Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Τσίπρα που θέλετε…

Είναι αρκετός καιρός τώρα που ήθελα να γράψω δυο λόγια την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του Συνασπισμού και για την εκτόξευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεγονότα, που πολλά χαμόγελα έφεραν σε όσους σε χρόνους ξηρούς και αδιέξοδους επέμειναν να ονειρεύονται πεισματικά και να διατηρούν το ιδεολογικό τους πάθος.

Πολλοί ήταν αυτοί που με έπαρση και αλαζονεία κάγχαζαν στο άκουσμα του κεντρικού προεκλογικού μοτίβου του ΣΥΡΙΖΑ «αλλάζουμε το τοπίο».

Είτε αυτοί προέρχονται από την Δικομματική επικράτεια των Δεινοσαύρων, είτε από το μέχρι χθες κυρίαρχο στον χώρο της Αριστεράς ΚΚΕ είτε βέβαια και από την περιοχή των κατ’ επάγγελμα πατριδοκάπηλων της ΛΑΟΣικής εθνικιστικής ακροδεξιάς.


Μόνο που ο κος Αλαβάνος, αποδείχτηκε πολύ προσεκτικός και στρατηγικός παίκτης, πολύ πιο διεισδυτικός από όσο θα μπορούσαν να φανταστούν.

Οι κινήσεις του, κινήσεις που ανέδειξαν πραγματικά τον χώρο του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ ως καταλύτη στο μέχρι πολύ πρόσφατα δεδομένο και ακίνητο τοπίο.

Ο Αλέκος Αλαβάνος, ασφαλώς σε όλες τις συνεντεύξεις του φωτίζει τη συλλογικότητα τόσο στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων. Εύλογο.


Ωστόσο, ο ρόλος της προσωπικότητας, είναι αδιαμφισβήτητος και καθοριστικός κατά τη γνώμη μου. Αν μη τι άλλο δίνει το στίγμα.

Στην ιστοσελίδα http://www.madata.gr/index.php?news=13956 στο βιογραφικό προφίλ του μέχρι πρότινος ηγέτη του Συνασπισμού, εντοπίζουμε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση:

«Ενας πρώην σκληρός ΚΝίτης που ξεκινά τη μέρα του με « Financial Times» και διαβάζει τους γκουρού του νεοφιλελευθερισμού είναι εκ φύσεως απρόβλεπτος»

Αυτό το σημείο, αναδεικνύει πυκνά την δυνατότητα του κου Αλαβάνου να διαλέγεται με την εποχή του και να βλέπει μπροστά.

Και ασφαλώς τον καθιστά «απρόβλεπτο» για όλους αυτούς που είναι προσκολλημένοι στα στερεότυπα του παρελθόντος, σε όλους αυτούς που αδυνατούν να κατανοήσουν προς τα πού ρέπει ο κόσμος ένας κόσμος που είναι των παιδιών μας και όχι δικός μας.

Εδώ όμως είναι που πρέπει κανείς να θυμάται ταυτόχρονα και την μακρά παρουσία του κου Αλαβάνου στο Ευρωκοινοβούλιο, παρουσία που άφησε πολύ έντονα ίχνη μέσα από τους επίμονους αγώνες του για μία Ευρώπη των Πολιτών, για μία Ευρώπη ανοιχτή και Κοινωνική.

Η εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ στις μετρήσεις, δημιουργεί επιτέλους μία μεγάλη αισιοδοξία και προσδοκία για γονιμοποίηση.


Γιατί, στην εκδηλωμένη πλέον κρίση των κουρασμένων και διεφθαρμένων διαχειριστών της εξουσίας η απάντηση δεν είναι η φοβική και αναχρονιστική άκρα δεξιά του ΛΑΟΣ, που επίμονα καπηλεύεται ανερυθρίαστα τον πατριωτισμό και όχι μόνο.


Ο ΣΥΡΙΖΑ , πρέπει πια, να φωτίσει με τον πιο έντονο τρόπο όχι μόνο την «αντίθεση» σε όσα πράττουν η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ αλλά, τη Θέση.

Συγκεκριμένες Θέσεις, πάνω σε όλα τα καίρια ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Θέσεις που μπορούν να αναδειχθούν σε απτές, χειροπιαστές και εφαρμόσιμες, πολιτικές προτάσεις για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, το Ασφαλιστικό, το Περιβάλλον κλπ.


Για να μην ξεφουσκώσει, για να μετατραπεί πραγματικά σε ορμητικό ποτάμι και Κυβερνητική Πρόταση και για να εξωθηθεί ο εθνικισμός εκεί που ανήκει:

Στο νεκροταφείο της ιστορίας.

Γιατί, μόνο (και το εννοώ) μία σύγχρονη Αριστερά, μία Αριστερά του 21ου αιώνα έχει τα συστατικά να συνδυάσει τα πρωτογενή Ανθρωπιστικά αιτήματα της Ισονομίας και Ισοπολιτείας με έναν καινούργιο διεθνισμό στηριγμένο στις νέες τεχνολογίες και την παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

Τα πρώτα σημάδια που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, εξαιρετικά.

Και οι θλιβεροί επικριτές του από δεξιά κι «αριστερά» απλά δείχνουν την αμηχανία τους και την αναντιστοιχία τους με την εποχή και τις επιταγές της.

Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια η Ελληνική πολιτική σκηνή μας κάνει να νιώθουμε πως επιτέλους, κάτι μπορεί να κινηθεί.

Και είναι τεράστιας σημασίας το γεγονός πως σε αυτή την κινητικότητα μπήκε μπροστά ένας άνθρωπος 30 κάτι, απαλλαγμένος από όλες τις μυθολογίες και τα στερεότυπα που έθρεψαν την παραδοσιακή αριστερά .


Ο Αλέξης Τσίπρας, γεννημένος τον καυτό Ιούλη του 1974 δεν είναι ( επιτέλους!!!! ) ούτε της γενιάς του Πολυτεχνείου, πόσο μάλλον του ΕΑΜ ΕΛΑΣ των Λαμπράκηδων, του Ανένδοτου, του Αντιδικτατορικού Αγώνα.


Είναι, Σημερινός. Είναι του Τώρα. Και ελπίζουμε, του Αύριο.


ΥΓ1. Ξεφύλλιζα διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο, μέχρι που έπεσα σε έναν τόπο που είναι αυτοπροσδιορισμένος ως…ΣΥΡΙΖΑ WATCH (http://syriza-watch.blogspot.com/) ..και δηλώνει πως οι συντάκτες του έλκουν την ιδεολογική τους καταγωγή από τη «λαϊκή δεξιά» μέχρι την «πατριωτική αριστερά»….

Απορία πρώτη βέβαια, είναι γιατί άραγε κάποιοι να ανοίγουν ένα «παρατηρητήριο» για έναν συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.

Μου θυμίζει λίγο ένα όργανο της εκκλησίας, που αφορά στις αιρέσεις οι οποίες κατά τους παπάδες, μπορεί και να ..πλανέψουν το χριστεπώνυμο κοπάδι .

Τελικά αυτό είναι;

Τι παριστάνουν αυτοί οι τύποι; Μια τέτοια σελίδα πραγματικά πείθει πως η παρουσία του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί κάποιους πάρα πολύ.

Και ανησυχεί ακριβώς αυτούς που πρέπει.

Τους δεινόσαυρους από τη μία και τους αυτόκλητους προστάτες της καθεστηκυίας τάξεως από την άλλη.

Αυτούς που με την σκοτεινιά του μυαλού τους θεωρούν τον Συνασπισμό ως τον υποκινητή των νεαρών με τις μολότοφ και αδυνατούν τελείως να καταλάβουν την ανάλυση της Σύγχρονης Αριστεράς σε αυτά τα φαινόμενα τυφλής και αδιέξοδης οργής πολύ νέων ανθρώπων, που συχνά πέφτουν θύματα είτε της συγκροτημένης προβοκάτσιας των υπηρεσιών, είτε παγιδεύονται στην παράνοια μίας κοινωνίας που δεν εμπνέει.

Το «ήθος» τους βέβαια είναι τέτοιο, ώστε ο «πολιτικός» τους λόγος είναι μία κοπτοραπτική στοιχείων, πληροφοριών και απόψεων, που όταν μπουν όλα μαζί, παράγουν θέλοντας και μη το επιδιωκόμενο συμπέρασμα.

Σας διαβεβαιώνω πως με αυτή τη μεθοδολογία, οποιοσδήποτε από μας κάτσει, μπορεί να κάτσει και ράψει αποσπάσματα και κομμάτια και να «βγάλει» τον Χίτλερ Ουμανιστή, τον Bush κολλητό του Φιντέλ, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο μύστη της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας, τον Καρατζαφέρη ιδεολόγο και την Παπαρήγα emo.

Το «ήθος» τους είναι τέτοιο, ώστε ένα σοβαρό οικογενειακό ζήτημα βουλευτή της Αριστεράς να βγαίνει προς τα έξω με θλιβερό κιτρινισμό ως…πολιτικό ζήτημα.

Αρνούνται πως έχουν οποιαδήποτε σχέση με το μαγαζί του κου Καρατζαφέρη. Μπορεί και να μην έχουν. Ωστόσο, η σημειολογία τους, ο τρόπος με τον οποίον γράφουν και παράγουν συμπεράσματα δείχνει εύλογα πως είναι άξιοι μαθητές του νεοέλληνα Γκεμπελίσκου.


Και επίσης χαρακτηριστικό είναι, πως στο ιστολόγιό τους, τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΥΓ2. Ο πίνακας που κοσμεί το άρθρο, είναι του Ιάπωνα Joichi Hoshi (1913-1979).
Ζωγραφισμένος το 1972, έχει τον τίτλο "Δέντρο του Απογεύματος" .

23 σχόλια:

xazopouli είπε...

Τσίπρας...
Εμεινα ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ!

Όλα αυτά;

Meropi είπε...

Καλημέρα Συντοπίτη μου καλέ,
διάβασα με προσοχή το άρθρο σου.
Συμφωνώ σε πλείστα σημεία, ιδίως σ' αυτό που αναφέρεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται:
"Συγκεκριμένες Θέσεις, πάνω σε όλα τα καίρια ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Θέσεις που μπορούν να αναδειχθούν σε απτές, χειροπιαστές και εφαρμόσιμες, πολιτικές προτάσεις για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, το Ασφαλιστικό, το Περιβάλλον κλπ."
Αυτό είναι που του λείπει. Οι συγκεκριμένες θέσεις και μάλιστα προτάσεις, όχι απλώς άρνηση στις κυβερνητικές επιλογές.
Περιμένω με υπομονή να τις δω....

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

Το κόμμα του Σαμαρά είχε φτάσει στις δημοσκοπήσεις μέχρι και 24%, του Κωστή Στεφανόπουλου το 12% και του Αβραμόπουλου χτύπησε και 18%. Όλα αυτά "άμα τη εμφανίση" τους.

Ο ΣΥΝ φυσικά δεν είναι νέο κόμμα αλλά με το διορισμό Τσίπρα ως τέτοιο παρουσιάστηκε. Οι συγκυρίες, ω αυτές οι συγκυρίες...

Τη στιγμή αυτή το ΠΑΣΟΚ παραπαίει και οι Βενιζελικοί δε μπορούν να αποδεχτούν την ήττα του Βαγγέλη. Τι καλύτερος τρόπος για να πιέσουν καταστάσεις μέσα στο κόμμα τους από το να δηλώνουν τηλεφωνικά οτι στηρίζουν το ΣΥΝ του Τσίπρα...

Φυσικά με 4 εκατομμύρια αλλοδαπούς στην Ελλάδα πλέον ε όλο και κάποιους αλλοδαπούς πέτυχαν οι δημοσκόποι στα τηλέφωνα και όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η αγάπη των αλλοδαπών στο Συνασπισμό μόνο που δε ψηφίζουν τουλάχιστον ακόμα...

Η πολιτική κατάσταση στη χώρα παραπαίει με ροζ dvds, οικονομία στο μηδέν, απεργίες, σκάνδαλα, καθημερινότητα, εξαθλίωση. Είναι και η μόδα βέβαια. Οι νέοι ποτέ δε γούσταραν χούφταλα πολιτικούς γιατί να μη στηρίξουν ένα νέο μορφονιό? Τι έχουν να χάσουν?

Από την άλλη πολύ θα ήθελα Γιώργο να μου πεις τι νέο και τι συνταρακτικό είδες στο μορφονιό διαφορετικό από τον μέχρι πρότινος αρχηγό Αλαβάνο. Ακόμα και η χροιά και ο τόνος της φωνής τους ίδιος (καλός μαθητής). Ας αφήσουμε τη χροιά και τον τόνο της φωνής και να σε ρωτήσω πραγματικά τι άκουσες από τον Τσίπρα διαφορετικό ώστε να δικαιολογείται η κατά 250% περίπου αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις?
Η μόδα αγαπητέ περνάει και φυσικά εάν έχουμε φτάσει στην Ελλάδα να εμπλέκουμε τη μόδα με την πολιτική τότε πάει χαθήκαμε...

Αλλά να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Εγώ συμφωνώ με πλείστες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά για το περιβάλλον, εργασιακά δικαιώματα, παιδεία, κλπ Αναφέρεις και παραπάνω αρκετές θέσεις τους οι οποίες είναι σύμφωνες με τις δικές μου. Δεν υπάρχουν όμως μόνο αυτά.

Υπάρχει και η εγκληματικότητα, η ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής και κυρίως τα Εθνικά θέματα.

Ποιες οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα αυτά, μπορείς να μου πεις?

Και μία τελευταία ερώτηση αν και ήδη μπορεί να σε έχω κουράσει.
Μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο χαρακτηρίζεις το ΛΑΟΣ ως κόμμα κατ’ επάγγελμα πατριδοκάπηλων? Επειδή ασχολείται το κόμμα αυτό βασικά με τα εθνικά δίκαια και δε θέλει να πουλήσει την Μακεδονία στους Σκοπιανούς και την Κύπρο στους Τούρκους? Δηλαδή πως χαρακτηρίζεις τα κόμματα (και δη το ΣΥΡΙΖΑ) που δεν ασχολούνται καθόλου με τα εθνικά δίκαια και δε τους ενδιαφέρει όπως και αν ονομαστούν τα Σκόπια και δε τους ενδιαφέρει και εάν η Τουρκία θα αναγνωρίσει ποτέ ένα μέλος της Ε.Ε την Κύπρο δηλαδή. Και όλα αυτά για να τα έχουμε καλά και να είμαστε φίλοι με αυτούς που κλέβουν και οικειοποιούνται την ιστορία μας και μας εμπαίζουν. Πως τους χαρακτηρίζεις αυτούς όλους λοιπόν εάν το ΛΑΟΣ είναι κόμμα κατ’ επάγγελμα πατριδοκάπηλων, πατριώτες και το ΣΥΡΙΖΑ πατριωτικό κόμμα που ενδιαφέρεται για την εθνική μας αξιοπρέπεια και τα δίκαια της χώρας μας?

Και παρακάτω θα σου παραθέσω ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που έχω βρει για τον Τσίπρα. Αξίζει να το διαβάσεις.

"Ομολογώ, ότι πίεσα υπερβολικά τον εαυτό μου να ακούσει μέχρι το τέλος το λόγο του Τσίπρα. Είμαι 48 χρόνια (από τα 16 μου) στο αριστερό κίνημα. Τέτοιες αρλούμπες, φλύαρες, ασυνάρτητες και σύνθετες σοφιστείες πρώτη φορά άκουσα. Ούτε ένας ξεπεσμένος κεντρώος δεν θα μίλαγε έτσι: Τόσο άχρωμα, τόσο άγευστα, τόσο αφυδατωμένα, τόσο φροντισμένα ηλίθια.
Και ο Αβραμόπουλος ακόμα που πήγε κι αυτός να κατασκευάσει το κόμμα-εικόνα, ήταν πιο «πολιτικός». Τα ίδια ακριβώς με τον Τσίπρα έλεγε, αλλά πιο συγκροτημένα. Σε ένα μόνο διέφερε ο Τσίπρας: Αυτός στις ίδιες σοφιστείες και φλύαρες ηθικολογίες κόλλαγε την ετικέτα της «αριστεράς», της «ριζοσπαστικής αριστεράς»!!!

Σε μια απλή ετικέτα διαφέρει ο Τσίπρας από τις καθεστωτικές δυνάμεις. Ο λόγος του ούτε γεύση αριστερή δεν είχε!!!

Ακόμα και σαν λέξεις ο «καπιταλισμός», ο «σοσιαλισμός» κ.λπ, ήταν εξαφανισμένες από τον «αριστερό» Τσίπρα. Από αυτή την άποψη βρίσκεται πιο πίσω και από το σημερινό ΠΑΣΟΚ!!!
Η διαφορά; Η απάτη του ΠΑΣΟΚ δοκιμάστηκε στην πράξη.
Η απάτη του ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα πιο αποκρουστική) έχει το προνόμιο του περιθωρίου...

Για πρώτη φορά στην ιστορία θα γίνει ένας «αρχηγός», αριστερού υποτίθεται κόμματος, που θα είναι τόσο θεωρητικά και πολιτικά ανεπαρκής. Θα στερείται στοιχειώδους θεωρητικής γνώσης, ανύπαρκτος πολιτικά, με μόνες «αγωνιστικές» εμπειρίες την απουσία εμπειριών. Για πρώτη φορά στην αριστερή ιστορία γίνεται αρχηγός ενός κόμματος ένα ΤΙΠΟΤΑ. Ένας άνθρωπος που ούτε στοιχειωδώς δεν αποκαλύπτει, ούτε κρίνει τη λειτουργία της εκμετάλλευσης, αλλά θέτει το όλο ζήτημα ηθικολογικά, αχαλίνωτα ηθικολογικά: Μια διαδικασία ολοκληρωτικού αποχρωματισμού της σκέψης!!!
Αυτός είναι ο λόγος του νεοταξικού σκοταδισμού: του νέου "αριστερού" Μεσαίωνα!!!


Αυτός ο πλαστικός άνθρωπος, πλαστικές «ιδέες» ξερνούσε: «χρησμούς» για «θέαμα» χωρίς κανένα περιεχόμενο. Επένδυε τις καραμπινάτες βλακείες του και ανυπόφορες σοφιστείες του με την ίδια γλοιώδη ηθικολογία που έχει αναπτυχθεί από τη σήψη και διαφθορά. Στηλίτευε τα συμπτώματα της σήψης, αλλά οι κοινωνικές εστίες της σήψης μένανε στο απυρόβλητο. Σήκωνε την γροθιά του εναντίον των οικονομικών δυναστών και «νταβατζήδων» (αυτό που κάνουν όλοι, και πιο επιθετικά ο Καρατζαφέρης) αλλά το σύστημα που γεννάει το κέρδος και τους δυνάστες έμεινε στο απυρόβλητο. Γιʼ αυτό και η λέξη «καπιταλισμός» είχε καταργηθεί από το λεξιλόγιό του. «Ντρεπόταν» αυτός ο σιδερωμένος νέος «αριστερός ηγέτης» να τον καταγγείλει ακόμα και φραστικά.

ΕΤΣΙ μιλούσε με σοφίσματα και επιδιδόταν σε αλχημείες. Ακούστε δύο καραμπινάτες ηλιθιότητες:

Πρώτη. Δεν υπάρχει μόνο κρίση του δικομματισμού, αλλά και του εργαλείου»!!! Χρησμός που δεν εξηγεί ποιο είναι το εργαλείο. Προφανώς το πολιτικό σύστημα. Κοινότοπη διαπίστωση!!! Γιατί βρίσκεται σε κρίση το «πολιτικό σύστημα», ΚΑΜΙΑ εξήγηση. Δηλαδή η πολιτική κρίση είναι μετέωρη, δεν αντανακλά την κοινωνική κρίση, το αδιέξοδο ενός οικονομικού συστήματος σε παρακμή: Του καπιταλισμού!!!
ΟΧΙ! Γιʼ αυτόν τον «αριστερό» δεν είναι το καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει τα φαινόμενα της σήψης και παρακμής…

ΔΕΥΤΕΡΗ: Μια λοιπόν και ο καπιταλισμός δεν φταίει, ο Τσίπρας οδηγείται στο δεύτερο σόφισμα: «Φταίνε οι σχέσεις κράτους και πολιτικής»!!! Ναι καλά ακούσατε: αυτή την αρλούμπα ξεστόμισε ο «ριζοσπάστης αριστερός», Τσίπρας!!!

Αγωνίζεται, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, μας το είπε κι αυτό, να ανατρέψει τις δοσμένες σχέσεις κράτους και πολιτικής, να απαλλάξει το κράτος από την υποταγή του στο μεγάλο κεφάλαιο!!!

Ο Καρατζαφέρης, λέει, ακριβώς τα ίδια πράγματα. Απλώς αυτός αντιλαμβάνεται πιο καλά το ρόλο του κράτους, ότι είναι το «εργαλείο» της πολιτικής, και ζητάει «ισχυρό κράτος» για να χτυπήσει το κεφάλαιο!!!

Το τι είναι το κράτος και μάλιστα σήμερα στην υπερεθνική ιμπεριαλιστική εποχή δεν μας εξήγησε ο Τσίπρας. Τι θα μπορούσε βεβαίως να πει ένας θεωρητικά αδαής και πολιτικά αναλφάβητος.

Δεν μας είπε όμως και πώς συγκεκριμένα θα το κατορθώσει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση και εδώ ήταν ένας «χρησμός»: Με την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ της αριστεράς. Φυσικά κι εδώ έπρεπε να μας εξηγήσει το γιατί η αριστερά του Ανδρέα, η οποία ήταν παρασάγγες πιο επαναστατική από την «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα καταλυτικά ηγεμονική, όχι μόνο δεν κατάφερε αυτές τις «ανατροπές», αλλά γέννησε το έκτρωμα Σημίτη και τον Τσίπρα: Το υπό-έκτρωμα…,

Ο νέος, λοιπόν, «αρχηγός» της «ριζοσπαστικής αριστεράς» δεν έδωσε τίποτα:

ΟΥΤΕ ιδεολογικές θέσεις.
ΟΥΤΕ πρόγραμμα
ΟΥΤΕ καν μια αριστερή πολιτική και οργανωτική πλατφόρμα.
ΜΟΝΟ πολιτικούς χρησμούς, φλυαρίες σοφισμάτων, ρητορικές καταναλωτικές «ατάκες»"

stelios papalangi είπε...

η συνασπισμός κατά τη γνώμη μου ανεβαίνει για διάφορους λόγους.

Ο κύριος είναι η ανυπαρξία του ΠΑΣΟΚ. το κκε, ακόμα είναι στο ψυχρό πόλεμο, ενώ ο αλαβάνος έπιασε το νοήμα. ήταν σε πολύ καλυτερη θέση να κεφαλαιοποιήσει, τις φωτίες τα μπλοκς τα σκάνδαλα .... αλλά και την εσωκομματική κρίση και απουσία λόγου και ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είμαι σίγουρος αν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν μια στροφή της κοινωνίας προς τα αριστερά. ίσως απλά οι πολίτες ψάχνουν ένα πασοκ, λιγότερο διεφθαρμένο, λιγότερο υπεροπτικό.

ο τσίπρας βοήθηθηκε επίσης η άγονη κριτική που εισέπραξε αμέσως μετά την εκλογή του από παπαρήγα και πάγκαλο.

τέλος, να μην ξεχνάμε το παράγοντα λαζόπουλο. ενώ η ηγεσία του πασοκ έχασε τη στήριξη της παλιάς καλής διαπλοκής, ο λάκης με νούμερα που κάνει, δουλεύει στην ουσία για το τσίπρα.

Ο αλαβάνος μου άρεσε. Για το τσίπρα προτειμώ να περιμένω. Ϊσως να ναι και φούσκα. Αλλά αν ήμουν έλληνας πολίτης μάλλον θα τον ψήφιζα, αφού δεν βλέπω και κάτι καλύτερο στον ορίζοντα.

@ IMAGINOS
μπορείς να μας πεις ποιός έγραψε το άρθρο ;

και κάτι για το άρθρο
αυτό που λέει ο τύπος:

ΟΥΤΕ ιδεολογικές θέσεις.
ΟΥΤΕ πρόγραμμα
ΟΥΤΕ καν μια αριστερή πολιτική και οργανωτική πλατφόρμα.
ΜΟΝΟ πολιτικούς χρησμούς, φλυαρίες σοφισμάτων, ρητορικές καταναλωτικές «ατάκες»"

για πες μου ένα κόμμα που τα χει τα πιο πάνω ;
ένα μονο

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλά όλα όσα λέτε, αλλά κανείς σας δεν ξέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τα μεγαλύτερα ποσοστά του στις ... φτωχογειτονιές της Εκάλης και του Αμαρουσίου!
www.enaliakypros.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσίπρας, πριν αποφασίσει και αυτός να μας σώσει, μετατρέποντας την Ελλάδα σε σοσιαλιστικό και "προοδευτικό" παράδεισο, ας μας πει πόσα ένσημα κόλλησε και που. Θα εκπλαγείτε κύριοι, αλλά ο πρώην καταληψίας δεν θα πάει πουθενά. Ο τόπος χρειάζεται δημιουργικούς ανθρώπους και όχι life-style προσκοπάκια, που χρησιμοποιούν τα διαπλεκόμενα για φόβητρα σε ανυπάκουους αστούς ηγέτες.

Asymmetros είπε...

Κιεγω πιστευω οτι ολη τη δουλεια την εκανε ο Αλαβανος ο οποιος ευθυνεται και για το διπλασιασμο του ποσοστου του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταιες εκλογες.
Μεγαλη γατα ο κυρ-Αλεκος.

Τωρα για τον Τσιπρα,
Νεο προσωπο,αφθαρτο αλλα μενει να τον δουμε στην πορεια.
Αν εχει το μυαλο και τα χαρισματα του Αλαβανου τοτε μπορει να κανει τον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλο σε ποσοστο κομμα.

Οσο γι'αυτους που επι χρονια καπηλευονται τον ορο αριστερα στην ελλαδα και εχουν αφρισει απο την ανοδο του ΣΥΡΙΖΑ,
Ξιδακι και θα τους περασει.

Ανώνυμος είπε...

καλοί και άγιοί μου άνθρωποι, μην ξεχνάτε πως ο Σύριζα αποτελείται από αρκετά άλλα κόμματα και αριστερές κινήσεις. Ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό νέξους πως δεν συμμερίζεται όλες τις απόψεις που εκφράζονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά πως φαίνεται, είναι περισσότερο ένα συνοθύλευμα αριστερών κινήσεων (ότι κι αν σημαίνει αυτό...)
www.enaliakypros18@blogspot.com

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

(ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ)
Γιώργο μία μικρή ενημέρωση. Το μπάνερ που φιλοξενείς στην κορυφή της σελίδας περί "Αστυνομικής Βίας" αναφέρεται σε ένα γεγονός προβοκατόρικο ψευδέστατο και κακόβουλο για προφανείς λόγους. Ο Σουδανός μετανάστης έπεσε θύμα ξυλοδαρμού άλλων αλλοδαπών κατά πάσα πιθανότητα ομοεθνών του. Δεν τον σκότωσαν αστυνομικοί όπως αναφέρει η προβοκατόρικη ψευδέστατη και κακόβουλη πληροφορία που αναρτήθηκε μόνο στην Ελευθεροτυπία και με πρότερη αναφορά στο INDYMEDIA, καταλαβαίνεις τώρα... ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ. Εξάλλου το αισχρό και κατευθυνόμενο ψεύδος φωνάζει από μόνο του αφού εάν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη αληθείας τώρα όπως ξέρεις θα είχε πέσει το σύμπαν από τους γνωστούς προοδευτικούς χώρους.

Δε λέω ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ αστυνομική βία στη χώρα (εξάλλου παντού και στις πιο ανεπτυγμένες και πολιτισμένες χώρες συμβαίνει) αλλά το συγκεκριμένο γεγονός είναι καθαρή αντιαστυνομική προπαγάνδα.

Καλό θα είναι λοιπόν για τη δική σου αξιοπιστία αλλά και για δεοντολογικούς λόγους περί αντικειμενικής πληροφόρησης να το αποσύρεις εάν θέλεις φυσικά.

Nα είσαι καλά:)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ PolitisPittas,

Μια πιθανή άνοδος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ (και του ΚΚΕ φυσικά), σίγουρα θα ανησυχήσει τους οποιουσδήποτε προστάτες και απολογητές της καθεστηκυίας τάξης. Επίσης μια πιθανή συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση συνασπισμού (με το ΠΑΣΟΚ) θα έχει και θετικά αποτελέσματα (πιο κοινωνική πολιτική προς όφελος των χαμηλά αμειβομένων) αλλά πολύ φοβάμαι και αρνητικά (δημιουργία σχέσεων εξάρτησης από την ελίτ του ΠΑΣΟΚ με συνεπακόλουθο τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ).
Όμως δεν μπορεί και δεν γίνεται ένα κόμμα της Αριστερά να χαρακτηρίζεται από φοβία για την εξουσία.
Κάτι άλλο που θέλω να σημειώσω και που παρατηρώ να γίνεται συστηματικά στα ελληνικά κανάλια είναι η παραγνώριση του ΚΚΕ ή/και ο αποκλεισμός του από συζητήσεις όπου καταφανώς προτιμούνται εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ (και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαμαρτύρεται). Πιο επικίνδυνο είναι το ΚΚΕ τελικά;

Anef_Oriwn
Τρίτη 11/03/2008 – 8:56 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Άραγε γιατί ενοχλείσαι΄που κάποιος ασχολείται με το να παρακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ? Αλλά ξέρω ο ΣΥΡΙΖΑ είναιύπεράνω κριτικής....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ,

"ΟΜΟΡΦΑ" ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ "ΟΜΟΡΦΟ" ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ" ΠΟΡΤΑΚΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ.
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΡΟΟΔΟΣ, 'Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ.
ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ. Η ΠΙΟ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΕΝ ΑΓΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΒΕΒΑΙΑ. ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΑΡΟΠΗ ΑΓΝΕΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ.

θΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

Unknown είπε...

Καλημέρα σας. Να "απολογηθώ" για την καθυστέρηση μου να απαντήσω στα σχόλια- κάτι το τριήμερο (πόσο γρήγορα πέρασε...) που με πήγε στον Πωμό, κάτι η δουλειά που μαζεύτηκε φτάσαμε στη μέση της βδομάδας :-)


@Χαζοπούλι...ποια όλα; το κείμενο αφιερώνει ουσιαστικά μία παράγραφο στον κο Τσίπρα, είναι πολύ καινούργιος στο σκηνικό για να αναλυθεί το οτιδήποτε. Αυτά που γράφω, είναι πολύ συ-γκε-κρι-μέ-να.


@Μερόπη ναι, όλο το ζήτημα είναι οι Θέσεις. Θέσεις που να αποδείξουν πως είναι μία αριστερότροπη φούσκα, αντίστοιχη με την φούσκα της πατριωτικής διαμαρτυρίας που πουλάει το ΛΑΟΣ. Βεβαίως για να είμαι δίκαιος, ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δεν είναι κάτι που φύτρωσε στα καλά καθούμενα, είναι Πολιτική Κληρονομιά μιας μεγάλης Ιστορικής Συνέχειας, αυτής του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Επίσης θέλω να τονίσω ότι πριν από ένα χρόνο κατά τη διάρκεια της μεγάλης αναμπουμπούλας στην Παιδεία, κάποια στιγμή επειδή τα ΜΜΕ παρουσίαζαν μία τελείως ελλειπτική εικόνα έψαξα να δω αν ο ΣΥΝ έχει ΘΕΣΕΙΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Λειτουργικές για την Παιδεία σε όλο το φάσμα. Και, με χαρά βρήκα μία μεγάλη, εμπεριστατωμένη μελέτη -κανονική πρόταση της οποίας δεν είχα ακούσει ποτέ την παραμικρή πτυχή σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις... Την..."ανακάλυψα" στην ιστοσελίδα του ΣΥΝ.

@IMAGINOS...Χρήστο, δεν είμαι "απολογητής" ούτε του Συνασπισμού ούτε κανενός. Δεν έκρυψα ποτέ , την Αριστερή μου καταγωγή και ως εκ τούτου αναμένω να δω (και εγώ) την εξέλιξη του φαινομένου. Και οι ίδιοι, εντός του ΣΥΝ γνωρίζουν καλύτερα και από σένα και από μένα πως η διόγκωση των ποσοστών αυτή τη στιγμή είναι -όπως αναφέρω πεντακάθαρα στο άρθρο- προίόν συγκυρίας και διαμαρτυρίας. Η διαχείρηση λοιπόν αυτής της ευνοϊκής συγκυρίας θα δείξει το μέλλον. Κατά τα λοιπά και αναφορικά με τις "θέσεις" σε επιμέρους ζητήματα, δεν περιμένω ποτέ να συμφωνώ 100% σε όλα.

Για το κείμενο που παραθέτεις δεν θα σχολιάσω τίποτα, η γραφή και το ύφος μου είναι αδιάφορα και τα θεωρώ φτηνά. Για το μπάνερ- μάλλον έχεις δίκαιο για την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά το μήνυμα του μπάνερ φοβαμαι πως είναι διαχρονικό...

@Απόστολε μελέτησε καλύτερα τον χάρτη των αποτελεσμάτων, είσαι αδιάβαστος και εστιάζεις σε συγκεκριμένα στοιχεία για να βγάλεις αυθαίρετα συμπεράσματα.

@Ασύμμετρος...θα δείξει. Χαίρομαι με την "άνοδο", περιμένω να δω που και για πόσο θα σταθεροποιηθεί. Πάντως είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΌ πως Νεα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σε επίπεδα ηγεσίας, συμφώνησαν να πάνε τις Εκλογές όσο πιο μακριά μπορούν.....(Καθημερινή της Κυριακής) Εξαιρετικά χαρακτηριστική συμπεριφορά αυτών που θεωρούν πως η Πολιτική Σκηνή στην Ελλάδα είναι το προσωπικό τους μαγαζί.

@ Ανευ...δεν νομίζω πως απέκλεισε κανένας το ΚΚΕ ειδικά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον το ΚΚΕ είναι τελείως ακίνδυνο για το σύστημα. Προσκολλημένο με πείσμα σε μία γλώσσα τελείως ξύλινη και με φοβισμένες αντιλήψεις σε όλα τα σύγχρονα ζητήματα, χωρίς αυτοκριτική ουσίας για το παρελθόν η επιρροή του ασφυκτικά σε χαμηλά επίπεδα. Δυστυχώς. Ακόμα ενοχλούνται και αρνούνται κάθε συζητηση όταν τους λες, πως ο μέγας ρυπαντής στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο, υπήρξε η κραταιά Σοβιετική Ενωση και επιπλέον οι αναλύσεις τους θυμίζουν την εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης...Μακάρι το ΚΚΕ να διδαχθεί από την παρούσα συγκυρία και να κάνει ένα άλμα μπροστά και ταυτόχρονα να δει σοβαρά την προοπτική ενός μεγάλου αριστερού μετώπου μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ-κάτι που η Κοινωνία επιθυμεί έντονα.

@ανώνυμος 1. Υπεράνω κριτικής δεν είναι κανείς. Αν ήξερες να διαβάζεις θα το είχες διαπιστώσει και στο συγκεκριμένο κείμενο.

@ανώνυμος 2...που ζεις;

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

@PolitisPittas Καλημέρα.

Μόνο για το μπάνερ.
Δε θέλω να πιστέψω Γιώργο οτι θεωρείς πως υπάρχει μία διαχρονική αστυνομική βία. Γνωρίζεις καλά οτι η αστυνομία εκ φύσεως και ενασχόλησης με το αντικείμενο της για το οποίο και υφίσταται σαν κρατική υπηρεσία, δηλαδή η τήρηση της τάξης και η δίωξη του εγκλήματος, μπορεί να ασκεί και βία. Υπέρβαση εξουσίας υπάρχει αρκετές φορές εκ μέρους της αστυνομίας αλλά δε μπορούμε να μιλάμε για διαχρονικότητα. Νομίζω οτι ειδικά σήμερα η αστυνομία είναι ευνουχισμένη κυριολεκτικά (αρκεί να συγκρίνεις τη δική μας αστυνομία με άλλες πολύ πιο προηγμένων και «πολιτισμένων» υποτίθεται κρατών όπως ΗΠΑ Βρετανία Ιταλία Γερμανία Γαλλία Σουηδίακλπ που εάν δε σταματήσεις στο Αλτ σου ρίχνουν στο ψαχνό) και για το λόγο αυτό μερικές φορές, λόγω και της ανθρώπινης φύσης των οργάνων της (δεν έχει να κάνει με εκπαίδευση αυτό πίστεψε με) μπορεί να υπάρχουν παρεκτροπές. Το περασμένο χρόνο και μόνο υπήρξαν περί τους 700 συνολικά τραυματισμούς αστυνομικών είτε σε οδομαχίες με αναρχικούς είτε σε επιχειρήσεις. Επίσης νομίζω οτι η αστυνομία του χθες (χούντας) συγχέεται επιμόνως και μονίμως από τον αριστερό χώρο κυρίως με την αστυνομία του σήμερα και γενικά με τον όρο αστυνομία όπου γης. Δεν είναι σωστό αυτό. Σήμερα εάν παρακολουθήσεις μόνο στις ειδήσεις στα κανάλια, οι πολίτες της χώρας μας τουλάχιστον επικαλούνται συνεχώς την έλλειψη της αστυνομίας λόγω αυτού ακριβώς του ευνουχισμού της από το σύστημα. Αυτό γίνεται γιατί απλά στον αντίποδα το έγκλημα στην Ελλάδα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ παγκοσμίως σε ποσοστά αύξησης και οι πολίτες βρίσκονται σε πολλές περιοχές ειδικά της Αθήνας Θεσσαλονίκης και της παραμεθορίου και όχι μόνο, σε απόγνωση. Θα πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε τι είδους αστυνομία θέλουμε. Θέλουμε μία αστυνομία χωρίς όπλα και άσκηση βίας όταν χρειάζεται? Τότε ποιος ο λόγος οι επίδοξοι εγκληματίες να φοβούνται την παρανομία και να πάψουν να παρανομούν αφού κανείς δε θα μπορεί να τους αγγίξει και να τους σταματήσει? Δεν έχει καν λόγο ύπαρξης η αστυνομία σε μία τέτοια περίπτωση και γιατί να πληρώνουμε 60.000 αστυνομικούς υπαλλήλους? Θέλουμε μία αστυνομία που να λειτουργεί σύμφωνα με τα καθήκοντα της για την προστασία του πολίτη από το έγκλημα και την τήρηση της τάξης και ευνομίας? Τότε θα ασκείται και βία δε γίνεται διαφορετικά. Οπως ο στρατιώτης ασκεί βία στον πόλεμο μεταξύ εθνών έτσι και ο αστυνόμος ασκεί βία όταν χρειάζεται στον πόλεμο με τη παραβατικότητα και το έγκλημα. Τι να κάνουμε τώρα έτσι είναι τα πράγματα. Όταν με το κακό κατακτήσουν την εξουσία οι αντιεξουσιαστές να καταργήσουν την αστυνομία, το στρατό κλπ κλπ μέχρι τότε ε δε θα δίνουμε και αξία στις προβοκάτσιες και στις προπαγάνδες τους.

Ετσι λοιπόν (για να γυρίσουμε στο μπάνερ) και μόνο που αυτό οδηγεί σε προβοκατόρικο κατά της αστυνομίας δημοσίευμα και φυσικά ψευδέστατο, από μόνο του αυτοκαταργείται και προπαντός εκθέτει και όλους όσους προσπαθούν να θεωρούν την αστυνομική βία ως δεδομένη και διαχρονική και μη το πάρεις προσωπικά δεν αναφέρομαι σε σένα που είσαι πάντα καλοπροαίρετος άνθρωπος και καταλαβαίνεις πράγματα χωρίς παρωπίδες. Η Ελευθεροτυπία, η μοναδική εφημερίδα που δημοσίευσε αυτό το παραποιημένο σκοπίμως και δολίως το γεγονός του θανάτου του άτυχου Σουδανού μετανάστη, διατηρεί συνεργάτες μπορεί και υπαλλήλους της μέσα στο Πολυτεχνείο και μάλιστα σε αποκλειστικό χώρο που που έχει παραχωρηθεί από τη σύγκλητο (!!!!) (καθηγητής του Πολυτεχνείου μάλιστα το κατήγγειλε αυτό δημόσια πέρσι στα κανάλια και είπε μάλιστα ότι στο χώρο απαγορεύουν ακόμα και στους καθηγητές να εισέλθουν και φυσικά εκεί γίνεται και η κατασκευή και αποθήκευση των βομβών μολότοφ που χρησιμοποιούν οι αντιεξουσιαστές), σαν φοιτητικό στέκι(???) και εκεί βρίσκονται οι servers του γνωστού Ελληνικού Indymedia προστατευόμενοι μάλιστα και από το πανεπιστημιακό άσυλο. Από εκεί βγαίνει στον αέρα σορός παραποιημένων και προβοκατόρικων γεγονότων που συχνά πυκνά φιλοξενούνται στην Ελευθεροτυπία και ειδικά στον Ιό (δεν είναι σαφώς συμπτώσεις), εκτός από το Indymedia φυσικά. Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και μάλιστα πολύ βαριά… Δες και στο blog μου κάτι σχετικό για τον Ιό και τη γνωστή υπερεθνικιστική και προπαγανδιστική βουλγαροτουρκοσκοπιανή πορνοσελίδα “Bulgarmak”. Οι άνθρωποι είναι ανίατα άρρωστοι…

Αυτά τα πολλά και κουραστικά.
Καλό μεσημέρι.

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτήθηκες στοpost τι ακριβώς είναι το παρατηρητήριο ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο είχα αναρωτηθεί και εγώ πριβ από μερικούς μήνες και έστησα μια συζήτηση στο blog μου www.akamas.wordpress.com και δεν έχεις παά να δεις την αποκάλυψή τους.

Unknown είπε...

@Imaginos Υπάρχει διαχρονική στους αιώνες Βία της Εξουσίας. Με ποικίλους τρόπους και όχι μόνο με την Αστυνομία. Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν έχω παρά καλή τη πιστη να τα δεχτώ-δεν έχω καμία πληροφόρηση για το γεγονός πέρα από όσα γράφτηκαν εδώ κι εκεί. Υποθέτω πως ΑΝ ήταν σοβαρό το ζήτημα (εννοώ με συμμετοχή των Αρχών γιατί η απώλεια ανθρώπινης ζωής είναι πάντα Κορυφαίο ζήτημα) τότε θα είχε γίνει και βούκινο. Και πάλι όμως αυτό δε σημαίνει πως κάτι -όχι απαραίτητα αυτό- μπορεί να συμβεί και να συγκαλυφθεί από τις ίδιες τις αρχές. Παραδειγματα υπάρχουν αμέτρητα και όχι μόνο Ελληνικά.

@Ακάμα- πρώτα από όλα να σου πω πόσο χάρηκα το ιστολόγιό σου. Όμως δεν κατάφερα να βρω τη σχετική συζήτηση... αν θλελεις, δώσε μου το συγκεκριμένο λινκ της συζήτησης και όχι το γενικό του ιστολογίου σου. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Για την συζήτηση που σου ανέφερα προηγουμένως το link είναι http://akamas.wordpress.com/2007/11/24/%ce%a4%ce%bf-%ce%b1%cf%85%ce%b3%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%86%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%8d/

-=IMAGINOS=- είπε...

@akamas

Μου αρέσει φίλε που αποκαλείς το ΛΑΟΣ ακροδεξιό κόμμα. Αλήθεια από τότε που μπήκε στη βουλή το κόμμα αυτό, μπορείς να μου πεις μία ακροδεξιά θέση που έχει υποστηρίξει? ΜΙΑ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ. Το ΛΑΟΣ ήδη είναι το πιο δραστήριο κόμμα μέσα στη Βουλή με τις περισσότερες επίκαιρες ερωτήσεις και αντιπολιτευτικό έλεγχο της κυβέρνησης. Οι επίκαιρες ερωτήσεις του είναι 5 φορές περισσότερες σε σχέση με όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης μαζί. Πες μου λοιπόν μία θέση του κόμματος η μία επερώτηση επί κοινωνικού, οικονομικού, εθνικού η άλλου θέματος που να σου δίνει την δυνατότητα να εντάσσεις το κόμμα στην άκρα δεξιά.
Εκτός εάν θεωρείς την ενασχόληση με τα εθνικά θέματα ως ακροδεξιές εκδηλώσεις.. οπότε πάω πάσο.
Θα μου πεις το ξέρω, για το γιο του Πλεύρη και το Βορίδη. Ο γιός του Πλεύρη είναι ο πατέρας Πλεύρης? Ο γιός του Νίκου Βούτση του ΣΥΝ που λήστευε τράπεζες είναι ο Νίκος Βούτσης?
Ο Βορίδης ήταν αρχηγός της Πατριωτικής Συμμαχίας που ναι εντασσόταν στην Ακρα Δεξιά. Ο κ.Βρέντζος του ΠΑΣΟΚ υποψήφιος βουλευτής από το Ηράκλειο Κρήτης του κόμματος δεν ήταν βασανιστής της Χούντας? Ξέρεις ότι μέχρι τώρα 250.000 άτομα αυτοπαρουσιάζονται ως οι εξεγερμένοι και αγωνιστές του Πολυτεχνείου και οτι όλοι αυτοί ήταν τάχα έγκλειστοι διαμαρτυρόμενοι στη Νομική και το Πολυτεχνείο στα δραματικά γεγονότα της εποχής? Περιττό να σου πω βέβαια οτι μόνο 2500 ήταν οι πραγματικοί αγωνιστές της Νομικής και του Πολυτεχνείου μαζί. Οι υπόλοιποι αλήθεια τι ήταν? Το ξέρεις οτι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν τσιράκια της Χούντας που σα λαμόγια με την πτώση της Χούντας μετά τους Αττίλες στην Κύπρο για να σώσουν το τομάρι τους το έπαιξαν πρώην αγωνιστές κατά της χούντας και πολλοί από αυτούς χώθηκαν στα κόμματα της μεταπολίτευσης για ιδιοτελείς σκοπούς φυσικά και έφτασαν μέχρι και βουλευτές για να μη πω τίποτα περισσότερο?

Και μία τελευταία ερώτηση. Εσύ τι πιστεύεις οτι οι αριστεροί σήμερα είναι ιδεολόγοι όπως κάποτε? Μήπως είναι περισσότερο συμφεροντολόγοι και υποκριτές? Τι λες? Ξέρεις πολλούς πολιτικούς αριστερούς που ζούνε μέσα στα γκέτος των αλλοδαπών και σε λαϊκές συνοικίες? Ξέρεις κάποιον αριστερό βουλευτή σήμερα να οδηγεί LADA? Ούτε τα προσχήματα δε κρατάνε….

Επίσης αναφέρεις κάτι για αυγά φιδιών. Εάν η δεξιά κρύβει αυγά φιδιών τι σε κάνει να πιστεύεις οτι η αριστερά δεν κρύβει? Τη δικτατορία του προλεταριάτου την έχεις ακούσει? Τα εγκλήματα των Στάλιν, Μαο, Πολ Ποτ, Χότζα, Τσαουσέσκου, Εριχ Χόνεκερ κλπ τα γνωρίζεις? Γνωρίζεις πόσα εκατομμύρια ανθρώπων χάθηκαν κάτω από το σιδηρούν παραπέτασμα? Ξέρεις οτι αυτά τα θύματα είναι 3πλάσια σε αριθμό από τα θύματα του φασισμού ολόκληρο τον 20ο αιώνα και βάζω μέσα και το β' Παγκόσμιο του Χίτλερ?

Επίσης χαρακτηρίζεις το Syriza-Watch και το Real KKE ως κατάπτυστα και λασπολογικά Blogs και οτι είναι ανώνυμα και δε ξέρεις ποιοι κρύβονται από πίσω.

Μπορείς να μου πεις ποια λάσπη και τι ψεύδος έχεις βρει και στα δύο αυτά Blogs? Στο ένα γίνεται κριτική στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δικαίωμα τους δεν είναι? Και το Jungle Report κάνει κριτική στις θέσεις του ΛΑΟΣ. Και λοιπόν? Και σχετικά με το Real KKE, εγώ διαβάζω ντοκουμέντα και στοιχεία που προέρχονται μέσα από τα ίδια τα αρχεία του ΚΚΕ. Εσύ τι έχεις να αντιπροτείνεις πάνω σε αυτά τα ντοκουμέντα εάν είναι ψευδή? Έχεις άλλα στοιχεία και ντοκουμέντα που να τα διαψεύδουν όλα αυτά? Εάν έχεις με χαρά να μας τα παρουσιάσεις.

Οσο για την ανωνυμία, συγνώμη το Jungle Report πχ είναι επώνυμο? Ποιο πολιτικό blog είναι επώνυμο πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Αλήθεια το Preza TV είναι επώνυμο? Τι λες επίσης είναι κατάπτυστο η όχι?

Ανώνυμος είπε...

@πολίτη Πίττα
Ελπίζω να είδες τη συζήτηση και πειμένω τα σχόλια σου, ελπίζοντας ότι θα με βάλεις και στο blogroll σου.
@imaginos
Δεν σκοπεύω να σου απαντήσω εκτενώς στο post αυτό, μια σειρά κινήσεων του ΛΑΟΣ δείχνει ότι το κόμμα αυτό είνα ακροδεξιό και επικίνδυνο γα την ελληνική κοινωνία, όπως οι εθνικιστικές κορώνες για εθνικά θέματα, οι θέσεις του για την μετανάστευση, για τις μειονότητες, οι κορώνες των μελών του για διάφορα θέματα. Μιλάς για κινήσεις των βουλευτών του και εκείνο που δείχνουν είναι ότι θέλουν απλά και μόνο να κερδίσουν ένα συνηρητιό, λαικίζον στρώμα της ελληνικής κοινωνίας.

zappa είπε...

gia ton anwnymo bou, pisteyw oti exei meinei ston kairo pou proedros ths ND htan o filoxountikos Eyaggelos Aberwf....Diko tou tsiraki ebgale thn sofisteia peri "aristerou fasismou".

Oson afora ton Io, to mono pou kserw einai oti oi syntaktes tou einai taktikoin 8amwnes ths E8nikhs Biblio8hkhs kai ths biblio8ikhs tou dhmou A8hnaiwn, kai oti diathroun ena gamhmena kalo dhmosiografiko arxeio, isws na mhn yparxei kai pio kala organwmeno arxeio apo to diko tous