυψα αντιδράσεις….

http://www.skorpialogia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=327
http://www.greekalert.com/2008/09/blog-post_06.html

Ανώνυμος είπε...

Αφελές, επιπόλαιο και πονηρό άρθρο. Απο πλευράς επιχειρημάτων και λογικής παιδαρωδες. Την επικινδυνότητα των "βλαμμένων" που φωνάζεις, καταβάθος την υπηρετείς απο την άλλη μεριά.
Ο μόνος λόγος για τον οποίο κάποιος θέλει να καταστήλει την αντίθετη άποψη είναι είτε επειδή δεν έχει επιχειρήματα να τους πείσει, είτε επειδή φοβάται την αντίδραση τους. Σ'αυτή την περίπτωση μάλλον συμβαίνουν και τα δυο.

Unknown είπε...

@ Νίκο, ήμουν από τους πλέον κατηγορηματικούς αντίθετους στην οποιαδήποτε δίωξη του Ντέιβιντ Ίρβινγκ. Μόνο που θεωρώ το παράδειγμα άστοχο. Θα παρακαλούσα για λίγο πιο προσεκτική ανάγνωση.

Θα επανέλθω. Προς ώρας δουλεύω, είμαι στο studio σε εκπομπή ;-)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ είπε...

Θεωρλω άστοχο εντελώς το μέρος όπου ζητάς να επέμβουν οι υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,η γνώμη δεν εμπεριέχει καμιά παρανομία,οι πράξεις είναι το θέμα και είναι στα χέρια μας να τους σταματήσουμαι απο να κάνουν πράξει τις ιδέες τους(ηλήθιες ιδέες δεν λέω αλλά δεν μπορείς να στερίσεις τον λόγο).Εμείς πρέπει να τους δείξουμαι ότι δεν θα ανεχτούμαι καμιά πράξη διάλυσης και εθνικιστικής υπερηφάνειας,δεν θα ανεχτούμαι να χτυπάνε ανθρώπους.Αν μας απυλάνε πως θα πέσει ξύλο φέτος στα σχολία,μην πέφτετε στις βλακείες που λένε,το ξέρουν πολυ καλά πως η κοινωνία αδιαφορή για έτσι πράγματα,και δεν θα έχουν καμία στήριξη και καμία δύναμη.Ο εκγλεισμός όμος και οι δίωξη μέσο του διαδικτύου κάποιου για κάτι που είπε είναι άκρως φασιστικό.Οι απαντήσεις μας στους δρόμους.
Το ποδοσφαιρο δεν πρέπει να απολιτικοποιηθεί,αν γίνει αυτό χάννει και την ταυτότητα του,να μην κομματοποιήται πρέπει το ποδόσφαιρο.Δεν φτέει το ποδόσφαιρο επειδή βρέθονται κάποιοι ηλήθιοι έστω και οπαδοί κάπιας ομάδας,σε άλλες χώρες ανθρώποι με παρόμιες ιδέες είναι κόμματα,θα απολιτικοποιήσομαι και τα κόμματα?Στόχος είναι η καταστροφή αυτόν των ιδεών και όχι να βάζουμαι στόχους άλλα πράγματα που δεν έχουν σχέση.Ο εθνικισμός και αυτές οι ιδέες καλιεργούνται απο τα νηπιαγωγεία ακόμη.Εκπαιδευτική μεταρύθμιση τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο μαζί σου :)

Ίλαντρος είπε...

Στη γειτονιά μου την παλιά είχα ένα φίλο
που ήξερε και έπαιζε τ' ακορντεόν
όταν τραγούδαγε φτυστός ήταν ο ήλιος
φωτιές στα χέρια του άναβε τ' ακορντεόν

Μα ένα βράδυ σκοτεινό σαν όλα τ' άλλα
κράταγε τσίλιες παίζοντας ακορντεόν
γερμανικά καμιόνια στάθηκαν στη μάντρα
και μια ριπή σταμάτησε τ' ακορντεόν

Τ' αρχινισμένο σύνθημα πάντα μου μένει
όποτε ακούω από τότε ακορντεόν
κι έχει σαν στάμπα τη ζωή μου σημαδέψει
δε θα περάσει ο φασισμός

Ανώνυμος είπε...

Οταν οι λεβέντες στο ένα τζιαι στο άλλο φόρουμ σκοτώσουν η τραυματίσουν κόσμο κάμνοντας πράξη τις προτροπες για βία που γράφονται σε αυτά εσυ να στηθείς έξω που το νοσοκομείο ή την κηδεία εν προκειμένω τζιαι να το τραγουδάς.

andreas f.stavrou είπε...

θεωρώ απαράδεκτο κάποιος να απευθύνεται στην εξουσία και να της ζητά να φιμώσει αυτούς με τους οποίους διαφωνεί.
Αυτή φασιστική λογική ήδη έχει κτυπήσει την Ευρώπη. Δηλαδή αυτός που κατέχει την εξουσία φτιάχνει νόμους εναντίον όσων διαφωνούν με σκοπό να τους φιμώσει.
Στην πράξη αυτό που κτυπιέται είναι το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης του κάθε πολίτη. Και αλλού θεωρούν ποινικό αδίκημα τον κομμουνισμό και αλλού τον αντισημητισμό. Και πάει λέγοντας.
Και αν δεν ανέχεσαι αυτούς τους "βλαμμένους", τότε τι πρέπει να γίνει; Να αρχίσουμε τον πόλεμο;
Κάποιοι έχασαν την επαφή τους με την πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Απλα πληγωσατε την εικονα σας στο προσωπο μου, ισως δεν σας ενδιαφερει και κατανοητο απλα ενιωσα την αναγκη να το γραψω γιατι στο τελος της ημερας και τα αντιθετα μπλοκ καταπολεμισης των φασιστων μπορουν να καταστουν στην στην ιδια κατηγορια απο τους αντιπαλους , ταυτιζοντας οτι αναφερεις ως συνεπειες σαν αποτελεσματα των μπλοκ

τι θα γινει δηλαδη θα μιλα μονο οποιος ειναι κυβερνων? και αν στην επομενη πενταετια ειναι ο καθε τασσος ηγετης πρεπει να κλεισουν τα αντιθετα μπλοκς και μαλιστα με δικαιολογητικο απο μπλοκερ?

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΣ ΦΙΛΕ

Unknown είπε...

...και, ουδείς υπεύθυνος των ιστοσελίδων αυτών, δεν νουθετεί και δεν επισημαίνει πως αυτή η φρασεολογία είναι επιεικώς απαράδεκτη....
...είτε να συνετισθούν και οι υπεύθυνοί τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γιατί είναι σαφές πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η συντήρηση των μαγαζιών τους....


Δεν μιλάω για blogs, δεν μιλάω για προσωπικές ιστοσελίδες που ο καθένας έχει ασφαλώς το δικαίωμα να λέει ότι θέλει. Αν για παράδειγμα κάποιοι απειλούσαν το ιστολόγιο του Imaginos (Υγρό Πυρ) με το οποίο στα πλείστα σημεία ιδεολογικά διαφωνώ θα επαναστατούσα –και το γνωρίζει πολύ καλά πόσες φορές έχω συνηγορήσει υπέρ φωνών απόλυτα αντίθετες με τη δική μου.

Πρώτα μιλάω για νουθεσία. Για σύσταση. Δεύτερο αναφέρομαι σε σελίδες στις οποίες συγκεντρώνονται οι πλέον θερμόαιμοι φίλαθλοι κατά κανόνα πιτσιρίκια. Και στις οποίες ο φανατισμός και το μίσος αφήνονται ελεύθερα και τυφλά.

Σε όλα μα όλα τα Φόρουμς, υπάρχουν «διαχειριστές» που καλούν τους συμμετέχοντες να είναι κόσμιοι.

Είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο γιατί σε συγκεκριμένα Φόρουμ όπως αυτό του ΑΠΟΕΛΛΑΣ ουδείς διαχειριστής, ουδέποτε, δεν έβαλε φρένο στα απίθανα παραληρήματα ρατσιστικού μίσους. ΠΟΤΈ.

Ας με συγχωρήσουν οι φίλοι και οι φίλες για τη στάση μου, ωστόσο εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Και σε μία Κύπρο που μόλις ξεκινάει κάποιες πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις προκειμένου να αδράξει την κατά πάσα πιθανότητα τελευταία ευκαιρία για λύση ας μου επιτραπεί να θεωρώ ορισμένα πράγματα εξαιρετικά επικίνδυνα. Ο τόπος δεν αντέχει ούτε άλλο αίμα, ούτε άλλες ταραχές. Είναι τόσο δύσκολο οι «αρμόδιοι» που ελέγχουν την συμπεριφορά κάποιων πιτσιρικάδων να καταλαγιάσουν κάποια πάθη; Όχι, δεν είναι διόλου δύσκολο. Δεν το κάνουν. Δεν το κάνουν συστηματικά. Με συγχωρείτε, αλλά καταντάει προβληματικό και ύποπτο.

Και είναι τελείως διαφορετικά πράγματα τα Ιστολόγια από σελίδες στο διαδίκτυο που εκπροσωπούν επίσημα ή ανεπίσημα, οργανωμένα (και ελεγχόμενα) σύνολα όπως οι φανατικοί οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων.

Unknown είπε...

@ανώνυμε φίλε…που είδες να μιλάω για μπλογκς; Για κατευθυνόμενους χουλίγκανους μιλάω και μόνο για αυτούς που τους κατευθύνουν.

Ανώνυμος είπε...

τοτε αγαπητε φιλε εισαι υπερ της καταργησης του ιντυμεντια? εκει θα καταλξει, το μαχαιρι ειναι δικοπο
τετοιες ενεργειες μονον στο περιορισμο και τον διαδυκτιακο ελεγχο θα οδηγησει και ανοιγει ο ασκος του αιωλου για τα μπλοκς

Ίλαντρος είπε...

Δεν κατάλαβα, τι διαφορά έχει αν είναι μπλογκ ή συνηθισμένη ιστοσελίδα;

Και επειδή αρχίσουμε διαπραγματεύσεις θα καταστείλουμε την αντίθετη άποψη;

Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά αυτό είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Έχασες πολλούς πόντους Πήττα, πάρα πολλούς.

dokisisofi είπε...

@vikar, όταν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών μείναμε με την επιλογή Χριστόφια-Κασουλίδη, ουσιαστικά ξεγελαστήκαμε ότι η επιλογή ήταν ΌΧΙ και ΝΑΙ. Γι'αυτό και μόνο βγήκε ο Χριστόφιας απ΄'όσους δεν έριξαν λευκό. Γιατί θεωρήθηκε υποστηρικτής έστω ενός διφορούμενου και περιστασιακού ΌΧΙ. Μη μου λες λοιπόν ότι κατανικήθηκαν οι απορριπτικοί μετά την εκλογή Χριστόφια.

Όσον αφορά το τσιτάτο που καλεί....σε νομιμοφροσύνη στις γραμμές των επιλογών της εξουσίας, πέραν από τη λογική του "φωτιά και τσεκούρι" στους αντιφρονούντες μου φαίνεται ότι συντάχθηκε από τ επιτροπή τύπου μετά από σχετική συνεδρίαση. Είναι τόσο τσεκουράτα, κωδικοποιημένα και επιτακτικά που μοιάζουν με ειλημμένες αποφάσεις τακτικής.

Λες επίσης, ποιούμενος την μάντισσα Πυθία ότι

" ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ

1.Θα υπάρξει κάποια στιγμή κορύφωση τέτοιων σπεκουλαδόρικων τακτικών, στην προσπάθεια να "αποδείξουν" την ανθελληνικότητα, αντεθνική δράση, προδοτική στάση κλπ του Χριστόφια(Δες και στάση όλων αυτών των στοιχείων έναντι του Υπουργού Παιδείας.) "

Πωπω προβλεπτικές ικανότητες. Μήπως εφαρμόζετε τις ίδιες προπαγανδιστικές τακτικές?


" Ο κίνδυνος προβοκατόρικων ενεργειών ελοχεύει.(Ιδρύθηκε και κάποιο κίνημα ΚΕΑ απο Καρκαλέτση, Μακρίδη κλπ)"

Αυτό σας το πληροφόρησαν μέλη της "επαγρύπνησης"? Και δεν κατάλαβα που κολλά η εν λόγω κίνηση (για την οποία πρώτη φορά ακούω) με τις προβοκατόρικες ενέργειες? Ούτε μ'αυτό που λες(λέτε) παρακάτω κολλά ότι δλδ " Η πρόκληση στην Πύλα ήταν μόνο η αρχή". Προβοκατόρικη ενέργεια ο ασβέστης στην προτομή του Ατατούρκ?
Ξέρεις τί σημαίνει προβοκάτσια? Να έριχναν ασβέστη σε δικό μας άγαλμα. Αλλά, οκ, εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπεις.
(τραγικά ασύνδετα όσα λες μέχρι τώρα, για πάμε παρακάτω)

" Δυστυχώς υπάρχει απο τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ η εμβόλιμη συμμετοχή στην Κυβέρνηση και ταυτόχρονα αυτά τα κόμματα είναι φωλιές επώασης του εθνικισμού, και μέγιστος κίνδυνος στην προσπάθεια προώθησης της δικοινοτικής συνενόησης."

α ναι? γι'αυτό συμφωνούν και τα δύο κόμματα στη Διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία? απο τον πολύ εθνικισμό? Και δεν κατάλαβα, πολεμείται και ο πολυκομματισμός και ο πλουραλισμός τώρα?

"ΚΑΙ

1.Τώρα που υπάρχει κεντρικά πολιτική βούληση και η Κυβερνητική προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος.
2. Τώρα που υπάρχει συντριπτικός συσχετισμός στις πολιτικές δυνάμεις υπέρ της συνενόησης
3.Τώρα που δεν είναι εύκολο να φιμωθεί η συναινετική, συμφιλιωτική γραμμή¨"

Παναϊα μου σαν αρχή ψηφίσματος του ΟΗΕ ή συντάγματος, τα 3 παραπάνω άρθρα. Είπα σας εγώ ότι επρόκειτο για ανακοινωθέν επίσημο, δε σας το είπα?

"ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ"

πωπω, ένα επίπεδο δημοκρατίας και ελευθερίας! Ζούμε μεγάλες στιγμές!

"ΑΡΑ

1.ΝΑ αποκαλύψουμε αυτούς που κρύβονται πίσω απο λεκτικές κουρτίνες και καιροφυλακτούν για να δώσουν το καίριο χτύπημα (ΔΗΚΟ,ΕΔΕΚ)"

να τους ρουφιανέψουμε δηλαδή? (παλιά σας τέχνη κόσκινο θα μου πεις..)

. " Να κάνουμε οτιδήποτε περνάει απο το χέρι μας ώστε να απελευθερωθούν οι όποιες δημοκρατικές δυνάμεις είναι εγκλωβισμένες στην αποριπτική πολιτική αυτών των κομμάτων."

χα! και πως τις καταλαβαίνεις? και τί θα τους πεις? "μα είναι δυνατόν εσύ, το καμάρι της Κυπρου, να σπαταλιέσαι σε τ΄΄ετοιο κόμμα και να σπαταλάς και τη ψήφο σου ?
Ελα σε μας, έλα σε μας?!"


(Ήταν απόλαυση να ακούς σήμερα τον Βαρνάβα να επιχειρεί εναντίον του υπουργού παιδείας απροκάλυπτα. Ο ίδιος φάνηκε να αγνοεί ότι στα κατεχόμενα αλλάχθηκε το περιεχόμενο 86 βιβλίων εδώ και τρία χρόνια).

Που κολλά τώρα αύτό τώρα? Να ξέρουμε ότι ο Βαρνάβας δεν είναι στην λίστα των προαναφερθέντων?

"Να φροντίσουμε να ξεχωρίσει 'εγκαιρα η ίρα απο το στάρι σε αυτά τα κόμματα πρίν να αρχίσουν να λειτουργούν τα σύνδρομα."

διαίρει και βασίλευε δηλαδή? Να μπείτε και να τους διασπάσετε? Ή θα κάνετε οντισιόν για να ανακαλύψετε τα κρυμμένα στάρια/ταλέντα?

" Με χρήση όλων των μέσων όπου έχει πρόσβαση ο καθένας μας να άφυπνισθεί η λαική συνείδηση. Να συνειδητοποιείσουμε όλοι ότι η επόμενη περίοδος θα πρέπει να γίνει περίοδος παροχής όλων των δυνάμεών μας έτσι ώστε η "περιρρέουσα ατμόσφαιρα" να μην επιτρέψει ούτε κάν την παρουσίαση τέτοιων απόψεων. Να φθάσουμε στο σημείο να ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ."

:s

"Έχω ζήσει τέτοια περίοδο στην μεταπολίτευση όπου υποκείμενα σαν τα πιο πάνω που ανέφερα δεν τολμούσαν ούτε καν να εμφανιστούν στο πολιτικό "παζάρι"."

τι ωραία ε? ΄παλιές καλές εποχές φίμωσης και καταστολής....

"Γράψτε και εκπέμψετε (εσείς που έχετε προσβάσεις σε ΜΜΕ) ασταμάτητα και αποκαλύψτε τους. ¨"

και οι νομοθεσίες περί προσωπικών δεδομένων και ελευθερίας του λόγου, πάνε περίπατο...


"Απαιτείται συντριπτική επίθεση επιχειρημάτων και δημιουργία κυρίαρχης προοδευτικής "ατμόσφαιρας" κάθε φορά που εκδηλώνεται επίθεση σε πεδία που θεωρούν προνομοιούχα."

Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες,
λευτεριάς λίπασμα οι πρώτοι νεκροί!

"π.χ.Θεωρώ ότι ΔΕΝ υπερασπιζόμαστε όσο πρέπει και όπως πρέπει την πολιτική του υπουργείου παιδείας. (μπορεί να γίνει ας πούμε μια δημοσκόπηση την οποία να μπορούμε να τους τρίψουμε στα μούτρα?)"

να φτιάξουμε μία καλέ, κόπος είναι?


"Εν κατακλείδι,

ΝΑ εκλαικεύσουμε την λαική εντολή προς τον Χριστόφια. "

γκουχου γκουχου, το καταλάβαμε..

"Η λαική εντολή είναι:

ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ, ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ, ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ,ΛΥΣΗ"

αυτά κι αν τα καταλάβαμε! Ιδίως το κομμάτι με την συμφιλίωση, πέρα για πέρα.

"Η ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"

το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?

Unknown είπε...

Το Indymedia είναι ένας εξαιρετικά συγκεκριμένος φορέας αδέσμευτης πολιτικής ενημέρωσης με διεθνή έκφραση. Τι σχέση μπορεί να έχει με την ιστοσελίδα στην οποία συνωστίζονται οι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων;

Δεν είναι αντιληπτό πως ο στόχος μου δεν είναι αυτοί αλλά οι «διαχειριστές» των σελίδων αυτών οι οποίοι απαξιούν να παρέμβουν «δημιουργικά» στις «συζητήσεις» και να ρίξουν τους τόνους; Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει κάτι πολύ επικίνδυνο πίσω από αυτή την δήθεν ανοχή;

Σε όλα τα διαδικτυακά Φόρουμ υπάρχουν moderators που φροντίζουν να κρατούν τις κουβέντες σε ένα επίπεδο. Στο εξωτερικό, η καλλιέργεια του φυλετικού μίσους ή της επιθετικότητας κατά κοινωνικών ομάδων απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά από το νόμο και καλά κάνει. Άραγε συνιστά πλήγμα κατά της Δημοκρατία ότι πάμπολλα Φόρουμ στη Γερμανία που καλούσαν τον «κόσμο» να δείρει και να εξοντώσει αλλοδαπούς εβραίους κλπ κατέβηκαν;

Το ξέρω πως οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές. Όμως τα όσα διακυβεύονται είναι ίσως ακόμα πιο λεπτά. Ποια είναι η διαφορά δηλαδή από αυτό που λέω, με τις υπογραφές που μαζεύτηκαν τα κείμενα που γράφτηκαν και την κινητοποίηση που έγινε προκειμένου να μη γίνει στην Κύπρο το κάμπινγκ των Νεοφασιστών;;; Και για την οποία κινητοποίηση εγώ δεν είδα κανέναν από εσάς να αντιδρά;

Εγώ σε εκείνη τη φάση είχα εκφράσει κάποιους δισταγμούς, γιατί η φιλοσοφία μου, επί της Αρχής, είναι Αντιαπαγορευτική.

Οι φορές που αυτά τα Φόρουμ στο διαδίκτυο –και επιμένω στα Φόρουμ- έχουν κληθεί να προστατέψουν τα ίδια τους τα μέλη από τον φανατισμό, είναι αμέτρητες. Βεβαίως, δεν έγινε ποτέ τίποτα.

Γιατί δεν αναρωτιέστε ποια μπορεί να είναι τα συμφέροντα που κινούν τους ενήλικες που βρίσκονται από πίσω;

Κάποιοι θέλουν να επαναφέρουν το παρελθόν, κάποιοι βάζουν τα πιτσιρίκια να «ονειρεύονται» Ένωση με την Ελλάδα, κάποιοι ντοπάρουν με συνθήματα του τύπου Τούρκος καλός μόνο νεκρός , κάποιοι καλλιεργούν μία φρασεολογία περί Μογγόλων,κάποιοι θέλουν να έχουν μία μαγιά από νεαρά παιδιά έτοιμη να χυθεί στους δρόμους και να παίξει ξύλο με τους Τ/Κ…

Πραγματικά…δεν αντιλαμβάνεστε πως υπάρχει πρόβλημα;

@Ίλαντρε, εγώ προσωπικά φοβάμαι τους «σκοτεινούς». Ζούμε σε μία εξόχως ευαίσθητη περίοδο. Ευαίσθητη και εύθραυστη. Και προτιμώ λοιπόν να χάνω πόντους» παρά να σιωπώ.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε φίλε νομίζω παίζουμε με τις λέξεις οι ασκοι του αιώλου ανοίγουν για όλους με τετοιες αποφασεις και μην ξεχνάς οπαδικο πολιτικοποιημενο σαιτ τριφιλλαρα.κομ που μεσω αυτου υπαρχει αντιφασιστικη δραση και ανασυγκροτηση της αριστερας.. να το κλεισουμε και αυτο? η να στρωσουμε τον δρομο στον επομενο κυβερνων να το κλεισει

rose είπε...

βρε Γιωργο γιατι δεν λες απλά ότι ως καλλιτέχνης είσαι υπερβολικός;

αυτη την υπερβολή εγω την καταλαβαίνω..

εκτός αν δεν ήταν για χάρη της υπερβολής να περάσει το μήνυμα.

το "βλαμμενοι" ενόχλησε..
όταν το διαβασα αναρωτηθηκα αν δεν σου κολλήσουν κανενα αυτοκόλλητο απο εκεινα που κολλούν στα Τ/κ αμαξια όταν έρχονται απο εδω...

τη διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος την βρηκα εξαίσια ως υπερβολή επίσης

αλλά και καποια απο τα σχολια νομίζω παρα είναι αυστηρά

Δεν νομιζω ότι αν κάποιος στο Πακισταν έγραφε (με υπερβολή ή όχι) "μην παντρεύστε νεαρές παρθένες 14 χρονών" θα είχε μεγάλύτερη αποδοχή..

ας μη το κανουμε και μεγα θεμα

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

"... κάποιοι βάζουν τα πιτσιρίκια να «ονειρεύονται» Ένωση με την Ελλάδα..." Τόσο κακό είναι αυτό ρε Γιώργο; You make it sound like evil... Ξέρεις, την Ένωση αυτή ονειρεύονταν ο Παλληκαρίδης, ο Αυξεντίου και πολλοί άλλοι. Αμάν πια με αυτή τη ρητορική!

Χριστόφιας: "Δεν θα γίνει η Κύπρος δεύτερο ελληνικό κράτος". Πόσες φορές το έχει πει από τότε που εκλέχθηκε; Την εμπεδώσαμε την απέχθειά του για την Ελλάδα!

Ρε προτεραιότητα που έχει ο άνθρωπος! Αντί να διώξει τους Τούρκους και τις βρετανικές βάσεις, να αποτρέψει... την Ένωση! Κάποιοι κάνουν πολιτική βάσει των φόβων τους και των δογματισμών τους! Αυτός για να "λύσει" το Κυπριακό, είναι ικανός να διχάσει τον Ελληνισμό της Κύπρου!

Στους Αυξεντίου και Παλληκαρίδη, χρωστάμε το ότι σήμερα δεν έχουμε Βρετανούς "moderators" στην Κύπρο και συζητούμε και βριζόμαστε ελεύθερα, χωρίς να φοβόμαστε τους τρομονόμους του κάθε WASP, που αρέσκεται να παρακολουθεί κόσμο και να καταστρέφει τις ζωές τους.

Πως το είχε φωνάξει η Σάρον Στόουν στο νεότερο Μπάλντουιν στο Sliver; Get a life! Αυτό λέω και εγώ σε όσους θέτουν περιορισμούς στον κόσμο. Βρείτε ζωές και αφήστε τους άλλους ήσυχους να λένε Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ! Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ!

Γιατί όμως το λες αυτό περί Ένωσης; Με αυτή τη ρητορική, είμαι υποχρεωμένος να διαφωνήσω. Σε λίγο κάποιοι θα προσπαθήσουν να ποινικοποιήσουν και τη ρητορική υπέρ της Ένωσης, μετά από τα πατριωτικά blogs!

Πριν, θα αναλάβουν οι moderators... Στο πρότυπο πάντα των "διαφωτιστών" της πολιτικής κατήχησης! Όλα αυτά Γιώργο μου, μου ακούγονται πολύ ανελεύθερα! Και είμαι σίγουρος, ότι και εσύ δεν θα ήθελες moderator στο blog σου.

ΥΓ Ξέρεις, θα ήθελα κάποια στιγμή μια συζήτηση που όλοι έχουν κάνει γαργάρα στην κυριολεξία: ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;

Εδώ να δεις "αδιαφορία" και "αμηχανία" οι "προοδευτικοί". Εκεί θα δεις για πότε όλοι θα εξαφανιστούν, ωσάν σε διακοπές! Είναι βλέπεις ενάντια στη "γραμμή" του ΑΚΕΛ!

Προτείνω αντί να μάχεσαι τη ρητορική υπέρ της Ένωσης και τους φανατικούς οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, να αγωνιστείς για να φύγουν οι βάσεις των Βρετανών από την Κύπρο.

Εκεί είναι ο πραγματικός εχθρός, ότι στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ, που είναι γεμάτη γαλανόλευκες. Σαν αυτή που κάποιοι υποστέλλουν τώρα τελευταία στα δημόσια κτίρια της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Sceptic Anonymous είπε...

Δεν υπάρχει νομός που να απαγορεύει σε κάποιο να πιστεύει ότι η ελληνική φυλή είναι ανώτερη. Όπως δεν απαγορεύεται να είσαι μάρτυρας του Ιεχωβά, ή να πιστεύεις ότι ο κόσμός πλάστηκε σε έξι μέρες. Αν θέλω να είμαι εθνικιστής δικαίωμά μου. Οποιαδήποτε απαγόρευση απλώς θα τους βοηθήσει επειδή θα νομίζουν ότι έγιναν και μάρτυρες για τα ιδανικά τους.

Στα φόρουμ ως γνωστό γίνεται κουβέντα του καφενέ. Ακόμα και αν απειλούν με ξύλο δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορούμε να κλείσουμε τέτοιες σελίδες. Μόνο όταν παραβιάσουν τον νόμο, δηλαδή αν όντως χρησιμοποιήσουν βία τότε να διωχθούν ποινικώς και μάλιστα στο μέγιστο.

Αλλά προληπτικές φιμώσεις ιστοσελίδων είναι στην ουσία φασισμός. Η διαφορά μας με αυτούς είναι ότι εμείς ανεχόμαστε την αντίθετη άποψη.

Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις. Το πρόβλημα στην Κύπρο είναι η γενική ατιμωρησία. Αν εφαρμόζονταν οι νόμοι όπως πρέπει δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα.

Με την ίδια λογική γιατί δεν απαγορεύουμε σε οποιοδήποτε που δεν θέλει την ΔΔΟ να μην εκφέρει την άποψη του. Αφού θα επιβαρύνει την διαδικασία συμφιλίωσης. Η ελευθερία του λόγου είναι θεμελιώδες δικαίωμα και δεν μπορούμε να την κουτσουρέψουμε για χάρη της επαναπροσέγγισης. Με το στανίο τίποτε δεν γίνεται, ακόμα και η επανένωση της Κύπρου.

Ανώνυμος είπε...

"Η διαφορά μας με αυτούς είναι ότι εμείς ανεχόμαστε την αντίθετη άποψη. "

Η διαφορά του Γιώργου Πήττα με αυτούς είναι ότι αυτοί είναι μπλε φασίστες, ενώ αυτός κόκκινος φασίστας

Μιχάλης είπε...

Παρακολουθώ τη συζήτηση που γίνεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Και την παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν (παρά τις επεξηγήσεις) δεν θα καταλάβουν ποτέ.

Νομίζω ότι ο Γιώργος ήταν σαφής.
Δεν κάνει λόγο για απαγόρευση της ελευθερίας της έκφρασης.
Μιλά για εκείνους οι οποίοι υποδαυλίζουν το μίσος και ετοιμάζουν τραμπούκους.
Μιλά για εκείνους που εκμεταλλεύονται αθώες παιδικές ψυχές και προσπαθούν να τις μετατρέψουν σε πιόνια των επιδιώξεων τους.

Δεν ξέρω πόσοι το γνωρίζετε αλλά ο Πίττας έπεσε θύμα αυτών των ιστοσελίδων.
Απειλήθηκε από αυτούς και όποιος δεν το γνωρίζει μπορεί να ανατρέξει στην εν λόγω ιστοσελίδα και να διαβάσει τι του έγραψαν.
Δεν είδα κάποιον ευαίσθητο να διαμαρτυρηθεί για τούτο.

Αγαπητέ Νίκο,
Ναι, η ελευθερία του λόγου θέλει δύναμη να την αντέξεις.
Αν όμως από λόγος γίνει πράξη;

- Θυμάστε κάποτε ότι σε μια χώρα κάποιοι φώναζαν και αποκαλούσαν όσους δεν συμφωνούσαν μαζί τους ότι ήταν προδότες;
- Θυμάστε ότι το επόμενο βήμα της μη λήψης μέτρων (και δεν μιλώ για κατασταλτικά) οδήγησε τελικά στη δημιουργία ένοπλης οργάνωσης;
- Θυμάστε ότι τελικά αυτή η οργάνωση ανατίναζε αστυνομικούς σταθμούς, έκλεβε όπλα, σκότωνε ανθρώπους;
- Θυμάστε ότι αυτή η οργάνωση έκανε απόπειρες δολοφονίας ακόμα και του ίδιου του προέδρου;
- Θυμάστε ότι η οργάνωση αυτή προετοίμασε πραξικόπημα;
- Θυμάστε ότι όταν εκδηλώθηκε εκείνο το πραξικόπημα, τα μέλη της (όσα απέμειναν) ήταν ενεργά μέλη του πραξικοπήματος;
- Θυμάστε ότι μετά που πέθανε ο αρχηγός της και ο πρόεδρος θέλησε να την αντιμετωπίσει δυναμικά, κατηγορήθηκε ως αντιδημοκράτης;

Εγώ διερωτώμαι αν δημοκρατία σημαίνει ασυδοσία.
Αν η δημοκρατία δεν έχει τους δικούς της μηχανισμούς προστασίας.

Νομίζω ότι ο Γιώργος αυτά είναι που θέλει να πει.

Τοποθετείστε τα πράγματα πάνω σε αυτή τη βάση να δούμε που οδηγούν οι σκέψεις του Γιώργου και ύστερα να τον κατηγορείτε κάποιοι ως φασίστα.

Μιχάλης είπε...

@ Νίκος,

Αγαπητέ μου, λυπούμαι πολύ αλλά δείχνεις ότι αγνοείς βασικά πράγματα, αγνοείς τα κυπριακά δεδομένα.

Βλέπω μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια εναντίον της απόφασης για να προχωρήσει σε αλλαγές στα βιβλία της ιστορίας.

Λες ότι:
«Όποιος θέλει τα παιδιά του να διδαχθούν τουρκική λογοτεχνία και να γίνουν γενίτσαροι και φορείς του τουρκικού πολιτισμού (sic), ας μεταβεί στα κατεχόμενα.

Για ό,τιδήποτε αφορά στα παιδιά των Ελληνοκυπρίων και σε αλλαλές πλεύσης στην εκπαίδευση, απαιτείται ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Η ειρηνική συμβίωση μπορεί κάλλιστα να επιτευχθεί, χωρίς προσπάθεια αλλοίωσης των εθνολογικών χαρακτηριστικών κανενός, Έλληνα ή Τούρκου».

Πολύ θα ήθελα να με πληροφορήσεις κι εμένα αγαπητέ μου Νίκο τι θα γράφουν τα νέα βιβλία της ιστορίας. Διότι απ’ ότι φαίνεται εσύ ξέρεις.

Ειλικρινά για μένα είναι ολίγον τι σχιζοφρενικό να κατηγορούμε κάποιον προκαταβολικά, χωρίς να ξέρουμε τι προτίθεται να κάνει, χωρίς ακόμα και ο ίδιος να έχει αποφασίσει τι θα κάνει.

Πέραν τούτων.
Όπως είπα, αγνοείς σε μεγάλο βαθμό (και δεν το λέω για να σε προσβάλω) τα τεκταινόμενα στην Κύπρο.

Είναι άλλο να ονειρεύεσαι την ένωση και άλλο να την επιδιώκεις.

Όταν λέει ο πρόεδρος ότι η Κύπρος δεν θα γίνει δεύτερο ελληνικό κράτος, δεν εννοεί ότι δεν θα γίνει ένωση, όπως το εξέλαβες.
Η ένωση πέθανε την 1η Απριλίου 1955 και θάφτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1959.
Εννοεί ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό που ονειρεύονται κάποιοι, ένα δεύτερο, ανεξάρτητο μεν, ελληνικό κράτος δε.
Αυτό εννοεί αγαπητέ μου ο Χριστόφιας και μην αλλάζεις τα δεδομένα.

Και σαφώς αγνοείς τα περί υποστολής ελληνικών σημαιών στην Κύπρο, τώρα τελευταία…

αθεόφοβος είπε...

Δεν είμαι Κύπριος ώστε να έχω προσωπική εικόνα της κατάστασης αλλά νομίζω ότι η λύση δεν είναι στις απαγορεύσεις αλλά στην πρόταση:

Και θα πρέπει επιτέλους να αποπολιτικοποιηθεί το ποδόσφαιρο και να κρυφτούν οι πάσης φύσεως εθνικές σημαίες από τα γήπεδα.

Όταν οι περιθωριακές όμαδες χάσουν την σχέση τους με το ποδοσφαιρο τότε θα απομονωθούν τελικά και θα περιθωριοποιηθούν από μόνες τους.
Ύστερα αυτό που είναι βασικό για την λύση του Κυπριακού και δεν βλέπω από κανένα να μπαίνει όύτε σαν προβληματισμός από πουθενά είναι ποιά είναι η θέληση του Κυπριακού λαού σήμερα;
Θέλει να ζήσει μαζί με τους Τουρκοκύπριους ή όχι;

-=IMAGINOS=- είπε...

O Γιώργος Πήττας είναι ένας βαθιά δημοκρατικός άνθρωπος και αυτό το επιβεβαιώνω και προσωπικά μετά από αρκετά χρόνια που τον γνωρίζω διαδικτυακά και τη δημοκρατικότητα του μου την έχει αποδείξει πάμπολλες φορές, υπερασπιζόμενος την ελευθερία του λόγου για όλους ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Αυτά τα λέει κάποιος που ανήκει σε εντελώς διαφορετικό πολιτικό στρατόπεδο με διαφορετικές ιδέες αλλά πολλές φορές και με όμοιες ιδέες όπως έχει αποδειχτεί και ας βρισκόμαστε σε διαφορετικά μετερίζια.

Συνεχίζω να πιστεύω όμως ότι το κείμενο του αυτό κάνει σοβαρό foul όπως εξήγησα παραπάνω εκτός αν….
Διάβασα κάτι το οποίο δε γνώριζα και εφόσον ισχύει όπως είπε παραπάνω ο φίλος Μιχάλης, τότε σωστά ο Γιώργος Πήττας έγραψε όλα όσα έγραψε. Ο Γιώργος είναι επώνυμος blogger και αρθρογράφος σε εφημερίδα συν τοις άλλοις. Εάν δέχεται λοιπόν απειλές προσωπικές από διάφορα φόρουμς ή άλλους διαδικτυακούς φορείς, τότε συμφωνώ μαζί του σε κάθε λέξη του κειμένου του.

Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη.

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

Δεν γνώριζα ότι ο Γιώργος Πίττας, τον οποίο εκτιμώ, είχε δεχθεί απειλές από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Έχω υποστεί και εγώ ανάλογη κατάσταση και σε αυτό το θέμα, τον καταλαβαίνω.

Διαφωνώ με τη λογική σου Μιχάλη. Προφανώς με τα παραπάνω αναφέρεσαι στην ΕΟΚΑ Β'. Φαίνεται ξεχνάς ότι εμείς στην Ελλάδα είχαμε την εμπειρία της αριστερής 17Ν, που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους και κράτησε σε ομηρία το πολιτικό μας σύστημα επί δεκαετίες, δολοφονώντας μεταξύ άλλων δεξιούς εκδότες (Αθανασιάδης, Μομφεράτος) και δημοσιογράφους (Μπακογιάννης).

Άρα, είμαι προσωπικά αρκούντως "ευαίσθητος" στο θέμα της τρομοκρατίας. Μην ξεχνάς ότι στην Ελλάδα οι παλαιότεροι πέρασαν και Εμφύλιο, τον οποίο πλήρωσαν με τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Η κόκκινη τρομοκρατία της εποχής, δεν ξεχνιέται από τους πρεσβύτερους.

Δεν υπάρχει ηλικιωμένος στην Ελλάδα, που να μην έχει μια ιστορία τρομοκρατίας να σου περιγράψει. Λοιπόν, όχι σε μένα αυτά. Στο σχολείο, γνώρισα την ιδεολογική τρομοκρατία αριστερών καθηγητών καλά στο πετσί μου. Πλήρωσα δε τη διαφοροποίησή μου τότε, με χαμηλές βαθμολογίες και άλλα αντίποινα. Ολοκληρωτισμός και αριστερά πάνε χέρι-χέρι φίλε.

Είναι ανόητο να συγκρίνεις μια ιστοσελίδα συνδέσμου φιλάθλων, ακόμα και όταν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά (κυπριακό και ιταλικό φαινόμενο), με μια εξτρεμιστική τρομοκρατική οργάνωση.

Αυτό από μόνο του προδίδει μια μονοδιάστατη και δογματική αντίληψη των πραγμάτων και μια τάση να βλέπεις γύρω σου (συγκεκριμένους) εχθρούς, πράγματα που δεν ταιριάζουν σε νέους ανθρώπους. Πάλι τα ίδια, ο φασισμός του αντιφασισμού!

Επίσης, μια που το έφερε η κουβέντα, πολλοί ενοχλούνται με τη ρητορεία των οπαδών του ΑΠΟΕΛ υπέρ της Ένωσης (φυσιολογική, δεξιό σωματείο είναι) και σφυρίζουν αδιάφοροι για τα προσβλητικά ανθελληνικά αίσχη στην κερκίδα της Ομόνοιας (τουρκικές σημαίες, ανθελληνικά συνθήματα και βάλε). Ζήτησε κανείς συγνώμη γι' αυτά; Όχι.

Αλλά ποιος να ζητήσει από εμάς; "Είμαστε Έλληνες και φαινόμαστε", έτσι δεν είναι Μιχάλη; Αυτό δεν έγραφε ένα ωραίο πανό των οπαδών της Ομόνοιας, η φωτογραφία του οποίου έκανε καριέρα στα ελληνικά blog, αναδεικνύοντας τον ανθελληνισμό κάποιων στην Κύπρο; Ερώτηση κάνω.

Και μια άλλη ερώτηση: ανησυχεί η αριστερά, που δικαιολογεί τη βία για την επίτευξη των στόχων της, για ενδεχόμενη βία εις βάρος της; Τι μας λες ρε μεγάλε! Τι ρεσιτάλ υποκρισίας είναι αυτό από εκείνους που ευαγγελίζονται την κοινωνική ανατροπή με επαναστάσεις και ταξικό μίσος; Πάτε να μας μουρλάνετε ορισμένοι;

Στο θέμα της "απαγόρευσης", "ρύθμισης", ή όπως θέλετε πείτε τα περί moderators: η πρόθεση για παρέμβαση στο διαδίκτυο, είναι πονηρή και ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ. Δεν αμφιβάλλω ότι η πρόθεση του Γιώργου είναι ευγενική.

Όμως, η συγκεκριμένη άποψη δεν συμβαδίζει με τη δημοκρατική πρακτική. Πως να το κάνουμε;

Στο θέμα μας: όταν προ διετίας δέχθηκα επίθεση από συγκεκριμένη "προοδευτική" ιστοσελίδα, το τελευταίο που σκέφθηκα ήταν να ζητήσω παρέμβαση των αρχών ή "ρύθμιση", αν και, σε πληροφορώ, δεν το διασκέδασα καθόλου.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ. ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ, ΘΕΤΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΙΔΕΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΣΕ ΑΥΤΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ.

Λυπάμαι αν στενοχωρώ κάποιους, αυτή είναι η άποψή μου. Βαρέθηκα τους "προοδευτισμούς", τους αριστερισμούς, τις κοινωνικές μηχανικές και τις πολιτικές ορθότητες, που στέλνουν κόσμο στη φυλακή και σκορπούν την απογοήτευση στον κόσμο. ΤΕΛΟΣ!

Φυσικά, από τον άνθρωπο που ξεστόμισε αυτό που όλοι είδαμε στην τηλεόραση προεκλογικά, "ρωτάς τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας", τα περιμένω όλα. Αυτό εγώ το αποκαλώ "αλαζονεία".

Στην Ελλάδα του "ξέρεις ποιος είμαι εγώ", όπου οι αμετροεπείς συμπεριφορές είναι μάλλον συνηθισμένες, τέτοιο πράγμα ομολογουμένως δεν έχω ξαναδεί!

Για τα βιβλία Ιστορίας, άστο φίλε, μην το παλεύεις! Στην Ελλάδα, το έχουμε ξαναδεί το έργο! Σιγά μην περιμένουμε να έρθουν τα βιβλία, για να κάνουν κάποιοι τη δουλειά τους ωραία και καλά και να φέρουν όλους μας προ τετελεσμένων! ΟΧΙ!

Ποια η διαφορά του κάθε Δημητρίου, από την Γιαννάκου, τον Λιάκο και τη Ρεπούση; Και τι διαφορετικό θα προσφέρει το ΑΚΕΛ στον κόσμο της Κύπρου; Φυσικά, μπόλικη πολιτική ορθότητα, παράλειψη των τουρκικών εγκλημάτων, εστίαση στα "ελληνικά" και βάλε!

Ανώνυμος είπε...

Antonis

@Mixalis

Thimase kapote se ena nisi pou orismeni apofasisan pos den tous aresi i kivernisi ke ekanan organosi?
Thimase pou eklevan opla ke ekriktika ke skotonan kosmo?
Thimase oti auti i organosi ekane polles prospathies na skotosi ton kiverniti tou nisiou ke allous aksiomatouxous?
Thimase? E THIMASE?

Autoi pou tote itan kivernontes mexri ke tora sta mouseia tous, me tin istoria tis tote epoxis, tous apokaloun tromokrates. Isos na tous apokalis ke esi tromokrates, kapioi apo emas omos tous apokaloume iroes tou apeleutherotikou agona 55-59.

Autoi ekanan ta logia praksis ke piran to nomo sta xeria tous, ke katargithike i dimokratia!!! I mipos den katargithike?

Giati omos piran to nomo sta xeria tous? Isos epidi proigoumenos den ixe isakousti to dimosio esthima? Ke leo isos dioti, ime toso nearos oso xriazete gia na min imoun paron kata diarkia ton pio pano gegonoton.

Tora an kapioi apilisan ton kirio Pitta, ke an iparxi nomos enantion autis tous tis praksis (dioti den ime dikigoros gia na gnorizo), o kirios Pittas mpori na zitisi apo tin astinomia tou kratous na diereunisi to gegonos ke na feri tous ipetious sti dikeosini gia na dikastoun. Auto pou den mpori na zita o kirios Pittas ine na tous fimosoume gia na min lene oti theloun.

I dimokratia den simeni asidosia. I dimokratia exei mixanismous gia tin diki tis prostasia, onomazete eletheuria tis skepsis, tis apopsis, ke tou logou. Ke an thelis na exeis dimokratiko politeuma tha prepei na antexis ke tous diafonountes me esena. Ke an den thelis extremistes den simeni oti o sostos tropos gia na to petixis ine me ti fimosi dioti tote i dimokratia xala ke ginete fasismos. O sostos tropos na ktipisis ton extremismo ine i pedia.

Ke signomi pou to pira ligo "patriotika" to thema stin arxi alla mou ti spaei otan kapios pezi me tis fovies tou kosmou gia na ton pisi gia tin apopsi tou anti me epixirimata. Mou thimizi ligo ton amerikano proedro tis telefteas 8etias.

Oso gia to oti katigoroume kapion prokatavolika gia ta vivlia ego simfono mazi sou. An den doume tis allages den mporoume na krinoume.

@Mr. Pittas

Kirie Pitta proti fora diavazo to blog sas, ke den tha sas krino apo ena ke mono post pou diavasa. Alla to sigkekrimeno post ine to telio paradigma fasistikon apopseon. As fimosoume tous opiousdipote diafonoun me emas. Ke oute ego milo gia blogs. Milo gia tis selides pou zitate na katevoun ke na timorithoun autoi pou tis diatiroun. Auto den ine fimosi ton opiondipote xrisimopioun autes tis istioselides gia na ekfrasoun apopsi? I mipos sigkentrosis peran ton 3 atomon, me omia apopsi, se mia istioselida apoteli sigkentrosi kata tou kathestotos?
An tora pisteuete oti kapios apo tous nomous tou kratous exei paraviasti tote dialeksate lathos tropo na diamartirithite.O sostos tropos, ine i kataggelia ston kontinotero astinomiko stathmo. An pali apla pisteuete oti i extremistikes apopsis pou ekfrazonte apo opiondipote se opiandipote peristasi ine lathos tote mporite na dosete ta epixirimata sas enantion tou ke na prospathisete me ton logo sas na ton sinetisete. Episis exete tin psifo sas i opia mpori na xrisimopioithi gia na ekleksete tin kivernisi pou pisteuete oti tha allaksi tin pedia se tetio vathmo pou ta "pitsirikia" (ke elpizo to pitsirikia na to xrisimopioite san xaideutiko oro ke oxi gia na pite oti logo mikris ilikias den mporoun na exoun apopsi i oti i apopsi tous den mpori na ine sostes dioti den mporou na krinoun sosta) na min ine toso efkolo na polothoun.

An tora diafonite me tin logiki mou sas parakalo na mou ipodiksete ta kena gia na tin veltioso.

Ego pantos simfono me tin apopsi sas oti i iparksi extremismou ke ratsismou se mia, arketa megali, merida tou kipriakou plithismou ine provlima. To na tou aferoume to dikeoma tou logou omos den ine lisi.

@ Passenger

Hm. Nomizo oti ektos apo to na tous paroume mesa gia anakrisi as tous stiloume ke se kamia stratiotiki vasi ke na tous vasanisoume me diafora mesa ala amerikaniko tropo. Giati alloste na minoume ston Aggliko, ine gnosto oti i Amerikanoi ine se oti kanoun kaliteri apo tous Agglous.

Signomi gia ton sarkasmo. Den mporo na min to vro astio, an ke tromaktiko, oti kapios simpatriotis mou, anthropos pou niothi sto petsi tou ta apotelesmata tis katalisis tis dimokratias ke tis katapatisis ton anthropinon dikeomaton, exei tin apopsi oti prepei na katapatisoume ta anthropina dikeomata tou opioudipote ke me auto to tropo na katastrepsoume ke ti dimokratia.

@Nikos

Signomi alla ego spoudasa stin ameriki. Auto me kani amerikano? O agapimenos mou sigkrafeas ine gallos. Auto me kani gallo? Oso gia istoria protimo na diavazo tin apopsi ksenon istorikon para ellinon. Auto me kani ligotero ellina?

An i apantisi se opiadipote apo tis pio pano erotisis ine NAI, tote se parakalo na mou dosis ke merika epixirimata pou na to ipostirizoun. Idallios to epixirima oti opios diavasi ke didaxti tourkous sigkrafis ginete automatos genitsaros, ine to ligotero pedariodes. Oso gia to na gini dimopsifisma gia tin didaktea ili ton sxolion auto ine akoma pio pedariodes. Den imaste i Athina tou 400 pro xristou me tis merikes xiliades (isos?) polites. Imaste merikes ekatontades xiliades ke gi auto exoume antiprosopous. Otan theloume na apofasisoume gia kati pou mpori efkola na allaxthi, afinoume tous antiprosopous mas ke tin kivernisi mas na to kanoun. Ke an den mas aresi stis epomenes ekloges miloume me tin psifo mas.

Signomi gia to terastion diastaseon sxolio ke gia to oti ine grammeno me latinikous xaraktires. Sinithisa apo to polli chatting ke ine ke pio efkolo epidi den ime anagkasmenos na xrisimopia 5 diaforetika i dio diaforetika o ke e ke etsi apofeugo na dikso oti ime pantelos anorthografos.

Ανώνυμος είπε...

και ποιος ειναι αυτος που θα κρινει ολα αυτα που λες μιχαλη και ποιος εγγυατε στο καθε μπλοκερ φορουμ η οτι αλλο οτι ο αυταρχισμος του καθε προεδρου θα τον υεωρει απειλει

και στα γηπεδα οι ομαδες εχουν διαφορα συνθηματα που ζητουν νεκρους κλπ

μη οπλιζεται τα χερια των αυταρχικων και μιχαλη αυτα που λες αμαν τα μεταφρασει ενας αρχηγος της αστυνομιας οτι προοωθεις μισος προς τους εθνικιστες επειδη δεν θα ειναι των δικων σου πιστευω .. εσενα ποιος θα σε προστατεψει απο την παραοιηση των λεγομενων σου και τον αυταρχισμο φασιστικο τροπο που θα σε μεταχειριστικουν ....

σε ενα παραμυθενιο πλασμενο κοσμο ισως ο γιωργος να ειχε δικαιο σε αυτον ομως οχι..

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΠΙΤΤΑ ΑΠΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕς ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΟΤΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΡΑ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΣ , ΤΟΤΕ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗς ΑΠΟΕΛΛΑΣ. ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΘ ΕΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΣΧΕΣΙΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ , ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙς ΚΑΙ ΘΕΣΕΙς ΤΗς ΣΕΛΙΔΑς.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ Ο Α ΥΠΟΥΡΓΟς ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗς ΚΥΒΕΡΝΗΣΗς ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΝ ΕΒΡΙΣΚΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΦΙΜΩΣΩ ΤΟΝ ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ?

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΟΠΤΕΣΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗς ΣΕΛΙΔΑς ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΦΥΡΙΖΕΙς ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗς ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

ΒΡΕς ΑΛΛΟΥς ΤΡΟΠΟΥς ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙς ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΩΡΓΟ...ΑΥΤΟς ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΜΠΟΛΛΕς ΦΟΡΕς!!!
ΦΙΛΙΚΑ

Ίλαντρος είπε...

Αμέσως, να αμολήσουμε τους ρουφιάνους να καταστείλουν τους αντιφρονούντες. Αυτούς που προάγουν τη διαίρεση! (Η γραμμή είναι για επανένωση, να σιγήσουν όσοι διαφωνούν!)

Κάποιος είπε "Α ρε ξυλο που θα πεσει στα σχολεια φετος". Αυτό κι αν είναι κάλεσμα για εθνικό ξεκαθάρισμα! Να καεί στην πυρά!

Και να μην σταματήσουμε και στο διαδίκτυο. Να πάμε και στους συλλόγους και στα εθνικόφρονα σωμτατεία. Να στείλουμε ρουφιάνους να παίζουν ττάβλι και πιλόττα και να καταγράφουν τους αντικαθεστωτικούς.

Κι αν φοβούνται να παν στα καφενεία, να πάμε και στο σπίτι τους. Να σταθούμε κάτω απ' το παραθύρι της κουζίνας και να ακούμε τι λένε τα βράδυα μετά που κοιμούνται τα παιδιά.

Τα πιο κάτω λόγια του Μάνου τα αφιερώνω σε όλους τους φασίζοντες αριστερούς:

Κλείσε το παράθυρο
Σφάλισε τις πόρτες
Τρέμω για τον άνθρωπο
Με τις μπότες

Τι ζητά και στους ίσκιους περπατά
Τι ζητά και για σένανε ρωτά
Τι ζητά και το σπίτι μας κοιτά
Κάθε βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Α μεν λυπάσαι για τον σαρκασμό Ανώνυμε. Ο σαρκασμός εξ'άλλου εν τζείνο που μεινίσκει όταν εν εσιεις άλλα επιχειρήματα.


Τζιαι στην Αγγλία αφήνναν τους διάφορους ακόλουθους της Al-Qaeda ανενόχλητους να συζητούν για το πως τζιαι πόσους εννα σκοτώσουν στο όνομα της ελευθερίας του λόγου. Μετά εκάμαν πράξη τα γραπτά τους τζιαι μερικές δεκάδες πτώματα μετά οι πολιτικοί εκαταλάβαν ότι η απεριόριστη ελευθερία του λόγου για κάποιους εν απλώς το μέσο για κατάργηση της δημοκρατίας.

Εγώ με την σειρά μου βρίσκω το αστείο το πως κάποιοι δαμέσα θεωρούν ότι η ύπαρξη νόμων τζιαι τάξης σε μια κοινωνία ισοδυναμεί με κατάργηση της δημοκρατίας. Με την δική σας λογική η αστυνομία δεν πρέπει να ερευνα τον κόσμο όταν μπαίνει στα γήπεδα. Πρέπει να περιμένει να την φάει κάποιος πας τη κκελλέ τζιαι να πεθάνει τζιαι μετά να συλλάβει τζείνο που την έφερε.

Αν κάποιος περπατά μες την Μακαρίου αγκρισμένος τζιαι βαστά μια τεράστια ππάλα η αστυνομία εν πρέπει να τον σταματήσει τζιαι να τον ρωτήσει που πάει. Πρέπει να περιμένει να σφάξει κάποιον τζιαι μετά να τον συνάξει.

Τούτος εν ο κόσμος που δημιουργείται όταν επεκτείνουμε τις ιδέες σας για το απυρόβλητο της προσωπικής ελευθερίας. Αναρχία. Κατα τα άλλα εσείς ισχυρίζεστε ότι υποστηρίζετε την δημοκρατία τζιαι το καλό της κοινωνίας.

Αλλο να καταγγείλεις κάποιον επειδή προτρέπει σε πράξεις βίας στοχεύοντας συγκεκριμένους αθρωπους τζιαι θεσμούς τζιαι άλλο όταν απλώς λέει κάτι για το οποίο διαφωνείς ή ενεν αλήθκεια. Εγώ υποστηρίζω μόνο το πρώτο. Τούτο για να μεν πιππιλάτε ούλλοι τον Irwing που κατά τη γνώμη μου εν ψυχίατρο που ήθελε.

Πολλά σουρρεαλιστικό το φόρουμ δαμαί. Το πρόβλημα εν ότι εσμιξαν μαζί τούτοι που επειραχτήκαν που το άρθρο του Πήττα επειδή εν φασίστες οι ίδιοι, τούτοι που επειραχτήκαν επειδή εν αναρχικοί τζιαι τούτοι που επειραχτήκαν επειδή εν ζηλωτές της ελευθερίας του λόγου.

Γεια σου ρε Γιώργο, εκατάφερες τζιαι εσυσπείρωσες τους ούλλους μαζί σε ένα blog :)

Ανώνυμος είπε...

http://www.apoellas.com/akritas/020908.html




ολοκληρο το αρθρο αφου οι πιττες γραφουν την μιση αληθεια ως συνηθως

Ανώνυμος είπε...

Ρόουζ σε τί ακριβώς καλλιτέχνης εν ο Γιώργος Πίττας;

Ανώνυμος είπε...

Α μανα μου για να νομίζει ο Ιλαντρος ότι είμαι αριστερός σημαίνει ότι εν κάμνω καλά την δουλειά μου δαμαί.

Τις ετικέττες τζιαι τις παντιέρες αφήννω τες σε άλλους που στο κάτω κάτω ευχαριστιούνται το τζιόλας. Εγώ την ιδεολογία μου κάμνω την μόνος μου, εν την αντιγράφω που βιβλία τζιαι ομιλίες.

Χαρακτηριστικό των παρωπίδων όταν στηρίζεις ολόκληρο τον λόγο σου πάνω σε συγκεκριμένο παράδειγμα. Ενεν η πρόταση που έκαμε copy/paste ο Γιώργος το θέμα της αντίρρησης μου. Εν όταν στα ίδια φόρουμ γραφτούν τζιαι συγκεκριμένες απειλές με συγκεκριμένους στόχους τζιαι πάλε αθρώποι σαν εσένα εννά υποστηρίζουν ότι εν πρέπει να τους τζίσει κανένας. Τζιαμέ εν το πρόβλημα μου.

Ανώνυμος είπε...

Β.ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ : Να αντισταθούμε στην πνευματική τρομοκρατία ότι τάχατες όποιος διαφωνεί με χειρισμούς δεν θέλει λύση. Τυχόν κατολίσθηση προς τις παράλογες απαιτήσεις της Αγκυρας δεν θα οδηγήσει σε βιώσιμη λύση, αλλά διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις.

Μιχάλης είπε...

@ Νίκος

Φίλε καλημέρα.
Θα σχολιάσω τα πιο κύρια (κατά την κρίση μου) ένεκα έλλειψης χρόνου.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν θέλεις να καταλάβεις ούτε αυτό που λέει ο Γιώργος, ούτε αυτό που λέω εγώ.

Διερωτώμαι γιατί κυνηγήθηκε η 17 Νοέμβρη. Δεν ήταν καταπάτηση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων; (Με βάση τη δική σου λογική).
Με βάση αυτά, ούτε η ΕΟΚΑ Β’ έπρεπε να κυνηγηθεί.
Ούτε να ληφθούν μέτρα για την αριστερή τρομοκρατία που βίωσες;

Δεν είναι καθόλου αστείο το θέμα. Αν μπείτε σε κάποιες ιστοσελίδες θα δείτε τι γράφουν. Καλούν σε οργανωμένη αντίσταση ενάντια στην επερχόμενη λύση, μιλούν για ανάληψη δράσης για ότι δεν συμφωνούν, τώρα οργανώνονται για να προβούν σε έκτροπα στο θέμα των βιβλίων, κάψιμο στις αυλές των σχολείων, ξύλο με τους αντίθετους τους και άλλα παρόμοια. Αυτά δεν πρέπει να μας ανησυχούν;

Επαναλαμβάνω, παρόμοια φαινόμενα βιώσαμε την περίοδο 71-74. Ξεκίνησαν από απλές διαμαρτυρίες και τελικά είδαμε που καταλήξαμε.

Όσον αφορά το «ρωτάς τον επόμενο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας» φαντάζομαι δεν ξέρεις τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λέχθηκε και πώς λέχθηκε, αλλά και τι λέχθηκε στη συνέχεια.
Αν θέλεις θα σου πω.

Για τα βιβλία της ιστορίας επιμένω στην ερώτηση: ξέρεις τι θα περιλαμβάνουν και τάσσεσαι εναντίον; Το τι έκανε η κάθε Ρεπούση είναι ένα θέμα, το τι θα γίνει εδώ είναι άλλο θέμα. και από τη στιγμή που δεν γνωρίζεις τι θα περιέχουν, δεν μπορείς να προτρέχεις.
Αν όμως δεν περιέχουν αυτά που φαντάζεσαι θα είσαι σε θέση να παραδεχθείς ότι έκανες λάθος;

Μιχάλης είπε...

@ Antonis

Δεν βλέπω που κολλά αυτό που έγραψα για την ΕΟΚΑ Β’ με την ΕΟΚΑ.

Όχι, δεν θεωρώ τρομοκράτες τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Θεωρώ όμως τρομοκράτες ΚΑΠΟΙΟΥΣ από αυτούς που δολοφονούσαν κόσμο για διάφορους λόγους.

Το άλλο δεν το κατάλαβα, επί αποικιοκρατίας είχαμε δημοκρατία;

Λέω κι εγώ ακριβώς το ίδιο πράγμα με σένα. Η δημοκρατία δεν είναι ασυδοσία. Έχει τους δικούς της μηχανισμούς προστασίας. Κι αυτούς θέλω να κινήσει, αν υπάρχει λόγος. Σε αυτό δεν νομίζω να διαφωνούμε.
Η αντίθετη άποψη είναι κατοχυρωμένη, εγώ για άλλο πράγμα μιλώ.
Επαναλαμβάνω, δεν μιλώ για την αντίθετη άποψη, μιλώ για όσους εκτρέπουν τα πράγματα προς εξτρεμισμούς.
Και ναι, η παιδεία παίζει ρόλο.

Όσον αφορά την εκμετάλλευση της φοβίας του κόσμου, αυτή την ζήσαμε τα τελευταία 5 χρόνια στον ανώτατο βαθμό, δεν χρειάζεται να πάμε στην Αμερική και στους προέδρους της.

Sceptic Anonymous είπε...

@ passenger

Φίλε μου, ξέρεις το ότι σε εκτιμώ πολλά. Αλλά σε τούτο το θέμα διαφωνώ μαζί σου. Στην περίπτωση της Αγγλίας τα πράγματα ήταν πολύ περίπλοκα. Ίσως να αγνοήθηκαν κάποιες ενδείξεις, αλλά από την άλλη μια δημοκρατία δυσκολεύεται πολύ να καταπολεμήσει την τρομοκρατία. Μην ξεχνάς ότι στην περίπτωση των ακραίων Ισλαμιστών έχουμε να κάνουμε με άτομα που θέλουν να πεθάνουν. Εγρήγορση ναι, να επενδύσουν λεφτά στην κατασκοπεία και ίσως να παρακολουθούν αυτούς που πρέπει αλλά νομοθεσίες που περιορίζουν την ελευθερία του λόγου είναι προβληματικές. Κατ' αρχήν τους υποχρεώνεις να γίνουν underground και τότε δεν ξέρεις τί γίνεται.


Όταν εκαθάρισαν τον βραζιλιάνο γιατί τάχα ήταν τρομοκράτης ήταν δηλαδή καλύτερα; Τώρα που μόλις δουν κάποιο με σκούρα επιδερμίδα και παθαίνουν πανικό είναι καλύτερα; Τώρα που η αστυνομία μπορεί να συλλάβει και να σε φυλακίσει 42 ολόκληρες ημέρες χωρίς κατηγορία είναι καλύτερα;

Ούτε αναρχικός είμαι, ούτε και τους ακραίους τους Ομονοιάτες τους πάω πολλά. Ξέρω τι λέω επειδή είμαι μέλος του Τριφυλλάρα και ειλικρινά μερικές φορές σκέφτομαι ότι όσο χαζά είναι τα παιδάκια του ΑΠΟΕΛΛΑΣ τόσο βλαμμένα είναι μερικοί στο τριφυλλάρα.

Το επιχείρημα σου ότι με την ίδια λογική η αστυνομία πρέπει να περιμένει να γίνει ο φόνος και μετά να συλλαμβάνει είναι μάλλον παρατραβημένο (straw man argument που θα έλεγαν και οι Άγγλοι). Η σκέψη δεν είναι έγκλημα. Αν κάποιος ανώνυμος (τα φόρουμ είναι ανώνυμα έτσι) απειλεί σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο και κανονικά οι moderators θα πρέπει να ελέγχουν τέτοιτα περιστατικά. Αλλά να κλείσουμε ολόκληρες σελίδες επειδή κάποιοι γράφουν βλακείες είναι ακραίο. Σωστά είπε ο Ίλλαντρος, γιατί να μην πάμε και στα καφενεία, ή στους σύλλογους. Ποια η διαφορά; Που σταματά η πρόληψη και που αρχίζει ο ολοκληρωτισμός; Θα κλείσουμε και εφημερίδες; Να πούμε του Λάζαρου του Μαύρου να σταματήσει να λέει αυτά που λέει επειδή τον ακούν τα μέλη του ΑΠΟΕΛΛΑΣ; Άλλο πράγμα η ελευθερία του λόγου και άλλο πράγμα η παρανομία. Όπως έλεγαν και οι Ρωμαίοι ποιος θα μας φυλάει από τους φύλακες; Δύο διαφορετικά πράγματα και πρέπει να κρατηθούν οι αποστάσεις διαφορετικά θα ποινικοποιήσουμε και τις σκέψεις μας.

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

Μπόλικη ανωνυμία και πολλές υβριστικές αναρτήσεις εναντίον του Γιώργου και αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Κάποιοι αρέσκονται να μιλούν πίσω από πέπλα. Έτσι όμως δίνουν δίκιο στον Γιώργο σε αυτά που λέει.

Όντως, υπάρχουν προβλήματα στο διαδίκτυο. Από τη φύση του είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Οι δε εξτρεμιστές κάνουν πάρτυ. Αυτό είναι κατανοητό.

Όμως: είναι έξυπνο να αρχίσουμε να περιορίζουμε το μόνο χώρο που έχει απομείνει ελεύθερος; Τι θα μείνει στο τέλος; Γιατί δεν βοηθούμε στην αυτορύθμισή του;

Στην Ελλάδα, έγιναν σημαντικά βήματα. Υβριστές παραπέμπονται, το ηλεκτρονικό έγκλημα νιώθει πια την ανάσα των αρχών. Έτσι πρέπει να γίνεται, όχι με απαγορεύσεις.

Τώρα: Μιχάλη, διακρίνω πολύ άγχος για την πορεία της επαναπροσέγγισης και μια τάση για "καταστολή" όσων αντιδρούν. Θα κριθούν πολλά αυτές τις ημέρες, το αντιλαμβάνομαι.

Όμως, να θυμάσαι ένα πράγμα: η επαναπροσέγγιση θα χάσει το όποιο ηθικό έρεισμα, αν συνοδευτεί με κατασταλτική λογική. Ορισμένα πράγματα απλά δεν επιβάλλονται. Και εδώ είναι φανερό ότι κάποιοι προσπαθούν να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ, ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ.

Η λογική με την οποία κινείται so far η κυβέρνηση, αποκαλύπτει προθέσεις που δεν ταυτίζονται με τις πλειοψηφικές απόψεις στην Κύπρο.

ΥΓ Δηλαδή ρε Μιχάλη, τι μπορούν να γράφουν τα νέα βιβλία; Βιβλία "προσέγγισης" είναι! Οι Τούρκοι δεν είναι κακοί, οι Έλληνες εθνικιστές είναι... Political correctness και positive discrimination. Δεν θα περάσουν όλα αυτά. Όποιος τα πάρει πάνω του, θα έχει να κάνει με όλον τον λαό της Κύπρου.

ΥΓ2 Θα ασχοληθεί ο κ. Χριστόφιας με την εκδίωξη των βρετανικών βάσεων, αντί να επαναλαμβάνει μονότονα ότι "η Κύπρος δεν θα γίνει δεύτερο ελληνικό κράτος"; Εντάξει, δεν συμπαθεί εμάς τους Έλληνες, συμπαθεί τον Ταλάτ, που κάποτε συμμετείχε σε "εκκαθαριστικές επιχειρήσεις" κατά Ελλήνων, όπως μου λένε...

Ίλαντρος είπε...

@passenger

Μην παίρνεις πάνω σου, δεν αναφερόμουν σε σένα ή κανένα άλλο συγκεκριμένα. Γενικά μιλούσα. Εξάλλου ξέρω ότι δεν είσαι αριστερός, και από προηγούμενα σου σχόλια αλλά και από το γεγονός ότι χρησιμοποιείς ως παράδειγμα προς μίμηση τις αντιτρομοκρατικές τακτικές στην Αγγλία. Οι αριστεροί γενικώς θεωρούν αυτές τις τακτικές κρατική τρομοκρατία. Όταν τις χρησιμοποιούν η Αγγλία και η Αμερική βεβαίως. Η κυβέρνηση ΑΚΕΛ μπορεί να τις χρησιμοποιεί χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

Το συμπέρασμα σου ότι στηρίζω το λόγο μου σε ένα παράδειγμα είναι αυθαίρετο. Είμαι ξεκάθαρος επί της αρχής: η ελευθερία του λόγου είναι αδιαπραγμάτευτη. Απλώς χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο παράδειγμα για να δείξω πόσο επικίνδυνο είναι να αρχίσουμε να κάνουμε εξαιρέσεις.

Αν κάποιος βγει στα μπαλκόνια και παροτρύνει τους οπαδούς του να αρχίσουν να σκοτώνουν Τούρκους ή κομμουνιστές ή Αποελίστες, ασφαλώς και είναι έγκλημα. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν εξωθεί στη βία με αυτό τον τρόπο και με αυτά τα λόγια. Νομικά είναι πολύ δύσκολο να στήσεις υπόθεση σε τέτοιες περιπτώσεις. Για αυτό και η καταστολή τους απαιτεί συνήθως παρανομία από μέρους τους κράτους και καταπάτηση της ιδιωτικής ζωής των πολιτών. Με όσα αρνητικά αυτό συνεπάγεται.

@Μιχάλη

Θέλεις να πεις ότι το πρόβλημα στην Κύπρο του Μακάριου ήταν η αχαλίνωτη δημοκρατία και η υπερβολική ανοχή στην αντίθετη άποψη; Τι χαζοί ήμασταν, να ρίχνουμε γιαούρτια στους αντιφρονούντες! Ενώ αν τους ρίχναμε σε κανένα Γκουαντάναμο, σήμερα ο τόπος θα ήταν πιο καθαρός και φρόνιμος.

Παρόλες τις προσπάθειες του Τάσσου, δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση μεταξύ της Κύπρου του 1970 και αυτής του 2008. Η υπερβολή οδηγεί σε λανθασμένες πολιτικές.

Όλη αυτή η συζήτηση μου θύμισε ένα στιγμιότυπο που θα μου μείνει αξέχαστο. Άκουγα Άστρα, την πρωινή εκπομπή Έπεα Πτερόεντα, όταν ο τότε πρόεδρος της Βουλής και νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας έκαμε τηλεφωνική παρέμβαση και ξέχεσε στον αέρα τον Γιώργο Παυλίδη και την Κατερίνα Ηλιάδη γιατί δεν έδιναν τα σωστά μηνύματα! Τότε πραγματικά τους φοβήθηκα...

(Για την ιστορία, λίγο καιρό μετά από το πιο πάνω επεισόδειο η Κατερίνα τα μάζεψε κι έφυγε από τον Άστρα και μας προέκυψε στα Έπεα Πτερόεντα ο.. Πολίτης Πήττας!)

Ανώνυμος είπε...

@Passenger

Den ime anonimos. Evala to onoma mou stin arxi tou post opos ke alloi. Tora pou ida ke tis alles epiloges to evala ke ston titlo.

Ta epixirimata mou mpori na min ta edosa stin apantisi mou pros esena alla nomizo ta edosa stin apantisi mou stous ipolipous. Ke epidi mpori na min ta diavases tha sou ta doso edo.

1. An iparxi nomos pou leei oti den dikeouse na les oti thelis ke an o opiosdipote ton exei paravi tote i astinomia, ke oxi to blog ke i efimerida Politis, ine to armodio organo na kanis kataggelia. To na zitas fimosi tou opioudipote ine fasistiko.

2. Opos ke pio pano to na kikloforis stin makariou, agkrismenos i oxi, me ena maxeri megalitero autou pou epitrepi o nomos tote i astinomia ine ipoxrea na se sillavi, alla prepei na se pari sto dikastirio gia na se kratisi peran 1-2 imeron. An pale kikloforis me ena maxeri pio mitsi tote den mpori na kami tpt ke ise kathola nomimos. (Parolo pou ke me to pio mitsi maxeri mporis na sfaksis kapion.Dame laloun oti taxa to 9/11 egine me nixokopti).

Den eipa pouthena oti den prepei na exoume nomous.

ALLA

Esi mpori na niothis pio asfalis otan exeis to megalo aderfo na se parakolouthi. Emena pale den mou areski, dioti o megalos adelfos kani ke lathi ke den thelo na iparxi pithanotita na ime ego ena apo ta lathi tou.

Prosopika den ezisa stin agglia opou exei pantou kameres alla zo stin ameriki opou:
-Mporis na parakolouthise xoris entalma.
-Na se exoun ipokratisi oso theloun ke xoris entalma ke na se vasanizoun gia na omologisis
-Mpori na sou valloun to onoma sou se mia lista me tromokrates ke na min mporis na piasis aeroplano, ke i anazitisi douleias ginete parapano vasano.

Ke gi ola auta arki kapios praxtoras na apofasisi oti isos exei kapio sindesmo me tin tromokratia ke xoris na exeis to dikeoma na pisis gia to antitheto.

Opos idi ipa, protimo na exo ligoteri asfalia ke perissoteri eleutheria na kano oti thelo. Ke an pote nioso oti i eleutheria mou katapatite nomima, tote tha miliso me tin psifo mou, ke an den mou aresoun oi epiloges pou exo tote tha katevo ego ipopsifios. Ke an pali den ta katafero tote tha do posi alli pisteuoun to idio me emena. Ke an imaste ligoi ke den exo pithanotites tote apla tha metanasteuso stin souidia opou ine pio fileleftheros o kosmos. An imaste arketoi tote isos na kanoume ke kinima, paranomo men alla isos na kataferoume na to kanoume nomimo de
(Des to paradigma tis EOKA A' pou edosa sto proigoumeno post).

Ke ena kataklidi to na vlepis ta pramata aspra ke maura, opos ta kanoun i nomoi kata tis tromokratias ke stis HPA ke stin Agglia ine lathos. Iparxoun polloi pou, diafori, theloun na tous onomazoun tromokrates alla, diafori alloi, tous onomazoun iroes.

Ανώνυμος είπε...

@Mixalis

H EOKA itan apla ena paradigma allou organismou pou theorito tromokratikos ke akoma theorite apo tous agglous pou stin pragmatikotita den itan. Ke ti xrisimopioisa me ton tropo pou tin xrisimopioisa dioti pisteua oti o tropos pou apofasises na xrisimopioisis tin EOKA B' itan gia na peksis me tis fovies tou opioudipote diavaze to sxoli sou. Epi apikiokratias eixame dimopsifisma tou laou gia to ti theli gia to mellon tou. Isos na min eprepe na miliso gia dimokratia alla gia nomo ke taksi. Lathos mou.

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

επειδή η κοροϊδία πέφτει σύννεφο από ορισμένους, στο στυλ "και που ξέρεις εσύ τι θα γράφουν τα βιβλία", σας παραθέτω άρθρο της Μαρίας Ρεπούση, στην καθόλα "ανανεωτική" και "προοδευτική" Αυγή, στις 24/3/2007:

"Η δημιουργία ανεξάρτητου κράτους το 1960, όχι μόνον δεν εγκαινίασε πολιτικές πολιτειακού εθνικισμού και διαμόρφωση αντίστοιχης ταυτότητας, αλλά αξιοποιήθηκε για να ενισχύσει τον ελλαδοκεντρικό χαρακτήρα της ελληνοκυπριακής εκπαίδευσης και την εξάρτηση από το εθνικό κέντρο. Στο παλμό της Ένωσης, η Κύπρος δεν ανήκε στους Κύπριους, όπως δήλωναν οι κύπριοι πολιτικοί αλλά στον Ελληνισμό".

Και διαβάστε παρακάτω:

"Ακολουθώντας το ελληνικό σχήμα της συνέχειας, υπήρξε πάντοτε ελληνική, από την Μυκηναϊκή ήδη εποχή. Σύμφωνα με την ελληνοκυπριακή αυτή αφήγηση, το νησί υπέστη διαφορετικές κατακτήσεις, εκ των οποίων η χειρότερη ήταν η "Τουρκοκρατία", στην οποία οι Έλληνες βασανίζονταν απάνθρωπα. Η περίοδος αυτή, των ταπεινώσεων και του εξευτελισμού των Ελλήνων, κληροδότησε στο νησί ένα ακατονόμαστο πρόβλημα, το οποίο ισοδυναμούσε με το 18% του κυπριακού πληθυσμού. Για τον πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας, αρχιεπίσκοπο Μακάριο, όπως και για την πολιτικώς ορθή γλώσσα της εποχής 1960-1974, οι τουρκοκύπριοι πολίτες του κράτους ήταν το "σύνοικον στοιχείον", ένα στοιχείο που, σύμφωνα με τα εγχειρίδια, ήρθε στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κατάκτησης του νησιού το 1571 και ήταν άλλοτε ένας ιδιαίτερα βάναυσος και αιμοσταγής λαός και άλλοτε τεμπέληδες και άπληστοι που ζούσαν εις βάρος των Ελλήνων. Η περίοδος των διακοινοτικών συγκρούσεων, 1963-1974, παρουσιάζεται ως τουρκική ανταρσία. Οι στασιαστές προκαλούν επεισόδια και έρχονται "σε σύγκρουση με τις νόμιμες δυνάμεις του κράτους". Ενώ ύστερα από πρόκληση των Τούρκων σκληρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή Μανσούρας, "τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα σκορπούσαν την καταστροφή και το θάνατο ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό" (Πολυδώρου 2002, σ. 115-116)."

Και φυσικά, στήριξη των Τουρκοκυπρίων και των "βιβλίων" τους:

"Τα νέα βιβλία ιστορίας εγγράφουν ριζοσπαστικές υποθήκες στη συλλογική μνήμη της τουρκοκυπριακής κοινωνίας και προδιαγράφουν νέες κοινωνικές και πολιτικές πρακτικές για την συμβίωση των δυο κοινοτήτων".

Λοιπόν, ετοιμαστείτε να αλλάξουν οι "αφηγήσεις" σας (όπως τις αποκαλεί) κύριοι, ελέω Χριστόφια. Η Ρεπούσεια λογική, έρχεται στην Κύπρο. Αφήστε λοιπόν ορισμένοι τα "μην βιάζεστε" και "θα δούμε", για να κερδίσετε χρόνο. Σας το είπα και πρωτύτερα, το έχουμε ζήσει το έργο στην Ελλάδα! "ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ" ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ!

Anef_Oriwn είπε...

Μετά που έριξα μια γρήγορη (λόγω πίεσης χρόνου) μάτια στο περιεχόμενο του κειμένου της ανάρτησης καθώς και σε κάποια σχόλια, δεν μπορώ να μην μεταφέρω εδώ μια πρώτη μου σκέψη που έκανα διαβάζοντας το πιο κάτω απόσπασμα από παρέμβαση του Ανώνυμου Antonis (που απευθυνόταν στον Μιχάλη):
“… Thimase kapote se ena nisi pou orismeni apofasisan pos den tous aresi i kivernisi ke ekanan organosi?
Thimase pou eklevan opla ke ekriktika ke skotonan kosmo?
Thimase oti auti i organosi ekane polles prospathies na skotosi ton kiverniti tou nisiou ke allous aksiomatouxous?
Thimase? E THIMASE?...”. --- Ειλικρινά με τον τρόπο που μιλούσε νόμισα ότι αναφερόταν ΕΟΚΑ Β΄ (ενώ φαίνεται είχε κατά νουν την ΕΟΚΑ).

Ίσως επανέλθω για κάποια περαιτέρω σχόλια ...

Anef_Oriwn
Κυριακή 7/9/2008 – 3:00 μ.μ.

stelios papalangi είπε...

θα διαφωνήσω και εγώ με το γιώργο.

το έχω ξαναπεί, δεν πολεμιέται ο φασισμός με φασιστικές μεθόδους.

ούτε ήμουν υπέρ της απαγόρευσης της φασιστικής κατασκήνωσης. Η φασιστική κατασκήνωση δεν θα την έλυνε η απαγόρευση, αλλά μια μαζίκή αντιδιαδήλωση, που θα τους έδειχνε πόσον ανεπιθύμιτοι είναι από το λαό. ενώ αν τους το απαγορεύσει το κράτος, θα έρκουνται να κλαιν ότι τους κυνηγά το κράτος, και στο τέλος φκαίνουν σου τζαι αντιεξουσιαστές.



πέραν που την ελευθερία της εκφρασης, νομίζω ότι υπερεκτιμάς το αποελλας.
πόσον μαλλον τωρά που ατόνισε. έμεινεν ένας αμφιβόλου νοητικής ικανότητας εξ ελλάδος, και κάποιοι λιγον πιο σοβαροί μάλλον αποχωρήσαν.

τωρά ως πιο το σπέρνει μίσος, πάλι θα διαφωνήσω. καμιά 10ρκά ανταρτες από το ίντερνετ δεν είναι λόγος καν να ασχολησε.

Το μίσος το σπέρνει η παιδεία (αλλά ο υπουργός ανάλαβε δράση για το θέμα:-), αλλά ακόμα χειρότερα οι κυπριακές εφημερίδες.

εδώ ολόκληρη περριρέουσα πέρασε στο ντούκου.

το επεισόδιο στην αγγλική σχολή το οργάνωσε το αποελλελας, ή το πυροδότησε συγκεκριμένος αρθρογράφος της Σημερινής; Και μάλιστα αυτός πέρα που το ότι δεν είναι ενήλικας, υπάρχει και θεσμικό όργανο (η ένωση συντακτών) που έπρεπεν να αναλάβει δράση.

εδώ πάει ο ταλάτ στη πύλα, με σκοπό, να μειώσει τη σημασία του μπογιάδων στο άγαλμα του κεμαλ, και το ΜΕΓΚΑ παρουσιάζει την είδηση κάπως έτσι: "ο κατοχικός ηγέτης συνοδεύομενος από πάνοπλους, εισήλθε στη πύλα". πέρασε ο ταλατ τη λήδρας ούτως ώστε να συνομιλήσει με εκς και οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να τραβήξουν τα όπλα των σωματοφυλάκων, και συ περιμένεις σωτηρία από τη κατάργηση του αποελελλας ;

αλλά δές το και πρακτικά. ακόμα και να το κλείσεις, πάλι θα εμφανιστεί, γιατί στο ίντερνετ η προσπάθεια λογοκρισίας είναι μάταιαη

Ανώνυμος είπε...

OI TOURKOPSYXOI THA PETHANOYN
H KYPROS EINAI ELLINIKI
TOYRKOS KALOS MONO NEKROS
EKSW OI PRAKTORES
ELLINES KSESIKOTHEITE MAS POULANE
APOEL ENANTION OLON

mtryfo είπε...

Γιώργο,
με όλη την εκτίμηση που σου έχω, μήπως είναι καιρός να ΜΗΝ επιτρέπεις τα σχόλια των ανωνύμων...οι "λεκέδες" τους ειναι επίμονοι και ανεξίτηλοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Νίκος

Γιώργο, συμφωνώ με το παραπάνω σχόλιο (mtryfo). Δεν γίνεται διάλογος έτσι. Αυτό είναι απογοητευτικό. Οι ανώνυμες επιθέσεις και τα έμπλεα μισαλλοδοξίας δήθεν "πατριωτικά" αλλά στην ουσία άκρως προβοκατόρικα σχόλια, αποτελούν ΦΑΣΙΣΜΟ αισχύστου είδους.

Μήπως θα έπρεπε Γιώργο να ενεργοποιήσεις τον μετριασμό; Στο κάτω-κάτω, δικό σου είναι το blog και εδώ κανείς δεν μπορεί να σου προσάψει τίποτα. Εγώ θα το επικροτούσα αυτό.

Προς stelios: Το σχόλιό σας περί αμφιβόλου νοητικής ικανότητας, αφορά σε εμένα; Αν ναι, να το δεχθώ. Όμως, σε τι πιστεύετε ότι διαφέρετε από τους φανατικούς στις ιστοσελίδες των συνδέσμων φιλάθλων;

Λυπάμαι πολύ για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι εκφράζεστε. Πολύ. Δεν μπορώ όμως να κάνω κάτι γι' αυτό, ούτε να επιτρέψω στον ευατό μου να "κατρακυλήσει".

Η έλλειψη στοιχειώδους ήθους και η κυριαρχία της αναίδειας, η προσπάθεια απαξίωσης και ισοπέδωσης των πάντων, είναι απογοητευτική και αντικατοπτρίζεται δυστυχώς στο επίπεδο του δημόσιου διαλόγου.

Όσο πιο πολύ "μπλογκάρω" στον ευρύτερο ελληνικό ιστοχώρο, τόσο πιο πολύ απογοητεύομαι. Φίλε Γιώργο, ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία. Ζητώ συγνώμη αν σε στενοχώρησα, δεν είχα τέτοια πρόθεση. Υπερασπίζομαι απλά αυτά που για μένα αποτελούν ΑΞΙΕΣ.

Την εκτίμησή μου, τα ξαναλέμε in due course.

Ν.

Anef_Oriwn είπε...

Μερικές σκόρπιες σκέψεις μετά που έριξα μια δεύτερη (και πιο προσεχτική ματιά) στα σχόλια:

1. @ Antonis (που γράφεις στα greeklish),
Τελικά απολογητής της ΕΟΚΑ Β΄ είσαι. Sorry, δεν το είχα αντιληφτεί από την αρχή... (Έμεινα άφωνος από πολιτική σου σκέψη): “… kapioi apo emas omos tous apokaloume iroes tou apeleutherotikou agona 55-59…. Autoi ekanan ta logia praksis ke piran to nomo sta xeria tous, ke katargithike i dimokratia!!! I mipos den katargithike? … Giati omos piran to nomo sta xeria tous? Isos epidi proigoumenos den ixe isakousti to dimosio esthima?”. --- Κάντε κι εσεις μια οργάνωση κι ένα πραξικόπημα! Μπορείτε;

2. Προφάσεις εν αμαρτίες, (για όσους αντιτίθενται στην επανασυγγραφή των βιβλίων της Ιστορίας): “… ποιος θα "κρίνει", με ποια "κριτήρια" και ποιος θα "συνετίσει" και πως;…”. Όποιος εν θέλει να πα(ει) στο μύλο 5 μέρες κοshινίζει! Σε σχέση με τες φοβίες και τις αναστολές πολλών και διάφορων σχετικά μ’ αυτό το θέμα να πω παραφράσσοντας κάτι που λεει σε σχόλιο του ο Ανώνυμος Νίκος ότι “… oι απαγορεύσεις στρέφονται κυρίως κατά των ριζοσπαστών. Και το να υποστηρίζεις την αλλαγή των σχολικών βιβλίων σήμερα, αποτελεί ριζοσπαστική επιλογή ...”!

3. Μερικά ακόμα σχόλια για ατάκες του Ανωνυμου Νίκου:

i. “… το να είσαι πατριώτης σήμερα, αποτελεί ριζοσπαστική επιλογή, γιατί μπλοκάρει την "ελεύθερη διακίνηση" του κεφαλαίου και υπονομεύει τον οικονομικό (καπιταλιστικό) διεθνισμό, την προσπάθεια δηλαδή μετατροπής της οικουμένης σε μια τεράστια αγορά…”. --- Κι αυτό πως θα επιτευχθεί; Στηρίζοντας αστικές (δεξιές) κυβερνήσεις και πολεμώντας την Αριστερά; Και η “… προσπάθεια … μετατροπής της οικουμένης σε μια τεράστια αγορά…”, δεν παρατηρούνταν από την εποχή του Λένιν όταν έγραψε και το σύγγραμμα του για τον Ιμπεριαλισμό;

ii. “… ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ; ... Προτείνω αντί να μάχεσαι τη ρητορική υπέρ της Ένωσης και τους φανατικούς οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, να αγωνιστείς για να φύγουν οι βάσεις των Βρετανών από την Κύπρο...” --- Καλά τώρα. Διώξαμε τα τουρκικά στρατεύματα και πήραν σειρά οι βρετανικές βάσεις! Τα θέλουμε ΟΛΑ (μαζί) ή ΤΙΠΟΤΑ!!!

iii. “… Άρα, είμαι προσωπικά αρκούντως "ευαίσθητος" στο θέμα της τρομοκρατίας. Μην ξεχνάς ότι στην Ελλάδα οι παλαιότεροι πέρασαν και Εμφύλιο, τον οποίο πλήρωσαν με τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Η κόκκινη τρομοκρατία της εποχής, δεν ξεχνιέται από τους πρεσβύτερους…” --- Άραγε η τρομοκρατία των ταγματασφαλιτών και των χιτών και η προδοσία των κούισλιγκ ξεχνιούνται;

Anef_Oriwn
Κυριακή 7/9/2008 – 6:22 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας, θα ειμαισυντομος λογω φορτου εργασιας.

Ζω στη Γερμανια, στο Μοναχο, πανω από 25 χρονια, εδώ σπουδασα εδώ διδασκω στο LMU.

Μενω αφωνος από τις αντιδρασεις ορισμενων αναγνωστων σας αν και αμφιβαλλω κατά ποσο κανουν κανονικη αναγνωση.

Εδω που ζω και οσοι εχουν εμπειρια από τη Γερμανια σε βαθος το γνωριζουν , τα τελευταια χρονια κατεβηκαν με αποφασεις των αρχων από το internet παρα πολλες ιστοσελιδες που αμεσα η εμμεσα καλιεργουν το φυλετικο μισος. Όχι blogs όπως σωστα τονιζει ο κος Πηττας αλλα μαλλον κανεις δεν ακουει. Η διαφορα, είναι σημαινουσα ομως

Άλλο πραγμα το ιστολογιον το προσωπικο οπου ο καθενας διατυπωνει ότι θέλει –αν και, ακομα και σε αυτό το επιπεδο ασφαλως ο πολιτης που θα αισθανθει θιγωμενος μπορει να πρσφυγει στη δικαιοσυνη και να δικαιωθει.

Άλλο πραγμα ΤΕΛΕΙΩΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕς ΦΟΡΕΩΝ που είναι σε θεση να ελεγξουν τη συμπεροφορα ομαδων εναντιων αλλων κοινωνικων ομαδων.

Στη Γερμανια όπως ανεφερα υπηρχαν ανεξελεγκτα Forums νεοναζιστων, σωβινιστων ρατσιστων που καλουσαν τους νεαρους οπαδους τους να δειξουν δυναμικα την αντιθεση τους στην διαμονη αλλοδαπων στη Γερμανια . Τι θα πει «δυναμικη αντιθεση»; Πρεπει να είναι κανεις τουλαχιστον αφελης για να μην μπορει να αντιληφθει πως πισω από τετοια συνθηματα κρυπτεται η υποδαύλιση βιας .

Όλα αυτά στη Γερμανια απαγορευτηκαν με τη συμφωνη γνωμη ολων των πολιτικων φορεων από την αριστερα μεχρι τη Χριστιανοδημοκρατια.

Είναι τελειως αδοκιμο να ερμηνευεται το νοημα του αρθρου σε προσκληση σε λογοκρισια

Λογοκρισια υπαρχει οταν ειναι υπο απειλη η Γνωμη, η Αποψη, το Επιχειρημα.

Το «καλος τουρκος είναι νεκρος τουρκος» είναι Γνωμη Αποψη και Επιχειρημα;

Η υποθαλπτει τη βια σε μια περιοδο δυσκολων διαπραγματευσεων;

Το «εγω δεν θα κατσω στο θρανιο με κανενα μογγολακι» είναι γνωμη;

Και, που είναι το στοιχειωδες συναισθημα ευθυνης των υπευθυνων αυτων των ιστοσελιδων που ουδεποτε δεν φιλτραρουν δεν συμβουλευουν δεν μετριαζουν αυτή την επιθετικη και επικινδυνη γλωσσα;

Από περιεργεια μπηκα στο «αποελλας». Εφριξα. Δεν γνωριζω αν είναι ελαχιστοι που καποιος ανεφερε. Δεν εχει σημασια.

Αλλωστε όπως σωστα επισημαινει το κυριο αρθρο το προβλημα δεν είναι οι λιγοι νεαροι που γραφουν εκει μεσα αλλά οι Ενηλικες που εχουν στην ιδιοκτησια τους το Forum και ουδεποτε επεμβαινουν για να καταστειλους βρισιες και συνθηματα μισους.

Συγνωμη , μακρηγόρησα.

gregoris είπε...

ο εθνικισμός τζιαι ο ρατσισμός πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ούλλα τα επίπεδα. τζιαι στους δρόμους, τζιαι στες τάξεις τζιαι στα μήντια, καθεστωτικά τζιαι εναλλαχτικά. εν το κύκνειον άσμα τους τούτον καθώς προχωρούμεν προς την επανένωση.
όσον για την διδασκαλία της ιστορίας κ. Νίκο, να το χωνέψεις ότι θα αλλάξει επειδή η ίδια η ιστορία αλλάζει τζιαι απαιτεί την επανα-ανάγνωση του παρελθόντος που μας οδήγησεν στα εχτεσινά αδιέξοδα.
κανεί πκιον το παραμύθκιασμα των ελληνόκαβλων φιλόλογων. η διδασκαλία της ιστορίας πρέπει να προβάλει επιτέλους τες αλήθκειες που έθαψεν το εκκλησιαστικόν τζιαι ελληνόπληχτον κατεστημένον για μισόν αιώνα τωρά.
τζιαι πρέπει κ. Νίκο να αρχίσεις να αποδέχεσαι ότι στην Κύπρο δεν κατοικούν μόνον έλληνες τζιαι τούρτζιοι αλλά τζιαι κυπραίοι. τούτον έθελεν να πει το ωραίο σύνθημα των ομονοιατών, έλληνες είσαστεν τζιαι φαίνεστε.

Ανώνυμος είπε...

o gios toy Sillouri toy eyrwko phgainei se aggliko sxoleio kai kala kanei. Mathainei loipon kai aggliki logotexnia. Kala kanei.

Diliadh tha toy pesei vary na mathei dipla stoys megalous Ellines toys megalous Evrwpaious kai 5-6 simantikous Toyrkopyprioys poiites kai dimioyrgoys??????????

Ti skata KPRO THELOUME TELIKA? TA DIKA DIKA MAS KAI TA DIKA TOYS DIKA MAS PALI????? ELEOS!

Kai sygnwmi gia ta gkreeklish apo ena kwlo net kafe grafw!

Demetris

Sceptic Anonymous είπε...

@ Νίκος Καπερνάρος

Η λέξη υπεύθυνος για αυτές τις ιστοσελίδες είναι υπερβολική. Ένας λόγος που είμαι εναντίον της καταστολής είναι επειδή είναι και αδύνατο να βρούμε άκρη. Θα ανοίξει άλλη σελίδα, ή θα πάνε σε μπλογκς κ.ο.κ. Στην ουσία τους δίνουμε σημασία.

@Νίκος

Ιστορικός δεν είσαι έτσι; Και μήπως είσαι της σχολής που νομίζει ότι η ιστορία είναι δοτή, ιερή και νουθετεί πάντα; Και ότι αν την ξεχάσουμε θα καταστραφούμε; Η πλάκα με την ιστορία είναι ότι όλοι έχουν άποψη χωρίς καν να έχουν διαβάσει ιστορία και ειδικά φιλοσοφία της ιστορίας. Φυσικά μόλις σας πει κάποιος κάτι έχετε έτοιμη την απάντηση, είμαστε αμερικανοκίνητοι, πνευματική τρομοκρατία, τα παίρνουμε και τα ρέστα. Άσε τους ιστορικούς να κάνουν την δουλειά τους που ξέρεις μπορεί κάτι να ξέρουν παραπάνω από σένα. Μπορεί, γιατί στον ελληνικό χώρο κανένας δεν μπορεί αν ξέρει περισσότερα από εμάς και προπάντως να έχει διαφορετική άποψη. Αίρεση, θα πέσει φωτιά να μας κάψει.

Unknown είπε...

Απολαύστε ένα «ανθολόγιο» με ελάχιστα από τα αναγραφόμενα ελευθέρως στο Forum του ΑΠΟΕΛΛΑΣ.
Και σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τον Κύριο Καπερνάρο για την παρέμβαση του- απλά γιατί κατέγραψε κάποια πράγματα που ετοιμαζόμουν να γράψω και εγώ.

Θα επαναλάβω, πως είμαι κατηγορηματικά και αμετάκλητα κατά της οποιασδήποτε λογοκρισίας στο διαδίκτυο ή όπου αλλού. Κάποιοι με επιλεκτική μνήμη, θα έπρεπε να θυμούνται πως αντέδρασα έντονα όταν για πολλοστή φορά χτυπήθηκε από κάποιους θρασύδειλους το βιβλιοπωλείο του κου Άδωνη Γεωργιάδη στην Αθήνα.

Και θα ξαναπώ πως άλλο αυτά, και άλλο η συστηματική ενθάρρυνση του μίσους και της επιθετικότητας μέσα σε Ιστοσελίδες Φορέων που συνωστίζονται μικρά παιδιά και πάσης φύσεως οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων. Η απόλυτη σιωπή των διαχειριστών ισούται όχι με δημοκρατική ανοχή αλλά με συναίνεση σε ενδεχόμενες βίαιες πράξεις.

Και αν μη τι άλλο, στην παρούσα συγκυρία είναι το φαινόμενο επιεικώς απαράδεκτο αλλά και ύποπτο.

Η υποκίνηση στη βία. Το φυλετικό μίσος. Η επιθετικότητα κατά κοινωνικών ομάδων, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης συνιστούν κολάσιμες πράξεις με τις ευλογίες όλων των Πολιτικών Φορέων και Κοινωνικών Ομάδων.

«Απολαύστε» τώρα το ανθολόγιο το οποίο είχε την καλοσύνη να μου στείλει αναγνώστης της εφημερίδας που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του

(Είναι παράγοντας στο ΑΠΟΕΛ που διατηρεί τεράστιες διαφωνίες με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και τη διαιώνισή της. Όπως έγραψα και στο κύριο άρθρο ΔΕΝ είναι η επίσημη σελίδα της Ομάδας). :



εγω ακουσα λευκωσια θα γινουν καταληψεις ,,,ρε παιδια να γινουν παντου,,,να οργανωθουν ολα τα σχολεια,,,πιστευω σε ολα υπαρχουν πατριωτες Ελληνες εθνικιστες εφενιτες χρυσαυγητες,,ΚΕΑ και απλοι σωστα σκεπτωμενοι ,,

-----
ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!!!!!!!!
--------
ελεος παιδια απο μενα παντως θερμη παρακληση προς ολοοοοοοοοοοοοοοοοοους τους μαθητες να καμετε κατι εν μπορειτε να φανταστειτε τι δυναμη εχετε εσεις και ακομα καλυτερο θα ηταν να προσεγισετε με εξυπνο τροπο καθηγητες που ξερετε οτι ειναι με το μερος μας ουτως ωστε να μην ειστε μονοι σας !!! σαν ικετευω κηνιτοπιοιθητε πριν μας κανουν σκυλιαααα

----------
ειναι στο χερι μας ...ν θα δεχτουμε η όχι τα όσα γινονται...μην καθομαστε απαθης μροστα στον υπολογιστη,, δεν βρισκουμε λυσεις ετσι.. πρεπει να προτρεξουμε πριν γινει το κακο...αν αφησουμε να συνεχιστει η κατασταση ..μην σας φανει παραξενο σε λιγα χρονια να είναι το μαθημα των τουρκικων υποχρεωτική γλωσσα και η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑς ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΗ.....
ΞΥΠΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ..ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΤΟΥς ΣΥΓΓΕΝΕΙς ΣΤΟΣ ΦΙΛΟΥς,,, ΣΤΟΥς ΓΟΝΕΙς, ΣΕ ΟΛΟΥς,, ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙς ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ....

ΑΙΣΧΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ..ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ....

------------------
ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΣΩΚΟΛΛΗΤΟ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΛΑΤ????

ΟΛΟ ΠΙΤΣΙ ΠΙΤΣΙ ΕΙΝΑΙ...
--------------

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΥΔΡΑΣ Η ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑ ΚΑΝΕΙΣ......

------------
ΠΙΣΤΙΣ - ΑΓΩΝ - ΝΙΚΗ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ

------------
Ο κουμμουνιστής ο φιλότουρκος πρόεδρος μας απλά θα φέρει τη "λύση" που επρότεινε το σχέδιο Ανάν...απλά θα του αλλάξει όνομα. Θέλουμεν έτσι λύση;;

------------

Όποιοι θέλουν να αγωνιστούν αλλά να κάμουν αγώνα...να πράξουν διάφορα πράματα. Όι μόνο διαδηλώσεις κλπ και νιώθουν Έλληνες για την πατρίδα να μου στείλουν ένα PM...
---------
Αδελφέ αυτά δεν γίνονται από π.μ. στο διαδίκτυο. Όποιος θέλει θα βρει το δρόμο...
-------------
σημερα ειδα τον Παττακο στην τατιανα...ο αθρωπος εχει αρχιδια...
μετα που τοσα χρονια...φυλακης...επιμενει πως η Χουντα εκαμεν καλα..τζαι λαλει πολλες αληθκιες
---------------
Η Χούντα για μένα προσωπικά, κατέστρεψε την Ελλάδα, όχι μόνο λόγο Κύπρου, οι πρώτοι μαύροι και οι πρώτοι πακιστανοί στην Ελλάδα ήρθανε επί χούντας και δεν είχε κανένα πρόβλημα η εν λόγο Κυβέρνηση να προσμιγνύονται οι μαύροι με τους Έλληνες, κάτι που εμένα με κάνει έξαλλο τελείως! Ένα παράδειγμα η Νέρι Νιαγκουάρα, ο πατέρας της ο Νιγηριανός και η ΠΟΥΤΑΝΑ η "Ελληνίδα" η μάνα της, επί χούντας το 1968 γνωριστήκανε όπου σπούδαζε εδώ!
---------
Ζήτω η 21η Απριλίου!
Ζήτω ο Παπαδόπουλος!


-------

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!!!

Και μετά λέμε ότι ανέβηκε το μορφωτικό επίπεδο στη χώρα μας...
Είναι μακρύς, πολύ μακρύς ο δρόμος ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν γαμιέστε και εσείς και η Κύπρος σας! Ουδεμία σχέση έχετε με του αρχαίους Έλληνες Κυπραίους. Κανένας έλληνας νεκρός για την κωλοκύπρο σας

Ανώνυμος είπε...

Βρε βλήμα. Τέτοια γράφεις και για αυτό οι Τούρκοι σου πήραν τη μισή πατρίδα. Αλλά έχετε αλήθεια πατρίδα οι απάτριδες?

-=IMAGINOS=- είπε...

Καλά τώρα Γιώργο, άμα παραθέσω τώρα και εγώ τα όσα γράφονται μέσα στο INDYMEDIA θα πρέπει να αλλάξουμε πλανήτη. Έτσι δεν είναι?

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥΤΑΝΑ ΚΥΠΡΟ ΒΥΘΙΣΟΥ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣΠΟΡΩΝ ΚΥΠΡΕΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

@anef_oriwn

Proti fora me apokaloun sinigoro tis EOKA B'. To pos evgales to simperasma oti prospatho na dikeologiso ti sigkekrimeni organosi mou ine sxedon adinaton na to katalavo. Toulaxiston oxi apo ta kommatia ton sxolion mou ta opia xrisimopiois. Isos na se epirease to gegonos oti xrisimopioisa tin leksi dimokratia anaferomenos stin apikiokratia.Opos ipa ke stin apantisi mou sto Mixali, nomos ke taksi tha itan to pio sosto. Lathos mou opos ipa ke proigoumenos.

Opos ipes ke sto proto sou sxolio otan anaferomoun se kapio organosi me ton tropo pou anaferotan ke o Mixalis, anaferomoun stin EOKA A'.Nomizo ine emfanes apo ti xronologia 55-59.

An tora anaferese sto telefteo mou sxolio opou grafo oti, an ke efoson eksantliso ola ta alla perithorio ke epiloges ke akomi niotho oti katapatounte ta vasika mou dikeomata apo to idio mou to kratos ke an to niothi ke mia megali merida tou plithismou auto tote isos i dimiourgia organosis ine mia epilogi, ke theoris auto dikeologia gia tin EOKA B' tote den ksero ti na po. (To eixa vali ke se parenthesi oti ennoousa tin EOKA A')
Emena den itan tetia i prothesi mou. I prothesi mou itan na dikso tis antidrasis tis dikes mou, se sira, ean ke efoson katapatountan vasika anthropina mou dikeomata, opos to dikeoma tis eleutheris ekfrasis, apo to idio to kratos to opio prepei na ta prostateuei.

An exeis to xrono se parakalo ipedikse mou pos evgales to simperasma sou apo auta pou grafo epidi thelo na do pos auta pou leo mporoun na perasoun diaforetiko minima apo oti thelo ego.

Ανώνυμος είπε...

Η επίδραση του ρατσιστικού και ξενοφοβικού περιεχομένου
Η χρήση του Διαδικτύου με σκοπό τη διάδοση ρατσιστικής και οποιουδήποτε άλλου είδους προπαγάνδας αυξάνεται.

Οι στόχοι του μίσους μπορεί να ποικίλλουν, αλλά καμία χώρα δεν έχει ανοσία στο πρόβλημα και συχνά τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα, αφού η διαχείριση ορισμένων ιστοσελίδων γίνεται από πολλές χώρες και πολλαπλά σημεία.

Υπάρχει η συνεχώς αυξανόμενη ανησυχία ότι το διαδικτυακό μίσος μπορεί να προκαλέσει βία και να οδηγήσει σε κανονικά εγκλήματα μίσους. Ακόμα και αν είναι δύσκολο να εδραιωθεί ένας αιτιολογικός δεσμός, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να ενισχύσει το εχθρικό κλίμα εναντίον συγκεκριμένων ομάδων, όπως άλλωστε και για τη συγκέντρωση χρημάτων και την προσέλκυση συμπαθούντων.

Καταγγελία επικίνδυνου περιεχομένου

Το δίκτυο γραμμών βοηθείας ΙΝΗΟΡΕ επικεντρώνεται στον εντοπισμό παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο. Σε πολλές χώρες ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό θεωρείται παράνομο και κατά συνέπεια καταγγέλλεται. Το δίκτυο ΙΝΗΟΡΕ έχει θεμελιώσει νόμιμες και επίσημες διαδικασίες για την καταγγελία των εν λόγω περιστατικών στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

Στην Ελλάδα η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για καταγγελίες τέτοιων προβλημάτων είναι η Safeline.

Ακόμη, υπάρχει και το Διεθνές Δίκτυο Κατά του Διαδικτυακού Μίσους (INCHACH) που επίσης δέχεται καταγγελίες μέσω e-mail στο complaints@inach.net ή μέσω του website http://www.inach.net.

H SafeLine δέχεται καταγγελίες για ιστοχώρους (websites) ή υπηρεσίες νέων (newsgroups) που περιέχουν:

.
Ρατσιστικό και ξενοφοβικό περιεχόμενο που, κατά την άποψή σας, παραβαίνει την ελληνική νομοθεσία.

Εικόνες κακομεταχείρισης των παιδιών

Αλλο περιεχόμενο, παράνομο, κατά την άποψή σας.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Safeline στο τηλέφωνο 211 9558450, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση report@safeline.gr ή μέσω του ιστοχώρου www.safeline.g

Ανώνυμος είπε...

Το safeline.gr δεν χωρίζει τους ανθρώπους σε Ελληνες και μη-Ελληνες. To safeline.gr μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους ρατσισμό. Στο safeline.gr μπορείτε να καταγγείλετε το ρατσισμό εναντίων των Ελλήνων, την υποκίνηση βίας εναντίον τους, για "ελληνοφοβία", παιδοφιλία, παιδεραστία κ.α.

Ήδη στο safeline.gr έχει καταγγελθεί η εφημερίδα Αυγή για άρθρα που υποκινούν το κόσμο για να χρησιμοποιήσει ποσα βίας. Αυτά είναι δημοσιευμένα στο website της. Το safeline.gr προώθησε στις κατάλληλες υπηρεσίες τις καταγγελίες.



"Πρόσφατα είχαμε το επεισόδιο με την προσβολή της προτομής του Κεμάλ".

Προσβολή είναι πως υπάρχει ακόμα προτομή με τον φασίστα Κεμάλ (ή κάνω λάθος και δεν είχε αυτός πάρε δώσε με το Μουσολίνι και πέρασε νόμους του αρχιφασίστα στο τούρκικο σύνταγμα;)... ο ιδεολογικός πρόγονος του θαυμαστή των Τούρκων (για τις γενοκτονίες που διέπραξαν) Χίτλερ.

Unknown είπε...

Αναρωτιέμαι αν αυτή η υπόθεση έχει πλάκα ή αν είναι τελικά τραγική.

Το άρθρο, αναδημοσιεύτηκε σε πολλές ιστοσελίδες στις οποίες συνήθως οι συντάκτες διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους γιατί αποζητώ –κατά τη γνώμη τους- την κατάργηση της ελευθερίας στη διακίνηση των ιδεών στο Διαδίκτυο. Φαίνεται , πως αυτά στα οποία αναφέρθηκα , φαίνεται πως η εξαιρετικά συγκεκριμένη φρασεολογία που κατήγγειλα για κάποιους είναι «Ιδέες» και «Απόψεις». Είναι νομίζω όπως έχει διαφανεί και από ορισμένους ψύχραιμους σχολιαστές εδώ, πλήρης η αδυναμία να διαχωρίσουν ορισμένοι το πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν τα Ιστολόγια , τα «μπλογκς» από τις Ιστοσελίδες Φορέων που καλλιεργούν ΟΧΙ απόψεις αλλά Επιθετικότητα.

Και θα φέρω ένα «ακραίο» παράδειγμα. Ουδέποτε θα μου περνούσε από το μυαλό να επιστήσω την προσοχή των Αρχών στο http://www.hypervorea.net/antepithesi/ . Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, εκφράζει 100% τα Εθνικοσοσιαλιστικά ιδεώδη και μάλιστα διακρίνεται από μία «λαγνεία» προς την Ναζιστική Γερμανία. Ωστόσο η «γλώσσα» της ιστοσελίδας, τα κείμενα που αναρτούν και το επίπεδο των συζητήσεων στο εν λόγω φόρουμ παραμένουν –εξ όσων έχω δει πριν από αρκετό καιρό ομολογώ- σε ένα τελείως θεωρητικό στάδιο που αν μη τι άλλο προσπαθεί να μην προκαλεί. Ίσως, γιατί γνωρίζουν την τύχη συγγενικών τους ιστοσελίδων στη Γερμανία και αλλού.

Από την άλλη πλευρά, ενδιαφέρον είναι πως σε ορισμένα sites που θεωρούν τον εαυτό τους θιγμένο , δεν επιτρέπουν τον ελεύθερο σχολιασμό κάτω από τα κείμενά τους από τον κάθε διαδικτυακό αναγνώστη (skorpialogia.com)

Τέλος πάντων. Το ποιο ενδιαφέρον για μένα από όλο τον θόρυβο που σηκώθηκε, είναι ακριβώς αυτό: Το πότε, ξεσηκώνεται ο θόρυβος.

Γιατί, κατά τη γνώμη μου έχω γράψει πολύ πιο αυστηρά κείμενα αλλά δεν κουνήθηκε…φύλο. Γιατί; Γιατί ίσως ήταν σε ένα πιο «ακαδημαϊκό» και θεωρητικό επίπεδο με αποτέλεσμα να μη ερεθιστούν τα αντανακλαστικά ορισμένων που φαίνεται αντιδρούν μόνο με τη «φωνή» την «ένταση» και όχι την ουσία.

Οι αντιδράσεις, εμένα μου δείχνουν πως δυστυχώς λειτουργούμε πια τελείως Τηλεοπτικά….ίσως μάλιστα με αυτό να καταπιαστώ την επόμενη εβδομάδα.

Α! Λησμόνησα να ευχαριστήσω την ιστοσελίδα των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας http://www.e-uowm.gr/forum/viewtopic.php?f=11&t=387 για την αναδημοσίευση και τα καλά της λόγια.

Ανώνυμος είπε...

Να επεμβαίνουν οι κυβερνομπάτσοι... Καλή πρόταση μου φαίνεται.

Να συμπληρώσω και μερικά μέτρα πάρα - πάνω για να συνετισθούν όσοι δεν μας αρέσουν. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην ιστορία και έτσι μπορούμε να τα αναπαράγουμε.

1. Ιερά Εξέταση. Δημιουργία κέντρων ανάκρισης.
Τα κέντρα πρέπει να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα εργαλεία ( τσεκούρια, τεντωτήρες, τροχούς, πυρωμένα σίδερα κ.α. χρήσιμα )

2. Γύψος. Δημιουργία ορθοπνευματικών κέντρων. Όποιος εγκέφαλος δεν σκέπτεται σωστά, να τον βάζουμε στον γύψο.
Σε προχωρημένες καταστάσεις θα πρέπει να κάνουμε λοβοτομές, ηλεκτροσοκ, μαστίγωμα κ.ά.
Εξαιρετική τεχνογνωσία μπορούμε να πάρουμε από τις κατά καιρούς καλύτερες δικτατορίες.

3. Χρειάζεται ο κινητήριος Νους. Ο άνθρωπος που με πάθος και με θέρμη, θα διαιωνίσει το νέο κρατικό θεσμό, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση ποτέ αυτός να ξεφύγει από τον σκοπό του.

Αυτό το τελευταίο, νομίζω ότι δικαιωματικά σας ανήκει.

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ανεκδιήγητε!

έτσι το γραψες για να δείς τις αντιδράσεις. έγραψες λές άλλα πιο αυστηρά. Μάλλον θέλεις επισκεψιμότητα στο ρυπαρό σου χώρο, αυτό καταλαβαίνω. Ή είσαι εντελώς ανόητος να επικαλείσαι για άλλα πιο σοβαρότερα που τάχα δημοσίευσες από την "δίωξη της σκέψης ή του λόγου" όπως βαυκαλίζεσαι. Νοσηρη φαντασία που όμοια της δεν έχουν τολμήσεί ούτε τα χειρότερα αποβράσματα των βασανιστήριων των πιο μαύρων στιγμών της ανθρωπότητας.

...Βρωμο-Ναζί...

Ανώνυμος είπε...

Ειναι σιγουρο πως καποιοι δοκιμαζουν τις αντοχες σας. Προσωπικα αν ειχα blog δεν ξερω αν θα αφηνα τετοια σχολια να φαινονται.

Και ειναι ηλιου φαεινοτερον πως δεν θελουν να αντιληφθουν το τι θελετε να πειτε και ας το γνωριζουν, ειμαι βεβαιος για αυτο.

Ντοπη σας και αισχος σας "Κυριοι" αν και το μονο που καταφερνετε ειναι να δειχνετε σε οσους εχουν κριση το ορθον του αρθρου.

Hellas-Orthodoxy είπε...

Γιωργος Πηττας:Αυνανιστου Εγκωμιον.

http://www.refene.com/text/giopit-t/giopit-t-egomion.htm

Τετοια ατομακια κανουν "υψηλη" κριτικη και θελουν να κλεισουν οσες ιστοσελιδες ειναι αντιθετες με την ισοπεδωτικη & ανθελληνικη νοοτροπια τους...καμαρωστε τον,διαβαζοντας το μεγαλο...αριστουργημα του!!!

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Χάρης

Φίλε Πίττα, λυπάμαι αλλά με την τροπή που πήρε το θέμα αδυνατώ να σχολιάσω το οτιδήποτε. Πραγματικά θλίβομαι για το επίπεδο ορισμένων ανθρώπων. Μα είναι δυνατό άνθρωποι που δηλώνουν Έλληνες – δηλαδή φορείς ενός τεράστιου πολιτισμικού πλούτου στην πλάτη τους - να εκφράζονται με βρισιές και απειλές, εκχυδαΐζοντας στην ουσία ένα από τα πολυτιμότερα δώρα που χάρισε ο Ελληνικός πολιτισμός στην ανθρωπότητα. Το δώρο του πολιτισμένου διαλόγου. Και μετά μιλάνε για βάρβαρους. Έχω μείνει ειλικρινά άναυδος ...
Τι να σου κάνω, την προηγούμενη φορά - αν θυμάσαι, πως να το ξεχάσεις βέβαια - αναρτήσανε σε συγκεκριμένο σαιτ την φωτογραφία σου, συνοδευόμενη με τα στοιχεία σου και καλούσαν τα μέλη τους όπου σε βρουν να σε ξυλοκοπήσουν διότι δεν τους άρεσε ένα άρθρο που έγραψες. Αν θυμάσαι, δέχθηκες και λεκτική επίθεση σε εστιατόριο που ήμασταν μαζί - αν ήσουν μόνος ακόμη θα σε έδερναν - αλλά πάλι δεν αντέδρασες. Τους πίστωσες μάλιστα με ανωριμότητα. Την άλλη φορά σου άδειασαν τα λάστιχα του αυτοκίνητου σου και χάραξαν στην πόρτα του το σύνθημα ΕΟΚΑ Β ξανακτύπα.
Τότε σε συμβούλευσα να πας στην αστυνομία και εσύ μου έλεγες : « άσε ρε, δεν πειράζει, είναι παιδάκια, κάποιοι τα παρασύρανε, κατά βάθος είναι καλόψυχα... ».
Λυπάμαι Γιώργο μου, αλλά αυτή την φορά, δεν σε βλέπω να την γλιτώνεις ...

the Idiot Mouflon είπε...

@Πο.Πη.

Είχα με διάφορους τρόπους στο παρελθόν επισημάνει το πόσο αποπροσανατολιστικές και -εν τέλει -βλαβερές βρίσκω τέτοιες συζητήσεις.

Γιώργο, σε ότι αφορά την Ιστορία, υπάρχουν άλλοι τρόποι να συγκεκριμενοποιηθούν οι συζητήσεις. Πατάς την ίδια μπανανόφλουδα, «τρώεις την ίδιαν πιττούδαν» (no pun unintended) που τρων συλλήβδην οι –υπερ της ΔΔΟ –πολιτικοί και ΜΜΕτζήδες.

Οι γνωστοί αντιδραστικοί κύκλοι …αυτό ακριβώς χρειάζονται για να προσδώσουν κύρος σε ξεφτισμένα-ξεφτιλισμένα αποκόμματα (έχουν ήδη στόχο να ρίξουν τα ποσοστά του ΔΗΣΥ και τον ίδιο τον Αναστασιάδη στις επόμενες Ευρωεκλογές ή τουλάχιστον να το αναγκάσουν σε αλλαγή πολιτικής … ακόμη και το ΔΗΚΟ θα επιχειρήσουν να ρίξουν αν ο Κάρογιαν δεν συνταυτιστεί πλήρως μαζί τους).

Αντί της αοριστολογίας και της ανταλλαγής συνθημάτων και ευχολογίων θα πρότεινα π.χ. να στραφούμε σε εκείνη τη θέση του τΑΣΣΟΥ και των παρόμοιων του, ότι δηλαδή «ούτε ρουθούνι ΤΚ δεν άνοιξε» κατά την περίοδο 60-74. Αντί για αλλαγή της Ιστορίας… γιατί κανένας δεν λέει ξεκάθαρα «έγινε αυτό και αυτό και πρέπει να συμπεριληφθεί στην διδαχή της Ιστορίας της Κύπρου»;

Γιατί κανένας δεν λέει συγκεκριμένα «ο τάδε και ο δείνα είχαν την Α ή Β συμμετοχή στο πραξικόπημα και τούτο πρέπει να καταγραφεί»; Πως και δεν αναφέρει κανείς ότι «στην Α ή την Β θέση στην κυβέρνηση είχε τότε διοριστεί… ή στο Γ ή Δ κόμμα είχε εκλεγεί ο τάδε ή ο δείνα, για τους οποίους υπάρχουν μαρτυρίες ότι υποστήριζαν την Ε ή την ΣΤ΄ θέση περί αφανισμού των ΤΚ ή/και περί ένοπλης, μη-νόμιμης επιβολής της θέλησης των ΕΚ»; Γιατί δεν αναφέρουμε συγκεκριμένα ότι στην Ιστορία πρέπει να καταγραφεί πως «την συγκεκριμένη χρονική περίοδο η Α ή η Β θέση του τάδε ή του δείνα πολιτικού ηγέτη ήταν αυτό και αυτό και εκείνο, θέσεις που αργότερα είχαν επιφέρει την Γ ή την Δ δυσμενή επίπτωση για τα αιτήματα των ΕΚ ή των ΤΚ ή για την συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων»;

Και το πιο σημαντικό, ο λόγος που αναγκαζόμαστε στο συμβιβασμό για ΔΔΟ πρέπει να γίνει ξεκάθαρος. «Είναι κύριοι επειδή μερίδα μας έδρασε παράνομα (κάνοντας το Α και το Β), είτε με την δικαιολογία της Ένωσης, είτε συναινώντας στα ΝΑΤΟικά σχέδια για διαχωρισμό των κοινοτήτων και προσδοκώντας φυλετική καθαρότητα των δύο μερών. Είναι επειδή το Κυπριακό δεν ήταν ποτέ ΜΟΝΟ πρόβλημα εισβολής και κατοχής αλλά –λόγω της βλακείας μας –υπήρξε και πρόβλημα δικοινοτικό».

Συγκεκριμενοποιήστε το πρόβλημα, τα αίτια του, τις επιπτώσεις του, τις πιθανές λύσεις. Έτσι μόνο θα αντιμετωπιστούν οι βλαμμένοι.

Ανώνυμος είπε...

-Πρέπει να αφοπλισθούν οι Βλαμμένοι. Εδώ και τώρα. Πρέπει οι υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να κοιτάξουν λίγο στην Πολιτική Πορνογραφία από όπου και αν αυτή εξασκείται. Πρέπει οι ιστοσελίδες που καλλιεργούν τη διαίρεση, τον φασισμό, τον εθνικισμό , την ύβρη και το μίσος είτε να κατέβουν είτε να συνετισθούν και οι υπεύθυνοί τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γιατί είναι σαφές πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η συντήρηση των μαγαζιών τους.
Και θα πρέπει επιτέλους να αποπολιτικοποιηθεί το ποδόσφαιρο και να κρυφτούν οι πάσης φύσεως εθνικές σημαίες από τα γήπεδα.
Είναι αξιοπερίεργη η ανοχή σε αυτό το σημείο, ανοχή που επιδεικνύουν όλοι.-

Προσυπογράφω την τελευταία παράγραφο του άρθρου.
Έφτασε η στιγμή ν΄ασχοληθεί η αστυνομία και η δικαιοσύνη με τα απαράδεχτα αυτά φαινόμενα. Όπως όλες οι ελευθερίες, έτσι και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης πρέπει να και ΕΧΕΙ τα όρια της. Πρέπει να γίνουν οι καταγγελίες για να μη φτάσουμε σε ακρότητες. Εδώ απειλούν ζωές βρίζοντας χυδαιότατα και ταυτόχρονα ζητούν το ελεύθερο για να συνεχίσουν! Υπάρχουν νόμοι σε αυτή τη χώρα. Καιρός να εφαρμοστούν επιτέλους. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ!

από Λεμεσό

Ίλαντρος είπε...

@ΠΠ

Λες: "Είναι νομίζω όπως έχει διαφανεί και από ορισμένους ψύχραιμους σχολιαστές εδώ, πλήρης η αδυναμία να διαχωρίσουν ορισμένοι το πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν τα Ιστολόγια , τα «μπλογκς» από τις Ιστοσελίδες Φορέων που καλλιεργούν ΟΧΙ απόψεις αλλά Επιθετικότητα."

Δύο τινά μπορεί να ισχύουν:

Ή εμείς που δεν καταλάβαμε τον περιβόητο διαχωρισμό είμαστε ηλίθιοι/κομπλεξικοί.

Ή ο διαχωρισμός είναι απροσδιόριστος και αυθαίρετος, τόσο λεπτός όσο η γραμμή μεταξύ διατήρησης της έννομης τάξης και καταπάτησης της ιδιωτικής ζωής.

@Νίκος Καπερναρος

Το "δεν κάθομαι δίπλα από μογγολάκι" είναι άποψη. Αρρωστημένη μεν, αλλά άποψη. Τι θα του κάνουμε αυτού που τα πιστεύει αυτά, θα τον κλείσουμε στα μπουντρούμια;

Ανώνυμος είπε...

Προς politisPittas



"Από την άλλη πλευρά, ενδιαφέρον είναι πως σε ορισμένα sites που θεωρούν τον εαυτό τους θιγμένο , δεν επιτρέπουν τον ελεύθερο σχολιασμό κάτω από τα κείμενά τους από τον κάθε διαδικτυακό αναγνώστη (skorpialogia.com)"

Admin@skorpialogia.com
Θα ήθελα πάρα πολύ να μπορούσαμε να έχουμε "ανοιχτά" σχόλια για όλους τους επισκέπτες. Δυστυχώς όσες φορές το επιχειρήσαμε δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε το spam. Ακόμα και με προγράμματα ασφαλείας. Γι'αυτό και τα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο απο τους εγγεγραμμένους χρήστες. Τα skorpialogia δεν εχουν κανένα άλλο λόγο να "απαγορεύουν" τίποτα σε κανένα εκτός απο τους βασικούς κανόνες που ο κάθε χρήστης αποδέχεται με την εγγραφή του. Επίσης μην ξεχνάς οτι στα skorpialogia καθε άρθρο εκφράζει τις ιδέες του συγγραφέα του. Δεν είναι blog.
Νομιζω οτι όπως και στο άρθρο σου , έτσι κι εδώ, βιάζεσαι να βάλεις ταμπέλες και να βγάλεις "ωραία" συμπεράσματα, τα οποία απέχουν όμως απο την αλήθεια.
Ευχαριστώ,
Καλή συνέχεια...

Unknown είπε...

:@ Σκόρπια λόγια. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Αναφορικά με το περιεχόμενο του άρθρου εδώ τουλάχιστον. Αυτές είναι οι απόψεις μου, εξαιρετικά συγκεκριμένες, για εξαιρετικά συγκεκριμένο πλαίσιο που δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμο των Ιδεών και της ελεύθερης διακίνησης τους. Δεν έχω αντιληφθεί την έκπληξη ορισμένων. Σε παλαιότερο άρθρο μου με τίτλο «Οξεία Πλευρίτηδα» επιζητούσα την καταδίκη του Κ. Πλεύρη –στο πλαίσιο της γνωστής δίκης. Δεν θα επιχειρηματολογήσω τώρα το γιατί, είχε επεξηγηθεί επαρκώς.


Και κάτι άλλο. Στο παρελθόν, όταν είχαν γίνει τα γνωστά επεισόδια στην Αγγλική Σχολή της Λευκωσίας είχα πάλι «θίξει» τους ίδιους που έθιξα και τώρα. Τότε, τους προσκάλεσα σε δημόσιο διάλογο στο ραδιόφωνο με θέμα τη βία και τα νέα παιδιά-τόσο σε σχέση με το ποδόσφαιρο όσο και σε σχέση με την πολιτική στο ποδόσφαιρο.

Απλά , αρνήθηκαν, όντες συνεπείς στην πάγια τακτική των ύβρεων και των απειλών που κατέχουν καλά.

Κατά τα λοιπά, ευχαριστώ για την διευκρίνιση, ήταν «ανακουφιστική» γιατί το περιεχόμενο και η αισθητική της ιστοσελίδας σας είναι υψηλά και μου έκανε εντύπωση η αδυναμία σχολιασμού. Όμως, διαλύσατε την αρνητική επιφανειακή εντύπωση.

stelios papalangi είπε...

@ νίκος καπέρναρος

Υπάρχει ποιοτική διαφορά όμως στην ακροδεξιά της γερμανίας με τη δική μας. Εκεί είναι λιγότεροι, πιο ακραίοι όσον αφορά τις απόψεις τους και πιο ακραίοι όσον αφορά τις πράξεις τους. Επιρρεάζει η ανεργία, και η περιοχή στην οποία βρίσκονται. Οι οργανωτικές δομές των ακροδεξιών αυτών οργανωσεων είναι πολύ πιο εξελιγμένες από ότι εδώ.
Στη Γερμανία όμως, ακόμα και ο δεξιός χριστιανοδημοκράτης είναι εναντίον τους. Όταν γίνεται αντιναζίστική πορεία, δεν παρίσταντε μόνο οι πανκς, αλλά φοιτητές όλων των ιδεολογικών παρατάξεων.
και συν της άλλοις, η παιδεία στη γερμανία λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη τέτοιων τάσεων.

Στη κύπρο μπορεί να μην έχουμε ναζιστές/γενετιστές ή ξέρω γω τι άλλο, και ο εθνικισμός να περριορίζεται στον αντιτουρκισμό, αλλά
εδώ το πρόβλημα είναι πολύ πιο μεγάλο.
μπορεί να μην έχει εκφραστεί (που λόγω μεγέθους είναι πολύ πιο δύσκολο) με ακραίες μορφές βίας, και να παρουσιάζεται σε μορφή κυρίως συνθηματολογική,
αλλά
το ξαναλέω , το πρόβλημα είναι πιο μεγάλο (ή αν θέλετε ποιοτικά διαφορετικό)

εδώ καταρχή ο εθνικισμός είναι αταξικός - ενώ στην γερμανία θα τους ονομάζαμε "λουμπεν".

είναι σε όλα τα επίπεδα της κυπριακής κοινωνίας, παίζει από πολιτικά πρόσωπα, και από τις εφημερίδες καθημερηνότατα. συστηματικά μάλιστα.

σοκάρεστε όταν διαβάζεται τη φράση "εγω δεν θα κατσω στο θρανιο με κανενα μογγολακι" , από ένα πιθανών 15χρονο.

και πως το λαμβάνεται όταν ο αρχιεπίσκοπος κύπρου (ο οποίος δεν χρησιμοποιεί μόνο τον αμβώνα, αλλά και παίζει και συστηματικά πρώτο θέμα στις τηλεοπτικές ειδήσεις) σε συνενετευξη του δήλωνε:

"Διότι, σου λέει ο απλός πολίτης μας: πόσο θα τους ταΐζουμε ακόμα τους αχαΐρευτους; Δεν σταματά ποτέ, αγαπητέ μου εξ Αθηνών δημοσιογράφε, το τούρκικο ραχάτι. Μια ζωή τεμπέληδες ήταν. Θέλουν λύση οι Τουρκοκύπριοι για να απομυζούν την οικονομική ικμάδα των Ελληνοκυπρίων."

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=19.04.2004,id=48069764


Αυτό είναι γνώμη ;

τι θα έπρεπε να του κάνουν αυτουνου;

που να έρθετε προς τα κάτω και να κάτσετε μια βδομάδα παρακολουθώντας τα κυπριακά ΜΜΕ.

γι αυτό επιμένω ότι η ασχολία με το αποελελλας δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα.
εδώ η κοινωνία είναι σάπια από μέσα.

Anef_Oriwn είπε...

@ Antonis,

Κατ’ αρχάς απλώς να επισημάνω ότι εσένα μπορεί αν σε βολεύει να γράφεις στα greeklish, όμως εμείς δυσκολευόμαστε πολύ να σε διαβάσουμε!

Απολογούμαι αν σε έθιξα αποκαλώντας σε απολογητή (και όχι “sinigoro”) της ΕΟΚΑ Β΄, αλλά έτσι όπως τα ‘γραψες (ανακατώνοντας βασικά την αποικιοκρατία με τη δημοκρατία) δημιουργήθηκε μια σύγχυση αν εννοούσες την ΕΟΚΑ ή την ΕΟΚΑ Β΄. Το ζήτημα ξεκαθάρισε μετά τις διευκρινήσεις σου.

Είναι πλέον γεγονός με τους νόμους που έχουν επιβάλει κυρίως οι αμερικανοί (και τα τσιράκια τους οι εγγλέζοι) πολλά κινήματα που αμφισβητούν την καθεστηκυία τάξη αλλά και κυβερνήσεις “ανυπόταχτες” και ανυπάκουες στα κελεύσματα των αγγλοαμερικανών, μπορεί με πάσα ευκολία να χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες. Ποιος θα μας σώσει τελικά από τους αυτόκλητους αυτούς σωτήρες μας;

Όμως να σημειώσω ότι και επί εποχής δράσης της ΕΟΚΑ (το 1955-59) κάποιες πράξεις της μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως τρομοκρατικές όπως οι δολοφονίες άγγλων πολιτών ή οι δολοφονίες αριστερών.

Δυο λόγια θα ήθελα να πω και για το θέμα που πραγματεύεται το post: Πιστεύω ότι οι οποιοιδήποτε ηλεκτρονικοί έλεγχοι, περιορισμοί και μετριασμοί (όπως λέγεται η λογοκρισία στο blogging) δεν θα βοηθούν στην αποφασιστικοποιηση του internet (φασιστικές νοοτροπίες παράγονται και αναπαράγονται στην καθημερινή ζωή, μέσα από τα ΜουΜουΕ, και τις ελλείψεις τις Παιδείας μας). Αντίθετα θα λειτουργήσουν σαν μπούμερανγκ καθώς θα χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν γενικά την ελευθερία έκφρασης (και ειδικότερα το ριζοσπαστικό και αριστερό λόγο). Πολύ χαρακτηριστικά είναι αυτά που αναφέρεις για την Αμερική όπου ζεις:

Η αντιμετώπιση φασιστικών καταστάσεων μπορεί να γίνει με την οργανωμένη και μαζική πολιτική δράση. Το ίδιο μπορεί να γίνει και το διαδίκτυο όπου οργανωμένα και μαζικά μπορούμε να πολεμήσουμε τέτοια φαινόμενα (λεκτικών επιθέσεων, spam, βρισιών, απειλών και τα τοιαύτα). Λόγου χάριν, μπορούμε έμπρακτα να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σ’ όσους υφίστανται επιθέσεις με τη μαζική μας παρουσία στα blog τους και επίσης κάνοντας (πάλι μαζικά) παρεμβάσεις σε ακροδεξιά και εθνικιστικά blogs.

Anef_Oriwn
Τρίτη 9/9/2008 – 00:22 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ 2008 F/C

είναι βεβαίως πάνω τα πουλιά
και πάνω η άσφαλτος
στη σφαιροβολία και στο χαμό κελάηδημα
λυγερά σκορπούν τα δέντρα
τη λυγισμένη πλάση
στους επτά θανατωμένους γαλαξίες
και μέσα απ’ το ουράνιο π’ ανοίγεται κενό
ανάμεσα στα δέντρα
μύχια νερά ξεχύνονται
να πνίξουν τους επαίτες

στον πιο βρομισμένο κάδο μέσα
απόμερα στο δέντρο είδα και το κατάλαβα
του γάτου το πιστόνι
και θύμωσα και μοίρασα φυλλώματα στις τίγρεις
την προοπτική του σκουπιδιάρη μάντευα
στην όμορφη την πίσσα
το ζαχαρόνερο ευτυχισμένης χλεύης
άδειαζα και άδειασε ο κόσμος

στάσου Σινάτρα- βρε Κρίσνα-κύριε Μαλακάση στάσου
είναι βεβαίως πάνω τα πουλιά
αλλά είναι εδώ επίσης το τηλέφωνο
κ’ έχει ρουθούνια η κόλαση κ’ η συσκευή δρομέα
κλείνει το κύκλωμα η χλωρίδα και κλείνει η ζωή μου
χαντακώνεται ο άνεμος και σβήνουνε τ’ αστέρια
πετροβολιέται η κόλαση στα δέντρα φτερουγίζει
ένα σβωλαράκι ραδιενεργό πλουτώνιο δεν μου ’τυχε στο δρόμο

έτσι λοιπόν σκεφτόμουνα πολύ ο λυπημένος
και όταν παρακαύλωσα κ’ ένιωσα ηττημένος
είχα πολύ καλά κρυφτεί και της λεπτότητας έλεγα
σαν να ’μαι ο κολασμένος
και άφησα και πέρασαν δίπλα μου οι οπλίτες
άλλοι με τη γαστρεντερίτιδα άλλοι με μαργαρίτες

Dimitris D είπε...

Διαφωνώ με ότι Λες αλλά θα υποστηρίζω μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το Λες!!! (Βολταίρος)

Η ελεύθερη έκφραση μάλλον δεν είναι δικαίωμα, τη εποχή του politically correct - φιμώστε τους όλους, να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι!!!

Που οδηγούμαστε άραγε?

Ανώνυμος είπε...

η οδός οδηγεί στον Πειραιά κ’ είν’ αρχαία η θάλασσα πατρίδα στους καιρούς ανταύγεια μόνη. Τα όνειρα παίρνουν απ’ τον αιώνιορόχθο τη λαλιά και πετώντας ο αδέξιος γλάρος έχει σβήσει τα όρια παρελθόντος παρόντος και μέλλοντος...

λέει ο ποιητής Δημήτρη μου

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χαίρομαι που συμφωνώ (ίσως για πρώτη φορά) με τον Άνευ Ορίων! Τελικά με τον καθένα μπορείς να βρεις κάτι κοινό.

Άνευ, ελπίζω να μην αλλάξεις γνώμη τώρα απλώς για να διαφωνήσεις μαζί μου :-)

Ανώνυμος είπε...

Το τελευταίο σχόλιο ήταν από τον Ίλαντρο.

JustAnotherGoneOff είπε...

Γιώργο, μπήκες πρώτη μούρη στον "Ελεύθερο Κόσμο"...

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ» ΥΑΙΝΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

α ο εθνικισμός είναι ψυχολογικό πρόβλημα και δεν διαφέρει από την κατάσταση του υπάλληλου που προσπαθεί ν' ανέβει σε μία εταιρεία και με κάθε ιδέα που σκληρά πονάει τα πλάσματα

έναν χαμένο μέσα στη ζωή σαν τον εθνικιστή δεν τον αντιμετωπίζεις στο χώρο της ιδέας που τον τρελαίνει και τον θολώνει γιατί τότενες εκεί η επικοινωνία καταργείται με κοινή δική σας απόφαση

επίσης επειδή δεν είναι σημαντικό να αντιμετωπίσεις την ιδέα προτιμάς να τον αφήνεις στον παραλογισμό μόνο του άρα στην απόλυτη απομόνωση μέχρι ν' αποφασίσει να επικοινωνήσει

γιατί η ανθρώπινη επικοινωνία είναι για όλους μας πρώτα απ' όλα απόφαση

Unknown είπε...

Jago,θα το δω από το σπίτι. Είμαι στο γραφείο τώρα όπου το αυτόματο σύστημα προστασίας που έχουμε στον σέρβερ μου βγάζει την εφημερίδα ως πορνογραφία. Δεν κάνω πλάκα, ιδού το αυτόματο μήνυμα:

Access to page denied

The web filtering is configured to deny access to this web page:
http://elkosmos.gr/site/index.php

Pornography

Πάντως δεν έχει την ίδια αντίδραση το σύστημα ούτε με την Καθημερινή ούτε με άλλες εφημερίδες!

Ανώνυμος είπε...

Giati re mpougatsa pitta einai kako na anemizw thn shmaia mou sto ghpedo??? Sthn Agglia, sthn Italia kai se alla Eurwpaika prwta8limata den anemizoun tis shmaies tous???? Fasistas kai blammenos pou prepei na afoplis8ei eisai esy... proskunhmene tourkospore neoragia....Oust apo dw na xa8eis blammene

-=IMAGINOS=- είπε...

Πρέπει να πω σε αυτό το σημείο κάποια πράγματα σχετικά με τα όσα διάβασα στον Ελεύθερο Κόσμο.
Εκεί αναφέρεται:

"Αυτός ο Πήττας, που διατηρεί και blog ανάλογου περιεχομένου και αισθητικής, όπου συνωστίζονται αποκλειστικά και μόνο αριστεροί και ανθέλληνες ομοϊδεάτες του, δεν κρύβει τις προθέσεις του. Ζητά την απαγόρευση έκφρασης πατριωτικού λόγου στο διαδίκτυο."

Να πω λοιπόν στον Ελεύθερο Κόσμο να ρίξει μια ματιά στο blog μου http://hygropyr.blogspot.com/ να διαπιστώσει εάν εγώ είμαι αριστερός και ανθέλληνας ομοϊδεάτης του Γιώργου Πήττα. Στο blog του Γιώργου "συνωστίζομαι" και εγώ και πολλοί άλλοι που δεν έχουν τις ίδιες απόψεις μαζί του ούτε ανήκουμε στον ίδιο ιδεολογικοπολιτικό χώρο. Ποτέ ο Γ. Πήττας δεν εξύβρισε, ούτε παραφέρθηκε ούτε έσβησε σχόλια κανενός σχολιαστή και "συνωστιζόμενου" στο blog του, ούτε κάνει "επιλογές" στο ποιος θα επισκέπτεται και θα σχολιάζει στο blog αυτό.

ΟΛΟΙ είναι ελεύθεροι να παραθέτουν τις απόψεις τους. Αν μη τι άλλο αυτό είναι δείγμα και πολιτισμού και δημοκρατίας στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη ενός blog.

Επίσης εγώ ο οποίος γνωρίζω χρόνια το Γιώργο Πήττα και που έχουμε ανταλλάξει άπειρες απόψεις και έχουμε κάνει ατελείωτους πολιτικούς διαλόγους αν και ανήκουμε δε εντελώς διαφορετικούς ιδεολογικοπολιτικούς χώρους και σχεδόν ποτέ δεν συμφωνούμε, έχω να πω τα εξής:

Είναι άδικο να κατηγορείται ο Γιώργος για όλα όσα του καταλογίζουν ο Ελεύθερος Κόσμος και άλλοι πολλοί γιατί σπάνια θα βρεθεί δημοκρατικότερος και σοβαρότερος άνθρωπος και συνομιλητής.

Όταν εγώ δεχόμουν ανηλεής επιθέσεις από ανθρώπους που ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο με το Γιώργο Πήττα, επειδή απλά εξέφραζα την γνώμη μου και τις πολιτικές πεποιθήσεις μου οι οποίες δεν άρεσαν σ' εκείνους, ήταν ο μόνος που πήγε κόντρα στο χώρο και στους φίλους του ακόμα, για να με υπερασπιστεί και αυτό δε θα το ξεχάσω ποτέ.

Να μάθουμε κάποτε να κρίνουμε τους ανθρώπους όχι από μία ή δύο ή περισσότερες "άτυχες" στιγμές και "λάθη" και προπαντός να μη κρίνουμε το ποιόν ενός ανθρώπου από τις πολιτικές πεποιθήσεις του και μόνο και ειδικά όταν δεν τον γνωρίζουμε κάπως καλύτερα.

Ο Γιώργος Πήττας είναι πολύ περισσότερο Έλληνας από τους περισσότερους που τον κατηγορούν σήμερα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί μπορεί να κατηγορείται ως ανθέλληνας ένας άνθρωπος που έξω από το σπίτι του κρεμάει την Ελληνική σημαία με περηφάνια, που γνωρίζει, τιμά και σέβεται την αρχαία Ελληνική ιστορία και μελετά και γνωρίζει απέξω και ανακατωτά την αρχαία λογοτεχνία και συγγραφή, ποίηση, θέατρο και τέχνη.

Το ότι πιστεύει πως η Κύπρος μία μέρα μπορεί να ζήσει ενωμένη και ο Κυπριακός λαός Τούρκοι και Έλληνες μπορούν να σφίξουν το χέρι, αυτό είναι ανθελληνικό και κατακριτέο?
Εγώ δεν πιστεύω μεν σε όλα αυτά γιατί έπαψε εδώ και καιρό να είμαι ρομαντικός απέναντι στις διεθνείς πολιτικές, όμως θα κατηγορήσω το Γιώργο και όσους έχουν ανάλογες απόψεις ως προδότες και ανθέλληνες επειδή θέλουν να πάψει το μίσος και να έλθει η ομόνοια και η ειρήνη η οποία αν και δεν το βλέπω να έρχονται όμως δεν αποκλείεται κιόλας?

Ας σοβαρευτούνε λοιπόν επιτέλους κάποιοι γιατί έτσι χάνουν οι ίδιοι και όχι ο Γιώργος Πήττας. Υπάρχει και η άλλη άποψη και διάλογος δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε γιατί αυτό δεν είναι διάλογος αλλά μονόλογος. Διάλογος σημαίνει προπαντός προβληματισμός και μελέτη και την άλλης γνώμης και άποψης γιατί δε μπορεί μόνο εμείς να έχουμε δίκιο πάντοτε.

Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο αλλά διέκρινα την αδικία και ένιωσα την ανάγκη να γράψω τα παραπάνω και μη το πάρετε σαν συνηγορία υπέρ του Γιώργου Πήττα. Δεν έχει ανάγκη από δικηγόρους ο Γιώργος, τα καταφέρνει άριστα και μόνος του, όμως μερικά πράγματα δεν μπορούν να ισοπεδώνονται απαίδευτα. ΕΛΕΟΣ Σοβαρευτείτε κάποιοι κάποτε.

Ανώνυμος είπε...

ο πολίτης πήττας μιλάει φασιστικά

λέει για παράδειγμα ότι είναι η εταιρεία και οι πολιτικοί που παίρνουν τις σοβαρές αποφάσεις

λέει ότι είναι βολεμένοι στον καναπέ τους όσοι δεν παραδέχονται την ανοησία αυτή

τα εθνικιστικά φασιστάκια λένε ότι πρέπει να γίνει πιο αυταρχικός ο καπιταλισμός για λόγους που έχουν να κάνουν με το ελληνικό έθνος

τι χρήσιμοι άνθρωποι

Anef_Oriwn είπε...

@ ‘Ύλαντρον,

Τα μεγάλα πνεύματα κάποτε συναντιούνται!

Anef_Oriwn
Τρίτη 9/9/2008 – 10:27 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

@ Θρασύδειλα ανωνυμάρια,
Accessories της μππακκίρας τζιαι του eurocent,
Χαμερπή, φασιστοειδή υποκείμενα,

Δεν πατε να τρυπώσετε στα υπόγεια σας και να μας αφήσετε ήσυχους!
Ούτε να μιλήσετε τα καταφέρνετε. Δεν μπορείτε να κουβεντιάσετε ως άνθρωποι. Δεν μπορείτε να καταθέσετε απόψεις και επιχειρήματα. Μόνο να φωνασκείτε ξέρετε και να βρίζετε! Από το στόμα σας βγαίνουν μόνο σύμφωνα και άναρθρες κραυγές όπως στους πρωτόγονους ανθρώπους και τους υπάνθρωπους.

Δεν έχετε ιδέα για απολύτως τίποτα, δεν σκαμπάζετε τι είναι ελληνικός πολιτισμός. Η ελληνική σημαία έχει καταντήσει ένα κουρελόπανο στα χέρια σας συνεχώς αυνανιζόμενοι μαζί της!

Anef_Oriwn
Τρίτη 9/9/2008 – 10:38 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

τι ελεύθερη έκφραση να 'χεις όταν δεν έχει περιεχόμενη την ελευθερία σου μέσα της

-=IMAGINOS=- είπε...

Σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης και τους περιορισμούς της, ισχύουν τα εξής:

H ελευθερία έκφρασης αποτελεί ουσιαστικό θεμέλιο κάθε δημοκρατικής κοινωνίας και πρωταρχική προϋπόθεση της προόδου της καθώς και της ανάπτυξης του ατόμου. Με την επιφύλαξη της § 2 του άρθρου 10 της Συμβάσεως της ΕΣΔΑ, αυτή δεν ισχύει μόνο για τις εγκωμιαστικές, τις αδιάφορες ή ακίνδυνες «πληροφορίες» ή «ιδέες» αλλά και για εκείνες που σοκάρουν , θίγουν ή προκαλούν ανησυχία. Αυτό επιβάλλει ο πλουραλισμός, η επιείκεια και το ανοιχτό πνεύμα, που αποτελούν απαραίτητα συστατικά μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Οι περιορισμοί της ελευθερίας έκφρασης που προβλέπονται από την § 2 του άρθρου 10 της ΕΣΔΑ πρέπει να ερμηνεύονται στενά. Η αναγκαιότητα δε κάθε περιορισμού πρέπει να αποδεικνύεται με πειστικό τρόπο.

Νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. ΣτΕ 1860/2008

Τα συμπεράσματα λοιπόν δικά σας.

Μιχάλης είπε...

Θα συμφωνήσω με όσα λέει ο χρήστης -=IMAGINOS=- αλλά και ο Άνευ Ορίων.

Είναι ενδεικτικές οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν κάποιοι.
Αντί να απαντήσουν με επιχειρήματα στα όσα λέγονται ή γράφονται και δεν συμφωνούν, αρχίζουν τις ύβρεις και τα συνθήματα.

Και είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί κανένας, μα κανένας απολύτως που γνωρίζει έστω και ελάχιστο τον Γ.Πήττα να τον κατηγορήσει για ανθελληνισμό,ούτε και για αντιδημοκρατικές πεποιθήσεις.

Unknown είπε...

Καλημέρα.

Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω τους Φίλους που αντιδρούν ενεργά στη Χυδαιότητα.
Πάνω από όλα τον Imaginos , ακριβώς , γιατί έρχεται από το «Άλλο» στρατόπεδο.

Η σκόνη που ξεσήκωσε το συγκεκριμένο άρθρο, είναι εξαιρετικά χαρακτηριστική. Και οι πλείστες αντιδράσεις αναδεικνύουν με το «επίπεδό» τους τον πυρήνα του άρθρου τα αίτια και τα αιτιατά του. Τα οποία, πουθενά δεν συμπίπτουν με τις Ιδέες και τις Απόψεις.


Με τον «Ελεύθερο Κόσμο» έχουμε ιστορία! Αρχαία μάλιστα! Μόνο μερικοί παλαιοί θα θυμούνται την περίφημη στην εποχή της Πρωταπριλιάτικη Φάρσα για το Νέφος που βγήκε στον αέρα από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ το 1981...
Είχε γίνει «Ο» χαμός.
Ήταν η εποχή που αν μιλούσες για ρύπανση, για μόλυνση της ατμόσφαιρας κλπ ήσουν….εχθρός του Έθνους και…αναπαρήγαγες….αναρχοκομουνιστικές θεωρίες.

Ήταν η εποχή, που ο μετέπειτα εξαιρετικά πετυχημένος και αγαπητός Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Στεφανόπουλος δήλωνε ανερυθρίαστα « φέρτε μου πρώτα έναν νεκρό από ρύπανση και μετά συζητάμε».

Όσο και αν φαίνεται παράξενο στους νεώτερους που μεγάλωσαν θεωρώντας την Ρύπανση μέρος της ζωής τους, κάποτε δεν ήταν και κάποτε όχι πολύ μακριά, η Πολιτική Ηγεσία αρνιόταν και να…προφέρει τη φράση «ατμοσφαιρική ρύπανση».

Ε! τότε κάναμε και εμείς μία καυστικότατη φάρσα- η οποία συζητιόνταν για…μήνες αργότερα, και μάλιστα έγινε δίκη με Κατηγορία την Διασπορά Ψευδών Ειδήσεων (ρύπανση) . Το δε κατηγορητήριο είχε στηριχθεί σε έναν «αντιτρομοκρατικό» της εποχής. Ε….λοιπόν και τότε πάλι ο Ελεύθερος Κόσμος με είχε περιλάβει με τον κολακευτικό τίτλο «Ψυχοπαθής Σκηνοθέτης, τρομοκρατεί την Αθήνα» και άλλα φαιδρά. Το μόνο που θα πω εδώ είναι πως στην ημέρα της Δίκης, είχαμε το ρεκόρ ρύπανσης για τότε και ήταν η πρώτη φορά που βγήκε Ειδικό Δελτίο Ρύπων!!!! Μοιάζει μεταφυσικό, αλλά ήταν κυριολεκτικά Θεία Δίκη η «σύμπτωση» (;;;;). Ασφαλώς αθωωθήκαμε. Λεπτομέρειες «διασκεδαστικές» από αυτή την ιστορία στο παλιό ιστολόγιο:

http://opusdays.blogspot.com/2006/01/blog-post_11.html

Ανώνυμος είπε...

τον είχε περιλάβει η εφημερίδα αλλά δεν μπορεί να πει για το υλικό της εφημερίδας δηλαδή του φασισμού πως είναι η φήμη ακόμη κι όταν γίνει πάνω του αυτό το πράγμα εκεινός δεν είν' εκεί

μπιτάρετε μωρά μου γιατί ταυτίζεται με τη φήμη και πρέπει να σβήνει την αγάπη μας προς τους αγράμματους δημοσιογράφους που θα μας σώσουν βεβαίως όπου να 'ναι με τις διανοητικές πένες της γραφής και τ' άκουσες τι είπε

Ανώνυμος είπε...

Μετά από 5 ξεκινήματα σχολιασμού, αναγνωρίζω ότι αδυνατώ να αντιμετωπίσω το θέμα στην περιπλοκότητά του χωρίς να αφήσω σημαντικές πτυχές απέξω. Απλά θα πω ότι άλλο η ελευθερία των ιδεών και της έκφρασης και άλλο ο τραμπουκισμός. Υπό αυτή την έννοια, θα συμφωνήσω με την ουσία του θέματος που θέτει ο Γιώργος, με την προϋπόθεση ότι ανάλογες πρακτικές θα εφαρμόζονται ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ εντοπίζεται τραμπουκισμός και δε θα γίνεται διάκριση βάσει μίας υποτιθέμενης «προοδευτικότητας». Επειδή η κατάργηση μίας ελευθερίας κατά περίσταση είναι εξαιρετικά σοβαρό θέμα, σε κάθε τέτοια περίπτωση θέλω να υπάρχουν (και να δίνονται) ισχυρά επιχειρήματα και τίποτα να μη γίνεται ελαφρά τη καρδία. Αλλά, και πάλι, αυτά είναι τσιτάτα και, χωρίς μακρά συζήτηση και επεξήγηση, απλά σκαλίζουν την επιφάνεια. Ας περιοριστώ λοιπόν, αντί επιλόγου, να καταθέσω τη βαθιά μου αντίθεση στις απειλές και στις βρισιές προς το πρόσωπο του Γιώργου (και όποιου άλλου) και να δηλώσω ότι συμμερίζομαι την αντίθεση του Γιώργου (και όλων των άλλων) προς όλους εκείνους, που με τη συμπεριφορά τους εκμαυλίζουν την έννοια της πατρίδας, νομίζοντας, οι ανόητοι, ότι την υπηρετούν...

Σας χαιρετώ και ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Dissident Aggressor

Unknown είπε...

άλλο η ελευθερία των ιδεών και της έκφρασης και άλλο ο τραμπουκισμός/.../με την προϋπόθεση ότι ανάλογες πρακτικές θα εφαρμόζονται ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ εντοπίζεται τραμπουκισμός και δε θα γίνεται διάκριση βάσει μίας υποτιθέμενης «προοδευτικότητας»

@Dissident Aggressor

Ακριβώς, μα ακριβώς αυτό. Ίσως, το πλέον εύστοχο σχόλιο από τα δεκάδες που έχουν προηγηθεί χωρίς να εξαιρώ τα δικά μου.

Και δεν εξαιρώ απολύτως κανέναν. Και αυτό νόμιζα πως θα ήταν ευανάγνωστο όταν στο τέλος του άρθρου μιλούσα για γενικό αποχρωματισμό του Ποδοσφαίρου από την Πολιτική στην Κύπρο.

Διότι όπως όλοι γνωρίζουν, τα πολιτικά χρώματα που επιβαρύνουν το Ποδόσφαιρο στην Κύπρο και μετατρέπουν τους "οπαδούς" σε άτυπους στρατιώτες ή τυπικούς τραμπούκους , περιλαμβάνουν ΟΛΟ το φάσμα.

Γιατί στην παρούσα φάση έφερα παράδειγμα από συγκεκριμένη πλευρά;

Γιατί απλά στην συγκεκριμένη συγκυρία ο κίνδυνος είναι από εκεί.

Άλλο η πολιτική εγρήγορση που είναι απαραίτητη από όλους σε μία πορεία συνομιλιών και διαπραγματεύσεων και άλλο η ενθάρρυνση σε πράξεις βίας και αναταραχής.

zappa είπε...

mono enas tropos yparxeina antimetopiseis thn akrodeksia, kai aytos einai stous dromous, parea me olous aytous pou den thn 8eloun gia diaforous logous. Pros 8eoy de lew na kanoume symories me antistoixh drash, alla na enhmerwsoume ton kosmo, na diadhlwsoume eirinika, opou pane na eimaste kai emeis kapou ekei konta na deixnoyme pws diafwnoume me tis apopseis tous. To antifasistiko festival htan mia para polly kalh arxh, kai h metatroph toy se ethsio gegonos 8a boh8hsei polly. Eimai enantios stis 8esmikes apagoreyseis, toulaxiston otan aytes den phgazoun apo thn 8elhsh ths pleiopshfias. Omws to na bgei o kosmos sto dromo kai na tous deiksei oti den tous goustarei, einai to kalytero, giati mono etsi nhkoyntai oi fasistes....otan o kosmos deixnei oti den toys goystarei

Ανώνυμος είπε...

Γαμησε μας τωρα με την Κυπρο,εδω πενθει η παγκοσμια μουσικη!

Οι Pink Floyd εμειναν ορφανοι!

Ουααααααα!

Σνιφ,σνιφ!


ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ