Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

Αγαπητέ Φ (όπως Φίλε, Φόβε, Φασίστα, Φρίκη…)UPDATE



Από πού σου γράφω;

Ίσως από θέση βολική, εφόσον σίγουρα δεν είμαι πια εμπροσθοφυλακή, μιας που η κούραση είναι αρκετά μεγάλη και κουράγιο δεν έχω να τρέχω σε διαδηλώσεις και πορείες.


Πιότερο τ’ όπλο μου είναι τώρα η γραφή κι η γνώμη, αν και γνωρίζω πως σίγουρα υπάρχουν καλύτερες γραφίδες από τη δική μου και πιο καλοχτισμένες γνώμες.

Όταν μεγάλωνα εγώ, σε αντίθεση με σένα, ο κόσμος του «υπαρκτού σοσιαλισμού» δεν είχε καταρρεύσει.

Τότε, όπως και τώρα, ο πλανήτης μας ήταν γεμάτος πείνα, πολέμους επεμβάσεις από τις μεγάλες δυνάμεις και εγκλήματα των εξουσιών, δεξιών κι αριστερών.


Κακά τα ψέματα, στο όνομα του Ανθρώπου και των ονείρων του διαπράττονται τα χειρότερα.

Σε βλέπω όμως και σε παρακολουθώ.

Όχι βέβαια σαν το χαφιέ της γειτονιάς, ίσως , σαν κάποιος που προσπαθεί να σε καταλάβει.

Σε έχω αποκαλέσει Φασιστάκο.

Πιστεύω πως μέσα σου θεριεύει ένα φίδι κολοβό, που το λένε Ρατσισμό.

Ρατσισμός και Φασισμός, πάνε παρέα.

Σαν την Βία και το Κράτος της συγκλονιστικής μυθολογίας μας.

Αντί να χαίρεσαι που είσαι Άνθρωπος, κάποιοι σε ωθούν στη δυστυχία του να μισείς τους Άλλους. Τους Άλλους που είναι διαφορετικοί από σένα.


Που έχουν άλλο χρώμα επιδερμίδας (ε και;)

που έχουν κάνει άλλες επιλογές από σένα (ε και;)

που δεν έχουν την ίδια θρησκεία με σένα (ε και;).

Και είναι δυστυχία να αναζητάς την αλήθεια αποκλειστικά ανάμεσα στους όμοιους.
Όμοιος ομοίω αεί πελάζει…σάρκαζαν οι πρόγονοι.

Για σκέψου απλά και μόνο, από παιχνίδι της τύχης, να είχες γεννηθεί στη Νιγηρία.
Θα ήσουν λιγότερο άνθρωπος; Και πως θα ένιωθες αν έπρεπε να αναζητήσεις την τύχη σου μακριά γιατί η χώρα σου είναι παραδομένη σε πόλεμο, πείνα ή φτώχεια;

Για σκέψου απλά, να ήσουν 30 χρόνων και να ζούσες στην Κύπρο το 74.

Και να έφευγες πρόσφυγας άρον άρον να αναζητήσεις τύχη στα ξένα...

Ξέρεις πόσοι Ελληνοκύπριοι ένιωσαν τον ρατσισμό του National Front του Εθνικιστικού Μετώπου δηλαδή στις χώρες της Ευρώπης; Τράβα μάθε.

Αλήθεια! Ποιος σου είπε πως για να είσαι «Ωραίος σαν Έλλην» που είπε και ο Ποιητής πρέπει οι Άλλοι να είναι άσχημοι και κατώτεροι;

Αλήθεια!

Γιατί αντί να φωνάζεις «Τούρκος καλός μόνο νεκρός» δεν στέκεις δίπλα σε όσους Τούρκους δίνουν μάχες για τη Δημοκρατία την Ελευθερία και τον Πολιτισμό και ακόμα και σήμερα είναι στις φυλακές;


Ξέρεις, όσο και αν δεν στο λένε, αυτοί και εσύ, αγωνίζεστε ακριβώς για τα ίδια πράγματα.

Ενώ, εσύ και οι Γκρίζοι Λύκοι ακούτε ακριβώς τα ίδια λόγια από όσους παριστάνουν τους «καθοδηγητές».

Μπορείς να το φανταστείς; Τα λόγια με τα οποία ντοπάρουν τους απέναντι εθνικιστές, είναι τα ίδια που σου λένε εσένα οι εδώ. Δεν σου ζητώ να έρθεις στις απόψεις μου.


Διόλου.


Ζητώ, παρακαλώ, για το αυτονόητο. Να αμφισβητήσεις λίγο όσα έτοιμα σου σερβίρουν.


Γιατί το μίσος, είναι ο εύκολος δρόμος. Το μίσος απλά καταστρέφει και δημιουργεί θύματα. Ή μόνιμους «πελάτες» σε μία κερκίδα, από την οποία βέβαια κάποιοι βγάζουν χοντρά φράγκα.
Λένε και είναι σωστό, πως η Βρετανία κυριάρχησε μια εποχή με το «Διαίρει και βασίλευε»

Σκέψου. Μήπως όσοι σε σπρώχνουν τόσο εσένα όσο και τους όμοιους σου Άλλους απλά διαιρούν τον κόσμο για να βασιλεύουν πάντα ΑΥΤΟΙ;


Ένας κόσμος κομμάτια, είναι πάντα εύκολη λεία.

Ένας κόσμος γεμάτος από κομμάτια Εθνικιστών που τους ορίζει το μίσος.


Και όσοι τους διαφεντεύουν γελάνε πίσω από κλειστά δωμάτια.

Κι όλα αυτά που προσπαθώ να σου πω , αμφισβήτησε τα.
Μόνο, πριν τα πετάξεις σκέψου τα. Σε παρακαλώ...




*Η εικόνα στην κορυφή είναι από τα εικαστικά του αλησμόνητου WALL των Pink Floyd.
UPDATE
Υπάρχει κάποιος στο φόρουμ του Αποελλάς που κάθε τόσο με τρφοδοτεί στο e mail μου με διάφορα αποσπάσματα συζητήσεων-κυρίως σχετικών με τα άρθρα και τα όσα λέμε εδώ.
Τις προθέσεις του αποστολέα, δεν τις έχω καταλάβει ομολογώ, γιατί όσα στέλλει δεν περιέχουν κάποιο δικό του πρόσθετο σχολιασμό.
Θα επαναλάβω για άλλη μία φορά πως η δική μου πρόθεση δεν είναι να "θίξω" τα απλά μέλη του φόρουμ αλλά όσους το διαχειρίζονται, οι οποίοι στο όνομα μίας τάχα ελεύθερης έκφρασης επιτρέπουν ή καλλιεργούν όχι τον πολιτικό διάλογο αλλά τις ύβρεις και τη στείρα κατά πάντων επιθετικότητα.
Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να πουν σε κάποιους "μη βρίζεις, πες αυτό που θέλεις αλλά πέστο κόσμια".
Φόρουμ του οποίου οι διαχειριστές επιτρέπουν φράσεις του τύπου "οι νέγροι βρωμάνε" ΄προσφέρουν εξαιρετικά κακές υπηρεσίες στον τόπο και "παιδαγωγούν" τα μέλη τους που είναι κατά κανόνα πολύ νεαρά με τρόπο φρικτό.
Παραθέτω λοιπόν πιο κάτω, ένα κείμενο που ήρθε στο e mail και το οποίο υποτίθεται πως έγραψε ο χρήστης του φόρουμ Μαχάων. Γράφω υποτίθεται, γιατί κάλλιστα ο αποστολέας μπορεί να το παραποίησε, ένας Θεός ξέρει γιατί.
Θα το θεωρήσω όμως αυθεντικό και αν δεν είναι, ας διαψευστεί. Κάποια σημεία στο κείμενο του Μαχάων είναι σε bold γράμματα, είναι κάποια σημεία που πιστεύω πως αξίζει να απαντηθούν από τους υπόλοιπους.
Αντί άλλου σχολιασμού επ αυτού, ακολουθεί το σχόλιο που έκανε σήμερα νωρίτερα ο φίλος Banana Republic of Cyprus.
Θεωρώ πως είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση-και βέβαια όποιος έχει άλλη άποψη, μπορεί να την καταθέσει:
Μαχάων του ΑΠΟΕΛΛΑΣ:
ΜΙΣΤΕΡ ΠΙΤΤΑς Στην περιπτωση του φαινομενου πιττας , ταιριαζει το εξης: ΄΄απον μπορει να δερει τον γαδαρο δερνει το σαμαριν΄΄. αφου δεν μπορει να κτυπησει με επιχειρηματα την ιδεολογια και τις θεσεις τις σελιδας , καταφευγει στην γνωστη τακτικη των κονδυλοφορων του δηθεν διεθνισμου , ψευτοπροοδευτικουληδων ψευτοαριστερων και μοιραζει παντου ετικετες και ταμπελες του φασιστα.
η ιστοσελιδα εκφραζει ιδεολογια μιστερ πιττας. στο φορουμ γραφει δημοκρατικα οποιος θελει και οπιασδηποτε ηλικιας. δεν υπαρχουν περιορισμοι. ειναι καθαρο επισης ποια ιδεολογια εκφραζει μεσα απο τα αρθρα και την ιστοσελιδα του ο μιστερ πιττας.
την ιδεολογια των αλατων , των ξυδιων , του κολλιαντρου , κοινως της αρλουμπολογιας και της παπαρολογιας. κουβαλησε φαινεται τις θεσεις των καθε λογης μπιστηδων , κουναλακηδων , αλαβανων , ανδρουλακηδων και πολλων αλλων δηθεν προοδευτικων που εδρευουν στο αθηναικο μπουρδελλοκρατος. και ομως ολοι αυτοι οι δηθεν αριστεροι ελεγχουν σημερα την καημενη την ΕΛΛΑΔΑ.
ολοι ηταν στο πολυτεχνειο και ολοι πολεμησαν την χουντα. κολλημενοι στα ιδια και τα ιδια εδω και χρονια. και δωστου ετικετες του φασιστα.
δεν θα τους ακουσεις ποτε να μιλησουν για τα καθημερινα προβληματα του ελληνα πολιτη.
δεν ακουσα τον μιστερ πιττας να κοπτεται γιατι ο ξενος διπλα μου δεν πληρωνει φορους στο δημο ενω εγω πληρωνω.
δεν ακουσα τον μιστερ πιττας να κοπτεται για το προβλημα της ανεργιας που ταλανιζει τους γηγενεις κατοικους αυτου του νησιου και οχι μονο.
δεν ακουσα τον μιστερ πιττας να κοπτεται για τους μισθους πεινας που προσφερουν οι εργοδοτες και για την αγρια εκμεταλευση.
δεν ακουσα τον μιστερ πιττας να κοπτεται που στα νοσοκομεια εχουν προτεραιοτητα οι αδερφοι μας οι τουρκοκυπριοι εστω και αν ο αλλος ειναι του θανατα αυτοι μπαινουν απο τη πισω πορτα.
δεν ακουσα τον μιστερ πιττας να κοπτεται που κατω απο την πλατεια μεταξα-ελευθεριας καθε νυχτα παιζουν ξυλο παρανομοι αλλοδαποι μεταφεροντας φονικα οπλα και θετοντας σε κινδυνο την ασφαλεια των περαστικων ενω την ιδια στιγμη η αστυνομια κοιμαται στα γραφεια.
αυτα ολα δεν ειναι φασιστικα και ρατσιστικα κατα των ελληνων αυτου του τοπου?
ο πιττας ποτε δεν τα αναφερνει ως δια μαγειας αφου οι πολιτικοι του προισταμενοι του απαγορευουν εκει στον αστρα.
δεν εχει να ζηλεψει σε τιποτε απο τους δηθεν αριστερους δημοσιογραφισκους στην ΕΛΛΑΔΑ που οταν δεν εχουν επιχειρηματα απαντουν ως εξης: και γω ημουν στο πολυτεχνειο!!
αυτα ολα να τα μεταφερεις στην ιστοσελιδα σου μιστερ ππιτττας να φαινονται εκει σαν δημοκρατης που εισαι. και επισης καλον ειναι να ασχοληθεις και με ολα αυτα τα θεματα που σου εγραψα πιο πανω και να κοψεις τον διαμοιρασμον ταμπελλων του φασιστα.
εαν ασχοληθεις εστω με 1 απο αυτα που σου εγραψα πιστεψε με θα βοηθησεις στην καλυτερευση της ποιοτητας ζωης πολλων ανθρωπων εαν ομως επιμενεις στην αρλουμπολογια και την παπαρολογια πιστος στην ιδεολογια των μπηστηδων ,κουναλακηδων , ανδρουλακηδων κλπ . τοτε σε συμβουλευω να μεταβεις σε 1 απο τα πολλα βιβλιοπωλεια της λευκωσιας και να αγορασεις το εξης βιβλιο:
΄΄ΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΙ ΤΟΥ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΑΝ ΜΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ΄΄
(θα απαντήσω σε όλα όσα θέτεις Μαχάων αργότερα στα σχόλια του blog)
Και, το σημερινό σχόλιο παρέμβαση του Banana Republic of Cyprus:
Όσο ώριμη είναι μια κότα να κάνει φιλοσοφική συζήτηση, άλλο τόσο ώριμος είναι κι ο ανώνυμος που αποκαλείται μόνο συνωμοσίες και σχέδια εξόντωσης μας από τους ξένους.

Είναι λίγο σκληρό αυτό που γράφω, αλλά όταν ακούω έτσι βλακείες, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας, να χώσουμε τα μούτρα μας στα σκατά για να μπορέσουμε να δεχτούμε πως έχουμε ΤΟ ΙΔΙΟ μερίδιο ευθύνης για ότι έγινε στην Κύπρο;
Γιατί άραγε έχουμε ρατσισμό;

Δεν είναι γιατί ουδέποτε μάθαμε να αναγνωρίζουμε τα δικά μας λάθη;
Δεν είναι γιατί από μωρά στο δημοτικό μας μαθαίνουν πως είμαστε το θύμα και όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι οι εχθρός; Δεν είναι γιατί μια ζωή διεκδικούμε το αλάθητο και ρίχνουμε τα δικά μας σκατά στους άλλους; Να γιατί είμαστε ρατσιστές!

Γιατί δεν ανεχόμαστε τίποτε το διαφορετικό, καμία διαφορετική προσέγγιση, καμία διαφορετική γνώμη. Όποιος διαφωνεί ή δεν πληρεί τα κριτήρια μας είναι αμέσως ύποπτος, προδότης, συνωμότης, απορρίπτεται, περιθωριοποιείται, φιμώνεται.... γίνεται θύμα όλων των ειδών ρατσισμού.

ΝΑΙ, θα κατηγορούμε αυτούς που με την στάση τους δεν βοηθούν να πάει μπροστά ο τόπος τούτος. Αυτούς που χρησιμοποιούν τις τραγικές εμπειρίες κάποιων ανθρώπων -θύματα του εθνικιστικού πολέμου το 1974- για να δικαιολογήσουν το μίσος τους, την μικροψυχία τους και το τσαλακωμένο του μυαλό.



Θα κατηγορούμε όλους αυτούς που εξακολουθούν να διχάζουν τον λαό της Κύπρου και να ταξινομούν τον κόσμο σε κατηγορίες στυλ "Έλληνας καλός" και "Τούρκος κακός", την ίδια στιγμή που οι Έλληνες της Ελλάδας και οι Τούρκοι της Τουρκίας έκαναν 100 βήματα μπροστά.

Θα κατηγορούμε όσους καλλιεργούν το μίσος, το διχασμό, είτε αυτοί είναι ελληνοκύπριοι, είτε τουρκοκύπριοι. Ότι κι αν ήθελε να κάνει η Τουρκία, η Αγγλία, η Αμερική, η χουντική τότε Ελλάδα, δεν θα το κατάφερναν αν δεν έβρισκαν εδώ κάποια πιόνια και πιθηκάκια να παίξουν το παιχνίδι τους.

Αν φταίνε όλοι αυτοί μια φορά, εμείς φταίμε 100 που παίξαμε το παιχνίδι τους. Όλοι κατηγοράμε την Αγγλία για το "διαίρει και βασίλευε", αλλά ταυτόχρονα εμείς οι ίδιοι συντηρούμε την διαίρεση και τον διχασμό. Κατηγορούμε τους ξένους πως θέλουν να μας πουλήσουν, αλλά σε αυτούς στρεφόμαστε για να μας βρουν λύση.

Κατηγοράμε τους πάντες και τα πάντα, βλέπουμε μάγισσες και φαντάσματα έτοιμα να μας κατασπαράξουν παντού απλά και μόνο επειδή δεν έχουμε ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ να δούμε κατάματα τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να δούμε την σαπίλα που κουβαλούμε μέσα μας, τον ρατσισμό, την μη ανοχή στο διαφορετικό, στη μειονότητα.

Κι άντε και βρεθεί πολιτική λύση... πως θα ζήσουμε; Μισώντας ο ένας τον άλλον;
Αν δεν υπάρξει σεβασμός και ανοχή, κατανόηση και καλή πίστη, πάλι σε πόλεμο θα καταλήξουμε. Και τότε ίσως να χάσουμε και αυτά που έχουμε τώρα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όπως εμείς νομίζουμε πως αυτοί είναι όλοι δολοφόνοι, πολεμοχαρείς, βίαιοι κτλ, έτσι κι αυτοί νομίζουν για εμας. Γιατί; Γιατί κι αυτοί μεγάλωσαν όπως εμείς... με μισές αλήθειες και προπαγάνδα. Ε φτάνει πια. Δεν βαρεθήκατε;

Αριστεροί, δεξιοί, ίσοι, ζαβοί, τούρκοι, έλληνες... Ούλλοι κυπραίοι είμαστεν.

Και όλες οι μάνες που έχασαν τα παιδιά τους τον ίδιο πόνο νιώθουν. Δεν είναι μόνο η ελληνίδα μάνα που χύνει δάκρυα, είναι κι η τουρκάλα. Δεν είναι μόνο ο έλληνας που έχασε κάποιον άνθρωπο που αγαπούσε που μισά πλέον τον τούρκο. Είναι κι ο τούρκος που του σκότωσαν την 16 ΗΜΕΡΩΝ κόρη του στον Μάραθα που νιώθει πίκρα, μίσος και φόβο για εμας.

Καιρός να πάμε μπροστά.

Μπορούμε ΑΝΕΤΑ να διατηρήσουμε τα ελληνικά μας έθιμα, την ελληνική μας γλώσσα, την ελληνική μας καταγωγή, την θρησκεία μας, την ίδια ώρα που κι αυτοί θα μπορούν να κάνουν τα ίδιο με τα δικά τους σύμβολα.

Όλα μπορούν να γίνουν φτάνει να εξαλείψουμε τον ρατσισμό και τον εθνικισμό από μέσα μας και να δείξουμε επιτέλους ΑΝΟΧΗ και ΣΕΒΑΣΜΟ.

Όσο εξακολουθούμε να είμαστε όπως είμαστε (οι περισσότεροι), και όσο εξακολουθούν και οι ΤΚ να είναι όπως είναι (οι περισσότεροι), τα δώρα στην τουρκία από εμας θα συνεχίζονται.

ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ αν δεν το καταλάβατε κάποιοι... ξυπνάτε και αλλάξτε μυαλά. Μέσα από κάποιες αξίες όπως την ανοχή, τον σεβασμό και την κατανόηση μπορούμε να σώσουμε την χώρα τούτη και να ξαποστείλουμε την Τουρκία από εκεί που ήρτε.

Φτάνει να το δοκιμάσουμε... και θα πειστούμε.
Banana Republic of Cyprus http://brcyprus.blogspot.com/

73 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εμενα επροβληματισες με οκ
και διαβασατο κοντα 20 φορες.

ποιος ειμαι δεν εχει σημασια.

σου κανω αντιγραφη απο το αποελλας αν θελεις να παντησεις:

"Α"


Απο ποτε εινα ρατστισμος να αντιπαθας ενα ατομο συγκεκριμενης εθνικης προελευσης την στιγμη που εκεινο το εθνος σκοτωσε τον πατερα σου και την αδελφη σου, την στιγμη που σε εδιωξε απο το σπιτι σου και σου εκλεψε την περιουσια σου και το χωριο σου και την στιγμη που εξακολουθα να κατεχει την μιση σου πατριδα

Δηλαδη η κορη του ισαακ, η Αναστασια ειναι ρατσιστρια που δεν θελει να δει τουρκο μπροστα της?


Και τη σχεση εχουν οι μαυροι τις Νιγηριας με το τουρκος καλος μονο νεκρος?

Αλλο να μισας τον μαυρο επειδη εινα μαυρος (που δεν φταιει καθολου αφου ετσι τον εκαμε ο 8εος) και αλλο να μισας τον βρομισμενο τον τουρκο, που σου εκατστρεψε την πατριδα και την οικογενεια

Σοβαρα μισσ Πιττας, εν εχεις υποθεση
Δηλαδη εγω τωρα ειμα ρατσιστης και φασιστας που μισω τους προδωτες του ε8νους που μολυνουν την κοινωνια μας και που θα σε δω μια μερα στο δρομο θα σου φτυσω στα μουτρα?

Ανώνυμος είπε...

Ο ιδιος ειμαι- δε λεω πως συφωνω μαζι σου, λεω όμως πως γραφεις με καρδια και εισαι ειλικρινείς θα μιλουσα μαζι σου ενταξει

"A"

Yiota είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
SPY είπε...

Γιώργο δεν έχω λόγια γι αυτό το άρθρο, ότι και να πω, λίγο θα είναι...


@Ανώνυμος

Ανώνυμε έχεις ένα εντελώς "φάουλ" σκεπτικό. Μα τελείως φάουλ...

Θα εξαιρέσω το "υπέροχο" που είπες:
"Αλλο να μισας τον μαυρο επειδη εινα μαυρος (που δεν φταιει καθολου αφου ετσι τον εκαμε ο 8εος)"
..λες και είναι πταίσμα το να είναι κάποιος μαύρος...


Πάμε στον τρόπο σκέψεώς σου.

Συγγνώμη.. αλλά πας να βρεις το δίκιο σου λέγοντας "Μισώ κάποιον, διότι το έθνος του έπραξε τότε το τάδε και το δίνα κακό";;

Για να σου δώσω να καταλάβεις την πολυδιάστατη ανοησία σου, δε θα πάω στην έννοια "έθνος", δε θα πάω τόσο μακριά.

Ας πάρουμε το παράδειγμα του οικογενειακού συνόλου, όπου η συγγένεια και η αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών είναι μεγαλύτερη από αυτή μεταξύ των μελών ενός εθνικού συνόλου.

Ας πούμε Ανώνυμε ότι ο πατέρας σου είναι φονιάς και ξεκλήρισε 2 οικογένειες (λέμε τωρα..), τότε εσύ, πάντα βάσει της δικής σου (α)λογικής, είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις του πατέρα σου και αξίζεις όλο το μίσος της κοινωνίας, όπως και την εξολόθρευσή σου ως τιμωρία, μιας και είσαι ο φταίχτης.
Πρέπει να πληρώσεις για τον πατέρα σου.

Έτσι δεν είναι;

Yiota είπε...

νομιζω ο ανωνυμος εκανε paste αλλου απο το αποελλας...σωστα? εννοω τα λογια περι ρατσισμου και φτυσιματος στον κυριο πιττα ειναι απο καποιο ατομο που ειχε γραψει στο αποελλας.

οπως και να χει συμφωνω με τα γραφομενα του spy και απλα να προσθεσω οτι το μισος δεν κανει να υπαρχει πλεον στις καρδιες μας. Υποφεραμε,πληγωθηκαμε,βασανιστηκαμε απο πολλους κατακτητες, ενετους, αγγλους, τουρκους. Ολοι περασανε απο την Κυπρο μας που δεν εφταιξε σε τιποτα. Οι γονεις μας πολεμησαν, εναντια στους Τουρκους, και υποφεραν απο τα δεινα του πολεμου, αλλα αξιζει και ειναι σωστο να υποφερει και η δικια μας γενια απο το μισος?

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος,

“… Δηλαδη εγω τωρα ειμα ρατσιστης και φασιστας που μισω τους προδωτες του ε8νους …” – Ευτυχώς στο τέλος με το πιο πάνω έσωσες την κατάσταση. Και πήγα να σε παρεξηγήσω ο αδαής! Σίγουρα θα μιλούσες για τους προδότες, τους κύπριους της ΕΟΚΑ Β΄ και τους Ελλαδίτες της Χούντας που έκαναν το πραξικόπημα το 1974 και αφού ματοκύλισαν την Κύπρο την ξεπούλησαν (ως καλοί έμποροι) στους Τούρκους! Χαίρομαι για σένα βρε Ανώνυμος!

Τα άλλα που αναφέρονται στο μήνυμα σου οφείλονται σίγουρα στο δαίμονα του keyboard (όπως λέγαμε παλιά “δαίμων του τυπογραφείου”), ο οποίος παρείσφρησε απρόσκλητος στα γραφόμενα σου και σου τα χάλασε όλα! Γιατί υποθέτω πως δεν πρέπει να σε αντιπροσωπεύουν γιατί εσύ σίγουρα θα είσαι ένθερμος οπαδός των εκσυγχρονιστικών ευρωπαϊκών ιδεωδών που τα χαρακτηρίζει το τρίπτυχο “Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια”!

Καλά να είσαι όλα δεξιά να σου ‘ρχονται!

Anef_e8nikismou
10/11/207 – 11:12 μ.μ.

-=IMAGINOS=- είπε...

@Anef
Θα μείνω μόνο στην προδοσία της Κύπρου.

Την προδοσία της Κύπρου δεν την έκανε γενικώς και αορίστως η Χούντα αλλά ο Ιωαννίδης ο οποίος με δικό του πραξικόπημα έριξε τον Παπαδόπουλο. Και τον Ιωαννίδη τον χρησιμοποίησε επίσης η Αμερική εν αγνοία του προφανώς (γιατί δε φαντάστηκε ποτέ ο ίδιος ότι οι Τούρκοι θα προχωρούσαν στον Αττίλα 1 και 2 μιας και τον διαβεβαίωναν γιαυτό οι Αμερικάνοι άσχετα εάν του την έφεραν μετά) για να ρίξει τον Μακάριο με το πραξικόπημα Σαμψών και να δώσει την αφορμή στην Τουρκία να καταλάβει το νησί. Οι Τούρκοι δεν περίμεναν τον Ιωαννίδη να κάνει το πραξικόπημα στην Κύπρο κατά του Μακαρίου, περίμεναν απλώς μία αφορμή όποτε έλθει αυτή για να εισβάλουν και οι αμερικάνοι τους βοήθησαν σε αυτό χρησιμοποιώντας τον Ιωαννίδη και λέω αφορμή περίμεναν γιατί η εισβολή ήταν προδιαγεγραμμένη έτσι και αλλιώς και θα γινόταν αργά η γρήγορα με τις ευλογίες πάντα της Αμερικής. Η Αιτία ήταν ότι απλά οι Τούρκοι θεωρούσαν και θεωρούν ακόμα την Κύπρο ως Τουρκικό έδαφος. Και μην είστε τόσο ρομαντικοί ότι ποτέ θα υπάρξει ένωση και συμφιλίωση μεταξύ των Κυπρίων Ελληνικής και Τουρκικής καταγωγής γιατί όσο στην Τουρκία κυβερνάει ουσιαστικά ο Στρατός αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Ευτυχώς που η Κύπρος βγάζει πατριώτες σαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο που τουλάχιστον έχει μνήμη και κρίση και προπαντός εθνική αξιοπρέπεια. Μακάρι να είχαμε και εμείς στην Ελλάδα ένα Τάσσο Παπαδόπουλο…

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.-

Ανώνυμος είπε...

-----Ας πούμε Ανώνυμε ότι ο πατέρας σου είναι φονιάς και ξεκλήρισε 2 οικογένειες (λέμε τωρα..), τότε εσύ, πάντα βάσει της δικής σου (α)λογικής, είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις του πατέρα σου και αξίζεις όλο το μίσος της κοινωνίας, όπως και την εξολόθρευσή σου ως τιμωρία, μιας και είσαι ο φταίχτης.
Πρέπει να πληρώσεις για τον πατέρα σ---------

το ατομο απο το αποελλας χρησηποποιησε την λεξη αντιπαθω, οχιμισω, αλλο το να μισας καποιο και αλλο να τον αντιπαθας. ασ μας δοσουν πισω αυτα που μας εκλεψαν και δεν θα τους μισουμε



Αν ο πατερας μου εκανε τετοιο θα ζητουσα συγχωρεση απο την κοινωνία και απο της οικογενοιες που εκατεστρεψε. Οχι να συνεχισω να κανω τα ιδια κακα που εκανε εκεινος οπως κανουν οι τουρκοι.

Δηλαδη ποιοι ηταν αυτοι που σκοτωσαν τους δυο ηρωες μας? Οι προγονοι τους?

Και κανεις δεν απαντησε στο ακολουθο ερωτημα

Δηλαδη η κορη του ισαακ, η Αναστασια ειναι ρατσιστρια που δεν θελει να δει τουρκο μπροστα της?

Πιττας - Ρατσισμός και Φασισμός, πάνε παρέα.---

Αρα με την λογικη σας

ολοι εσεις που δεν θελετε τους φασιστες και τους ρατσιστες, στο τελος εισαστε και εσεις ρατσιστες αρα αφου εσαστε ρατσιστες ειστε φασιστες αρα με αλλο λογια μισατε τον ευατο σας

SPY είπε...

"Αν ο πατερας μου εκανε τετοιο θα ζητουσα συγχωρεση απο την κοινωνία και απο της οικογενοιες που εκατεστρεψε"

Άρα για να ζητάς συγχώρεση, πάει να πει ότι είσαι φταίχτης.
Με αυτή τη "λογική" τα δικαιολογώ όλα όσα γράφεις...


"Και κανεις δεν απαντησε στο ακολουθο ερωτημα

Δηλαδη η κορη του ισαακ, η Αναστασια ειναι ρατσιστρια που δεν θελει να δει τουρκο μπροστα της?"


Επίτηδες παρέλειψα να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα, διότι θεωρώ ως επιτομή της απύθμενης χυδαιότητας να επικαλείται κάποιος ανθρώπους των οποίων τα τραύματα είναι φρέσκα (και τα όποια συναισθήματα τους δικαιολογούνται γιατί απλά τελούν εν βρασμώ ψυχής) για να αποδείξει την όποια "ορθότητα" των αρρωστημένων του αντιλήψεων.

Γνήσια λαϊκίστικη ακροδεξιά τακτική που επενδύει στον πόνο και στο φόβο.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος,

“Δηλαδη η κορη του ισαακ, η Αναστασια ειναι ρατσιστρια που δεν θελει να δει τουρκο μπροστα της?”

Παρ’ όλο που έχει ήδη αναφερθεί ο spy στο κομβικό, (για την ακροδεξιοεθνικιστική τακτική και προπαγάνδα), μέγα αυτό ερώτημα σου, θα ήθελα απλά να προσθέσω ότι η στάση σου αυτή (αλλά και άλλων ομοϊδεατών σου), να χρησιμοποιείς ένα θλιβερό γεγονός και τα συναισθήματα ενός κοριτσιού που του σκότωσαν τον πατέρα οι Τούρκοι φασίστες, οι επονομαζόμενοι Γκρίζοι Λύκοι, για να αποδείξεις τα λεγόμενα σου είναι επιεικώς απαράδεκτη, ανεκδιήγητη και μισαλλόδοξη.

Οι φασίστες “Ανώνυμος” είναι παντού οι ίδιοι, είτε αυτοί είναι οι Γκρίζοι Λύκοι, είτε οι Χρυσαυγίτες και χρησιμοποιούν τα ίδια μέσα. Τη φυσική τους δύναμη και τη βία για επίτευξη των στόχων τους. Μάλιστα δεν διστάζουν να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν ακόμα και συμπατριώτες τους που στέκονται εμπόδιο στα σχέδια τους. Οι Τουρκοκύπριοι φασίστες της ΤΜΤ σκότωσαν σε ενέδρα (τον Απρίλη του 1965) μέσα στο ίδιο τους το αυτοκίνητο, τους Καβάζογλου (Τουρκοκύπριο μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ) και Μισιαούλη (Ελληνοκύπριο συνδικαλιστή) καθώς και άλλους τουρκοκύπριους αριστερούς όπως τους δημοσιογράφους Γκιουρκάν και Χικμέτ (το 1962), που πίστευαν και αγωνίζονταν για μια Κύπρο, κοινή πατρίδα για ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους.
Οι Ελληνοκύπριοι φασίστες της ΕΟΚΑ Β΄ κατά την προπραξικοπηματική περίοδο (1971-1974) αλλά και κατά την περίοδο επικράτησης του χουντοφασιστικού πραξικοπήματος τον Ιούλη του 1974, κυνήγησαν και δολοφόνησαν πολλούς ελληνοκυπρίους δημοκρατικούς και αριστερούς πολίτες.

Anef_e8nikismou
11/11/207 – 8:13 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

"Οι Ελληνοκύπριοι φασίστες της ΕΟΚΑ Β΄ κατά την προπραξικοπηματική περίοδο (1971-1974) αλλά και κατά την περίοδο επικράτησης του χουντοφασιστικού πραξικοπήματος τον Ιούλη του 1974, κυνήγησαν και δολοφόνησαν πολλούς ελληνοκυπρίους δημοκρατικούς και αριστερούς πολίτες."

leei o anonymos
"Αν ο πατερας μου εκανε τετοιο θα ζητουσα συγχωρεση απο την κοινωνία και απο της οικογενοιες που εκατεστρεψε."

Πότε βγήκαν εοκαβητατζήδες να ζητήσουν συγνώμη.? Παρά μόνο κρύβονται πίσω από τη μύτη τους και κυβερνούν ακόμη..

Yiota είπε...

και αριστεροι σκοτωσαν δεξιους και δεξιοι σκοτωσαν αριστερους. εμενα ο παππους μου, οταν τον ρωταγα παλια μου πε οτι αλληλοσκοτωνονταν και αλληλοπροδωνονταν. και οσο για τους τουρκους τους πατουσαν κανονικα γιατι τους ειχαν κατωτερους και γενικα δεν τους υπολογιζαν καθολου. οι τουρκοι δουλευαν για τους κυπριους και γενικα τα δικαιωματα τους ηταν ελαχιστα. ετσι ειχαν τα πραγματα τοτες.

τωρα γιατι ανοιγετε και ξανανοιγετε θεματα που δεν εχουν να κανουν με μας τους νεους, δεν μπορω να το καταλαβω! η κοιταζουμε μπροστα η θα ειμαστε μονιμως κολλημενοι στο ποιος σκοτωσε ποιον !

και μετα αναρωτιομαστε γιατι δεν λυνουμε το κυπριακο!

Ανώνυμος είπε...

@ Imaginos,

“ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.” – Μάλλον επιλεκτικά την ξέρεις την Ιστορία! Τι να πούμε εμείς που την ζήσαμε!

Πολύ άγαρμπη και αδέξια (αλλά με συγκεκριμένο σκοπό), η προσπάθεια σου:
Πρώτον να βγάλεις κούπα άπαννη την Παπαδοπουλική κλίκα (της ελληνικής χούντας του 1967-74), από τις ευθύνες της για την οργανωμένη προδοσία που συντελούταν κατ’ εξακολούθηση στην Κύπρο και
Δεύτερο να δικαιολογήσεις το δικτάτορα Ιωαννίδη, ότι δήθεν τον ξεγέλασαν οι αμερικανοί! Μικρό παιδί ήτανε;
Προδότες και πουλημένοι ήταν όλοι τους μαζί με κάμποσους δικούς μας (Γρίβας, πρωτοπαλίκαρα της ΕΟΚΑ Β΄ - Σύρος, Λεύτερης Παπαδόπουλος και λοιποί).

Το πραξικόπημα και η τουρκική εισβολή δεν μπορεί να εξετάζονται απομονωμένα και μεμονωμένα σαν στιγμιαία γεγονότα. Τούτα προετοιμάζονταν από καιρό, από χρόνια, με την καθοδήγηση των αμερικανών και την συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων πρακτόρων. Κατά την περίοδο που ο Παπαδόπουλος ήταν ο ισχυρός άντρας της ελληνικής χούντας των συνταγματαρχών έγινε και η πρώτη δολοφονική απόπειρα κατά του Προέδρου Μακαρίου (Μάρτης του 1970). Επίσης εκείνη την περίοδο, το 1971, κατέβηκε και ο Γρίβας στην Κύπρο (με την προτροπή της χούντας) και οργάνωσε την ΕΟΚΑ Β΄, η οποία ανάπτυξε και επέδειξε ζηλευτή δράση σε τρομοκρατικές πράξεις και δολοφονίες, ενώ εξυφάνθηκαν από την ίδια και σχέδια δολοφονίας και ανατροπής του Μακαρίου. Όλα αυτά και πάμπολλα αλλά ήταν προάγγελος και προπομπός του πραξικοπήματος.

Το πραξικόπημα έδωσε την ευκαιρία στους Τούρκους να πραγματοποιήσουν εισβολή στην Κύπρο, για την οποία φυσικά προετοιμάζονταν από χρόνια. Το πραξικόπημα δεν ήταν απλά άφρον ή μια λάθος κίνηση, όπως μερικοί απολογητές του θέλουν να το παρουσιάζουν, αλλά εγκληματικό, προδοτικό και προσχεδιασμένο με στόχο να ακολουθήσει η τουρκική εισβολή. Γιατί τα ελληνοκυπριακά φυλάκια στις ακτές της Κερύνειας δεν επανδρώθηκαν για αν αντιμετωπίσουν τους Τούρκους εισβολείς, imaginos;
Δεν μπορεί απλουστευμένα και αφελώς να λέμε ότι οι Τούρκοι ούτως ή αλλιώς θα πραγματοποιούσαν την εισβολή. ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΜΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΞΗΚΟΠΗΜΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ (“ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ”) ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!
Στην ουσία την ξεπούλησαν και μάλιστα και με το αίμα πολλών αθώων θυμάτων!
Καμιά δικαιολογία δεν χωρεί για το πραξικόπημα, imaginos!
ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΡΤΙΑΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΣ!

Anef_
11/11/207 – 8:55 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

@ yiota,

Την Ιστορία μας δεν μπορούμε να την ξεγράψουμε. Αυτά που λέμε είναι γεγονότα και πρέπει να διδασκόμαστε από αυτά για να μη επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Κομμάτι δύσκολο όμως γιατί έχουν να πουν ότι “ο δολοφόνος πάντα επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος” και έτσι τα λάθη επαναλαμβάνονται. Δεν θα πω το χιλιοειπωμένο ότι δηλ. μια συγκεκριμένη παράταξη (η Δεξιά) τα ‘κανε μπάχαλο στην Κύπρο!

“…και αριστεροι σκοτωσαν δεξιους και δεξιοι σκοτωσαν αριστερους…” – Λάθος yiota! Δεν είναι έτσι τα πράγματα! Η Αριστερά στην Κύπρο έχει να περηφανεύεται πως δεν χύθηκε αίμα κύπριου εξ υπαιτιότητας της. Κανέναν δεν σκότωσαν οι αριστεροί, yiota! Ψάξε το λίγο και μη ακολουθείς ακρίτα ότι κάποιοι σκόπιμα διαδίδουν!

Anef_
11/11/207 – 9:13 μ.μ.

Yiota είπε...

διαβαστε εδώ την προπαγάνδα που γινεται σε αυτη την ιστοσελίδα σχετικα με το θανατο ισαακ : http://www.bulgarmak.org/cyprus_isaak_solomou.htm

-=IMAGINOS=- είπε...

@Ανευ..

Με συγχωρείς φίλε αλλά που είδες εγώ να συγκαλύπτω την χούντα? Το πραξικόπημα Σαμψων στην Κύπρο ποιος το έκανε? Ο Ιωαννίδης δεν το έκανε? Επίσης το οτι δεν περίμενε την αντίδραση της Τουρκίας αυτό είναι συγκάλυψη του Ιωαννίδη? Εχεις ακούσει τι υποστηρίζουν οι ακροδεξιοί που δε δέχονται καν προδοσία στην Κύπρο? Εγώ συγκάλυψα πουθενά την προδοσία της Κύπρου? Από την άλλη αφού συμφωνούμε οτι η εισβολή της Τουρκίας θα γινόταν έτσι και αλλιώς και απλά το πραξικόπημα Σαμψών ήταν η αφορμή μιας εισβολής που για πολλά χρόνια προετοίμαζαν οι Τούρκοι με τους Αμερικάνους και τους Βρετανούς. Ουσιαστικά σε τι διαφωνείς? Δεν μπορώ να κάνω ανάλυση τώρα μέσα από ένα blog για την προδοσία της Κύπρου, απλά επιγραμματικά επισήμανα τα γεγονότα. Το οτι αναφέρω πως ο Ιωαννίδης δε περίμενε την αντίδραση της Τουρκίας μιας και τον είχαν διαβεβαιώσει γιαυτό οι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί και αυτό αποτελεί μία ιστορική πραγματικότητα. Δεν έζησα την εισβολή στην Κύπρο αλλά έχω ασχοληθεί και μελετήσει επί χρόνια όλες τις ιστορικές πηγές και από όλους τους χώρους για να καταλήξω σε αυτό το συμπέρασμα το οποίο έτσι και αλλιώς αποτελεί γνώμη μου την οποία ελευθέρως λέω. Καμία συγκάλυψη καμία εμπάθεια. Είμαι από τους ανθρώπους που ζητούν συγνώμη όταν κάνουν λάθος και προπαντός πάντοτε προσπαθώ να εξετάζω τα πράγματα ουδέτερα και χωρίς προκαταλήψεις είτε όταν μελετώ τα της 7ετίας είτε μελετώ τα της 17Ν... Εκ προοιμίου κατηγορίες χωρίς μελέτη και συμπέρασμα από μένα δε θα βρεις.

Lexi_penitas είπε...

@ Γιώτα. Αυτό που αναφέρεις είναι εντελώς ανιστόρητο. Καμιά δολοφονία Κύπριου πολίτη δεν έγινε από τους αριστερούς. Εδώ ακριβώς έγκειται η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο παρατάξεων. Η δεξιά είναι χωμένη μέχρι το λαιμό στο αίμα από τα εγκλήματα, σε βάρος αριστερών αλλά ακι Τ/Κ. Με τον ίδιο τρόπο οι Τ/Κ εθνικιστές δολοφονούσαν Τ/Κ αριστερούς. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η ΕΟΚΑ εκτέλεσε και δικά της μέλη οι δικοί των οποίων ακόμα ζητούν δικαίωση. (Θυμάμαι μόνο τον Δημητράκη Στεφανίδη αλλά είναι και άλλοι)

Επίσης γράφεις "οι τούρκοι δούλευαν για τους κύπριους". Φαντάζομαι ήθελες να γράψεις οι Τ/Κ δούλευαν για Ε/Κ. Με αυτό μου δίνεις αφορμή να θίξω ένα τεράστιο θέμα, που είναι η συμπεριφορά του Κυπριακού κράτους προς τους Τ/Κ στη μετά το 1963 περίοδο. Καθαρά ρατσιστική. Εξ ου και η ρήση που ήταν πολύ συχνοαπαντώμενη πιο παλιά (δεκαετία του 60). "Οι Κυπραίοι τζιαι οι Τούρτσιοι", εννοώντας οι Ε/Κ και οι Τ/Κ.

@ Ανώνυμο του Αποελλάς: Και μέχρι που θα πάει φίλε μου αυτή η αντιπαλότητα. Οι μεν σκοτώνουν τους δε από το 1821 ή μάλλον από πολύ παλαιότερα. Αν οι Γάλλοι, οι Πολωνοί οι Ρώσσοι και οι άλλοι Ευρωπαϊκοί λαοί είχαν τα ίδια μυαλά με σας κανένας Γερμανός δεν θα τολμούσε μέχρι σήμερα να περάσει τα σύνορα της χώρας του από το φόβο μη τον καθαρίσουν. Και όμως γύρισαν σελίδα, άφησαν πίσω τους το μίσος και κτίζουν τις κοινωνίες τους βασισμένοι σε πνεύμα αλληλοσεβασμού χωρίς ποτέ βεβαίως να διαγράφουν την ιστορία.

Γιατί θα πρέπει τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου να δηλητηριαστούν με το μίσος για τον κακό γείτονα που ο προπαππούς του σκότωσε τον πρόπαππο τους. Γιατί πρέπει να ζήσουν μια ζωή στην αβεβαιότητα και με την απειλή του πολέμου να επικρέμεται από πάνω τους; Άσε και που σε τέτοιο ενδεχόμενο είμαστε χαμένοι από χέρι. Και είναι ακριβώς εκεί που οι καθοδηγητές σας γίνονται Λούηδες.

-=IMAGINOS=- είπε...

Γιώτα γνωστή η ιστοσελίδα αυτή που ανήκει σε κάποιον Βούλγαρο Τουρκικής καταγωγής που ζει στην Θράκη και πληρώνεται από το τουρκικό προξενείο εκεί... Έχει εντοπιστεί και έχει κάνει σχετική αναφορά και το ΛΑΟΣ.

Banana Republic Cyprus είπε...

@Πίττας: αυτό το άρθρο αποτελέι μνημόνιο. Εύγε και πάλι Ευγε. ΠΡαγματικά δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να διαθέτει το ελάχιστο στοιχείο ανθρωπιας που να μην προβληματιστεί με όσα γράφεις.

@Γιώτα: αγαπητή μου, η αριστερά ποτέ δεν εγκλημάτισε εις βάρος άλλων Κύπριων. Δεν θα αλλάξουμε την ιστορία μας απλά για να φύγει το "μίσος" ή για να εξωραΐσουμε τις διαφορές μας. Το μίσος μπορεί να φύγει μέσα από την αποκατάσταση, την παραδοχή δηλαδή των εγκλημάτων της δεξιάς εις βάρος αριστερών ΚΑΙ δεξιών πολιτών αλλά και την αναγνώριση από την αριστερά πως δεν είναι όλη η δεξιά εγκληματική. Κάτι τέτοιο επιχείρησε να κάνει ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ με την ΕΟΚΑ και τους προδότες, το 2005, αλλά το ανέκοψε ο Τάσσος επειδή προφανώς έχει κι ο ίδιος χεσμένη τη φωλιά του και δεν τον συμφέρει η συμφιλίωση. Λάθη και από τις δύο παρατάξεις γίναν πολλά, αλλά τα εγκλήματα ανήκουν στην ακροδεξιά των ΕΚ και των ΤΚ. Την παράταξη που έστεισε και οργάνωσε η κατοχική Αγγλία για να πολεμήσει τον κομμουνισμό στην Κύπρο. Αυτά εν συντομία για την ιστορία.

@ ανώνυμος - αποελλάς
α. "ελλάς ελλήνων χριστιανών" είναι ένα από τα συνθήματα σας. Καλός Χριστιανός δεν είναι κάποιος που εκκλησιάζεται και κοινωνεί μόνο. Είναι αυτός που δεν πολεμά την διαφορετικότητα, είναι αυτός που έχει μέσα του την δύναμη να συγχωρεί, αυτός που αγαπά αλλήλους. Είναι ντροπή για τον Χριστιανισμό να τον αποκαλείστε. Ανοίξτε κάνα βιβλίο για το τι εστί χριστιανισμός ... δεν θα σας βλάψει. Μάθετε επιτέλους πως ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ο αρχαίος και όχι ο σημερινός καλοπερασάκιας δίδαξε την δημοκρατία. Τη δημοκρατία που δέχεται και σέβεται το διαφορετικό.
β. Κατανοώ να μισάς το άτομο που σου σκότωσε την οικογένεια. ΤΟ ΑΤΟΜΟ. Ένα ολόκληρο έθνος όμως, τι σου φταίει; 80 εκατ. Τούρκοι, που οι περισσότεροι είναι απλοί οικογενειάρχες, μεροκαματιάρηδες που θέλουν απλά να ζήσουν σαν τον υπόλοιπο κόσμο και ούτε σκότωσαν κανέναν, ούτε έβλαψαν κανέναν... τι σου φταίνε; Μήπως να μισάμε και όλους τους Αγγλους επειδή η πολιτική της χώρας τους είναι εναντίων μας; Και τους Αμερικανούς; Τώρα μήπως πρέπει να μισάμε και τους Σύριους, τους Ιταλούς, τους Σουηδούς, τους Γερμανούς; Από πότε ένα έθνος στιγματίζεται με τις πράξεις ατόμων; Μήπως θεωρείς τον εαυτό σου δολοφόνο επειδή κάποιοι Ελληνοκύπριοι, σαν κι εσένα δηλαδή, έσφαξαν 124 ΤΚ γυναικόπαιδα στον Μάραθα, Αλόα και Σανταλάρη; Μήπως να μισάμε και όλους τους Έλληνες επειδή κάποτε η χώρα τους μας έφερε τους Τούρκους στα πόδια μας με το πραξικόπημα; Ειλικρινά, είσαι τόσο μωρός που δεν μπορείς να δεις τι κάνεις και πως σκέφτεσαι; Και γιατί αγνοάς τα κακά που κάναμε εμείς σε Τκύπριους αλλά και Εκύπριους πριν την εισβολή; Η σκοτεινή όψη της ΕΟΚΑ, η Τόχνη, η Κοφίνου, η Λεύκα σου διαφεύγουν;
Την κόρη του Ισαακ, κανείς δεν μπορεί να την κρίνει επειδή μισά. Από σεβασμό προς τον πόνο της. Υπάρχει όμως κι ο Π.Σ. Έχασε στο Παλαίκυθρο 20 άτομα από την οικογένεια του. Γονείς, αδέλφια, θείους, θείες, ξαδέλφια. Μπροστά στα μάτια του τους σκότωσαν. Κι ο ίδιος έφαγε σφαίρα αλλά επέζησε. Σήμερα, πατέρας πλέον, παίρνει τα παιδιά του στο σπίτι του εκεί στο Παλαίκυθρο και τους μαθαίνει να μην μισάνε. Παρουσιάζεται σε εκδηλώσεις και λέει στον κόσμο πως τίποτε από όσα του συνέβηκαν δεν θα συνέβαιναν αν δεν υπήρχε το μίσος, ο εθνικισμός. Αυτός ο άνθρωπος, που έχασε ΟΛΗ την οικογένεια του, που δολοφονήθηκαν μπροστά στα μάτια του όταν ήταν 7 μόλις χρονών, 7, είναι προδότης; Αν τον δεις στο δρόμο θα του φτύσεις; Επειδή δεν μισά; Επειδή γνωρίζει από πρώτο χέρι πως είναι να χάνεις άνθρωπους που αγαπάς για ένα τόσο ηλίθιο λόγο; ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Α-Ν-Θ-Ρ-Ω-Π-Ι-Α.
γ. Τι πάει να πει δεν φταίει ο μαύρος που έτσι τον έκαμε ο θεός;;; Δηλαδή το να είσαι μαύρος είναι κακό αλλά εν φταίει επειδή έτσι εφκήκεν τζαι έν είχεν επιλογή να φκεί άσπρος;;; Μα είστε σοβαροί;;; Αυτός είναι ο Ελληνισμός σας; Ο Χριστιανισμός σας; Η ανθρωπιά σας; Για αυτά τα ιδανικά ζείτε και μεγαλώνετε τα παιδιά σας; Να μισάνε, να είναι δυστυχισμένοι;
Πότε θα καταλάβετε πως ο εθνικισμός των Τούρκων αυτοσυντηρείται μέσα από τον εθνικισμό των Ελλήνων, και αντίστροφα; Διότι ρε "ΕΛΛΗΝΕΣ", δεν μπορεί να υπάρξει τουρκικός εθνικισμός χωρίς τον ελληνικό, και αντίστροφα. Διότι ρε "ΕΛΛΗΝΕΣ", η ύπαρξη του ενός δικαιολογεί την ύπαρξη του άλλου!

@Ιμαγκίνος: τους σκοτώναμε εν καιρό ΕΟΚΑ. Τους σκοτώναμε στην Κοφίνου. Στη Λεύκα. Όπου μας δινότανε η ευκαιρία. Έφτασαν 100 φορές πολύ κοντά στην εισβολή. Δεν την έκαναν όμως. Τους συγκράτησε ο Αμερικάνος, αν θυμάσαι. Περίμεναν την αφορμή που θα τους κάλυπτε. Ήταν εγκυήτρια δύναμη. Όποιαδήποτε αντισυνταγματική πράξη θα τους έδινε το τέλέιο άλλοθι. Τους το έδωσε το πραξικόπημα. Οι έλληνες της Χούντας και τα εδώ τσιράκια της. ΝΑΙ, η Τουρκία πάντοτε επεδίωκε την διχοτόμηση. ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα μπορούσε όμως να εισβάλει αν δεν της δίναμε αφορμή. Της δώσαμε πάνω από 1 φορά την αφορμή να το κάνει. 2 φορές την ανέστειλε στο τσακ. Την τρίτη όμως δεν έκανε πίσω. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ, στο όνομα του έθνους, εγκλημάτισαν εις βάρος ενός ολόκληρου λαού. Και αυτοί οι βλάκες, ακόμη τιμούνται από τους ομοϊδεάτες του αποελλάς... και όχι μόνο.

Unknown είπε...

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα σε όλες και όλους, φίλοι και «αντίπαλοι». Άντε, να ιδούμε μπας και με κουβέντα θα βγάλουμε κάποια άκρη και, κερδίσουμε όλοι ένα κάτι τι να μας κάνει καλύτερους. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εμένα πάντως ετούτο είναι που με νοιάζει.

Πήγα χτες και στον Σαββόπουλο στην Αυλαία, πολύ το χάρηκα που ο Διονύσης παλιώνει σαν καλό κρασί και η γεύση που αφήνει είναι όλο και καλύτερη. Κάθε φορά που τον ακούω, νιώθω πως κολλήσαμε πολύ στον Θεοδωράκη και τον Χατζιδάκι, κι έχουμε συχνά μια τάση να λησμονούμε το μέγεθος του έργου του Σαββόπουλου που είναι πολύ μεγάλο, πολύ Ελληνικό, γεμάτο και θλίψη και φως μα και σοφία. Τον ευχαριστώ και από εδώ για τη συγκίνηση που απλόχερα μας κέρασε ψες, μέσα από τα λόγια και τις μουσικές του. Εκεί, στη γωνιά της Λευκωσίας που είναι η μουσική σκηνή Αυλαία, χτυπούσε συντονισμένα μια καρδιά συλλογική, καρδιά Ελληνική, καρδιά ωραία και γενναιόδωρη.

Άϊντε , πάμε να δούμε τα σχόλια και τα…σχολιανά λοιπόν!

@ Φίλε ανώνυμε «Α». Προφανώς μεταφέρεις τα λόγια κάποιου άλλου αλλά θέλεις να δεις τι λέω για αυτά…

Έχω να σου πω λοιπόν, πως κατά τη γνώμη μου , δεν είναι ένα έθνος που σκοτώνει κάποιους άλλους, αλλά, κάποιες Πολιτικές που ακολουθούν οι κυβερνήσεις αυτού του έθνους χωρίς πάντα τη σύμφωνη γνώμη της λαϊκής πλειοψηφίας. Αυτό, μπορεί να συμβεί και σε Δημοκρατίες, σκέψου λοιπόν, πόσο εύκολο είναι να συμβεί, όταν έχεις ένα έθνος, μία χώρα, ένα λαό, που α) ζει κάτω από τεράστια φτώχια και ταυτόχρονα β) κάτω από ένα αυταρχικό καθεστώς φόβου και τρόμου, κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του στρατού. Αυτή ήταν η Τουρκία του 1974, μία απέραντη φτώχεια και εξαθλίωση με χιλιάδες ανθρώπους Τούρκους στις φυλακές. Όταν έγινε η συμφορά, το 74, σε πληροφορώ, πως στο Λονδίνο έγιναν μεγάλες διαδηλώσεις κατά της εισβολής τόσο από Ελληνοκύπριους όσο και από Τουρκοκύπριους φοιτητές. Οι δε τελευταίοι, γράφτηκαν στη μαύρη λίστα του κατοχικού καθεστώτος και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν ποτέ.

Λοιπόν….εγώ δεν μισώ τον κάθε Τούρκο, γιατί σε τελευταία ανάλυση, αυτού του είδος το μίσος είναι ανεδαφικό και αναποτελεσματικό. Γιατί, δεν έχει στόχο. Πως μπορεί κάποιος να έχει «στόχο» έναν λαό;

Μισώ όμως κάθετα και απόλυτα , τις Πολιτικές και τα συμφέροντα που είναι πίσω από όλα αυτά. Αντίπαλός μου, είναι αυτός που σχεδιάζει τις Πολιτικές που οδηγούν στις τραγωδίες και όχι ο κάθε ανώνυμος πολίτης που έτσι και αλλιώς ποτέ δεν ρωτήθηκε για τίποτα.

Με ρωτάς για την κόρη του Ισαάκ την Αναστασία.

Θα σου πω ευθέως, πως θεωρώ χυδαίο να χρησιμοποιούμε την κόρη του Ισαάκ και τον ηρωικό πατέρα της, για να αποδείξουμε πως έχουμε δίκιο ή άδικο. Στην ιστορία επίσης, τα «προσωπικά» παραδείγματα οδηγούν πάντα σε λάθος συμπεράσματα.

Σχετικά με τον μαύρο, δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις. Τον μαύρο πως τον κρίνεις; Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κρίνω αν ο «μαύρος» είναι καλός ή κακός γιατί απλά είναι ένας άνθρωπος. Για να έχω άποψη σε έναν άνθρωπο πρέπει να τον γνωρίζω προσωπικά.

Ελπίζω απλά, να γνωρίζεις, πως υπάρχουν άνθρωποι της έγχρωμης φυλής –όπως και κάθε φυλής- που είναι διακεκριμένοι επιστήμονες, δημιουργοί, συγγραφείς, ή απλά καλοί άνθρωποι. Όπως και ασιάτες και λευκοί, κλπ. Αρνούμαι να συζητήσω για «είδη» ανθρώπων με κριτήριο το χρώμα της επιδερμίδας τους κλπ. Το θεωρώ , επιεικώς θλιβερό.

Λες πως μισείς τους προδότες του έθνους. Δεν ξέρω ποιους εννοείς. Ο χαρακτηρισμός είναι πολύ βαρύς, και πρόσεξε μήπως χαρακτηρίζεις ως προδότες ανθρώπους που απλά έχουν διαφορετική άποψη για τα πράγματα από σένα.

Ίσως θα έπρεπε να συζητάς πιο συχνά με ανθρώπους που έχουν διαφορετική άποψη από σένα. Να συζητάς καλόπιστα. Γιατί έτσι, αν το δικό σου δίκιο είναι στέρεο, θα τους πείσεις για τη δική σου αλήθεια, ή και οι δύο πλευρές θα γίνουν καλύτερες μαθαίνοντας η μία από την άλλη.

Αν με δεις στο δρόμο και θέλεις να με φτύσεις, με γεια σου και χαρά σου. Αυτό είναι δικό σου πρόβλημα, όχι δικό μου. Εγώ έχω πολλούς που ήθελα να φτύσω, αλλά είναι πρακτικά δύσκολο. Γιατί είναι κομματάρχες, πρόεδροι, πρωθυπουργοί, στρατηγοί κλπ. Άνθρωποι δηλαδή που είναι στα κέντρα αποφάσεων. Γιατί είναι που μου φταίνε.


@Spy… γεια σου και από εδώ. Spy, το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο οπαδός του ΑΠΟΕΛ – ούτε το απλό μέλος του Φόρουμ του ΑΠΟΕΛΛΑΣ. Το πρόβλημα είναι πως υπάρχει μια ολόκληρη νέα γενιά ανθρώπων στην Κύπρο, γενιά που δεν γνώρισε την Κύπρο ενωμένη, δεν είχε επαφή ποτέ με τους «άλλους» και έχει διαπαιδαγωγηθεί στρεβλά. Με τη μισή αλήθεια , συχνά και αυτή παραποιημένη. Πρόσεξε όμως! Αυτό δε σημαίνει πως η άλλη πλευρά (Αριστερά) κατέχει αίφνης τη μία και μοναδική αλήθεια, γιατί τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Και επιπλέον, αν μπεις στο αντίστοιχο Φόρουμ της Ομόνοιας, θα δεις τις απολύτως αντίστοιχες βλακείες και αθλιότητες από την ανάποδη. Και το ζήτημα είναι πως και στις δύο πλευρές υπάρχουν άνθρωποι μεγάλοι, κάποιας ηλικίας που εκμεταλλεύονται με τον χυδαιότερο τρόπο τους πόθους νέων ανθρώπων για ταυτότητα ιδεολογική, για ταυτότητα εθνική και τη διάθεσή τους για αγώνα. Και όταν οι πιτσιρικάδες» παρεκτρέπονται και βρίζουν οι μεν τους δε ή γενικώς βρίζουν και γίνονται επιθετικοί, αυτά τα καθήκια που είναι «διαχειριστές» και υπεύθυνοι των Φόρουμς, απλά τηρούν σιγή ιχθύος (στην καλύτερη περίπτωση).

Τόσο το Φόρουμ του Αποελλάς όσο και το αντίστοιχο της Ομόνοιας, το μόνο που κάνουν, είναι να εκμεταλλεύονται τις καθαρές και αγνές προθέσεις νέων ανθρώπων για να τους μετατρέπουν σε αιώνιους πελάτες της κερκίδας. Παραπληροφορώντας και αλλοιώνοντας και την ίδια την ιστορία.

Αν με ρωτήσεις γιατί όμως ασχολούμαι μόνο με την μία πλευρά, είναι απλά γιατί από αυτήν είναι που απορρέουν επικίνδυνα για την κοινωνία φαινόμενα, όπως η τυφλή ξενοφοβία και το μίσος προς το κάθε τι το διαφορετικό.

Οι άλλοι, είναι συνήθως απλώς γραφικοί –αν και εκπίπτουν σε απαράδεκτες ενέργειες, όπως η περσινή αισχρότητα τους, να ανεβάσουν σημαία του ψευδοκράτους μέσα στο γήπεδο.

@ Όχι Γιώτα, δεν αξίζει. Και το χρέος των μεγάλων όλων των πλευρών θα ήταν να αναγνωρίσουν τα εγκλήματα που έπραξαν οι μεν σε βάρος των δε και αντιστρόφως, να τα αναγνωρίσουν ανοιχτά και δημόσια για να απαλλάξουν το μέλλον από την διαιώνιση των εγκληματικών σφαλμάτων τους. Αλλά βλέπεις, το «Κυπριακό» είναι ένα βολικό επάγγελμα για πολλούς και στις δύο πλευρές. Και το μόνο που βγαίνει ζημιωμένο από αυτό το… «επάγγελμα» είναι το μέλλον του τόπου και των παιδιών του.

@Άνευ…σωστά όσα λες…Όμως κάποτε αν μη τι άλλο πρέπει να μάθουμε σε αυτόν τον τόπο να συζητάμε, όσο και να διαφωνούμε, ειδικά όταν μιλάμε με πολύ πιο νέους ανθρώπους. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως η Κύπρος, δεν αντέχει άλλους διχασμούς.

Unknown είπε...

@Imaginos…Χρήστο, αν έχεις την εντύπωση πως το Κυπριακό ξεκίνησε το 1974 με την εισβολή και κατοχή, είναι πολύ βαθειά γελασμένος. Το 74 είναι απλά μία ελάχιστη ακρούλα στην κορφή ενός τεράστιου παγόβουνου του οποίου οι πλαγιές εκτείνονται χιλιάδες μέτρα μέσα στη θάλασσα, μία θάλασσα άπατη και σκοτεινή. Και θα πρέπει να ξέρεις, πως ποτέ δεν πρόκειται να ησυχάσει αυτός ο τόπος αν δεν κάνει την γενναία αυτοκριτική του για όσα γέννησαν την τραγωδία. Και αυτό, είναι μία αλήθεια που ισχύει βέβαια για κάθε τόπο.


@ Ανώνυμε…νομίζω πως απάντησα στο ερώτημα που βάζεις. Θεωρώ πως είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούμε –εκμεταλλευόμαστε την κόρη του μάρτυρα Ισαάκ για να επιχειρηματολογήσουμε εμείς εκ του ασφαλούς πίσω από πληκτρολόγιό μας. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα την χαρακτήριζα με κανένα επίθετο.


Στα υπόλοιπα έχω γενικώς καλυφθεί από όσα έγραψαν ο Άνευ, ο lexi_penitas, o banana republic.

Αυτό που έχω να πω, είναι πως ότι έγραψα, το έγραψα από καρδιάς και εννοώ κάθε λέξη του.

Περιμένω τη συνέχεια... :-)

Ανώνυμος είπε...

Το λοιπον κοπελια και κοπελες

Εγω ειμαι ενας νεος οχι περισσοτερο απο 18 χρονων και πραγματικα ντρεπομαι για ολους σας

Εν εχετε τιποτε αντροπη ρε! Ειμαστε υπο κατοχη, καταστρεφουν τον πολιτσμο μας την ιστοριας, καθε μερα φερνουν αλλο τοσους κουβαλητους που την Τουρκια , σφετεριζονται τις περιουσιες των γονιων μας και εσεις τι καμνετε ρε????

Οι πετεμου! Καθεστε μπροστα που τα κομπυτερ σας και κατηγορατε το αποελλας φασιστικο, λαλειτε οτι οσοι το πεζουν ελληνες ειναι ανιδεοι κε παλε φιασιστες και το ακρον αοτο θελετε φιλια και ειρηνη με τους τουρκοκυπριους! Μα ποιυς τουρκοκυπριους ? Σχεδον ουλοι εφιαν για αγγλιες και γερμανιες! Μονο οι εποικοι εμηναν.

Καμετε ρε τιποτε για τον τοπο σας, για την πατριδα σας! Μονο κριτηκη ξερετε να καμνετε. Εφατεν τον τοπο γαμωτο, συνεχεια κατηγορατε τους ελληνοψυχους οτι πεζουν το ελληνες

Καταλαβετε το ειμαστε ελληνες ενω εκοινοι στην πλειοψηφια ειναι τουρκοι. Αντι να ενωνεται τον ελληνισμο της Κυπρου για να ελευθερωσουμε την πατριδα μας σπερνεται την διχονοια μεταξυ μας.

Αν νομιζετε πως εμεις η νεολαια ειμαστε προβατα ξεχαστε το. Εσεις εχιατε την ευκερια σας και εκαματε τα θαλσσασα, εκατσρεψατε μας. Η δικη μου η γενια ομως δεν θα καμει τα ιδια λαθη με εσας!

Η λυση ειναι ξεκαθαρη, να αποχορησει ο στρατος τους και οι εποικοι και μετα να παει ο κανενας στα σπιθκια του και να ζησουν οι ελαχιστοι τουρκοκυπριοι σαν μια μεινοτητα οπως τους αρμενιες και μαρωνιτες

Τον τουρκο θα τον αντιπαθω ωσπου να επανωρθωσει για τα εγκληματα του με τον τροπο που ειπα πριν. Αλλα πιο πολλα που ουλους αντιπαθω τους ηττοπαθεις ελληνες.

Παντως οσοι κατηγορουν το αποελλας ειναι εντελως ηληθιοι, μπετε μεσα και δκιαβαστε τι γραφουν και μετα να μου πειτε και εμενα που εχει προπαγανδα. Πιανετε αποσπασματα του καθε μελους που μπορει να ειναι φασιστες (δικεωμα τους) και μετα στιγματιεται ολοκληρο το αποελλας εως φασιστικο


Απελευθερωση η μονη λυση

Unknown είπε...

@ Ανώνυμε φίλε του τελευταίου σχόλιου. Έχεις την εντύπωση ότι τουλάχιστον εγώ διαφωνώ σε τίποτα από τα όσα λες; Στα περισσότερα σημεία από όσα γράφεις έχεις δίκιο. Μα το θέμα μας αυτό είναι;

Πρώτα από όλα αν θυμάσαι από το προηγούμενο άρθρο, εγώ μίλησα για ρατσισμό που έχει να κάνει με ξένους πολίτες αυτής εδώ της χώρας -της δικής μας- ή και επισκέπτες της και μάλιστα διακεκριμένους που απλά έτυχε να είναι Ινδοί. Ανέφερα πουθενά τους Τουρκοκύπριους;

Ασφαλώς και ποτέ μα ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να λησμονάμε πως η Κύπρος είναι υπό κατοχή. Ασφαλώς και δεν θα πρέπει ποτέ να ησυχάσουμε μέχρι να φύγει από εδώ και ο τελευταίος ξένος στρατιώτης.

Μπορείς να διανοηθείς ότι εμένα με απασχολεί πως με την κατάσταση όπως πάει σε 2ο χρόνια θα είμαστε εμείς η μειονότητα σε αυτόν τον τόπο;

Καταλαβαίνεις πως όσο συνεχίζεται η παρούσα κατάσταση η κατεχόμενη Κύπρος θα γεμίζει με όλο και πιο πολλούς Κούρδους εποίκους και πως όσο πιο αργα επιτευχθεί μία λύση τόσο πιο δύσκολα αυτοί όλοι θα φύγουν;

Όμως εγώ και στα δύο μου άρθρα δεν μίλησα για το Κυπριακό, αλλά για την ξενοφοβία και τον ρατσισμό και το καθεστώς διακρίσεων που υπάρχει και μεγαλώνει στην κοινωνία μας.

Και φοβάμαι πως ενώ εγώ διαβάζω πολύ προσεκτικά το τι γράφεις εσύ και άλλοι, εσείς διαβάζετε πάρα πολύ πρόχειρα μόνο και μόνο για να διαφωνήσετε!

Και κάτι άλλο για πολλοστή φορά.

Δεν έχω πρόβλημα με τα μέλη του αποελλάς και του φόρουμ αλλά με τους διαχειριστές που τάχα στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης καλλιεργούν διαρκώς μία φρασεολογία μίσους κατά πάντων!

Και, έλεος, ο πατριωτισμός δεν είναι προνόμιο ολίγων και πάντως όχι μόνο δικό σας.

Απελευθέρωση η μόνη λύση;

Απελευθέρωση η μόνη λύση!

Ποιός θα διαφωνήσει με αυτό; Ουδείς.

Διάβαζε λίγο πιο προσεκτικά σε παρακαλώ! Πάρε παράγραφο παράγραφο το τι έχω γράψει και πες μου που διαφωνείς.

Ανώνυμος είπε...

Και, έλεος, ο πατριωτισμός δεν είναι προνόμιο ολίγων και πάντως όχι μόνο δικό σας.
----

δεν ειπα το αντιθετο

-------
Ρατσισμός και Φασισμός, πάνε παρέα.
------

Ο ρατσισμος ειναι παγκοσμιο φαινομενο. Ομοως το να εισαι ρατσστης δεν σημαινει πως εισαι και φασιστας. ρατσισμος ειναι ενα γνωρισμα του φασισμου
-----

Όμως εγώ και στα δύο μου άρθρα δεν μίλησα για το Κυπριακό, αλλά για την ξενοφοβία και τον ρατσισμό και το καθεστώς διακρίσεων που υπάρχει και μεγαλώνει στην κοινωνία μας.
------------
Μα δηλαδη θελεις να σου απαντησω? Εν μπροεις να σκεφτεις μονο σου την απαντηση?
Ολα τα κακα στην Κυρπο μας τα εκαμαν η τα εξεκηνησαν οι ξενοι, και παντα ειμαστε κακτημενοι που αλους λαους για αυτο δεν τους γουσταρουμε τους ξενους.
-----

Το μεγαλο μου παραπανο, και πιστυεω αντιπροσοπευω μια μεγαλη μεριδα των νεων ειναι οτι η δικη σας γενια δεν εκανε ουτε κανει πολλα για την απελυεθερωση αυτου του τοπου και ασχολειστε συνεχως με ομονσπονδιες και μαλακιες. Αντι να ενωνεται τους νεους τους για να ειμαστε ενωμενοι εναντια στον εχθρο σπειρετε την διχονια μεταξυ μας (πχ ομοινοια - αποελ).

Εγω επιμενω στην αρχικη μου δηλωση

Ντρεπομαι για την πλειοψηφεια σας που εχει πλεον χασει τις ελπιδες για απελευθερωση και εχει καταντησει ηττοπαθης χωρις πρωτοβουλιες παρα μονο εναποθετει την τυχη του τοπου μας στους προδοτες τους πολιτκους

pølsemannen είπε...

Είναι πράγματι καταπληκτικό πώς μία σειρα από απλά "Ε, και;" είναι ικανά να στείλουν στα τάρταρα το οπλοστάσιο των "επιχειρημάτων" κάθε ρατσιστή εθνικιστοκολλημένου, που το μόνο που έχει να παρουσιάσει είναι η καταγωγή του ή τα ωραία του τα μάτια.

(Μιλάω από θέση ισχύος, διότι ενώ μου έχουν πει ότι έχω "ωραία" μάτια :-Ρ, δεν δίνω δεκάρα τσακιστή γιατί ψάχνω επαίνους για άλλα πράγματα ουσιαστικότερα).

Μόνο που χρειάζεται λίγη προσοχή διότι μετά από ορισμένα "Ε, και;" πρέπει να είσαι έτοιμος να γίνεις Λούης εάν δεν θέλεις ο τιγκαρισμένος στα στεροειδή αναβολικά σκίνχεντ να σου ανοίξει το κεφάλι ωσάν καρπούζι ελλείψει άλλων επιχειρημάτων.

Unknown είπε...

Θέλεις να μιλήσουμε κάπως «ακαδημαϊκά» ; Πρώτα από όλα, όλοι μας , επειδή κουβεντιάζουμε ή προσπαθούμε τέλος πάντων να κουβεντιάσουμε κάνουμε ορισμένα λάθη. Τι θέλω να πω. Ο Ρατσισμός –αν το πάρουμε αυστηρά- ασκείται από θέση ισχύος. Δηλαδή, αν εγώ δεν «γουστάρω» ένα είδος ανθρώπων, στην πραγματικότητα δεν ασκώ ρατσισμό-αλλά φυλετική διάκριση. Ρατσισμό (ακαδημαϊκά) , άσκησε ο μαγαζάτορας που ως ιδιοκτήτης , άρα από θέση ισχύος, δεν επέτρεψε στους Ινδούς να μπουν στο κατάστημά του. Μου κάνει εντύπωση, πως αυτά τα φαινόμενα σε αφήνουν παντελώς ασυγκίνητο. Τι και αν ο Ρατσισμός είναι παγκόσμιο φαινόμενο; Είναι! Και υπάρχουν πολλές αιτίες για την έξαρση του φαινομένου. Και, όσο είναι αυτό το φαινόμενο υπαρκτό παγκόσμιο, άλλο τόσο είναι φυσικό να υπάρχει και ένα κοινωνικό ρεύμα που αντιστέκεται σε αυτό. Βλέπεις κάτι το περίεργο σε αυτό; Θέλεις να επιστρέψουμε στην εποχή της Κου Κλουξ Κλαν; Θέλεις στην πατρίδα σου να υπάρχουν μικρά παιδάκια που νιώθουν στο πετσί τους την πίκρα και το τραύμα των διακρίσεων; Είμαι βέβαιος πως όχι.

Όμως εγώ και στα δύο μου άρθρα δεν μίλησα για το Κυπριακό, αλλά για την ξενοφοβία και τον ρατσισμό και το καθεστώς διακρίσεων που υπάρχει και μεγαλώνει στην κοινωνία μας.

Ποιοι είναι αυτοί οι ξένοι φίλε; Ξέρεις καλά, πως όσοι πέρασαν από εδώ, πέρασαν γιατί αυτό πρόσταζε η πολιτική τους. Είτε αυτή ήταν η Βρετανική Αυτοκρατορία, είτε οι Φράγκοι, είτε οι Οθωμανοί. Το πρόβλημα ήταν και είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ και όχι ένα γενικό και αόριστο «δεν γουστάρω τους ξένους». Όλοι οι Άγγλοι είναι ίδιοι; Όλοι οι Έλληνες είμαστε ίδιοι;
Τη διχόνοια μεταξύ ΑΠΟΕΛ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα μου επιτρέψεις να σου πω , πως κατά τη γνώμη μου την σπέρνουν οι υπεύθυνοι και των δυο ομάδων για να έχουν μόνιμη και σταθερή πελατεία. Και, φροντίζουν να την φανατίζουν όσο μπορούν λέγοντας και οι μεν και οι δε, μισές αλήθειες.
Και το δικό μου μεγάλο παράπονο, είναι πως πολλοί νέοι από εσάς, αντί να κάτσετε κάτω και να κουβεντιάσετε ήρεμα, επαναλαμβάνετε ακριβώς όλα όσα φρικτά και διχαστικά έκαναν οι παλαιότεροι. Οι μεγαλύτεροι φίλε, και ειδικά όσοι είναι παράγοντες, ποτέ δεν θα κάτσουν να ενώσουν τους νέους. Σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ σας και αυτοί του τρέφει.

Προσωπικά, δεν έχω χάσει καμία ελπίδα. Κυρίως γιατί πιστεύω βαθύτατα στη δύναμη της Ιστορίας, της γλώσσας μας και του Πολιτισμού μας.

Εμένα φίλε, με ενδιαφέρει αυτός ο τόπος να μιλάει Ελληνικά και μετά από 200 χρόνια. Και αυτό –όπως είχε γράψει κάποιος δικός σας στο αποελλας μπορεί να γίνει μόνο μέσα από το τεράστιο όπλο που έχουμε και που είναι ο Πολιτισμός μας.

Yiota είπε...

εμένα με συγκίνησε το άρθρο του κυρίου πίττα, γιατι ο ρατσισμός είναι ότι χειρότερο και είναι η ρίζα των περισσοτέρων κακων στην υφήλιο.

Ο κύριος Πιττας εγραψε : "Και το δικό μου μεγάλο παράπονο, είναι πως πολλοί νέοι από εσάς, αντί να κάτσετε κάτω και να κουβεντιάσετε ήρεμα, επαναλαμβάνετε ακριβώς όλα όσα φρικτά και διχαστικά έκαναν οι παλαιότεροι. Οι μεγαλύτεροι φίλε, και ειδικά όσοι είναι παράγοντες, ποτέ δεν θα κάτσουν να ενώσουν τους νέους. Σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ σας και αυτοί του τρέφει."

και το δικό μου παράπονο κυριε πίττα αυτο είναι και γιαυτό όποτε πλησιάζουν εκλογές νευριάζω αφάνταστα γιατί ενώ κάθομαι να παρακολουθήσω μια "σοβαρή" συζήτηση
μεταξύ βουλευτών στην τβ, θέλω να χτυπάω το κεφαλι μου στον τοίχο από τα πολλά ηλίθια answers τους "ναι αλλα εσείς εν καιρώ γλαύκου" ή " ομως εσείς εν καιρώ κυπριανού" και πάει λέγοντας...

αλλά πάλι επειδή ξεφεύγουμε πάλι από το θέμα μας, μετά την επισήμανση θα ήθελα να πω και γω με τη σειρά μου τα πολύ ωραία λόγια του κυρίου πίττα :

" Σκέψου. Μήπως όσοι σε σπρώχνουν τόσο εσένα όσο και τους όμοιους σου Άλλους απλά διαιρούν τον κόσμο για να βασιλεύουν πάντα ΑΥΤΟΙ; "

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ politispittas,

Παρατηρώ ότι και με το νέο σου post (σε συνέχεια του προηγούμενου) για τα “καυτά” θέματα φασισμός, εθνικισμός, ρατσισμός, πυροδοτήθηκαν νέες άκρως ενδιαφέρουσες και ανεξάντλητες συζητήσεις! Βασικά χάριν και στις παρεμβάσεις του νεαρού Ανώνυμου από το ΑΠΟΕΛΛΑΣ που με τα γραφόμενα του έδωσε μας την ευκαιρία να εκφράσουμε τις δικές μας απόψεις επί των θεμάτων και να απαντήσουμε σε όσα φαιδρά, απαράδεκτα αλλά και επικίνδυνα. (Συγνώμη για τις εκφράσεις αλλά έτσι αισθάνομαι).

Επιτρέψτε μου όμως ακόμα μερικές σκέψεις, κάποιες ψεσινές (που δεν πρόλαβα όμως να τις καταθέσω) αλλά και κάποιες σημερινές (που προέκυψαν μετά τη δημοσίευση και άλλων σχολίων, βασικά του φίλτατου politispittas που ξεκουράστηκε φαίνεται το σαββατοκύριακο και επανήλθε δριμύτερος).

Φίλε politispittas (απαντώντας και σε σχόλιο σου του προηγούμενου post), θεωρώ πως είναι καθήκον μας να σχολιάζουμε (όχι κατινίστικα αλλά ως ενεργοί πολίτες) οτιδήποτε λέγεται και τεκταίνεται δημόσια και μας κινεί το ενδιαφέρον, ή μας κτυπά στον εγκέφαλο θετικά ή αρνητικά ή μας ανακατώνει τα συναισθήματα. Έτσι πρέπει να λειτουργούμε και να πράττουμε ως πολιτικά όντα και ως σκεφτόμενοι πολίτες. Κι εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω (και μέσα από την blogοσφαιρα πλέον) αλλά δεν το πετυχαίνω πάντα, βασικά λόγω έλλειψης χρόνου.

@ Imaginos,

Πρόθεση μου δεν ήταν ούτε και είναι να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου αλλά ούτε και να σου προσδώσω θέσεις που πολύ πιθανό να μη τα τις ενστερνίζεσαι …

Όμως …

1. Γράφεις τζιαι λαλείς: “…Το πραξικόπημα Σαμψων στην Κύπρο ποιος το έκανε? Ο Ιωαννίδης δεν το έκανε?” – Το πραξικόπημα δεν ήταν του Σαμψών. Αυτός ανάλαβε “Πρόεδρος” γιατί κανένας άλλος δεν ήταν διατεθειμένος να αναλάβει … (Είχε γίνει πρόταση και στον Κληρίδη που τότε ήταν Πρόεδρος της Βουλής – Γιατί όμως στο Κληρίδη; Διερωτήθηκες γιατί τον Κληρίδη;).

2. Επίσης επαναλαμβάνω αυτό που είπα στο προηγούμενο μήνυμα για το μακροχρόνιο των συνομωσιών κατά της Κύπρου και το οποίο αναφέρει και ο politispittas: “…Χρήστο αν έχεις την εντύπωση πως το Κυπριακό ξεκίνησε το 1974 με την εισβολή και κατοχή, είναι πολύ βαθειά γελασμένος…”

3. Το πραξικόπημα είχε σχεδιαστεί από χρόνια, με σκοπό την ανατροπή του Προέδρου Μακαρίου και τον περιορισμό της δύναμης της Αριστεράς και εκτελέστηκε τη δεδομένη στιγμή που κρίθηκε κατάλληλη.

4. “Από την άλλη αφού συμφωνούμε οτι η εισβολή της Τουρκίας θα γινόταν έτσι και αλλιώς και απλά το πραξικόπημα Σαμψών ήταν η αφορμή μιας εισβολής που για πολλά χρόνια προετοίμαζαν οι Τούρκοι με τους Αμερικάνους και τους Βρετανούς. Ουσιαστικά σε τι διαφωνείς?” - Πολύ απλό φιλέ μου: Οργανωμένα, σκόπιμα και προδοτικά κάποιοι προχώρησαν και έκαναν το πραξικόπημα για να εισβάλει η Τουρκία στην Κύπρο (ήξεραν ότι θα έκανε εισβολή η Τουρκία στην Κύπρο σε περίπτωση πολιτικής ανωμαλίας), να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα της και έτσι να κλείσουν και το κυπριακό μια και καλή (να πραγματοποιήσουν και την Ένωση αλλά μόνο με το ένα κομμάτι της Κύπρου). Χαρακτηριστικά είναι και όσα αναφέρει πιο κάτω ο brc:

@ brc

5. “ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα μπορούσε όμως να εισβάλει (η Τουρκία) αν δεν της δίναμε αφορμή. Της δώσαμε πάνω από 1 φορά την αφορμή να το κάνει. 2 φορές την ανέστειλε στο τσακ. Την τρίτη όμως δεν έκανε πίσω. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ, στο όνομα του έθνους, εγκλημάτισαν εις βάρος ενός ολόκληρου λαού. Και αυτοί οι βλάκες, ακόμη τιμούνται από τους ομοϊδεάτες του αποελλάς... και όχι μόνο. - Και όμως brc, δεν ήταν βλάκες … Οργανωμένα, προγραμματισμένα, από σκοπού και με ξεπουλημένη τη συνείδηση το ‘καναν (οι πλείστοι)!

@ yiota @ imaginos

6. yiota, η ιστοσελίδα που αναφέρεις προβάλλει τις τουρκικές θέσεις (ή έστω τις θέσεις κάποιου τούρκου βουλγάρικης καταγωγής – δεν έχει σημασία αυτό).Εκείνο που έχει σημασία είναι πως αντιδρούμε εμείς. Παρασυρόμαστε στο εθνικιστικό παιχνίδι του οποιουδήποτε, προβάλλοντας τις αντίστοιχες δικές μας “εθνικές” θέσεις (όπως το ΛΑΟΣ που αναφέρεις Imaginos), - εμείς να λέμε ότι η Κύπρος είναι ελληνική κι εκείνη ότι είναι τουρκική και τελειωμό να μην έχουμε - ή να προσπαθήσουμε να συνδιαλαγούμε μακριά από εθνικιστικές εξάρσεις προβάλλοντας τη θέση ότι ο τόπος μας είναι κοινή πατρίδα για όλους τους κατοίκους της ανεξαρτήτως εθνικότητας ή θρησκείας;

7. Και Imaginos … Δεν λέω καλό παιδί ο Τάσσος ο Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος, αλλά γιατί έχω την αίσθησης ότι πλέον φλερτάρει έντονα με τη διχοτόμηση;

Anef_oriwn
12/11/2007 – 11:05 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

@ politispittas

1. “… Τότε, όπως και τώρα, ο πλανήτης μας ήταν γεμάτος πείνα, πολέμους επεμβάσεις από τις μεγάλες δυνάμεις και εγκλήματα των εξουσιών, δεξιών κι αριστερών…” (από το κυρίως άρθρο). – Ποιες είναι οι σημερινές επεμβάσεις των αριστερών και που politispittas;

2. “…Και επιπλέον, αν μπεις στο αντίστοιχο Φόρουμ της Ομόνοιας, θα δεις τις απολύτως αντίστοιχες βλακείες και αθλιότητες από την ανάποδη…” – Από τότε που η ΕΔΟΝ, η νεολαιίστικη οργάνωση της Αριστεράς, έπαψε να έχει ουσιαστική παρέμβαση στο χώρο των νεαρών οπαδών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τα πράγματα περίπου έγιναν όπως τα περιγράφεις politispittas!

3. “……Όμως κάποτε αν μη τι άλλο πρέπει να μάθουμε σε αυτόν τον τόπο να συζητάμε, όσο και να διαφωνούμε, ειδικά όταν μιλάμε με πολύ πιο νέους ανθρώπους. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως η Κύπρος, δεν αντέχει άλλους διχασμούς…” – Οι λεγόμενοι διχασμοί δεν έρχονται ουρανοκατέβατα, ούτε και είναι το κουσούρι ή ο δαίμονας της φυλής όπως μας έλεγαν οι δασκάλοι στα σχολειά. Σ’ όλο τον κόσμο όπου υπήρξαν (και εξακολουθούν να υπάρχουν) έντονες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες δημιουργούνταν και αντιπαραθέσεις πολιτικές και ενίοτε και πολεμικές που δίχαζαν και διαιρούσαν τον κόσμο. Όμως όπως λέει και ο brc “…Δεν θα αλλάξουμε την ιστορία μας απλά για να φύγει το "μίσος" ή για να εξωραΐσουμε τις διαφορές μας. Το μίσος μπορεί να φύγει μέσα από την αποκατάσταση, την παραδοχή δηλαδή των εγκλημάτων της δεξιάς εις βάρος αριστερών ΚΑΙ δεξιών πολιτών αλλά και την αναγνώριση από την αριστερά πως δεν είναι όλη η δεξιά εγκληματική…”. Και επιπρόσθετα θα ‘λεγα εγώ, και με την απάμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και αντιπαραθέσεων! Παρ’ όλο που εγώ πιστεύω πλέον πως αυτό ισχύει τόσο εσωτερικά μέσα στον κυπριακό πληθυσμό (όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι) αλλά και μεταξύ των ντόπιων (γενικά) και των μεταναστών! Δεν κρατάμε κανένα μαγικό ραβδάκι politispittas, για να κάνουμε θαύματα. Σίγουρα με τη συζήτηση και το διάλογο μπορεί πολλά να πετύχουμε “… ειδικά όταν μιλάμε με πολύ πιο νέους ανθρώπους…”. Όμως το ζήτημα είναι απλά ηλικιακό; Ή μήπως αυτό προβάλλεται έντονα από παρατάξεις που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους σχετικά με το παρελθόν και δεν έχουν το θάρρος να ομολογήσουν τα κατά συρροή εγκληματικά λάθη τους (εξύφανση συνωμοσιών και πραξικοπημάτων, δολοφονίες αθώων πολιτών, πραξικόπημα);

4. “…Και το δικό μου μεγάλο παράπονο, είναι πως πολλοί νέοι από εσάς, αντί να κάτσετε κάτω και να κουβεντιάσετε ήρεμα, επαναλαμβάνετε ακριβώς όλα όσα φρικτά και διχαστικά έκαναν οι παλαιότεροι.” – Δηλ. γυρίζουμε σελίδα, καθόλου αναφορές στο διχαστικό παρελθόν για το οποίο φταίνε οι “γέροι”, κι οι νέοι (χωρίς καμιά διαλεκτική σύνδεση με το παρελθόν, αφού δεν τους χρειάζεται), ξεκινάνε μια νέα πορεία, όλοι μαζί αγαπημένοι ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης και οικονομικής κατάστασης! Τι ωραία τι καλά! Όλοι θα είμαστε μέσα στην τρελή χαρά! Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμεις οι άλλοι χειρότερα! Sorry, που λαλούμεν τζιαι ‘μεις οι κυπρέοι, (για την ειρωνική χροιά των λεγομένων μου), αλλά εγώ μάλλον δεν θα πάρω! Πιο ουτοπικά μου ακούγονται ακόμα και από την υλοποίηση του σοσιαλιστικού οράματος.

Anef_oriwn
12/11/2007 – 11:25 μ.μ.

-=IMAGINOS=- είπε...

Ο ανώνυμος φίλος των 18 ετών είναι πολύ ωριμότερος από την ηλικία του και πολύ ωριμότερος από πολλούς πολύ μεγαλύτερους από εμάς που φιλοσοφούμεν μετ' ευτελείας και φιλοκαλούμεν άνευ μαλακίας κατά τον Επιτάφιο του Περικλή που έγραψε ο μεγάλος Θουκυδίδης. Προσωπικά τα όσα λέει με άγγιξαν και συμφωνώ στα περισσότερα. Δυστυχώς οι περισσότεροι κρίνουν τα πράγματα χωρίς να τα έχουν ζήσει. Μόνο εάν έχεις ζήσει τον πόνο ξέρεις. Ποιος θα μπορέσει ποτέ να αποβάλλει τα συναισθήματα που ανθρώπινα βγαίνουν μέσα από την ψυχή του άλλου όταν ο εισβολέας σκότωσε η έκανε γενικά κακό στην οικογένεια και την πατρίδα του? Πως μπορεί να κατηγορήσει κανείς για φασισμό η ρατσισμό αυτόν που θέλει το σπίτι του πίσω η να ξαναβρεί το χαμένο πατέρα του? Με αυτό το σκεπτικό και οι παλαιστίνιοι που παλεύουν για μία πατρίδα είναι φασίστες και ρατσιστές κατά των Εβραίων… Η Αλήθεια είναι αυτή που λέει, ότι δηλαδή είναι κατάρα να μην είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτούς που έσπειραν την καταστροφή και τον όλεθρο στην πατρίδα. Εκείνοι οι εισβολείς δηλαδή, είναι όλοι τους ενωμένοι και συνεχώς διεκδικούν και άλλα, εμείς το παίζουμε «πολιτισμένοι» αλλά σκορπάμε διχόνοια μεταξύ μας, γιατί? Για να υπερασπιστούμε τις αρχές της πολιτικής ιδεολογίας μας? Με τους απολίτιστους εισβολείς μπορείς να φέρεσαι πολιτισμένα? Υπάρχει περίπτωση να κερδίσεις ποτέ τίποτα εάν σκορπάς διχασμό και δε διεκδικείς ποτέ τίποτα στο όνομα του υπεράνω πολιτισμένου ανθρώπου και του πολιτισμού? Κοινώς με μπουνταλάδες μπορείς να κάνεις χωρατό? Εγώ χαίρομαι να βλέπω νέους να έχουν και μνήμη και κρίση και ελεύθερα εκφράζουν τα συναισθήματα τους που βγαίνουν από βαθιά μέσα τους. Και η εκδίκηση και το μίσος είναι ανθρώπινα συναισθήματα που δε περιορίζονται από κανέναν γιατί αυτόν που σκότωσε τον πατέρα και τη μάνα σου και σου πείρε το σπίτι και την πατρίδα σου, ε δε μπορείς και να τον αγαπήσεις ποτέ, τι να κάνουμε τώρα. Και στην τελική έχει δίκιο γιατί εμείς οι μεγαλύτεροι είμαστε οι μόνοι που δε θα έπρεπε να μιλάμε όταν εμείς φταίμε για όλα όσα «χαρίσαμε» στα παιδιά μας και τις νεότερες γενιές. Μη προσπαθούμε λοιπόν να πείσουμε το νέο ούτε να τον μαλώσουμε ούτε να τον χαρακτηρίσουμε. Αφήστε τον ελεύθερο να κάνει αυτό που του λέει η καρδιά του, τουλάχιστον να τον αφήσουμε να δοκιμάσει και ας αποτύχει. Τουλάχιστον δε θα του μείνει μέσα του η αμφιβολία της επιτυχίας η της αποτυχίας. Εμείς οι παλαιότεροι είμαστε ήδη καμένο χαρτί, αποτύχαμε! Λόγος λοιπόν δε μας πέφτει.

-=IMAGINOS=- είπε...

@aneu orion
Μα αυτό που επεσήμανα εγώ 2 φορές αλλά δεν το καταλάβατε φαινεται εσύ και ο Γιώργο Πήττας ήταν αυτό ακριβώς. Ότι κακώς λογίζεται στη Χούντα αποκλεισιτκά η προδοσία της Κύπρου. Η προδοσία είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν από την χούντα ακόμα. Ο πρωτομάστορας ήταν ο Καραμανλής βασικά και δε θα εξιστορίσω γιατί τώρα γιατί δεν έχω και το χρόνο για να το κάνω. Δε διαφωνούμε βασικά. Το αντίθετο συμφωνούμε διαφωνώντας όπως φαίνεται.
Για τον Τάσσο δεν μπορώ να κρίνω πολύ σωστά γιατί απλά από την Ελλάδα δε μπορώ να γνωρίζω καλύτερα. Αυτό που έχω δει όμως είναι ότι η στάση του στο σχέδιο Αναν και πρόσφατα στη συμφωνία για τα πετρέλαια της Κύπρου με τους Ρώσους που κυριολεκτικά έγραψε στα «αρχεία» του της απειλές της Τουρκίας και των Αμερικανοάγγλων δείχνει ότι είναι πατριώτης κατά τη γνώμη μου. Εάν το σχέδιο Ανάν ειδικά είχε περάσει σήμερα η Κύπρος δε θα είχε καμία τύχη επανασύνδεσης. Το σχέδιο ήταν καθαρά εχθρικό κατά των Ελληνοκυπρίων μιας και προέβλεπε μόνο δικαιώματα για τους τουρκοκύπριους και μόνο υποχρεώσεις για τους ελληνοκύπριους. Η συμβολή λοιπόν του Τάσσου τότε υπήρξε καταλυτική όποια και να είναι η μετέπειτα εξέλιξη στις θέσεις του. Μη ξεχνάς ότι η Κύπρος πλέον είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ και υπάρχουν πιέσεις και από εκεί.

Ανώνυμος είπε...

@ Imaginos

1. “…Δυστυχώς οι περισσότεροι κρίνουν τα πράγματα χωρίς να τα έχουν ζήσει. Μόνο εάν έχεις ζήσει τον πόνο ξέρεις …” – Επιτρέπεται Imaginos να μας πεις λίγα από τα όσα έχεις ΕΣΥ ζήσει!!!

2. “…Με τους απολίτιστους εισβολείς μπορείς να φέρεσαι πολιτισμένα?...” – Την ώρα της μάχης εννοείς, Imaginos; Μπορείς να τους κεράσεις και ‘κάνα καφεδάκι ή καμιά ζιβανία! Όμως υπάρχουν και πολιτισμένοι εισβολείς, ας πούμε οι αμερικάνοι; (Η εισβολή συνεχίζεται; Δεν είναι κατοχή που έχουμε τώρα;)

3. “…Κοινώς με μπουνταλάδες μπορείς να κάνεις χωρατό?” – Συγνώμη, αλλά προς στιγμή πήγα να σε παρεξηγήσω Imaginos! Το καλό σου με επανέφερες έγκαιρα στην τάξη! Όμως χωρατό λέμε ή χωριό; Ποιους λέμε μπουνταλάδες, αυτούς που δεν σκαμπάζουν τίποτα;

4. Τέλος πάντων! Πάμε παρακάτω! Και καλό σας βράδυ!


Anef_κατανόησης
13/11/2007 – 12:26 π.μ.

-=IMAGINOS=- είπε...

@anef
1 Εχω ζήσει τον αποχωρισμό άρον άρον του πατέρα μου στο λιμάνι της Νάξου όταν χτυπούσαν οι καμπάνες και μάζευαν κόσμο για την στρατιωτική επιστράτευση. Μπήκε στο μεγάλο Οχηματαγωγό ΛΙΜΝΟΣ για να τον πάνε στον Πειραιά. Άσχετα εάν τελικά δεν το πήγαν όπως χιλιάδες άλλους επιστρατευμένους αυτό που έζησα τότε 6 χρονών παιδάκι δε το ξεχνώ. Από την άλλη μπορεί να μην έζησα αυτά που πέρασαν οι αδερφοί μου στην Κύπρο αλλά δε χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβεις τι έχει ζήσει ο άλλος και να τοποθετήσεις έστω νοερά τον εαυτό σου στην θέση του. Δεν είναι όλοι ωχαδερφιστές… Προσωπικά θα ήθελα να είμαι Κύπριος και τότε στην Εισβολή του Αττίλα να είχα ένα όπλο στα χέρια μου… Δεν είμαι από αυτούς που θα το βάλουν στα πόδια για να μη χαλάσουν το φραπεδάκι και τη ραστώνη τους..
2 Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΠΟΤΕ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣΒΟΛΗ. Δε ξεχνάω τόσο εύκολα είμαι ελέφαντας στη μνήμη….

3 Μπουνταλάδες λέμε όσους διεκδικούν και προκαλούν συνέχεια και ποτέ δεν κάθονται στα αυγά τους να χαρούν αυτά που και κακώς έχουν. Για μένα όσοι ακόμα δεν έχουν αναγνωρίσει ένα μέλος της ΕΕ και πετάνε κάθε μέρα σε σχηματισμούς 20 αεροσκαφών F16 πάνω από τα Ελληνικά νησιά προκαλώντας και διεκδικώντας πράγματα τα οποία θα έπρεπε να διεκδικούν από τη Μογγολία απ’ όπου και κατάγονται, είναι μπουνταλάδες.

4. Τέλος πάντων! Πάμε παρακάτω! Και καλό σας βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος φίλος των 18 ετών είναι πολύ ωριμότερος από την ηλικία του και πολύ ωριμότερος από πολλούς πολύ μεγαλύτερους από εμάς που φιλοσοφούμεν μετ' ευτελείας και φιλοκαλούμεν άνευ μαλακίας κατά τον Επιτάφιο του Περικλή που έγραψε ο μεγάλος Θουκυδίδης. Προσωπικά τα όσα λέει με άγγιξαν και συμφωνώ στα περισσότερα. Δυστυχώς οι περισσότεροι κρίνουν τα πράγματα χωρίς να τα έχουν ζήσει. Μόνο εάν έχεις ζήσει τον πόνο ξέρεις. Ποιος θα μπορέσει ποτέ να αποβάλλει τα συναισθήματα που ανθρώπινα βγαίνουν μέσα από την ψυχή του άλλου όταν ο εισβολέας σκότωσε η έκανε γενικά κακό στην οικογένεια και την πατρίδα του? Πως μπορεί να κατηγορήσει κανείς για φασισμό η ρατσισμό αυτόν που θέλει το σπίτι του πίσω η να ξαναβρεί το χαμένο πατέρα του? Με αυτό το σκεπτικό και οι παλαιστίνιοι που παλεύουν για μία πατρίδα είναι φασίστες και ρατσιστές κατά των Εβραίων… Η Αλήθεια είναι αυτή που λέει, ότι δηλαδή είναι κατάρα να μην είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτούς που έσπειραν την καταστροφή και τον όλεθρο στην πατρίδα. Εκείνοι οι εισβολείς δηλαδή, είναι όλοι τους ενωμένοι και συνεχώς διεκδικούν και άλλα, εμείς το παίζουμε «πολιτισμένοι» αλλά σκορπάμε διχόνοια μεταξύ μας, γιατί? Για να υπερασπιστούμε τις αρχές της πολιτικής ιδεολογίας μας? Με τους απολίτιστους εισβολείς μπορείς να φέρεσαι πολιτισμένα? Υπάρχει περίπτωση να κερδίσεις ποτέ τίποτα εάν σκορπάς διχασμό και δε διεκδικείς ποτέ τίποτα στο όνομα του υπεράνω πολιτισμένου ανθρώπου και του πολιτισμού? Κοινώς με μπουνταλάδες μπορείς να κάνεις χωρατό? Εγώ χαίρομαι να βλέπω νέους να έχουν και μνήμη και κρίση και ελεύθερα εκφράζουν τα συναισθήματα τους που βγαίνουν από βαθιά μέσα τους. Και η εκδίκηση και το μίσος είναι ανθρώπινα συναισθήματα που δε περιορίζονται από κανέναν γιατί αυτόν που σκότωσε τον πατέρα και τη μάνα σου και σου πείρε το σπίτι και την πατρίδα σου, ε δε μπορείς και να τον αγαπήσεις ποτέ, τι να κάνουμε τώρα. Και στην τελική έχει δίκιο γιατί εμείς οι μεγαλύτεροι είμαστε οι μόνοι που δε θα έπρεπε να μιλάμε όταν εμείς φταίμε για όλα όσα «χαρίσαμε» στα παιδιά μας και τις νεότερες γενιές. Μη προσπαθούμε λοιπόν να πείσουμε το νέο ούτε να τον μαλώσουμε ούτε να τον χαρακτηρίσουμε. Αφήστε τον ελεύθερο να κάνει αυτό που του λέει η καρδιά του, τουλάχιστον να τον αφήσουμε να δοκιμάσει και ας αποτύχει. Τουλάχιστον δε θα του μείνει μέσα του η αμφιβολία της επιτυχίας η της αποτυχίας. Εμείς οι παλαιότεροι είμαστε ήδη καμένο χαρτί, αποτύχαμε! Λόγος λοιπόν δε μας πέφτει.




χερομαι που ακομη υπαρχουν ανθρωποι σαν και εσενα... που αναγνωριζουν τα λαθη που εχουν κανει και δεν κατηγορουν τους παντες και τα παντα εχτος απο τον ευατο τους


Μια παρακληση σε ολους, μπορει να ειναι λιγο αργα για να επανωρθωσετε τα λαθη του παραλεθοντος μα καλλιο αργα παρα ποτε

Ειμαστε ανθρωποι, κανουμε λαθη, εινα μεσα στην φυση του ανθρωπου αυτο μα ο πραγματικος ανθρωπος ειναι αυτος που θα ανγνωρισει το λαθος του και θα προσπαθησει να το διωρθωσει

Κατι που δεν εκαναν ποτε οι τουρκοι αφου εξακολουθουν να καταπατουν τα δικεωματα μας

Unknown είπε...

@ Άνευ...όταν έχω απέναντί μου έναν άνθρωπο 18 χρόνων, έχω κατά κάποιο τρόπο το παιδί μου.Δεν θα κάτσω να κάνω πόλεμο μαζί του. Θα προσπαθήσω να το κάνω να καταλάβει τις θέσεις μου αλλά, κυρίως θα προσπαθήσω να το καταλάβω εγώ, γιατί αυτό είναι το δικό μου χρέος.

Ο 18άρης εχει κάθε δικαίωμα να με "γράφει" και να μου γυρίζει την πλάτη-αποδίδει και δικαίως ευθύνες για τα σκατά που βλέπει γύρω του σε μένα, στον κάθε "εμένα".

Ανώνυμος είπε...

Ο 18άρης εχει κάθε δικαίωμα να με "γράφει" και να μου γυρίζει την πλάτη-αποδίδει και δικαίως ευθύνες για τα σκατά που βλέπει γύρω του σε μένα, στον κάθε "εμένα



Μα εξηγηστε μου πως ποιος φτεει που σκατα οπως τον ανανστασιαδη βρισκωνται ακομη στην εξουσια?????

Banana Republic Cyprus είπε...

Όσο ώριμη είναι μια κότα να κάνει φιλοσοφική συζήτηση, άλλο τόσο ώριμος είναι κι ο ανώνυμος που αποκαλείται μόνο συνομοσίες και σχέδια εξόντωσης μας από τους ξένους. Είναι λίγο σκληρό αυτό που γράφω, αλλά όταν ακούω έτσι βλακίες, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.
ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας, να χώσουμε τα μούτρα μας στα σκατά για να μπορέσουμε να δεκτούμε πως έχουμε ΤΟ ΙΔΙΟ μερίδιο ευθύνης για ότι έγινε στην Κύπρο; Γιατί άραγε έχουμε ρατσισμό; Δεν είναι γιατί ουδέποτε μάθαμε να αναγνωρίζουμε τα δικά μας λάθη; Δεν είναι γιατί από μωρά στο δημοτικό μας μαθαίνουν πως είμαστε το θύμα και όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι οι εχθρός; Δεν είναι γιατί μια ζωή διεκδηκούμε το αλάθητο και ρίχνουμε τα δικά μας σκατά στους άλλους; Να γιατί είμαστε ρατσιστές! Γιατί δεν ανεχόμαστε τίποτε το διαφορετικό, καμία διαφορετική προσέγγιση, καμία διαφορετική γνώμη. Όποιος διαφωνεί ή δεν πληρεί τα κριτήρια μας είναι αμέσως ύποπτος, προδότης, συνομότης, απορρίπτεται, περιθοπιοποιείται, φιμώνεται.... γίνεται θύμα όλων των ειδών ρατσισμού.
ΝΑΙ, θα κατηγορούμε αυτούς που με την στάση τους δεν βοηθούν να πάει μπροστά ο τόπος τούτος. Αυτούς που χρησιμοποιούν τις τραγικές εμπειρείες κάποιων ανθρώπων -θύματα του εθνικιστικού πολέμου το 1974- για να δικαιολογήσουν το μίσος τους, την μικροψυχία τους και το τσαλακωμένο του μυαλό. Θα κατηγορούμε όλους αυτούς που εξακολουθούν να διχάζουν τον λαό της Κύπρου και να ταξινομούν τον κόσμο σε κατηγορίες στυλ "ελληνας καλός" και "τούρκος κακός", την ίδια στιγμή που οι Έλληνες της Ελλάδας και οι Τούρκοι της τουρκίας έκαναν 100 βήματα μπροστά. Θα κατηγορούμε όσους καλλιεργούν το μίσος, το διχασμό, είτε αυτοί είναι ελληνοκύπριοι, είτε τουρκοκύπριοι. Ότι κι αν ήθελε να κάνει η Τουρκία, η Αγγλία, η Αμερική, η χουντική τότε Ελλάδα, δεν θα το κατάφερναν αν δεν έβρισκαν εδώ κάποια πιόνια και πιθικάκια να παίξουν το παιχνίδι τους. Αν φταίνε όλοι αυτοί μια φορά, εμείς φταίμε 100 που παίξαμε το παιχνίδι τους. Όλοι κατηγοράμε την Αγγλία για το "διαίρει και βασίλευε", αλλά ταυτόχρονα εμείς οι ίδιοι συντηρούμε την διαίρεση και τον διχασμό. Κατηγορούμε τους ξένους πως θέλουν να μας πουλήσουν, αλλά σε αυτούς στρεφόμαστε για να μας βρουν λύση. Κατηγοράμε τους πάντες και τα πάντα, βλέπουμε μάγισσες και φαντάσματα έτοιμα να μας κατασπαράξουν παντού απλά και μόνο επειδή δεν έχουμε ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ να δούμε κατάματα τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να δούμε την σαπίλα που κουβαλούμε μέσα μας, τον ρατσισμό, την μη ανοχή στο διαφορετικό, στη μειονότητα.
Κι άντε και βρεθεί πολιτική λύση... πως θα ζήσουμε; Μισόντας ο ένας τον άλλον; Αν δεν υπάρξει σεβασμός και ανοχή, κατανόηση και καλή πίστη, πάλι σε πόλεμο θα καταλήξουμε. Και τότε ίσως να χάσουμε και αυτά που έχουμε τώρα.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όπως εμείς νομίζουμε πως αυτοί είναι όλοι δολοφόνοι, πολεμοχαρείς, βίαιοι κτλ, έτσι κι αυτοί νομίζουν για εμας. Γιατί; Γιατί κι αυτοί μεγάλωσαν όπως εμείς... με μισές αλήθειες και προπαγάνδα. Ε φτάνει πια. Δεν βαρεθήκατε;
Αριστεροί, δεξιοί, ίσοι, ζαβοί, τούρκοι, έλληνες... Ούλλοι κυπραίοι είμαστεν. Και όλες οι μάνες που έχασαν τα παιδιά τους τον ίδιο πόνο νιώθουν. Δεν είναι μόνο η ελληνίδα μάνα που χύνει δάκρυα, είναι κι η τουρκάλα. Δεν είναι μόνο ο έλληνας που έχασε κάποιον άνθρωπο που αγαπούσε που μισά πλέον τον τούρκο. Είναι κι ο τούρκος που του σκότωσαν την 16 ΗΜΕΡΩΝ κόρη του στον Μάραθα που νιώθει πίκρα, μίσος και φόβο για εμας.
Καιρός να πάμε μπροστά. Μπορούμε ΑΝΕΤΑ να διατηρήσουμε τα ελληνικά μας έθιμα, την ελληνική μας γλώσσα, την ελληνική μας καταγωγή, την θρησκεία μας, την ίδια ώρα που κι αυτοί θα μπορούν να κάνουν τα ίδιο με τα δικά τους σύμβολα. Όλα μπορούν να γίνουν φτάνει να εξαλίψουμε τον ρατσισμό και τον εθνικισμό από μέσα μας και να δείξουμε επιτέλους ΑΝΟΧΗ και ΣΕΒΑΣΜΟ.
Όσο εξακολουθούμε να είμαστε όπως είμαστε (οι περισσότεροι), και όσο εξακολουθούν και οι ΤΚ να είναι όπως είναι (οι περισσότεροι), τα δώρα στην τουρκία από εμας θα συνεχίζονται. ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ αν δεν το καταλάβατε κάποιοι... ξυπνάτε και αλλάξτε μυαλά. Μέσα από κάποιες αξίες όπως την ανοχή, τον σεβασμό και την κατανόση μπορούμε να σώσουμε την χώρα τούτη και να ξαποστείλουμε την Τουρκία από εκεί που ήρτε. Φτάνει να το δοκιμάσουμε... και θα πειστούμε.

Unknown είπε...

@Ανώνυμε...μετά το 74 δυστυχώς με τα χρόνια δημιουργήθηκε ένα νέο επάγγελμα στην Κύπρο. Το λένε "Κυπριακό". Μία αδίστακτη ομάδα ανθρώπων με τεράστια συμφέροντα που σταθερά μπλοκάρει κάθε πιθανή προόδο στο ζήτημα.

Και αυτή η ομάδα, δεν είμαι μόνο από εδώ, είναι και από εκεί.

Κάπως έτσι υπάρχουν οι "αναστασιάδηδες" κλπ.

Όλη η ουσία, είναι όμως στο σχόλιο που άφησε με καρδιά και νου ο banana republic of cyprus πιο πάνω. Φτάνει να διαβαστεί προσεκτικά, χωρίς προκατάληψη...

Για να μπορεσει κάποιος να διακρίνει τον βαθύτατο πατριωτισμό που περιέχει. Πατριωτισμό ουσίας και όχι φωνασκίας.

Κωνσταντίνος Μπάστας είπε...

Από Μπάστα Κων/νο
Πρ. Μέλος της Εκτελεστικής
Γραμματείας Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η πολιτική νίκησε! Είναι η ώρα των αλλαγών....

Η επανεκλογή του σ. Προέδρου Γ.Παπανδρέου στις συνθήκες που διεξήχθει συνιστά μια μεγαλειώδη νίκη της πολιτικής , μια νίκη της δημοκρατίας, μια νίκη του λαού.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της επόμενης μέρας βρίσκει το Κίνημα δυνατό με αυξημένη κοινωνική δυναμική , με τον πρόεδρο του ισχυρό και δικαιωμένο με ξεκάθαρη εντολή να δρομολογήσει όλα όσα έχει εξαγγείλει όλη αυτή την περίοδο.
Το κυρίαρχο ζήτημα σήμερα σαφώς και δεν είναι (όπως τα γνωστά κέντρα ήδη προσπαθούν να μας στρέψουν την προσοχή) ποιος θα είναι ο ρόλος που θα δοθεί στους «ηττημένους» , ποια θα είναι η εξέλιξη όσων «μεγαλοστελεχών» τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας σου , ή πως θα συνυπάρξουν μέσα στο Κίνημα τα στελέχη που αντιπαρατέθηκαν κ.λ.π.
Αυτού του τύπου τα ψευτοζητήματα δεν ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό , αλλά μόνο αυτούς που αγωνιούν για το δικό τους μέλλον και σίγουρα αυτούς που έχουν επενδύσει σε αυτά τα στελέχη.
Όσοι αυτή τη στιγμή θέτουν ζητήματα προσώπων και ρόλων θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν και να μας εγκλωβίσουν σε συνθήκες εσωστρέφειας και μιζέριας για να ψαλιδίσουν την νέα δυναμική που αποκτά το Κίνημα μας μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία και την μεγάλη νίκη.
Η νέα εντολή που ζήτησε και πήρε ο σ. Πρόεδρος δεν επιδέχεται παρερμηνείες, είναι τόσο ξεκάθαρη, είναι τόσο ηχηρή που δεν μπορεί να παραχαραχθεί από κανέναν.
Το μοναδικό ρεύμα που συγκροτήθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι αυτό της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοκρατικού προοδευτικού λαού (ανεξάρτητα από την επιλογή στο θέμα της ηγεσίας), που απαιτεί ριζικές αλλαγές και ανατροπή όλων των συντηρητικών οπισθοδρομικών και καθεστωτικών αντιλήψεων και δυνάμεων (όπου κι αν βρίσκονται) και την απελευθέρωση του πολιτικού μας συστήματος.
Αυτή η μεγαλειώδης νίκη της πολιτικής σε μια κρίσιμη στιγμή που όλα έμοιαζαν να καθορίζονται από την βούληση ποικιλώνυμων συμφερόντων ας αποτελέσει αφετηρία για την αναγέννηση του πολιτικού μας συστήματος , με πρωταγωνιστή το Κίνημα μας, ώστε να υπηρετεί και πάλι τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Unknown είπε...

το παραπάνω τελείως άσχετο με το θέμα μας , είναι προφανώς αυτοματοποιημένο μήνυμα που παει σε όλα τα Ελληνικά Ιστολόγια ή σε όσα είχαν κάποια στιγμή ασχοληθεί με τη εκλογή του ΠΑΣΟΚ. Συγχαρητήρια και από εδώ λοιπόν στον Γιώργο Α. Παπανδρέου, η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως αντιπολίτευση...Ας ελπίσουμε πως θα υπάρξει, με στίγμα, ιδέες και προτάσεις και όχι μόνο με άγονα "αντί"...

-=IMAGINOS=- είπε...

@Κωσταντίνος Μπάστας.

Κύριε τι δουλειά έχει τώρα αυτό το "μανιφέστο" σας? Πραγματικά μένω με το στόμα ανοικτό για το spam σας αυτό.

Αλλά μιας και ετέθη το spam αυτό να πούμε ένα δύο λογάκια. Για ποια μεγαλειώδη νίκη μιλάτε? Νίκησε το ΠΑΣΟΚ το ΠΑΣΟΚ και μιλάτε για μεγαλειώδη νίκη? Δε λέω ευκαιρία να γιορτάσετε και μία νίκη μετά από καιρό άσχετα εάν οι αντίπαλλοι ήταν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ αλλά ήμαρτον δηλαδή. Το ρεπορτάζ του Τριανταφυλόπουλου χθες το βράδυ το είδατε? Οχι διπλοψηφίες αλλά έξη φορές μπορούσε να ψηφίσει κανείς!!!
Όλο φαεινές ιδέες είναι το ΠΑΣΟΚ. Μία εφευρίσκουμε τη συμμετοχική δημοκρατία και καλούμε τον κόσμο να ψηφίσει ΕΝΑΝ υποψήφιο τον Γ. Παπανδρέου όπως το 2004, μία τώρα καλούμε να ψηφίσουν μέχρι και οι αλλοδαποί που ούτε καν έχουν από το νόμο δικαίωμα ψήφου αφού με μία ταυτότητα λέει η διαβατήριο ψήφιζαν για τον μελλοντικό υποψήφιο πρωθυπουργό της Ελλάδας!!! Δηλαδή είναι σαν εγώ να είχα πάει στην Ιταλία για τουρισμό και με το διαβατήριο μου να μπορούσα να ψηφίσω αρχηγό κόμματος εκεί που διεκδικεί την εξουσία κιόλας! Αυτά μόνο στο ΠΑΣΟΚ γίνονται.. Και από την άλλη συγχαρητήρια και για το δικαίωμα ψήφου που απέκτησαν τα 16χρονα που μέχρι τώρα μόνο παπάκι 50cc μπορούσαν να οδηγούν και με την γραπτή συγκατάθεση του πατέρα. Συγχαρητήρια που δώσατε στα 16χρονα την ευκαιρία να ψηφίσουν αυτό που τους είπαν οι γονείς τους να ψηφίσουν δηλαδή!!!! Συγχαρητήρια που κάνατε τα πάντα δυνατά ώστε τελικά να αποκτήσετε ένα «νέο» αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ που θα σας οδηγήσει στην νίκη επί της ΝΔ και του Κωστάκη... Αυτά μόνο στο ΠΑΣΟΚ γίνονται.... Και το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι? Ότι χαίρεστε και από πάνω... Αυτά μόνο στο ΠΑΣΟΚ συμβαίνουν, συγχαρητήρια!

Yiota είπε...

bravo vre imagine...pesta!

Yiota είπε...

mister pittas ( πολυ μαρεσε αυτο:) ) ο ανηλικος, η ενηλικας, που σας έστειλε το ημεηλ, έθιξε καποια πολύ σημαντικά σημεία , δηλαδή :

"δεν ακουσα τον μιστερ πιττας να κοπτεται που στα νοσοκομεια εχουν προτεραιοτητα οι αδερφοι μας οι
τουρκοκυπριοι εστω και αν ο αλλος ειναι του θανατα αυτοι μπαινουν απο τη πισω πορτα." εδώ θα συμφωνήσω γιατι όντως είναι αδικία και δεν έχει καμία σχέση με ρατσισμό.

οκ, πάμε παρακάτω : "δεν ακουσα τον μιστερ πιττας να κοπτεται για το προβλημα της ανεργιας που ταλανιζει τους γηγενεις κατοικους αυτου του νησιου και οχι μονο." και δω συμφωνώ γιατι κατεβαίνουν έχουμε ένα σωρό πτυχιούχους άνεργους , που στην προσπάθεια τους να βρουν μια δουλειά, ο εργοδότης συνήθως προτιμά να προσλάβει ένα ξένο στον οποίο θα δίνει λιγότερα και αυτό το βλέπω κάθε μέρα και απο προσωπική εμπειρία και από γνωστούς.

επίσης : " δεν ακουσα τον μιστερ πιττας να κοπτεται που κατω απο την πλατεια μεταξα-ελευθεριας καθε νυχτα παιζουν ξυλο παρανομοι αλλοδαποι μεταφεροντας φονικα οπλα και θετοντας σε κινδυνο την ασφαλεια των περαστικων ενω την ιδια στιγμη η αστυνομια κοιμαται στα γραφεια." από προσωπική εμπειρία ,(σχεδόν κάθε μέρα τα παρακολουθώ αυτα) οι σέρβοι, μολδαβοι, και λατβεζοι (λατβια) συνήθως τους αρέσει πολύ να πίνουν. Βασικά δουλευουν και τα 2/3 του μισθού τους τα ξοδεύουν στις μπυρες με αποτέλεσμα να μεθάνε και να μην αφήνουν τον κόσμο να κοιμηθεί. Προσωπικά φοβάμαι να μπαίνω η να βγαίνω απο την πολυκατοικία οταν αρχίσουν να πίνουν γιατι μια μέρα μάλλωσαν με άλλους ξένους που έμεναν στην ίδια πολυκατοικία και γενικά δεν μπορείς να διακινηθείς άνετα. Φυσικά αμα δεν μεθάνε μια χαρά παιδιά είναι :)

SPY είπε...

Διάβασα το update, αλλά δυστυχώς δεν έχω προς το παρόν το χρόνο να πιαστώ στα βασικά του σημεία.

Ένα πράγμα θέλω μόνο να πω στα γρήγορα στον Μαχάων.
Αφού μιλάει για τάχα μεταφορές των θέσεων τών Αθηναίων ψευτοπροοδευτικών από τον Γιώργο Πήττα, καλό θα ήταν, πρωτίστως, να κόψει αυτός τον Κώστα Πλεύρη και τους συν αυτώ, και να αρχίσει να σκέφτεται αυτόνομα.

Γιατί τα "επιχειρήματα" του κειμένου του, ήταν μια τεράστια παπαγαλία, για να μη πω καθαρή αντιγραφή από φασιστοφυλλάδες σαν τον Στόκο, τον Ελεύθερο Κόσμο, την Α1 και τη Χρυσή Αυγή.

Μέχρι και αυτούσια μια ρήση του ανθρωποειδούς Πλεύρη παπαγάλισε, για να αποκτήσει την ψευδαίσθηση ότι θα πουλήσει πνεύμα:

...και να αγορασεις το εξης βιβλιο:
΄΄ΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΙ ΤΟΥ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΑΝ ΜΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ΄΄


Η πρωτοτυπία σου σπάει κόκκαλα Μαχάωνα...

Δείξε μου το δάσκαλό σου, να σου πω ποιός είσαι...

Unknown είπε...

Θα απαντήσω Γιώτα μου (και Μαχάων), απολύτως ειλικρινά με βάση αυτά που γνωρίζω.

Αν συμβαίνει να έχει ο οποιοσδήποτε είτε Τουρκοκύπριος είτε Γερμανός είτε…εξωγήινος προτεραιότητα σε νοσοκομείο έναντι οποιουδήποτε και οποιασδήποτε εθνικότητας που έχει πιο επείγουσα ανάγκη, αυτό ασφαλώς είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο.

Το νοσοκομείο, το οποιοδήποτε νοσοκομείο, πρέπει να έχει ως προτεραιότητα τη σοβαρότητα της κατάστασης του ασθενούς και τίποτα άλλο. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως συμβαίνει αυτό που ισχυρίζεται ο Μαχάων, δεν μπορώ να διανοηθώ γιατρούς να παρακάμπτουν ασθενείς του «θανατά» για να εξυπηρετήσουν άλλους που δεν επείγονται. Τέτοια πράγματα δεν μπορούν να λέγονται γενικά και αόριστα και στοχοποιώντας ειδικά τους Τουρκοκύπριους.

Αν υπάρχουν συγκεκριμένα περιστατικά θα πρέπει να δηλωθούν να καταγγελθούν και να υπάρξουν κυρώσεις και ευθύνες. Στο νοσοκομείο κανείς δεν έχει προτεραιότητα, παρά μόνο η σοβαρότητα του περιστατικού. Ανεξαρτήτως καταγωγής, φυλής, χρώματος κλπ. Έχεις άλλη άποψη;

Πάμε στο άλλο, το εργασιακό και θα μιλήσω ξεκάθαρα και κυνικά.

Η Κύπρος, είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανήκει σε μία ελεύθερη αγορά εργασίας. Με όλα τα καλά και όλα τα κακά που συνεπάγεται αυτό.

Αν μιλάμε για πτυχιούχους, που κατά συνέπεια κάνουν εξειδικευμένη εργασία, τότε ισχύει αυστηρά ο νόμος της Αγοράς.

Δηλαδή, στον ιδιωτικό τομέα θα προσληφθεί ο καλύτερος υποψήφιος, ανεξάρτητα καταγωγής.

Όπως και ο Ελληνοκύπριος, θα προσληφθεί στη Γερμανία ως πτυχιούχος, αν είναι καλύτερος από κάποιον Γερμανό συνάδελφό του.

Έχε υπόψη σου, πως ο ξένος Πτυχιούχος από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοιχίζει πιο ακριβά από όσο ο Κύπριος συνάδελφός του, γιατί έρχεται από πιο καλοπληρωμένη αγορά εργασίας.

Αναφορικά με τους μη πτυχιούχους, τους ανειδίκευτους δηλαδή εργάτες, είτε σε οικοδομές είτε σε γεωργικές κτηνοτροφικές εργασίες κ.α. ναι, εκεί υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν είναι τόσο απλό.

Ο εργάτης ο ξένος , ο ανειδίκευτος, στοιχίζει πολύ πιο φτηνά.

Κατά συνέπεια η εργατική του υπεραξία, είναι κυριολεκτικά υπερπολλαπλάσια του κόστους του.

Αυτό αφ ενός συμφέρει τον εργοδότη και την καπιταλιστική οικονομία και αδικεί εξ ίσου, τον ντόπιο εργάτη αλλά και τον ξένο που δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί από το οποίο συνήθως πρέπει να στείλει ένα μέρος στα παιδιά του σε κάποια μακρινή πατρίδα.

Ερώτηση Γιώτα: Θα τα βάλω με τον ξένο εργάτη ή με την πολιτεία που δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία και αφήνει τη χώρα απροστάτευτη;

Το μεταναστευτικό τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη. Η απάντηση ποια είναι;

Ο «εχθρός» είναι ο μετανάστης που αγωνιά για ένα κομμάτι ψωμί ή το σύστημα που γεννά αυτές τις συνθήκες;

Πάμε παρακάτω. Θέλεις στεγνά την άποψή μου για όσους παίζουν ξύλο και μεθοκοπάνε;

Απλά και ξεκάθαρα, οι Αρχές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Να τους μαζέψουν και αν δεν έχουν χαρτιά να τους στείλουν από εκεί που ήρθαν.

Αλλά, αυστηρά και μόνο αυτούς που παράγουν προβλήματα. Είναι σε θέση η Αστυνομία να πράξει δίκαια και αυστηρά ταυτόχρονα; Δεν ξέρω.

Και αν είναι και δεν το πράττει γιατί συμβαίνει αυτό;

Μήπως τελικά κάποιους συμφέρει να υπάρχει κλίμα φόβου και καχυποψίας;

Μα πάλι σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής ερχόμαστε, που αφορούν την Πολιτεία και όχι γενικά και αόριστα τους ξένους.

Τι είναι ο μετανάστης; Ένας άνθρωπος που αναζητά καλύτερη τύχη στα ξένα όπως εκατομμύρια Έλληνες στο παρελθόν. Ανάμεσα τους υπάρχουν θαυμάσιοι άνθρωποι ή απλώς καλοί ή αδιάφοροι και επίσης υπάρχουν ύποπτα στοιχεία ,εγκληματικά, κλπ.

Όπως σε όλες τις φυλές και εθνικότητες.

Ή εμείς...είμαστε οι άγγελοι;

Δηλαδή οι «δικοί» μας που έχουν κάνει τη Λεμεσό Σικάγο του 30 με τα μπαρ τα πιστόλια και τις μαφίες τι είναι; Οι δικοί μας που κάνουν κανονικό εμπόριο δουλείας και πορνείας και πλουτίζουν παράνομα από σωματεμπορία τι είναι;

Δεν καταλαβαίνουμε διόλου πως το πρόβλημα έχει να κάνει με τους Θεσμούς και το Νόμο; Τόσο πρωτόγονοι είμαστε;

Και περιμένω τις απαντήσεις.

Και ο κύριος Μαχάων να απαντήσει σε κάθε παράγραφο μου εφ όσον φιλοξενήθηκε η «επιστολή του» προς τον….μίστερ Πίττας (αν και το γράφω με η Πήττας)

Ανώνυμος είπε...

Emena Pittas me kalyptoyn ayta pou eipes. Alla den exei o kathe enas to xrono kai ti gnwsi na ta dei etsi.

An mi ti allo to forum APOELLAS diatira ena fronima pou an xathei xathikame.

Pantws opws ta vazeis exeis dikio

Anwnymos APOELLISTAS

Yiota είπε...

@mister pittas

γράψατε : "Ο «εχθρός» είναι ο μετανάστης που αγωνιά για ένα κομμάτι ψωμί ή το σύστημα που γεννά αυτές τις συνθήκες; "

Κύριε Πήττα, ο εχθρός δεν είναι ο μετανάστης. Αυτοί βασανίζονται εδώ πέρα στην Κύπρο και δουλεύουν σαν τους σκύλλους για να στείλουν χρήματα στις οικογένειες τους. Άρα οι χώρες από τις οποίες κατάγονται, είναι αυτές που ευθύνονται στην ουσία, διότι δεν τους παρέχουν ασφάλεια και σιγουριά . Στην Πολωνία, (έβλεπα ένα ντοκυμαντέρ στην τβ παλαιότερα) και πραγματικά είναι άθλια η οικονομική τους κατάσταση. Δουλευουν στην Πολωνία για ψίχουλα και γιαυτό πολλοι Πολωνοί καταφεύγουν στη Γερμανια ή άλλες χώρες οικονομικά δυνατές.

γράψατε :

"Αναφορικά με τους μη πτυχιούχους, τους ανειδίκευτους δηλαδή εργάτες, είτε σε οικοδομές είτε σε γεωργικές κτηνοτροφικές εργασίες κ.α. ναι, εκεί υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν είναι τόσο απλό.
Ο εργάτης ο ξένος , ο ανειδίκευτος, στοιχίζει πολύ πιο φτηνά."

απλα θα ήθελα να προσθέσω πως έχει πολλούς ξένους εδώ που παρόλο που έχουν πτυχία δουλεύουν στις οικοδομές, στα μπογιατίσματα, ως καθαριστές και καθαρίστριες τουριστικών διαμερισμάτων, ως οικιακοί βοηθοί και λοιπα.


Επίσης να προσθέσω και ένα περιστατικό που έτυχε πέρσι. Έπρεπε να βαφτεί το διαμέρισμα και στο διπλανο διαμέρισμα έμεναν κάποιοι λατβεζοι ( απο τη λατβια ) , ( οχι αυτοι που κάνουν καβγάδες τα ξημερωματα όταν μεθανε, αλλά αυτοι που δεν κάνουν καβγάδες ) , ( και αυτοι επίσης πίνουν πολλές μπιρες). Όπως και να χει , μιας και δούλευαν για κυπριο εργοδότη στις οικοδομές και στα μπογιατίσματα, ( πολυ εργατικά παιδιά ) τους φωναξε ο μπαμπας (εγω δεν θα συνεννοουμουν μαζι τους γιατι δεν ξερουν ουτε ελληνικα και ουτε αγγλικα), να μπογιατίσουν το διαμέρισμα. Εννοείται οτι τους δίναμε και μπύρες ( μιας και τις επιναν σαν νερο ) καθώς δουλεύανε. Ο ένας ήταν 2 μέτρα και δεν χρειαζόταν σκάλα. Για να μην πολυλογώ, οταν τελείωσαν το μπογιάτισμα (μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια πρόσεχαν),( δουλεύανε κάθε νυχτα και το σαββατοκυριακο ολη τη μερα) ήρθε η ώρα της πληρωμής. Λέει ο μπαμπας : πόσα λεφτά? και λεει ο λάτβος : 250 . ο μπαμπας γουρλωσε τα μάτια του και λέει ...250 ?? και τότε ο λάτβος φοβήθηκε και λέει : 200?? και ο μπαμπας του δωσε 300 :)

πρόσφατα μπογιάτισαν ένα σπίτι ( τριπλασιο απο το διαμερισμα) και η τιμη που πε ο λατβος ήταν 400 και του δώσανε 500 :)

p.s : μην με ρωτήσετε τα τηλέφωνα τους :)

Ανώνυμος είπε...

Ησυχία σήμερα στο μέτωπο της “Αλάτειας Στήλης”! Κανένα αλατοπίπερο – σκέττο και ανούσιο (ανάλατο) το φαγητό!
Οι αποκαμωμένοι πολεμιστές (σαν κάτι “κουρασμένα παλικάρια”) μετρούν τις πληγές τους και ανασκουμπώνονται για τον επόμενο γύρο, ακονίζοντας τα ξίφη τους και καθαρίζοντας (με σχοινοκαθαριστήρα) τα όπλα τους!
Το θέμα “Εθνικισμός - Φασισμός – Ρατσισμός”, άνκαι ανεξάντλητο φαίνεται όμως πως έχει φέρει κορεσμό! Αλλά μόνο για λίγο πιστεύω εγώ … Γιατί οι … ελληνόφρονες μόνο “για λίγο καιρό ξαποσταίνουν και μετά ξανά προς τη δόξα τραβούν!!!”

ANEF_
14/11/2007 – 4:12 μ.μ.

Unknown είπε...

@ Γιώτα, το κείμενο για το οποίο εσείς γράψατε πως "έθιξε κάποια πολύ ενδιαφέροντα σημεία" είναι όπως σχολιάσατε κάποιου ενήλικα ή ανήλικα. Σύμφωνα με αυτά που ξέρω, το υπογράφει το μέλος Μαχάων του φόρουμ ΑΠΟΕΛΛΑΣ , οποίος μάλιστα διερωτάται αν θα ....τολμήσω να το θίξω και να αναφερθώ σε όσα καταγράφει. Όπως είδατε λοιπόν, όχι μόνο πήρα θέση αλλά το ανέβασα αυτούσιο. Αλλά , είναι πάγια η τακτική αυτών των ανθρώπων να συνθηματολογούν και να μην συζητούν. Γιατί απλά δεν μπορούν, κυρίως γιατί ποτέ δεν ακούνε τι λέει ο άλλος. Ακόμα και αν αυτός ο όποιος άλλος, καταχρηστικά εξαντλεί κάθε προσπάθεια.

Το κείμενο του Μαχάων (που βρήκατε πολύ ενδιαφέρον) ωστόσο, δεν έχει την παραμικρή πολιτική σκέψη, δεν έχει καν "σκέψη". Είναι μία επίθεση κατά πάντων των "ξένων" οι οποίοι κατά την τερατο-λογική του εθνικισμού φταίνε αιωνίως για όλα τα δεινά.


@Φίλτατε Άνευ, οι "ελληνόφρονες" ζουν αποκλειστικά στον δικό τους κόσμο. Είναι ανίκανοι να διαλεχθούν και να συζητήσουν, ακόμα και όταν αυτό τους προσφέρεται απλά και ξεκάθαρα.

Αν μη τι άλλο, όπως φάνηκε από ένα δυο μηνύματα εδώ μέσα, κάποιοι στις τάξεις τους μοιάζει λίγο να προβληματίστικαν και να αναρωτήθηκαν για τη σιωπή των "συνελλήνων" τους. Οι οποίοι πάντα, μόλις βρουν τα σκούρα, απλά αλλάζουν θέμα ή σιωπούν.

Έχω στο e mail 4 εξαιρετικά γράμματα, από μέλη του φόρουμ τους που δηλώνουν απογοητευμένοι από την απουσία απάντησης εδώ μέσα, μετά που εμείς τηρήσαμε τον λόγο μας και εκθέσαμε τις "απόψεις" τους.

Εκτίθενται. Και θα εκτίθενται διαρκώς όλο και ΄πιο πολύ.

Τέλος πάντων, αυτός ο κύκλος, θα κλείσει για αυτή την περίοδο με ένα "τελικό" άρθρο, με την αφορμή της 17ης Νοεμβρίου και της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μίας εκ των κορυφαίων στιγμών του αντιφασιστικού αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

@ Imaginos

“Δεν είμαι από αυτούς που θα το βάλουν στα πόδια για να μη χαλάσουν το φραπεδάκι και τη ραστώνη τους…” – Στα εφηβικά μου χρόνια δεν είχαμε φραπεδάκια και η “ραστώνη” εν ξέρω τι εστί!
Το πολύ πολύ εκείνα τα χρόνια όταν πηγαίναμε από το χωριό στο Βαρώσι, στο κατεχόμενο σήμερα Βαρώσι, τη μέρα για μπάνιο σ’ εκείνη την απέραντη παραλία της πόλης με τον ξανθό τον άμμο να ρίχναμε και κάνα βλέφαρο σε καμιά ξανθιά καλλονή εκ της αλλοδαπής ή το βραδάκι να πηγαίναμε σε κανένα σινεμαδάκι ή για ποτάκι σε καμιά καφετερία (τότε πίνονταν πολύ τα brandy sour και τα gin fizz). Αυτά μας φάγανε, ε Imaginos!!!

Anef_
14/11/2007 – 11:40 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ blogοδεσπότα (όπως λέμε οικοδεσπότα) politispittas,
Αγαπητοί συνεπισκέπτες και συνφιλοξενούμενοι
του blog αυτού, του επονομαζόμενου “Στήλη Άλατος”, (στήλη άλατος, όπως τη γυναίκα του Λωτ στην βιβλική μυθιστορία, μένω κι εγώ όταν βλέπω και διαβάζω τι γράφουν μερικοί εδώ μέσα. Και δεν θα αποκαλέσω τα γραφόμενα τους βλακείες, μαλακίες, πελλάρες, τσιόφτες και αρλούμπες καθώς εγώ δεν χρησιμοποιώ τέτοιες κακές λέξεις και εκφράσεις. (Έχουν να λένε ότι είμαι καλό παιδί, παρ’ όλο που δεν είμαι fan του τρίπτυχου “Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια”!

Η συζήτηση “άψεν τζιαι πύρεν” … Τζιαι πήρε και ευρύτερες διαστάσεις πέραν του αρχικού θέματος (που ήταν στο προηγούμενο post) και ήταν η προγραμματιζόμενη κατασκήνωση των φασιστών, εθνικιστών και ακροδεξιών – διαλέγετε και παίρνετε όνομα - στην Κύπρο. Το θέμα του φασισμού και της αναβίωσης του όντως καίει φίλε Politispittas.

Η συζήτηση ξέφυγε από τα στενά πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων για το πώς θα μπορούσε να αποτραπεί η επιχειρούμενη διοργάνωση της κατασκήνωσης (εξ άλλου έχει ήδη δημιουργηθεί και ειδικό blog γι’ αυτόν το σκοπό). Με τις παρεμβάσεις τους διάφοροι ελληνόφρονες γραφικοί και μη (όπως ο Oceanborn, ο Ανώνυμος 18αρης, ο Μαχάων στο UPDATE – αυτό το Μαχάων για εβραϊκό όνομα μου μοιάζει και μερικώς ο Imaginos και η yiota), πυροδοτήθηκε μια έντονη συζήτηση που πιο πολύ μας προβλημάτισε για το που πάμε με την εμφάνιση τέτοιων φασιστικών ομάδων αλλά και φασιζουσών καταστάσεων και εθνικιστικών και ρατσιστικών απόψεων στην κυπριακή κοινωνία.

Ήδη εγώ έχω αφιερώσει με τις παρεμβάσεις μου αρκετό χρόνο για το θέμα και οι απόψεις μου έχουν καταλάβει και μπόλικο διαδικτυακό χώρο. Και ενώ ο διαδικτυακός χώρος είναι σχεδόν απεριόριστος, ο χρόνος αντιθέτως είναι περιορισμένος αλλά και πολύτιμος ο άτιμος, όπως τους πολύτιμος λίθους – απ’ εδώ θα προήλθε και η ξακουστή εγγλέζικη ρήση “time is money”!

Όμως εκείνο με τρώει (όχι η ράχη μου πάντως), εκείνο που με σώζει … θα ήταν να κάνω ακόμα μια παρέμβαση πάνω στα σοβαρά φάουλ κάποιων παικτών (όνομα και μη χωριό), που με τα όσα λένε, μου σηκώνουν τις τρίχες (οπού και να ‘ναι αυτές) κάγκελο!

Δεν θα ασχοληθώ όμως λεπτομερώς με την ουσία των όσων λένε αυτοί οι διάφοροι που ανάφερα πιο πάνω. Ήδη ο politispittas έδωσε μια πολύ εμπεριστατωμένη απάντηση (που απαντά σε κάποια ζητήματα) από την οποία σταχυολογώ ένα απάνθισμα που θεωρώ πολύ ουσιαστικό:

1. “Ο εργάτης ο ξένος , ο ανειδίκευτος, στοιχίζει πολύ πιο φτηνά. Κατά συνέπεια η εργατική του υπεραξία, είναι κυριολεκτικά υπερπολλαπλάσια του κόστους του.
Αυτό αφ ενός συμφέρει τον εργοδότη και την καπιταλιστική οικονομία και αδικεί εξ ίσου, τον ντόπιο εργάτη αλλά και τον ξένο που δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί από το οποίο συνήθως πρέπει να στείλει ένα μέρος στα παιδιά του σε κάποια μακρινή πατρίδα.”
2. “Ο «εχθρός» είναι ο μετανάστης που αγωνιά για ένα κομμάτι ψωμί ή το σύστημα που γεννά αυτές τις συνθήκες;”
3. “Μήπως τελικά κάποιους συμφέρει να υπάρχει κλίμα φόβου και καχυποψίας;”

Eν κατακλείδι όμως ισχύει αυτό που λες στο τέλος του τελευταίου μηνύματος σου, είτε αυτός που το λέει είναι νέος (όπως ο 18αρης Ανώνυμος), είτε μεγαλύτερος (όπως ο 40ρης περίπου Imaginos):
“…οι "ελληνόφρονες" ζουν αποκλειστικά στον δικό τους κόσμο. Είναι ανίκανοι να διαλεχθούν και να συζητήσουν, ακόμα και όταν αυτό τους προσφέρεται απλά και ξεκάθαρα.”

Απαντάμε στα όσα λέγονται από αυτούς τους τύπους, όχι τόσο για να τους πείσουμε (αφού είναι και ξεροκέφαλοι), αλλά επειδή μας ακούνε ή μας διαβάζουν και τρίτοι, τουλάχιστον για να απαλείψουμε ή να περιορίσουμε την αρνητική επίδραση των λεγομένων τους σε αυτούς τους τρίτους!

Και τους νέους μπορεί να τους κερδίσουμε ή να τους αλλάξουμε μυαλά, μιλώντας μαζί τους (όχι τόσο απ’ εδώ μέσα) αλλά μπαίνοντας στους χώρους και στα στέκια που συχνάζουν (όπως καφετερίες, μπαράκια, γήπεδα), είτε σαν άτομα είτε σαν μέλη οργανωμένων συνόλων ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι γίνεται η σωστή και η ουσιαστική επικοινωνία με τους ανθρώπους και δη τους νέους. (Φυσικά εδώ μέσα συζητάμε και κρίνουμε απόψεις και κρινόμαστε φυσικά όχι με βάσει την ηλικία μας ή την φάτσα μας άλλα από το περιεχόμενο αυτών που λέμε).

Anef_ypomonis
15/11/2007 – 00:03 π.μ.

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

Αναγκαστικά σβήνω κάτι καντήλια παραπάνω και επανέρχομαι...

@Ρε συ άνευ

"Με τις παρεμβάσεις τους διάφοροι ελληνόφρονες γραφικοί και μη (όπως ο Oceanborn, ο Ανώνυμος 18αρης, ο Μαχάων στο UPDATE – αυτό το Μαχάων για εβραϊκό όνομα μου μοιάζει και μερικώς ο Imaginos και η yiota), πυροδοτήθηκε μια έντονη συζήτηση που πιο πολύ μας προβλημάτισε για το που πάμε με την εμφάνιση τέτοιων φασιστικών ομάδων αλλά και φασιζουσών καταστάσεων και εθνικιστικών και ρατσιστικών απόψεων στην κυπριακή κοινωνία."

Δε πας να πιείς κάνα ποτάκι λέω γω.... Θα μου κάνεις και μάθημα φιλοσοφίας και θεωρίας περί «φασιζουσών καταστάσεων» τώρα... Οχι τίποτα άλλο αλλά μην αρχίσω και εγώ τους χαρακτηρισμούς και τις «φασίζουσες καταστάσεις» και δε ξεπλένει η λεκάνη της Μεσογείου. Έχε χάρη που σέβομαι τον οικοδεσπότη αλλά τους χαρακτηρισμούς στους φίλους σου και στο σπίτι σου μόνο... και μιλάει και για «φασίζουσες καταστάσεις» κιόλας τρομάρα του όταν ο ίδιος τις χρησιμοποιεί σε όσους δεν συμφωνεί μαζί τους… ωιμέ Θεοί!

Capito ο si deve fare una ripetizione?

Unknown είπε...

@ Φίλε Άνευ_Υπομονής (αν και με τους νέους ανθρωπους η υπομονή πρέπει να είναι περίπου ανεξάντλητη γιατί όσα μας θυμώνουν πάνω τους είναι κατά κανόνα τα προϊόντα της δικής μας αμετροέπειας)...

Μια μικρή διόρθωση: Ο Μαχάων ως όνομα δεν είναι διόλου εβραϊκό, είναι Ελληνικότατο. Ο Μαχάων είναι στην αρχαιότητα ο προστάτης της Χειρουργικής, ημίθεος, και γιος του πατέρα της Ιατρικής του Ασκληπιού.

Στον Παυσανία, υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες.

Unknown είπε...

Επίσης, θα επιμείνω στην ανάγκη ανταλλαγής απόψεων και κυρίως της προσπάθειας κατανόησης των εκατέρωθεν θέσεων. Δεν είμαστε...πολιτικοί ή εκπρόσωποι κομμάτων για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του μαγαζιού μας. Είμαστε Πολίτες εν αγωνία και οφείλουμε 1ον να μιλάμε 2ον να ψάχνουμε να "αναγνωρίσουμε" οι μεν τους δε και αντιστρόφως και 3ον να μην είμαστε "οπαδοί" αλλά σκεπτόμενοι.

Υπό αυτή την έννοια είναι που από τη στιγμή που εδώ κατατίθενται και οι πιο αντίθεντες απόψεις, από τη στιγμή που αυτό γίνεται α) εμπεριστατωμένα και β) κόσμια, εγώ το χαίρομαι.

Αλλιώς ας κάτσει ο καθείς στο κουτάκι του , να μιλάει μόνο με όσους εκ προοιμίου συμφωνεί, να ανταλλάσει και μερικά "μπράβο τι καλά που τα λές" και τέρμα.

Yiota είπε...

εμένα προσωπικά δεν με νοιάζει τι ιδεολογία έχει ο καθένας, ή σε ποιο κομμα ανήκει, γιατι η θεωρία διαφέρει απο την πράξη. Οι πράξεις είναι που καθορίζουν τον χαρακτήρα του ανθρώπου και ο άνθρωπος σε τελική ανάλυση είναι συμφεροντολόγος, οι περισσότεροι δε, τείνουν προς το εγωϊστικό συμφέρον, εξου και ολα τα κακά πάνω σε αυτό τον πλανήτη.

ο brcyprus έθιξε : "ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ αν δεν το καταλάβατε κάποιοι... ξυπνάτε και αλλάξτε μυαλά. Μέσα από κάποιες αξίες όπως την ανοχή, τον σεβασμό και την κατανόηση μπορούμε να σώσουμε την χώρα τούτη και να ξαποστείλουμε την Τουρκία από εκεί που ήρτε."

Η ανοχή, ο σεβασμός και η κατανόηση πάντα πρέπει να υπάρχει προς μια αντίθετη άποψη. Με τους χαρακτηρισμούς δεν κερδιζουμε κάτι, απλα χειροτερεύουμε τα πράγματα.

κυριε πιττα, οσον αφορά τον κοινωνικό ρατσισμό, όπου σταθώ και όπου βρεθώ δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπερασπιστώ άτομα που είτε αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, είτε χρειάζονται κάποια βοήθεια (και δεν εννοω οικονομικα). Και αυτό δυστυχώς στις μέρες μας, δεν το βλέπουμε καθε μέρα. Οι περισσοτεροι απωθουνται απο του να βοηθουν αναπηρους η ξενους η αλκοολικους. Πέρσι είχα πάει σε μια δεξίωση και οι σερβιτοροι ηταν αφρικανοι ντυμενοι με παπιγιον και ενιωσα θυμο γιατι δεν το περιμενα ποτε απο τους οικοδεσποτες. Ενιωσα λες και ημουν στον μεσαιωνα. Οι συγκεκριμενοι οικοδεσποτες είναι και γνωστοι αριστεροι..

-=IMAGINOS=- είπε...

Γιώργο ελπίζω να μην απευθύνεσαι σε μένα γιατί εγώ μέχρι τώρα δεν έχω προσάψει προσωπικούς χαρακτηρισμούς για κανέναν. Ο κύριος Άνευ μπορεί να μιλάει για φασίστες για σεφταλιές και χαλούμια ελεύθερα αλλά δεν μπορεί να χαρακτηρίζει εμένα και τη Γιώτα σαν "φασίζουσες καταστάσεις" ούτε τον 18χρονο που είπε κόσμια τη γνώμη του. Ο καθένας μπορεί να κάνει χαρακτηρισμούς αλλά προηγουμένως μόνο όταν ο άλλος έχει δώσει αφορμή μέσω απρεπούς συμπεριφοράς και μόνο πάνω στην ανταλλαγή διαλόγου. Ούτε εγώ ούτε η Γιώτα ούτε ο 18χρονος έδειξαν απρέπεια εκτός εάν απρέπεια και φασίζουσα κατάσταση είναι να λες τη γνώμη σου όποια και αν είναι αυτή. Όπως βλέπεις το κόμπλεξ δε βρίσκεται αποκλειστικά σε κάποια ιδεολογία αλλά μόνο σε αυτούς που εκφράζουν με κόμπλεξ τη δική τους...

Captain Harbour είπε...

Γεια σας,

Κάπου πήρε το μάτι μου ότι όσοι αντιτάσσονται στον ρατσισμό και στο φασισμό και το δηλώνουν γράφοντας τις απόψεις τους είναι δήθεν διεθνηστές, ψευτοαριστεροί κλπ κλπ.
Δεν έχουν καταλάβει όλοι αυτοί ότι δεν είναι θέμα πολιτικής ιδεολογίας ή θέσεων. Είναι θέμα κοινού νου.
Στο ρατσισμό και στο φασισμό δεν κάνεις αντιπολίτευση. Ο ρατσισμός και ο φασισμός συνεπάγεται την κατάλυση της δημοκρατίας. Κάτι τέτοια παλικάρια έχουν κάνει στους τόπους μας μύρια κακά. Τέτοιες μέρες που είναι ας θυμηθούμε, ας διαβάσουμε τι ακριβώς έγινε πριν 3-4 δεκαετίες και ας προστατέψουμε το έθνος μας και την δημοκρατία μας .

Ανώνυμος είπε...

Με το μπαρδόν δηλαδή, αλλά νομίζω ότι στις μέρες μας και οι αριστεροί ασπάζονται σιγά σιγά την εθνικιστική ιδεολογία (βλέπε νεορθόδοξοι).

Πάντως ο εθνικισμός είναι και πολύ trendy! Όπως ας πούμε: να τρως μόνο goodies διότι εν ελληνικά, να ψηφίζεις κάθε βδομάδα στα realities, να ακούς Νίνο και την εθνική αοιδό Παπαρίζου, να φορείς τα «πατριωτικά» μπλουζάκια του Ρουβά, να βλέπεις Τατιάνα, να πηγαίνεις σαββατοκύριακο στην Αθήνα για να ψωνίσεις, να βάλεις ελληνική σημαία στην ταράτσα του πολυτελούς σου σπιτιού, να κολλήσεις το αυτοκόλλητο του «ΟΧΙ» στη λιμουζίνα σου και να φωνάζεις «η Κύπρος είναι ελληνική».

Unknown είπε...

Τα φαινόμενα του "ρατσισμού" ή της "ξενοφοβίας" δεν είναι λουλούδια που φυτρώνουν μόνα τους. Υπάρχουν αιτίες. Όλη η ευρώπη είναι σε μία κατάσταση συναγερμού , το πρόβλημα τείνει να πάρει-αν δεν έχει πάρει-εκρηκτικές διαστάσεις.

Το ζήτημα είναι -βαρέθηκα να το λεω- η ορθολογική αντιμετώπισή του.

Ο Μαχάων (παράδειγμα) δεν λεει τίποτα το "παράξενο"..."Απλά" αντί να εντοπίζει την πολιτική διάσταση του προβλήματος, αντί να "επιτίθεται κατά του συστήματος που παράγει αυτό το χάος, επιτίθεται κατά του συμπτώματος που είναι ο κάθε αλλοδαπός.

Ο Μπανάνα ριπαμπλικ, δεν έχει λιγότερη αγωνία για το μέλλον της πατρίδας του. Αλλά βλέπει το ζήτημα ορθολογικά και κυρίως Πολιτικά. Ο εθνικιστής είναι συναισθηματικός συνήθως, και χάνει το δάσος καταδιώκοντας το δέντρο.

Αυτά βιαστικά, γιατί πρέπει να καληνυχτίσω για απόψε.

Ανώνυμος είπε...

http://cyprus.novopress.info/?p=42#more-42

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Εκρηκτική η κατάσταση!
Μπαρούτι μυρίζει!
Όπου ναναι εν να τραβηκτούν οι ππάλες!
Έτσι συνήθως γίνεται άμα λες τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη και κάποιοι θίγονται).

@ Imaginos,

1. “…Αναγκαστικά σβήνω κάτι καντήλια παραπάνω και επανέρχομαι...” – Καντηλανάφτης είσαι; Τουλάχιστον πρόσεχε μην καείς!

2. “… πυροδοτήθηκε μια έντονη συζήτηση που πιο πολύ μας προβλημάτισε για το που πάμε με την εμφάνιση τέτοιων φασιστικών ομάδων αλλά και φασιζουσών καταστάσεων και εθνικιστικών και ρατσιστικών απόψεων στην κυπριακή κοινωνία.” – Όποιος έχει μούγια (μύγα) μουγιάζεται (μυγιάζεται)!

3. “Φασίζουσες καταστασεις” - Για κάποιους ο χαρακτηρισμός τους ως Ελληνόφρονες, φασίστες, εθνικιστές και ρατσιστές ίσως να είναι και τίτλος τιμής! Σημαντικό είναι και τι εικόνα εκπέμπουμε με αυτά που λέμε … Όμως αν εσύ τελικά θίχτηκες το αποσύρω … Και απλά θα πω είσαι κάποιος με έμμονες ιδέες και απόψεις:
3.1. Για τα υπό συνεχή απειλή δίκαια του απανταχού ελληνισμού, από τους κάθε λογής μπουνταλάδες (τούρκους, σκοπιανούς, βούλγαρους, τσιγγάνους, αλβανούς, οικονομικούς μετανάστες κ.λπ.),
3.2. Για την ανωτερότητα της ελληνικής φυλής,
3.3. Για την ενοχοποίηση ολόκληρων λαών για την επεκτατική πολιτική των κρατούντων κυρίαρχων κύκλων μιας “αντίπαλης” χώρας (π.χ. Τουρκία).

4. “…Δε πας να πιείς κάνα ποτάκι λέω γω.... Θα μου κάνεις και μάθημα φιλοσοφίας και θεωρίας περί «φασιζουσών καταστάσεων» τώρα...” … “… Έχε χάρη …” – Ο απειλητικός τρόπος αντίδρασης σου (έστω και αν υποθέσουμε πως ατυχώς σε έθιξα) είναι χαρακτηριστικός της συγκεκριμένης συμπεριφοράς σου.

5. “Capito ο si deve fare una ripetizione?” – NO CAPITO! Δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα χρήσης μιας φράσης από μια άλλη (ξένη) γλώσσα. Η χρησιμοποίηση (στον επίλογο του μηνύματος σου) μιας φράσης στα ιταλικά, (το πιθανότερο θα ήταν να μην κατέχω αυτή τη γλώσσα και να μην καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις - αν με βρίζεις ή αν μου δίνεις συμβουλές!), δείχνει έπαρση και αλαζονεία άλλο χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς σου. Ή μήπως κάνεις επίδειξη των ιταλικών σου; Δεν θα μπορούσες να τα πεις στη μητρική σου γλώσσα;

6. “…Ο κύριος Άνευ μπορεί να μιλάει για φασίστες για σεφταλιές και χαλούμια ελεύθερα …” – Έχεις πρόβλημα και με κυπριακά παραδοσιακά φαγητά και προϊόντα όπως οι σεφταλιές και τα χαλούμια και τα βάζεις στην ίδια μοίρα με τους φασίστες;

7. “…αλλά δεν μπορεί να χαρακτηρίζει εμένα και τη Γιώτα σαν "φασίζουσες καταστάσεις" ούτε τον 18χρονο που είπε κόσμια τη γνώμη του…” – Δικηγόρος της yiotas και του 18χρόνου Ανώνυμου έγινες;

8. Η “ραστώνη” τελικά τι είναι;


@ politisapittas

1. Ευχαριστώ για την ενημέρωση για το ποιος ήταν ο Μαχάονας. Ομολογώ πως δεν το ‘ξέρα!

2. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου για τον τρόπο που πρέπει να γίνονται οι συζητήσεις και η ανταλλαγή απόψεων (ελευθέρα, κόσμια και προσπαθώντας να κατανοήσουμε τις θέσεις των άλλων ή όπως λέει και η yiota “… Η ανοχή, ο σεβασμός και η κατανόηση πάντα πρέπει να υπάρχει προς μια αντίθετη άποψη.”).

3. Όμως συμφωνώ απόλυτα και με κάτι άλλο που είχες πει σε κάποιο προηγούμενο σου μήνυμα, αγαπητέ politispittas: “… οι "ελληνόφρονες" ζουν αποκλειστικά στον δικό τους κόσμο. Είναι ανίκανοι να διαλεχθούν και να συζητήσουν, ακόμα και όταν αυτό τους προσφέρεται απλά και ξεκάθαρα.” – Κάποτε κουράζεσαι να μιλάς μαζί τους! Γιατί είναι σαν να πετάς αφκά (αυγά) πάνω στους τοίχους! Και μπορείς να θέλεις να τους τα πεις κατάμουτρα χωρίς λεπτότητα και περιστροφές όπως τόλμησες κι εσύ με κάποιους του ΑΠΟΕΛΛΑΣ! Τα πράγματα περιπλέκονται λίγο όταν οι εν λόγω τύποι είναι και ολίγο τι γνωστοί και γνώριμοι μας.

4. “…Δεν είμαστε...πολιτικοί ή εκπρόσωποι κομμάτων για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του μαγαζιού μας.” – Τα κόμματα είναι μαγαζιά που το εμπόρευμα που πουλάνε είναι ήδη εκτός μόδας και πρέπει να τα κλείσουμε;

5. “…Αλλιώς ας κάτσει ο καθείς στο κουτάκι του , να μιλάει μόνο με όσους εκ προοιμίου συμφωνεί, να ανταλλάσει και μερικά "μπράβο τι καλά που τα λές" και τέρμα.” – Καλά τα λες! Γιατί θα ‘πρέπε να λειτουργούμε με βάσει την αρχή: “Θέση – Αντίθεση – Σύνθεση”; Μπορεί όμως να επιτευχθεί αυτό με ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από προγονολατρεία (οι πρόγονοι μας έκαναν θαύματα), ξενοφοβία (για τα πάντα φταίνε οι ξένοι), ρατσισμό πάσης φύσεως και μορφής (κοινωνικό, φυλετικό, εθνικιστικό), φυλετικές διακρίσεις (ανωτερότητα της δικιάς μας φυλής), εθνικισμό (ανωτερότητα του δικού μας έθνους), πατριδοκαπηλία (η δική μας πατρίδα είναι ανώτερη);



@ Ανώνυμος (με το τελευταίο μήνυμα – μάλλον εσύ δεν θα είσαι ο 18αρης),

“… να κολλήσεις το αυτοκόλλητο του «ΟΧΙ» στη λιμουζίνα σου και να φωνάζεις «η Κύπρος είναι ελληνική»…” – Καλά μα η Κύπρος εννεν ελληνική; Εν νεν ένα δεύτερο ελληνικό κράτος;

Πάλι επολλολοησα (πολυλόγησα)! Μάλλον θα κάτσω στ’ αυγά μου μέχρι την ανάρτηση του νέου post!

Καλό βράδυ και ότι ποθείτε να το πάθετε!

Anef_oriwn
15/11/2007 – 9:44 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

18 αρης παλε

μεν εισαστε γυφτοι

φασιστας και ελληνοφρωνας ειναι εντελως αντιθετα πραματα. Επιατε το φασθστας και πατε...

Εισε ελληνοφρων? - Φασιστας!
Κρατας ελληνικη? - φασιαστας!
Τραγουδας εθνικο υμνο? - φασιστας για κρεμασμα!!

Εγω αντιπαθω τους φασιστες παραπανω πουσενα για αυτο μεν λαλεις πελαρες πως ειμαστε φασιστες, αγγραματε

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

@Άνευ
1.Τα ξανανάβω τα καντήλια και δε καίγομαι ποτέ.
2.Τι σημαίνει μουγιάζεται (μυγιάζεται)?
3. “Προδοτικές καταστάσεις” - Για κάποιους ο χαρακτηρισμός τους ως προδότες, πουλημένους, ανθέλληνες και θολοκουλτουριάριδες ίσως να είναι και τίτλος τιμής! Σημαντικό είναι και τι εικόνα εκπέμπουμε με αυτά που λέμε … Όμως αν εσύ τελικά θίχτηκες το αποσύρω … Και απλά θα πω είσαι κάποιος με έμμονες ιδέες και απόψεις:
3.1. Για τα υπό συνεχή απειλή δίκαια του απανταχού ανθελληνισμού, από τους κάθε λογής τάχα φίλους (τούρκους, σκοπιανούς, βούλγαρους, τσιγγάνους, αλβανούς, οικονομικούς μετανάστες κ.λπ.),
3.2. Για την ανωτερότητα αλλοδαπών έναντι των Ελλήνων,
3.3. Για την απενοχοποίηση ολόκληρων λαών για την επεκτατική πολιτική των κρατούντων κυρίαρχων κύκλων μιας “φιλικής” χώρας (π.χ. Τουρκία).
4. “…Δε πας να πιείς κάνα ποτάκι λέω γω.... Θα μου κάνεις και μάθημα φιλοσοφίας και θεωρίας περί «φασιζουσών καταστάσεων» τώρα...”
Όποιος έχει μούγια (μύγα) μουγιάζεται (μυγιάζεται)!
5. Μου αρέσει να τη λέω στα «Ιταλικά» μιας και έχω και ιταλική καταγωγή. Αλλοι λένε «να του πω κάνα Γαλλικό»….
6. Το αντίθετο μου αρέσουν πολύ τα κυπριακά προϊόντα αλλά Όποιος έχει μούγια (μύγα) μουγιάζεται (μυγιάζεται)!
7. Δεν έγινα δικηγόρος τώρα, ήμουν και είμαι δικηγόρος..
8. Λεξικό έχεις ψάξε το.

Δεν έχεις καταλάβει ότι μιλάω στη γλώσσα σου ακόμα εγώ η φασίζουσα κατάσταση?

Ανώνυμος είπε...

Ιταλικη καταγωγή;;
Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα!
Μάζεψε τα μπογαλάκια σου και δρόμο!

Rakuneta είπε...

Αν ήξερα πως θα συγχυζόμουν τόσο διαβάζοντας τα σχόλια μερικών θα προτιμούσα να μην τα διάβαζα καθόλου!
Μιλάμε ΕΛΕΟΣ!
Οι μισοί Κύπριοι εθελοτυφλούν, έχουν μάθει να ρίχνουν το φταίξιμο σε όλους τους άλλους πλην του εαυτού τους, να καταριούνται οτιδήποτε ξένο, να δαιμονοποιούν καταστάσεις, πράξεις και γεγονότα που δεν βολεύουν στην όλη βολεμένη ζωή τους!
Ξενοφοβία, ρατσισμός, οπισθοδρομισμός, εθνικισμός, απαξίωση, ανευθυνότητα, ανωριμότητα, κόμπλεξ ανωτερότητας, ψευτοπαλικαρισμός και χίλιοι δυο άλλοι συναφείς χαρακτηρισμοί είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου!
Με τέτοια μυαλά καλά να πάθουμε! Ε βέβαια, η αντικειμενικότητα, η επίδειξη σεβασμού σε οτιδήποτε διαφορετικό, ο σεβασμός της αντίθετης άποψης μέσα από υγιή διάλογο, η συνειδητοποίηση της ανάγκης για αποδοχή ανθρώπων διαφορετικών εθνικών, κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών στρωμάτων, η επίδειξη σοβαρότητας (και όχι σοβαροφάνειας) και σωστής κρίσης καταστάσεων και γεγονότων, η απαλλαγή από φοβίες συναρτημένες με πεπαλαιωμένες, οπισθοδρομικές, εκτός τόπου και χρόνου, αντιλήψεις, όλα αυτά και ακόμη περισσότερα -που δεν θα καθίσω τώρα να αναλύσω- αποτελούν μέρος ενός πλαισίου αναγκαίων αξιών και αρχών που οι πλείστοι Κύπριοι αρνιούνται πεισματικά να γνωρίσουν, να καταλάβουν και στην τελική να υιοθετήσουν.
Όλα καλύπτονται υπό τον μανδύα της ένδοξης πατρίδας, στο όνομα της οποίας ντροπιαστικές πράξεις και ασυδοσίες δικαιολογούνται και αποκρύπτονται! Η έννοια του έθνους και της πατρίδας απέχει χιλιάδες έτη φωτός από την λανθασμένη εικόνα που έχει καλλιεργηθεί το μυαλό των «άμυαλων» Κυπρίων πολιτών!
Αλλά ξέχασα «οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντας αντί οδόντος» είναι το αγαπημένο ρητό των φρουρούντων με τόσο πάθος και δέος την Πατρίδα!
Ντροπή!

Unknown είπε...

@ Ανώνυμε 18άρη δεν ταυτίζω την Ελληνική σημαία με το φασισμό, αν είναι δυνατόν! Ούτε αυτόν που θέλει να την έχει στη βεράντα του. Γενικά δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με όποιον θέλει να "καμαρώνει" με το σύμβολο της Εθνικής του καταγωγής. Σου θυμίζω, μιας που είναι μέρες "Πολυτεχνείου" πως τότε, εκεί, η γαλανόλευκη ήταν που κυμάτιζε σαν σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα κατά της δικτατορίας, και, έκτοτε σε όλες τις πορείες μνήμης, η σημαία είναι μπροστά. Και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου μετείχαν πολλοί Έλληνες της Κύπρου.

Ούτε με τον Εθνικό Ύμνο -εγώ τουλάχιστον- έχω το παραμικρό πρόβλημα.

Και, αν διαβάσεις προσεκτικά ταόσα έχω γράψει, θα δεις πως άλλα ζητήματα είναι που θίγω. Προσπάθησε να καταλάβεις, πως άλλο πράγμα τελείως ο Εθνικισμός και άλλο πράγμα ο Πατριωτισμός και ο Εθνισμός...

Unknown είπε...

...απλά, το ίδιο δικαίωμα που διατηρώ ως Έλλην Κύπριος να θυμάμαι και να κρατώ ζωντανή τη ρίζα μου και την ιστορική μου καταγωγή, το έχει και ο άλλος που είναι εξίσου Κύπριος εδώ και κάτι αιώνες αλλά έλκει καταγωγή από την Τουρκία.

Για σκέψου το απλά...Αν οι όροι ήταν αντίστροφοι...και κάποτε στα χρόνια του 60...είχαμε βρεθεί στη θέση των Τ/Κυπρίων...σπρωγμένοι σε θύλακες....πολίτες Β' κατηγορίας...δεν θα μπω σε λεπτομέρειες άλλες, αλλά θα πω τούτο...σκέψου να είσαι μειοψηφία αριθμητική αλλά γέννημα του τόπου από πολλές γενιές και αίφνης να προκύπτει από την πλειοψηφία ένα καθεστώς από ανθρώπους που επεδίωκαν την εθνοκάθαρση και την "καθαρότητα"....Έμπα για λίγο στα παπούτσια του άλλου και προσπάθησε να φανταστείς. Δεν θέλει νου σπουδαιο αυτό, θέλει όμως καρδιά μεγάλη.

zappa είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

e re file en kala poy ta laleis alla pws na genei diladi twra...kai poioi toyrkokyptioi egemisenn epoikoys o topos oulooi koyrgdoi kai tourkoi einai oi alloi efigane .Pantws entaksei se polla dikio exeis

ANORTHOSI 4 EVER

Ανώνυμος είπε...

@ Imaginos,

Με αποστόμωσες με τα επιχειρήματα σου! Δεν έχω τι να πω!

Όμως ποια η σχέση του Imaginos με τον Oceanborn? Απλη αποριούλα είναι… Μήπως, λέω μήπως έλκει και αυτός την καταγωγή του από Ιταλία;

Anef_oriwn
16/11/2007 – 5:50 μ.μ.

-=IMAGINOS=- είπε...

Οχι αυτός είναι από Φινλανδία γιαυτό και ακούει gothic metal...