Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

Η ανοργασμική Δημοκρατία και η πρόωρη εκσπερμάτιση.

16 Σεπτεμβρίου λοιπόν οι εκλογές στην Ελλάδα.

Παρά τις επίμονες εξαγγελίες πως, αυτή τη φορά, «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία γιατί προέχει το λαϊκό συμφέρον η εκπλήρωση των στόχων» και άλλα ανάλογα.

Και, κάθε φορά, αυτό το έρμο λαϊκό συμφέρον πάει βόλτα γιατί « κρίσιμοι εθνικοί λόγοι επιβάλλουν νωπή εντολή από το λαό προκειμένου η κυβέρνηση κλπ…»

Αναμφισβήτητα, αν μία κοινωνία ακούει για δεκαετίες ολόκληρες ανά τρία και μισό χρόνια πως τα πράγματα βρίσκονται σε κρίσιμη για το μέλλον καμπή, δύο τινά πρέπει να συμβαίνουν:

Είτε να έχουμε μία κοινωνία σε μόνιμη νευρική κρίση, είτε μία κοινωνία που πλέον είναι πλήρως απονευρωμένη. Σα μία γυναίκα, της οποίας ο σύντροφος μονίμως την παρατάει ανικανοποίητη. (..άλλαξε τον!)

Κατά τη δική μου αντίληψη, ανάμεσα στα πολλά και κρίσιμα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, υπάρχει και ένα καθαρά Πολιτικό ζήτημα που θα δοκιμάσει σκληρά το αξιακό πλαίσιο της Κοινωνίας.

Και εννοώ, το ενδεχόμενο εισόδου του ξενοφοβικού, ρατσιστικού και απέραντα δημαγωγικού Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού του κου Καρατζαφέρη.

Βεβαίως, αν ο ΛΑ.Ο.Σ έχει επαρκή εκλογική πελατεία, θα μπει στην Ελληνική Βουλή. Και τότε, στην Πλατεία Συντάγματος θα έχει θεσμοποιημένη φωνή ένας άνθρωπος ο οποίος μεταξύ άλλων στο παρελθόν, απεκάλεσε την απριλιανή χούντα «επανάσταση» που δημιουργεί δίκαιο, ζήτησε να ανοίξουν ξερονήσια για να στοιβαχτούν ομοφυλόφιλοι και φορείς του ιού HIV, που φιλοξένησε επί μακρόν στο κόμμα του τον δηλωμένο φασίστα –ρατσιστή και θαυμαστή των SS Κωνσταντίνο Πλεύρη του οποίου το τέκνο είναι αυτή τη στιγμή, υποψήφιο στους συνδυασμούς του ΛΑ.Ο.Σ .

Μη σας κουράσω άλλο με τις εφιαλτικά σκοτεινές πτυχές που κουβαλάει αυτό το «ιδεολογικό» μόρφωμα που ακούει στο όνομα ΛΑ.ΟΣ.

Στην ιστοσελίδα www.jungle-report.blogspot.com θα βρείτε στοιχεία αδιάψευστα μέσα από μία σπάνια συλλογή δηλώσεων, κειμένων, τηλεοπτικών εκπομπών του κου Καρατζαφέρη, από όπου αναδύονται έντονα οι εμετικές οσμές του εθνικισμού, του μίσους κατά πάντων.

Στην Κύπρο, μπορεί –ακόμα- να μην έχει εμφανιστεί ανοιχτά ένα τέτοιο μόρφωμα.

Αυτό που ξέρω σίγουρα, είναι πως η μαγιά, υπάρχει. Εκεί έξω, ανάμεσά μας, κυκλοφορούν ουκ ολίγοι νέοι άνθρωποι με τελείως στρεβλή αίσθηση της ιστορίας, με ένα τυφλό συναίσθημα φιλοπατρίας που δεν συναντιέται πουθενά με τη γνώση και τον ορθολογισμό. Λειτουργούν τελείως θυμικά και διακατέχονται από ένα γενικό «μίσος». Το χειρότερο; Υπάρχουν και οι ενήλικες. Αυτοί που ίσως φέρουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την Κυπριακή Τραγωδία.

Εντέχνως και με περισσή πονηρία κόβουν και ράβουν την ιστορία στα κοντά τους μέτρα προκειμένου να φουσκώνουν τα μυαλά νέων ανθρώπων και να τους καθοδηγούν στον πολιτικό χουλιγκανισμό. Θα τους βρείτε μεταξύ άλλων, να γράφουν κατεβατά σε ιστοσελίδες ποδοσφαιρικών συλλόγων και, να θολώνουν τη διαχωριστική γραμμή που ορίζει τις διαφορές του πατριωτισμού και της αγάπης για την πατρίδα με τον εθνικισμό και το μίσος για κάθε τι το Άλλο.


Για την Ελλάδα, ελπίζω ο ΛΑ.Ο.Σ να σπάσει τα μούτρα του.
Για την μικρή Κύπρο, ελπίζω οι σπόροι του αναχρονιστικού εθνικισμού να συναντήσουν μόνο βράχια και χώμα ξερό. Το μέλλον, δεν αντέχει άλλο δηλητήριο.



politispittas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: