Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Mythodea-Ένας Κόσμος

Το αυριανό άρθρο αφορά στην Παγκοσμιοποίηση μέσα από μία –κατά τη γνώμη μου- ορθολογική προσέγγιση. Το κλιπάκι από τη Μυθωδία του Β.Παπαθανασίου δεν θέλει ουδόλως να συμβολίσει την….ανωτερότητα του Ελληνικού Πολιτισμού, αλλά να υπογραμμίσει τη σημασία που έχει η κατάθεση του κάθε Πολιτισμού στο παγκόσμιο ψηφιδωτό. Η Παγκοσμιοποίηση κατά τη γνώμη μου, είναι μία φυσιολογική εξελικτική διαδικασία τόσο των Οικονομιών όσο και των Κυβερνητικών Συστημάτων. Άλλο τόσο όμως και των Κοινωνιών.

Θυμίζω, την τελευταία παράγραφο του προηγούμενου άρθρου, σαν «οδηγό» στην κρίση σας και τα σχόλια σας για το αυριανό: Προϋπόθεση για όλα, είναι η διαρκής επένδυση στον Πολιτισμό και την Παιδεία ώστε το εθνικό ίχνος να είναι ορατό στο αυριανό υπερεθνικό περιβάλλον.

Προς ώρας, απολαμβάνουμε τη μουσική του Β.Παπαθανασίου που με τον τρόπο του απαντά σε πολλά ερωτήματα.

Ανοίξτε τα ηχεία σας και τα αυτιά της ψυχής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί PolitisPittas & Stelio,

Να Σας ευχαριστήσω για το χρόνο που αφιερώσατε και τον κόπο που κάνατε να απαντήσετε στα σχόλια μου (με τα ενδιαφέροντα κείμενα σας – πιο διαλλακτικός ο Γιώργος κάπως πιο επιθετικός ο Στέλιος, ίσως λόγω και της δικιάς μου έκφρασης: “… ο Stelios, σαν απολογητής του συστήματος μου ακούγεται”).
Μέσα από τα λεγόμενα σας προκύπτουν νέα θέματα για συζήτηση και τα οποία χρήζουν απαντήσεων. Όμως, πρώτο λόγω έλλειψης χρόνου αυτή τη στιγμή και δεύτερο γιατί το post έχει περάσει πλέον στο αρχείο, επιφυλάσσομαι ν’ απαντήσω με την πρώτη ευκαιρία και όταν με το καλό αναρτηθεί το “ … νέο άρθρο που έχει σαν άξονα μοναδικό την Παγκοσμιοποίηση …”.

Anef_Oriwn
Παρασκευή 8/2/2008 – 7:40 μ.μ.