Στήλη Άλατος

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Καλώς Ήρθατε στη Στήλη Άλατος. Η Στήλη, δημοσιεύεται κάθε Σάββατο, ταυτόχρονα στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και στο ελληνικό portal TVXS. Κάποιες φορές, αν το επιβάλλει η επικαιρότητα γράφω και ανεβάζω κείμενα μόνο για διαδικτυακή χρήση. Κάτω από τα άρθρα, όπως σε όλα τα ιστολόγια, υπάρχει χώρος για σχολιασμό. Moderation, δεν κάνω. Για αυτόν τον λόγο όμως είμαι αυστηρός σε σχόλια επιθετικά που δεν σέβονται την οποιαδήποτε Άλλη άποψη ή είναι επιθετικά κατά κοινωνικών και φυλετικών ομάδων. Ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις διαγράφονται χωρίς συζήτηση.

Συντονιστείτε τώρα στους 107, 6

Κινούμενη Άμμος. Κάθε Σάββατο 6-8 μ.μ στον 107,6 ή στο : www.1076.eu Στο shoutbox, το συζητάμε ζωντανά! Από τον Bach στον Dylan και από τον Beethoven στους Beatles και τους Felice Brothers,όλα είναι Μουσική 107.6 ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Λύκειο Βεργίνας, σκέψεις τζιαί καπνός

Τις τελευταίες ημέρες τα πράγματα και πάλι οξύνθηκαν στην Κύπρο, γύρω από το Μεταναστευτικό.

Πρόσφατα, ομάδα Αράβων μεταναστών, προκάλεσε βίαια επεισόδια στη Λάρνακα και ορισμένοι εξ αυτών επιτέθηκαν σε νεαρό αστυνομικό με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τραυματιστεί.

Οφείλω να τονίσω, πως η επίθεση ήταν 100% απρόκλητη και είναι χαρακτηριστικό, πως κατά των Αράβων που προκάλεσαν την ιστορία, έκανε έντονη δήλωση το γραφείο της Παλαιστηνιακής Αρχής στην Κύπρο.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε την χυδαία πολιτική εκμετάλλευση των γεγονότων από ακροδεξιούς κύκλους που ποτίζουν με μίσος την κοινωνία παράγουν υπογείως προβοκάτσιες και,παράλληλα, την εξωφρενική ανικανότητα των υπευθύνων της ΚΙΣΑ –της κεντρικής Οργάνωσης κατά του Ρατσισμού στην Κύπρο, η οποία-κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον—δεν είναι ικανή να δει πέρα από τη μύτη της (επιεικής τοποθέτηση) και έχει μετατρέψει το απαραίτητο και κρίσιμα αναγκαίο Κίνημα κατά του Ρατσιμού και των Διακρίσεων σε καριέρα. (προσωπική άποψη, την οποία δεν θεωρώ καν αυστηρή).

Με αφορμή την επίθεση μαθητών του Λυκείου Βεργίνας κατά αραβόφωνων συμμαθητών τους ως πράξη εκδίκησης» για τον τραυματισμό του αστυνομικού έγραψα το παρακάτω άρθρο στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης, αλλά θέλω να προσθέσω εδώ προς ενημέρωση σας, πως το τελευταίο διάστημα ζούμε στην Κύπρο μία πρωτοφανή αύξηση βίας στην Κοινωνία, που περνάει και μέσα από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Κατά τη γνώμη μου, οι συνθήκες που δημιουργούνται στο νησί ενώ παράλληλα το Κυπριακό μπαίνει σταδιακά στην πιο κρίσιμη και μάλλον οριστική του φάση, είναι θανατηφόρα επικίνδυνες.

Και θα τονίσω, πως πίσω από αυτές τις εξελίξεις, βρίσκονται οι κύκλοι που δεν θέλουν με κάνενα τρόπο την οποιαδήποτε διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση έχουν να χάσουν πολλά.


Όταν βλέπω γονιούς να φοράνε στα μικρά τους παιδιά ιδεολογικά φουλάρια και σύμβολα θυμώνω.
Δεν με νοιάζει αν είναι τα κόκκινα φουλάρια της ΕΔΟΝ ή οι μαύρες μπλούζες των ελληναράδων.

Με θυμώνει ο βιασμός των νεανικών ψυχών από τα πάσης φύσεως ιδεολογικά καπέλα με τον ίδιο τρόπο που θεωρώ τον νηπιοβαπτισμό εξωφρενική πράξη αυθαιρεσίας σε βάρος ενός ανθρώπου που δεν είναι ακόμα σε θέση να διαμορφώσει θέση, άποψη και φιλοσοφία.

Με πιάνουν αυτή την περίοδο και τα γέλια (μαζί με τα νεύρα) καθώς βλέπω τους υποψήφιους βουλευτάδες να τριγυρνούν στις ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης και να πουλάνε με τον πιο κάλπικο τρόπο «νεανικότητα». Χα!

Ακόμα χειρότεροι υποκριτές, μα του χειρίστου είδους όμως, ολάκερη αυτή η δράκα παραγόντων, είτε Πολιτικών είτε Αθλητικών Σωματείων που τάχα φρίττουν για την κατακόρυφη αύξηση της βίας στα Κυπριακά γήπεδα.

Αναρωτιέται κανείς…μα δεν ντρέπονται έστω και λίγο;
Αλλά που ντροπή και τσίπα όταν η υποκρισία έχει γίνει χρυσοφόρο κοίτασμα για όλους αυτούς;

Είναι κρίμα που η Αστυνομία δεν προχώρησε θαρραλέα σε εκείνη τη σκέψη για άρνηση αστυνόμευσης των γηπέδων.

Τι θα γίνονταν; Θα ακυρωνόντουσαν τα «παιχνίδια».
Οι μαφιόζοι όμως που κρύβονται πίσω από τους κατευθυνόμενους χουλίγκανους θα το σκεφτόντουσαν το πράγμα, πολύ σοβαρά.

Και, η Αστυνομία της Κύπρου θα είχε προσφέρει ίσως, ένα μέγιστο κοινωνικό έργο.

Ένα φάλτσο ταγκό ξεκούρδιστο χορεύουν όλοι αυτοί, φυσιογνωμίες κρυμμένες πίσω από καπνούς τσιγάρων βυθισμένοι σε μαλακές δερμάτινες πολυθρόνες στα κουρσάκια τους.

Είναι κατά κανόνα αυτοί που οδηγούν αρειμανίως μιλώντας στο κινητό αλλά ποτέ κανείς δεν τους γράφει.

Είναι κατά κανόνα, αυτοί που δίνουν το λαμπρό παράδειγμα στο πόπολο παρκάροντας πάνω στο πεζοδρόμιο ή στις θέσεις των αναπήρων, αλλά και πάλι κανείς δεν τους γράφει, αφού αυτοί, έχουν όλον τον κόσμο γραμμένο.

Χαίρονται στην αναμπουμπούλα και την ταραχή.
Την προκαλούν υπογείως γιατί τους θρέφει, με τον ίδιο τρόπο που τα βαμπίρ χρειάζονται αίμα. Κινούνται και τούτοι, μόνο στο ημίφως.


Είναι η «πνευματική ηγεσία» πίσω από τις εκδηλώσεις κατά των Μεταναστών- οι πονηροί και ύπουλοι που στρέφουν τον θυμό του κόσμου κατά του Μετανάστη και όχι κατά της Πολιτικής που τον παράγει.

Είναι αυτοί, που καθοδήγησαν τους νεαρούς ελληνοκύπριους μαθητές στα αίσχη της περασμένης εβδομάδας, με την επίθεση κατά των «Αραβόφωνων» μαθητών.

Και αφού τους καθοδήγησαν, μετά συγκρότησαν και την συγκέντρωση των «αγανακτισμένων πολιτών κατά των μεταναστών».

Και στη συνέχεια, βγήκαν στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις για να «κατανοήσουν την αγανάκτηση του κόσμου και της νεολαίας».

Όχι, δεν ξεχνάω πως αυτή η ιστορία ξεκίνησε από μία ομάδα παλαιστινίων που έφτασε να επιτεθεί απρόκλητα και να τραυματίσει έναν αστυνομικό. Την τιμωρία τους, την θεωρώ όμως αυτονόητη. Την ανοησία -ή μάλλον την εγκληματική εκμετάλλευση- τέτοιων περιστατικών από συγκεκριμένους κύκλους, αδυνατώ να την κατανοήσω.

Πρόσφατα είχα γράψει για τις πολλαπλές ευθύνες που αφορούν στο ζήτημα, δεν θέλω να επαναλάβω τα ίδια. Θα ξαναπώ μόνο, πως είναι αρκετοί αυτοί που χτίζουν καριέρα πάνω στην πλάτη των Μεταναστών. Συχνά, παριστάνοντας και τους προστάτες τους.

Σήμερα, θέλω να κλείσω με τα λόγια της Ευαγγελίας Π , και να μεταφέρω εδώ ένα απόσπασμα ενός ποιητικότροπου κειμένου της που αποπνέει φως.
Εκείνο το φως που έχουν οι πολλοί νέοι άνθρωποι, εκείνο το φως που η «ενήλικη λογική» έχει στήσει ολόκληρη μηχανή για να το σβήσει και να το σκοτώσει στο πέρασμα του χρόνου ονομάζοντας αυτή την πρακτική «ωρίμανση». Θα βρείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ :
http://antiratsistiki.wordpress.com/

Κάποιος μάλιστα το αναδημοσίευσε χτες σε γνωστή ηλεκτρονική εφημερίδα (Offsite).

Ένα "σχόλιο" μόνο θα μεταφέρω κάποιου αναγνώστη, καμαρώστε: «αράπη πλένεις, αράπη λούσεις, πάλι αραπιές μυρίζει». Τον παππού του, που τον φωνάζανε bloody Cypriot εις τας Αγγλίας όταν έπεφτε στα αυτοκίνητα επίτηδες για να πάρει αποζημίωση για το «ατύχημα», μάλλον τον ξέχασε. ..

Λύκειο Βεργίνας, σκέψεις τζιαί καπνός.

Τα δάκρυα,
πατημένα φκιόρα.
Αμυγδαλιά σε αποσύνθεση.
Μαρμαρωμένον πηχτά ως γαίμαν, όπου άλλοτε,
έτρεσχιεν ως ρετσίνι Ζωής. /

Πατημένα φκιόρα αμυγδαλιάς η Ελπίδα των μωρών.
Που μπότες στρατόκαβλων,
που μπότες πολιτικών,
που μπότες ανθρώπων
που βρωμίζουν την λέξη Άνθρωπος,
τζιαί τη ψυχή μου.
Πατημένα.
Mε ασέβεια. /

Εμείς, που εζήσαμεν μές τα τσαντίρκα.
Εμείς, που ακούσαμεν τες πόμπες να ππέφτουν πουπάνω μας.
Εμείς που υπήρξαμεν ως εαυτόν Πρόσφυγες, ως εαυτόν Μετανάστες.
Εμείς, που μας έκοψεν που την μέση η Ασέβεια.
Που μπότες στρατόκαβλων,
που μπότες πολιτικών,
που μπότες ανθρώπων
που βρωμίζουν την Λέξη.
Εμείς,
πότε εσταματήσαμεν να είμαστεν Άνθρωποι; /


Συγχαρητήρια κύριοι. Οπλίσατε ακόμα και κάποια από τα παιδιά μας
στάλα-στάλα το δηλητήριο του Λόγου σας, να το αφομοιώσουν.

Ντροπή στην καρδιά σας.
Οι καλοί Χριστιανοί, που ξεχάννουν εθελοντικά ποσό σκούρο
ήταν το δέρμα του Χριστού τους.

Μέρες σαν την σημερινή
έννά με κάμνουν να πεισματώνω ακόμα παραπάνω,
να επιμένω να αρνούμαι την Ασχήμια σου.
Να φυτεύκω τζιαί να γεννώ αγνό Φώς,
αγνό Φώς που να σε κρούζει.

-------------------------------------------------------------------

Με αφορμή το ίδιο ζήτημα, διαβάστε την πολύ καλή παρέμβαση που κάνει ο μπλόγκερ Άνευ Ορίων.
Κλικ, εδώ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους λαθραίους μουλλάδες να τους σπιτώσουν και να τους βολέψουν οι μανάδες σας και οι γυναίκες σας και οι αδελφές σας, όχι εμείς.

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ μου διερωτώμαι πού ήσασταν όταν το πρόβλημα άρχισε να παίρνει διαστάσεις πριν από 10 χρόνια και οξύνθηκε το 2004 με την ένταξη μας στην Ε.Ε.
Πού ήσασταν να διαμαρτυρηθείτε τότε;

Phivos Nicolaides είπε...

Γιώργο, ότι και να πεις, θα βρεθούν 'ειδικοί' να σε 'κατατροπώσουν' για τις καθαρές σου σκέψεις. Οι ιδεολογικοί φακοί, οι προκαταλήψεις και φυσικά η ημιμάθεια κτυπάει κόκκινο...

Unknown είπε...

Φοίβο, δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν τι λες, τι λέω, τι λέμε.

Αλλά, πρέπει να επιμένουμε σε κάποια πράγματα και ας καταντάει κουραστικό.

Δεν συμφωνείς;

ΥΓ. Φεύγω για Αθήνα σε λίγο, επιστρέφω Παρασκευή-θα σου τηλεφωνήσω σύντομα, έχουμε να βρεθούμε πολύ καιρό, πάνω από χρόνο.

Skorpion είπε...

Συμφωνω με αυτη την παρεμβαση. Να ηρεμησουν τα πνευματα, και να δουμε πως να αντιμετωπισουμε τα προβληματα μας χωρις ιδεολογικες ακροτητες.

Τωρα πως εσυ διαβασες και εκρινες πως αυτα τα χαμηλου επιπεδου (ως συνηθως εντελως φανατικη, μονοπλευρη γεματη εμπαθεια, γεμματη με τις κομμουνιστικες και Ακελικες του εμμονες. Επισης χυδαια.) που εγραψε ο Ανεφ Οριων ειναι σωστα, δεν ξερω. Εγω και να με πληρωνε θα ντρεπομουν να προτεινα το μπλογκ του σε αλλο νοημων ανθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

Σε ραδιοφωνικό πρόγραμμα στο 3ο ΡΙΚ, Σαββάτο, 19.2.11, οδηγώ και ακούω την απάντηση του εντιμότατου Προέδρου Επιτροπής Παιδειας της Βουλής,κ. Τορναρίτη, "Εγώ κ. Καρεκλά δεν είμαι ούτε ρατσιστής ούτε αντιρατσιστής. Στη μέση θα πρέπει να πάμε". Ο Αή Γιώρκης μου, έβαλε το χέρι του και δεν έπεσα πάνω στα άλλα αυτοκίνητα από τα νεύρα μου. Στο παιδί μου αυτό να δηλώσω κι εγώ όταν με ρωτάει "τι γίνεται με τούτους τους πελλούς;"

Αυτή είναι η γελοία κατάσταση που ζούμε. Κι έτσι θα σέρνεται το πράγμα, όπως με τον χουλιγκανισμό.

Καλές παρεμβάσει, φίλε Γιώργο,όσο δε θα γίνουμε σουβλάκι των "καθαρών" και "νοικοκυραίων" κι εσύ που τα γράφεις κιεμείς που σε πιστεύουμε.
γκμ

Anef_Oriwn είπε...

Skorpion,

Είσαι θλιβερός, αλλά και αξιολύπητος!!! Αυτά για τα οποία με κατηγορείς, όζει το σύντομο σημείωμα ΣΟΥ, έμπλεο εμπάθειας και προκατάληψης. Βγάζεις [ως α- «νοημων ανθρωπος»] συμπεράσματα χωρίς προφανώς να έχεις διαβάσει το πόνημα μου!!! [Μάλιστα λες ότι «ντρεπεσαι να προτεινεις το μπλογκ μου»! Να φορέσεις στρατούριν τότες!!!] Τζι’ αν οι λέξεις «ΑΚΕΛ» και «κομμουνισμός» φακκούν ΣΟΥ, να πας σε κανένα γιατρό να ψαχτείς!!! Γιατί ένας «νοημων ανθρωπος» ΔΕΝ αφορίζει, αλλά απαντά με στοιχεία και διαλεκτικά σε ότι διαφωνεί!!! Και στο δικό μου κείμενο [κι αν το διάβαζες θα το έβλεπες – εκτός κι είσαι μεταφορικά στραός!], παρατίθενται διάφορες απόψεις και τοποθετήσεις [παρμένες από αρθρογράφους της “Σημερινής” και του “Φιλελευθέρου”] ...

Υγιαίνετε!!!

epanastatis tou 74.otan emeispolemousame eseis isastan sto troodos είπε...

ακελ δησυ ελαμ διδυμα αδερφια.ο κληριδης εφερνε κουρδους και παλαιστινιους,.το κομμουνιστικο σταλινικο καθεστως φερνει αβερτα πολωνους βουρκαρους ρουμανους νιγηριανους ιρανους,ιρακινους αφγανους κινεζους κλπ.το σταλινικο καθεστως και οι επιχορηγημενοι εκπροσωποι του μιχαλακης μιχαηλ αλλως δωδεκαθειστης τριτοκοσμικος μ νουν που εμεινε στο 10000 bx μετα που ειδε την ταινια ο στηλος αλατος,ο ανεφ βοριδων κλπ στην προσπαθεια τους να φιμωσουν φασιστικα τον λαο της κυπρου η να τον αφανισουν με την βια φερνου στρατιες επαγγελματιων λαθρομεταναστων τους οποιους βαφτιζουν προσφυγες.προσφυγες φοιτητες απο αγκολα η μπουρουντι?απο αυτους που εργοδοτουν τα μεγαθηρια 13 ωρες την μερα για να βαλλουν διαφημιστικα του λιτλ τζαι του καρφουρ.τουρκους εποικους η πρωην τρομοκρατε της τμτ οι οποιοι τωρα με την πεινα ποτζι εγιναν αδερφια του χριστοφια,κομμουνιστες απο ρουμανια πολωνια κλπ.ο βρωμικος εγκληματιας βαφτιζεται νομιμος και του παρεχεται χρημα σπιτι τροδη ασυλο για να καθεται ολη μερα στην σταση των λεφορειων η οπουδηποτε στην λευκωσια τζε να ποσκολιεται.ποτε δωσατε αοπατεωνες λεφτα σε ενα στρατευμενο?αλλα ναι ρε εσεις δεν πατε στρατο τζε διαλυετε τον στρατο .αγαπατε μονο τον κατοχικο στρατο.τον οποιο τιμησατε πολλες φορες το 74 αλλα και στο ταξιμ προσφατα.λεγοντας τον αδερφια σας.ποτε δωσατε κατι στο νεο που τελειωνει το στρατο και μπαινει στην γαμημενη ζωη?ποττε σας.γουρουνια.αυριο εν να θελετε ψηφους.αρτσιθκια.ξιτιμασιες που εν να φατε.ναι ρε ειμαστε ελληνες τζε ακομματιστοι.εισαστε τουρτζοι κομμουνοκαπιταλιστες τζε λετε το οτι ειστε τουρτζοι.μαχεστε να μας αλλαξετε εθνος τζε ιστορια αλλα εν θα τα καταφερετε γιατι δυο χρονια σας εμειναν τζε μετα η οργη του λαου που θα κυβερνα θα πεσει πανω σας.εν θα μεινετε ενας ρε εισβολεις του 74.ακουετε ρε?ναι ρε ειμαι ναζιστης.τωρα να παω να φκαλω την σβαστικα που το αρμαρι τζε να την βαλω μες στην μακαριου.αυτιο θα την κατσω εξω που τον γενι πολιτην τζε θα γραχω που κατω.ηε φημερις πολιτης ανακοινωνει την επισημη την πωληση στο καθεστως ερογλου μεχμετη ταλατη πρωην τμτιτη και νυν αδερφου του σωβινιστικου ακελ.

Λωτοφάγος είπε...

Κύριε Πίττα, όταν ήρθα πέρσι το καλοκαίρι στην Κύπρο, επισκέφθηκα το θαυμάσιο κτήριο όπου στεγάζεται το πολυπολιτισμικό σχολείο της Λευκωσίας (τέως γυμνάσιο Φανερωμένης).
Είχα δει το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της Λουκίας Ρικάκη "Όνειρα σε άλλη γλώσσα" και ήθελα να πάω σε αυτό το σχολείο.
Λειτουργεί ακόμα; Υπάρχουν προβλήματα;
Σας ευχαριστώ πολύ.

arxiepiskopos είπε...

epanastatis tou 74.otan emeispolemousa,


Σ'ευχαριστώ που υπάρχεις για να θυμίζεις πόση παράνοια κυκλοφορεί γύρω μας και για να είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση απέναντι στο φασισμό!

Ανώνυμος είπε...

Να τους σπιτώσουν οι γυναίκες σας και οι αδελφές σας.

Καταντήσαμε σε τούτον τον τόπο κουμάντο να κάνει ο κάθε απροσδιορίστου καταγωγής βολεμένος μιζάδόρος υπουργίσκος.

*****Αφού η Συλίκου ήταν αμιγώς Τούρκικο χωριό, πώς αυτός προέκυψε μέλος της Ελληνικής κοινότητας; Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος;*****

Ξύλο και στο Λύκειο της Βεργίνας, ξύλο παντού. Ξύλο μέχρι να ψωφήσετε γαμώ το κοράνι σας και τον Αλλάχ σας.

Gelosoil είπε...

Γεια σου γιωργο ,δεν ξερω πως αλλοιως να επικοινωνησω ,οποτε αν δεις αυτη την αναρτηση στειλε μου ενα μυνημα αν θες.η βρες με στο φεισμπουκ
γιωργος