Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

Οξεία…Πλευρήτιδα! UPDATE

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, σε φωτογραφία από κάποιο άλλο παράλληλο σύμπαν, από μία "εναλλακτική πραγματικότητα" ως κρατούμενος στο Άουσβιτς. Ποιός ξέρει, μπορεί και μία σκηνή από την...επόμενη του ζωή!


Ναι, «Πλευρήτιδα» με «η» και όχι με «ι».

Όπως και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαρακτηρίζει έναν λαό ολόκληρο ως «παράσιτο» έτσι και εμείς, θα τον τοποθετήσουμε στον κάδο των σκουπιδιών, των αποβλήτων και μάλιστα των…τοξικών μιας που η «σκέψη» του δηλητηριάζει επικίνδυνα, κατά τη γνώμη μας πάντα, τους ανθρώπους.

Υποθέτω ο κύριος Πλεύρης δεν έχει επίσης κανένα πρόβλημα να τον χαρακτηρίσω μιασματικό, άρρωστο, υπάνθρωπο, βρωμερό, ύποπτο. Είναι φαντάζομαι αρκετά…διανοούμενος για να δεχτεί κατάμουτρα και μάλιστα χαμογελαστά , όλους τους χαρακτηρισμούς που ο ίδιος κατά κόρον χρησιμοποιεί για Άλλους.

Ο κος Πλεύρης, όπως αρκετοί γνωρίζετε, είναι ο «ιδεολογικός μπαμπάκας» του Εθνικοσοσιαλισμού στην Ελλάδα, είναι αυτός που καταλογίζει στον Χίτλερ δύο τεράστια σφάλματα.

1ον δεν απήλλαξε την ανθρωπότητα από όλους τους Εβραίους πολίτες και
2ον δεν χρησιμοποίησε τα ειδικά χημικά όπλα που διέθετε η Γερμανία, προκειμένου να εξοντώσει κάθε άλλη φυλή πλην της Λευκής στον ευρωπαϊκό χώρο.

Αυτά που διαβάζετε, δεν είναι δικές μου ερμηνείες στο «έργο» αυτού του βαθειά διαταραγμένου ανθρώπου, είναι οι κατά λέξη μεταφερμένες φράσεις του.

Αν αναρωτιέστε γιατί θυμήθηκα αυτό το φάντασμα , είναι γιατί στις 3 Δεκεμβρίου ξεκινάει στην Αθήνα η δίκη του κου Πλεύρη. Και το ερώτημα που βάζουν αρκετοί είναι:

Μπορεί να δικασθεί η άποψη;

Δεν είναι δικαίωμα του κάθε ένα να διατυπώνει με όποιον νόμιμο τρόπο θέλει άποψη;

Δεν είμαι νομικός για να ξετυλίξω εδώ μία περί Δικαίου αγόρευση.

Ωστόσο γνωρίζω το αυτονόητο, γνωρίζω πως όποιος ωθεί στο έγκλημα άλλους, είναι ηθικός αυτουργός στην δυνάμει παρανομία.


Και ο κος Πλεύρης, είναι στα δικά μου τα μάτια τουλάχιστον ήδη καταδικασμένος για εξώθηση τρίτων σε βίαιες και εγκληματικές πράξεις.

Ο λόγος απλός:

Όταν κατά συρροή μέσα από τα βιβλία του, τις εκπομπές του στην τηλεόραση σε κάποια περιθωριακά κανάλια , μέσα από τα άρθρα του «διδάσκει» επίμονα πως μία κατηγορία ανθρώπων που μάλιστα συνιστά φυλή, έθνος, λαό, είναι «παράσιτο» ή πως –αν είναι δυνατόν- η …εβραϊκότητα και η ανθρώπινη ιδιότητα είναι έννοιες αντιφατικές, τότε ναι, είναι πολύ εύκολο να παρασύρεις κάποιον ή κάποιους στο συμπέρασμα πως η ζωή ενός Εβραίου δεν έχει καμία απολύτως αξία, άρα μπορεί να εξοντωθεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Και μάλιστα κατά τον κύριο Πλεύρη, μια τέτοια πράξη, θα είναι ενέργεια….καθαρισμού της κοινωνίας.

Θα παρακολουθήσουμε τη δίκη του κου Πλεύρη.


Και πραγματικά, ως πολίτες θα προσμένουμε σε μία παραδειγματική καταδίκη αυτού του ανθρωποειδούς. (ε κύριε Πλεύρη; Ωραίοι δεν είναι οι χαρακτηρισμοί σας; )

Ερώτηση προς όλους: Αν κάποιος έγραφε διαρκώς και επιμόνως και εκθείαζε ας πούμε την πρακτική της Ε.Ο.17 Νοέμβρη ή της ομάδας Μπάαντερ/ Μάϊνχοφ στη Γερμανία του 70 δεν θα έμπαινε στο στόχαστρο της εξουσίας;

Δεν θα δικάζονταν για «εξύμνηση της τρομοκρατίας» σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία; Η απάντηση είναι απλά «ναι».

Ε! Αυτό ζητάμε. Να χώσουν τον Πλεύρη στο πιο βαθύ μπουντρούμι για εξύμνηση της Ναζιστικής Τρομοκρατίας και για εξώθηση σε πράξεις βίας.

Η Δημοκρατία, είναι ανοιχτή, αλλά κάποιες φορές οφείλει να υπερασπίζεται τον εαυτό της.

ΥΓ1. Αναλυτικά το ιστορικό των δικών Πλεύρη, μεγάλα αποσπάσματα από τα βιβλία του καθώς και ολόκληρα βίντεο από τις τηλεοπτικές του εκπομπές θα βρείτε -μαζί με εξαιρετικές αναλύσεις- στο πολύ γνωστό μπλογκ των Spy Shy & Sky , Jungle-Report, του αιχμηρότερου ίσως site κατά του Εθνικισμού στο Ελληνικό Διαδίκτυο. Ακολουθείστε με τη σειρά τους δυο παρακάτω δεσμούς για να ενημερωθείτε πλήρως για την υπόθεση:

Νο1: http://jungle-report.blogspot.com/2007/11/i.html

Νο2: http://jungle-report.blogspot.com/2007/11/ii.html

ΥΓ2. Είχα γράψει το περασμένο Σάββατο, πως θα συνέχιζα την επιστολή από το έτος 2079 για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην περιοχή μας. Είχα λησμονήσει όμως τη δίκη Πλεύρη για την οποία ένιωσα έντονη την ανάγκη να καταγράψω τις παραπάνω σκέψεις. Άλλωστε, κατά κάποιο τρόπο η πολεμική κατά του κου Πλεύρη και των ομοίων του, αφορά και την προστασία του περιβάλλοντος, έστω του πνευματικού!

UPDATE

Μέσα στα "αλατοπίπερα", στα σχόλια εξελίσσεται μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με στέρεες απόψεις τόσο υπέρ της άποψης που λέει πως ο κος Πλεύρης (και ο κάθε φορέας τέτοιων αντιλήψεων) είναι απολύτως καταδικαστέος όπως και υπέρ της απολύτως αντίθετης άποψης που πιστεύει πως αν καταδικάσεις κάποιον για την γνώμη του, τότε ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για την δίωξη και καταδίκη της κάθε άποψης.

Θα επιχειρήσω πολύ συνοπτικά να κάνω έναν διαχωρισμό.

Θεωρώ άλλο ζήτημα την καταδίκη μίας άποψης –κρίσης στην Ιστορία του τύπου «οι Αρμένιοι υπέστησαν γενοκτονία;» και άλλο τελείως το να λες πως οι «Αρμένιοι ως είδος είναι παράσιτα και οι Τούρκοι κακώς δεν τους εξαφάνισαν από προσώπου γης».

Αυτό που κάνει ο κος Πλεύρης, είναι το δεύτερο.

Το πρώτο ζήτημα, είναι ιστορικό ερώτημα που απαιτεί εξειδικευμένη ανάλυση η οποία μπορεί να έχει πολλές αναγνώσεις. Δεν καταδικάζω στη συνείδησή μου τον κο Πλεύρη επειδή αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα και την έκτασή του. Αυτό, το θεωρώ δικαίωμά του ανεξάρτητα από την όποια δική μου άποψη ή την άποψη των πολλών.

Τον θεωρώ κατάπτυστο και ηθικό αυτουργό σε πιθανό έγκλημα γιατί αποφασίζει πως ένας λαός, μία εθνότητα, συνιστά παράσιτο και πρέπει να εκκαθαρισθεί.

Και πάνω σε αυτή τη λογική, έρχεται το χθεσινό σχόλιο του φίλου Spy το οποίο συνηγορεί νομίζω, ακριβώς σε αυτό που ισχυρίζομαι:


Για να δούμε και ένα πρόσφατο κατόρθωμα από σίγουρα φαν του Πλεύρη, απλά για να δούμε και πώς γίνονται και στην πράξη παρόμοιες ενέργειες σαν κι αυτές που προτείνει στο πόνημα του ο Πλεύρης (όπως πχ: «Κάθε Έλλην, κάθε άνθρωπος που γνωρίζει την υπονομευτική δράση του Εβραιοσιωνισμού πρέπει μόνος του, ως άτομο να κινητοποιηθεί εναντίον των Εβραίων. Αρχικώς απαιτείται να κάνη τα ακόλουθα:……Όπου διαπιστώνετε Εβραϊκή επέμβασι να την αποτρέπετε με την καταγγελίαν της και μετά με όποια ενέργεια απαιτείται». (σελ. 269)):

Αθήνα 03/12/07 13:25 /

Πέντε σοβαρά τραυματίες. Ρατσιστική επίθεση με θύματα οκτώ Πακιστανούς στο Αιγάλεω. Ομάδα 25 ατόμων εισέβαλε σε σπίτι στο Αιγάλεω και τραυμάτισε σοβαρά οκτώ Πακιστανούς που διέμεναν εκεί.

Από τους τραυματίες οι πέντε νοσηλεύονται με βαριά τραύματα.

Σε ανακοίνωσή του, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών διερωτάται γιατί δεν επενέβη η Αστυνομία, δεδομένου ότι το Αστυνομικό Τμήμα βρίσκεται μόλις 700 μέτρα από τον τόπο της επίθεσης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Γιατί το πρώτο πράγμα που βρήκαν να ρωτήσουν τους αιμόφυρτους μετανάστες όταν έφτασαν εκεί ήταν αν έχουν χαρτιά; Αυτά είναι μερικά από τα εύλογα ερωτήματα που μεταφέρθηκαν σε μετανάστες και Έλληνες ομάδας συμπαράστασης της Κίνησης 'Απελάστε το ρατσισμό', που επισκέφτηκε την Κυριακή 2/12 τους παθόντες»

Η νέα ρατσιστική επίθεση είναι η σοβαρότερη από όσες είδαν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας.

Προηγήθηκαν ανάλογα περιστατικά στου Ρέντη (7/10), πάλι κατά Πακιστανών, και σε διάφορα σημεία της Αθήνας στις 27/10.»

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, το επεισόδιο ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν ομάδα νεαρών άρχισε να προκαλεί τους μετανάστες με βρισιές.

Στη συνέχεια απαίτησαν να βγουν από το σπίτι με το πρόσχημα ότι είναι αστυνομικοί και, όταν οι Πακιστανοί δεν τους πίστεψαν, έφυγαν για να επιστρέψουν με ρόπαλα και σίδερα, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι, αλλά και γείτονες.

Οι παθόντες κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω.

51 σχόλια:

-=IMAGINOS=- είπε...

Ζούμε σε μία δυτικού τύπου ελεύθερη κοινωνία με εδραιωμένη δημοκρατία.

Ας εξετάσουμε λοιπόν τη δίκη Πλεύρη σε αυτό το πρίσμα στο πρίσμα δηλαδή μίας ελεύθερης κοινωνίας με καθαρά εδραιωμένο δημοκρατικό κοινοβουλευτικό σύστημα.

Και τί γίνεται με τo πιο ιερό δικαίωμα που αναγνωρίζεται στη Δυτική νομική παράδοση, αυτό της ελευθερίας του λόγου; Κατά πόσο ο αντιρατσιστικός νόμος έρχεται σε αντίθεση με αυτό το δικαίωμα? Η ποινική αυτή δίωξη κατά του Πλεύρη δεν είναι ένα γεγονός που πρέπει να εξεταστεί μεμονωμένα.

Τα τελευταία χρόνια, σε ολόκληρο το Δυτικό κόσμο έχει ψηφιστεί μια σειρά νομοθετημάτων που στοχεύει να τιμωρήσει ποινικά τη διατύπωση απόψεων που μπορεί να θίξουν ή να προκαλέσουν βία εναντίον ενός ατόμου ή μιας ομάδας ("hate speech") . Μάλιστα, σε πολλές χώρες οι νόμοι αυτοί ολοένα διευρύνονται και προστατεύουν πια έναντι σχολίων που θίγουν την εθνική ή φυλετική καταγωγή, το φύλο, τη θρησκεία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την εμφάνιση, την κοινωνική τάξη κ.α.. Αυτοί οι νόμοι σε συνδυασμό με τη νομοθεσία που τιμωρεί ποινικά την άρνηση γενοκτονιών, που και αυτή επεκτείνεται τα τελευταία χρόνια, δημιουργούν πια ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την ελευθερία του λόγου στις άλλοτε φιλελεύθερες Δυτικές χώρες.

Την προηγούμενη χρονιά, στη Μ. Βρετανία ,με αφορμή τα πολλά αρνητικά σχόλια εναντίον του Ισλάμ μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο μετρό του Λονδίνου , ψηφίστηκε νόμος που τιμωρεί ποινικά την υποκίνηση του θρησκευτικού μίσους, κάνοντας δύσκολη την κριτική σε οποιαδήποτε θρησκεία. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο βρετανός Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως πρόκειται να υποβάλει νομοθεσία που θα καθιστά ποινικό αδίκημα την υποκίνηση μίσους βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού. Στη Σουηδία, χώρα-μοντέλο για τους απανταχού αριστερούς, υπάρχει ήδη τέτοιος νόμος και ένας ιερέας καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός μήνα, επειδή σε κήρυγμα του καταδίκασε την ομοφυλοφιλία και μίλησε με απαξιωτικά λόγια για τους ομοφυλόφιλους. Όσον αφορά τις εξελίξεις για τους νόμους που ποινικοποιούν την άρνηση του ολοκαυτώματος, νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από τη φυλάκιση για 1,5 χρόνο στην Αυστρία του Βρετανού αναθεωρητή ιστορικού David Irving, ενώ σε χώρες όπως η Γαλλία η νομοθεσία αυτή επεκτείνεται και θεωρείται ποινικό αδίκημα και η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Στην Αυστραλία δύο Χριστιανοί καταδικάστηκαν επειδή άσκησαν κριτική στο Ισλάμ, άλλος ένας επειδή άσκησε κριτική στον Σιωνισμό, ένας ιερέας στη Γερμανία απειλείται με φυλάκιση επειδή επέκρινε την άμβλωση, ενώ στη Μ.Βρετανία απαγορεύτηκε διαφήμιση σε sex shop που απεικόνιζε μια γυμνή γυναίκα επειδή θεωρήθηκε πως θίγει τη γυναικεία αξιοπρέπεια και υποκινεί σε βία έναντι των γυναικών !

Στην Ελλάδα,τα πράγματα δεν έχουν προχωρήσει τόσο, αλλά έχουμε κι εδώ κάποιες ανησυχητικές εξελίξεις. Ο "αντιρατσιστικός" νόμος 1927 παρότι ψηφίστηκε το 1979, εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος με τη δίκη Πλεύρη ενώ το κόμμα των... "προοδευτικών διανοουμένων", ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει η αντιρατσιστική νομοθεσία , "να συμπεριλάβει στο προστατευτικό της πεδίο ομάδες με ομοερωτικό προσανατολισμό, έτσι ώστε να διώκονται ποινικά όσοι χρησιμοποιούν ρατσιστικές ύβρεις εις βάρος τους"

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με ένα νέο κύμα λογοκρισίας, πιο ύπουλο και γι' αυτό πιο επικίνδυνο. Πιο ύπουλο γιατί αυτή τη φορά είναι ενδεδυμένο με "προοδευτικό" μανδύα και έχει την υποστήριξη όχι της Δεξιάς αλλά μεγάλου μέρους της αριστερής διανόησης και των αριστερών πολιτικών κομμάτων. Δυστυχώς η "πολιτικά ορθή", προοδευτική Αριστερά αποδεικνύεται το ίδιο «bossy» και αυταρχική όσο και οι πολιτικοί της αντίπαλοι, που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν τη λογοκρισία για να φιμώσουν τις αριστερές φωνές.

Για άλλη μια φορά στην ιστορία, το Κράτος είναι το όργανο που χρησιμοποιείται για την επιβολή της νέας ιδεολογίας. Μια ακόμη αφορμή για τις κυβερνήσεις να επεκτείνουν αδικαιολόγητα την εξουσία τους. Και είναι πραγματικά κρίμα το ότι οι κάθε λογής μειονότητες , που στο παρελθόν καταπιέστηκαν από την κρατική εξουσία, τώρα στριμώχνονται για το ποιά θα πάρει τον επίζηλο τίτλο του "θύματος" ώστε να δικαιούνται ειδική κρατική προστασία και προνόμια. Δεν αναλογίζονται όμως ότι αυτές οι υπερεξουσίες που παρέχονται στην κυβέρνηση, μπορεί σήμερα να χρησιμοποιούνται φαινομενικά υπέρ τους, αλλά σε μια διαφορετική συγκυρία ,στο μέλλον , μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους.

Οι θεωρητικοί αυτής της πολιτικής λένε πως πιστεύουν στην ελευθερία του λόγου, σαν γενική αρχή, αλλά έχουν την πεποίθηση πως η προώθηση του μίσους είναι κάτι τελείως διαφορετικό και πρέπει να τιμωρείται ποινικά. Όμως ας αναρωτηθούμε, μια κοινωνία όπου όλοι θα φοβούνται μήπως με το λόγο τους προσβάλουν μια θρησκευτική, ταξική ή εθνική ομάδα μπορεί να είναι μια ελεύθερη κοινωνία ή θα είναι μια κοινωνία αποστειρωμένη, που δεν επιτρέπει το διάλογο, την αντίθετη άποψη, και την ανταλλαγή απόψεων; Εξάλλου ποιός θα ορίσει τί ακριβώς αποτελεί λόγο μίσους και τί όχι; Αυτό που για κάποιους είναι κήρυγμα μίσους, για άλλους είναι απλά η αλήθεια. Και δυστυχώς η υποκρισία της Αριστεράς είναι φανερή. Από αυτή τη νομοθεσία ωφελούνται κυρίως ομάδες που ταιριάζουν με την πολιτική κοσμοθεωρία της και συνήθως καταδικάζονται άτομα που κινούνται στο χώρο της δεξιάς, της ακροδεξιάς ή απλά υπερσυντηρητικοί θρησκευόμενοι. Όμως τελικά όλη αυτή η προσπάθεια είναι πιθανόν να καταφέρει το αντίθετο από αυτό που θέλει να πετύχει. Αντί να ενισχύσει τη θέση των μειονοτήτων, να μεγαλώσει την αντιπάθεια απέναντι σε αυτές τις ομάδες που απολαμβάνουν αυτής της ειδικής προστασίας και να ηρωοποιήσει επικίνδυνους εξτρεμιστές, που κάτω από ένα καθεστώς ελευθερίας θα έμεναν περιθωριακοί.

Δυστυχώς οι εξελίξεις δεν είναι θετικές. Ολοένα και διευρύνεται η λίστα των θεμάτων- ταμπού που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει χωρίς να έχει το φόβο της φυλάκισης. Ο "πολιτικά ορθός" φασισμός (γιατί περί καθαρού φασισμού εννοιολογικά πρόκειται) της Αριστεράς θέτει σε κίνδυνο τη μεγαλύτερη κατάκτηση του Δυτικού πολιτισμού, την ελευθερία του λόγου. O "Μεγάλος Αδελφός" και η "Αστυνομία της Σκέψης" είναι εδώ , ίσως με χαμογελαστό και προοδευτικό προσωπείο αυτή τη φορά και με το πρόσχημα ότι προστατεύουν τις μειονότητες. Τα αποτελέσματα όμως είναι το ίδιο αποκρουστικά όπως πάντα. Λογοκρισία, φίμωση της διαφορετικής γνώμης, καταπίεση, φυλακίσεις... Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

H δίκη Πλεύρη δεν έχει να κάνει με τις ακραίες, απαράδεκτες απόψεις κάποιων πολιτικών ομάδων γιατί απλά η εδραιωμένη δημοκρατία εγγυάται την ελευθερία και τη δημοκρατία και δεν έχει να φοβηθεί κανείς τίποτα. Αυτή η δίκη αφορά το μέλλον της ελευθερίας του λόγου στη χώρα μας, μας αφορά όλους γιατί οι υπερεξουσίες που παρέχονται στο πολιτικό σύστημα που στηρίζει τυχόν λογοκρισίες διώξεις και φυλακίσεις γνώμης, μπορεί σήμερα να χρησιμοποιούνται φαινομενικά υπέρ των αριστερών, αλλά σε μια διαφορετική συγκυρία ,στο μέλλον , μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους και τότε τι θα έχουν να πουν?

-=IMAGINOS=- είπε...

Ξέχασα να ευχηθώ και καλό μήνα σε όλους και όλες!

Yiota είπε...

αν κατάλαβα καλά ο πλεύρης μισά τους εβραίους και γράφει βιβλία για το μίσος προς αυτούς. Αλλά ένα πράγμα δεν κατάλαβα. Ποιος τον κατηγόρησε?
Και γιατί να γίνει δίκη?

Καλό μήνα χρήστο!

-=IMAGINOS=- είπε...

Και κάτι ακόμα φίλε μου Γιώργο.

Στο τέλος της πρώτης σελίδας του Blog σου έχεις αναρτήσει το Ribbon του Free Speech. Πιστεύεις οτι συμβαδίζει αυτό το Ribbon με την λογοκρισία και καταδίωξη Πλεύρη? Ελευθερία λόγου μόνο για όποιους θέλουμε εμείς η για όλους ανεξαιρέτως? Να κάνουμε λογοκρισία και στην ελευθερία γενικότερα? Συμφωνείς?

αθεόφοβος είπε...

Νομίζω ότι ο =imaginos= τα είπε όλα και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο να προστεθεί.
Ο Πλεύρης τα ίδια έλεγε από τον καιρό που έβγαζε εκείνη την φυλλάδα την «4η Αυγούστου» και μια ζωή έμεινε περιθωριακός(εκτός από την εποχή της χούντας που τον έβαλαν να διδάσκει στην σχολή Ευελπίδων!)
Το μόνο που θα καταφέρει μια καταδίκη του θα είναι να τον βγάλει από την αφάνεια και να τον ηρωποιήσει.

SPY είπε...

Εγώ έχω να πώ, ότι η Δημοκρατία δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας, ότι θέλει και ότι του κατέβει. Αν ήταν έτσι, τότε δεν θα ήταν Δημοκρατία αλλά χάος.

Παρέχει μεν ελευθερίες, αλλά από την άλλη, το κυριότερο, προστατεύει και τις ελευθερίες, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των άλλων με νόμους.

Νόμους, όπως στην προκειμένη περίπτωση ο αντιρατσιστικός προστατεύει τα Διαφορετικά κοινωνικά σύνολα.

Κατά τι γνώμη μου, όποιος είναι εναντίων του αντιρατσιστικού νόμου, λογικά, είναι αυτομάτως και εναντίον του νόμου περί συκοφαντίας, εξύβρισης κτλ, στα οποία θύματα μπορεί να γίνουν και οι ίδιοι οι "άριοι", για να μη πάω και σε χειρότερα.

Γιατί αν το πάρουμε έτσι όπως το θέλουν οι αντίθετοι με τον αντιρατσιστικό νόμο λόγω "ελευθερίας της έκφρασης", τότε κάλλιστα θα μπορούσε ο καθένας, επικαλούμενος την ελευθερία του της έκφρασης να σκυλοβρίζει στον τύπο και οπουδήποτε αλλού τις μάνες τους, τους πατεράδες τους, τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους, με τον πλέον αισχρό και χυδαίο τρόπο και να μένει ατιμώρητος.

Ελευθερίας της έκφρασης γαρ...



Μερικές διαφωτιστικότατες λεπτομέρειες για τον Αντιρατσιστικό Νόμο (αντιγράφω από ένα σχόλιο στο μπλογκ μου, ενός ειδικού επί του θέματος):


1. Ο Ν. 927/79 δεν ειναι προεδρικό διάταγμα ΠΔ - οποιος το λεει δεν ειναι νομικος αλλα άσχετος

2. Ο Ν. 927/79 ψηφίστηκε από τη Βουλή to 1979 και μετά, το 1984, 2001 και 2005 τροποποιήθηκε από τη Βουλή

3. Φυσικά δεν είναι αντισυνταγματικός, όπως έκρινε το Συμβούλιο Εφετών σε σχετική προσφυγή του ΠΛεύρη κατά του κλητήριου θεσπίσματος: (βούλευμα 1817/2007) «Ο ισχυρισμός επίσης του προσφεύγοντος ότι τα αναγραφέντα αποτελούν έκφραση γνώμης είναι αβάσιμος δεδομένου ότι εν προκειμένω προτρέπεται το αναγνωστικό κοινό, ιδία δε το ελληνικό, να κινητοποιηθεί εις βάρος των Εβραίων, (ήτοι να μισήσει, να διακρίνει ή να βιαιοπραγήσει κατ’ αυτών), τους οποίους αδιακρίτως χαρακτηρίζει ο προσφεύγων ως υπανθρώπους αξίους αφανισμού, εχθρούς του ελληνικού λαού και της Ευρώπης γενικότερα, εξυμνώντας συγχρόνως τις σε βάρος των Εβραίων εγκληματικές πράξεις των Ναζί και των SS.»

4. Υπάρχει ατελειωτη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων και συμβάσεων που -όπως δέχεται το Σύνταγμα- έχουν αυξημένη (υπερνομοθετική) ισχύ ότι η ελευθερία της έκφρασης δεν προστατεύει τη ρητορική του μίσους. Ο Ν 927/79 έχει νομοθετξθεί κατ' επιταγή μιας τέτοις σύμβασης (ICERD) του ΟΗΕ.

5. Και στα ελληνικά δικαστήρια έχουν ληφθεί αποφάσεις περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης. Πρόσφατα στην Κρητη δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν επειδή έγραψαν γενικά πως η αστυνομία καλύπτει παρανομίες και μηνύθηκαν από 34 αστυνομικούς που θίχθηκαν. Και σε αποφάσεις για τον Τελευταίο Πειρασμό, το Λεξικό Μπαμπινιώτη, το Μν του Ανδρουλάκη, το έργο στην Outlook, και το κόμικ του Haderer για το Χριστο, ελληνικά δικαστήρια δέχθηκαν πως υπάρχουν περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης και της τέχνης, όταν μάλιστα θιγόταν η πλειοψηφία.


Αυτά τα ολίγα...

Καλό μήνα σε όλους!

SPY είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Η ελευθερία του λόγου είναι το υπέρτατο αγαθό μιας δημοκρατίας. Είναι η τελευταία γραμμή υπεράσπισης του πολίτη έναντι του αυταρχισμού της εξουσίας. Δεν μπορεί να δικάζεται η άποψη. Όσο σιχαμερή κι αν είναι.

Τα παραδείγματα στο σημείο 5 του spy αποδεικνύουν περίτρανα πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η προσέγγιση. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε σ' αυτά τον Ιησού Χριστό, τον Γαλιλαίο, και τόσους μα τόσους άλλους...

Ανώνυμος είπε...

H ELEFTHERIA TIS APOPSIS NAI!
OXI OMOS STO MISOS!
O XRISTOS, O GALILAIOS, O ANDROULAKIS KAI OI ALLOI POTE DEN EGRAPSAN OTI PREPEI NA EKSONTOTHEI ENAS OLOKLHROS LAOS KAI OUTE PROETREPSAN ALLOUS NA EKSONTOSOUN ENAN OLOKLHRO LAO H NA BLAPSOUN ANTHROPOUS!

SUMFWNW APOLYTA ME TO KEIMENO:
KATADIKH STON PLEURH GIA NA PROSTATEPSOUME TH DHMOKRATIA!

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

Αναγκάζομαι να το παίζω δίπορτο αφού το ίδιο άρθρο υπάρχει και στο jungle. Γράφω τα ίδια λοιπόν χαχαχα

Το ζουμί είναι αυτό...

"H δίκη Πλεύρη δεν έχει να κάνει με τις ακραίες, απαράδεκτες απόψεις κάποιων πολιτικών ομάδων γιατί απλά η εδραιωμένη δημοκρατία εγγυάται την ελευθερία και τη δημοκρατία και δεν έχει να φοβηθεί κανείς τίποτα. Αυτή η δίκη αφορά το μέλλον της ελευθερίας του λόγου στη χώρα μας, μας αφορά όλους γιατί οι υπερεξουσίες που παρέχονται στο πολιτικό σύστημα που στηρίζει τυχόν λογοκρισίες διώξεις και φυλακίσεις γνώμης, μπορεί σήμερα να χρησιμοποιούνται φαινομενικά υπέρ των αριστερών,

αλλά σε μια διαφορετική συγκυρία ,στο μέλλον , μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους

και τότε τι θα έχουν να πουν?

___________________________________

Εάν αύριο στην Ευρώπη καταδικάσουν στο Ευρωκοινοβούλιο με ψήφισμα τον κομμουνισμό (πήγαν πριν 2 χρόνια να το κάνουν, θα το ξανακάνουν) για τα εγκλήματα αυτού στην ΕΣΣΔ Καμπότζη Κίνα Κορέα κλπ και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα κηρυχτούν παράνομα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, τότε τι θα λέτε? Τα ίδια που λέτε τώρα ή θα μιλάτε για καταπάτηση την γνώμης και της ελευθερίας όπως λέω εγώ τώρα? Νομίζετε ότι προσπαθώντας να καταδιώξετε τον Πλεύρη και την ακροδεξιά και να τη ρίξετε στο περιθώριο θα κερδίσετε κάτι? Ήρωες θα τους κάνετε και αντί να ενισχύσετε τη θέση των μειονοτήτων, θα μεγαλώσετε την αντιπάθεια απέναντι σε αυτές και θα ηρωοποιήσετε επικίνδυνους εξτρεμιστές, που κάτω από ένα καθεστώς ελευθερίας θα έμεναν απλά περιθωριακοί.

Ακριβώς έτσι κέρδισαν οι αριστεροί τη θέση τους στη σημερινή κοινωνία, μέσα από τον διωγμό που υπέφεραν επί δεκαετίες...
Καλύτερα να έχεις τον εχθρό σου ελεύθερο για να μπορείς να βλέπεις τις κινήσεις του παρά να τον αναγκάσεις να κρυφτεί και να κάνει "αντάρτικο" με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αλλά που μυαλό μέσα στο ρεβανσισμό.... ΗΡΩΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ

Ούτε στα όνειρα τους δε θα μπορούσαν να το φανταστούν οι ακροδεξιοί....

Yiota είπε...

θα μου πει κάποιος ποιος κατηγόρησε τον πλευρη?

Ανώνυμος είπε...

@ yiota,

Ο Κώστας Πλεύρης είναι γνωστός έλληνας ναζιστής, οπαδός και θαυμαστής του Χίτλερ. Είναι Ιδρυτής της ελληνικής ναζιστικής ομάδας «Κόμμα 4ης Αυγούστου», γραμματέας και σύμβουλος του αρχιχουντικού Ιωάννη Λαδά και απολογητής του ρατσισμού και του εθνικοσοσιαλισμού. Ο γιος του Θανάσης Πλεύρης εκλέχτηκε βουλευτής με το ΛΑΟΣ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές (στην Ελλάδα).
Ο Πλεύρης πατήρ έγραψε ένα βιβλίο με καθαρά αντισημιτικό (αντιεβραϊκό) περιεχόμενο και όλο ψεύδη με τίτλο “Εβραίοι: όλη η αλήθεια”. Γι’ αυτό το λόγο δηλ. για διασπορά ψευδών ειδήσεων ασκήθηκε δίωξη εναντίον του (καθώς και εναντίον της χουντικής εφημερίδας “Ελεύθερος Κόσμος”) αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία Αθηνών και μετά από συγκατάθεση και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Αν έχεις και άλλες απορίες yiota, εδώ είμαστε!

Anef_
Σάββατο – 1/12/2007 (10:30 μ.μ.)

-=IMAGINOS=- είπε...

Και να προσθέσουμε Γιώτα εδώ ότι η "αντιναζιστική" πρωτοβουλία ο Ιός της Ελευθεροτυπίας και άλλοι "προοδευτικοί" χώροι κατηγορούν τον Πλεύρη που είναι ναζιστής ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζονται τους ναζιστές εβραίους που επί δεκαετίες κατακρεουργούν και απειλούν τους Παλαιστινίους και όποιον σηκώσει κεφάλι στο Ισραήλ βλέπε (Ιράκ Ιράν Λίβανο Συρία Αίγυπτο κλπ κλπ) Τόσο υποκριτές....

Ανώνυμος είπε...

imaginos vale kapote oria stin pseytia sou. Kalo tha sou kanei
http://www.iospress.gr/megalo2002/megalo20020413.htm
http://www.geocities.com/femnet_salonica/story_of_palestine.doc

Ανώνυμος είπε...

Den ta evgale oloklira prin

http://www.iospress.gr/megalo2002/
megalo20020413.htm

http://www.geocities.com/
femnet_salonica/
story_of_palestine.doc

Yiota είπε...

άρα η εισαγγελία αθηνών και το ισραηλίτικο συμβούλιο της Ελλάδας κατάγγειλε τον πλεύρη. Ευχαριστώ anef για την απάντηση :)

τώρα αν είναι σωστός ή λάθος ο πλεύρης αυτό εναπόκειται στον καθένα και στα πιστεύω του. Σίγουρα η βία δεν είναι σωστή.

Εντούτοις όμως, οι ισραηλίτες συνεχίζουν να σκοτώνουν τους Παλαιστίνιους!

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσουμε (ή μάλλον να ρωτήσουμε) ακόμα κάτι yiota, (σε βάλαμε στη μέση και σε παίζουμε ping pong!):
1. Επειδή η επίσημη πολιτική του κράτους του Ισραήλ είναι φασιστική και ναζιστική και στοχεύει στην εξόντωση των Παλαιστινίων, καλά έκανε ο Χίτλερ που εξόντωσε 6 εκατομμύρια εβραίους;
2. Επειδή η πολιτική των αμερικανικών κυβερνήσεων είναι επεκτατική καλά κάνουν οι οποιοιδήποτε (ισλαμιστές, μουσουλμάνοι και μη), που διοργανώνουν και πραγματοποιούν τρομοκρατικές ενέργειες κατά αθώων ανθρώπων (αμερικάνων πολιτών και μη - όπως η επιδρομή της 11ης Σεπτεμβρίου 2001κατά των Δίδυμων Πύργων);
3. Επειδή η Τουρκία πραγματοποίησε εισβολή στην Κύπρο και έχει υπό την κατοχή της το 40% του κυπριακού εδάφους (και γι’ αυτό κάποιοι ελληναράδες της έδωσαν συνειδητά την αφορμή και την ευκαιρία), πρέπει να χαιρόμαστε όταν γίνονται σεισμοί στην Τουρκία και σκοτώνονται άνθρωποι;
4. Επειδή η ναζιστική Γερμανία και η φασιστική Ιταλία είναι οι χώρες που είναι βασικά υπεύθυνες και ένοχες για το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και για όλα τα δείνα που επισώρευσε πρέπει να μισούμε και να θέλουμε να εκδικηθούμε όλους τους Ιταλούς και τους Γερμανούς;

Και για να μη μακρηγορώ να τονίσω πως ότι έχει καταδικαστεί από τη συλλογική συνείδηση των λαών του κόσμου και ότι έχει καθιερωθεί στη συλλογή μνήμη των λαών ως κάτι το αποτρόπαιο (όπως ο ναζισμός και ο φασισμός), οποιεσδήποτε λαφαζανιές (φλυαρίες) και παρλαπίπες για δήθεν περιορισμό της ελευθέριας έκφρασης είναι εκ του πονηρού ορμώμενες!

Στην προκείμενη περίπτωση το όψιμο ενδιαφέρον για “… το μέλλον της ελευθερίας του λόγου…” και ο προβληματισμός για τις “…υπερεξουσίες που παρέχονται στο πολιτικό σύστημα που στηρίζει τυχόν λογοκρισίες διώξεις και φυλακίσεις γνώμης…” και που “…μπορεί σε μια διαφορετική συγκυρία ,στο μέλλον , μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους …” αριστερούς, θα ήταν αληθινό και γνήσιο αν ο εκφραστής και συγγραφέας αυτών των απόψεων είχε τη συνέπεια και την ευαισθησία να υπογράψει π.χ. και τις εκκλήσεις για αλληλεγγύη με την Τουρκοκύπρια συγγραφέα και ποιήτρια Neşe Yiaşin (http://blog.readcy.net/archives/248) ή με τους Ούγγρους Κομμουνιστές (http://1917.solidnet.org/).
Διαφορετικά ότι έχει ειπωθεί από μέρους κάποιων (όχι από σένα yiota), είναι υποκριτικό και ψεύτικο και παράλληλα απολογητικό για τις πράξεις και τα έργα του Πλεύρη. Κάποιοι δήθεν νοιάζονται για τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου, αλλά στην ουσία ο φωνές τους είναι για το πάπλωμα που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η στήριξη προς το ναζιστή, ρατσιστή και απάνθρωπο Πλεύρη!

Anef_
Σάββατο – 1/12/2007 (11:45 μ.μ.)

-=IMAGINOS=- είπε...

Στον ανώνυμο μία βόλτα από το blog μου και να διαβάσει τις επιστολές.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να απαντήσει το Ισραηλινό Συμβούλιο παραθέτοντας στοιχεία εάν θέλει να καταδικαστεί ο Πλεύρης. Φυσικά δε πρόκειται να αντιπαραθέσει τίποτα γιατί τα στοιχεία του Πλεύρη είναι πραγματικά γιαυτό και θα αθωωθεί γιατί ευτυχώς στην Ελλάδα σε αντίθεση με την δυτική Ευρώπη υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία λόγου

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω το Πλευρη. Μου την έχει δώσει απλά στο κρανίο η υποκρισία της μεταπολιτευτικής αριστερίστικης υποκρισίας και κομπλεξαρισμού που προσπαθούν να φερθούν όπως και οι εβραίοι στους Παλαιστίνιους. Από θύματα θήτες δηλαδή....

Να δω τι θα λένε όλοι οι νεοκουλτουριάριδες (δικός μου όρος αυτός ηπιότερος) όταν θα βγουν συντόμως τα κομμουνιστικά κόμματα στην Ευρώπη εκτός νόμου και εάν θα μιλάνε για ελευθερία γνώμης και άποψης.... που προσπαθούν να στερήσουν σήμερα σε όσους διαφωνούν….

Ανώνυμος είπε...

@ Imaginos,

Το ερώτημα υποβάλλεται άμεσα και απ’ ευθείας σε σένα αφού δεν το αντιλήφτηκες από το περιεχόμενο του προηγούμενου μου μηνύματος (μάλλον πελλόν έπειξες!).
Έχεις υπογράψει τις εκκλήσεις για αλληλεγγύη με την Τουρκοκύπρια συγγραφέα και ποιήτρια Neşe Yiaşin (http://blog.readcy.net/archives/248) ή με τους Ούγγρους Κομμουνιστές (http://1917.solidnet.org/);

Anef_
Κυριακή – 2/12/2007 (00:46 π.μ.)

stalamatia είπε...

Πριν λίγες μέρες στο μάθημα των ελληνικών και σχετικά με τη γλώσσα[κάντε υπομονή έχει σχέση με το θέμα ] .
Να διευκρινίσω ο καθηγητής μας είναι πολύ εντάξει και αυτό που έγινε ήταν εν αγνοία του την πάτησε που λέμε.
Κάποια κυρία χωρίς να της ζητήσει κανένας κάτι προσφέρθηκε να μας φέρει ένα DVD που όπως μας τόνισε μιλούσε για τη ελληνική γλώσσα.Το έφερε και μια μέρα πήγαμε στο αμφιθέατρο να το δούμε και να [μορφωθούμε] βγαίνει που λέτε ένας στο γυαλί[εδώ θέλω να γράψω πολλά επίθετα ,αλλά φοβάμαι τη λογοκρισία]και αρχίζει να λέει διάφορα ,έβγαλε όλες τις φυλές άχρηστες περιέλαβε και τους εβραίους, εκτός από την κυρία που έφερε το DVD όλοι αντιδράσαμε τι
μ.....είναι αυτά που βλέπουμε? ήδη ο καθηγητής είπε στη κυρία τι είναι αυτό που μας έφερες?και το σταμάτησε ζητώντας μας συγνώμη. Με λίγα λόγια ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και απορρίπτει αυτά που πάνε να του σερβίρουν οι διάφοροι εξυπνάκηδες.Αυτός που μιλούσε στο DVD ήταν ο Λιακόπουλος πρώτη φορά τον είδα τότε και δεύτερη εδώ στις διευθύνσεις που έχει βάλει ο κύριος Πήττας.

Sceptic Anonymous είπε...

Συμφωνώ με τον Imaginos τέτοιες δίκες δεν κάνουν τίποτα εκτός από το να μαρτυροποιούν και να ηρωποιούν τους κατηγορούμενος. Όπως με το Βρετανικό Εθνικό Μέτωπο (Britsh National Front) που επιδιώκει την αντιπαράθεση για λόγους προβολής.

Δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την βλακεία, γιατί περί βλακείας πρόκειται. Και συμφωνώ ότι η πολιτικά ορθή σκέψη προσπαθεί συνέχεια να περιορίσει την ελευθερία έκφρασης. Αν πεις για τον Χριστιανισμό, προσβάλλεις τους Χριστιανούς, για το Ισλάμ γενικά απαγορεύεται, αν πεις κάτι για τις γυναίκες θα σε πουν μισογύνη, αν πεις κάτι διαφορετικό, είσαι γραφικός ή βαλτός, ή προκλήτικός.

Τελικά έχουμε δημοκρατία ή συλλογική λογοκρισία όπως καθορίζεται από τις μάζες;

Επειδή για αιρετική άποψη γίνεται ανεκτή δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε μαζί της. Και ο μόνος τρόπος να την καταπολεμήσουμε είναι με ένα καλύτερο επιχείρημα. Διαφορετικά σε ποιο σημείο σταματούμε την λογοκρισία; Ποιος μας εγγυάται ότι κάποτε δεν θα προσπαθήσουν να ποινικοποιήσουν και τα μπλόγκς ή τις σκέψεις μας.

Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες, όπως είπε και ο σοφός. Ένα ερώτημα που είναι πάντα επίκαιρο ειδικά όταν υπάρχουν τέτοιες δίκες και τάσεις στη κοινωνία για λογοκρισία.

mtryfo είπε...

sceptic anonymous
"Δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την βλακεία, γιατί περί βλακείας πρόκειται"
........

Εμένα μόνο βλάξ δεν μου φαίνεται ο κ.Πλεύρης, εσείς πάλι τόσο εύκολα το καταλάβατε, με εκπλήσσετε...
*********
politispittas
Γιατί πάλι εγώ δεν πιστεύω ότι θα καταδικαστεί ο κ.Πλεύρης? Ισως γιατί έχουμε δει ν αναβάλλονται σοβαρές δίκες η μια μετά την αλλη, και στο τέλος παρελθόντος του χρόνου, παραγράφονται...

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

@mtryfo

Για να το πούμε απλά, όταν μία δίκη έχει ξεκινήσει δε παραγράφεται... Η Δίκη ξεκίνησε στις 3 Σεπτέμβρη και απλά αναβλήθηκε λόγω ωραρίου. Οι δίκες που παραγράφονται είναι αυτές που ποτέ δεν έφτασαν στην ακροαματική διαδικασία άρα μην αγχώνεστε. Μάλιστα είναι και δικονομικά πρωτοφανής η τόσο σύντομη δικάσιμος που δόθηκε στην υπόθεση Πλευρη από το σύστημα με σκοπό προφανή να χτυπηθεί πριν από τις εκλογές το ΛΑΟΣ που τάχα υπερασπίζεται τον Πλευρη γιαυτό και είχε δοθεί δικάσιμος στις 3 Σεπ. για να προλάβουν τις εκλογές στις 16!!!! Εχουν χάσει τον ύπνο τους οι αριστεροί με το ΛΑΟΣ όπως φαίνεται γιατι είχαν μάθει μέχρι τώρα να κάνουν μόνοι τους κουμάντο στη Βουλή και την Ελληνική κοινωνία χαχαχαχα

Ο Πλεύρης θα αθωωθεί για ένα πολύ απλό λόγο. Σύμφωνα με το ποινικό μας δίκαιο συκοφαντία υπάρχει όταν επικαλείσαι ψευδή χαρακτηριστικά, γεγονότα και στοιχεία κατά αυτού που συκοφαντείς. Εάν τα στοιχεία αυτά λοιπόν αναφέρονται στην πραγματικότητα η δεν μπορείς να τα αντικρούσεις με στοιχεία άλλα τότε δεν υπάρχει συκοφαντία και συνεπώς αθωώνεσαι. Ακόμα και εν αμφιβολία ισχυρισμών το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να τον αθωώσει και σε αυτό δε φταίει ο Πλευρης αλλά το ποινικό μας σύστημα που προστατεύει υπέρμετρα τον κατηγορούμενο τον όποιο δηλαδή κατηγορούμενο.
Ο Πλεύρης τι παρουσιάζει? Παρουσιάζει το κάθε τι που ισχυρίζεται στο βιβλίο του με ιστορικά στοιχεία και αναφορές στα ιερά βιβλία των ιδίων των εβραίων! Δε λέει πράγματα δικά του, οι ίδιοι οι εβραίοι και η θρησκεία τους προβλέπουν αυτά που ισχυρίζεται ο Πλευρης απ’ ότι είδα…
Εάν το Ισλαηλινό Συμβούλιο και η αντιναζιστική πρωτοβουλία δεν τα αντικρούσει όλα αυτά η δεν αποδείξει οτι είναι ψευδή με δικά τους στοιχεία, ο Πλεύρης αθωώνεται και μάλιστα πανηγυρικά και ήρωα θα τον έχουν κάνει οι αντίπαλοί του….

Οι εβραίοι από την άλλη για να λέμε και αλήθειες, είναι θέλετε δε το θέλετε και ρατσιστές και σύγχρονοι ναζιστές και όλοι μας ξέρουμε τι περνάνε και τι έχουν περάσει οι λαοί της Πλαστίνης του Λιβάνου αλλά και ο Ιρακινός λαός που οι εβραίοι οδήγησαν τους Αμερικάνους εκεί αφού αυτοί τους κυβερνούν στην ουσία. Όποιος τυχόν σηκώσει το κεφάλι του κατά του Ισραήλ αμέσως οι Αμερικάνοι επεμβαίνουν, (Βλέπε επίσης Ιράν Συρία).
Η πλάκα είναι οτι η αριστερίστικη νεοκουλτούρα καταδιώκει τον αναμφίβολο μεν ναζιστή Πλεύρη, υπερασπιζόμενη όμως δε, τους αναμφίβολα επίσης ναζιστές Ισραηλινούς για μικροπολιτικό ιδεολογισμό και μεταπολιτευτικό αριστερίστικο ρεβανσισμό ακροβατώντας επικίνδυνα πλέον στην χωρίς προσδιορισμό ιδεολογία τους που έχει χάσει το μπούσουλα της εδώ και πολύ καιρό! Απίστευτα πράγματα δηλαδή. Να υπερασπιζόντουσαν κάνα άλλο λαό να πω ναι αλλά τους αρχιναζιστές εβραίους, το κράτος και έθνος αυτό που κινεί τα παγκόσμια νήματα του ιμπεριαλισμού, σιωνιστικού σκοταδισμού και του σύγχρονου ναζισμού σήμερα, αυτό δε θα μπορούσα να το φανταστώ ποτέ...
Ούτε καν οι ακροδεξιοί του Πλεύρη δε θα μπορούσαν να φανταστούν ποτέ ότι οι αριστεροί και οι ίδιοι οι εβραίοι θα τους έκαναν ήρωες!!!!!
Απορώ πως η αντιναζιστική πρωτοβουλία και η ομήγυρη της θα ξαναπάνε να κάψουν έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία πάλι την εβραϊκή σημαία στο επόμενο αιματοκύλισμα που θα κάνουν οι εβραίοι στην Παλαιστίνη.. Πραγματικά απορώ..

Μαύρος Γάτος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαύρος Γάτος είπε...

Να κάνουμε την δημοκρατία μας τέτοια που να μην απειλείται από κανέναν Πλεύρη, να είναι οι Πολίτες της μορφωμένοι και συνειδητοποιημένοι, αυτό είναι το ζητούμενο

ως τότε, χρειάζεται θωράκιση, όπως πολύ σωστά λες- τί είδους θωράκιση όμως;

Δεν έχω διαβάσει Πλεύρη, αλλά έστω οτι όντως προτρέπει σε εγκλήματα, δεν ειμαι καθόλου σίγουρος πως η απάντηση είναι να φιμωθεί ο Πλεύρης - και ο κάθε Πλεύρης- "προληπτικά"

εκ πρώτης όψεως, όχι, δεν είναι αυτός ο τρόπος...

πάντως θα το επεξεργαστώ
Σ;)

Ανώνυμος είπε...

Μια απορία προς τον politipitta αλλά και όσους άλλους υποστηρίζουν τη δίωξη Πλεύρη: ποια η άποψή σας για τους αντιτρομοκρατικούς νόμους που επιτρέπουν τη δίωξη όσων "εξωθούν στη βία";

Lexi_penitas είπε...

Ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ πως καταλαβαίνουν κάποιοι τη δημοκρατία. Τι σόι δημοκρατία θέλουμε κύριοι. Αυτή που δεν θα είναι σε θέση να προστατεύσει τους πολίτες από τον κάθε Πλευρη που έχοντας πρόσβαση στα ΜΜΕ υποκινεί σε ΒΙΑ ενάντια σε συνανθρώπους του. Θέλετε μια δημοκρατία που να τον προστατεύει να συνεχίζει απερίσπαστος το θεάρεστο έργο του; Τότε θέλετε και μια δημοκρατία που θα προστατεύει τον κάθε κουκουλοφόρο να καίει τη περιουσία σας παράγοντας "αντιεξουσιαστική" δράση. Γιατί αν ο "αντιεξουσιαστής" είναι φυσικός αυτουργός, τότε ο Πλεύρης είναι ο ηθικός. Γι' αυτό σκεφτήτε λίγο τις ρομάντικές ιδέες σας περί δημοκρατίας όπου ο καθένας θα μπορεί να λέει ότι θέλει. Η κοινωνία έχει υποχρέωση να προστατευθεί από αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν προκαλέσει εκατομμύρια θανάτους, ανείπωτο πόνο και έριξαν την ανθρωπότητα στο χείλος της πλήρους καταστροφής στο όνομα της δικής τους ανωτερότητας. Δεν με εκπλήττει ο Ιματζινος που συστηματικά υπερασπίζεται τον Πλευρη χρησιμοποιώντας ακόμα και ψέματα (π.χ. η προσπάθεια να παρουσιάσει τον Ιο της Ε περίπου σαν σιωνιστικό έντυπο) αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω τον Ιλλαντρο και τον Σκεπτικιστή. Μια βδομάδα ήταν αρκετή για τους ομοϊδεάτες του Πλευρη να μαυροφορέσουν την Κύπρο και να παραδώσουν την μισή στη Τουρκία. Και αυτά τα έκαναν με προμετωπίδα το Πατρις Θρησκεία Οικογένεια.

Σε όλα τα συντάγματα των αναπτυγμένων χωρών η προτροπή σε εγκλήματα και πράξεις βίας είναι ποινικό αδίκημα. Θεωρείτε ότι είναι λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Η πλακα ειναι οτι με τη δικη Πλευρη, εντελως ξαφνικα εγιναν ολα τα φασιστομουτρα δημοκρατες και μιλανε για ελευθερια λογου.

Ουυστ υποκριτες της δεκαρας!!

Sceptic Anonymous είπε...

@Λέξη Πενήτα

http://frontpagemagazine.com/Articles/Read.aspx?GUID={80D0BF73-5861-4B31-968E-98F0F9E81317}

Αγγλικό κείμενο για την ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος, αυτό έχω, αυτό παραθέτω. Πολύ απλά η λογοκρισία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης.

Αν κάποτε βγει κυβέρνηση (με δημοκρατικό τροπό) με κύριο άξωνα τον Χριστιανισμό και ποινικοποιήσει τις άλλες θρησκείες επειδή απειλούν την συνοχή της (Ορθόδοξης) δημοκρατίας, τότε τι θα πούμε; Ακραίο και υποθετικό επιχείρημα για να δείτε ότι ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Επαναλαμβάνω, οι προσωπικές ελευθερίες υπάρχουν για να μας προστατεύουν από τους φύλακες.

Μόνο με σωστή πληροφόρηση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα.

SPY είπε...

Για να δούμε και ένα πρόσφατο κατόρθωμα από σίγουρα φαν του Πλεύρη, απλά για να δούμε και πώς γίνονται και στην πράξη παρόμοιες ενέργειες σαν κι αυτές που προτείνει στο πόνημα του ο Πλεύρης (όπως πχ: «Κάθε Έλλην, κάθε άνθρωπος που γνωρίζει την υπονομευτική δράση του Εβραιοσιωνισμού πρέπει μόνος του, ως άτομο να κινητοποιηθεί εναντίον των Εβραίων. Αρχικώς απαιτείται να κάνη τα ακόλουθα:…

…Όπου διαπιστώνετε Εβραϊκή επέμβασι να την αποτρέπετε με την καταγγελίαν της και μετά με όποια ενέργεια απαιτείται». (σελ. 269))
:


Αθήνα 03/12/07 13:25 / Πέντε σοβαρά τραυματίες

Ρατσιστική επίθεση με θύματα οκτώ Πακιστανούς στο Αιγάλεω

Ομάδα 25 ατόμων εισέβαλε σε σπίτι στο Αιγάλεω και τραυμάτισε σοβαρά οκτώ Πακιστανούς που διέμεναν εκεί. Από τους τραυματίες οι πέντε νοσηλεύονται με βαριά τραύματα.

Σε ανακοίνωσή του, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών διερωτάται γιατί δεν επενέβη η Αστυνομία, δεδομένου ότι το Αστυνομικό Τμήμα βρίσκεται μόλις 700 μέτρα από τον τόπο της επίθεσης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Γιατί το πρώτο πράγμα που βρήκαν να ρωτήσουν τους αιμόφυρτους μετανάστες όταν έφτασαν εκεί ήταν αν έχουν χαρτιά; Αυτά είναι μερικά από τα εύλογα ερωτήματα που μεταφέρθηκαν σε μετανάστες και Έλληνες ομάδας συμπαράστασης της Κίνησης 'Απελάστε το ρατσισμό', που επισκέφτηκε την Κυριακή 2/12 τους παθόντες

» Η νέα ρατσιστική επίθεση είναι η σοβαρότερη από όσες είδαν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας. Προηγήθηκαν ανάλογα περιστατικά στου Ρέντη (7/10), πάλι κατά Πακιστανών, και σε διάφορα σημεία της Αθήνας στις 27/10.»

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, το επεισόδιο ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν ομάδα νεαρών άρχισε να προκαλεί τους μετανάστες με βρισιές.

Στη συνέχεια απαίτησαν να βγουν από το σπίτι με το πρόσχημα ότι είναι αστυνομικοί και, όταν οι Πακιστανοί δεν τους πίστεψαν, έφυγαν για να επιστρέψουν με ρόπαλα και σίδερα, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι, αλλά και γείτονες.

Οι παθόντες κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω.

in.gr

roidis είπε...

Φίλα Γιώργο διάβασα το κείμενό σου αφού είχα γράψει το δικό μου χτες,
έστειλα λοιπόν ένα λινκ εδώ. Έτσι για την ενημέρωση των αμνοεριφίων.

Unknown είπε...

j95 λυπάμαι, αλλά το σχόλιό σου ήταν υβριστικό και δεν μπορώ να το αφήσω εδώ μέσα. Αν θέλεις να πεις κάτι, κατέθεσε τη σκέψη σου κόσμια.

Ευχαριστώ.

Captain Harbour είπε...

Καλημέρα σας,

Το κακό είναι πως το πρόβλημα δεν περιορίζεται στον κ. Πλεύρη. Οι υποστηρικτές της "Τελικής Λύσης" του κτήνους που υπήρξε με το όνομα Χίτλερ έχουν αρχίσει να πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Χτες το βράδυ παρακολουθώντας στην ΝΕΤ ρεπορτάζ της κ. Διγενή για την όλο και αυξανόμενη τάση προς τον φασισμό έμεινα άναυδος βλέποντας κάποιους Ισραηλινούς να εκθειάζουν το έργο του Χίτλερ! Σοβαρά ρατσιστικά φαινόμενα σε Ισραήλ, Ρωσία αλλά και πολλά άλλα τα οποία δεν μαθαίνουμε δείχνουν μια σοβαρή κρίση. Αυτά συνεπικουρούνται από την ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη ακροδεξιών κομμάτων στα Ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Δεν έχουμε κατανοήσει ακόμα τα ακριβή αίτια αυτής της μεταστροφής (αυτού του πισωγυρίσματος). Ωστόσο είναι σαφές ότι έλλειμα παιδείας και σοβαρά κοινωνικά προβλήματα κάνουν στα μάτια αδαών (με την καλή έννοια) τύπους σαν τον κ. Πλεύρη να φαίνονται ως ορθά ομιλούντες. Παιδεία και κοινωνικά ευαισθητοποιημένο κράτος πιστεύω πως είναι δύο απο τα χάπια που χρειάζονται για την αρρώστια αυτή.

Χαιρετισμούς

Μαύρος Γάτος είπε...

@captain harbour said:

στα μάτια αδαών (με την καλή έννοια)

!!!!!
μα, υπάρχει τέτοιο πράγμα;

το να είσαι αδαής και να γνωματεύεις για τη ζωή και το θάνατο κάποιων άλλων ανθρώπων, δεν μπορεί να έχει "καλή έννοια". Είναι απλά ένα έγκλημα...

Captain Harbour είπε...

Αδαείς χαρακτηρίζω τον κόσμο που δυστυχώς πηγαίνει όπου φυσά ο άνεμος. Υπάρχει αυτός ο κόσμος. Και η προπαγάνδα του Πλεύρη και του κάθε Πλεύρη αυτούς στοχεύει. Αυτοί πως υπάρχουν είναι μεγάλο θέμα. Σαφώς αν και αδαεις τους μέμφεσαι όταν ασπάζονται τέτοιες ιδέες. Αυτό που πρέπει να κάνουν όσοι καταλαβαίνουν λίγο περισσότερο είναι να τους δώσουν να καταλάβουν ότι σφάλουν, να τους πουν ότι διαπράττουν έγκλημα. Σε καμία περίπτωση δεν συμπαραστάθηκα σε φαινόμενα ρατσισμού. Δεν κατηγορώ όμως και κάποιον όμως που βλέπω ότι παραπαίει ως αδύναμος ακούγοντας τις σειρήνες του κάθε Πλεύρη. Προσπαθώ να τον κερδίσω. Και τελος πολλοί από αυτούς του αδαείς απλώς στηρίζουν από μακριά χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς πρεσβεύει ο κάθε Πλεύρης. Ψηφίζουν κάποιο ακροδεξιο κόμμα πιστεύοντας ότι πράττουν το σωστό χωρίς όμως να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους. Είναι ο κόσμος τον οποίο πρέπει να φροντίσει και να μορφώσει η πολιτεία, το δημοκρατικό κράτος και να τον κερδίσει όχι να τον τιμωρήσει.

Μαύρος Γάτος είπε...

Εδώ διαφωνούμε, Καπετάνιε. Δεν καταλογίζω τις ευθύνες για το ότι είναι αδαείς και επιρρεπείς στο να παρασυρθούν στο "Κράτος" που δεν τους μορφώνει. Εγώ πιστεύω στην ατομική ευθύνη του καθενός, υπάρχει φυσικά και η ευθύνη της οικογένειας και της εκπαίδευσης και του κράτους, , αλλά πρώτα απ΄όλα ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις ατομικές του επιλογές.

Ανώνυμος είπε...

@ Imaginos,

Επαναλαμβάνω (για τρίτη φορά) το ερώτημα μου:

Αφού τόσο πολύ νοιάζεσαι και κόπτεσαι για την διασφάλιση και την προστασία της ελευθέριας έκφρασης και λόγου (και έχεις και την έννοια μήπως και οι σημερινοί “ανελεύθεροι” νόμοι χρησιμοποιηθούν στο μέλλον και ενάντια στην Αριστερά και τους κομμουνιστές) υπέγραψες τις εκκλήσεις για αλληλεγγύη:
1. Με την Τουρκοκύπρια συγγραφέα και ποιήτρια Neşe Yiaşin για την πάλη της εναντία στις επιθέσεις που δέχεται από φασιστικά στοιχεία στην κατεχόμενη Κύπρο; (http://blog.readcy.net/archives/248).
2. Mε τους Ούγγρους Κομμουνιστές για τον αγώνα τους ενάντια στις προσπάθειας της ουγγρικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις δραστηριότητες τους; (http://1917.solidnet.org/).

Anef_apantisis akoma
Τρίτη 04/12/2007 – 6:08 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Έγραφε ο Imaginos πριν μερικές μέρες (στις 20 του Νιόμβρη) σε παρέμβαση του στο post του politispittas για το Πολυτεχνείο (αν δεν κάνω λάθος) και σχολιάζοντας κάποιες δικές μου απόψεις: “ Εγώ δεν είμαι από αυτούς που θα σωπάσουν απέναντι στα εγκλήματα των Αλβανών. Δεν έγραψα ποτέ κάτι για Αφρικανούς Ασιάτες Ινδούς Αραβες Πακιστανούς κλπ μετανάστες γιατί απλά αυτοί σέβονται την χώρα που τους φιλοξενεί με πράξεις. Για τα εγκλήματα όμως των αλβανών επαναλαμβάνω δε θα το βουλώσω επειδή κάποιοι ψευτοπροοδευτικοί που χορεύουν έξω από το χορό το επιθυμούν.”

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις είχαμε “Ρατσιστική επίθεση με θύματα οκτώ Πακιστανούς στο Αιγάλεω”, όπως αναφέρει στο δικό του μήνυμα ο SPY. Τι έγινε, χάλασαν και οι Πακιστανοί και τους κάνανε τα’ αλατιού; Ή πάθαμε την ιστορία με το χότζα που έστελνε το γιο του για να φέρει νερό με την στάμνα απ’ τη βρύση του χωριού όμως τον έδερνε προκαταβολικά μη τύχει και σπάσει το σταμνί (δεν θα υπήρχε λόγος να το δείρει μετά το σπάσιμο). Αυτό πάει να πει Προληπτική Μεταναστευτική Αντιεγκληματική Πολιτική!!!

Anef_oriwn
Τρίτη 04/12/2007 – 6:08 μ.μ.

Υ.Γ. Το προηγούμενο μήνυμα χωρίς nick (αλλά με την ετικέττα “ανώνυμος” είναι δικό μου. (Απλά ξέχασα να το γράψω ή κάτι ανακάτωσα τη στιγμή που το έστελνα!)

Captain Harbour είπε...

Μαύρε γάτε,

Λέμε τα ίδια με άλλα λόγια. Το αναφέρω σε αυτά που έγραψα. Η ατομική ευθύνη είναι πάνω από όλα( δες "Αυτοί πως υπάρχουν είναι μεγάλο θέμα. Σαφώς αν και αδαεις τους μέμφεσαι όταν ασπάζονται τέτοιες ιδέες. Αυτό που πρέπει να κάνουν όσοι καταλαβαίνουν λίγο περισσότερο είναι να τους δώσουν να καταλάβουν ότι σφάλουν, να τους πουν ότι διαπράττουν έγκλημα"). Πρώτα είσαι μονάδα και μετά σύνολο. Δεν χαρίζεις σε κανέναν ρατσιστή απλώς εγω προτιμώ να προσπαθεί η κοινωνία να επαναφέρει τους ρατσιστές στο ευρύ κοινωνικό σύνολο ως δημοκρατικά όντα και όχι να αρνείται την ύπαρξή τους ή να τους περιθοριοποιεί σαν μιάσματα. Να το πω λιανά. Δεν δέχομαι να αφήνει η κοινωνία ένα δεκαοχτάχρονο παιδί ως ρατσιστή να σπαταλάει την ζωή του χωρίς να προσπαθεί να τον μορφώσει. Δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει ζωή και ίσως δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει φασισμός. Ίσως αυτοι να γουστάρουν να σπάνε και να σκοτώνουν επειδή έχουν άλλα προβλήματα. Πρέπει κάποιος να σκύψει από πάνω τους. Μιλάω λάθος;

Ανώνυμος είπε...

@Λεξιπένητας

Δε λέω, το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο θέμα βρίσκομαι στο ίδιο στρατόπεδο με τον imaginos με κάνει και ανατριχιάζω ολίγον τι. Όμως δεν είμαι ασυνεπής με τις αρχές μου, ο imaginos είναι ασυνεπής με τις δικές του.

Η θέση μου είναι ότι η άποψη δεν πρέπει να διώκεται όσο αρρωστημένη κι αν είναι εκτός αν υπάρχει σαφής εξώθηση σε συγκεκριμένες πράξεις βίας. Αυτό νομίζω προνοούν και οι πλείστες νομοθεσίες. Ίσως αυτό ισχύει για τον Πλεύρη, δεν ξέρω αρκετά για την υπόθεση για να έχω σαφή άποψη. Όμως από την άλλη θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι τόσο ακραίος που πολύ λίγη επιρροή έχει. Εμένα με ανησυχεί περισσότερο ο αντισημιτισμός του imaginos (και ορισμένων άλλων σχολιαστών εδώ) ο οποίος είναι λιγότερο ακραίος αλλά για αυτό ακριβώς τον λόγο μπορεί να είναι και πιο αποτελεσματικός και επικίνδυνος.

Όπως και νάχει το πράμα, θεωρώ ότι η καλύτερη άμυνα που μπορούμε να αντιτάξουμε ως κοινωνία σε τέτοια καθάρματα δεν είναι η δίωξη αλλά η λογική, η ιστορική αλήθεια, και η τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία. Σε αυτό το δικαστήριο έχουμε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσουμε.

DarkElf είπε...

Θα Συμφωνήσω με τον Captain Harbour! Μη ξεχνάμε ότι αυτό που έδωσε μεγάλη ώθηση στο Ναζιστικό κόμμα της γερμανίας στη γεννησή του ήταν η οικονομική κρίση, το άθλιο βιοτικό επίπεδο για το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού κ η έλλειψη ουσιαστικής προοπτικής από αντίστοιχο ΚΚ γερμανίας...
Και στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος!

Ανώνυμος είπε...

Έχω μπει στα 2 links του blog “Jungle-Report” που αναφέρονται στο άρθρο κι έχω κυριολεκτικά εντυπωσιαστεί τόσο από τον όγκο, την ποικιλία και την ποιότητα των πληροφοριών που δίνονται για τη δίκη Πλεύρη, για τον ίδιο τον Πλεύρη και άλλα συναφή θέματα (καθαρά επαγγελματική δουλειά από μερακλήδες που μάλλον το κάνουν για χόμπι και για τες ιδέες τους – διερωτούμαι όμως πως τα καταφέρνουν με το χρόνο τους!), όσο και από την έκταση και το περιεχόμενο της συζήτησης όπου και πάλι δίνονται πάμπολλες πληροφορίες για το θέμα. Δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο να τα μελετήσω ή έστω για να τα διαβάσω όλα! Συγχαρητήρια στο διαχειριστή του blog SPY και τους συνεργάτες του!

Επίσης έχω μπει (απρόσκλητος) στο blog του Imaginos (είδα φως και την πόρτα ανοικτή και μπήκα να ρίξω μια ματιά). (Είχε καλέσει μόνο τον politispittas από το βήμα της συζήτησης προηγούμενου post προφανώς για να δει τα “αίσχη” των αλβανών, καθώς και τον anonymous – επισκέπτη αυτού του blog, για να βολτάρει απ’ εκεί και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του περί των εβραίων. (Άφησε τους Αλβανούς και παρέλαβε τους εβραίους!). Τελικά σου κάνω και διαφήμιση Imaginos!
Τελικά ο άνθρωπος (ο Imaginos), παρουσιάζεται μεν ως δημοκράτης, ανεξάρτητος, υπεράνω όλων και υπέρμαχος και υπερασπιστής του δικαιώματος λόγου και έκφρασης για όλους (και για τους κομμουνιστές Imaginos;), όμως δεν είναι παρά ένας απολογητής των απόψεων και πρακτικών του Πλευρη (και οποιοδήποτε άλλων ομοϊδεατών του), απόψεων που είτε απροκάλυπτα είτε καμουφλαρισμένα προβάλλουν τον εθνικισμό, το φασισμό, το μίσος για τους ξένους, την μισαλλοδοξία και την εμπάθεια.

Πιο κάτω παραθέτω (για όσους δεν είχαν την τύχη ή την ατυχία να το διαβάσουν ιδίοις όμμασι) ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου σκέψης και αντίδρασης του Imaginos όταν αμφισβητούνται οι θέσεις και οι απόψεις του. Είναι απόσπασμα από δικά του σχόλια – απάντηση προς άλλον επισκέπτη (τον pølsemannen) στο blog Jungle:
“Τώρα για το ύφος μου στο γραπτό λόγο το τι πιστεύω και ποιες ιδέες έχω νομίζεις ότι θα δώσω λογαριασμό προσωπικά σε σένα? Νομίζεις με νοιάζει και εάν γράφεις το Καρατζαφέρης με μικρό το κ η μεγάλο? Στα παπάρια μου πως το γράφεις ξέρεις. Η μανία να αποδείξω κάτι με οδηγεί στο να κλέβω τους άλλους? Ψάξε στους Αλβανούς για κλέφτες και στο ΣΥΡΙΖΑ για ληστές… Το τι θα λέω από πού θα παίρνω τις πηγές μου και πως θα ανταλλάσω τις απόψεις μου είναι δουλειά που αφορά μόνο μένα. Και ποιος είσαι εσύ στην τελική ρε φίλε που θα μου πεις κιόλας με ποιους τενεκέδες θα μιλάω και τι σκουπίδια χωρίς επεξεργασία θα ρίχνω μέσα? Έτσι σου έμαθαν? Δε σου αρέσει, ξυδάκι, νομίζεις ότι φοβάμαι κανέναν? Φοβάμαι εσένα η τον Αλβανάνο? Αλλού αυτά? Όπα ρε μάγκα της φακής θα μας δείρεις κιόλας? Μήπως εμπνέεσαι από τους χρυσαυγίτες που μπουκάρουν στα σπίτια για να δείρουν κόσμο και θέλεις να τους μοιάσεις? Ξυδάκι φίλε, ξυδάκι και λεμοναδίτσα για την πίεση. Τόσο απλά, μιας και δε θέλω να σου χαλάσω την εντύπωση που έχεις για το γραπτό λόγο μου…
Με μένα, όποιο ύφος και να διαλέξω η να διαλέξεις δε θα μπορέσεις να τα βγάλεις πέρα. Κανείς δε τα έβγαλε πέρα ποτέ και στο υπογράφω χωρίς να περιαυτολογώ. Μη βλέπεις που σέβομαι τους συντελεστές του Blog αυτού και γράφω πολύ λιγότερα από όσα θα ήθελα. Εάν το επιθυμείς ανταλλάσουμε κουβεντούλες με όποιο ύφος θέλεις λοιπόν είτε από κοντά είτε τετ α τετ εάν το επιθυμείς. Κανένα πρόβλημα. Και που είσαι, τις εξυπνάδες και το υφάκι του πρακτορίσκου που έκανε τη μεγάλη ανακάλυψη εκεί που σε παίρνει, δηλαδή αλλού. Καλό είναι να ξέρεις που πατάς για να μη πέσεις… Και μετά μη ζητάς τα ρέστα όταν κάποιοι απειλούν με μπούκα σε σπίτια. Κάτι τύποι σαν και σένα τους έμαθαν έτσι. Αλλά δε φταίει κανένας άλλος εγώ φταίω που δεν απαντώ όπως πρέπει και όταν πρέπει… θα επανεξετάσω την κατάσταση όμως.”
Σάββατο, 1 Δεκέμβριος 2007 6:55:00 μμ CET


Αν του ήταν δυνατό θα τον πυροβολούσε κιόλας (τον pølsemannen) από τα τρία μέτρα!

Επίσης παραθέτω ένα σχόλιο από το δικό του blog του επισκέπτη του (με το όνομα Samael), όπου ο έρμος προσπαθεί να το νουθετήσει, αλλά εις μάτην:
“Ρε φίλε εντάξει κάποια μαλακισμένα ανάξια καν ν' αναφερθούν έκαναν μια μέγιστη παπάρα. Αυτές οι γενικεύσεις και η στερεοτυπική αντιμετώπιση, πιστεύεις ότι βοηθούν;
Έλληνες δεν έχουν κάψει την αλβανική σημαία νομίζεις; Ή επειδή είναι δική τους δεν μας νοιάζει; Ή μήπως επειδή είναι κατώτεροι ως φυλή δικαιούμαστε εμείς να το κάνουμε κι αυτοί όχι;
Φυσικά και είναι κατάπτυστο το γεγονός, αλλά στερούνται κουλτούρας και παιδείας όπως και πολλά ελληνόπουλα. Εμένα δεν μου λέει κάτι, αν και γνωρίζω την εγκληματική δράση των Αλβανών. Ο αποκλεισμός γεννά βία. Απλά ας μην φανατίζουμε για την κάθε αποβολή κρετίνου.”
27 Νοέμβριος 2007 5:12 μμ

Εγώ δεν έχω οτιδήποτε άλλο να προσθέσω εκτός από το να ρωτήσω τον Imaginos για ακόμα μια φορά (4η στη σειρά!):
Αφού τόσο πολύ νοιάζεσαι και κόπτεσαι για την διασφάλιση και την προστασία της ελευθερίας έκφρασης και λόγου (και έχεις και την έννοια μήπως και οι σημερινοί “ανελεύθεροι” νόμοι χρησιμοποιηθούν στο μέλλον ενάντια στην Αριστερά και τους κομμουνιστές) υπέγραψες τις εκκλήσεις για αλληλεγγύη:
1. Με την Τουρκοκύπρια συγγραφέα και ποιήτρια Neşe Yiaşin για την πάλη της εναντία στις επιθέσεις που δέχεται από φασιστικά στοιχεία στην κατεχόμενη Κύπρο; (http://blog.readcy.net/archives/248).
2. Mε τους Ούγγρους Κομμουνιστές για τον αγώνα τους ενάντια στις προσπάθειας της ουγγρικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις δραστηριότητες τους; (http://1917.solidnet.org/).

Anef_oriwn
Πέμπτη 06/12/2007 – 10:58 μ.μ. (Του αγίου Νικολάου σήμερα, προστάτη των ναυτικών, δηλαδή κάτι σαν τον Ποσειδώνα)!

-=IMAGINOS=- είπε...

Ρε συ Ανευ. Είσαι πολύ κολλημένος ρε φίλε! Λόγω κάποιου προσωπικού προβλήματος που αντιμετωπίζω, δε συμμετέχω πλέον σε συζητήσεις μιας και και δεν έχω το χρόνο και τη διάθεση να μπαίνω στο internet αυτό τον καιρό. Γιαυτό και έχει ανασταλεί και η λειτουργία του blog μου και το αναφέρω καθαρά εκεί. Μπήκα για λίγο και προχθές και είδα οτι ασχολείσαι μαζί μου. Επίσης σήμερα. Αλλη δουλειά έχεις να κάνεις?
Μου διαλέγεις επιλεκτικά κάποια ποστς και μας τα πλασάρεις για ποιό λόγο? Για να αποδείξεις τι, οτι πρέπει να φάω και εγώ μήνυση σαν το Πλεύρη για τις ιδέες μου? Και έγινα απολογητής εγώ του Πλεύρη? Οι άλλοι τι έγιναν απολογητές των Εβραίων και της αντιναζιστικής πρωτοβουλίας που υπερασπίζεται σήμερα τους εβραίους ενώ πριν 2 χρόνια έκαιγε σημαίες τους Ισραήλ έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ? Είμαι εγώ απολογητής του Πλεύρη η αυτοί είναι απολογητές της υποκρισίας?

Αυτά που είπα στον Πολσεμανεν πως τον λένε τέλος πάντων, τα είπα έτσι επειδή μου την κάρφωσε ένα πρωί η προηγήθηκε κάποιο σχόλιο του για μένα επειδή απλά δεν μπορούσε να απαντήσει σε αυτά που έγραφα?

Φίλε κοίτα τη δουλειά σου και μη ζητάς τα ρέστα. Δε σε παίρνει. Μπορεί τώρα που αντιμετωπίζω ένα προσωπικό πρόβλημα να μη μπορώ να απαντώ αφού δεν έχω χρόνο για ιντερνέτ αλλά ξεκόλλα λίγο. Δε θα κερδίσεις τίποτα εκμεταλλευόμενος την απουσία μου. Είσαι κολλημένος το ξέρω αλλά τουλάχιστον δείξε το κόλλημα σου διακριτικά και μη το παίζεις ανδράκι εν απουσία του άλλου γιατί ούτε ανδράκι δεν είσαι όταν κόβεις και ράβεις πράγματα από αλλού για να χτυπήσεις τον άλλο επειδή αλλιώς δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Μου γίνατε τώρα κάποιοι έξυπνοι και πράκτορες 000...
Άντε γεια..

Unknown είπε...

Είναι μέρες τώρα που ήθελα να το γράψω αυτό, αλλά κυριολεκτικά δεν πρόλαβα.

Θα ήθελα να μην υπάρχουν αναφορές στον συν σχολιαστή μας Ιμάτζινο γιατί θα προτιμούσα να τον διευκολύνουμε σε μία αρκετά σοβαρή συγκυρία που αντιμετωπίζει.

Όταν με το καλό η συγκυρία περάσει-το γρηγορότερο δυνατό και με τον καλύτερο τρόπο εύχομαι- είναι βέβαιο πως ο ίδιος θα επανέλθει στις κουβέντες για να μας κάνει ως το συνηθίζει…μπαρούτι βοηθώντας έτσι με τον δικό τρόπο τόσο τον διάλογο όσο ( αυτό είναι το πιο σημαντικό)και στην ανίχνευση και αναγνώριση απόψεων διαφορετικών από αυτόν του «δικού μας» μέσου όρου.

Είναι αμέτρητες φορές που έχω πει, όπου έχω βρεθεί και σταθεί, πως το να συζητάμε μεταξύ μας μόνο όσοι εκ προοιμίου συμφωνούμε και να λέμε ο ένας στον άλλον «μπράβο τι ωραία που τα λες» είναι και ανεδαφικό και ναρκισσιστικό.

Unknown είπε...

Την τελική μου άποψη πάνω στο θέμα της Πλευρήτιδας , την διατύπωσα στο update που έκανα πριν από λίγες μέρες και την επαναλαμβάνω και εδώ:

Θα επιχειρήσω πολύ συνοπτικά να κάνω έναν διαχωρισμό.

Θεωρώ άλλο ζήτημα την καταδίκη μίας άποψης –κρίσης στην Ιστορία του τύπου «οι Αρμένιοι υπέστησαν γενοκτονία;» και άλλο τελείως το να λες πως οι «Αρμένιοι ως είδος είναι παράσιτα και οι Τούρκοι κακώς δεν τους εξαφάνισαν από προσώπου γης».

Αυτό που κάνει ο κος Πλεύρης, είναι το δεύτερο.

Το πρώτο ζήτημα, είναι ιστορικό ερώτημα που απαιτεί εξειδικευμένη ανάλυση η οποία μπορεί να έχει πολλές αναγνώσεις. Δεν καταδικάζω στη συνείδησή μου τον κο Πλεύρη επειδή αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα και την έκτασή του. Αυτό, το θεωρώ δικαίωμά του ανεξάρτητα από την όποια δική μου άποψη ή την άποψη των πολλών.

Τον θεωρώ κατάπτυστο και ηθικό αυτουργό σε πιθανό έγκλημα γιατί αποφασίζει πως ένας λαός, μία εθνότητα, συνιστά παράσιτο και πρέπει να εκκαθαρισθεί.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ BLOG politispittas ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝ-ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ Imaginos.

Διαβάζοντας πρώτα το μήνυμα του politispittas (που αναφερόταν σε κάποιο προσωπικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει τελευταία ο Imaginos) και ακολούθως το μήνυμα του ιδίου του Imaginos που απευθυνόταν σε μένα, μέχρι περίπου το μέσο του σκεφτόμουν πως θα έπρεπε (μέσα στα πλαίσια μιας στοιχειώδους ευγένειας που πρέπει να μας χαρακτηρίζει σε τέτοιες περιπτώσεις μια και γνωριζόμαστε έστω υποτυπωδώς από εδώ μέσα - και αφήνοντας και κατά μέρος τις αντιπαραθέσεις μας), να απολογηθώ, γιατί με την τελευταία παρέμβαση μου πιθανόν να τον είχα “σικκιρτίσει” (στεναχωρήσει) πιο πολύ! Ήταν που ήταν και συναισθηματικά φορτισμένος λόγω του προβλήματος του.
Είχα παρατηρήσει πως τις τελευταίες 2-3 μέρες απουσίαζε από την blogόσφαιρα αλλά δεν μπορούσα να ξέρω (“δεν μυριζόμουν τα νύχια μου”, όπως κάνουν και οι γάτες), ότι υπήρχε πρόβλημα. (Τότε θα έλεγα “πάσο”)!

Ολοκληρώνοντας όμως το διάβασμα του μηνύματος του, τελικά άλλαξα γνώμη. Αν το πιο κάτω απόσπασμα έλειπε από το μήνυμα του θα έλεγα ότι ίσως να είχα κάνει λάθος και ότι τον είχα παρεξηγήσει για τις έντονες θέσεις και απόψεις που έχει για κάποια ζητήματα. Δυστυχώς όμως … Αν εγώ είμαι μια φορά κολλημένος, εσύ Imaginos είσαι εκατόν!
“Φίλε κοίτα τη δουλειά σου και μη ζητάς τα ρέστα. Δε σε παίρνει. Μπορεί τώρα που αντιμετωπίζω ένα προσωπικό πρόβλημα να μη μπορώ να απαντώ αφού δεν έχω χρόνο για ιντερνέτ αλλά ξεκόλλα λίγο. Δε θα κερδίσεις τίποτα εκμεταλλευόμενος την απουσία μου. Είσαι κολλημένος το ξέρω αλλά τουλάχιστον δείξε το κόλλημα σου διακριτικά και μη το παίζεις ανδράκι εν απουσία του άλλου γιατί ούτε ανδράκι δεν είσαι όταν κόβεις και ράβεις πράγματα από αλλού για να χτυπήσεις τον άλλο επειδή αλλιώς δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Μου γίνατε τώρα κάποιοι έξυπνοι και πράκτορες 000...”

Όπως και να’ χει όμως, από καρδιάς σου εύχομαι να ξεπεράσεις το συντομότερο δυνατό οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζεις. Ότι και να’ ναι αυτά περαστικά να είναι!

Να είστε όλοι καλά και ότι ποθείτε να το πάθετε!

Anef_oriwn
Παρασκευή 07/12/2007 – 4:10 μ.μ.

-=IMAGINOS=- είπε...

@Anef

PEACE! MAKE LOVE NOT WAR! PEACE!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ (www.antinazi.gr)

Δημοκράτες αντιφασίστες,

Αύριο το πρωί Πέμπτη 13/12 συνεχίζεται η δίκη του ναζιστή Πλεύρη και της παρέας του που είχε διακοπεί την περασμένη Τρίτη. Η βασική κατηγορία είναι η προτροπή σε ρατσιστική βία. Πραγματικά το βιβλίο του Πλεύρη είναι ο ορισμός αυτού του είδους της βίας αφού εκθειάζει το Γ΄ Ράιχ και προπαγανδίζει την ολοκληρωτική εξόντωση των Εβραίων.
Αύριο θα εξετασθούν οι μάρτυρες των ναζιστών. Υπενθυμίζουμε ότι από την αρχή αυτής της δίκης, που έγινε σε δύο φάσεις με δύο ξεχωριστές συνθέσεις, το δικαστήριο αποφάσισε να αποβάλει τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής. Το ουσιαστικό επιχείρημα γι αυτήν την αποβολή ήταν ότι το ρόλο της πολιτικής αγωγής θα τον έπαιζε ο εισαγγελέας. Αλλά ο μεν εισαγγελέας της πρώτης φάσης της δίκης, ο Λ. Λαζαράκος άφησε όλους τους δημοκράτες κατάπληκτους με τη δραστήρια φιλοναζιστική του στάση, η δε εισαγγελέας της δεύτερης φάσης καθώς και η μια εκ των τριών εφετών δικαστών έκαναν μια σειρά παρεμβάσεις κατά του Ταλμούδ που δεν αφορούσαν το κατηγορητήριο. Έτσι σε όλη τη μέχρι τώρα διαδικασία οι μάρτυρες κατηγορίας βρέθηκαν να είναι κατηγορούμενοι ενώπιον των φιλοχιτλερικών ή και χιτλερικών «ανακριτών», δηλαδή των κατηγορουμένων και των δικηγόρων τους και ταυτόχρονα να κατηγορούνται από μεγάλο μέρος της έδρας.
Μπορεί κανείς ύστερα από αυτό να ανησυχεί για το ποια θα είναι η μορφή που θα πάρει η τελική φάση της διαδικασίας αφού τώρα και οι μάρτυρες θα είναι φίλοι των ναζιστών.
Γι αυτό καλούμε αύριο τους δημοκράτες να έρθουν στο δικαστήριο για να μην ξαναδημιουργηθεί από τους παράγοντες της δίκης και από τα «ξυρισμένα κεφάλια» στο κοινό μια ατμόσφαιρα ανάλογη με εκείνη της 11 Σεπτέμβρη όπου δεν ήξερε κανείς αν βρίσκεται στην Αθήνα του 2007 ή στο Βερολίνο του 1933.
Πιστεύουμε γενικά ότι θα πρέπει να σπάσει με κάθε τρόπο η υγειονομική ζώνη που έχει σχηματιστεί γύρω από αυτή τη δίκη, ιδιαίτερα το σκανδαλώδες και συστηματικό πνίξιμό της από την τηλεόραση καθώς και η σιωπή των κοινοβουλευτικών κομμάτων γι’ αυτήν. Νομίζουμε ότι η μέθοδος αυτή χρησιμοποιήθηκε από το πολιτικό σύστημα για να προστατευτεί ο προστάτης του ναζισμού που λέγεται ΛΑΟΣ. Αλλά αυτή η τακτική θα αποτύχει τελικά. Παρακολουθήσαμε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση πως η πολύ σημαντική αυτή δίκη, έγινε μεγάλο ζήτημα μέσα από τα μπλογκ και πως εκεί εξαιρετικά στον προβληματισμό τους κείμενα και συζητήσεις ανέτρεψαν το εφεύρημα της «ελευθερίας της έκφρασης για τους ρατσιστές».
Θυμίζουμε ότι η δίκη θα γίνει στο Εφετείο της Αθήνας που βρίσκεται πίσω από τον Άρειο Πάγο στην οδό Λουκάρεως και Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο β΄ όροφο. Καλό είναι να είναι κανείς εκεί πριν τις 9πμ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μπαγλαμα Πηττα,πες μου εναν αριστεριστη/αναρχικο που εκθειαζει τη 17Ν και εχει μπει σε μπουντρουμι οπως λες?

Επισης το "μπουντρουμι" ειναι τουρκικη λεξη ρε ασχετε.


ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ