Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Άνοιξε η Λήδρας- UPDATED

ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΗΜΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΛΗΔΡΑΣ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΔΡΟΜΟΥ.


ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΚΛΕΙΝΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ.

Την εκδήλωση στηρίζουν:

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη διάνοιξη της Λήδρας
Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Λιμνήτη Πύργου
Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη διάνοιξη όλων των Οδοφραγμάτων καθώς και όλες οι αντίστοιχες Πρωτοβουλίες της «άλλης πλευράς».

Καταγράφω φίλες και φίλοι απλά, τα σχετικά δελτία τύπου που μεταδίδονται και από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Για μια άλλη φορά θα επαναλάβω πως κανείς δεν θεωρεί πως "λύθηκε" το Κυπριακό με τη διάνοιξη ενός ή δυο οδοφραγματων. Ωστόσο η συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία που υπάρχει στη διάνοιξη ειδικά της Λήδρας, δεν μπορεί να προσπεραστεί έτσι απλά.

Η Στήλη Άλατος, ελπίζει και σε μία σύντομη αντίστοιχη διευθέτηση για το οδόφραγμα του Πύργου, το οποίο έχει τεράστια ανθρωπιστική σημασία.

Ελπίζω αργότερα σήμερα, να ανεβάσω φωτογραφίες από την εκδήλωση του σημερινού απογεύματος στη Λήδρας.

Όπως είναι γνωστό σήμερα το πρωί άνοιξε η Λήδρας. Και ένα από τα πιο συγκινητικά στοιχεία ήταν οι Τ/Κ που περίμεναν τους Ε/Κ με νταούλια ζουρνάδες και τραγούδια.
Δεν είναι τις ανακοινώσεις, δεν είναι τες πολιτικές μας, είναι τες πολιτείες μας που τρέμουν. Φοβούνται και μισούν τον έρωτα που έρχεται.

Τα παιδιά που θα γεννηθούν

Bildiriler degil, politikalarimiz degil, davranislrimizdir korktuklari.
Korkuyrlar ve nefret ediyorlar gelen asktan.

Dogacak cocuklardam.

Ένα ποίημα του Ελληνοκύπριου Μιχάλη Χριστοφίδη. Υπάρχει στην Κυπριακή δίγλωσση έκδοση «Το κόκκινο του γιασεμιού» «yasemin kirmizisi» των εκδόσεων «Κυπροκουλτούρα»

----------------------------------------

8 σχόλια:

dokisisofi είπε...

Ποιοί πολίτες και οργανώσεις έδρασαν δηλαδή και πώς?

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλης

Είναι οι ομάδες πρωτοβουλίας, είναι πολίτες ου με εκδηλώσεις και άλλες πολιτικές ενέργειες πίεζαν και στις δύο πλευρές να ανοίξει η Λήδρας.

Unknown είπε...

Σου απάντησε ο Μιχάλης Δοκησίσοφη αλλά στο μεταξύ ανανέωσα και το ποστ με τις σχετικές πληροφορίες.
:-)

dokisisofi είπε...

malista...as perasoume tora sto "pws".

dokisisofi είπε...

pws?

stalamatia είπε...

Οι φωτογραφίες που είναι?Μήπως λέτε αυτές που είναι στη πρώτη σελίδα του πολίτη.

Meropi είπε...

Άντε να ανοίξει ο Μακρύδρομος, μήπως και κοντύνει ο δρόμος προς την πραγματική επανένωση του νησιού!

SPY είπε...

Συγχαρητήρια :))

Εδώ: Εικόνες και ήχοι από το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ