Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

Φασισταριού το ανάγνωσμα...updated II*

Ανάμεσα σε διάφορα βίτσια που έχω είναι και η μανία μου να παρακολουθώ όσο μπορώ το τι συμβαίνει μέσα στις ουκ ολίγες διαδικτυακές σελίδες που συχνάζουν φασιστοειδή. Μία από αυτές, είναι η http://www.apoellas.com/.

Πραγματικό τσίρκουλο, ένα απίθανο συνονθύλευμα θαμώνων με χαρακτηριστικά ψευδώνυμα.

Από…στρατιωτικού χαρακτήρα, όπως Στρατηγός , Σταυροφόρος, Panzer, ΕΟΚΑ, ΕΛΔΥΚ μέχρι αρχαιοπρεπή, όπως Μαχάων, Μορφέας, Αχαιός και άλλα γραφικά.

Η σελίδα, όπως δηλώνει και το όνομά της, έχει σχέση με τον ΑΠΟΕΛ αλλά πάντως δεν είναι η επίσημη.

Αποτελεί μάλλον, τον «σκληρό πυρήνα» των οπαδών της ιστορικής ομάδας και δεν έχω την πρόθεση να επιρρίψω άμεσες ευθύνες στον ΑΠΟΕΛ για τα θλιβερά που τεκταίνονται εκεί μέσα.

Ο λόγος που αναφέρομαι σε αυτά, είναι γιατί από εκεί μέσα πληροφορήθηκα ,πως το καλοκαίρι του 2008 , το Μέτωπο των Ευρωπαίων Εθνικιστών, σκοπεύει να κάνει κατασκήνωση στην Κύπρο.

Επιβεβαίωσα την είδηση ψάχνοντας στην ηλεκτρονική σελίδα της Ελληνικής ακροδεξιάς και φασιστικής εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.

Τα καλόπαιδα λοιπόν του Ευρωπαϊκού Εθνικισμού , οι εκπρόσωποι ομάδων όπως η Forza Nuova και το European National Front και άλλα συναφή φρούτα, σκοπεύουν να έρθουν εδώ, να κάνουν κατασκήνωση και να…εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους στην Κύπρο για την συνεχιζόμενη κατοχή.

Απλή απορία: Θα καλέσουν και τους ομοϊδεάτες τους Γκρίζους Λύκους για να ενώσουν όλοι μαζί τις φωνές τους κατά της κατοχής;

Εκτός αν, ως κατοχή αυτοί οι τύποι, θεωρούν τους νόμιμους κατοίκους αυτού του τόπου!

Ελπίζω πραγματικά οι αρμόδιες αρχές να προσέξουν πολύ πριν δώσουν τίποτα άδειες κατασκήνωσης και εκδηλώσεων σε ομάδες των οποίων τα σύμβολα είναι οι παραλλαγές του αγκυλωτού σταυρού ή και η ίδια η σβάστικα απαράλλακτη.

Και το ελπίζω, γιατί δεν πάμε καθόλου καλά.

Ζούμε σε μία απαράδεκτη «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» που ενδοφλέβια εδώ και κάποιον καιρό καλλιεργεί την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και το μίσος προς το οτιδήποτε άλλο ή διαφορετικό.

Δεν πάνε δέκα μέρες ,που όπως έγραψε ο Πολίτης, μία παρέα υψηλόβαθμων Τραπεζικών στελεχών, έφαγε «πόρτα» σε καλό υποτίθεται μπαρ της πρωτεύουσας.

Ο λόγος; Οι μισοί ήταν Κύπριοι, αλλά…οι άλλοι ήταν Ινδοί και είχαν σκούρα επιδερμίδα…



Η παρέα των Τραπεζικών επεχείρησε να πάει και σε άλλο χώρο διασκέδασης, με ανατολίτικο μάλιστα χαρακτήρα, αλλά, επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό.

Αυτά, στο σωτήριον έτος 2007 στην κοσμοπολίτικη Λευκωσία.

Όμως, όπως σωστά επισημαίνει και ο πολύ καλός Κύπριος blogger “brc” (http://brcyprus.blogspot.com/) το χειρότερο ξετυλίχθηκε στις τηλεοπτικές μας οθόνες, στο ρεπορτάζ για τον αφθώδη πυρετό.


Όπου φαίνονταν ξεκάθαρα πως υγειονομικές μάσκες είχαν δοθεί μόνο στους Κύπριους εργαζόμενους και όχι στους αλλοδαπούς. Ας μη γελιόμαστε.

Ζούμε στον τόπο που πρόσφατα σε τραγικό εργατικό ατύχημα, δεν υπήρχαν θύματα… Βλέπετε, ο νεκρός, ήταν από το Πακιστάν.

Δεν ξέρω που το πάνε ορισμένοι. Δεν καταλαβαίνω με ποια εγκληματική και χυδαία αδιαφορία για να μη πω σκοπιμότητα, καλλιεργούν αυτά τα φαινόμενα και , το χειρότερο δηλητηριάζουν τις ψυχές νέων και τελείως απληροφόρητων ανθρώπων.

Οι οποίοι αντί να μαθαίνουν τους τρόπους για να ζήσουν αρμονικά σε έναν δεδομένο πια διαπολιτισμικό κόσμο, διδάσκονται το μίσος και την εχθρότητα προς κάθε τι το διαφορετικό.

Έχω την αίσθηση, πως πρέπει ως Κοινωνία Πολιτών να ξυπνήσουμε τάχιστα.

Ένα μικρό update για να διορθώσω δική μου παράλειψη.

Σε αυτόν εδώ το δεσμό http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=854&Itemid=1 θα βρείτε το δημοσίευμα του Ελεύθερου Κόσμου για την κατασκήνωση που σχεδιάζουν να κάνουν στην Κύπρο οι Ευρωπαίοι Εθνικιστές...



UPDATE II

Αφαίρεσα το "δείγμα" γραφής ύβρεων ενός εκ των μελών του Φόρουμ ΑΠΟΕΛΛΑΣ γιατί θεωρώ πως αρκετά έμεινε εκτεθειμένο στη δημόσια θέα.

Από το Σάββατο που δημοσιεύθηκε το άρθρο στον Πολίτη και μετά εδώ στο ιστολόγιο, ένα πράγμα μου έχει κάνει εντύπωση.

Παρακολουθώ από τα εσωτερικά στατιστικά της σελίδας, κάθε λεπτομέρεια εισόδου-εξόδου στο blog. Οι επισκέψεις από την ΑΠΟΕΛΛΑΣ και από την ιστοσελίδα του Ελεύθερου Κόσμου, πήραν φωτιά κάποιες ώρες.

Χαρακτηριστικό, παραδοσιακό: Αρκετή ώρα παραμονής μέσα στο αρχείο, ανάγνωση σε διάφορα άρθρα αλλά, ούτε ένα σχόλιο, ούτε μία στοιχειώδης απόπειρα διαλόγου.

Και είναι πραγματικά εξαιρετικά χαρακτηριστικό και απέραντα υποτιμητικό για αυτούς τους… «περήφανους Ελληνάρες» πως ποτέ, μα ποτέ, δεν απαντάνε, δεν διαλέγονται με την ουσία.

Και να σκεφτεί κανείς, πως ο Διάλογος, η δια της Λογικής ανταλλαγή και των πλέον αντίθετων απόψεων, είναι Δημιουργία της Ελληνικής Σκέψης...της έρμης της Ελληνικότητας που νομίζουν πως υπερασπίζονται.

Τους ρωτάς απλά και ευθέως «ρε συ πως νιώθεις δηλαδή που κάτι παλληκαράδες στείλανε στο νοσοκομείο από το ξύλο έναν Τουρκοκύπριο –παιδάκι 12 χρονών;»

Απαντούν «η Κύπρος είναι Ελληνική και θα μείνει Ελληνική»

Δεν έχουν καν το ελάχιστο απαιτούμενο ανάστημα να καταδικάσουν τη βία που έχει ασκηθεί και μετά, έστω να πουν το άσχετό τους.

Νομίζω, πως το ερχόμενο Σάββατο θα συνεχίσω με το επόμενο άρθρο πάνω στο ίδιο θέμα ακριβώς.

*Στο μεταξύ μια αντιφασιστική πρωτοβουλία ορισμένων Κυπρίων Bloggers συγκροτήθηκε σε ένα ξεχωριστό Ιστολόγιο που σαν σκοπό έχει την αποτροπή της κατασκήνωσης των Εθνικιστών στην Κύπρο.
Το Ιστολόγιο αυτό, θα παραμείνει ενεργό μέχρι την οριστική αποτροπή της κατασκήνωσης.

Θα το βρείτε εδώ: http://stopfascistcamp.blogspot.com/

64 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εντάξει pittas με έπεισες.
για να είμαι πιο ακριβής με έπεισες πάρα πολύ.
εγώ από σήμερα μισώ την πατρίδα μου.γαμιέται η Ελλάδα.να καεί το μπουρδέλο!
εγώ κάποια στιγμή θα σηκωθώ να φύγω άλλωστε...θα σας αφήσω να κάνετε παρέα με τα αλλοδαπά που από οτι φαινεται τα βρίσκετε πιο καλά και συμπαθιέστε.
γιατί εμένα από οτι φαίνεται (ως Έλληνας που είμαι)δεν με πολυγουστάρετε και με βλέπετε με καχυποψία,πεινάω και άμα πάω να πω καμιά κουβέντα για τον τόπο μου με βρίζετε(ρατσιστής κλπ).
καλύτερα μετανάστης παρά έλληνας τελικά...
τέτοια πατρίδα που δεν μου δίνει καμία τιμή ,με εξαθλιώνει, με απαξιώνει δεν τη θέλω..
ας την υπερασπιστεί ο τόσο αγαπημένος σας ξένος.
γαμιέται η ελλάδα!

Unknown είπε...

@ ανώνυμε...ζεις κυριολεκτικά στον κόσμο σου, διαβάζεις και αντιλαμβάνεσαι τα πάντα μόνο μέσα από ότι εσύ θέλεις να ακούς και να διαβάζεις.

1ον. δεν με ενδιαφέρει να σε πείσω για τίποτα.

2ον Ουδείς σου ζητά να μισείς την πατρίδα σου -το αντίθετο μάλιστα.

3ον τα..."αλλοδαπά" δεν είναι έπιπλα ή αντικείμενα για να "τα" αναφέρεις στο ουδέτερο, είναι άνθρωποι. Και ως άνθρωποι άλλοι είναι καλύτεροι άλλοι χειρότεροι και άλλοι απαράδεκτοι.

4ον κανείς δεν είναι αποδεκτός ή όχι με βάση την καταγωγή του αλλά με το τι είναι ως άνθρωπος και προσωπικότητα.

5ον. Ωστόσο μας ενδιαφέρει πολύ και μας ανησυχεί ακόμα πιο πολύ όταν βλέπουμε μια κοινωνία και μάλιστα τη δική μας να αποκτά απορριπτικά αντανακλαστικά ως προς τον Άλλον απλά και μόνο γιατί είναι "Άλλος".

Αυτό, είναι ξένο και αν θέλεις είναι ξένο στην Ελληνική παιδεία και παράδοση.

Αν θέλεις να γίνεις μετανάστης, καλό θα σου κάνει. Να μεταναστεύσεις σε καμία Ολλανδία κλπ και να πέσεις στα χέρια των εκεί ομοϊδεατών σου. Ίσως τότε καταλάβεις κάτι-όπως το κατάλαβαν πολλές γενιές πένητων Ελλήνων μεταναστών στα ξένα.

6ον. Δεν έχω απαίτηση να υπερασπιστεί την πατρίδα μου ο ξένος. Εκτός αν το θελήσει ο ίδιος.

Έχω όμως απαίτηση από την πατρίδα μου να πληρεί βασικούς κανόνες θεσμικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας και ισοπολιτείας έναντι όλων των πολιτών είτε αυτοί ειναι Έλληνες, είτε ξένοι.

Η Ελλάδα (το άρθρο μου βέβαια μιλά για την Κύπρο, αλλά τέλος πάντων) δεν "γαμιέται" από μόνη της, την πηδάτε ή μάλλον την βιάζετε ορισμένοι με τα μυαλά που κουβαλάτε.

7ον...τι κάθομαι και στα λέω όλα αυτά αφού δεν θα καταλάβεις άπολύτως τίποτα;

Unknown είπε...

Ο μισέλληνας, νοσταλγός του κομμουνισμού, πιονι του Χριστόφια και εργοδοτούμενος του άστρα, συνεργός των αναρχομπολσεβίκων επανέρχεται με ένα άρθρο του στην ελληνόφωνη τουρκοφυλλάδα του "πωλήτη" κατα της apoellas. Αλλά ξέρετε...για να κρίνεις τους άλλους πρέπει να έχει καθαρή τη φωλιά σου. Και ο κύριος δεν την έχει...Δεν ξέρει με ποιους πάει να τα βάλει.. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει έλεος """"κύριε"""""" πηττα


http://forums.cjb.net/apoelellas-about1435.html

Στην ιστοσελίδα του Αποελλάς, ανέβηκε το παραπάνω "χαριτωμένο" σχόλιο.


Τα θρασύδειλα αυτά υποκείμενα απειλούν και ως συνήθως δεν γνωρίζουν καν ανάγνωση. Δεν είναι σε θέση να διακρίνουν το τι γράφει και το τι δεν γράφει κάποιος.

Και όπως πάντα απειλούν εκ του ασφαλούς πίσω από ψευδώνυμα. Τούτος εδώ είναι κάποιος που υπογράφει ως «Ενωτικός».

Βέβαια έχει πλάκα γιατί θεωρεί πως το να με αποκαλεί «αναρχομπολσεβίκο» συνιστά ύβρη.

Το να αποκαλεί τον Πολίτη «τουρκοφυλλάδα» είναι όμως πολύ χαρακτηριστικό.

Με συνέπεια, στον δρόμο που χάραξαν κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι όπως και στην «περιρρέουσα» ατμόσφαιρα που έπλασαν με συνέπεια τόσα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

είμαι Έλληνας,είμαι και ηλίθιος και δεν καταλαβαίνω όπως λες,πεινάω κιόλας....γάμησέ τα μέλλον δε βλέπω να έχω σ'αυτόν τον τόπο...
καλύτερα μετανάστης σου λέω....
θα διοργανώνουν προς τιμή μου 'αντιρατσιστικά φεστιβαλ'',θα με ταίζουν ''αντιρατσιστικές οργανώσεις'',θα γράφονται πύρινα άρθρα προς υποστήριξή μου στα blogs,άμα με βρίσει κανένας ντόπιος επειδή είμαι σπαστικός θα τον λέω ρατσιστή και θα τη γλιτώνω..
ζωή και κότα!!!
ακούς εκεί Έλληνας!χαζός είμαι?!?

Ανώνυμος είπε...

άμα δε θες μη μου απαντάς γιατί είμαι ηλίθιος και δεν καταλαβαίνω ενώ εσύ είσαι υπεράνω.
άλλωστε είπαμε..ευαισθησία ευγένεια και τιμή σε Έλληνα απαγορεύονται!μόνο σε ξένο..

Unknown είπε...

@ ανώνυμε, αν πεινούσες δεν θα ήσουν τώρα πίσω από έναν υπολογιστή αλλά θα δούλευες για να βγάλεις ένα κομμάτι ψωμί.

Το Φεστιβάλ, δεν είναι "αντιρατσιστικό". Είναι γιορτή που οργανώνουν οι ίδιοι οι μετανάστες για να μας δώσουν μια ευκαιρία να τους γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα την κουλτούρα τους και τις παραδόσεις τους.

Αυτό που κάνουν, δεν διαφέρει σε τίποτα από ότι έκαναν χιλιάδες χιλιάδων Έλληνες στα ξένα όταν με αγωνία επιχειρούσαν να γίνουν δεκτοί σε κοινωνίες που ήταν εχθρικές απέναντί τους. Στη Γερμανία, στη Βρετανία και αλλού.

Και τότε, σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια για τους Έλληνες μετανάστες, είχαν βρεθεί ευτυχώς, κάποιοι λίγοι ντόπιοι που τους βοηθούσαν και προσπαθούσαν να λειτουργήσουν σαν "φίλτρο" προς τους συμπατριώτες τους.

Ούτε αυτό καταλαβαίνεις;

Ανώνυμος είπε...

http://www.xekinima.org/archive/viewpaper.php?c=4&v=281 (scroll down στο τελευταίο άρθρο για να δείτε πώς δεν κατάφεραν να κάνουν αντίστοιχη κατασκήνωση οι εν Ελλάδι ομοϊδεάτες τους).

Όσο για τους ανώνυμους, οποιασδήποτε "φυλής", αν μάχονται ενάντια στην ελευθερία σκέψης και έκφρασης, τότε οι ίδιοι δεν θα πρέπει να δικαιούνται την ελευθερία αυτή. Το πόσο λειτουργούν και δρουν σαν ομάδες κρούσης, σαν εγκληματικές συμμορίες σε όποια χώρα υπάρχουν, είναι γνωστό.

Γιώργο, για το θέμα που ανάδειξες δεβ θα μείνω ανενεργή. Ούτε θα μείνω ανενεργή στις απειλές που εκτοξεύονται εναντίον σου. Θα είμαι πλάι σου με όποιους τρόπους μπορώ.

Μπράβο σου, Γιώργο, που έγραψες για αυτό το ζήτημα. Είναι σο-βα-ρό-τα-το και δεν θα πρέπει να το ανεχτούμε ούτε στιγμή. Να θεωρείς την αλληλεγγύη μου δεδομένη.

Ανώνυμος είπε...

@pittas
ωραίος!!
όποιος έχει pc και ξέρει να μιλάει απαγορεύεται να πεινάει!
γι'αυτό σου λέω με αντιμετωπίζεις με δυσπιστία..
άμα σου έλεγε ένας μετανάστης οτι πεινάει θα το αμφισβητούσες??δε νομίζω..
τέλος πάντων εγώ τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει.
την Έλλάδα εγώ τη βλέπω σαν γκόμενα που μου έχει ρίξει 30 χυλόπιτες και έχω βαρεθεί να της την πέφτω αφού γουστάρει άλλους και όχι εμένα.
αυτό είναι όλο..

Unknown είπε...

@ανώνυμε αν ένιωσες πως δυσπιστώ, με συγχωρείς. Ωστόσο, δε απαντάς σε τι-πο-τα από όσα σε προκαλώ για διάλογο επί της ουσίας.

@ δασκαλούα ευχαριστώ -ξέρεις αυτό που με θλίβει ιδιαίτερα είναι πως όλα αυτά που λένε και κάνουν γίνονται στο όνομα μιας Ελληνικότητας, που έχει τόση σχέση με την Ελλάδα, όσο και ένας εξωγήινος...

Lexi_penitas είπε...

Πολίτη Πίττα, ένα μεγάλο ΕΥΓΕ και από μένα. Η ανακίνηση του πολύ σοβαρού θέματος της αναβίωσης του νεοφασισμού στη Κύπρο που τόσα έχει υποφέρει εξαιτίας του μέσα από τη στήλη σου στο Πολίτη χρειάστηκε αρετή και τόλμη.

Μη πτοείσαι από τις απειλές των θρασύδειλων φασιστοειδών. Η συμπαράσταση μου είναι δεδομένη! Το μπλογκ μου, όπως πιστεύω και άλλα μπλογκς θα γίνουν ο τοίχος όπου θα σπάσουν τα μούτρα τους οι ευνουχιστές της σκέψης, οι πολέμιοι της ανθρωπιάς και οι νοσταλγοί των διάφορων χιτλερίσκων.

guerrero7,62 είπε...

Κ.Πιττα,μια και γραφετε για ρατσισμο στη κυπρο,ισως θα θελατε να μαθετε και για το πως νιωθουν οι εν κυπρο ελλαδιτες-ελληνες-καλαμαραες κτλ..βλεπετε δεν χρειαζεται να εισαι σκουροχρωμος για να βιωσεις τον ρατσισμο,αρκει μερικες φορες να λες το τζιαι,και....

Unknown είπε...

@guerrero7,62 αγαπητέ φιλε, παρότι έχω γεννηθεί στην Κύπρο, η "συνείδησή" μου είναι 100%...καλαμαρίστικη, γιατί από την Κύπρο έφυγα μωρό και επέστρεψα πριν από λίγα χρόνια από επιλογή.

Προσωπικά, σαν "Ελλαδίτης" λοιπόν και δυστυχώς τελείως ανίκανος να αρθρώσω την έξοχη τοπική διάλεκτο σωστά, το μόνο που ένιωσα εδώ είναι ζεστασιά, φιλοξενία, φιλία και αποδοχή.

Οι Κυπραίοι -για μένα-έχουν μια εξαιρετική ισορροπία "ελληνισμού" μέσα τους χωρίς τις " βαλκανικές" υπερβολές απο τις οποίες πάσχει μεγάλο τμήμα των νεοελλήνων.


Και θα το πω ευθέως, γιατί το έχω δει γύρω μου, οι Ελλαδίτες που νιώθουν κάποια επιθετικότητα εκ μέρους των Κυπρίων, συνήθως καλώς την εισπράττουν. Γιατί είναι αισχρό όταν έρχονται εδώ κάποιες φορές με έπαρση και αγένεια για να πουλήσουν "μούρη". Και το κάνουν συχνά. Για να μην ανοίξουμε άλλα κεφάλαια, ιστορικά, γιατί θα χαθούμε σε άλλη συζήτηση...

Unknown είπε...

@lexi_penitas...ευχαριστώ- νομίζω όμως πως απλά είπα και εγώ όσα λέτε πολλοί από εσας στην Κυπριακή μπλογκόσφαιρα. Έχω δει επίσης, αντίστοιχα άρθρα και από άλλους σε Κυπριακές εφημερίδες και έντυπα.

Αυτό που προέχει είναι να βρεθούν συγκροτημένοι τρόποι να χτυπηθούν αυτά τα φαινόμενα α-λύ-πη-τα, με τρόπους πολιτικούς και χωρίς ωστόσο πολιτικές (κομματικές) σκοπιμότητες. Επιμένω, στην αφύπνιση της Κοινωνίας των Πολιτών και στην όλο και πιο ζωντανή παρουσία της στην καθημερινότητα.

Yiota είπε...

κυριε πίττα, από τη μέρα που άρχισε να κυκλοφορεί ο πολίτης, αυτη την εφημερίδα διαβάζω και δεν μου φαίνεται καθόλου τουρκοφυλλάδα όπως είπε ένας ανώνυμος πιο πάνω. Απλά λένε τα πράγματα με το όνομα τους και σε κάποιους δεν αρέσει γιατί βυθίστηκαν στον εθνικιστικό τους μυαλό.
όσο για το ρατσισμό, δεν πιστεύω ότι ως σύνολο είμαστε ρατσιστές. υπάρχουν φυσικά μεμονομένες περιπτώσεις, αλλά αυτό είναι θέμα χαρακτήρα περισσότερο και βλακείας.

p.s : μην λετε μπουρδες στον κυριο πιττα! ατε να δω α ! :)

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Πίττα. Είμαι 42 ετών, Αποελίστας μια ζωή, Ελληνοκεντρικών απόψεων κλπ. Την παρουσία τόσων μεταναστών εις την μικρή Κύπρο την αντιμετωπίζω με πολύ σκεπτικισμό και φόβο. Δεν μπορώ όμως να διαφωνήσω μαζί σας σε όσα καταμαρτυρείτε στο άρθρο σας, η «πόρτα» στους Ινδούς αλλά κυρίως η απουσία υγειονομικών μασκών σε ξένους εργάτες, όλοι το είδαμε αυτό, είναι και τα δυο αισχρα γεονότα που μας εκθετουν διεθνως.

Επισης θελω να σας πω τελείως ειλικρινως πως οι αθλιότητες που γράφησαν σε βαρος σας στο φορουμ του ΑΠΟΕΛΛΑΣ ούτε τον ΑΠΟΕΛ εκφραζουν ουτε κανεναν άλλο πλην μιας ελαχιστης μεριδος θερμοκεφαλων και αφρονων νεαρών που έχουν μπερδεψει τα παντα στο μυαλο τους.

Unknown είπε...

@yiota ο Πολίτης, είναι μια καλή εφημερίδα έχει πολύ καλούς συντάκτες και συχνά πολύ καλή και ενδιαφέρουσα αρθρογραφία. Σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες πάντως, θα βρει κανείς ανθρώπους που έχουν αναλυτική σκέψη και υπηρετούν τις απόψεις τους με συνέπεια και ήθος.

Για μένα το ζήτημα δεν είναι ντε και καλά να συμφωνώ με κάτι, αλλά να μπορώ να διαβάσω ένα κείμενο το οποίο να είναι καλογραμμένο, με επιχειρήματα και καλή γλωσσα. Δεν κρύβω μάλιστα πως απολάμβάνω κυρίως άρθρα με τα οποια διαφωνώ, γιατί αν είναι καλά σαν κείμενα, ερεθίζουν τη σκέψη και "δυσκολεύουν".

@ΑΠΟΕΛ..όπως είδατε δεν είχα καμίαα πρόθεση να τα "βάλω" με το ΑΠΟΕΛ. Το ζήτημα βέβαια της ταύτισης ποδοσφαίρου και πολιτικής, είναι ένα τεράστιο θέμα που αντέχει μεγάλη συζήτηση, αλλά δεν νομίζω πως είμαι ο κατάλληλος γιατί ούτε ιδιαίτερα ποδοσφαιρόφιλος είμαι, ούτε κυρίως κατέχω την ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου ώστε να αποτολμήσω να εκφράσω άποψη και μάλιστα δημοσίως!

Αναφέρθηκα στο ΑΠΟΕΛΛΑΣ και ίσως θα έπρεπε να διευκρινήσω ότι μιλάω κυρίως για το Φόρουμ συζητήσεων-αν και η ιστοσελίδα γενικά στην απόπειρά της να έχει θέση πολιτική, αφήνει εντέχνως κάποιες αιχμές -όχι υβριστικές πάντως.
Αναφέρθηκα στο φόρουμ και θα προσθέσω μάλιστα εδώ πως οι υπεύθυνοι του, οι διαχειριστές του, σιωπούν τελείως όταν εκεί μέσα κάποιοι γράφουν "κείμενα" απίστευτου μίσους- και σε αυτή τη σιωπή βρίσκεται η τεράστια ευθύνη τους. Γιατί με τη σιωπή αυτή, και την εικόνα της ομάδας τους ζημιώνουν, αλλά κυρίως επιτρέπουν συνειδητά ή όχι στο θέριεμα και τον πολλαπλασιασμό των πιο αναχρονιστικών και μισάνθρωπων αντιλήψεων που έχουν υπάρξει ποτέ.

Αντιλήψεων που όχι μόνο δεν τις έχει ανάγκη η Κύπρος, αλλά, δυναμιτίζουν την ίδια την Κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

κε Πίττα ειμαι ο "γραφικός" Αχαιός που αναφέραται στο άρθρο σας.

Όσο κι αν σας φανει παράξενο, θα συμφωνήσω μαζί σας σε σχέση με αυτά που αναφέρατε ως γεγονότα (ινδοί κλπ)

Άλλο πράγμα ομως το Φόρουμ του ΑΠΟΕΛΛΑΣ και άλλο η ιστοσελίδα. Το φόρουμ είναι όπως όλα τα φόρουμ. Βλέπεις τα παντα και ο καθενας γραφει ελεύθερα οτι θέλει και ότι του κατέβει.

Βλεπω οτι πιο πανω σας...συμπαραστεκονται. Δεν προκειται να σας πειραξει κανεις ουτε σας απειλεί κανείς. Δεν είμαστε Γκρίζοι Λύκοι- και να κάποιοι φερονται ετσι ειναι συνηθως μικρα ενθουσιασμένα παιδιά, εφηβοι αλλα ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλά βρε,

Αν εξαιρέσουμε τις βρισιές που του λέτε όπως ας πούμε μ...κα, τότε το "όπως επίσης και τη μούρη του για όσους θέλετε να του πείτε δυο "λογάκια" από κοντά αν τον δείτε πουθενα" που έχει στο τόπικ "ΙΔΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ!!!!" που έχετε στο φόρουμ σας δεν ακούγεται κάπως απειλητικό; Όσο πατάει ο ελέφαντας ας πούμε;

Και πόσο πατριώτης είναι κάποιος υπέρμαχος κάθε τι του ελληνικού όταν γράφει το β' πληθυντικό με "αι" στο τέλος; (αν και γενικά δεν έχω πρόβλημα με τους ανορθόγραφους, με ελληνάρες ανορθόγραφους έχω)!

Ανώνυμος είπε...

Ο πατριωτισμός επιδέχεται πολλές ερμήνειες. Μια απ'αυτές χώρισε την χώρα μου στα δύο και θεωρώ ότι είναι δικό μου πατριωτικό καθήκον να μην αφήσω μια μειοψηφία, και πάλι, να την οδηγήσουν στην καταστροφή. Ο ρατσισμός και ο υπερενθνικισμός είναι υπεύθυνοι για τη διχοτόμηση της Κύπρου. Ατομα ανώριμα, κομπλεξικά, θρασύδειλα, γεμάτα μίσος τρομοκράτησαν τους Τουρκοκύπριους και όταν είχαν την ευκαιρία και την εξουσία έφτασαν στο έγκλημα δολοφονώντας απροστάτευτα γυναικόπαιδα. Ετσι ανοίξαν διάπλατα τις πόρτες στον εισβολέα. Και έρχονται τώρα να στραφούν εναντίον οποιουδήποτε διαφορετικού.
Κε Πίττα, μαζί σου!

guerrero7,62 είπε...

Δυστυχως κ.Πιττα δεν εχει σημασια που μεγαλωσατε αλλα που αισθανεστε οτι ανηκετε,και λεω δυστυχως γιατι αποδειξατε την αντιπαθεια στους καλαμαραδες με την απαντηση σας,οταν ο ρατσισμος βρισκει προφασεις και δικαιολογιες και βαφτιζεται "πατριωτισμος"!!!!
Οι ελλαδιτες πουλανε μουρη;
Ελεος κ.Πιττα,αυτοι που δεν εχουσι να φασι;Πουλανε και μουρη απο πανω;
Μακαρι να επεκταθουμε κ.Πιττα,γιατι φαινεται οτι η ακροτατατη μορφη ρατσισμου και βλακειας που ονομαζεται συλλογικη ευθυνη ζει και βασιλευει in cyprus...και να μην ξεχναμε,καθε καλαμαρας κρυβει μεσα του εναν πραξικοπηματια!!!!
Φυσικα και βρηκατε φιλια κτλ εδω κ.Πιττα,πατριδα σας ειναι.Προφανως στη Ελλαδα σας φερθηκαν ασχημα,δεν σας σερβιραν σε καφενε επειδη εισασταν κυπριος,ή γυριζε γειτονας σας με το χαρτι στο χερι να μαζεψει υπογραφες ωστε να φυγει ο κυπριος απο την πολυκατοικια,ή αστυνομικος την ωρα που σας εκοβε κληση σας απειλησε να σας στειλει πακετο στη πατριδα σας...ή πολλα ακομα,αλλα συγγνωμη κ.Πιττα,δεν εχω δικαιωμα να εκφερω γνωμη..ενας π....καλαμαρας ειμαι που τουντους που σας καταστρεψανε

Unknown είπε...

...αγαπητέ guerrero7,62 ομολογώ αδυνατώ να σας παρακολουθήσω.

Δεν είπα όλοι οι Ελλαδίτες, είπα κάποιοι.

Και στην Ελλάδα, τα 40 τόσα χρόνια που έζησα εκεί, κανείς δεν μου φέρθηκε άσχημα ποτέ-πλην των κλασικών βλακών που ανέφερα στο προηγούμενο άρθρο μου οι οποίοι όμως είναι παγκόσμιο φαινομενο, μιας που η βλακεία εκτός από όρια, δεν γνωρίζει ούτε σύνορα!

guerrero7,62 είπε...

K.Πιττα μονο ανοητος δεν ειστε,πιστευω πως καταλαβατε,απλως οπου κυπριος βαλτε ελληνας στις περιπτωσεις που εγραψα πιο πανω,ετυχαν σε εμενα(οι υπογραφες απο γειτονα για να φυγω απο το διαμερισμα που ειχα αγορασει κιολλας!!!!)ειτε σε φιλους μου ελλαδιτες...τελος παντων προφανως δεν θελετε να επεκταθειτε και μια και ειμαστε στο δικο σας 'σπιτι' δεν εχω σκοπο να γινω κουραστικος.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ΠολίτηΠίττα, να σε συγχαρώ κι εγώ για το θάρρος που έχεις να τα λες στα μούτρα τους. Μην πτοείσαι από τις απειλές. Tο πιο σημαντικό πράγμα για έναν άνθρωπο είναι να ΖΕΙ την ιδεολογία του. Κι αυτό κάνεις. Δυστυχώς είναι μερίδα ατόμων που στο όνομα ΤΑΧΑ του έθνους, καταλήγουν να το προσβάλουν και να το διασύρουν. Ας ανατρέξουν στην Ιστορία να μάθουν και λιγο τι είναι ο αρχαίος ελληνισμός, τι πρεσβεύει αλλά και τι είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ας ανοίξουν ένα βιβλίο να θυμηθούν πόσα υπέφερε ο ελληνισμός διαχρωνικά από ιδεολογίες που οι ίδιοι υιοθετούν. Ας κοιτάξουν καλά το οδοφράγματα και να αναρωτηθούν αν νιώθουν τύψεις για τα αποτελέσματα της ιδεολογίας τους. Κι ας ανοίξουν και κανένα θρησκευτικό βιβλίο να μάθουν τι εστί Χριστιανισμός, εφόσον καυχιούνται πως είναι οι μόνοι γνήσιοι Χριστιανοί.

Φίλε ΑΠΟΕΛ, χαίρομαι που διαχωρίζεις την θέση σου από τα φασιστικά στοιχεία, αλλά μην τα δικαιολογείς. Σε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος, δεν χωρούν δικαιολογίες για τόσο επικύνδινες συμπεριφορές. Η ανοχή, η αποδοχή και ο σεβασμός στο διαφορετικό πρέπει να υπερασπιστούν ως κόρη οφθαλμού.

SPY είπε...

Αγαπητέ Γεώργιε, τελικά αυτές οι εθνικοπυροβολημένες "κάστες" είναι παντού οι ίδιες.

Έριξα μια ματιά στο φόρουμ του ΑΠΟΕΛ και είδα ότι τα γραπτά τους δεν διαφέρουν, στη μαυρίλα, ούτε στο παραμικρό από τους εν Ελλάδι ομόλογούς τους του ΛΑ.Ο.Σ.

Μόνο τα nicknames τους διαφέρουν, το δηλητήριο είναι το ίδιο.


Keep walking

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ guerrero 7,62
Λυπούμαι πολύ αν κάποιοι συμπατριώτες μου σας φέρονται τόσο άσχημα. Σίγουρα όμως δε φταίμε γι'αυτό όλοι οι Κύπριοι (διακρίνω μια επιθετικότητα εναντίον μας). Βλέπετε ο ρατσισμός έχει πολλά πρόσωπα,εναντίον Πακιστανών, 'Καλαμαράδων', gay, κοντών, χοντρών και πάει λέγοντας. Για μένα το σημαντικό είναι ο καθένας μας να αγωνίζεται εναντίον του ρατσισμού που έχει μέσα του.
εζησα κι εγώ Ελλάδα και ενίοτε εισέπραξα ασχημα και ανόητα σχόλια. Προτιμώ να θυμάμαι όλους τους καλούς φίλους που έκανα και τους καλούς ανθρώπους που με δέχτηκαν γι'αυτό που είμαι.

stalamatia είπε...

Δυστυχώς όταν βρίσκεσαι σε [ξένη] χώρα
το ξένη το βάζω σε παρένθεση γιατί εγώ δεν θεωρώ ξένη μια χώρα που ζω 30 χρόνια.Όπως έλεγα ζώντας σ'αυτή τη χώρα, έρχεται μια στιγμή που θα αντιμετωπίσεις το ρατσισμό στο πρόσωπο σου.Πονάς πολύ όταν έρχεται αυτή η στιγμή αλλά δεν κάνεις πίσω είσαι αυτός που είσαι ,εγώ προσωπικά ξεπέρασα κάτι τέτοια .Οι Ελλαδίτες και οι Ελληνοκύπριοι τα ίδια .....είμαστε ας συμπληρώσει, ο καθένας ότι θέλει,στις τελείες και ποτέ δεν πρόκειται να βάλουμε μυαλό ο ένας απέναντι στον άλλο Τουλάχιστο ας είμαστε εντάξει απέναντι στους άλλους λαούς.

Yiota είπε...

κυριε πιττα,
ενα έχω να πω για το email που σας εστειλαν :
σκυλος που γαβγιζει δεν δαγκωνει :)

p.s : μαγκια δεν ειναι οι προσβολες. Μαγκια ειναι τα επιχειρηματα χωρις "διακοσμητικά στοιχεια" .

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ politispittas,

Ενδιαφέρον, πάντα επίκαιρο και προκλητικό (για τους απανταχού ελληναράδες, τουρκοφάγους, κομμουνιστικοφάγους και ρατσιστές), το νέο θέμα που παρουσιάζεις στο κείμενο σου εδώ στο blog και στην εφημερίδα “Πολίτης” και με πολλές και διάφορες πτυχές και διαστάσεις, όπως ποδοσφαιρικές, πολιτικές, κοινωνιολογικές …

Σίγουρα πολλοί έχουν γράψει και αναφερθεί στα ζητήματα ανάπτυξης φασιζουσών καταστάσεων μέσα στην κυπριακή κοινωνία, για την ξενοφοβία, το ρατσισμό και την απαξίωση προς τους ξένους. Αυτά δυστυχώς χαρακτηρίζουν και πολλούς από εμάς εδώ στην Κύπρο. Ο δικός μας ο κυπριακός ρατσισμός είναι αρκετά ιδιόμορφός και επιλεκτικός και εκφράζεται βασικά όχι ενάντια στους πλουσίους και λεφτάδες ξένους αλλά ενάντια στους φτωχούς, τους οικονομικούς μετανάστες που έρχονται εδώ κυνηγημένοι και από τη μοίρα τους αλλά ίσως και από τα ανελεύθερα καθεστώτα των χωρών -πατρίδων τους και όχι για να μας φέρουν τα λεφτά τους (όπως οι άγγλοι τουρίστες και αγοραστές σπιτιών και γης) αλλά αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Τελικά εμείς έχουμε πρόβλημα με όσους δεν έχουν λεφτά τους οποίους θεωρούμε τεμπέληδες και αχαΐρευτους. Με τους πλούσιους εγγλέζους ή τους βαθύπλουτους άραβες ή ινδούς τα πάμε μια χαρά και τους κάνομε και τεμενάδες.

Εκείνο που κάνει το δικό σου κείμενο να ξεχωρίζει φίλτατε politispittas, είναι ότι τα βάζεις επωνύμως με μια φασιστική ομάδα, το φασισταριό και τους θρασύδειλους του APOELLAS. Έχεις τα θερμά μου συγχαρητήρια γι’ αυτό!

Εγώ πιο κάτω δεν θα μιλήσω γενικόλογα για την εκμετάλλευση των ξένων εργατών στους τόπους εργασίας τους (που πάνε δουλειά “που γέννημα νήλιου ως βούττημα νήλιου”), ούτε για την σεξουαλική εκμετάλλευση των ξένων κοπέλων που έρχονται στην Κύπρο να δουλέψουν (αλλά αναγκάζονται να κάνουν και δουλείες του … “κρεβατιού” για την ικανοποίηση των σεξουαλικών ορέξεων των αφεντικών τους ή να εξαναγκάζονται στην πορνεία). Κατοικώ σε μια περιοχή όπου συχνά παρατηρούνται καταστάσεις έντονης εκμετάλλευσης και δυσμενούς διάκρισης σε βάρος ξένων. Έχω ζήσει και ακούσει πολλά, όμως θα περιοριστώ σε 2-3 ιστοριούλες, περιστατικά και νοοτροπίες που δείχνουν την έκταση του προβλήματος αλλά και τις συμπεριφορές μας:

1. Τις μέρες που διαδραματιζόταν η ιστορία των “7 του ντεποζίτου” των Κεντρικών Φυλακών (στο πρώτο επεισόδιο) ήμουν σ’ ένα καφενείο όπου και σχολιάζονταν τα διαδραματιζόμενα. Κι ένας εκεί έλεγε: “… Σ’ ένα λάκκο έπρεπε να παν(ε) να τους πετάξουν όλους όχι να ζητάνε και δικαιώματα από πάνω…”! (Δηλ. να τους σκοτώσουν και να τους πετάξουν σε κάποιο πηγάδι όπως κάνανε κάποτε κάποιοι άλλοι σούπερ πατριώτες και με τους Τουρκοκύπριους!) … Δυστυχώς αυτή τη νοοτροπία και παιδεία έχουμε και αυτή τη συμπεριφορά καλλιεργούμε και στα παιδιά μας για τους ξένους που δήθεν βάζουν σε κίνδυνο την τάξη και την ασφάλεια και τα ιερά και τα όσια μας.

2. Κάτι άλλο που δείχνει εγωιστική νοοτροπία και συμπεριφορά είναι η κουβέντα που συχνά ακούω ακόμα και από μορφωμένους ανθρώπους και μάλιστα επιστήμονες είναι: “… Οι χώρες ή οι κυβερνήσεις τους (των οικονομικών μεταναστών ή των πολιτικών προσφύγων) τι θα έκαναν ή πως θα συμπεριφέρονταν σε μας αν ήμασταν εμείς στη θέση τους; Γιατί δεν σέβονται (οι ξένοι) τη χώρα (στην προκριμένη περίπτωση την Κύπρο) που τους φιλοξενεί;”
Αυτό, κατ’ εμένα, δείχνει την έπαρση μας για την καλή οικονομική μας κατάσταση (το ψηλό επίπεδο ζωής που έχουμε) αλλά και το φόβο μας μήπως οι ξένοι το θέσουν σε κίνδυνο και διαταράξουν το status quo της ζωής μας. Παράλληλα όμως δείχνει μια αφέλεια αλλά και μια αμάθεια για το τι γίνεται σ’ αυτές τις χώρες. Μιλάμε για χώρες όπως το Ιράν, το Αφχανιστάν, το Ιράκ, η Ρωσία, η Ουκρανία και άλλες όπου υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, υπανάπτυξη, ελλείμματα δημοκρατίας, δικτατορικά καθεστώτα, πόλεμοι και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο κι εμείς έχουμε την απαίτηση οι χώρες αυτές να είναι φιλόξενες όπως θέλουν οι ξένοι να είναι η Κύπρος. Μα είμαστε σοβαροί; Αν περνούσαν καλά εκεί θα ήθελαν να φύγουν;

3. Πριν καμιά δεκαριά χρόνια (ίσως και περισσότερα – τότε δεν υπήρχαν και τόσοι ξένοι να εργάζονται στην Κύπρο), είχα διαβάσει στις εφημερίδες για ένα επεισόδιο που έγινε στην Αγία Νάπα. Κάποιοι δικοί μας “απήγαγαν” κάποιους ξένους φοιτητές (νομίζω από χώρες της Ασίας) που το καλοκαίρι είχαν βρει δουλειά και εργάζονταν (νόμιμα) σε ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας (σίγουρα και με πιο χαμηλούς μισθούς), τους πήραν κάπου σε απομονωμένο μέρος (ήταν και νύχτα), και με εικονικές εκτελέσεις τους απειλούσαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές που είχαν βρει, γιατί τις στερούσαν από Κύπριους. Τρομακτικό!!! Ακόμα και τώρα που το θυμάμαι σηκώνεται η τρίχα μου! Η Κουξ Κου Κλαν εν δράσει και στην Κύπρο!

4. “… Έχω όμως απαίτηση από την πατρίδα μου να πληρεί βασικούς κανόνες θεσμικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας και ισοπολιτείας έναντι όλων των πολιτών είτε αυτοί ειναι Έλληνες, είτε ξένοι.”
Η πιο πάνω ρήσης σας με οδηγεί στο να αφηγηθώ μια πρόσφατη περιπετειούλα μου (όχι μην πάει ο νους σας σε τίποτα το πονηρό!) και να προσθέσω στα λεγόμενα σας ότι “όλοι οι πολίτες είτε αυτοί είναι Κύπριοι είτε ξένοι, πρέπει να έχουν και το ανάλογο μερίδιο στον εθνικό πλούτο ή το εθνικό εισόδημα που παραγεται και με τη δικιά τους συνεισφορά”.
Πριν μερικές μέρες το σαραβαλάκι μου που χρησιμοποιώ για να διακινούμαι για τη δουλειά μου, έντονα παραμελημένο και απεριποίητο από μέρους μου, σε μια εκδήλωση έντονης διαμαρτυρίας είπε, “ως εδώ και μη παρέκει” και με άφησε στη μέση του δρόμου (ή πιο σωστά σε ένα αλτ!).
Έτσι αναγκάστηκα να αποταθώ σε Εταιρεία Οδικής Βοήθειας για να μεταφέρει και τους δύο μας, το αυτοκίνητο στο γκαράζ (για επιδιόρθώση) κι εμένα σπίτι (για να διαλογιστώ). Ο οδηγός της πλατφόρμας που κατέφθασε για να μας μεταφέρει (οδηγό και αυτοκίνητο) ήταν ένας νέος Ρουμάνος (μεταξύ 25-30 χρονών). Με τα σχετικά καλά ελληνικά που μιλούσε ο Ρουμάνος, πιάσαμε κουβέντα. Έτσι έμαθα πως βρίσκεται στην Κύπρο οικογενειακώς δηλ. μαζί με τη γυναίκα του που εργάζεται σε φάρμα και τα δύο μικρά παιδάκια τους (δίδυμα) που πάνε και νηπιαγωγείο. Τέτοιες περιπτώσεις οικογενειακών μετοικήσεων παρατηρούνται ήδη πολλές στη Κύπρο (κυρίως από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία). Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως απασχολούνται σε δουλειές δύσκολες ή σε δουλειές που δεν τις κάνουν Κύπριοι (σε φάρμες, στα χωράφια, στις οικοδομές) και πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη τους συνεισφορά στη δημιουργία και αύξηση του εθνικού εισοδήματος της χώρας μας και ότι εύλογα δικαιούνται μερίδιο από αυτό το εθνικό εισόδημα. Αυτοί οι άνθρωποι πιθανό σταδιακά να αφομοιωθούν στην κυπριακή κοινωνία και να παραμείνουν μόνιμα στην Κύπρο θα έχουμε δηλ. σε 15-20 χρόνια μια δεύτερη γενιά μεταναστών. Πως προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο; Θα ξεκινήσουμε αγώνα για την εθνική μας καθαρότητα; Άσε που με τους μικτούς γάμους με ωραιότατες ψηλόκορμες , ξανθομαλλούσες κοπέλες από τη Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Μολδαβία και τα λοιπά βελτιώνεται αισθητικά και σημαντικά και το DNA μας με τους νέους απογόνους που γεννιούνται!

Καλό βράδυ σε όλους και ότι ποθείτε να το πάθετε!

Anef_oriwn
04/11/207 – 6:50 μ.μ.

Υ.Γ. 1: Το σημερινό σου (έκτακτο;) κείμενο στον “Άστρα” (το
καλούμενο “Μεταξύ Φιλίππου και Πάμπου” ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι και καλά, και με το τραγούδι του Dylan “A cup of coffee”, μου φάνηκε και σαν απάντηση στα όσα (αντιαμερικάνικα) είχα γράψει σαν σχόλια στο προηγούμενο post.

Υ.Γ. 2: Για κάποια άλλα επί μέρους ζητήματα που προκύπτουν
μέσα από τη συζήτηση στο post (όπως για την εφημερίδα “Πολίτης” ή για την ούτω καλούμενη Κοινωνία των Πολιτών), ίσως επανέλθω χρόνου επιτρέποντος εντός των ημερών και εν πάσει περιπτώσει πριν το άρθρο αρχειοθετηθεί.

Υ.Γ. 3: Από τις ειδήσεις Νο 1: “Η θαυματουργός εικόνα της
Παναγίας της Μαλεβή (που αναβλύζει μύρο!) έγινε δεκτή στην Κύπρο με τιμές αρχηγού κράτους”! – Ουδέν σχόλιο (για την ώρα)!

Υ.Γ. 4: Από τις ειδήσεις Νο2: “Δύσκολα πρώην χρήστες
ναρκωτικών δίνονται δεκτοί για δουλειά στην κυπριακή
κοινωνία” – Κι εμείς μιλάμε πως θα γίνουν δεκτοί οι ξένοι.

04/11/207 – 7:45 μ.μ.

Yiota είπε...

παραθέτω τα λόγια του "anef-oriwn" που οντως ειναι σημαντικά :

"Θα ξεκινήσουμε αγώνα για την εθνική μας καθαρότητα; Άσε που με τους μικτούς γάμους με ωραιότατες ψηλόκορμες , ξανθομαλλούσες κοπέλες από τη Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Μολδαβία και τα λοιπά βελτιώνεται αισθητικά και σημαντικά και το DNA μας με τους νέους απογόνους που γεννιούνται!"

ναι...αυτη ειναι η συγχρονη Κύπρος για κάποιους που νομίζουν πως θα μείνουμε παντοτινά γαλαζοαίματοι..

Ανώνυμος είπε...

@ anef-oriwn & @yiota
παραθέτωντας τα λόγια σας: "Θα ξεκινήσουμε αγώνα για την εθνική μας καθαρότητα; Άσε που με τους μικτούς γάμους με ωραιότατες ψηλόκορμες , ξανθομαλλούσες κοπέλες από τη Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Μολδαβία και τα λοιπά βελτιώνεται αισθητικά και σημαντικά και το DNA μας με τους νέους απογόνους που γεννιούνται!",
θα ρωτήσω:
1.Για εσάς οι μικτοί γάμοι στην κύπρο θεωρούνται αυτοί στους οποίους Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ παντρεύεται την αλλοδαπή και όχι ότι υπάρχουν και ΚΥΠΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ παντρεμένες με αλλοδαπούς; (Οι οποίες γυναίκες λόγω του ότι 1ο επειδή είναι γυναίκες και 2ο επειδή ζουν στην πιο οπισθοδρομική χώρα της Ε.Ε. (κύπρος) στερούνται πολλών δικαιωμάτων όταν παντρευτούν με αλλοδαπούς.)
2. Και γιατί το ξανθό-γαλανό θεωρείται αισθητική και σημαντική βελτίωση στο DNA; Δεν είναι το ίδιο ρατσιστικά υβριστικό προς άλλους ανθρώπους διαφορετικών χρωμάτων;

Yiota είπε...

@acid

vevaiws kai yparxoyn kypries poy pantreyontai andres apo alles xwres, exw dei tetoia zeygaria mesa apo parees, opws kai oi perissoteroi allwste exoyn dei.

eite kypria eite kyprios einai poy pantreyontai me xenoys, to thema einai pws exoyme ginei xilies ratses, meigmata fylwn edw sthn kypro kai omws kapoioi epimenoun sto na nai ethnikistes kai o ethnikismos den einai ygies fainomeno kai ayto den mporei na to amfisvitisei kaneis.

-=IMAGINOS=- είπε...

Τελικά άντε να πω και εγώ τη γνώμη μου.
Γιώργο διαφωνώ εντελώς μαζί σου και αναφέρομαι στα όσα λες στο κείμενο σου.
Αυτό το Site που αναφέρεις δεν το ήξερα και φυσικά έριξα μια ματιά. Μετά από μία πρώτη λοιπόν επαφή έχω να πω τα εξής..
Το site αυτό ασχολείται με τα περί ποδοσφαιρικών και με την πολιτική.
Σαν ποδοσφαιρικό site λογικό να υπάρχει και φανατισμός. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα ανάλογα sites. Εάν μπεις σε φόρουμ του ΟΣΦΠ ΠΑΟ ΑΕΚ ΠΑΟΚ κλπ θα δεις ότι τα μέλη χρησιμοποιούν nicknames όπως Βάρβαρος, Σουγιάς, Σφάχτης, Γαυρόκαυλος, Βαζελόπουτσας, Βουλγαρόγαμιας, Χανουμοκέφαλος, Χαπάκιας, Πρεζοριτζιναλ, κλπ….
Περιττό εδώ να αναλύσω τι θέλω να πω….το καταλαβαίνεις.
Πάμε τώρα στην πολιτική πλευρά του θέματος.
Θα σου πω επιγραμματικά ότι όπως υπάρχει το ΑΠΟΕΛΛΑΣ έτσι ακριβώς υπάρχει και το INDYMEDIA. Όπως ακριβώς υπάρχουν sites που υποστηρίζουν ακροδεξιούς έτσι και υπάρχουν και sites που υποστηρίζουν τους ακροαριστερούς και τους αντιξεξουσιαστές.
Και λοιπόν? Εσύ θα ήθελες να εξαφανίσουμε και να απαγορεύσουμε τους μεν αλλά όχι τους δε?
Η δικιά μου θέση είναι πεντακάθαρη και θέλει τη φωνή όλων. Δε ζητώ την απαγόρευση και την καταδίκη κανενός. Είναι απαράδεκτο μέσα στις δημοκρατίες να απαγορεύονται κάποιοι ενώ οι όμοιοι τους στο εκ διαμέτρου αντίθετο άκρο να επαινούνται η στην τελική να μην απασχολούν…
Μπες λοιπόν στο INDYMEDIA και διάβασε nicknames και άρθρα και εάν εσύ που είσαι καλοπροαίρετος άνθρωπος και δίκαιος δεις καμία διαφορά ως προς το φανατισμό και τις ακραίες θέσεις με τα ακροδεξιά φόρουμς και sites έλα να μου το πεις πάλι..
Θα σου πω επίσης ότι το να μη θέλεις λαθρομετανάστες στη χώρα σου αυτό είναι πολιτική θέση και ατομικό σου δικαίωμα. Πολιτική θέση γιατί το να εκφράζεις την ανησυχία σου για την κοινωνική και εθνική συνοχή ενός κράτους που μέχρι τώρα αποτελούνταν κατά το 98% από ελληνικής καταγωγής πολίτες και σήμερα το 30% είναι αλλογενείς με αυτή την αύξηση να έχει συντελεστεί εν καιρώ ειρήνης και μέσα σε μόλις 15 χρόνια μάλιστα, αυτό είναι μία καθαρά πολιτική θέση. Το ίδιο πολιτική θέση είναι επίσης η ανησυχία σου για αναφορές περί Τσαμουριάς για υφαρπαγή της ιστορίας σου από τους «μακεδόνες» made in usa. To να εκφράζει λοιπόν κάποιος πολίτης την ανησυχία του για αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα αυτό δεν μπορεί να είναι ρατσιστική θέση αλλά μόνο πολιτική θέση. Εξάλλου εάν κάποιος πει τους έγχρωμους «μαυρους» δε σημαίνει τίποτα. Εάν πας στην Νιγηρία οι μαύροι θα σε λένε «ασπρουλιάρη». Και λοιπόν?
Και το να εκφράζεις την ανησυχία σου αυτή και αυτό ακριβώς είναι ατομικό σου δικαίωμα σύμφωνα με το Σύνταγμα που εντάσσεται στο δικαίωμα του ελευθέρως εκφράζεσθε. Πουθενά δε λέει το Σύνταγμα μας ότι απαγορεύεται να προβληματίζομαι και να αναφέρομαι στους Αλβανούς Πακιστανούς η Αφρικανούς. ΠΟΥΘΕΝΑ! ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να μου απαγορεύει να εκφράζω λοιπόν την θέση και άποψη μου ελευθέρως όποια και εάν είναι αυτή και επομένως ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί επίσης να με χαρακτηρίζει με απαξιωτικούς η άλλους χαρακτηρισμούς επειδή απλά διαφωνεί με την άποψη μου δημόσια και εν απουσία μου. Στην τελική κανείς δεν απαγόρευσε την είσοδο των μεταναστών η τους έδιωξε. Απλά τη γνώμη του λέει ο καθένας. Εάν οι ακροδεξιοί είχαν την εξουσία και έδιωχναν τους μετανάστες τότε να το συζητούσαμε και να τους χαρακτηρίζαμε. Εγώ χαρακτηρίζω τους ανθρώπους μόνο από τις τετελεσμένες πράξεις τους και όχι για το λόγο τους.
Και για να μη μακρηγορώ θα σταθώ και στην αναφορά σου για την κατασκήνωση των εθνικιστών.
Οι πολίτες στην Ευρώπη είναι ελεύθεροι να πάνε όπου θέλουν όπως επίσης και να κατασκηνώσουν η να κάνουν φεστιβάλ και εκδηλώσεις είτε είναι ακροδεξιοί είτε ακροαριστεροί. Επίσης στην Ευρώπη στις περισσότερες χώρες υπάρχουν νόμιμα εθνικιστικά η ακροδεξιά κόμματα όπως και νόμιμα ακροαριστερά κόμματα. Δε καταλαβαίνω λοιπόν για ποιο λόγο θα απαγορευτεί η είσοδος η η διοργάνωση φεστιβάλ η κατασκηνώσεων κατ’ επιλογήν. Στην τελική για φεστιβάλ μιλάμε. Πόσα φεστιβάλ δεν έχει διοργανώσει η ακροαριστερά που κατέληξαν τελικά σε καταστροφές περιουσιών ανοίγματα κεφαλιών και μολότοφ? Εδώ καταστρέφονται πανεπιστήμια και σχολεία στην Ελλάδα σχεδόν κάθε μήνα από τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές μάλιστα χθες το βράδυ είχαν στην ΑΣΟΕΕ rock πάρτι πάλι που κατέληξε στο γκρέμισμα της Σχολής…. και ούτε ένα κανάλι δεν είπε τίποτα μιας και πλέον αυτά δεν αποτελούν είδηση…. Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Πριν 2 χρόνια ήταν να γίνει πανευρωπαϊκό φεστιβάλ στην Πελοπόννησο από εθνικιστές. Τελικά το απαγόρευσε η κυβέρνηση. Όμως ποτέ δεν απαγορεύτηκαν τα καταστρεπτικά και δολοφονικά πάρτι των ακροαριστερών…
Στην τελική έχω να πω μόνο αυτό και τελειώνω. Έχουμε δημοκρατία η όχι? Απόδειξη λοιπόν. Όποιος αντιτίθεται και απαγορεύει σημαίνει ότι φοβάται και στις εδραιωμένες δημοκρατίες δεν μπορεί να υπάρχουν φόβοι. Δημοκρατία σημαίνει ελευθερία για όλους και όχι κατ’ επιλογήν. Ακόμα και οι Χρυσαυγίτες μπορούν να λένε και να κάνουν πάρτι και κατασκηνώσεις όποτε θέλουν και με όποιον φίλο τους θέλουν από την Ευρώπη η οπουδήποτε. Το κόμμα τους είναι αναγνωρισμένο από το κράτος και νόμιμο και επομένως όποιος προσπαθήσει να φιμώσει η να απαγορεύσει κάποιον ο οποίος είναι και νόμιμος και αναγνωρισμένος αυτός είναι ο πραγματικός φασίστας και υποκριτής.
Ποτέ δε βγήκα εγώ πουθενά να πω ότι το ΙNDYMEDIA πρέπει να κλείσει η να τους μπουζουριάσουν επειδή λένε τη γνώμη τους με την οποία όπως γνωρίζεις είμαι κατάφορα αντίθετος. Αν και εκ δια μέτρου αντίθετος μαζί τους εγώ θα ήμουν ο πρώτος που θα έτρωγα το αυτί εκείνου που θα προσπαθούσε να τους περιορίσει η να τους απαγορεύσει να εκφράζουν την άποψη τους και το ξέρεις πολύ καλά αυτό Γιώργο.
ΥΓ. Γιώργο με το να δημοσιοποιείς κείμενα και απαντήσεις των μελών του ΑΠΟΕΛΛΑΣ δε νομίζω ότι αποδεικνύεις κάτι ούτε κερδίζεις δίκιο. Όταν χαρακτηρίζεις τον άλλον για τις θέσεις τους νομίζω ότι είναι πολύ λογικό να σου απαντά ο άλλος αναλόγως. Εάν βγάλω εγώ τις απαντήσεις που έχω πάρει από μέλη και διαχείριση του INDYMΕDIA και αναλόγων φόρουμς (χωρίς καν να έχω κάνει κανένα χαρακτηρισμό αλλά απλά εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη) θα ντραπείς και εσύ ο ίδιος για πάρτη τους… και θα δεις ότι τελικά ο φασισμός δεν είναι προνόμιο ούτε χαρακτηριστικό κατοχυρωμένο από κανέναν παρά μόνο από αυτόν που οι πράξεις και η συμπεριφορά του τον χαρακτηρίζει έτσι.
Ελπίζω να μη κούρασα.

Unknown είπε...

Καλημέρα σας. (Δευτέρα, 7 και 15 πρωινή, με τον πρώτο καφέ της ημέρας, επιχειρώ να απαντήσω στα όσα ενδιαφέροντα μαζεύτηκαν εδώ:

Καλημέρα σας. (Δευτέρα, 7 και 15 πρωινή, με τον πρώτο καφέ της ημέρας, επιχειρώ να απαντήσω στα όσα ενδιαφέροντα μαζεύτηκαν εδώ 

@ Guerrerro, φίλτατε θεωρώ πως σου απάντησαν επαρκώς τόσο η negrita όσο και η Σταλαματία τις οποίε ευχαριστώ πολύ για τις παρεμβάσεις τους.

@banana republic πολύ καλά εντοπίζεις και εσύ το πόσο «ξένοι» είναι αυτοί οι άνθρωποι που κραυγάζουν για την Ελλάδα και θεωρούν πως η επίθεση στο κάθε τι το Άλλο υπηρετεί την Ελληνικότητα. Είναι μια πλάνη αυτή, αδιανόητη και, κυρίως ανιστόρητη.

@Spy… εσείς εκεί στο jungle-report με καρότο και μαστίγιο, ξέρετε πολύ καλά τον βόρβορο του νεοφασισμού και πόσο επικίνδυνος είναι…


@Yiota ας γαβγίζουν όσο θέλουν-μην προσβάλλουμε και τα σκυλιά όμως που όταν γαβγίζουν έχουν πραγματικούς λόγους!

@ Άνευ Ορίων, δεν έχω κάτι να προσθέσω στο σχόλιό σου μιας που συμβάλλει και προσθέτει ουσία στα όσα γράφτηκαν. Στις τελευταίες επισημάνσεις σου μόνο έχω να διευκρινίσω, πως το «Μεταξύ Πάμπου και Φιλίππου» είναι ένα τακτικό (καινούργιο ένθετο διάρκειας περίπου 8-10 λεπτών που κάνω στην Κυριακάτικη εκπομπή του φίλου Πάμπου Φιλίππου και αντικείμενο έχει πάντα ένα τραγούδι ή μια μουσική και την ιστορία του συγκεκριμένου κομματιού. Όχι, θα σε απογοητεύσω το τραγούδι αυτό δεν το επέλεξα για να σου….απαντήσω, αλλά απλά γιατί είναι ένα από τα τραγούδια εμμονές μου εδώ και χρόνια!

Για την Κοινωνία των Πολιτών ασφαλώς και να επανέλθεις, πάσα σκέψη επ αυτού είναι κυριολεκτικά πολύτιμη.

@ Acid X θίγεις έστω και πολύ συνοπτικά, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ζητήματα που βάζουν οι συγκροτημένοι Εθνικιστές ,αυτό της «φυλετικής καθαρότητας» και κατά συνέπεια του … «εγκλήματος» των μικτών γάμων. Τέτοια ζητήματα βέβαια εκ μέρους των εθνικιστών ελάχιστοι είναι που μπορούν να τα βάλουν κάτω στα σοβαρά και να αναπτύξουν το θεωρητικό υπόβαθρο τους , οι υπόλοιποι απλά κραυγάζουν ως συνήθως. Ασφαλώς και η υπόδειξη του ξανθογάλανου ως ανώτερου DNA συνιστά όχι απλώς ρατσισμό αλλά άνευ ορίων προσβολή στο ανθρώπινο είδος και την υπέροχη ποικιλότητά του!

Unknown είπε...

@ Oceanborn!

Ασφαλώς και να πεις τη γνώμη σου πάσα γνώμη δεκτή και κυρίως η αντίθετη, όταν αυτή είναι εκφρασμένη με διάθεση διαλόγου! Μακάρι και οι διάφοροι «κύκλοι» που αναδεικνύουμε εδώ μέσα ως «ρίζα του κακού» να είχαν την ελάχιστη έστω διάθεση να κάνουν διάλογο. Περιορίζονται όμως στις ύβρεις και το μίσος δυστυχώς.

Το ΑΠΟΕΛΛΑΣ Χρήστο (και όχι το apoel.net που είναι η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας) έχει πέρα από τα καθαρά ποδοσφαιρικά ένα φόρουμ στο οποίο υπάρχει μία ενότητα υπό τον τίτλο «ΕΛΛΑΣ». Το…πάρτι λαμβάνει χώρα εκεί μέσα. Και είναι χαρακτηριστικό πως αμέσως μετά τη δημοσίευση του άρθρου έκοψαν την πρόσβαση στους…περαστικούς και την επιτρέπουν πλέον μόνο σε εγγεγραμμένα μέλη. Ο λόγος; Απλός! Κάθε τι σχεδόν που γράφουν εκεί μέσα ανενόχλητοι αρκετοί, είναι και ένα επιπλέον στοιχείο για όσα καταμαρτυρώ εδώ μέσα τόσο εγώ όσο και άλλοι.

Μου φέρνεις σαν παράδειγμα το INDYMEDIA…

Προφανώς δεν έχεις ιδέα πόσο με εκνευρίζει άλλο τόσο και η εν λόγω ιστοσελίδα. Και αυτό, γιατί πέρα από κάποιες ειδήσεις που μπορεί να «βγουν» κατά καιρούς από εκεί μέσα το επίπεδο γραφής, είναι συχνά εξ ίσου χουλιγκανίστικο. Το ζήτημά μου είναι η ανάδειξη ενός πολιτικό λόγου ουσίας –από όποια πλευρά και αν προέρχεται- προκειμένου να υπάρξει πολιτικός διάλογος ακόμα και πολεμικός, αλλά σοβαρός. Το INDYMEDIA προσωπικά ποτέ δεν με έπεισε για τη σοβαρότητά του.

Για το ζήτημα των Μεταναστών.

Απλά και ξεκάθαρα. Το ζήτημα είναι καθαρά Πολιτικό και ζητάει απλά να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις και οι οδηγίες του νόμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακριβοδίκαια. Όσο η Πολιτεία απλά αδιαφορεί. Όσο η Πολιτεία σφυρίζει κλέφτικα στην κατάφωρη και μεσαιωνική εκμετάλλευση των από «φύση και θέση» αδύναμων εγώ και άλλοι πολύ θα είμαστε απέναντι. Γιατί, αυτό που λένε τα αντιρατσιστικά κινήματα δεν είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε» αλλά εφαρμογή των νόμων που επιβάλλουν συνθήκες αξιοπρέπειας για όλους ανεξαρτήτως φυλής και χρώματος.

Εσύ στα συγκεκριμένα γεγονότα που αναφέρω στο άρθρο (Ινδοί τραπεζίτες και αλλοδαποί εργάτες χωρίς υγειονομική προστασία) πως αντιδράς; Μου είναι δύσκολο να φανταστώ πως συμφωνείς με αυτά πράγματα.

Στην Κύπρο δε, είναι εξαιρετικά πολυσύνθετο και περίπλοκο γιατί η ανυπαρξία Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ελεύθερη Κύπρο –και η αθρόα εισαγωγή Ρωσοποντίων σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη εισαγωγή Κούρδων στην Κατεχόμενη Κύπρο τείνει να δημιουργήσει μία δημογραφική ωρολογιακή βόμβα που αναστέλλει κάθε απόπειρα λύσης του Κυπριακού ζητήματος σε βάση Ομοσπονδίας των δύο Κοινοτήτων (διζωνικής). Και εδώ μπαίνουν και άλλες πολύ ένοχες σκοπιμότητες.

Ασφαλώς, όπως έχεις δικαίωμα εσύ να «προβληματίζεσαι» για τους Αλβανούς στην Ελλάδα, έχουμε δικαίωμα και εμείς να προβληματιζόμαστε για τους Μετανάστες στην Κύπρο. Μόνο που η δική μας πλευρά, ζητά ξεκάθαρη πολιτική που να αντλεί από τις Αρχές του Ανθρωπισμού και τη Ισοπολιτείας για όλους όπως και ξεκάθαρη πολιτική.
Ή δεν επιτρέπεις σε κανέναν να μπει στη χώρα σου (πλην των πολιτών της Ε.Ε.) ή από τη στιγμή που είσαι χαλαρός και μπαίνει κόσμος, (επειδή τελικά σε συμφέρει) τότε, αναγνωρίζεις σε αυτούς τους ανθρώπους το αναφαίρετο δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης, περίθαλψης, αμοιβής, και όρων εργασίας σε ίση βάση με τον ντόπιο πληθυσμό.

Αν κάποιος είναι της άποψης «δεν θέλω καθόλου ξένους στη χώρα μου» με γεια του και χαρά του. Να διεκδικήσει το αίτημα του με καθαρά πολιτικούς όρους και όχι με την επιθετικότητα και τη βία –φραστική ή σωματική- κατά του όποιου Ξένου.

Διότι:

1ον. Αυτός αποτελεί το προϊόν της πολιτικής που εφαρμόζει – η χώρα σου.
2ον Γιατί πριν από Μετανάστης είναι Άνθρωπος
3ον Γιατί θα προτιμούσε και αυτός να είναι στη χώρα του αντί να είναι χιλιάδες μίλια μακριά.
4ον Γιατί, καλό είναι να θυμόμαστε ειδικά εδώ στην Κύπρο πως έχουμε τροφοδοτήσει τις χώρες του εξωτερικού με χιλιάδες δικούς μας μετανάστες οι οποίοι λούστηκαν πολύ συχνά το πικρό ποτήρι της εκεί ξενοφοβίας , του εκεί ρατσισμού της εκεί βίας από τα ποικίλα National Front.

Oceanborn. Στην Κύπρο που η μισή τελεί υπό κατοχή από ένα ξένο στρατό (στον οποίο όμως ανοίξαμε μόνοι μας την πόρτα) οι Ιδεολογικοί Σύντροφοι των Γκρίζων Λύκων, δεν έχουν καμία θέση, ούτε για κατασκήνωση. Η Κύπρος είναι μικρή, η Κύπρος είναι η τελευταία μοιρασμένη στα δυο χώρα της Ευρώπης, η Κύπρος δεν έχει περιθώρια για να αντέξει μαζί με τα σύμβολα του ψευδοκράτους και της κατοχής, σβάστικες και εκπροσώπους μίσους. Είναι στοιχειώδης άμυνα μας η άρνηση αυτής της καθόδου στο Νησί, στην παρούσα συγκυρία.

Οι συνθήκες εδώ είναι απέιρως διαφορετικές από ότι στην Ελλάδα. Πρώτα από όλα εδώ δεν έχουμε χουλιγκάνους της αριστεράς ή του αντιεξουσιαστικού χώρου, ούτε έχει γίνει ποτέ κάποια γιορτή ή φεστιβάλ που να συνοδευτεί μετά από επεισόδια και καταστροφές. Μην κρίνεις με τα εκεί μέτρα.

Τέλος, η δημοσιοποίηση ενός «κειμένου» από το φόρουμ τους έγινε απλά για να αναδειχθεί το «ύφος και το ήθος» των πλείστων εξ αυτών. Και αν τέτοιες φρασεολογίες είναι συνηθισμένες στην Ελλάδα ένθεν και ένθεν, για την Κύπρο είναι ένα καινούργιο, βαθύτατα άρρωστο φαινόμενο που πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του από όπου και αν προέρχεται.

Αυτά, τα αρκετά αναλυτικά, γιατί αν και διαφωνούμε ριζικά σε πολλά, γνωρίζω ότι είσαι καλόπιστος συνομιλητής αφ ενός αλλά και για να σου θυμίσω πως γράφω από την Κύπρο τις συνθήκες της οποίας δεν πρέπει να συγκρίνεις με αυτές της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

@ yiota & acid x

1. Βρε σεις, εγώ έγραψα 4-5 σελίδες κείμενο κι εσείς βρήκατε να σχολιάσετε μόνο αυτό που έγραψα προς το τέλος για τις “… ωραιότατες, ψηλόκορμες , ξανθομαλλούσες (ξέχασα να γράψω καλλίγραμμες και γαλανομάτες) κοπέλες από τη Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Μολδαβία …”; Αυτό σας φάτσαρε;
Φυσικά αυτό που αναφέρει η yiota συμπερασματικά (ότι έχουμε γίνει χίλιες ράτσες και μείγματα φυλών) είναι σωστό και αποτελεί την ουσία της παρέμβασης μου. Είναι γελοίο κάποιοι να αναζητούν εθνική (ελληνική) καθαρότητα μέσα σε τέτοιες καταστάσεις.

@ acid x

2. Το σχόλιο μου για τους “ … μικτούς γάμους με ωραιότατες ψηλόκορμες , ξανθομαλλούσες κοπέλες από τη Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Μολδαβία …”, είναι πιο πολύ σκωπτικό και θεωρώ πως είναι πολύ παρατραβηγμένη η θέση σας ότι “… είναι το ίδιο ρατσιστικά υβριστικό προς άλλους ανθρώπους διαφορετικών χρωμάτων …”, γιατί πρόθεση δικιά μου ήταν:

2.1. Να τονίσω αυτό που συμπερασματικά κατέληξε η yiota (και την ευχαριστώ για το μήνυμα που μετέφερε με πιο λίγα και απλά λόγια). Εξ άλλου όπως ανάφερα κι εγώ πιο πάνω δηλ. για ποια εθνική καθαρότητα μπορούμε να μιλάμε όταν με τους μικτούς γάμους Κυπριών με ξένες και Κύπριων με ξένους (γιατί όντως υπάρχουν και αυτοί οι γάμοι) έχουμε γίνει ένα αμάλγαμα φυλών και εθνοτήτων;

2.2. Επίσης ήθελα να αγγίξω (πιο πολύ χιουμοριστικά) την τάση που έχουν πολλοί κύπριοι άντρες, κάπου στην ηλικία των 40, 45 ή ακόμα και 50, να ξηλώνουν (συχνά χωρίς δεύτερη σκέψη και προβληματισμό) τους γάμους τους με κύπριες (συνήθως), για τα μάτια και τις… γάμπες μιας 25ρας ή 30ρας ρωσίδας, ουκρανίδας, λευκορωσίδας, ρουμανίδας ή μολδαβίδας (οι κυπρίδες αυτών των ηλικιών δεν τους βάλλουν άχυρο, που λέμε και στα κυπριακά) και πάνε για δεύτερο ή τρίτο γάμο. Και έχουν και την ψευδαίσθηση (οι πλείστοι) ότι οι όμορφες και καλλίγραμμες κοπέλες εξ ανατολικής (πρώην σοσιαλιστικής) Ευρώπης τους έχουν ερωτευτεί! Μάλλον τον “χαρακτήρα” τους έχουν ερωτευτεί δηλ. την παχουλή τους τσέπη (αν διαθέτουν τέτοια) ή επιδιώκουν, με το μικτό γάμο, τη μόνιμη και νόμιμη παραμονή τους στην Κύπρο για μια καλύτερη ζωή!

2.3. Αυτές οι κοπέλες, (οι οποίες έρχονται να δουλέψουν σε μπαρ, καμπαρέ, μπυραρίες και τα τοιαύτα), είναι σχεδόν πάντα ωραιότατες (εδώ δεν εξετάζω αν είναι ξανθιές ή μελαχρινές) και είναι πολύ πιθανό να κατασκευάσουν από κοινού με τους κύπριους συντρόφους τους και όμορφα παιδιά. (Ένας φίλος 55ρης παντρεύτηκε πριν 2-3 χρόνια σε δεύτερο γάμο, με μια 25ρα εκ Μολδαβίας και ήδη έχουν και ένα πανέμορφο κοριτσάκι).

2.4. Το αισθητικό κριτήριο του καθενός μας μπορεί να ποικίλει. Εμένα, φέρ’ ειπείν να πούμε, μπορεί αν με τραβά το ξανθογάλανο (γιατί είμαι και ολίγο τι ελληνοκεντρικός και μου αρέσουν τα γαλάζια), εσένα acid x, το μελαχρινοκαφέ, ενώ κάποιο άλλο να τον ελκύει το νέγρικο μαύρο! Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

3. Και βέβαια υπάρχουν κύπριες γυναίκες παντρεμένες με αλλοδαπούς. Κι εδώ μπορεί να ύπαρξη αισθητική και σωματική βελτίωση του DNA μας, αν φέρ’ ειπείν να πούμε, οι επιλεγόμενοι (από τις κύπριες) άντρες, είναι (πέραν από τους καστρίσhιες τους Εγγλέζους που ήταν παραδοσιακά και για χρόνια οι “γαμπρούδες” μας) και κάποιοι ψηλοί και ξανθοί ρώσοι ή μελαχρινοί και σωματώδεις άραβες! (Παρεπιπτόντως στην Κύπρο υπάρχει ήδη μια δυνατή και καθόλου ευκαταφρόνητη Αιγυπτιακή Κοπτική Κοινότητα που δημιουργήθηκε μέσα από μικτούς γάμους).

4. Και στις δύο περιπτώσεις μικτών γάμων Κυπρίων με ξένους ή ξένες πρέπει να υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για κατοχύρωση των δικαιωμάτων και των μεν και των δε!

Αυτά και καλή σας μέρα!

Anef_oriwn
05/11/207 – 1:45 μ.μ.

SKY είπε...

Τον βόρβορο τον γνωρίζουμε και όσο μπορούμε τον αποφεύγουμε. Κάθε φορά βέβαια με άλλο όνομα εμφανίζεται.

Γι' αυτό άλλωστε πρέπει να δημοσιοποιείται η υψηλή συγκέντρωση λυμάτων.
Ως πινακίδα προειδοποιητική. Για να μην πέφτει μέσα ο κόσμος και μετά, όταν είναι αργά να μη λέει "ευτυχώς που δεν τα πατήσαμε".

Έτσι oceanborn. Για να απαλλαχθεί μία κοινότητα (πραγματική ή δικτυακή) από τις αρρώστιες της, πρέπει να τις αναγνωρίσει.

Yiota είπε...

@ανεφ-οριων
κανε κανενα μπλοκ να σχολιαζουμε.

@κυριε πιττα
καλη πρωτοβουλία το μπλοκ για την αποτροπη των κατασκηνωσεων αλλα αν θελουν να την κανουν γιατι να μην την κανουν? ειναι δικαιωμα του καθενου να κανει οτι θελει δεδομενου οτι δεν θα πειραξει τον αλλο με οποιοδηποτε τροπο. Ειναι σαν μια διαφημιση που προσελκυει τον κοσμο για να αγορασει ενα προϊον. Αρα δεν σημαινει πως σωνει και καλα, θα επηρεασουν ΟΛΟ τον κοσμο. Αν επηρεαστουν καποιοι απο την προπαγανδα τους, ας επηρεαστουν. Απλα καλο θα ειναι αν καποιος θελει να γινει ακραιος εθνικιστης, να σκεφτει τα υπερ και τα κατα και οχι μονο το συμφερον του, δηλαδη το να θελει να ανηκει καπου, αλλα το συμφερον του λαου του, και εδω ο λαος μας δεν σηκωνει αλλο κλαμα. αρκετα κλαψαμε νομιζω...Εμένα προσωπικα δεν με ενοχλει να κανουν κατασκηνωσεις. ειναι δικαιωμα τους.

Unknown είπε...

@ Yiota συμφωνώ κατ αρχάς στο πως θέτεις το ζήτημα. Δικαίωμα κάθε ιδεολογικής ή όχι ομάδας είναι να κάνει ότι θέλει όπου θέλει κλπ και κυρίως να κάνει κατασκήνωση.Μέχρι εδώ, καλά.

Παύει να είναι καλά όμως όταν οι συγκεκριμένες ομάδες, όπου έχουν πάει δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και κυρίως όταν οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν σαν ιδεολογία και πρακτική την άσκηση βίας σε ομάδες ανθρώπων που απλά ανήκουν σε άλλες φυλές ή μειονότητες. Η δημοκρατία οφείλει και να προστατεύει τον εαυτό της, κυρίως από αυτούς που σαν σημαία έχουν την μηδενική ανοχή.

Το πρόβλημα που συζητάμε είναι ο Ρατσισμός κατά κάθε μειονότητας φυλετικής και όχι μόνο και εδώ κατά τη γνώμη μου ισχύει το "όποιος δεν είναι μέρος της λύσης, είναι μέρος του προβλήματος".

Marlen είπε...

Λίγο αδόκιμη η χρήση του όρου 'ρατσισμος' που θα επιχειρήσω να κάνω αλλά θα τον δανειστώ χάριν μη ύπαρξης ουσιαστικότερης ερμηνείας. Ρατσισμός στην Κύπρο δεν υπάρχει μόνο ως προς τους ξένους αλλά και γενικότερα για το διαφορετικό, για ό,τι ξεφεύγει από τις στενά οριοθετημένες κοινωνικές νόρμες. Μπορεί ο κυριολεκτικός ρατσισμός να ευδοκιμεί παρουσίαν διαφοράς εθνικότητας, ο ρατσισμός όμως στον οποίον αναφέρομαι εγώ έχει κοινό υπόβαθρο, αυτό της ιδέας υπεροχής ανεξαρτήτος κριτήριου συγκρίσεως. Θα έλεγα ότι σαν λαός είμαστε 'αππωμένοι' και κομπλεξικοί. Υπάρχει μια τάση υποβιβασμού ότιδηποτε ξένου με σκοπό την ανύψωση εαυτού στην συγκριτική κλίμακα πράγμα που καταλήγει στην ίδια ακριβώς συμπεριφορά σε όλα τα επίπεδα σκέψης και δράσης. Μπράβο για το θέμα που θίκτηκε.

-=IMAGINOS=- είπε...

Γιώργο τι έχεις να πεις για αυτό?
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=846082&lngDtrID=245

Υπόψη ότι ο Πρόντι δεν είναι ακροδεξιός αλλά σοσιαλιστής έτσι?

Aceras Anthropophorum είπε...

Ένας Πακιστανός περιμένει στον κασάπη να πιάσει έναν κιλό αρνί. 10 πλασματα τζειαμέ να καρτερούν. Μεταξύν τους τζαι ένας φίλος, αν δεν λανθάννομαι αποελίστας, αν μεν εν αποελίστας θα είναι ανορθωσιάτης, σίουρα όχι ομονοιάτης.

Σάζει έναν ο κασάπης που ήρτεν ύστερα που τον πακιστανόν, σάζει άλλον, σάζει άλλον, αρώτησεν τζαι τον φίλον τι θέλει. Αρπάσσει μιαν ππάλαν που πας τον πάγκον τζαι εβρέθην που πίσω του κωλοκάσαπου.

-Σάς τον άθρωπον.
-Εν πειράζει κύριο καρτερώ, σε παρακαλω μην κάμνει φασαρίαν
-Καλάν σιόρ, ίντ...
-Φκάλε πόνημαν τζαι σας τον άθρωπον.

Έπιασεν κρέας του το πακιστανούιν τζιαι επήεν εις τα μωρά του...

Άμαν ακούω έτσι ιστορίες, που την μιαν αντρέπουμαι τζαι που την άλλην σιαίρουμαι που φτάννω Κυπραίος. Παραπάνω σιαίρουμαι στην προκειμένην περίπτωσην.

κ. Πιττα πιάς την ππάλαν τζαι δώκε μέσα.

Aceras Anthropophorum είπε...

Χα... τζαι την ώραν που επήεν να πιορώσει ο πακιστανός, εν ισχύ ππαλός "να πιάσεις την τράταν τζαι να πάεις έσσω σου, το κρέας εν που τον κασάπην" εδιάταξεν ο επαναστατημένος λαός.

Ανώνυμος είπε...

@politispittas

Εκτός θέματος ίσως, αλλά χρήσιμο.
Η εικόνα με τα βυζαντινά γράμματα στην κεφαλή του ιστολόγιου είναι 423980 bytes.

(Με χιούμορ)
Ακόμα και με 4Mbps DSL κάνει πολλή ώρα να φορτωθεί. Αυτό κι αν αποτελεί ρατσισμό απέναντι στους μειονεκτούντες τεχνολογικά!

(Με εποικοδομητική διάθεση)
Με ελάχιστη επεξεργασία μπορεί να γίνει το 1/10 του μεγέθους της.

(Εδώ πυροβολείτε)

Unknown είπε...

@verity devotee Συμφωνώ 10000% μαζί σας.

Η τάση που έχουν τα οργανωμένα σύνολα (κοινωνίες) να περιθωριοποιούν το κάθε τι που είναι διαφορετικό από τον λεγόμενο αποδεκτό μέσο όρο είναι ένα είδος ρατσισμού.

Και είναι πάμπολλοι οι συνάνθρωποί μας που έχουν υποστεί και υφίστανται διαρκώς αυτόν τον αποκλεισμό.

Από τους ομοφυλόφιλους συμπολίτες μας μέχρι τους ανάπηρους, από όσους δεν ακολουθούν το όποιο πλειοψηφικό θρήσκευμα μέχρι όσους ασπάζονται διαφορετικά αξιακά συστήματα από τα ευρέως αποδεκτά και πάει λέγοντας.

Αυτό που θίξατε, ή μάλλον η πτυχή αυτή του ρατσισμού -αποκλεισμού- που θέτετε στη συζήτηση, είναι ένα ολάκερο θέμα, το σημειώνω για ένα επόμενο άρθρο και διάλογο.Σας ευχαριστώ.

Unknown είπε...

@oceanborn

Την ξέρω την είδηση Χρήστο. Και παρακολούθησα όλα τα σχετικά χθεσινά ρεπορτάζ από τα Ευρωπαϊκά Ειδησεογραφικά Δίκτυα. Το ζήτημα έχει πολλές πτυχές, τις οποίες άλλωστε παραθέτει κάπως και τη σχετική παραπομπή που στο in.gr που έδωσες.

Σε ρωτάω ευθέως φίλε το εξής απλό. Είδες πουθενά στο άρθρο ή σε όσα είπαν άλλοι εδώ να υπάρχει συνηγορία στην μη εφαρμογή του νόμου;

Ας μη μπερδεύουμε δυο διαφορετικά ζητήματα.
Η Ορθολογική Μεταναστευτική Πολιτική είναι ένα καίριο ζήτημα και κανείς δεν έχει αντίρρηση σε αυτό.

Η καταπολέμηση του μίσους της ξενοφοβίας και του ρατσισμού ως κοινωνικά καρκινώματα είναι άλλο ζήτημα και αυτό έχει να κάνει με το χρέος μας ως σκεπτόμενοι πολίτες που υποτίθεται πως είμαστε αλλά και ως άνθρωποι που επίσης υποτίθεται πως είμαστε.

Πιο πάνω, ανάλωσα αρκετή ώρα να σου απαντήσω αναλυτικά στις θέσεις σου και σου έθεσα συγκεκριμένα, πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία δεν απάντησες αδικώντας το μυαλό σου. Περιμένω. Και, επαναλαμβάνω: άλλο η ορθολογική αντιμετώπιση εκ μέρους του νόμου η οποία είναι από όλους ζητούμενη και άλλο ο εκφασισμός της κοινωνικής μας συμπεριφοράς.

Unknown είπε...

@aceras

Πόσο χαρακτηριστική η ιστορία που λες. Και πόσο αληθινή. Μα πολλοί από αυτούς που λένε «αηδίες» στα διάφορα φόρουμ σαν αυτό του ΑΠΟΕΛΛΑΣ, είμαι βέβαιος πως θα είχαν την ίδια συμπεριφορά με αυτή του φίλου σου. Όπως και κάποιοι άλλοι,
«προοδευτικοί» ίσως στην ψήφο και τα συνθήματα, μπορεί να ήταν αυτή που πήραν τη σειρά του Πακιστανού απλά γιατί τους βόλευε, για να τελειώνουν μια ώρα γρηγορότερα.

Η ρατσιστική συμπεριφορά στην καθημερινότητα, όπως και ο φασισμός δεν έχει ούτε κομματικές σημαίες ούτε είναι αποκλειστικό «προνόμιο» μιας α’ ομάδας. Αν ήταν έτσι, το πρόβλημα θα ήταν πάρα πολύ εύκολο. Αλλά, δεν είναι.

Και για άλλη μια φορά θα πω πως ο Κυπραίος είναι καλή πάστα ανθρώπου. Και πολύ λιγότερο χαλασμένος (ακόμα) από τον Ελλαδίτη.

@ Ανώνυμε φίλε, έχεις δίκιο και πολύ καλά έκανες και το επεσήμανες το πρόβλημα. Το μπανερ δεν το έχω φτιάξει εγώ, αλλά ο καλός φίλος Spy από το www.jungle-report.blogspot.com. Θα του ζητήσω να το φτιάξει, μόλις μπορέσει γιατί είναι ιδιαίτερα απασχολημένος αυτή την εποχή.

Σε ευχαριστώ!

Περαστικός είπε...

Πολύ θλιβερά τα περιστατικά που αναφέρεις. Επισημαίνω και εγώ ότι άλλο πράγμα η μεταναστευτική πολιτική, που και εγώ συμφωνώ ότι αποτελεί σήμερα μείζον θέμα, και άλλο ο σεβασμός που οφείλουμε σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί μας και κοιτάμε στα μάτια.

Unknown είπε...

@Α βρε Περαστικέ! Μέσα σε περίπου 40 λέξεις, απλά είπες όλη την ουσία-ακριβώς αυτή την ουσία που δεν θέλουν να καταλάβουν όσοι καλλιεργούν σκοπίμως τον κοινωνικό εκφασισμό...

Ανώνυμος είπε...

Καταιγισμός μηνυμάτων (το θέμα πουλάει), αλλά τα πιο πολλά είναι σχόλια και απαντήσεις από τον politispittas! (Τι κακός που γίνομαι!).

@ yiota

Η δημιουργία ενός blog ANEF_plaisiwn_kai_oriwn, είναι στις σκέψεις μου όμως δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα και βασικά λόγω του ότι:

1. Δεν ξέρω πώς να δημιουργήσω blog και γι’ αυτό πρέπει να το ψάξω. Για να το ψάξω όμωςς και να κατασκευάσω τελικά ένα blog θέλω χρόνο ….
2. Και χρόνοι δεν έχω.

Θα τα λέμε όμως απ’ εδώ και από τα άλλα καφέ-blog!

Anef_xronou
06/11/207 – 2:40 μ.μ.

Unknown είπε...

Βρε....Άνευ χρόνου! Ασφαλώς και τα μηνύματα είναι σχόλια! Τι άλλο θα ήταν; Επίσης...να μην απαντάω; Να αμολάω ένα άρθρο κλπ και μετά εξαφανιζόλ; Το έχω δει αυτό σε κάποια ιστολογια και το θεωρώ εξαιρετικά αγενές!

"Άνευ Πλαισίων"; Με άλλα λόγια σαν την σημαντική εκπομπή του Τάκη Χατζηγεωργίου "Χωρίς Πλαίσια";

Είναι εύκολο να δημιουργήσεις μπλογκ, πιο άσχετος από μένα δεν έχει υπάρξει.

Αλλά,στο www.blogger.com θα βρεις όλα τα βηματάκια ένα-ένα με σαφήνεια και απλότητα.

Unknown είπε...

Το ξέχασα! Για το συγκεκριμένο θέμα, αντί της λέξης "πουλάει" που έβαλες, βάλε "μας καίει". Γιατί αυτό είναι η αλήθεια. Αν "πουλούσε" θα είχαμε και διαφημίσεις και θα βγάζαμε λεφτά.

-=IMAGINOS=- είπε...

Γιώργο συγνώμη που δεν απάντησα παραπάνω απλά καταπιάστηκα με το άλλο σας blog και ξεχάστηκα. Να σου απαντήσω λοιπόν ευχαρίστως.
Χαίρομαι για τα όσα λες για το Indymedia και συμφωνώ απόλυτα. Είναι εκνευριστικό να λες την άποψη σου με ευπρέπεια και χωρίς να επιτίθεσαι η να υπεκφεύγεις από τους όρους τους ευπρεπούς διαλόγου και μετά από 1 λεπτό το κείμενο σου να εξαφανίζεται χωρίς μάλιστα αιτιολογία. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ εκεί μέσα…
Για τους μετανάστες τώρα..
Συμφωνώ επίσης μαζί σου στο ότι η κυβέρνηση και αυτή και όλες οι προηγούμενες από το 90 δεν θέλησαν να εξετάσουν σοβαρά το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης αλλά ξέρω το γιατί. Γιατί απλά εάν έβαζαν όρια και εφάρμοζαν τις ρυθμίσεις της ΕΕ για το ζήτημα αυτό, θα πεταγόταν οι αριστερά (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ –ΚΚΕ) και θα μίλαγαν για φασισμούς ρατσισμούς κλπ. Από τη μεταπολίτευση και μετά υπάρχει σοβαρό κόμπλεξ στην αριστερά στα όρια του ρεβανσισμού απέναντι σε συντηρητικές επιλογές όπως θα ήταν αυτή του περιορισμού και έλεγχου στην λαθρομετανάστευση. Θεωρώ λοιπόν την αριστερά ως τον ηθικό αυτουργό στο ανεξέλεγκτο πλέον χάλι που έχει περιέλθει η Ελληνική και όχι μόνο κοινωνία λόγω της λαθρομετανάστευσης. Διότι φίλε μία βάρκα χωράει 10 άτομα. Αντε να πάρεις άλλους 2 στον τρίτο όμως θα πάμε όλοι στον πάτο. Αυτό δεν είναι ρατσισμός είναι ρεαλισμός. Επίσης ένα σοβαρό κράτος κατά τη γνώμη μου ποτέ δεν εισάγει ανεξέλεγκτα τόσους μετανάστες από γειτονικό κράτος ώστε να δημιουργείς μελλοντικά μειονότητες που θα καταλήξουν σε πλειονότητες. Πάντοτε οι μειονότητες δημιουργούσαν προβλήματα εξ ου και το Κόσσοβο…. Επίσης ένα σοβαρό κράτος εισάγει τόσους μετανάστες όσους χρειάζεται και κυρίως όσους μπορεί να συντηρήσει. Εδώ έχουμε 20% ανεργία στην Ελλάδα για τους Ελληνες και παρόλα αυτά συνεχίζουν να εισάγουν μετανάστες. Αντε να βρουν δουλειά το 1 εκ. μεταναστών. Το άλλο ένα εκ. που δε θα βρει δουλειά λογικό είναι να ληστεύει να κλέβει και να σκοτώνει για να φάει. Και εγώ το ίδιο θα έκανα και εσύ και ο οποιοσδήποτε για να επιβιώσει.
Εγώ επιμένω όμως φίλε ότι τα αντιρατσιστικά κινήματα δε λένε καθόλου αυτό που λες ότι δηλαδή ζητάνε να επιβληθούν οι νόμοι που ζητάνε συνθήκες αξιοπρέπειας για όλους τους μετανάστες. Η Ελλάδα μπορεί να συντηρήσει με αξιοπρέπεια 200.000 μετανάστες το πολύ και όχι 2 η και 3 εκατομμύρια (κανείς δε ξέρει ακριβώς) που εχει σήμερα η Ελλάδα. Εάν τώρα αρχίσει να εφαρμόζεται ο νόμος γιατί ο νόμος λέει ότι όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα απελαύνεται αμέσως, τότε τα αντιρατσιστικά κινήματα θα αρχίσουν να μιλάνε για ρατσισμό και φασισμό, και το ξέρεις πολύ καλά αυτό Γιώργο.
Με ρωτάς για την υγειονομική προστασία και φροντίδα για τους αλλοδαπούς. Θα σου πω ότι τουλάχιστον στην Ελλάδα οι μετανάστες έχουν περισσότερα δικαιώματα σε αυτό το ζήτημα από τους Ελληνες!!! Δηλαδή ο ανασφάλιστος Ελληνας δε δικαιούται δωρεάν περίθαλψης στα νοσοκομεία ούτε δωρεάν φαρμάκων. Αντίθετα ΟΛΟΙ οι αλλοδαποί ακόμα και ανασφάλιστοι να είναι δικαιούνται δωρεάν ιαρτοφαρμακευτικής περίθαλψης. Είναι καθαρά ρατσιστικό εις βάρος των Ελλήνων ένας Έλληνας να μένει άνεργος πχ για 6 μήνες να χάνει την ασφαλιστική του κάλυψη ενώ τόσα χρόνια την πλήρωνε και να μη δικαιούται δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και να έρχεται ο κάθε τυχαίος αλλοδαπός που μέχρι χθες δεν είχε δουλέψει ποτέ στην Ελλάδα, να είναι ανασφάλιστος και ο Ελληνας φορολογούμενος να του πληρώνει την περίθαλψη του. Τι κάνουν τα σοβαρά κράτη στο ζήτημα αυτό? Πχ πάω στην Ιταλία και παθαίνω με κλέβουν και μου σπάζουν το κεφάλι. Λογικό να με περιθάλψουν και ας μην έχω φράγκο μαζί μου. Τα έξοδα όμως νοσηλείας θα αναζητηθούν από την Ελληνική πρεσβεία η οποία είναι υποχρεωμένη να τα καλύψει άμεσα και κατόπιν θα τα αναζητήσει εκείνη από εμένα. Ετσι κάνουν όλα τα σοβαρά κράτη στον κόσμο. Εάν τώρα εργάζομαι παράνομα στην Ιταλία ακολουθείται ακριβώς ο ίδιος δρόμος και φυσικά μόλις γίνω καλά με απελαύνουν με συνοπτικές διαδικασίες….
Στην Ελλάδα έχουμε και άλλα τρελά. Ο Μετανάστης που είναι νόμιμος τώρα έχει δικαίωμα να φέρει στην Ελλάδα και τον πατέρα του τη μάνα και όλο τους συγγενείς πρώτου βαθμού. Ο δε πατέρας η μάνα εάν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος τους ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΌ ΤΟ ΙΚΑ και ας μην εχουν δουλέψει ποτέ στην Ελλάδα!!!!!! Και φυσικά έχει και αυτός δωρεάν περίθαλψη! Το έχεις δει αυτό πουθενά αλλού σε καμία άλλη χώρα?
Για τα άλλα σου απάντησα παραπάνω.
Στο θέμα της βίας τώρα. Εγώ συμφωνώ μαζί σου ότι εάν θέλεις να διεκδικήσεις την απέλαση των λαθρομεταναστών αυτό να το κάνεις με πολιτικούς καθαρά όρους και όχι με άσκηση βίας. Συμφωνώ απόλυτα. Βέβαια στην Ελλάδα έχω να δω χρόνια επίθεση της ΧΑ ενώ αντίθετα σχεδόν καθημερινά βλέπω επιθέσεις και ανοίγματα κεφαλιών από τους κουκουλοφόρους και φυσικά ούτε αυτοί χρησιμοποιούν πολιτικούς όρους ποτέ αντίθετα έχουν αιματοκυλίσει την Ελλάδα με πάνω από 50 νεκρούς και 600 τραυματίες από 17Ν ΕΛΑ κλπ που είναι συνομοϊδεάτες τους. Από χρυσαυγίτη εξακριβωμένο δε γνωρίζω έναν νεκρό, εάν γνωρίζεις πες μου ποιον. Τραυματίες ναι γνωρίζω 2,3 περιπτώσεις εξακριβωμένες….
Θα πρέπει λοιπόν να καταδικάζουμε όλα τα άκρα και όχι μόνο το ένα ειδικά όταν αυτό μάλιστα που δεν καταδικάζουμε έχει αιματοκυλίσει και πρωτόγνωρα τη χώρα και σύγκριση μαζί του δεν υπάρχει ούτε κατ ελάχιστον…
Μου λες Γιώργο για συντρόφους των Ελλήνων φασιστών με τους Γκρίζους Λύκους. Τους έχεις δει ποτέ μαζί? Βάλε ένα Χρυσαυγίτη μαζί με ένα Γκρίζο Λύκο. Ο ένας θα σκοτώσει τον άλλο. Για ποια συντροφικότητα λοιπόν μου μιλάς. Τώρα ψάξε να βρεις κουκουλοφόρο τούρκο να βάλεις μαζί με έλληνα κουκουλοφόρο. Απλά δεν υπάρχει τούρκος κουκουλοφόρος γιατί απλά στην τουρκία δεν υπάρχουν τέτοιοι και κανείς δεν καίει εκεί την τουρκική σημαία…. Μόνο οι Κούρδοι στην τουρκία είναι αυτοί που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως κουκουλοφόροι αλλά αυτοί φίλε μου όμως προσπαθούν για μια ελεύθερη πατρίδα, η δικοί μας κουκουλοφόροι για τι προσπαθούν?
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω και να σε κάλυψα έστω μερικώς με τις απαντήσεις μου.

ellinida είπε...

Δεν θα ρίξω ούτε αλάτι ούτε πιπέρι.
Θ'αφήσω ένα γειά μόνο. Επειδή όλα αυτά μου φαίνονται επιεικώς γελοία.
"Οι μισοί ήταν Κύπριοι, αλλά…οι άλλοι ήταν Ινδοί και είχαν σκούρα επιδερμίδα…" και αυτό τουλάχιστον χυδαίο.
Παράτησε τα και ρίχτο στην ποίηση γιατί θα χαλάσεις το στομάχι σου.
Να είσαι καλά Φαληριωτάκι μου.

Ανώνυμος είπε...

Ένας από τους λόγους που σταμάτησα να γράφω στο ΑΠΟΕΛ ΕΛΛΑΣ, αν και ξεκίνησα με κάθε καλή πρόθεση, ήταν γιατί βαρέθηκα τα παιδάκια που δεν θέλουν να ακούσουν καμιά άλλη αλήθεια, εκτός από εκείνη που πληροί τα κριτήρια του μολυσμένου ποταμού των σκέψεων τους. Δοκίμασα αμέτρητες φορές, με την υγιή αγάπη μου για την πατρίδα και τις γνώσεις που καθημερινά αποκομίζω, να τους εξηγήσω πέντε πράγματα, αλλά δυστυχώς στάθηκε μάταιο. Κάποτε είχα βάλει και ένα στοίχημα μαζί τους... ότι θα τον βρω αυτό τον Πίττα που τόσο μισούν και θα σιγουρευτώ από μόνη πως δεν είναι έτσι όπως τα λεν. Ότι τα πλείστα από τα πράγματα για τα οποία τον κατηγορούν είναι προϊόν μιας αρρωστημένης καχυποψίας και προκατάληψης. Η φιλοξενία μου στην εκπομπή σου ήταν η απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι πραγματικά έχεις κάποιο κόλλημα με τα άτομα που γράφουν (προσωπικά τότε συμμετείχα ενεργά) σε εκείνο το φόρουμ. Κόλλημα έχουν εκείνοι που κάποτε με καλούσαν να παραιτήσω τον φεμινισμό και να αρχίσω να παράγω παιδιά για τον στρατό μας...

Νομίζω ότι δεν πρέπει να συνεχίσεις αυτή την κόντρα μαζί τους. Εγώ παραιτήθηκα από την προσπάθεια να προσγειώσω τα 15χρονα, με τα οποία συμφωνώ σε κάποια σημεία (π.χ. αντίθεση στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, διατήρηση του ελληνισμού μας κ.α. αλλά όχι για τους ίδιους λόγους). Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρεις εσύ... όπως δεν τα κατάφερε ούτε ο Αχαιός, που είναι μία από τις λαμπρότερες εξαιρέσεις στο συγκεκριμένο φόρουμ, (που έγραψε το κόμεντ πιο πάνω) παρά του ότι δοκίμαζε πολύ πριν από μένα να τους συνεφέρει και αν δεν κάνω λάθος συνεχίζει να προσπαθεί.

Υ.Γ. Το apoel.net είναι όσο επίσημο όσο και το ΑΠΟΕΛ ΕΛΛΑΣ.

Unknown είπε...

@Φίλη Ελληνίδα, δεν σταμάτησα να γράφω. Ωστόσο πλέον η δική μου τουλάχιστον ελάχιστη συμβολή σε ένα δημόσιο χώρο όπως είναι το διαδίκτυο θεωρώ πως πρέπει να είναι συνδεδεμένη κυρίως με τα κόσμου γύρω μας. Το...στομάχι μου δεν χαλάει από αυτά, αλλά από την αδιαφορία και την αναλγησία που κυριαρχεί γύρω μας. Και το φάρμακο δεν είναι το "μην ασχολείσαι" αλλά το αντίθετο. Και στο κάτω κάτω, καλύτερα να πονάει" το στομάχι παρά να είναι απλά "ανύπαρκτο".

@michaella! πολύ χαίρομαι που σε βλέπω και από εδώ.

Δεν έχω απολύτως καμία κόντρα με τα νεαρά παιδιά που ξεκινούν με αγνό πατριωτισμό και με αγωνία ψάχνουν να "γεμίσουν" την ύπαρξη τους με όραμα ιδεολογία και πάλη για την όποια ιδέα.

Είμαι όμως και θα είμαι τελείως απέναντι σε όσους ενήλικες χρησιμοποιούν τα συναισθήματα αυτών των παιδιών για να τα μεταλλάξουν σε μόνιμους φανατικούς πελάτες μιας κερκίδας με το πρόσχημα του πατριωτισμού. Τα γεμίζουν απλά με μίσος, καλλιεργούν τεχνηέντως δια της σιωπής ή και της ενθάρρυνσης τον εκφασισμό , τον ρατσισμό και το μίσος. Όλα όσα δηλαδή μπορούν να αποτελειώσουν την ήδη πληγωμένη Κύπρο. Γιατί με αυτά μοιράστηκε το νησί στα δύο.

Αυτούς, αυτούς τους αλητήριους, ναι, όσο μπορώ δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί που λέει ο λόγος. Η Κύπρος, δεν αντέχει άλλες διχαστικές κραυγές ούτε άλλους θεωρητικούς του μίσους. Το να πλάθεις το 2007 του 21ου αιώνα θαυμαστές του Γρίβα, είναι όχι απλά αναχρονισμός, αλλά βόμβα στα θεμέλια του μέλλοντος.

Yiota είπε...

εμμμ...α..ναι!! και τον τσε γκεβαρα (εκεινες οι κοκκινες φανελες φορεμενες απο εφηβους και φοιτητες με το προσωπο του τσε επανω) !! και αυτο βομβα ειναι κυριε πιττα!

p.s : ετσι απλα για να μην κολλαμε μονο στην δεξια πλευρα :)

guerrero7,62 είπε...

Παρακολουθω τα updates και τα σχολια χωρις να καταλαβω ακομα προς τι ολος ο ντορος..καλα κ.Πιττα αποδειξατε οτι οι του apoelellas ειναι φασιστες,το ξερατε προφανως,οπως ξερατε οτι θα σας επιτεθουν φραστικως και διαδυκτιακως αμα τους ενοχλησετε.
Σαν να μπειτε σε μια κερκιδα ανεγκεφαλων οπαδων φορωντας τα λαθος χρωματα...μετα το ξυλο θα καταγγειλετε την βια στα γηπεδα!ανακαλυψαμε τον τροχο!
Οι κυπριοι δεν ειναι χαλασμενοι σαν εμας;(τους ελλαδιτες)...τι να πω πλεον,αντε και εις ανωτερα...για κοιταξτε καλα καλα γυρω σας

Unknown είπε...

@yiota, ….το ζήτημα δεν είναι αν φοράνε φανέλες με τον Τσε…Το πρόβλημα είναι πως συχνά, δεν έχουν φοβάμαι την παραμικρή ιδέα για το ποιος ήταν ο Τσε, τι έκανε και τι ως σύμβολο εκπροσωπεί.

@guerrero7,62

Νομίζω πως κρίνετε επιπόλαια. 1ον το θέμα δεν είναι ο Αποελλάς –μπήκε σαν δείγμα καλλιεργούμενου κλίματος.2ον δεν με απασχολούν αυτοί που μπαίνουν σε ένα φόρουμ και γράφουν ότι θέλουν, αλλά αυτοί που διαχειρίζονται το φόρουμ και εμμέσως πλην σαφώς ενθαρρύνουν και ντοπάρουν πολύ νέους ανθρώπους . 3. συνολικά το ζήτημα είναι ο κοινωνικός εκφασισμός –ο οποίος βολεύει ορισμένους και δεν έδει σημασία αν αυτό είναι γνωστό ή όχι. Αν πρέπει να ανακαλύπτουμε και τον τροχό ξανά και ξανά, θα γίνει. Εκτός αν νομίζουμε πως η σιωπή και η συγκατάβαση λύνει προβλήματα.

Τέλος, αν θεωρώ πως η Κυπριακή κοινωνία είναι λιγότερο χαλασμένη από την Ελληνική, ε! επιτρέψτε μου παρακαλώ πολύ αυτό, να είναι η εκτίμησή μου και το συμπέρασμά μου καθώς είμαι ήδη στις αρχές του 6ου χρόνου συνεχούς παραμονής στην Κύπρο. Στο κάτω κάτω της γραφής, απόρροια της εμπειρίας μου είναι, δεν μπορεί να αλλάξει , ούτε….δεσμεύει κανέναν!

Θα χρησιμοποιήσω όμως τα λόγια ενός πολύ καλού φίλου, Ελλαδίτη που είναι κι αυτός εδώ κοντά 4 χρόνια, «θύμα» μου…μιας που κάπως εγώ τον παρέσυρα.

Μου έλεγε ένα απόγευμα λοιπόν καθώς απολαμβάναμε μια μπύρα κοντά στα γραφεία μας:
«πόσο βρε Γιώργο μερικές φορές περπατώντας στην πόλη , μιλώντας με τους ανθρώπους, είναι σαν να πέφτω σε όλα αυτά που έκαναν τον Σεφέρη να ερωτευτεί την Κύπρο»

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο σε αυτό-και σε διαβεβαιώνω πως είμαστε άνθρωποι που δουλεύουμε πάρα πολύ και με ένταση-δεν έχουμε κάποια…ρομαντική…αίσθηση της πραγματικότητας, τουναντίον.

guerrero7,62 είπε...

κ.Πιττα σιγουρα ειναι η γνωμη σας που βασιζεται σε δικες σας εμπειριες,απολυτα σεβαστο αυτο,δεν προσπαθω να σας πεισω για τις θεσεις μου,διαλογο κανουμε,ουτε εχετε,ουτε εχω το αλαθητο του Παπα(ουτε καν ο Παπας δεν το εχει,μονο ο Κωστοπουλος)
Τι να σας πω,οσους ελλαδιτες ξερω που ζουνε εδω κανενας δεν θα εκφραστει με τον θαυμασμο του φιλου σας.Ειναι σιγουρα πιο ευκολη και ανετη η ζωη εδω,πιο χαλαρη αλλα εχει και την αλλη πλευρα της,ισως σε εμενα που δεν ειμαι κυπριος τη ιθαγενεια να φαινονται πιο καθαρα τα αρνητικα της κοινωνιας οπως και σε εναν μη-ελλαδιτη τα αρνητικα της ελληνικης κοινωνιας.
Τι με ενοχλει;Ο στρουθοκαμιλισμος,αυτη η αισθηση οτι τιποτα δεν πρεπει να αλλαξει,τιποτα να μην διαταραξει την μακαρια γαληνη,πολλους κοιμισμενους βλεπω τριγυρω μου κ.Πιττα,η νοοτροπια του "κρυψε να περασουμε",το οτι ολοι βολευονται ή θελουν να βολευτουν και κανενας δεν μιλαει,κανενας δεν διαμαρτυρετε.Επισης η υποκρισια,απιστευτη υποκρισια,χειροτερη απο αυτην στη ελλαδα.Θυμαμε που ειχα διαβασει μια επιστολη ενος αναγνωστη σε μια εφημεριδα.Αν δεν κανω λαθος αφορουσε την υποθεση με καποιες νεαρες που ειχαν συστησει συμμορια και εκβιαζαν-εδερναν αλλες συμμαθητριες τους.Ο αναγνωστης ηταν εξοργισμενος γιατι βγηκε στη φορα η υποθεση,δεν επρεπε κατα τη λογικη του,γιατι αυτο "χαλα το προσωπο της κυπριακης κοινωνιας και την εικονα που εχουμε για αυτην"!!!επισης κατα τα γραφομενα του για ολα αυτα φταιγανε οι ξενοι(παντα)και τα προτυπα που εισαγουμε μεσω της τηλεορασης απο το εξωτερικο.Πραγματικα ηταν αξιολυπητος μεσα στην προσπαθεια του να πεισει κυριως τον εαυτο του,οτι ζει στο παραδεισο και τετοια πραγματα δεν συμβαινουν!!!
Μου θυμισε τη γατα που ξερουμε τι κανει με τα σκατα της.
Σε αντιδιαστολη του ακροδεξιου φασισμου(που ειναι υπαρκτος και εδω κ στη ελλαδα)υπαρχει και ο "προοδευτικος" φασισμος του Ιου και του indymedia,φυσικα εχεται τοποθετηθει επ'αυτου και με καλυψατε.Ειναι δραση-αντιδραση κ.Πιττα,για καθει ελληνικη σημαια που καινε οι ομονοιατες θα βγαζουν δεκα σβαστικες οι αποελιστες και για καθε συνθημα περι τουρκιας των δεξιων θα βγαζουν δεκα τουρκικες σημαιες οι αριστεροι.

Unknown είπε...

Το να βγαίνουν Τούρκικες σημαίες ή η σημαία του ψευδοκράτους στις κερκίδες συνιστά απλώς αθλιότητα.

Και είναι εξ ίσου υπεύθυνοι οι "αρμόδιοι" όλων των πλευρών για την καλλιέργεια αυτού του κλίματος.

Η λεπτή διαφορά είναι πως η "αριστερότροπη" ανοησία ή βλακεία δεν θα προκαλέσει ποτέ βία σε βάρος κάποιου αθώου ξένου και δεν θα γεννήσει ποτέ ξενοφοβία και φυλετικό ή άλλο ρατσισμό.

Ωστόσο, έτσι και αλλιώς κάποτε, κάπως θα πρέπει κάποιοι να λάβουν δραστικά μέτρα για πάψουν να υπάρχουν όλα αυτά τα θλιβερά φαινόμενα με τις σημαίες και τα λάβαρα. Θα το κάνουν;

Φοβάμαι πως όχι. Γιατί οι υπεύθυνοι των ποδοσφαιρικών ομάδων πράττουν ακριβώς σαν τους εμπόρους ναρκωτικών και "πουλάνε" ντοπάρισμα.

zappa είπε...

twra pou diabazw to ar8ro mesa apo to blog, 8ymh8hka ena gegonos, prin kapou dyo xronia. Enw mazi me kapoious filous trexame gia na boh8hsoume me thn katalhpsh pou ekanan oi politikoi prosfyges sthn plateia eleu8erias akousame thn ekshs tromaktikh ataka

"Den 8a anextw na mhn mou epitrepoun kati killinjiroi na perpatw stis plateies ths XWRAS MOU me to etsi 8elw (anaferotan ston apokleismo pou eixame sthsei gyrw apo tis skhnes kata thn proeklogikh synaylia tou AKEL, h opoia htan ka8ara gia logous asfaleias, mhn traymatistei kanena apo ta paidakia pou koimountan stis skhnes)"
Kai ayta akougwntan apo dhlwmenh EDONitria, enw antistoixa sxolia diabazame kai ston Kypriako typo ka8 olh th diarkeia ths kinhtopoihshs (paradoksws h Xaraygh throuse shgh ix8yos gia to 8ema)

Μιχάλης είπε...

Υπάρχει το πρόβλημα, μεγαλώνει, και είναι έντονο. Θα επανέλθω αργότερα!

guerrero7,62 είπε...

κ.Πιττα η αριστεροτροπη ανοησια θα γεννησει βια εναντια σε αυτους που θεωρει εχθρους.Βλεπε 17Ν.

Unknown είπε...

@zappa...χαρακτηριστικό το επεισόδιο που αναφέρεις, διόλου πρωτότυπο...Μην σου κάνουν εντύπωση οι σιωπές κάποιων πλευρών ορισμένες φορές. Κατά τη γνώμη μου, που δεν είναι αναγκαία και σωστή βέβαια, τα συγκροτημένα και μεγάλα σχήματα όπως ένα κόμμα κάνουν περίεργες επιλογές για το πότε μιλάνε και το πότε σιωπούν..Οι μηχανισμοί εξουσίας, είναι ανάλγητοι.

@Μιχάλη, το θέμα θα έχει συνέχεια στο νέο ποστ αύριο. Καλώς όρισες.

@guerrero7,62 Η βία έχει πολλές "μανάδες" και όχι μόνο την ανοησία και όχι μόνο την αριστερότροπη...

Η 17Ν ήταν προϊόν μιάς άλλης εποχής, με άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ας μην μπούμε σε αυτή τη συζήτηση, είναι τεράστια και τελείως διαφορετική. Και πάντως όχι "ανοησία". Ό,τι μας βρίσκει αντίθετους δεν είναι πάντα ανόητο. Θα ήταν μάλλον απλά τα πράγματα τότε και, δεν είναι ατυχώς.