Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008

Karajan - Beethoven

Ανέκαθεν πίστευα πως αν ο Bach είναι η «ιστορία της μουσικής», τότε ο Beethoven είναι η ίδια η Μουσική.

Και μετά από εκατοντάδες για να μην πω χιλιάδες ακροάσεις τόσο δίσκων όσο και συναυλιών, κατέληξα στο απόλυτο συμπέρασμα πως ο πλέον «Μπετοβενικός» μαέστρος που υπήρξε ποτέ ήταν ο αείμνηστος Karajan.

Αν και ανέκαθεν με γέμιζε ιδιαίτερα ο τρόπος που διεύθυνε τα αργά μέρη ο Otto Klemperer (το adagio του στην 9η του Beethoven είναι θαρρώ αξεπέραστο) στο σύνολό του με ικανοποιεί όσο κανείς άλλος ο Herbert von Karajan.

Νιώθω πως κανείς άλλος δεν διείσδυσε τόσο βαθειά στο μουσικό σύμπαν του Beethoven. Παρατηρείστε τον καθώς διευθύνει.

Μερικές φορές, νομίζω πως ακόμα και η μορφή του προσώπου του αποκτά τα χαρακτηριστικά του μέγιστου συνθέτη όλων εποχών. Μια σχεδόν μεταφυσική εμπειρία στην οποία ο Μαέστρος παραχωρεί το ίδιο του το «είναι» στον Συνθέτη.

Και δεν σας κρύβω, πως κάθε φορά που έρχομαι σε επαφή με αυτές τις δημιουργίες, νιώθω το πόσο αφόρητα λάθος είναι ο κόσμος μας και πόσο εγκληματίες είναι οι εξουσιαστές του ανθρώπινου είδους ανά τους αιώνες. Γιατί, αυτοί είναι που με σύστημα φρόντισαν και φροντίζουν να κρατούν την πλειοψηφία των ανθρώπων μακριά από ό,τι θα μπορούσε να ανεβάσει τον άνθρωπο στο ύψος που του αρμόζει.

Καλή χρονιά με υγεία φίλες και φίλοι και από αύριο η Στήλη Άλατος παίρνει ξανά μπροστά…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους!!!! Μας λείψατε πάρα πολύ και από την εφημερίδα και από εδώ! Ο Πολίτης του Σαββάτου είναι πιο φτωχός χωρίς τα κείμενά σας, πιστέψτε με! Και είμαι βέβαιος πως πολλοί συμφωνούν με μένα!!!

Αντρέας Γεωργιάδης –Λεμεσός.

Yiota είπε...

welcome back ! :)

roadartist είπε...

ωραία συντροφιά το άκουσμα αυτό για τη σημερινή ημέρα.. Να είσαι καλά :)

Katerina ante portas είπε...

Kαλή χρονιά, δημιουργική, μοναδική!