Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Κύριε Πρόεδρε…

Κύριε Πρόεδρε Χριστόφια, Κύριε Πρόεδρε Κασουλίδη (call me Anastasiades):

Θα είστε Πρόεδρος σε όχι πολλές ώρες από τώρα. Δεν ξέρω αν έχετε υπόψη σας ότι πολύς κόσμος συζητά να ρίξει λευκό σε αυτές τις εκλογές.

Και, σας πληροφορώ πως αυτός ο κόσμος δεν είναι ούτε απολιτικός ούτε αμέτοχος ούτε κατά την αρχαιοελληνική «Ιδιώτης».

Είναι απλά κόσμος , Πολίτες Σκεπτόμενοι που επιθυμούν διακαώς να δουν τον τόπο τους να ωριμάζει Πολιτικά και οι αντιπαραθέσεις των Κομμάτων να αφορούν στη διαχείριση των προβλημάτων και των προκλήσεων της Κοινωνίας.

Το Εθνικό Ζήτημα που ταλανίζει τον τόπο τόσες δεκαετίες ακυρώνει διαρκώς την καθαρή πολιτική σκέψη, παράγει «πολιτικούς» που μιλάνε μόνο για το Κυπριακό ενώ όλα τα άλλα ζητήματα παραμένουν σε ένα επίπεδο, στοχαστικά μιλώντας, νηπιακό.

Ωστόσο, μία Κοινωνία εξελίσσεται μόνο μέσα από την ωρίμανση και την αναβάθμιση αυτών των «άλλων» ζητημάτων.

Παιδεία, Πολιτισμός, Περιβάλλον Υγεία.
Και ασφαλώς, Οικονομία συνδυασμένη με Κράτος Πρόνοιας και Θεσμούς που οφείλουν να τηρούνται ευλαβικά.

Και μιλώντας για Θεσμούς, Κύριε Πρόεδρε, δεν σας κρύβω ότι πολλοί, πάρα πολλοί Πολίτες είδαμε με αποτροπιασμό την παρέμβαση του επικεφαλής της εκκλησίας υπέρ μίας υποψηφιότητας και μάλιστα με το εξόχως κινδυνολογικό πρόσχημα περί Ελληνικότητας.

Ζητούμε από τον φιλεύσπλαχνο –κατά τη θρησκεία του- ηγέτη της Κυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έλεος! Ας μην παίζει με τα νεύρα μας….

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και, τα του Θεού τω Θεώ!

Δηλαδή με άλλα λόγια, τα της εκκλησίας στην εκκλησία και τα της Πολιτείας στην Πολιτεία.

Υπάρχουν ξέρετε Πολίτες σε αυτή η τη χώρα που ορίζουν τον εαυτό τους ως Έλληνες , και ΕΙΝΑΙ θεωρώντας ταυτότητα τους μόνους πραγματικούς Αγίους που έδωσε ο Ελληνισμός.

Τον Αισχύλο, τον Σοφοκλή, τον Επίκουρο, τον Ηράκλειτο, τον Ζήνωνα, ή για να έρθω στις εποχές μας, τον Παλαμά, τον Καβάφη, τον Σεφέρη, τον Ελύτη, τον Ρίτσο, τον Σικελιανό και άλλους που ευτυχώς δεν είναι λίγοι.

Γιατί, η ταυτότητά μας , είναι προσδιορισμένη από το έργο αυτών.

Γιατί το έργο αυτών είναι που διαμορφώνει τα Συνειδησιακά μας Σύνορα και όχι μία θρησκεία που στο κάτω-κάτω η επιλογή της είναι ή οφείλει να είναι αυστηρά, πολύ αυστηρά προσωπικό ζήτημα του κάθε πολίτη.

Πράγματι Κύριε Πρόεδρε Χριστόφια , Κύριε Πρόεδρε Κασουλίδη (call me Anastasiades)
η Κύπρος έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε από καθαρή Ευρωπαϊκή Πυξίδα.

Και αυτό, σημαίνει όχι μόνο λόγια παχιά και συνθήματα για «μπροστά».


Γιατί, αν τα λόγια τα παχιά μείνουν κενά περιεχομένου τότε θα κάνουμε σίγουρα ένα βήμα μπροστά, μόνο που ακριβώς μπροστά μας είναι ο γκρεμός και η βουτιά στο χθες.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση στο μεγαλύτερο μέρος της θητείας της, δούλεψε για την Παιδεία. Έβαλε τις βάσεις για τη Μεταρρύθμιση. Αρνήθηκε συχνά να υποταχθεί σε κακώς εννοούμενα μικροσυμφέροντα.

Τόνωσε την επιχειρηματικότητα και την Οικονομία αλλά παράλληλα μπόλιασε το Κοινωνικό Κράτος. Όλα αυτά, τα οποία ουδέποτε έπαψε να αναγνωρίζει ως πραγματικότητες το ΑΚΕΛ...

Υπάρχει τεράστια ανάγκη συνέχειας σε εκείνα τα σημεία που μπήκαν ρίζες καλές και όχι ανατροπή.

Και υπάρχει τεράστια ανάγκη εκσυγχρονισμού στην Παιδεία –ένα ελάχιστο παράδειγμα είναι η αναγκαία συρρίκνωση-σε βαθμό μηδενισμού- του ρόλου της εκκλησίας σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα και η ταυτόχρονη γενναία τόνωση του Πολιτισμού και των Τεχνών γιατί αυτά είναι που παράγουν ταυτότητα και αυτοπεποίθηση.

Και, το Περιβάλλον. Το Περιβάλλον, που είναι στο κόκκινο και η προστασία του θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα «δια ροπάλου» κόντρα στα όποια μικροσυμφέροντα, τοπικά ή όχι.

Κύριε Πρόεδρε Χριστόφια , Κύριε Πρόεδρε Κασουλίδη (call me Anastasiades) είμαι αναφανδόν κατά των Λευκών, Άκυρων και Αποχών.

Πιστεύω πως ο Πολίτης πρέπει πάντα να σπρώχνει τα πράγματα προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Θέλω ωστόσο, να σας επισείσω απλά την προσοχή, πως από τη Δευτέρα, η Κοινωνία των Πολιτών θα σταθεί κριτική, αυστηρή, αδέσμευτη, και κυρίως διαρκώς διογκούμενη.



ΥΓ1: Κάθησα να δω την διακαναλική χτες. Ομολογώ πως γύρω στις 11 βαρέθηκα και το έκλεισα. Ο λόγος απλός: Μέχρι εκείνη την ώρα δεν άκουσα ούτε μία νύξη για Πολιτικές Θέσεις, δεν άκουσα τίποτα που να αφορά την Κοινωνία, την Οικονομία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, το Κυπριακό, την Υγεία κλπ.

Άκουσα μόνο σε διάφορους τόνους έναν καυγά που αφορά το παρελθόν και το ιδεολογικό (...) υπόβαθρο των δυο υποψηφίων, ποιος είναι καλύτερος Ευρωπαίος, ποιο στρατόπεδο έστειλε τα περισσότερα sms με ύβρεις στο άλλο και άλλα συναφή.

Δεν ξέρω αν μετά τις 11 ειπώθηκε κάτι το καθαρά Πολιτικό που να αφορά στη διαχείρηση αυτού του τόπου , αλλά, κατά την αντίληψή μου, η κατασπατάληση τόσου τηλεοπτικού χρόνου και του ακόμα πιο ακριβού προσωπικού χρόνου των Πολιτών για το "απόλυτο τίποτα"
είναι επιεικώς, πολύ επιεικώς, α-πα-ρά-δε-κτη...


ΥΓ2: Θέλω να ζητήσω συγνώμη προς τους φίλους και τις φίλες του ιστολόγιου, επειδή το τελευταίο διάστημα, η συμμετοχή μου στις συζητήσεις και τα σχόλια περιορίστηκαν στο ελάχιστο. Και αυτό, ενώ εσείς γράφατε συχνά εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θέσεις με τις οποίες πότε συμφωνούσα και πότε όχι και ήθελα πολύ να μπω στο "χορό". Ωστόσο αυτό δεν έγινε δυνατό λόγω του εξαιρετικά φορτωμένου (εκτός ελέγχου...) προγράμματος που είχα τους τελευταίους 3-4 μήνες. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως η "αποχή" μου από τα σχόλια έχει τις αιτίες σε αυτό και μόνο και επ ουδενί σε κάποια "απαξία" των συζητήσεων. Έχω δει αρκετά ενδιαφέροντα ιστολόγια, στα οποία οι "μπλογκοδεσπότες" όπως τους λεει και ο φίλτατος Άνευ_ στην κυριολεξία σνομπάρουν τους επισκέπτες τους και είναι ένα φαινόμενο που με εκνευρίζει αφόρητα. Μιας που το πρόγραμμά μου κάπως χαλάρωσε, υπόσχομαι πως θα είμαι πιο συνεπής.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε χαιρετώ!

Συμφωνούμε πως δεν θίχτηκαν σε επαρκή βαθμό βασικές έγνοιες του απλού πολίτη στην ψεσινή διακαναλική.

Δεν την θεώρησα όμως χάσιμο χρόνου γιατί κατά τη διάρκεια μου δόθηκε η ευκαιρία να τους κρίνω, όχι τόσο από το τι έβγαινε από το στόμα τους, όσο από το πως έβγαινε ο,τι έβγαινε. Φυσικά είμαι λάτρης της παρακολούθησης ανθρώπινων συμπεριφορών και αυτό είναι που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο για μένα στο ποιος θα είναι ο αυριανός μας πρόεδρος.

Το να ανοίγουν το στόμα τους και να μιλάνε, είναι το φόρτε των πολιτικών, και δόξα τω θεώ, από τα λόγια τους έχουμε μπουχτίσει σ'αυτή την προεκλογική. Η πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση τους πιστεύω πως μας έδειξε σε πολλά σημεία την ποιότητά τους σε ανθρώπινο επίπεδο.

mtryfo είπε...

Ξεκάθαρα λόγια αγαπητέ politispittas, ειδικά για τα της εκκλησίας και του αρχιεπισκόπου.
Αληθεύει ότι ο Χριστόφιας έσπευσε να δηλώσει "χριστιανός ορθόδοξος" και εκκλησιαζόμενος κι αυτός και η οικογένειά του? Αν ναι, πόσο λυπάμαι, που εξαρτάται η εκλογή ενός Προέδρου Δημοκρατίας απ τα λιβανιστήρια της εκκλησίας....

stalamatia είπε...

Αν τώρα που ζητάνε ψήφους δεν μίλησαν για παιδεία, υγεία,κοινωνία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,είναι γιατί δεν πρόκειται να κάνουν κάτι στο μέλλον και μακάρι να κάνω λάθος.Όσο για το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ο μελλοντικός πρόεδρος θα είναι μπλα μπλα μπλα μέχρι τις επόμενες εκλογές που πάλι θα είναι πανέτιμοι για λύση.Μέχρι τώρα αυτό δίνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις στη ΚΥΠΡΟ.

Unknown είπε...

@ psychia...αααα...καιρό είχες να καταδεχθείς τη γωνιά μου, πολύ χαίρομαι που σε βλέπω από εδώ. Λοιπόν,από τη σκοπιά που το βάζεις έχεις δίκαιο και ομολογώ, πως θα ήθελα πολύ να διαβάσω μία ανάλυση των συμπεριφορών τους κλπ από σένα! Ουουουπςςςς...καλά που είχα την έμπνευση πριν κλείσω την απάντησή μου σε σένα να κάνω ένα "κλικ" στο νικ σου και να διαβάσω ακριβώς αυτό που μίλς ζήτησα, απολαυστικά γραμμένο όπως πάντα :-)

@ mtryfo...ατυχώς, ναι, έσπευσε... Όχι ακριβώς με αυτά τα λόγια, κάπως πιο "κομψα" τα είπε, αλλά ναι, έσπευσε. Ως ένα σημείο, κατανοητή από μένα η σπουδη σε προεκλογική φάση και με τους συσχετισμούς να είναι εξαιρετικά οριακοί, αλλά, θα συμφωνήσω στο συκεκριμένο θέμα με την τοποθέτηση του Στέλιου στο προηγούμενο ποστ. Από μία Αριστερά, απαιτώ ευθύτητα Αριστερού ήθους σε τέτοια ζητήματα.

Οψόμεθα λοιπόν μετά την εκλογή εάν εκλεγεί...


@ stalamatia...οι θέσεις τους στο Κυπριακό είναι επαρκώς διακριτές. Όπως και για τα υπόλοιπα ζητήματα. Εγώ δεν είπα πως δεν έχουν θέσεις...Έχουν-ανεξάρτητα αν με ικανοποιούν πλήρως ή όχι σε μέρους κεφάλαια. Για παράδειγμα έχω την εντύπωση πως το ΑΚΕΛ είναι αρκετά ελαστικό στο ζήτημα του Ακάμα, κάτι το οποίο εμένα με βρίσκει απολύτως αντίθετο. Αυτό που είπα είναι πως χθες, στη διακαναλική, ΔΕΝ συζήτησαν για τις Πολιτικές τους διαφορές αναφορικά με το Όραμά τους για το Άυριο και αυτό, με ενόχλησε ή μάλλον με νύσταξε.

Το Κυπριακό-για να επανέλθω- δεν αφορά μόνο τις διαθέσεις των Κυπρίων, είναι ένα διεθνές και Ευρωπαϊκό ζήτημα για το οποίο θα ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ λύση από τη διεθνή κοινότητα.

-=IMAGINOS=- είπε...

Στην Ελλάδα σήμερα όλοι πλέον (ακόμα και οι αριστεροί έστω και δειλά δειλά) διακρίνουν με ανησυχία το που οδήγησε ο ενδοτισμός, η οσφυοκαμψία έναντι του Αμερικάνου, η ανεξέλεγκτη μετανάστευση από εκατομμύρια μεταναστών από γειτονικές χώρες που φυσικά δημιουργούν ζήτημα μειονοτήτων με προοπτική πλειονότητας σε πολύ λίγα χρόνια (βλέπε Κόσοβο), μέχρι που φτάσαμε και να δημιουργηθεί και Αλβανικό κόμμα το οποίο φυσικά θα κυβερνήσει σε πολύ λίγα χρόνια την Ελλάδα φυσικά όχι για το καλό της χώρας μας αλλά για το καλό της Μεγάλης Αλβανίας που ήδη άρχισε να υλοποιείται με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του λεγόμενου «προοδευτισμού» που μας επιτάσσει η «Νέα Εποχή» που ευαγγελίζονται όλα τα κόμματα στην Ελλάδα πλην του ΛΑΟΣ φυσικά. Αναλόγως συμβαίνει και στην Κύπρο.
Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι βλέποντας τα πρωτοσέλιδα του Τουρκικού τύπου που ζητωκραύγαζαν για την ήττα του Παπαδόπουλου, θα προβληματιζόμουν πολύ...... γιατί όταν ο «εχθρός» σου ζητωκραυγάζει για τις δικές σου επιλογές, τότε η κατάσταση που εσύ ο ίδιος δημιουργείς δείχνει να είναι εις βάρος σου….. Εγώ αυτό ξέρω και φυσικά απορώ πως και εσείς δε προβληματίζεστε αναλόγως. Μετά το Κόσοβο ποιος έχει σειρά λέτε? Μήπως το ψευδοκράτος στην Κύπρο? Και ποιος νομίζετε ότι θα αντισταθεί ο Χριστόφιας η ο Κασουλίδης? Και οι δύο τα ίδια μη πω είναι. Σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ άνδρες πολιτικούς με τσαμπουκά και σθένος να πατήσουν σβέρκους και εν ανάγκη επί πτωμάτων και με κάθε αντίτιμο. Ποιος θα ανταπεξέλθει τώρα στα νέα δεδομένα?

Ανώνυμος είπε...

Afu tosa kronia me ellinikes kivernisis den ta piyenan kala yiati na min dokimasume kai mia albaniki kivernisi? Bori etsi kalitera na pai me tin Elada

Unknown είπε...

@ -=IMAGINOS=-! Φίλε μου, ο τρόπος με τον οποίον ερμηνεύουν τακτικά στη Ελλάδα τις Κυπριακές πραγματικότητες, τότο οι απλοί πολίτες όσο και τα ΜΜΕ, είναι εκτός πραγματικότητας και γίνεται συχνά μέσα από "ελλαδικά" φίλτρα στα μάτια.

Σε πλήροφορώ, πως στην Κύπρο σχεδόν κανένας δεν ασχολήθηκε με τις Τουρκικές "ζητωκραυγές" γιατί απλά τόσο όρισμένα Μέσα εκεί όσο και στην Ελλάδα, επιμένουν να τραβολογάνε την Κύπρο προς το μέρος τους κάτι το οποίο είναι εκατέρωθεν εγκληματικό. Πολύ πρόσφατα ο ίδιος ο απερχόμενος Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε-κατά λέξη- πως "εμείς τότε δεχτήκαμε τις συνθήκες Λονδίνου-Ζυρίχης σαν αναγκαίο κακό, γιατί είχαμε κάνει αγώνα πρώτα απ'όλα για την ΄Ένωση. Ωστόσο, αργότερα καταλάβαμε πως αυτό που έγινε ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί για την Κύπρο"...

Διαβάσα φίλτατε σήμερα στο διαδίκτυο την ηλεκτρονική έκδοση τής εφημερίδας Έθνος... και μου...πετάχτηκαν τα μάτια έξω και στο τέλος έγινα έξω φρενών. Γιατί; Γιατί έγραφε κάποιος επιεικώς ηλίθιος πως η Κύπρος είναι ούτε λίγο ούτε πολύ στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου και ζει μέρες του 73 και του 74...

Έλεος! Πως είναι δυνατόν να γράφουν τέτοιες έν τέλει προβοκατόρικες και ύποπτες ανακρίβειες; Και τι τελικά εξυπηρετούν;

Η Κύπρος επιλέγει Πρόεδρο σήμερα, είναι μία θαυμάσια ηλιόλουστη Κυριακή, ο κόσμος είναι χαλαρός και ΑΝ υπάρχουν ορισμένοι κρετίνοι που επιχείρησαν να ασχημονήσουν είναι ελάχιστοι και στο περιθώριο. Και όταν μιλάω για ασχημονίες, εννοώ κάποια φυλλάδια (...) και μερικά συνθήματα που γράφτηκαν από κάποιους λίγους θερμόαιμους εθνικιστές στα γραφεία της ΕΔΕΚ, γεγονότα που ο ίδιος ο αρχηγός του Συναγερμού έσπευσε να καταδικάσει.

Επιπλέον είτε Κασουλίδης είτε Χριστόφιας (η αριθμητική βγάζει τον δεύτερο,αλλά ας περιμένουμε) δεν λειτουργούν μόνοι τους. Υπάρχει Εθνικό Συμβούλιο και πάνω από όλα υπάρχει ο λαός που θα κληθεί να αποφασίσει σε περίπτωση νεας πρότασης.

Η Κύπρος, οφείλει στον εαυτό της και στα παιδιά της να προχωρήσει χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και κυριως χωρίς να επαναλαμβάνει εδώ, το απολύτως εκφυλισμένο Ελληνικό ύφος-αν και τελευταία η σκηνή στην Ελλάδα άρχισε να είναι επιτέλους ενδιαφέρουσα. Μετά τις εκλογές στην Κύπρο, ασφαλώς θα ασχολήθούμε με τα εν Ελλάδι τεκταινόμενα, τον εκφυλισμό του δικομματισμού, την Αριστερά, τους νέους συχετισμούς, το "φαινόμενο" Τσίπρα-Συν κλπ.

mtryfo είπε...

Μπράβο politispittas,
καλύτερη απάντηση δεν μπορούσατε να δώσετε!
Ελπίζω τώρα να έχουν εμπεδώσει όλοι, ότι η Κύπρος δεν έχει ανάγκη την "βοήθεια" κανενός "ελληνα πατριώτη" για να βρει το δρόμο της.
Ας την αφήσουν μόνη της, επιτέλους οι ελληνες προστάτες της. Τότε τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα απ ότι είναι τώρα σίγουρα...
Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί χώνουμε τη μύτη μας σε μια ανεξάρτητη χώρα και εκτός των άλλων γνωρίζουμε και ποιός πολιτικός "της πάει" καλύτερα για να την κυβερνήσει...Έλεος!!!

dokisisofi είπε...

"και η ταυτόχρονη γενναία τόνωση του Πολιτισμού και των Τεχνών γιατί αυτά είναι που παράγουν ταυτότητα και αυτοπεποίθηση".


to pio antikallitexniko pragma pou akousa pote

Unknown είπε...

@ dokisisofi..σε πολλά σχόλια σου, διακρίνω αφ ενός την τάση να αφορίζεις την όποια άποψη με την οποία διαφωνείς (λες και η Άλλη από την "δική" άποψη πρέπει να συνιστά "εχθροτητα" και, αφ ετέρου να πετάς ένα σύνθημα το οποίο απαξιείς να αιτιολογήσεις, προφανώς γιατί πιστεύεις πως εμείς οι υπόλοιποι δεν είμαστε επαρκώς ικανοί΄να αντιληφθούμε τις σοφίες σου.

Και σου απαντώ και σε αυτό που είπες.

Ναι, η "τόνωση του Πολιτισμού και των Τέχνων" δεν συνιστά...καλλιτεχνικότητα και δεν πρέπει κατά την γνώμη μου. Συνιστά όμως Στρατηγική και Πολιτική που εφαρμόζει ένα Κράτος, μια Πολιτεία προκειμένου ο Πολιτισμός και οι Τέχνες (και κατα συνέπεια όσοι τα υπηρετούν) να έχουν κατά το δυνατό, εύφορο και φιλικό πεδίο δράσης και η δουλειά τους να φτάνει στους φυσικούς αποδέκτες της, την κοινωνία χωρίς εμπόδια, λογοκρισία, κομματικά και ιδεολογικά κριτήρια κλπ κλπ.

stelios papalangi είπε...

άντε.
σε λίγο θα βγει.
όποιος και να ναι, μακάρι να εφαρμώσει τα μισά που υποσχέθηκε....(στο πρώτο γύρο)

Unknown είπε...

γεια σου Στέλιο...για να δούμε...

dokisisofi είπε...

και η ταυτόχρονη γενναία τόνωση του Πολιτισμού και των Τεχνών γιατί αυτά είναι που παράγουν ταυτότητα και αυτοπεποίθηση".

α)Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝΩΝΕΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ. το να χρησιμοποιεις την τέχνη για τέτοιους αναλώσιμους σκοπούς είναι αισχρό, φτηνό και αντικαλλιτεχνικό.

β) Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗ ΖΩΗ. από αλαζόνες με ετικέτες και "ταυτότητες" έχουμε ΠΗΞΕΙ.

-=IMAGINOS=- είπε...

(ΑΣΧΕΤΟ) Γιώργο είμαι εξωφρενών! Στην Ελλάδα σήμερα διώκονται τα Blogs!!!! Η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για τον έλεγχο των Blogs από το ΕΣΡ (!!!!????) λες και οι bloggers είναι δημοσιογράφοι, θα προβλέπονται ποινικές διώξεις σύμφωνα με άρθρα που θα προστεθούν στον Ποινικό Κώδικα και τέλος αρμοδιότητες συγκεκριμένες θα αναλάβουν και οι διάφορες ανεξάρτητες αρχές! Φυσικά πως θα γίνουν όλα αυτά αφού οι σέρβερς του BLOGGER ανήκουν στην Αμερικανική Google αυτό είναι άλλο ζήτημα αλλά τελικά στην περίπτωση του PRESS GR οι αμερικάνοι έδωσαν τα ηλεκτρονικά ίχνη στις ελληνικές διωκτικές αρχές!! Μήπως πάμε τελικά σε μία πολύ σκοτεινή "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" και σε ένα νέο μεσαίωνα όπου τη θέση των κακών μαγισσών θα πάρουν οι bloggers? Δε μπορούν να αντέξουν τον αντίλογο και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.... 100άδες θέματα έχουν βγει στον αέρα μέσα από την προσπάθεια των bloggers οι οποίοι φυσικά δεν προσβλέπουν σε καμία οικονομική ιδιοτέλεια αλλά απλά προσπαθούν να ξεβρακώσουν το σάπιο σύστημα που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα και όχι μόνο. Διαφωνώ με τη γλώσσα που χρησιμοποιούν πολλά blogs αλλά το να φτάνουμε να σέρνουμε τους bloggers στα δικαστήρια ε αυτό δε θα το ανεχτούμε σε καμία περίπτωση. Η δύναμη μας είναι η ελευθερία του λόγου και της άποψης μας και δε θα τα παραχωρήσουμε σε κανέναν κερατά, σε κανένα «σύστημα»! Δε θα αφήσουμε να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Αφγανιστάν και Ιράν! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ!

stelios papalangi είπε...

φίλε IMAGINOS

αν γίνεται κάτι τέτοιο είναι απλά απαράδεκτο.... θα αναμένουμε όμως πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Στο κάτω κάτω τι φοβάται το ΕΣΡ ; (δεν το αποκλείω , απλά προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό)

όπως απαράδεκτη είναι και η επίθεση που δέκτηκε συγκεκριμένο μπλοκ στην ελλάδα από τον εθνικιστικό χώρο.

όπως απαράδεκτο ήταν και το κόψιμο του λαζόπουλου από το ΡΙΚ.

the Idiot Mouflon είπε...

Αν βάλουν τον Κουταλιανό Υπουργό Δικαιοσύνης (ή ότι άλλο) θα σε βάλω δουλειά... θέλω να μου βρεις τις διάφορες επιστολές & τα άρθρα του που τον τελευταίο καιρό δημοσιεύτηκαν σε διάφορες εφημερίδες.... Το ίδιο ισχύει και για τον Κόμπο... αχχχχχχχχχχχχχχ

Unknown είπε...

@dokisisofi αγαπητή, ο κάθε ένας μας είναι αυτά που μπορεί να καταλάβει. Τίποτα άλλο.


@Imaginos....πρόκειται για άπόλυτο αίσχος, πόλεμος κατά των ιστολογίων σημαίνει ουσιαστικά πόλεμος στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών...

Έλεγχος των ιστολογίων από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο;;;;;;;;;

Μα καλά...αυτοί ανερυθρίαστα επιτρέπουν τους κάθε λογής Ψινάκηδες και σία να ασελγούν κατ΄εξακολούθηση πάνω σε κάθε έννοια αξιοπρέπειας και θα ελέγχουν τα μπλογκς;

Έλεος...


@Στέλιο...Γιατί κόπηκε ο Λαζόπουλος; Δηλαδή ποια πλευρά πίεσε για να γίνει αυτό το απολύτως ηλίθιο διάβημα;

@ Φίλτατο Αγρινό...κάτσε να στελεχωθεί το σχήμα και βλέπουμε μετά τι θα τραγουδήσουμε! Πάντως σε ησυχία, δεν θα αφήσουμε κανέναν.

dokisisofi είπε...

xaxaxa....to skeftikes poli prin to peis afto gia mena? tha protimousa na mou apantiseis epi tou prokeimenou. Alla ellipsei epixeirimatwn vgazoume ton allo xazo kai ksemperdevoume.Allazoume kai to post kai pame me to revma twn imerwn. (i texni gia sena einai midamini gia na asxolitheis.kai kala kaneis. Para na tin kseftilizeis se ekpaideftikes politikes..)

"και η ταυτόχρονη γενναία τόνωση του Πολιτισμού και των Τεχνών γιατί αυτά είναι που παράγουν ταυτότητα και αυτοπεποίθηση".


to eipes i den to eipes?

dokisisofi είπε...

"Έχω δει αρκετά ενδιαφέροντα ιστολόγια, στα οποία οι "μπλογκοδεσπότες" όπως τους λεει και ο φίλτατος Άνευ_ στην κυριολεξία σνομπάρουν τους επισκέπτες τους και είναι ένα φαινόμενο που με εκνευρίζει αφόρητα. "

afto? ki afto diko sou?

the Idiot Mouflon είπε...

@ΠΠ

Εγλυτώαμεν